Ruukin peltikatto

ihmeissään2

Onko teillä ollut ongelmia viime talvien jäljiltä Ruukin peltikaton kanssa? Itse aikoinaan tilasin ja asennutin peltikaton ja turvavarusteet, kuten lumiesteet, Ruukin "ammattilaisten" tekeminä. Näin teki naapurieitakin ja yhteenvetona on voitu todeta, että varsinkin lumiesteet tulevat rytinällä alas. Joillakin jopa lapetikkaat tuoden mukanaan seinätikkaat. Itsellänikin on siirtyneitä lumiesteitä.

Eli onko Ruukin tavara asennus kuraa, vai oliko viime talvi vain poikkeuksellisen rankka? Itse kävin kolaamassa lumet katolta viime talvena ja silti Ruukin lumiesteitä oli siirtynyt kymmeniä senttejä, joiden korjaamiseen ja peltikaton paikkamaalaamiseen menee yllättävän paljon aikaa.

20

9418

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tulevaisuus näyttää

      Helmikuussa 2010 laitettiin Ruukin Tiilikainen mutta ei lumiesteitä eikä kattosiltaa.Laitatin Vesivekillä viimevuonna kyseiset lisävermeet ja katotaan nyt miten toimii.Eikös ne sano ja ole ohjeissakin(?) että ylimääräiset lumikertymät kannattaa poistaa lumiesteiden yläpuolelta.Onhan se melkoinen paino jos antaa lumen kerääntyä niin varmasti vääntää lumiestettä keturalleen.

    • joohan2

      Ei ne lumiesteet pysy niissä ruukin pelti ruoteissa.

    • onni peltikatto

      Kaikissa vähäkin jyrkemmissä peltikatoissa on sama tilanne.
      Ensin asennetaan lumieste, että lumet pysyis katolla, sitten lapioidaan lumet lumiesteiden takaa pois ettei lumiesteet tipahda alas. ¨Kätevää eikö totta?

      • läkkäri 111

        Jep, näin toimien lumi saadaan alas hallitusti.


    • onni peltikatto

      Hyvin hallitusti. Vuosittain satoja hallitusti lumia pudottelevia kansalaisia päätyy pötköttämään sairaalaan hyvin ansaitulle sairaslomalla. Hoitohenkilökunnan kanssa on mukava hilpeästi laskea leikkiä ja kerskailla urhoollisuudellaan. Tai siis ainakin niiden joilta ei ole niska katkennut tahi peräti kuolo korjannut.
      Hyvin on kätevää hyvin, hyvin....

    • Ei uutta

      Ainahan näitä valopäitä on viisuksiaan latelemassa.

    • huippujuristi55

      kyllä tulee lumiesteiden kestää nämä lumikuormat, tekijät ovat työstään korvausvelvollisia, jotka siis ovat tehneet paskaa jälkeä, jos aluprofiilit niin heikkoja ns. "ruodelautoina jotka olisivat siis normaalisti mitallistettua kuusta 32 mm paksua 125 mm leveätä. Ruukki ottaa omalla kustannuksellaan koko paskan auki ja laittaa tilalle kunnon teräsruoteet, näin se vain menee.

      Yllättävän monen tuttavaperheen kanssa on viimeisen 10 vuoden aikana jouduttu valmistajien ja urakoitsijoiden kanssa kinaamaan laadusta. Itseäni jo vituttaa, kun nämä etenkin suuremmat rakennusliikkeet kun oltaisiin lähdössä julkisuuteen ja tositoimiin eli käräjäoikeuteen niin nämä huijarit maksavat kaikki mitä tajutaan pyytää.

    • 2351242

      pitäshän niitten kestää mikäli ne on ruoteiden kohdalta laitettu kiinni, niin kuin pitääkin, mutta silti suositellaa lumien ottamista pois lumiesteiden päältä

    • Turhaako puhetta ???

      Olenpahan nähnyt että vaikka lumieste on pultattu olevinaan ikikestoisesti,tarpeeksi iso lumimassa vääntäävituralleen ja irti.Joten sen takia ne varmaan myös suosittelevat niitä liikoja lumia pois kolaamaan,koska mikään ei ole idiooti varmaa.

    • sariv70

      ruukki käyttää peltikattoasennuksissa virolaisia työntekijöitä.
      meillä on tullut esille todella törkeitä virheitä. eikä ruukki ota vastuuta niiden teoista.
      onko jollain myös ruukin virolaistyöntekijöiden työstä kokemusta?

      • Ylikyläntie

        Tilasin omakotitalon kattoremontin Ruukin kattomestarin kautta kesällä 2014. Kävimme hänen kanssaan todella tarkasti urakan sisällön ja siinä vaiheessa jo kävi ilmi, että työn suorittajat eivät välttämättä ole suomalaisia. Sain ylimalkaisen tiedon, että heillä on usean maan kansalaisia palkkalistoillaan ja he ovat sertifikoituja koulutettuja pitkän työkokemuksen omaavia työntekijöitä. Tein urakkasopimuksen Ruukin kanssa kattoremontista. Vanha kate puretaan siirtolavalle ja ja uusi kate asennetaan sopimuksen mukaisesti myös vesijärjestelmä uusitaan,sekä savupiippu pellitetään ja kattoturvatuotteet kuten kulkusilta savupiipulle asennetaan. Kokonaisurakan hinta oli alle 15000€. Katon pinta.ala on n. 210 neliömetriä. Pyysin tarjouksia myös useammalta toimittajalta, mutta muilla tarjoukset olivat n. 5000 € kalliimmat. Toimituksen ajankohdaksi sovittiin soimuksessa 08/09/2014. Tarvittavat tavaratoimitukset tulivat syyskuun toisella viikolla. Remppa alkoi käytännössä 12.9 sinä päivänä n. 2t:a sääolosuhteista johtuen. Jatkui 13-15.9 ja oli valmis 15.9. Työntekijöinä oli Ruukin aliurakoitsijan PELTI KOTA POJAT yrityksen työmiehet. Miehet olivat virolaisia miehiä. Asia selvisi toiseksi viimeisenä työpäivänä, että he eivät ole suoraan työsuhteessa Ruukin kanssa vaan he toimivat aliurakoitsijan palkkalistoilla. Mutta täytyy sanoa, että ainakin minun työkohteessani kaikki sujui erittäin hyvin. Miehet olivat todella ammattinsa osaavia ja erittäin ahkeria ja kaikista eteen tulleista asioista pystyin porukan kympin kanssa keskustelemaan ja sopimaan miten joku asia tehdään. Olen ERITTÄIN tyytyväinen tähän kattoremontin teettämiseen Ruukin kautta.


    • terevaan

      ja olethan tietoinen että myös alihankkija käyttää alihankkijoita. pelti kota pojilla ei ole kuin 2 miestä palkkalistoilla??

    • Morjeesta

      Toivottavasti olet tyytyväinen myös ensi keväänä kun lumet sulavat. Mieheni tuttavalle asennettii katto virolaispoikien toimesta. Miehen tutut lähtivät viikoksi Turkkiin lomalle. Pojat olivat sillä aikaa homman tehneet ja lasku odotti postilaatikossa. Kaikki näytti hyvältä kunnes kevät tuli ja lumet suli ja pellit tulivat lumien mukana alas. kyseistä firmaa, ei löytynyt mistää ja joutuivat teettämään koko homman uudestaan. Kyseessä suomalainen firma, jossa virolaiset aliurakoitsijat.

    • Ei ammattimaista

      Joku vuosi sitten Ruukin peltikatto. Tekijät olivatkin virolaisia. Ilmestyivät milloin ilmestyivät. Ruukilla ei esimiestä eikä peltiseppää. Suorat pellit onnistuivat, paitsi jokunen kiinnitys puuttui. Tuuletuspiipun teko liian vaikeaa, neljä kertaa, jonka jälkeen ulkopuolinen, kun vedet tulivat eristeiden läpi hellalle. Viemärin tuuletusputkesta pätkä pois vintillä. Edelleen jostain tulee vesi oven eteen, mikä jäätyessään liukas. Yleensäkin Ruukin kanta, etteiväthän he millään ehdi valvomaan. Siis ei kukaan. 8 cm'n syöksytorvet liian kapeita, kun yläosa jäätyy, niin vedet raoista pitkin seiniä. Harja onneton, ei tiivisteitä, lehdet ja roskat harjapellin alle mätänemään. Matalampi profiilisesta pellistä ei suostuttu antamaan edes tarjousta. Työn hinta oli kuulema halvempi kuin tarjouksessa, ei hyvitystä. Että tällaista.

    • lumiesteet turhia

      Miksi ihmeessä pitää lunta säilöä katolle. Turhaa painoa ei kannata katolle kerätä. Alas vaan niin on helppo kolata pois painamasta kattorakenteita.

    • Anonyymi

      Täyttä sutta, lumiesteet tulee alas ja yritetään myydä lisää lumiesteitä. Ei ikinä tämän firman virityksiä.

    • Anonyymi

      Ulkomaalaiset asentajat

    • Anonyymi

      Ruukin Lahtelainen myyntimies valehtelee ja kusettaa niin että korvat heiluu. Älkää hyvät ihmiset ostako lahkolaisilta mitään!

    • Anonyymi

      Täysiä kusettajia on Ruukkin myyntimiehet. Kannattaa lessujen kanssa jättää kaupat tekemättä vaikka joutuis vähän maksamaan.

    • Anonyymi

      Ruukki irtisanoo lähes 200 henkilöä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe