Laihdutusvinkkejä 12-vuotiaalle

Nallekarkki.

Olen siis 12 vuotias tyttö (vasta) ja mun pitäisi saada jonkinverran painoa pois. En halua aloittaa mitään sellaista "En syö yhtään mitään ja liikun kauheasti" vaan että söisin vähemmän ja liikkuisin enemmän. Onko mitään hyviä vinkkejä?
Harrastan kerran viikossa ratsastusta, sulkapalloa ja käyn 2-3 kertaa viikossa myös uimassa ja uin silloin yleensä 1-2 km. Aloitan nyt syksyllä myös zumbailun, onko se tehokasta? Käyn myös lenkkeilemässä perheemme koiran kanssa jokapäivä. Painan 60-70 kg ja olen 154 cm pitkä. Minulla on perjantaina karkkipäivä ja silloin minulla on 125 g:n sipsipussi ja pieni limpparipullo jotain light cokista tai jaffaa.

En saa tehtyä yhtäkään vatsalihasta. Se onnistuu jo melkein, mutta siltikään kädet ei meinaa saada osumaan polvia. Vinkkejä tähän?

Laadin itselleni "suunnitelman" ja se on tämmöinen ( jokaiselle päivälle on omat tavoitteet, mutta en nyt niitä kaikkia jaksa kirjoittaa ):
Tiivistettynä:

Syksy 2011:
Kävele jokapäivä 1-2 h ulkona reippaaseen tahtiin.
Ui jokakerta kun käyt uimassa 2 km
Osta kaupasta suosikkihedelmiäsi karkin sijaan ja syö niitä.
Käy zumbaamassa, pelamaassa sulkapalloa ja ratsastamassa.
Tee aamuisin ja iltaisin 10 vatsalihasliikettä.

Talvi 2011/2012:
Kävele jokapäivä 1-2 h ulkona reippaaseen tahtiin.
Ui jokaketa kun käyt uimassa 2km.
Käy zumbaamassa, ratsastamassa ja pelaamassa sulkapalloa.
Hiihda vähintään kerran viikossa 2-4 km
Käy luistelemassa kerran viikossa.
Tee aamuisin 20 vatsalihasliikettä ja iltaisin 20 vatsalihasliikettä.

Kevät 2012:
Kävele jokapäivä 2-3 h ulkona reippaaseen tahtiin.
Pyöräile paljon, mikäli on jo mahdollista.
Käy zumbaamassa, ratsastamassa ja pelaamassa sulkapalloa.
Ui jokakerta kun käyt uimassa 2km.
Tee aamuisin 25 vatsalihasliikettä ja iltaisin 25 vatsalihasliikettä.

Kesä 2012:
Pyöräile PALJON!
Kävele jokapäivä 3-4 h ulkona reippaaseen tahtiin.
Pelaa sulkapalloa niin usein kuin mahdollista.
Tee aamuisin 30 vatsalihasliikettä ja iltaisin 30 vatsalihasliikettä.

Onnistuisko tollaisella systeemillä laihduttaa/kiinteyttää 9-12 kg, jos vaihtaa vielä ruuan terveellisemmäksi ja syö vain kerran viikossa vähän karkkia?
Lisäksi äiti saattaa hankkia sellaisen zumba-dvd:n? Onko ne liikkeet vaikeita, oppiiko ne helposti? Jos äiti ostais sen dvd:n niin voisin zumbata jokapäivä.

Voitteko antaa vinkkejä ja oisin tosi kiitollinen kaikista kommenteista, koska haluaisin tätä mahaa pois edes vähän yläasteelle mentäessä. Voisin myös aloittaa joissainvaiheissa karkkilakon?

12

539

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaarallista hommaa

      tämän ikäisenä ei saisi alkaa laihduttaa...

      • 6762w

        OLE SINÄ HILJAA


    • aikuinen jo

      Kehottaisin sinua keskustelemaan asiasta terveydenhoitajan kanssa. Hän voi seurata vointiasi, ja antaa sinulle hyviä vinkkejä terveelliseen laihduttamiseen. Mielestäni kuntosuunnitelmasi kuulostaa aika rankalta. Varo, ettet ylirasitu. Jätä aikaa myös levolle.

      Ole tarkkana ruokavalion kanssa. Monet ikäisesi laihduttavat liian yksipuolisella ruokavaliolla.. Itsekin hylkäsin ikäisenäsi monet terveelliset ruoka-aineet, ja sukulaiseni puhuvat vieläkin, kuinka kalpea olin. Olen myös kärsinyt aikuisuudessani polvien vammoista, jotka johtuvat luultavasti liian rajusta liikunnasta/huonosta ruokavaliosta teini-iässä laihduttaessani.

    • Juup.

      Tuo liikuntamäärä riittää hyvin ikäisellesi/kokoisellesi. Voit toki aluksi kävellä, mutta mikäli muutosta ei synny, niin muuta se kevyeksi hölkäksi ja siitä juoksulenkeiksi. Aerobinen liikunta (juoksu, uinti, jne.) = rasvaa pois. Lihasharjoittelu (vatsat, kyykyt, jne.) = lisää kiinteyttä.

      Tärkeintä on jättää liiat/ylimääräiset hiilihydraatit pois; esim nyt heti aluksi karsi sokerimätöt eli karkit, suklaat ja limut pois. Mutta esimerkiksi juurikin light kokis sekä pepsi max ovat "sallittuja". Niitä juovat ammattiurheilijatkin surutta. Huonoja hiilihydraatteja ovat mm. perunat (ranskalaiset, sipsit), vaalea makaroni, vaalea leipä (em. ranskanleipä), kaikki liikasokerinen.

      Muuta:

      Maidon voi aina vaihtaa rasvattomaan maitoon.
      Juo enemmän vettä, se parantaa aineenvaihduntaasi ja auttaa laihtumisprosessia.
      Syö noin 4 tunnin välein edes jotain, se pitää kehosi energiat ja aineenvaihduntasi liikkeessä = laihtuminen nopeutuu. Mikäli näännytät itseäsi, se taas saa kehon luulemaan että olet kuolemassa nälkään ja keho alkaa varastoimaan rasvaa, mikä on täysin päinvastaista mitä tahdot.

      Nämä nyt mitä tulee nopeasti mieleen ja näillä tiedoilla nyt pääset ainakin alkuun. Onnea kohti yläastetta!

    • läskii

      Mäkin olen tässä 12 vuotias ja painan 80 kg ja olen 162cm ja olen saanut ihan lääkärissä pakollisen laihduttamisen ja saan tehdä sen ihan miten haluan enkä usko että tuo on vaarallista!
      Kannattaa kokeilla tätä!Tee lista amupalasta iltapalaan asti laita siihen ruuat jokaiseen kohtaa mutta laita niihin esimerkiksi aamuksi leipä ja jogurtti sitten siitä eteenpäin:)Sitten vain vaihdat sen joka viikko :)Testasin tätä itse ja söin noin kuukauden tällain ja tulosta tuli minullekkin:)Muista myös liikun kirjoita vaikka joidenkin päivien kohdalle lenkki tai harrastus tai jokin muu liikunnallinen juttu!:) muista myös venytellää niin kuntokin kasvaa:)Onnee laihdutukseen:)!

      Haluaisin itsekkin ohjeita laihdutukseen että miten saa itsensä pysymään kokko ajan samoissa kiloissa eikä lihoisi tai laihtuisi:)?

    • Laihutin 15kg

      itse olen myös 12 vuotta ja painoin ennen 70kg ja nykyään painan 55kg eli pudotin viisitoista kiloa alle vuodessa rupesin liikkuun enemmän ja söin esim. karkin sijasta mini tomaatteja ja niin se vaan alkoi paino pudota ja kyllä kiinnitin huomiota syömiseen ja jos teki mieli vaikka mennä hesburgeriin niin hoin itselleni `olet mitä syöt´ ja ethän tahdo olla mikään läski ja kyllä opin katsomaan mitä suuhuni laitoin ja en laittanut niin se vain tippui :)

    • laihutus

      olen 12 ja painan 50-55 kiloo ja oon 168-170 pitkö reidet on läskit mut vatsalihakset näkyy toooosiii ppaaallljooonn harrastan ratsastusta kerran viikossa juoksen 12 kilsaa viikoss ja pyöräilen paljon en kä milläään laihdu reisist käyn joka viikko kerran punttiksel mut en laihdu et oonko normaali syön trerveellisest joka päivä en syö karkkiii tai juolimui

      • Minä vaan.

        No jos haluut reisiä ni ehkä jalkalihasjumppaa? Kyykkyjä yms joka ei varsinaisesti rasittaisi jalkoja mutta ... tuntuisi jaloissa/ reisissä? :D

        Ite 166cm/12v/50.1kg. Painoindeksilaskureiden mukaan olen HIEMAN ALIPAINOINEN... en usko. Koitan mahollisimman nopeesti tottua siihen "syö mahd. Vähän, liiku mahd. Paljon"- tekniikkaan. Koittaisin laihuttaa 36-40 kg. Juuheimoivaankommenttia?


      • Isbeee
        Minä vaan. kirjoitti:

        No jos haluut reisiä ni ehkä jalkalihasjumppaa? Kyykkyjä yms joka ei varsinaisesti rasittaisi jalkoja mutta ... tuntuisi jaloissa/ reisissä? :D

        Ite 166cm/12v/50.1kg. Painoindeksilaskureiden mukaan olen HIEMAN ALIPAINOINEN... en usko. Koitan mahollisimman nopeesti tottua siihen "syö mahd. Vähän, liiku mahd. Paljon"- tekniikkaan. Koittaisin laihuttaa 36-40 kg. Juuheimoivaankommenttia?

        Alipainoinen et ole, mutta voisihan tuosta muutaman kilon laihduttaa. Ei muuta sanottavaa:)


    • 12-vuotias

      Olen 12 vuotias tyttö ja minullakin oli ennen ongelmia painoni kanssa aloitin kuitenkin pari kuukautta sitten laihduttamaan ja ekalla viikolla kävin aktiivisesti äidin kanssa salilla muummoassa bodypumpissa ja zumbassa. minulla oli eka todella pelokas suhtautuminen zumbaaan luulin että se on tyhmää, tylsää ja raskasta, mutta yllätyin että siellä oli todella mukavaa ja naurettuakin tuli kun liikkeitä ei heti osannu ehdotan kaikille ZUMBAA! ja kävin myös ekalla viikolla joka toinen päivä tunnin kävely lenkillä ruokatapojani en ole vieläkään muuttanut. mutta laihduin jo ekalla viikollaa 3,5kg mikä oli mahtavaa ja jatkoin samaan tahtiin ja olen nyt laihtunut kahdessa kuukaudessa 21,5kg ja olen ihan normaalissa painossani ja oikeasti olo tuntuu paljon paremmalta kuin koskaan aijon jatkaa samaa rataa :)

      • Kokemusta on

        Ei! Ei missään nimessä! Jos olet 12.v ja olet laihtunut kuukaudessa 21kg niin ei oo ihan tervettä. Minä tein saman virheen sinun ikäisenäsi (olen nyt 32v nainen) eli laihdutin liian rankasti ja paino putosi parissa kuukaudessa 30kg. Nyt on polvet ja selkä tosi kipeät ja lääkärit sanoo että se johtuu siitä murosiän laihduttamisesta.


      • Anonyymi
        Kokemusta on kirjoitti:

        Ei! Ei missään nimessä! Jos olet 12.v ja olet laihtunut kuukaudessa 21kg niin ei oo ihan tervettä. Minä tein saman virheen sinun ikäisenäsi (olen nyt 32v nainen) eli laihdutin liian rankasti ja paino putosi parissa kuukaudessa 30kg. Nyt on polvet ja selkä tosi kipeät ja lääkärit sanoo että se johtuu siitä murosiän laihduttamisesta.

        Pidä sinä turpss kii. Myö tehään mitä halutaan!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe