Mikä seurakunta sopisi minulle?

2Johanna

Olen vasta hiljattain tullut varsinaisesti uskoon, ja minua hieman hämmentää useat eri uskonlahkot ja seurakunnat. Asun Jyvässeudulla ja haluaisin löytää jonkun seurakunnan, jossa voisin alkaa käymään. Minulle on tärkeää lämmin, suvaitseva ja "armollinen" ilmapiiri. Mielestäni seurakunnan oppien tulisi pohjautua suoraan raamattuun, en koe lapsikastetta raamatun mukaiseksi, ja uskon että sapattia tulisi viettää lauantaina. Adventistien koen tällä hetkellä olevan omaa sydäntä lähimpänä, mutta haluaisin lisätietoa myös muista seurakunnista.
Seurakunta sinällään ei ole minulle uskon itsetarkoitus, mutta haluaisin kuitenkin päästä kuulemaan Jumalan sanaa ja tutustumaan muihin uskoviin. Evankelis-luterilainen kirkko ei enää anna minulle mitään, joten sitä en pidä vaihtoehtona.
Osaatteko auttaa?

66

1676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uskova mies

      Itselläni on vähän sama tilanne. En kuulu mihinkään seurakuntaan vaikka olen ollut uskossa kolmisen vuotta. Minulla on kokemusta vaan vapaaseurakunnasta, jossa mielestäni ihan lämmin ilmapiiri. Terve oppi sinulla puheesi mukaan, mutta ainakaan vapiksella ei ehkä heti niellä esim. sapatin viettoa lauantaina, eikä varmaan hellareissakaan. En ole kuullut yhtään puhetta sapatin tiimoilta ainakaan. Rukoilen että siitäkin puhuttaisiin siellä, onhan kyseessä yksi käsky kymmenestä.

      En tiedä mitä seurakuntaa sinulle esittäisin koska minulla oma lehmä ojassa niin sanotusti. Kehoittaisin ennemmin vapaisiin suuntiin kuin isoihin kirkkoihin, enkä ainakaan katolisiin.

      • 2Johanna

        Vapaaseurakunta on minullakin käynyt mielessä, siellä voisi käydä vähän kuuntelemassa ja katselemassa. Katolisiin uskontoihin en minäkään halua lähteä, kun en halua kuvia kumartaa.Toivottavasti löydät sinäkin jonkun hyvän seurakunnan, jossa on mukava käydä.
        Välillä tuntuu, että on tällä uskontaipaleella vielä niin alussa, että on vaikeaa tietää mikä on oikein, kai pitää vaan kuunnella omaa sydäntään. Kirkossa käynti ei minulle ole mitenkään luonnollinen asia, mutta haluaisin kuitenkin kovasti että siitä sellainen tulisi.


      • Jeesushan on sapatinkin herra,sapatti on ihmistä varten,ei ihminen sapattiavarten.
        Muista pyhittää lepopäivä jo Luther mainitsiitä.


      • jepjep
        kuulija1 kirjoitti:

        Jeesushan on sapatinkin herra,sapatti on ihmistä varten,ei ihminen sapattiavarten.
        Muista pyhittää lepopäivä jo Luther mainitsiitä.

        pointti onkin se, mikä päivä on sapatti, joka on ihmistä varten.


    • armahdetun näkökulma

      Tärkeintä on rukoilla ja pyytää Jumalaa johdattamaan oikeaan seurakuntaan. Seurakunta on Jumalan lahja sinulle, ja sinä olet Jumalan lahja seurakunnalle. Täydellistä paikkaa ei valitettavasti ole; parasta on oppia jossakin määrin katsomaan sormiensa lävitse - tietenkään totuudesta tinkimättä - ja samalla toivoa, että muut katsovat sinua sormiensa lävitse. Taivaassa on sitten kaikki täydellistä.

    • Muuramesta lähtöisin
    • voikohan seurakunta

      Voikohan sellainen seurakunta olla kovinkaan hyvä, joka keskittyy yhden henkilön persoonan ympärille ?

      • adventisti

        ?

        Seurakunta keskittyy Jeesuksen ympärille. Sekö ei kelpaa?


      • toinen Hega

        Opetuslapset kulkevat pareittain (ei yksin).
        Seurakunnan pää on aina Jeesus.
        Varo ihmisiä jotka haluvat vain valtaa, he ovat susia lammasten vaatteissa.
        Seurakunnassa tulee olla kuitenkin kuri ja järjestys.
        Kaikkien tulee palvella ilolla Herraa ja toisiaan.


    • Uskova mies

      Sellainen seurakunta on Raamatullinen jossa Jeesus on keskipisteessä ja jossa ei koroteta ihmistä. Hierarkinen systeeni ei ole hyvä, vaan sellainen jossa kaikki ovat samanarvoisia, niin vanhimmisto kuin jäsenetkin. Tietenkään ei ole olemassa täydellistä seurakuntaa, mutta siihen tulisi pyrkiä että noudatettaisiin Jumalan Sanaa mahdollisimman hyvin.

      • adventisti

        Adventtikirkon seurakunnissa kaikki ovat samalla viivalla. Vanhimman tehtävä on vain tehtävä. Ei se tee tehtävän hoitajasta toista korkeampaa.


      • Hmmmm vot

        Uskovalle miehelle. Jeesushan kehoitti rukoilemaan Isää Jumalaa rukoilkaa siis näin " Isä meidän joka olet taivaissa". Eikä itseään eli Jeesusta.


      • oppeja tutkinut
        adventisti kirjoitti:

        Adventtikirkon seurakunnissa kaikki ovat samalla viivalla. Vanhimman tehtävä on vain tehtävä. Ei se tee tehtävän hoitajasta toista korkeampaa.

        Adventtikirkon oppi on Ellen Whiten valheellisiin profetioihin pohjautuva. Sinne ei ainakaan pidä mennä. Raamatuntulkinnat ovat todella oudot ja vihamieliset muita kohtaan.

        Varmin kirkko on perinteinen, apostolisessa opissa pysyvä katolinen tai ortodoksi.


    • Valinta on tehty

      Turussa on.
      Tässä ote :

      "Jumalalla on hyvä suunnitelma jokaisen ihmisen elämää varten tässä ajassa, mutta ennen muuta ikuisuudessa. Valinta tulee tehdä tämän elämän aikana. Kuoleman jälkeen ei muutoksen mahdollisuutta enää ole. "Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu! Mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen!" (Jeesus / Mk. 16:16.)."

      http://www.Jeesus-on-Herra.com

    • Valmiit mielipiteet
      • toinen Hega

        Valheen opettajia ei pidäkään päästä puhumaan, vaan heidän suunsa on tukittava terveellä opilla, kuten Raamattu meitä opettaa.


    • 316

      Adventistien ongelma, valitettavasti, on epäraamatulliset opit, osa niistä, ja lisäopit jotka vievät kauemmaksi Raamatusta.
      Sapatti on juutalainen tapa, ei kristillinen.
      Tässä tietoa adventismista http://www.uskonnot.fi/uskonnot/view?religionId=27

      • toinen Hega

        Kukaan syntinen ei voi pelastua lain kautta, mutta Jeesusta rakastava ei tahallaan riko lakia - ei edes Jumalan asettaman sapatin suhteen.

        Se mitä oikea sapatin pitäminen on, voi jokainen pohtia ja tutkia Raamatusta.


    • sataa tihuuttaa

      Adventismi ei ole kristinuskoa! Se on samaa jehovamntodistajien kultin kanssa.

      • pyh!

        Ei ole. Väitteesi on höpöhöpöä.

        www.churches.fi


    • Johannan parasta

      Rakas 2Johanna!
      Aika lähteä kristilliselle kasteelle.

      RAAMATUN KIRJOITUKSISTA ei löydy jaetta eikä tietoa siitä, että joku elävän Jumalan seurakunnassa olisi kastettu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Se on katolinen opinkappale eikä Raamatun opetusta.
      Sanon tämän syvästi murheellisena, mutta katsantokantani mukaan et ole kastettu ollenkaan jos ylläsi on lausuttu nuo kolme arvonimeä. Jeesus ei koskaan sanonut: `Käyttäkää näitä nimiä.`
      Niin ei ole tehty ainoassakaan Raamatussa kerrotuista kastetilaisuuksissa. Ne hyväksyttiin Nikean kirkolliskokouksessa (v.325). He ottivat nimen sijasta arvonimet.
      Sinä siis olet joko kastettu roomalaiskatoliseen opinkappaleeseen tai Herran Jeesuksen nimeen.

      Voit nyt korjata tilanteen tässä olevien ohjeiden mukaisesti:
      http://p1.foorumi.info/ristinvalossa/viewtopic.php?t=3537
      Älä anna minkään eksyttää itseäsi pysymään sivussa Raamatun totuudesta.

      "Tehkää parannus ja OTTAKOON KUKIN TEISTÄ KASTEEN JEESUKSEN KRISTUKSEN NIMEEN.." Apt. 2:38, 41.

      • pyh!

        Matt. 28:19-20. Jeesuksen omat sanat.


      • #€%&/(!!!!

        Sinun katsontakannallasi ei ole mitään merkitystä, koska puhut koko ajan Jeesuksen käskyä vastaan ja valehtelet Nikean kokouksestakin.


    • niinpä niin..
      • Sätarjoat harhaoppia

        Te olette Branhamilaisia.

        Johtajanne William Marrion Branham ei ollut mikään kristitty, vaan hän on edesmennyt harhaopettaja ja hänen seuraajansa ovat eksyneet vielä kauemmaksi kristillisestä uskosta.

        Jos joku tulee uskoon, heti hänen kimppuunsa iskeytyvät Jehovantodistajat, Mormonit ja Branhamilaiset.


    • inri.fi

      Nykyiset kirkot ja uskovien ryhmät eroavat melko paljon siitä, millainen seurakunta oli apostolien aikana ja miten se toimi. Seuraavilla sivuilla on kerrottu tarkemmin apostolisen seurakunnan mallista:

      http://kristinusko.wordpress.com/
      http://www.inri.fi/beresford/

      Jyvässeudulla ei taida olla yhtään sellaista uskovien ryhmää, joka olisi edes lähellä apostolisen ajan seurakuntamallia. Voit käydä vapaiden suuntien seurakuntien tilaisuuksissa, mutta sinun ei kannata välttämättä liittyä mihinkään niistä. Jos tahdot kasteen ilman, että sinun tarvitsee liittyä johonkin ryhmään, niin ota yhteyttä inri.fi sivuston tekijään.

      • suosittelen

        Siellä kyllä toimii aito, apostolinen Katolinen Kirkko.


    • minkinkin

      Kokemuksesta voin sanoa: käy eri seurakuntien kokouksissa useampaan kertaan ja rukoille Herraa näyttämään sinulle oikean srk:n. Se joka näyttää parhaalta ei välttämättä ole paras!

    • Uskova

      Moi! mene vapaaseurakuntaan,helluntaiseurakuntaan ja pelastusarmeejaan,mutta käy kasteella ,vaikka vapaaseurakunnassa,katso niistä mikä on sinulle sopiva,se on henkilökohtanen asiasi! Tv Ari

      • kokemusta on

        Teeskentelevin vapaa suunta on Lahden Vapaakirkko Ei ole Jeesus eikä Jumala tärkein vaan määrättyjen ihmisten vaikute tulijasta.


    • kysyn missä seurkunnassa löysit jeesuksen ensinäkkiin,uskovien yhteys on elin tärkeää.
      Kysele rukousessa mihin seurakuntaan henki sinut johdattaa.
      Me olemme kansalähetyksessä vielä toistaiseksi,se on kirkon sisällä toimiva järjestö. Vapaat suunat ovat yksi mahdollisuus.

    • uskis

      On siellä helluntaiseurakunta Jyväskylässä, osoitteessa Lyseonkatu 3.

    • neuvon sanaa
    • itseläpikäynyt

      Kenenkään ei pidä liittyä, eikä voikaan liittyä mihinkään seurakuntaan. Kun usko tulee sinuun, otat uskon vastaan ja olet uskossa Jeesukseen Kristukseen. Isä Jumala on vetänyt sinut lähelleen ja olet Armosta saanut syntyä ylhäältä uudelleen Hänen seurakuntansa jäseneksi. Olet siis automaattisesti liitetty Kaikkivaltiaan Jumalan Pojan Kristuksen ruumiiseen yhdeksi eläväksi osaseksi. JEESUS ON PÄÄ!
      Jumala yksin voi liittää tai erottaa Hänen seurakuntaansa, ei kukaan ihminen. Ihmiset liittävät ja kastavat mielellään oman puolueensa jäseneksi ja keräävät lössiä maksamaan kuluja. Älä ikinä liity mihinkään, äläkä anna liittää. Käy kasteella Jeesukseen Kristukseen ja ole tekemisissä uskovien kanssa. Pidä seurakuntayhteys muihin eläviin kiviin. Jos upotuskasteen yhteydessä vaaditaan liittymään johonkin seurakuntaan, elä siinä tapauksessa kastata itseäsi siellä. Etsi muita Totuudessa vaeltavia ja aukaise heidän silmänsä, jos eivät vielä ymmärrä tätä Seurakuntatotuutta.
      SAATTAA OLLA, KUN KULJET KUULEMASSA SANAA, ETKÄ LIITY JÄSENEKSI, JOTTASINUA KATOTAAN VÄHÄN SILLÄ SILMÄLLÄ ;)

    • Rivihenkilö

      Jos jaksat, voit lukea vaikka täältä erään seurakunnan jäsenen kirjoituksia mainitsemistasi aiheista.

      http://www.icon.fi/~erkkik/sanasto.html

      Minäkään en ole minkään kirkon, uskontokunnan tai lahkon jäsen. Jumalalla on vain yksi seurakunta, johon jokainen Jeesukseen Kristukseen uskova kuuluu uskonsa perusteella.

    • Jäsenyys?

      Tämä jae vahvistaa paikallisseurakunnan merkitystä ja arvoa:

      Ap.t. 16:5 "Niin seurakunnat vahvistuivat uskossa
      ja saivat päivä päivältä yhä enemmän jäseniä."

      1. Puhutaan monikossa - "seurakunnat"
      2. Puhutaan jäsenyydestä - "saivat yhä enemmän jäseniä"

      Jäsenyys jossain paikallisseurakunnassa oli itsestään selvä asia.

    • itseläpikäynyt

      Jos kuvitellaan, että suomen neito on Kristuksen ruumis ja pää on Herran. Kaikki suomessa olevat, ylhäältä uudestisyntyneet uskovat ihmiset liitetään jäseniksi tähän ruumiiseen uskoon tultuaan. He asuvat ja palvelevat Herraa omalla alueellaan ja heidän tulisi kokoontua yhteen paikkakunnallaan yhtenä ruumiinosana, jonka he kokoontumisellaan muodostavat. Uskovat yhdessä muodostavat Jumalan seurakunnan. Kaikkien suomen kaupunkien Jumalan seurakunnat taas muodostavat suomi neidon. Mitä enemmän ihmisiä tulee uskoon, sitä pulleampi Kristuksen ruumis on ;)
      Sillä ei ole niin väliä, millaisessa rakennuksessa tahi paikassa tätä seurakuntayhteyttä pidetään!
      Voisko enää selvemmin selventää :))

    • Tässä neuvo

      Älä lue näitä kirjoituksia.

      Taas ovat yhteydettömät sooloilijat, jotka kuuluvat omien sanojensa mukaan "universaaliin Kristus-ruumiiseen", asialla.

    • RauhaRauha

      Jeesus sooloili ja käski uskomaan itseensä, jotta saisimme Iankaikkisen elämän. Älä luota ihmisiin, luota Herraasi, Jumalaasi, Jeesukseen Kristukseen. Ei ole mitään muuta nimeä annettu, eikä mitään muuta seurakuntaa, vain yksin Kristuksen Jeesuksen seurakuntaan kuuluminen pelastaa helvetin kauhuilta.

    • toinen Hega

      Mene sinne missä Jumala toimii.

      • raamatusta se löytyy

        Älkää missään nimessä uskovaiset uskotelko että teillä olisi jokin henkilökohtainen henki joka voisi ilmoittaa toisen ihmisen kaikki hänen tekemänsä synnit tai virheet. On katalaa valehdella toiselle ihmiselle sellaista mikä ei ole totta ja kaiken lisäksi levittää tällaisia valheita toisille ihmisille jotka ovat vain niinsanottua mututuntumaa eli olettamuksia mitkä yleensäkin ovat harvoin totta. Ihmisen tuntee vain se ihmisen henki mikä ihmisessä on eikä kukaan muu paitsi juoruamaton Jumala ja Jeesus Kristus.Paholainen on monen uskovaisen jumala eikä Jeesus Kristus ja Isä Jumala.


    • Mara

      Hei, Olen Mauri Riiho ja seurakunta-totuutta näet FB-seinältäni, joten tule mukaan tutustumaan...

    • Elävien Kirjoissa

      Parhaiten sopii iankaikkiseen elämään haluavalle semmoinen seurakunta, jossa uskotaan pelastuksen olevan vain Jeesuksen Kristuksen vuodatetussa veressä. Jäsenmaksuksi kelpaa pelkästään syntisen ihmisen syntisäkki. Sen enempi saa armoa, mitä suurempi säkki ;)

      On vain yksi seurakunta maailmassa, jonka jäsenyys takaa pelastuksen ja omalla uskolla sinne pääsee (WINK)

    • +++

      Olet siis hiljattain tullut uskoon ja asut Jyväskylässä sekä haluat pyhittää sapattia. Kirjoitit myös, että koet adventistien olevan lähimpänä sydäntäsi.

      Jyväskylän adventtikirkossa on näköjään monenlaista ohjelmaa:
      http://www.avoinsyliopistojkl.blogspot.com/

      Lukekaa itse Raamattua, älkää uskoko, mitä muut sanovat! Ottakaa itse asioista selvää!

      Mikä muuten on oikean seurakunnan tuntomerkki?Tässä vastaus:

      Ilm. 14:12

      "Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon."

      Jes. 8:20

      "Pysykää laissa ja todistuksessa!" Elleivät he näin sano, ei heillä aamunkoittoa ole.

      • adventist

        Jumala on ilmaissut tahtonsa Pyhässä Sanassaan.

        Joh. 1
        1 Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.
        2 Hän oli alussa Jumalan tykönä.
        3 Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.
        4 Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus.

        Ap. t. 2:38

        Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.

        Ilm. 22:17

        Ja Henki ja morsian sanovat: "Tule!" Ja joka kuulee, sanokoon: "Tule!" Ja joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi.


    • Jean Calvin

      Jyvässeudulla voisin suositella Tikkakosken helluntaiseurakuntaa ja tietyin varauksin Vaajakosken baptistiseurakuntaa. Vapaakirkkoa en Jyväskylässä suosittele ja helluntailaisuudesta jos tykkää niin Temppeli on kyllä ihan klassinen nykyajan iso helluntaiseurakunta.

    • not hand made

      Voi teitä pöljät, käsintehtyine temppeleinenne. Asuuko Herranne niissä?

    • luterilainen aina

      jos haluat syntiä harrastaa niin kannattaa liittyä helluntaiseurakuntaan. siellä syntistä ylistetään ja herraa pilkataan, mutta jos kunnon kristitty olet niin luterilaiseen seurakuntaanlute

    • näin on

      Älä missään nimessä eksy adventistien lahkoon, joka ottaa oppinsa Ellen Whiten harhanäyistä.

      Luterilainen kirkko on nykyisin täysin selkärangaton, kaikki vapaat seurakunnat nyt ovat mitä ovat.

      Joka ryhmässä on tietysti mukana hienojakin uskovaisia.

      Kannattaa liittyä aitoon vanhaan Kirkkoon, joko katoliseen tai ortodoksiseen.

    • fhjhgjgh

      Minusta Jyväskylässä on kiinnostavaa hengellsitä liikehdintää. Onko Satamaseurakunta siellä?

    • miten olisi?

      Kohtaamispaikka?

    • rauhaa1

      Jos haluat saada syntisi anteeksi ja fiilisuskon sijasta aidon rauhan sydämmellesi ja Pyhän Hengen niin käy täällä:

      http://www.jklry.net/index.php?p=paasivu

      tai kuuntele kesäseuraradiota

      klo 12 ja klo 20.00 sekä 19.7 klo 12 alkaen - jatkuen viikonlopun yli.

      Pidä se mikä hyvää on.

    • ei sinne vaan tänne

      Täällä (palstalla) se kristillinen rakkaus ja veljellinen yhteys kukoistaa.

    • mikäoikea mikäväärä

      Perehdy alkukristillisyyteen ja kirkkoisiin.

      Tutustu roomalaiskatoliseen ja ortodoksiseen kirkkoon. Mahdollisesti myös idän apostoliseen kirkkoon eli idän assyyrialaiseen kirkkoon.

      Valitse jokin noista kolmesta.

      Jos välttämättä haluat pitäytyä protestantismista nousseessa seurakunnassa, pitäydy sellaisessa, joka on opillisesti mahdollisimman lähellä noita kolmea.

      Vältä lahkoja. Vältä apostolisen uskon jättäneitä seurakuntia. Vältä ns. moderneja eli niitä, jotka hylkäävät yhtenäisen opin ja moraaliopetuksen miellyttääkseen ei-uskovia.

      Käytännössä kaikki protestanttiseurakunnat ovat harhautuneet ja yhä usemmalla tavalla mitä kauemmas reformaatiosta on tultu. Monilla on ehtoollisyhteys katolisen kirkon kanssa, mutta uskovan ihmisen ja uskonnollisen elämän kannalta protestanttisten uskonyhteisöjen epäyhtenäinen oppi ja sekava moraaliopetus on valtava ongelma.

      Siksi paras vaihtoehto on tutkia alkukirkkoa ja kirkkoisiä ja sen jälkeen valita roomalaiskatolisen, ortodoksisen ja idän assyyrialaisen kirkon väliltä.

      • room.kat.monopoli

        Tutustu myös room.kat.kirkon harjoittamaan inkvisitioon eli kidutukseen, vainoon protestantteja ja juutalaisia kohtaan, vallankäyttöön, oppiin paavista sijaiskristuksena eli antikristuksena. (Anti merkitsee paitsi vasta-, myös sijais-).


      • mikäoikea mikäväärä
        room.kat.monopoli kirjoitti:

        Tutustu myös room.kat.kirkon harjoittamaan inkvisitioon eli kidutukseen, vainoon protestantteja ja juutalaisia kohtaan, vallankäyttöön, oppiin paavista sijaiskristuksena eli antikristuksena. (Anti merkitsee paitsi vasta-, myös sijais-).

        Vainot ovat olleet molemminpuolisia, jos olet historiaa lukenut.

        Anti merkitsee vasta-. Sijais- on vicarius. Paavi on vicarius Christi. Paavi ei ole Kristuksen sijainen siinä mielessä, että hän olisi kuin Kristus. Paavi on palvelija, jonka tehtävä on ylläpitää kristinuskoa sillä välin, kun Jeesus Kristus ei ole itse tässä maailmassa. Yksi paavin nimityksistä on Jumalan palvelijoiden palvelija. Paavin nimittäminen antikristukseksi on epäloogista, koska antikristus edustaa sitä, mitä Kristus ei edusta, eli vihaa sitä mitä Kristus rakastaa. Oli paavista mitä mieltä tahansa, hän ei ole antikristus.

        Inkvisition maine on paljon pahempi kuin se oli käytännössä. Sitä on paisuteltu uskonnollispoliittisista syistä, mikä lienee selvää historiankirjoitusta ymmärtävälle.

        Mikään ei pakota sinua liittymään roomalaiskatoliseen kirkkoon tai hyväksymään sen opetuksia. Jos kuitenkin haluat tietää, mitä katolinen kirkko oikeasti opettaa, kannattaisi sivuuttaa vääristelyt. Katolisen kirkon katekismus ja paavien ensyklikat ovat hyvä alku. Jos osaat englantia, italiaa, espanjaa, ranskaa tai saksaa, niin vatican.va-sivustolta löytyy paljon lukemista.

        Pari linkkiä, niin ei tarvitse kaikkea etsiä itse:

        Katekismus: http://www.vatican.va/archive/ccc/index.htm

        Dogmaattinen konstituutio Lumen gentium suomeksi:
        http://katolinen.fi/?page_id=733

        Jos haluaa lukea paavi Benedictus XVI:n pitämiä puheita pyhimysten elämästä, ne löytyvät kohdasta Audiences vuosien 2009-2011 väliltä sivulla:
        http://www.vatican.va/holy_father/benedict_xvi/index.htm

        Suomeksi löytyy osa tuoreemmista ensyklikoista kohdasta kiertokirjeet:
        http://katolinen.fi/?page_id=271

        Paavi Benedictus XVI:n kaikki ensyklikat:
        http://www.vatican.va/holy_father/benedict_xvi/encyclicals/index_en.htm

        Paavi Johannes Paavali II:n kaikki ensyklikat:
        http://www.vatican.va/holy_father/john_paul_ii/encyclicals/index.htm


    • Pyhä sellainen

      Voihan helluntailaiskarismatia!

    • Vapaus Kristuksessa

      Itselleni on tärkeää Jeesus-keskeisyys ja se, että tutkitaan yhdessä Raamattua ja pyritään soveltamaan sen opetusta elämäämme tässä ajassa. Seurakunnan terveys on myös tärkeää - sitä ei pyöritä "vaikeat" ihmiset, jotka käyttävät seurakuntaa oman vallanhalunsa tai muiden omien tarkoitusperiensä takia.

      Huumori on oleellista. Pelkään sellaisia, jotka ottavat itsensä liian vakavasti.

      Rukoile Jumalalta hänen johdatustaan ja viisauttaan. Anna Pyhälle Hengelle lupa ohjata sinua ja avata mielesi.

      Uskovan on tärkeää kuulua seurakuntaan - siellä kasvamme armossa ja totuudessa. Täydellistä ihmisryhmää ei olekaan - ja jos olisi kannattaisi sieltä pysyä poissa. Seurakuntaelämän rikkaus, ilo ja turhautuminenkin on oleellinen osa uskovan elämää ja kasvua Kristuksen ruumiissa. Ilman sitä jäisimme liian helposti omaan itsevanhurskauteemme. Pettymys toisiin kuuluu kristilliseen kasvuun. Sen on hyvä johtaa myös pettymykseen itseensä - näin olemme yhdessä valmiita elämään ristin juurella armosta käsin ja aidosti kohtaamaan toisemme.

      Ole vapaa Kristuksessa.

      adventistikristitty, yksin armosta pelastettu

    • leeviläinen

      Mikäli Sinä (2Johanna) ja Sinä (Uskova mies) liitytte esim. vapaakirkollisiin, tai helluntailaisiin, niin mikään taho ei estä teitä pyhittämästä ja viettämästä sapattia lauantaisin, vaikka em. seurakunnat eivät keskuudessaan sapattia lauantaisin vietäkään.

      Eikä siihen lauantaisapatin viettoon tarvita laisinkaan adventistikirkon jäsenyyttä.

      Meinaan helluntailaisuudessa on paljon nykyajanmuodossa myös niitä, jotka viettävät sapattilauantaita. He viettävät sen kaikessa rauhassa omassa hiljaisuudessaan, huutelematta siitä, ja pitämättä senkummempaa pölinää julkisesti.

      Kun kunnioitetaan Isä Jumalaa, niin kunnioitetaan Isä Jumalaa tosimielellä Raamatun Kirjoitusten sanomaa kuunnellen, sillä se on otollista Jumalalle.

    • katsoja5

      Etsin vahvempaa seurakuntayhteyttä. Millainen on Pyhän Hengen seurakunnan toiminta Suomessa? (Tre)

    • Essanton

      Ortodoksikirkko.

    • kasteesta seurakunta

      Kaksi kertaa tuli käytyä Muuramen Jumalan seurakunnassa. Muutin vuosia sitten lahden toiselle puolelle ja käyn helluntaiseurakunnassa.
      Kastettiin siellä.

    • järjen käyttö

      Älä ainakaan mihinkään lahkoon liity, niissä ei ole järjen häivääkään.

    • sabat shalom

      Kaikissa seurakunnissa on lauantaisapatin viettäjiä, jotka viettävät sitä itsekseen. Sitä ei ole missään kielletty. Jos se on kriteerinä, niin sen suhteen voit vapaasti valita seurakunnan, ja pitää sapattisi itse. Minäkin helluntailaisena olen herännyt sapatin ja raamatullisten juhlien viettoon viime aikoina. En arvostele enkä tuomitse muita, jokainen pitäköön näissä päivä- ja juhla-asioissa kiinni siitä, minkä kokevat oikeaksi.

    • Maanhilja

      Onk kiva vätellä..ps.tynnyrit koliser

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1655
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      17
      1517
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      68
      1429
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      40
      1384
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1323
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1258
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1126
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1102
    Aihe