AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  / kani, marsu, hamsteri, kesyrotta

kani, marsu, hamsteri, kesyrotta

27 Vastausta 12 399 Lukukertaa
Mikähän olisi vähiten allergiaa tai astmaa aiheuttava lemmikki - kani, marsu, hamsteri vai kesyrotta?

ei mitään edellämainituista

Suosittelen ettet ota mitään niistä, koska ne kaikki ovat allergiaa aiheuttavia.
Itse jouduin laittamaan kanit pois,koska olin niille allerginen ja myö snuo muut aiheuttaa oireita.
Mun piti ottaa akvaario mutta en sitten ottanutkaan, sen suuren vaivan takia (siivoukset yms..). Nyt meillä on vuoden vanha leopardigekko (lisko), se ei aiheuta mitään allergiaa ja on todella lutunen kaveri.

Kerotkaa olenko oikeassa....

Kaverini on TAJUTTOMAN allerginen ,mutta hän sanoi,että erikoispurut auttavat asiaa,eikä muusta ole harmia kuin äänestä yöllä!

mieti tarkkaan

noista ehkä rotta ja hamsteri, mutta jyrsijät ovat yleensä pahimpia allergian aiheuttajia eläin allergisille. jos olet allerginen jyrsijöille, niin älä ota mitään niistä. jos olet allerginen useimmille karvaisille eläimille, niin unohda kokonaan karvaisten eläinten hankinta. on kurjaa joutua luopumaan lemmikistä jos sitä ei voikkaan pitää. kannattaa miettiä tarkkaan eläimen hankintaa. jos on allerginen monelle asialle ja ottaa lemmikin, niin helposti allergisoituu sillekkin. eläimen kanssa pitää kuitenkin olla jatkuvasti.

Asiahan tietysti....

....riippuu siitä, onko allergiaa jo ennen kotieläimen hankkimista. Jos on, kannattaa välttää noita karvaisia ja hilseileviä eläimiä. Silloin on parempi hankkia akvaario ja kaloja.

Mutta jos ei ole allergiaa eikä sen riskiä tiedossakaan, saattaa kotieläin viimeisimpien tutkimusten mukaan auttaa välttämään sellaisen vaivan saamisen.

lemmikeistä

Tai sitten kotieläin saattaa nimenomaan altistaa allergialle, jopa vuosien kuluttua.

Koira paras

Olen itse sairastanut astmaa koko ikäni (45 vuotta) ja allerginen monille eläimille. Varsinkin pienjyrsijät - eli juuri nuo mainitsemasi - ovat erittäin vaikeita ja aiheuttavat ihottumaa, kutinaa, kirvelyä ja hengitysvaikeuksia, aina kunnon kohtauksiin asti.

Sen sijaan koira (tietty useampi jo) on ollut seuranani 10-vuotiaasta lähtien ilman minkäänlaisia oireita.

Allergia

Hei!!

Olemme poikakaverini kanssa ajatelleet hankkia koira. poikakaverilleni on todettu reilu 10vuotta sitten allergia kissoille. Tiedätkö, että voiko hän olla allerginen myös koirille, tai jos otamme koiran, niin voisiko olla mahdollista, että koira ei aiheuttaisi mitään allergia reaktioita? Tiedän, sanot varmaankin, että mene allergia testeihin, mutt poikakaverillani on piikkikamm jne.. Toivoisin vastausta sähköpostitse... Osoitteeni on: iiduliidu@luukku.com

Kiitos jo etukäteen...

just joo

Just joo... Niin että mielluummin otetaan koira ja kokeillaan niin onko allergiaa kuin että kestetään ne prick-testit! Ja sit kun allergiaa onkin niin annetaan koira pois tai lopetaan vai? Saamari jos ei sen vertaa pysty eläimen vuoksi tekemään et ottaa itseään niskasta kiinni ja menee niihin testeihin niin en kyllä suosittele minkään eläimen ottamista! Ymmärrän kyllä että piikkikammo voi olla voimakaskin, mutta epäilenpä että se on silti pienempi stressi kun koiralle tulisi eteen jos kotia pitäisi vaihtaa...

siili

kissoille ja koirille allerginen kamu hommas kääpiösiilin. siitä ei pitäis ainakaan herkästi saada allergiaa.
mutta siilin hoito on hyvin vaativaa, eli ei kyllä sovi ensimmäiseksi lemmikiksi eikä lapselle/nuorelle.
toinen asia on saatko allergiaa puruista/heinistä yms. jota eläinten häkeissä käytetään. myös tuolla söpösellä siilillä on häkissään puruja ja kissanhiekkaa...

eiks siili oo laiton?

Vastaa pliis...

siili

ei kun se ei oo luonost jossai maas kasvatetaa.

...

Heippa tänne, Noilla sun vaihtoehdoilla on yksi yhteinen ominaisuus-ne tarvitsevat häkin-kuivikkeet. Ja siitähän sitä pölyä ja hengenahdistusta syntyy. Ja kun noista eläimistä kaikki taitavat ruopsuttaa häkin pohjaa riittävästi. Minulla on leijonaharjaskani ja vaikka en enää sairastakaan astmaa niin silti, vaikka ois kuinka terve, ne altistavat räkäsyyteen...pupuni on nyt vanhempieni luona maalla-ulkoaitauksessa viettämässä kesää.

Olen PAHA astmaatikko,ja haluaisin vastauksen

Auttaisiko Ilmanputsari omassa huoneessa?
Tai erikois purut
Vastatkaa kiitos

Chinchilla

Kokeile chinchillaa. se ei aiheuta kaikille allergiaa, jos kiinnostaa niin käy katsomassa tarkemmin www.kolumbus.fi/slc. siellä on enemmän tietoa asiasta tai www.kingis.net

Vinkki!

Moi. No sanoisin hamsteri. Itselläni oli 2 hamsteria mutta äiti oli allerginen. mitään oireita ei tullut. Mutta muista testata oletko purulle ynm allerginen.

juup..

kaikki mainitsemasi eläimet aiheuttavat allergiaa...siis jos on allerginen mutta ehkä hamsteri aiheuttaa vähiten allergiaa/astmaa.

moi!

meillä ainakin on 2 kääpiöhamsteria ja olemme kaikki 3 allergisia paitsi veljeni.. :( ollaan harkittu kääpiökania tai leijonaharjaskania jo kuukauden mutta allergia testeissä käymme keskiviikkona ja sitten tiedetään otetaanko me kani..suosittelen sullekkin mieluiten kääpiöhamsteria,ne ovat halpoja ja hyvin suosittuja allergiseen perheeseenkin..en missään nimessä suosittele rottaa!!!!

Paljon hamsterin pitäminen maksaa n.kk

Ja viekö häkin siivoaminen paljon aikaa
Mulla oli kaksi marsua kun olin vähän nuorempi (joku 10-11) Mulle todettiin että oon marsulle allerginen vaikka kuinka paljon koitin vältellä allergian näyttämistä, joten jouduttiin luopumaan niistä. :( Mutta nyt olen ajatellut että voisin ottaa yhden hamsterin taikka gerbiiliin. Kun niistä sanotaan että ne ei allergisoi....
Mä uskoisin, että jokainen jolla on allergia niin tietää itse siitä riittävästi arvioidakseen kannattaako lemmikki ottaa ja voiko sitä mahdollisesti pitää. Jos ei itsellä ole allergiaa niin tarviiko näihin viesteihin kommentoida... Nämä paapovat viestit on jotakuinkin aika ärsyttäviä.
Itse allergisena astmaatikkona olen nuorena pitänyt lemmikkeinä rottia, hamsteria, maissihiiriä (joita en suosittele kenellekkään), kilpikonnia, käärmeitä,liskoa, akvaariokaloja ja kania (tosin ulkona). Nyt on lemmikkeinä (kolmas) koira, navettakissoja ja vuohia.

Jyrsijöistä en pysty itse pitämään marsuja. Kuivikkeena pitää olla mörttimöröä, se ei aineuta ainakaan minulle allergiaa. Jos heinä on hyvin kuivatettua, eikä siinä ole homepölyä niin pystyn käsittelemään sitä hyvin (kuten itse seipäillä kuivatettu heinä) mutta jotkut paaliheinät aiheuttavat ongelmia.

Nyt me mietitään lapsille lemmikiksi hamsteria.
Jokaisen allergiat ovat yksilöllisiä, se mikä aiheuttaa allergiaa sinulle, ei välttämättä aiheuta allergiaa toiselle ja päinvastoin. Itselläni oli lapsena hiiriä ja rottia, mutta olin allerginen ainoastaan kuivikepuruille. Kun puruja vaihtaessa käytin hengityssuojainta, en saanut mitään oireita, mutta jos pöyhin puruja ilman suojainta, tuli heti nuha.

Karu tosiasia on, että rotta taí hamsteri voisi olla hyvä vaihtoehto jos epäilee allergiaa, sillä ne elävät vain vuoden tai pari. Niin lyhyen ajan pärjää kyllä allergialääkkeilläkin, jos allergia puhkeaa. Kani tai marsu elää niin kauan, että jos allergiaa ilmenee, niistä pitää luopua.

tietäväinen

nykypäivänä on harvanaisempaa olla allerginen eläimelle yleisin syy on HEINÄ tai HUONOLAATUINENPURU joten jos olet sitten kummiskin allerginen jyrsiöille kannattaa otta kaikista pienirakenteisin jos nyt sitten haluaa jotain kavereita =)=)
ehkä hamsteri tai kani
Rotta kannattaa ottaa! Mulla on kaks, vaikka äiti on allerginen eikä oo tullu oireita niistä. Häkissä me käytetään purujen sijasta haapahaketta, jonka ei pitäisi allergisoida. Sitä paitsi jyrsijöillä, varsinkin rotilla niiden pissa saattaa aiheuttaa jotain oireita, ei itse rotat niinkään. Eli, kun siivoat häkin tarpeeksi usein ei siitäkään ole ongelmaa.
Oon ite allerginen mut meillä on 3 hamsuu:) kannattaa ottaa hamsu,jos ei mee nukkumaan niin kauheen aikasin:):) ne heräilee n. 21-22 maissa.SUOSITTELEN<3
Ite oon allerginen kaneille ja kissoille ainakin :D Mun mummulla on kissa ja siitä tulee heti allergia.. Mulla oli joskus kauan sitten kani mut ite en saanu allergiaa siitä sillon.. äiti ja isä saivat niin pahoja että myytiin pois. On ollut gerbiilejä eikä tullut mitään. On ollut hamsteri ja siitä ei tullut oikein mitään.. Kaneista alkoi pikkuhiljaa tulla kun kävin kavereilla joilla oli kaneja. Nyt on 2 koiraa ei ole tullut mitään :D Ja hamsterin hankkimista suunnittelemme.. Jos allergiaa tulisi kyllähän itse rupeisin lääkkeitä yms syömään että saisin pitää.. Mutta noista muista en tiedä :D
Heippa!

Itse sanoisin tähän myös niinkun joku muukin edellä mainitsi; Chinchilla!
Itse olen ollut koko ikäni allerginen niin koirille kuin kissoille ja muillekkin millä vaan karvat on, mutta sitten joskus luin että chinchillat eivät aiheuta kaikille allergiaa. Kokeilin sitten sitä, ja täytyy sanoa että kohdallani piti paikkansa!
Nyt olen ollut jo yli kymmenen vuotta kolmen karvaisen kaverin kanssa viettänyt päiväni! :) Chinchilla on kuitenkin pitkäikäinen jyrsijä, joten ennen oman hankkimista yritä päästä testailemaan omaa allergiaasi eläimen lähelle.

Mutta pitää muistaa, että jokaisella jyrsijällä on häkissään purua ja heinää, jotka saattavat aiheuttaa niitä allergia oireita..
 /   /  /  /  / kani, marsu, hamsteri, kesyrotta
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta