Veronpalautus

haave kinkusta

Tästä palautuksesta lienee ollut puhetta aiemminkin, mutta jos saa veronpalautusta alle 100 euroa, otetaanko se kaikki tulona huomioon joulukuun tt-tuessa vai miten menee. Kaiketi onhan veronpalautus extraa suurtuloisillekin, niin kaikkiko kynitään sitten pois vähimmäistuloilla eläviltä? Joulu tulee jokaiselle.

37

978

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihahahaa

      Käsittääkseni 100:n euroon asti ei oteta huomioon tulona. Joten saat kai sä sen kinkun ostettua. =D

      • reilukerho

        kaikki veronpalautuksena tuleva raha huomioidaan. eli sen mitä saat takas, menetät toimeentulotuessa. ite sain viime vuonna n. 300€ ja tämä jaksotettiin, minulle siitä kertomatta. en saanut tukea kahteen kuukauteen ja kolmantena kuukautena vain osan! ja veronpalautukset meni silloin yksityiseen hammaslääkäriin, koska julkiselle ei päässyt, mutta tämäpä ei sossua kiinnostanut. kuukauden vuokra jäi rästiin sen takia.


    • sdjflisfsjiapsjpö

      Vantaalla ainakin huomioidaan jokainen tuleva penni.

      • stadilainen vaan

        Samoin Helsingissä, palautusta tuli 49€ ja joka ikinen euro vähennettiin tt-tuesta. Itse asiassa vähennettiin jopa kahdesti, sekä joulukuussa että tammikuussa, mutta valituksen jälkeen palauttivat toisen vähennyksen.


      • köyhäläinen

        korjaan,euro ja se on totta.
        voit yrittää kertoaa sossuun että sun on ostettava uusi sänky tai imuri ect. mut kuittikin on sitten keksittävä jostain.


    • mietippä sitä

      "Kaiketi onhan veronpalautus extraa suurtuloisillekin, niin kaikkiko kynitään sitten pois vähimmäistuloilla eläviltä? Joulu tulee jokaiselle."

      Väärin.Se on yhtä extraa niin pienituloille kuin suurituloisellekin.Veromätkyt on aina seurausta liian vähän maksetusta verosta.Veronpalautukset on aina seuraiusta liikaa maksetusta verosta.Kummassakin tapauksessa verosuunnittelu on mennyt päin metsää eikä ihminen ole tarkastanut veroprosenttiaan edes yhdesti saatu kahdesti vuoden aikana.

      Toimeentulotukea saavalla asikkaalla se liikaa maksettu vero (nyt veronpalautuksena tuleva vero) on huomioitu siten hakijan eduksi jo silloin,että tuloiksi on laskettu se todellinen raha mitä on veron jälkeen tilille tullut.Erotuksen on maksanut sos.toimisto.Joten miksi ihmeessä veronpalautus pitäisi antaa nyt ilmaiseksi ja ylimääräisenä asiakkaalle,kun se on jo huomioitu aiempina kuukausina ja asiakas on saanut käyttää sen rahan miten on halunnut?

      Sama pätee mätkyissä.

      Jos maksat liian vähän kuukausittain veroja,siitä kertyy verosaatavaa jonka joudut maksamaan mätkyinä.Mätkyjä ei oteta huomioon toimeentulotukea myönnettäessä,koska mätkyt voi aina itse ennakoida ja välttää.Ja mätkyt on ennakkoon syötyä rahaa,lainaa. Se,että saa mätkyjä,tarkoittaa sitä,että veroja on maksanut liian vähän eli työttömyysrahaa tai palkkaa on saanut enemmän kuukautta kohden kuin mitä olisi pitänyt saada tai mitä olisi käteen tullut jos se tarvittava veromäärä olisi maksettu.Ja jos vielä on tt-tuen saaja niin aina paremmalla syyllä pitäisi pitää veroprosentti ajantasalla.Näin ei pääsisi tulemaan ristiriitatilanteita eikä kennekään tarvitsisi väittää,että on epäreilua kun palautukset lasketaan tuloksi ja mätkyjä ei huomioida menoina.

      • jep jpe

        Ei toimi jos ei ollut 365 päivää vuodessa sossun asiakkaana. Jos on ollut töissä koko vuoden ja maksanut liikaa veroa ja saanut vähemmän palkka ja sitten vuoden lopussa jäänyt työttömäksi ja joutui turvautumaan tt-tuen, niin veronpalautuksen ottaminen pois on kohtuutonta.


      • ei ähky

        Isokenkäisillä voi olla omaisuutta ja muuta tuloa enemmän, joten voivat kikkailla enempi vähennyksiä verotukseen, palautus sen mukainen.


    • ei onnistu

      Tampereella otetaan kaikki huomioon, koko veronpalautus, joka ikinen sentti ja ylimääräiset vielä vyörytetään seuraavalle kuukaudelle.

    • jotta sillee

      Sen päättää ihan sossutäti.Eli ole vittumainen sitä kohtaan niin sekin vittumainen ja 1 € tulee palautusta se ottaa huomioon sen,mutta jos väleissä ja hattu kourassa kulkee nöyränä ei mulla ottanut edes 300€ palautusta huomioon.Sanoi vain hyvää joulua.

    • Vantaan Vanda

      "Vantaalla ainakin huomioidaan jokainen tuleva penni. "

      Näin on mutta Vantaalla kannattaakin lisätä maininta toimeentulotukihakemukseen, että eivät huomioi veronpalautusta tuloksi jollakin hyvällä perusteella.

      • isafhoihsoa

        Näin on mutta Vantaalla kannattaakin lisätä maininta toimeentulotukihakemukseen, että eivät huomioi veronpalautusta tuloksi jollakin hyvällä perusteella. "

        Ehdotin kerran eräästä ylimääräisestä rahasta (150E),että jos ei huomioida ja ostan itse silmälasit sillä rahalla.Ei käynyt.Huomioitiin tuloksi ja jouduin hakemaan maksusitoumuksen erikseen laseihin.No,lasit maksoivat lopult 280E eli ehkä ei kannata valittaa minun kohdalla.Pääasia oli nyt kuitenkin se että neuvotteluvaraa ei sos.toimiston kanssa ole.Jos virkailijaa ei huvita joustaa niin ei heitä siihen kukaan pakota.


    • Petu...

      Veronpalautusta ei saa ottaa tulona huomioon toimeentulotuen tarvelaskelmassa jos veronpalautus on määrältään vähäinen:
      http://www.netfi.fi/toimeentulotuki/veronpalautus.php#1

      Asiasta on myös korkeimman hallinto-oikeuden päätös:
      http://gamma.nic.fi/~pnur1/sossu/khop/01-0624.htm

      Se, että onko veronpalautus määrältää vähäinen selviää viime kädessä viemällä asia hallinto-oikeuden ratkaistavaksi, ei nurisemalla tällä palstalla, että Tampereella noin ja Lempäälässä näin... jne.

      http://www.toimeentulotuki.net

    • Kauppamies.

      Miten teillä on noin kurjasti asiat? viekö sossu tosiaan teidän ylimääräiset kympit. Itse olen tehnyt kauppaa jo pitempään huutonetissä ja joskus kk on tullut jopa 200 euroa ja eikä sitä ole katsottu miksikään tuloksi.

    • kossikos

      "Kauppamiehelle" tiedoksi: Köyhällä ei ole mitä myydä.

      • Kauppamies.

        Hei kossikos! "köyhä" voit olla muttei tarvitse olla tyhmä :)) Rahaa osaan vuolla ja melko hyvin menee:)


    • dihgseoed

      "Ei toimi jos ei ollut 365 päivää vuodessa sossun asiakkaana. Jos on ollut töissä koko vuoden ja maksanut liikaa veroa ja saanut vähemmän palkka ja sitten vuoden lopussa jäänyt työttömäksi ja joutui turvautumaan tt-tuen, niin veronpalautuksen ottaminen pois on kohtuutonta. "

      Osta vaikka osakkeita sinä aikana,kun et ole tt-tukiasiakas,mutta sos.toimiston luukulle jouduttuasi joudut käyttämään kaikki muut rahat ja etuudet ensin ja se on ihan oikein ja jopa laillista.Toimeentulotuki on VIIMESIJAINEN TUKIMUOTO eli miksi et voisi käyttää kaikkia muita rahoja (mukaanlukien veronpalautuksia) ennen tuen hakemista?Olisiko reilua joitain tuensaajia kohtaan,että tietyt henkilöt saa ns. ylimääräistä rahaa eikä tarvitse käyttää omia säästöjä lainkaan ja toiset eivät saa mitään?

      Kohtuutonta on se,että ei ole osannut hoitaa veroasioitaan.Miksi annat tulla mätkyjä ja maksat liikaa veroa jos on olemassa pelko, että joudut tt-tukiasiakkaakasi (jolloin kaikki tällaiset ylimääräiset tulot tietää vain ongelmia)?

      Jos haluat säästöpotin jouluksi,niin ota palkasta joka kuukausi rahaa sivuun ja laita säästöpossuun.Käteisenä.Ja käytä sitten jouluostoksilla niin olet saanut yhtä tavalla "ylimääräistä rahaa" mitä veronpalautukset ovat.Eli ylimääräistä, itse itseltään säästettyä rahaa.

      • jep jpe

        Kohtuutonta siksi, koska se ei ole "ylimääräistä" rahaa, sillä muussa tapauksessa sossun pitäisi maksaa myös veromätkyt eikä ainoastaan viedä vain veropalautukset.

        Jos olen maksanut vähemmän veroa, niin sain enemmän käteen eli sossun piti maksaa vähemmän tt-tukea, kuin jos veroprosentti olisi oikea. Eli sossun pitäisi palauttaa vähemmän maksetut tuet, joilla sitten maksan veromätkyt.

        Koska sossu ei maksa veromätkyjä niin ei saisi myöskään viedä veropalautuksiakaan.

        Muutenkin työssä käymisestä on tehty mahdotonta, jos käy parikin kuukautta töissä, niin kaikki menee vituiksi, asumistuki peritään takaisin, tulee veromätkyt, jne.. Parasta on istua kotoa, eikä mennä töihin ollenkaan, ei ainakaan joudu maksumieheksi työnteosta.


    • dishdvsns

      "Kohtuutonta siksi, koska se ei ole "ylimääräistä" rahaa, sillä muussa tapauksessa sossun pitäisi maksaa myös veromätkyt eikä ainoastaan viedä vain veropalautukset."

      Miksi pitäisi maksaa,kun mätkyt voi ennaltaehkäistä?Onko se sosiaalihuollon vika jos ihminen ei osaa hoitaa veroasioitaan kuntoon? Ei ne mätkyt taivaalta tipu ja ilman syytä.raha nääs mikä tulee kuukausittain ylimääräisenä eli mikä ei mene verottajalle,tulee asiakkaan omavalintaiseen käyttöön.Ei kai se ole sos.toimiston vika jos asiakas ei osaa hoitaa veroprosenttia kuntoon ja joutuu jälkikäteen maksamaan ne verot,mitä jätti kuukausien varrella maksamatta ja sai esim.20 euroa liikaa rahaa kuukautta kohden?

      Miten sosiaalihuolto vie "ne palautukset"?Vaatiiko omalle tililleen?Käsittääkseni ei vaadi eikä vie.Ainoastaan huomioi ne tulona,mitä ne ovatkin.Se tarkoittaa liian vähän maksettuja veroja eli karkeasti näin: jos sos.toimiston asiakas on maksanut kuukausittain liikaa veroa sen 20E,on tämä vuositasolla noin 240E.Sossu on huomioinut todelliset tulot tuloina,ei tuloa ennen veroja.Jos asiakas on maksanut työttömyysrahoistaan veroja 120e/kk,on sosiaalitoimisto maksanut tuon erotuksen asiakkaalle.Eli jokaisena kuukautena tuo veroihin uponnut raha on sosiaalihuollon asiakkaalle tullut takaisin.Ei kai sitä enää veronpalautuksena voida huomioida tulona.Muutenhan se maksettaisiin ihmiselle kahdesti.

      • oikeudenmukaistako?

        "Onko se sosiaalihuollon vika jos ihminen ei osaa hoitaa veroasioitaan kuntoon? Ei ne mätkyt taivaalta tipu ja ilman syytä.raha nääs mikä tulee kuukausittain ylimääräisenä eli mikä ei mene verottajalle,tulee asiakkaan omavalintaiseen käyttöön.Ei kai se ole sos.toimiston vika jos asiakas ei osaa hoitaa veroprosenttia kuntoon ja joutuu jälkikäteen maksamaan ne verot,mitä jätti kuukausien varrella maksamatta ja sai esim.20 euroa liikaa rahaa kuukautta kohden?"

        Kyllä sossun pitäisi asiakkaalle sanoa, että sulla taitaa olla liian pieni prosentti, mutta kun se on kato kuntaan päin.

        Itselläni oli liian iso prosentti niin heti luki päätöksessä: kehoitetaan ottamaan yhteyttä verotoimistoon ennakonpidätysprosentin pienentämiseksi.

        Eli kun oli kunta "tappiolla" niin heti huomautettiin, joten pitäisi mielestäni toimia toiseenkin suuntaan. Näin Tampereella.


      • jep jpe

        Veroprosentin vaihtaminen ennen maksoi 10€, nyt varmasti enemmänkin.

        Jos saa pätkätöitä ja käy vaihtamassa prosentin isompaan, ja parin kuukauden päästä takaisin kun jää työttömäksi niin se jo tulee maksamaan 20%. Pari kolme tuollaista pätkätyötä ja ainoastaan verokorttien uusimiseen menee 60-80€.

        Mikä on se mahdollinen veropalautus jonka olisi voinut saada. Joten kannattako? Ja jos toineenpide maksaa rahaa, niin onko se muka "ennaltaehkäisevissä"?

        Aino keino välttyä mätkyiltä ja veropalautuksilta on kieltäytyä kaikista töistä ja elää pelkällä toimeentulotuella, josta ei mene veroa ollenkaan. joten veropalautukset ja mätkyt ovat tasan 0€.


      • siismitähäh
        jep jpe kirjoitti:

        Veroprosentin vaihtaminen ennen maksoi 10€, nyt varmasti enemmänkin.

        Jos saa pätkätöitä ja käy vaihtamassa prosentin isompaan, ja parin kuukauden päästä takaisin kun jää työttömäksi niin se jo tulee maksamaan 20%. Pari kolme tuollaista pätkätyötä ja ainoastaan verokorttien uusimiseen menee 60-80€.

        Mikä on se mahdollinen veropalautus jonka olisi voinut saada. Joten kannattako? Ja jos toineenpide maksaa rahaa, niin onko se muka "ennaltaehkäisevissä"?

        Aino keino välttyä mätkyiltä ja veropalautuksilta on kieltäytyä kaikista töistä ja elää pelkällä toimeentulotuella, josta ei mene veroa ollenkaan. joten veropalautukset ja mätkyt ovat tasan 0€.

        Mitä sekoilet...missä veroprosentin vaihtaminen maksaa?? Itse olen tilannut tänä vuonna kahdesti uuden verokortin ja ei ne mitään maksanut ja jos jää työttömäksi nii ei silloin tarvi veroprosenttia vaihtaa kun se on vakiona 20 %, ei kelalle tarvi verokorttia erikseen toimittaa.


    • 9plus14

      En tiedä paikkakuntaa missä asut. Se vaihtelee nimittäin sen mukaan, missä asut -> emme ole samanarvoisessa asemassa ! Jyväskylässä, missä itse asun, huomioidaan veronpalautukset 85 EUR ylittävältä osalta. Esim. jos saat sen 90 EUR, lasketaan tuloiksi 5 EUR..

    • korkoa tulossa

      Entä korkotulot,jos saan vuoden lopussa korkotuloja 3000 €
      niin kuinka ne vähennetään toimeentulo tuesta?

    • -veronpalautukset-

      Tässä esimerkkejä eri kuntien veronpalautuksista, jotka huomioidaan toimeentulotuessa ylittäviltä osilta: Jyväskylä 85 €, Oulu 100 €/ruokakunta 50 €/lapsi, Polvijärvi 70 €/yksinäinen tai 100 €/perheellinen, Rauma 170 €, Sastamala 0,01 €, Siilinjärvi 80 €/yksinäinen tai 170 €/perheellinen, Sodankylä 50 €/yksinäinen tai 100 €/perheellinen. Näillä kunnilla on siis julkiset toimeentulotuen soveltamisohjeet nettisivuillaan, joista nappasin tiedot. Kaikilla kunnilla ei ole näin yksityiskohtaisia tietoja saatavavilla, hassua.

    • djkhhhhas

      Voiko olla laillista että joka paikassa sovelletaan miten sattuu???Tuohan asettaa tt-tuen hakijat eriarvoiseen asemaan??

      • Yksi Syrjäytetyistä

        Onhan se hyvin tiedossa, että Suomi ei ole oikeusvaltio, vaan byrokraatit tekevät tulkintoja säännöistä miten tykkäävät. Lisäksi Suomessa on pitkä perinne sillä, että "kruunun" vasallit pitävät "kruunun" puolta kansaa vastaan..

        Suomi on paha maa, täällä jos kerran putoat kelkasta, niin takaisin on TOSI vaikea, ellei mahdoton päästä, vaikket kirjaimellisesti sillan alle joutuisikaan. Lähtisin kyllä heti muualle täältä, mutta mihis menet kun ei ole rahaa..


    • 6+9

      Sehän se onki pöljää että palautukset katotaan tulona mutta mätkyjä ei menona. Se vaan kai pitäis maksaa veroja puolet ette saa mätkyjä...

      Minulle katsottiin tuloiksi 15€ joka oli laitettu tililleni koska myin lapsen vaatteita.
      Myös säästöpossun kolikot katsottiin tuloiksi kun vein ne pankin kolikkokoneeseen.
      Ja kolikot oli lapsen... :(

    • Omillaan toimeentule

      Eihän se sossu ole mikään hyväntekevyys järjestö vaan sieltä jaetaan meidän kaikkien verovaroja, joten niinhän se pitää ollakin, että joka ikinen sentti minkä ylimääräistä saat lasketaan sinulle tuloksi.

    • KYllä otetaan meillä meni pari vuotta sitten kokonaan toimeen tulotuki pois kun saimme pari sataa yhteensä palautuksia .. köyhät kyykkyyn. se oli muuten ihana joulu

    • ripsraps

      Meidän kunnassa (pieni itä-suomalainen kaupunki) veronpalautukset katsotaan tuloksi 75€:n ylittävältä osalta per hlö. Ja muut tulot (tilillepanot, palkkatulot erikseen) huomioidaan 50€:n ylittävältä osalta kuukaudessa.

    • käteinenmäteinen

      yli 60 ekee otetaan huomioon tulona, ainakin soskun täti sanoi iloisesti,että tällä lailla.

      • tilituli tilimeni

        Kaikki otetaan tuloina huomioon. Sitten jos joudut maksamaan takaisin verottajalle, eipäs otetakkaan huomioon menoina!!! Että tällainen systeemi meillä rakkaassa Helsingissä.
        Lisäksi sanottiin, että kahdelle ihmiselle (1lapsi, 1 aikuinen) otetaan huomioon max 700,-/kk vuokraa, siis sanonpa vaan mistä löydät kolmion 700,-/kk?? Asumme jo kaupungin vuokra-asunnossa, 6v asuin pienessä kaksiossa ja en koskaan enään muuta pieneen asuntoon lapsen kanssa-hermot meinas mennä...oikeasti. Käyn töissä, silloin kun niitä saan josakin, en polta, en ryyppää. Näin kohdellaan oman maan kansalaisia-kiitos


    • ORANKKUTANKKI

      Kyllä veronpalautus otetaan huomioon.Itse olin löytänyt kaupan edestä tyhjän kaljatölkin,palautin kauppaan,sain 15 senttiä,mutta tuloksi katsottiin.Lähetimme Eteläeurooppaan 1000,000,000,000 ei katsottu tuloiksi,halutaan lähettää lisää.

    • asijallinen

      Systeemi on kertakaikkisen pölhö ja mätä, kannustaa pelkästään "pimeisiin" ansioihin. Olet joko kokonaan tukien varassa, tai kokonaan töissä(edellyttää kohtuullista palkkaa) välimuotoja ei ole. Kelan ja monen muun yhteiskunnan instanssin byrokratian määrä on niin massiivinen, että töitä virkamiehillä piisaisi vaikka kaikki Suomalaiset muutaisivat pois.

    • sossun

      ÄLKÄÄ ÄÄNESTÄKÖ KOKOOMUSTA NIIN EIKÖHÄN TÄÄLTÄ POHJALTA PIKKUHILJAA NOUSTA... suomalaiset luulee olevansa rikkaampia kun ovat kokoomus haluaa köyhät kyykkyyn ja rikkaat rikkaammiksi.... politiikot ajattelevat vain omaa napaansa ja nostavat palkkojaan sillä välin kun suuri osa suomalaisista elävät kädestä suuhun jos edes niin....

    • lompsallinen mies

      Kun teillä niitä vähäisiä palautuksia otetaan tuloina huomioon niin älkää hyväksykö vaan valittakaa. Ja kun jaksotetaan niin sama juttu jos rahat on jo köytetty.

      Tyhmästä päästä kärsii myös lompakko!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6749
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4380
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2793
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1653
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe