kasvusta??

fsdfsdiöil

Kuinka pitkään saksanpaimenkoira kasvaa?? Meillä urospentu, 10kk. Säkäkorkeus n. 63cm, paino n. 30kg. Vieläkö kasvaa vai jääkö tämänkokoiseksi? Molemmat vanhemmat suhkot kookkaita (isä: 65cm/35kg, emä 66cm/35kg).

38

7370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kasvaa

      korkeuskasvu alkaa oleen lopuillaan koirallasi, lihasmassaa tulee (tai ainakin pitäisi tulla) vielä, ja pää kehittyy viimeiseksi valmiiksi.. n.2vuotiaana sakemannin kokoinen koira on "valmis".

    • uros 1v 5kk

      Minusta tuntuu että meidän uros on kasvanut korkeutta vielä vuoden täytettyäänkin,paino on pysynyt aika kauan siinä 37-38 kg korkeutta on vajaa 70 cm,tosi huono syömään,mutta pitää näköjään itse painonsa kurissa, ja ihan kohtalaisen sopusuhtainen...

      Uskoisin että koirasi kasvaa vielä korkeutta jonkun verran ja painoa luulisin tulevan aikuistuttuaan 5-10kg lisää,koska emä on noin isokokoinen...

    • ap.

      Kiitos paljon vastauksista. :) Pentumme on myös huono syömään ja päällisin puolin melko hoikassa kunnossa. Syö J&V Junioria ja raakaa jauhelihaa (tai jotain rasvaista lihaa jos sattuu olemaan). Jotenkin tuntuu vaan että luut törröttää aina vaan vaikka mitä syöttäisi. Eläinlääkärin mukaan "se voi vaan olla sellainen" eli ei ole mistään sairaudesta tms kyse. Niin kauan kun jaksaa riehua niin kaikki kuulemma ok. Ja vauhtia kyllä riittää....

    • Juurinäinnn

      Miksi te tuota junioria vielläkin syötätte? Kokeilkaapa välissä vaihtaa ruokaa, meilläkin neiti kyllästyy aika äkkiä nappulaan, eli pitää muutaman kerran vuodessa vaihtaa merkkiä että maistuu :)

    • uros 1v 5kk

      Se on toisaalta ihan hyvä, että pentu on hoikkanen tuossa kasvuvaiheessa,kyllä sitä massaa tulee myöhemmin..
      Meillä tuolla pojalla myös kylkiluut ja lonkkaluut "komottaa" aika selvästi mutta
      en ala sitä sen kummemmin lihotteleenkaan..
      Se saa muutaman desin nappulaa päivässä,lisäksi ostan kennel-autosta rasvaista lampaanlihaa,sika/nautaa,raakaa kalkkunaa,broilerinpakastesiipiset,naudanmahaa,possunkurkkutorvet on sille herkkua,(keitettynä) muut annetaan raakana... hyvälle on poika opetettu,
      mutta kyllä sitä yhdenkoiran eväät jaksaa kustantaa ... ;-))

    • ap..

      Juniorissa lukee että 1,5-vuotiaaksi asti. Kysyin myös kennelrehusta (autosta ostetaan aina säkit) niin sanoivat että kannattaa tosiaan sinne asti sitä syöttää, varsinkin kun on suht kookas rotu kyseessä. :)

      Ei kai se nappulasta ole kiinni?? Tai siis, olen ymmärtänyt ettei koira "ymmärrä" mitä se syö.. Itse kyllä kettuunnun jos esim samaa keittoa joutuu kolme päivää syömään.. ;) Mutta tietääkseni koira ei näin toimi? Syötetään junsku-nappuloita ja kennelrehun jauhelihalevyä vihannesseosta. Silloin tällöin "herkkuna" tulee sisäelimiäkin. :)

      Ensimmäinen oma saku siis kyseessä, että toivottavasti en hirveästi turhautumista aiheuta tietämättömyydelläni..

      • juurinäinnnnn

        Kyllä jotku koirat kyllästyvät kun samaa ruokaa syötetään päivästä toiseen.. Meillä tuo toinen on taas niin ahne ettei varmaan huomaisi vaikka ruan korvaisi kivillä, hotkisi silti menemään :D
        Täällä ja lähipiirissä ollaan vaihdettu aikuisten ruokaa jo tuolla 4-6kk iässä, luusto kehittyy hitaamminen ja näin "varmemmin", tiedätte varmaan mitä tarkoitan..

        Kun lihaa syötätte, muistakaa ettei liikaa ettei kohta etutassut sojota sivuille ja ei nappulaa ja lihaa samaan aikaan, sulaa eritahdissa nimittäin.


      • uros 1 v 5kk

        Minusta sinun kannattaa antaa tuota J&V junioria se on hyvä muona.
        Meillä poitsu söi sitä johonkin1v2kk asti, ja jos kerran koirallesi muona lystää...
        Meillä ei mene enää paljaat nappulat mitenkään,pakko laittaa sekaan lihaa tai uunissa haudutettua broileria ja paistolientä,sitte menee kuivamuonakin jotenkin ;)

        Se on näitten kanssa joskus vähän tällaista, tuo syöntihommeli,kerran päivässä meillä syö (illalla) ja jos oikein paljon liikkuu päivänmittaan niin sitten syö kahdesti..
        Miten ihana oiskaan syöttää sellaista koiraa, joka oikein kuolaten odottaa ruokaa :)


    • jatkoaaaa

      Jatkoa viellä edelliseen että melko pienen sakun kyllä omistat, eikai tuo tuosta enään kasva muutakun rotevoituu.. Täällä narttu 11k&66cm säkä :)

      • nirsoilijaaaa

        Ihan normaali kokoisen sakupojan omistat,se on hyvä,sakut on nykyään liian suuria.
        Jos nartun säkä alkaa olla 66cm ja urokset liki 70cm.
        Sinulla on oikein sopivan kokoinen ukkeli kasvamassa =)
        Onnea vaan matkaan ja hyvää ruokahalua pojalle =D


    • Hömppäveikko

      Kyllä se koiruli siitä vielä kasvaa, muutama sentti korkeutta ja kiloja myös. Hyvin yksilöllistähän kasvu on niin koirilla kuin ihmisilläkin :)

      Meillä tuo uros nyt 1v 10kk ja säkä on 67cm ja paino n. 45kg. Rimpulan näköinenhän tuo mielestäni on, mutta voimaa kuin pienessä kylässä :) Kylkiluut tuntuu sopivasti ja näkyy koiran juostessa. Pentuna kasvu oli aikasta hurjaa, 16vk rokotuksissa painoi tasan 30kg, 1 vuotiaana painoa oli 41kg joten siitä on enään tullut n. 4kg. Uskon että painoa tulee vielä pari kiloa lisää.

      Mielestäni voisit pikkuhiljaa alkaa siirtymään esim. J&V energiaan. Myös rasvaista lihaa kannattaa antaa, varsinkin näin talvea kohti mentäessä.

      Meillä koiralla ruokana on aamuisin kotiruoka ja iltaisin nappulat (J&V extra energia) perheen ruuan jämät.

      • dididiididid

        Taidat olla nimes veronen. Aika hömppää 16vko pentu noin iso..


    • kaksiseehveriä

      Ollaan jo mietittykin sitä J&V Energiaa.. viimeeks käytiin Vantaalta Jumbon vieressä olevasta liikkeestä ostamassa ja kassalta kysäisin että kun Junskua ollaan syötetty ja melko aktiivisesti liikutaan (päivittäin 2-5h koirapuistoilua ja/tai metsälenkkeilyä pissalenkit), mutta sanoi siinä sitten että Energy ja Extra Energy on tarkoitettu lähinnä ajokoira-, vetokoira- yms erittäin raskasta liikuntaa harrastaville koirille. Niin suositteli meidän tapauksessa pysymään Junskussa. Liekö sitten ollut epäpätevä vastaus? Minä sinisilmäisenä kun uskon "viisaampia". ;)

    • Hömppäveikko
    • Monen kokoisia

      No jos ei liikunta tule jonkin vaivan tähden tarpeeksi, niin aikuisena uros saku voi painaa n. 50 ja risat, toki jos tulet koirani kylkiä puristelmaan, niin ei siinä läskiä ole kuin nimeksi. Säkäkorkeutta en ole tullut mitanneeksi silloin kun koirani on täyteen mittaansa ojentautunut. Noin rentona kulkiessaan ja perheen kesken koiran säkä on vähän alle 70 cm.
      Että sääliksi käy koirianne jotka vähän päälle 30 kg aikuisena painavat, eikö se virallinen saksanpaimenkoirauroksen aikuispaino ole likempänä 47 kiloa.

      Ja mitä ruokiin tulee, niin ruokasäkissä näkyy ikä ja määrä suositukset, niiden mukaan olen koiraani syöttänyt, ja vielä pentuaikana sai parasta penturuokaa mitä myös kasvattaja suositteli käyttämään.
      Nyt aikuisena menee lammas tai kana yhdistettynä riisiin, härän tai muun lihan käyttöä on jätetty vähemmälle, vaikuttaa jotenkin koiran käyttäytymiseen enempi, ja toki lammas ja kana sulavat paremmin, eikä pierutkaan haise ihan niin pahalle, kuin muitten lihatuotteitten ollessa kyseessä. Siis kuivanappuloita, satunnaisesti perheen laittamaa kotiruokaa.

      Tuoreita naudanluita ei ollenkaan ainakaan huoneenlämpöisinä, mahdollisimman jäisinä (tuppaa nimittäin huoneenlämpöisen luun syönnin jälkeen tulemaan ripuli).
      Kotiruuista ehdottomassa antokiellossa on kyljysten luut sekä kanan luut, vaikka toki ennen maataloissa pystykorville ovat linnun luita antaneet, niin en suosittele sitten kuitenkaan. Syystä että luunsirpale voi puhkaista koiran suolen ja siinäkös on sitten hätä kädessä.

      Eiköhän näillä eväillä paino korjaannu. Lihakset eivät ruualla yksistään kasva vaan tarvitaan myös sitä LIIKUNTAA, ja saksanpaimenkoiran tehokkainta liikuntaa on kevyt ravi riittävän pitkän ajan. Laukkajuoksua täytyy välttää esim. silloin jos ruokailusta on kulunut liian vähän aikaa, syystä että kaikenlainen hyppiminen voi aiheuttaa vatsalaukun kiertymän ja sitä ei hoidetakaan sitten kotona ja eläinlääkäriin ehtiminenkin on kyseenalaista.

      • Sakemannin omistaja

        Monen kokoisia: Sakemanni uroksen paino on kylläkin 30-40kg.Ei 47kg.Säkä taas uroksilla 60-65cm.Mieheni vanhemmilla on sakemanni uros,jonka säkä on n.70cm.Painosta en tiedä mitään


    • :O

      70 cm korkea ja 50kg painava saku ei taida ihan sopia rotumääritelmään ....
      Toki komean näköisiähän ne on,mutta kaikki ei vaan kasva tuollaisiksi..
      Joten ei kannata säälitellä/mollata jos jollain on pienempikin sakemanni...
      Kaikkien koirien kohdalla ei aina mene, niin kuin on suunitellut...
      Jos koiralla on hyvä ruokahalu se on helppo syöttää 50 kiloiseksi möllykäksi..
      Mutta jos satut saamaankin nirson koiran,homma ei olekkaan niin simppeli..
      niitä on sitten helppo säälitellä...
      Kyllähän jokainen koiranomistaja haluaisi, että koira on vankka ja sopusuhtainen!

    • :O

      Jatkoa vielä että käyppäs lukemassa se rotumääritelmä, niin huomaat ettei tarvikkaan sääliä näitä 30kg koiria..osat saattaakin vaihtua =)

    • hitaasti kasvanut

      niin,itellä 8kk saku uros,,yritin mitata säkän,jossain 63-65 ja painoa jonkinverran yli 30 hoikka,,taitaa tulla yli suuri

    • kaikenlaista sontaa

      No huhhuh, sakemanni on keskikokoinen koirarotu eikä mikään molossi. Narttu 55-60 cm, 25-30 kiloa, uros 60-65 cm ja 30-35 kiloa sanoo rotumääritelmä, ei ihme että luustot paukkuu kun ihannoidaan noita jättiläisiä...

    • Doggies

      Silloin kannattaisi kasvattaa Leonbergin koiria niin tätä kasvattajien sadismia saksanpaimenta kohtaan saataisiin vähennettyä.

      Paino urokset 60-100kg, nartut 40-60kg

      Säkäkorkeus uros 72-80 cm, narttu 65-75cm

    • jättiläiset

      Eikös ne ole Saksalaistuomarit ole moittineetkin, että suomessa on liian suuret sakemannit...??
      Tuolla menolla ei ole ihmekkään, kun nartutkin alkaa olla ylisuurien urosten korkuisia/kokoisia.. Normaali kokoinen/painoinen sakemanni on ketterä liikkuja!
      Aloittajalla on ihan passelinkokoinen poika ,sitä ei kannata alkaa lihotteleen sen enempiä...

    • pempukka

      eiköhän ihan "normaali" rajoihin jää kun vanhemmat hyvänkokosia :) mutta jos kasvaa, niin sitten kasvaa, tälle et voi mitään.

      Meillä venyttiin vuodessa hirveitä määriä, hieman tasaantui ja sitten otettiin taas muutama sentti. Nyt 3v. uroksella 73cm.säkä ja paino vaihtelee sen 40-42kg väliä. Poitsu on aina ollut hoikka ja tätä tutkittiin myös yhdessä vaiheessa, kun ne luut ihan tosissaan paistoi, ruokaa syö kun on nälkä, muutoin kuuluu tähän samaan sakukaartiin joille se ei oikein maita (ellei ole jotain hyyber ihanaa tiedossa) :)

      jos haluaa oikein tarkka olla ruuan suhteen, voi isän ja emän painot sekä korkeudet laskea ja näin viitettä antavan arvion omalle pennulleen. Näiden mukaan sitten ruokaa, mekin kokeiltiin sitä, mutta ei auta! jos on iso, niin silloin on ja sitä kasvua on turha alkaa rajoittamaan millään lailla.
      -sinulla kuitenkin sopusuhtainen koira, nou hätä :)

    • B82

      Tässä heräsi kysymys et millä linjalla tää mei uroksen kasvu..
      5kk tarkistukses oli sk 59cm ja 21.2kg. eläinlääkäri sano et iso ikäisekseen,mut hoikka poika ja ei mitään mikä huolta herättäs:) muistissa 5kk-mittoja?

      • Sakemannin omistaja

        B82: Kysytkö kaikilta vai vain uroksen omistajilta?


      • B82
        Sakemannin omistaja kirjoitti:

        B82: Kysytkö kaikilta vai vain uroksen omistajilta?

        molemmista saa vastailla:)


      • Sakemannin omistaja
        B82 kirjoitti:

        molemmista saa vastailla:)

        B82: Eipä mulla olekaan pentu säkämittoja itselläni ylhäällä.Muistelin väärin.Muutamat pentupainot on kyl tallessa.Meidän neiti on 2,5v,painaa n.30kg & säkä on n.61cm.Näyttelyissä eivät ole virallista säkää sanoneet.


    • näinkilotmenimeillä

      Meillä urospentu 4kk ikäisenä painoi 20kg
      6 kk ikäisenä 30kg, korkeutta ei ole pentuaikana mitattu..

    • l

      taitaa osalla ollakkin itäeuroopan paimenkoiria.

    • pentu2

      Meillä sekalinjainen urospentu tasan 4kk iässä painoi 19,6kg ja säkä noin 53cm.

    • huol. saku omistaja

      Minusta on huolestuttavaa mitenkä nykyisin suositaan järjestään ylikorkeita koiria. Koko ajan saan kuulla että oma urokseni on pieni vaikka se on rotumääritelmän mukaan keskikokoinen uros.

      Lisäksi näyttelyissä järjestään saa arvosanoja selkeästi ylikorkeat koirat jotka oikeasti pitäisi hylätä.

      • hylkyyn...

        Näyttelyissä tosiaan ihannoidaan ylisuuria köntyksiä. Ei siellä taidetä säkää enää juurikaan mittailla?


    • pentu2

      En tiedä kun en näyttelyitä harrasta. Olen tuo aijempi kirjoittaja, sekalinjaisen omistaja. Isä on käyttis ja emä sekalinjainen.
      Nyt pentu on 6kk 1vko ja tänään punnittavaksi.

      • pentu2

        Ja 5kk iässä painoi 25,2 kg.


    • sakemanni narttu

      Mulla 5v sakemanni narttu, paino 32-34kg tietämillä ja säkä 63cm

    • minä vaan

      Hei! Minulla on sakemanninarttu jonka säkäkorkeus on nyt n.56cm ja ikää on 4,5 kk.Osaako kukaan sanoa mikä on "normi" korkeuskasvuvauhti nartuilla?Koira syö Pedigree Junior-nappulaa pääasiassa sekä saa silloin tällöin luita.
      Minkä korkuisia muilla on ollu sakunartut ton ikäsenä.Mielestäni tämä meidän on iso.Tassutkin on suhteessa muuhun kroppaa aivan järkyttävän suuret.Mistä voi päätellä "lopullista" kokoa?oon kuullu jostain et tassujen koko kertoo paljon.

    • Meidän koiran säkä korkeus on 70cm ja paino noin 30kg ja on 9kk ikäinen Saksanpaimen tyttökoira.Ja koira vielä kasvaa.

    • koirani7

      Mun koira on 190 cm korkea ja painaa 3 kg. Kasvaako vielä ja kuinka sais hiukan lihotettua?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1284
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1140
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1018
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      26
      992
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      8
      974
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe