AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / opintolaina+valtiontakaus?

opintolaina+valtiontakaus?

1 Vastausta 624 Lukukertaa
eli siis, koitin tuolta kelan sivulta katsoa, mutta en ilmeisesti oikein tajunnut juttua:

kokeilin opintotuenlaskuria, jonka mukaan minun pitäisi ulkomailla opiskellessani saada opintolainan VALTIONTAKAUSTA 600€/kk. tämä ei siis ole varsinaista opintoLAINAA, vai? mikä siis on suurin mahdollinen tuen määrä ja miten sitä "jaetaan"; kerran kuussa vaiko kerran vuodessa? vaikuttaako tuen suuruus tähän valtointakauksen suuruuteen, ylipäätään koko käsite on minulle jotenkin vieras - eikö valtiontakaus tarkoita sitä, että ei tarvitse saada ketään muuta takaamaan lainaa - vai saanko valtiolta joka kk tosiaan 600€ takausta itse opintolainan lisäksi?

taisi tulla mahdollisimman epäselvästi, mutta toivottavasti joku voisi auttaa :))
Ei, opintolaina = opintolainan valtiontakaus, kun niistä puhutaan. Ero on oikeastaan se, että Kela myöntää opintolainan valtiontakauksen sinulle osana opintotukea. Takaus tarkoittaa juurikin sitä, että sulla ei oo mitään muuta takausta, vaan valtio varmistaa pankille, että maksat lainasi takaisin. Kun olet saanut päätöksen opintolainan valtiontakauksesta Kelalta, haet opintolainaa pankista, jonka saat tätä takausta vastaan.

Eli opintolainan valtiontakaus on lupaus paperilla, opintolaina on se raha, jonka saat tätä lupausta vastaan erillisellä sopimuksella pankista.
 /   /  /  / opintolaina+valtiontakaus?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta