lapsi ei nuku, äiti ei jaksa enää

eijaksaenäätätä

Poika 15 kk. Ei ole nukkunut öitään ikinä, mutta vaan pahentunut viime aikoina. Viime yönä nukuin ehkä kolme tuntia yhteensä kun sadan herätyksen välillä aina kestää hetki että itse nukahtaa. Kellon siirron takia noustaan jo joskus 5 jotain, ei suostu nukkuu pidempään vaikka mitä tekis. Allergiat on tutkittu ja läääkärillä ravattu, syitä ei löydy. Unikouluja pidetty pilvin pimein.

Oma jaksaminen alkaa olemaan ihan äärirajoilla. Itkettää kokoajan, tekee mieli huutaa pojalle. Poika on itekin väsyneenä kiukkuinen ja sit me molemmat vaan kiukutellaan toisillemme.

Masentaa, ahdistaa. Oon vanhentunut 10 vuotta, ryppyjä tullut, en osaa olla enää onnellinen juuri mistään. Haluisin vaan että tää väsymys loppuu. Miehen kanssa tapellaan, ei oo enää seksiä, ei läheisyyttä. Mies on reissutyössä ja välillä pitkiä aikoja pois kotoa..

Voisitteko joku lohduttaa tyylin että "lapsen unet parantuu yleensä siinä 2 vuoden jälkeen" tms vai onko tämä mun loppuelämä pelkää paskaa?

131

12728

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niinpä :(

      Voi ku kuulostaa kurjalta, pelkään että meillä on sama edessä, ikää tosin vasta 9kk mut ei oo kans kertaakaan nukkunut kunnon yötä. ite nukahdan tosi huonosti saatan tutin laiton jälkeen valvoa puoltuntia-tunti ja sit kun nukahdan lapsi herää taas tunnin päästä :( aamut alkaa nykyään klo 5 ja tänä aamuna ekana multa tuli itku, mä en jaksa. Meillä kuitenkin onneks on päivisin sitten ihan pirteä ja 90% hyväntuulinen tyttö. Parisuhde kovilla, ei juuri puhuta, kosketella, seksi, mitä se on?,. Rakastan tyttöä yli kaiken mutta eikö hän vois nukkua yöllä?!? Mua ei haittasi pätkän vertaa se et syö viel öisin, jos sen muun aikaa nukkuis! ja aamu viiden herätyskin olis ok jos nukkuis siihen asti heräämättä! Ei olla viel laitettu omaan huoneeseen, kun pelkään et kuinka sit käy.. vois olla et nukkuis paremmin tai sit hän heräis ihan kunnolla ennen kuin kerkeän laittaa tutin suuhun ja sit onkin laulu valmis..

      Toivotaan että teillä ja meillä helpottaa pian! Kyllä ne joskus oppii nukkumaan, siihen on pakko luottaa!

      • Näin meillä

        Mä kommentoin tähän vaan, että meillä kans huudettiin yöt ne ekat neljä kuukautta, sit vähän rauhottu, kunnes taas alko jostain 8kk iästä eteenpäin. Terkkari sano, että "no vauvat vaan on sellasia"... Kun lopetin imettämästä yöllä, yöt alko rauhottua. Samoin siihen asti oli iltaisin nukahtanu rinnalle, mut ei nukahtanu sit enää sikeästi.

        Tehtiin sitten niin, että siirrettiin siihen omaan sänkyyn ja siellä sai pyöriä ja vääntää niin kauan, kunnes nukahti. Meistä miehen kanssa jompi kumpi oli aina siellä vieressä. Lopullinen syy huutoihin meillä sit oli maito- ja vilja-allergia, mutta ne aiheutti sitä heräilyä öisin.

        Sit meidän poika oli kans tottunu siihen, että pääs viereen aina, kun siltä tuntu. Eli kun on kyse jo isommasta lapsesta, kuten sulla, niin se ei kuole siihen, että et nosta viereen tai muuta. Me tehtiin lopulta silleen, että määrätietoisesti vaan aina peiteltiin uudestaan, kun hän nousi. Hänellä oli siis vain vaikeuksia itse rauhoittaa itsensä ja tartti meidän apua siihen. Nyt poika on 1v 10kk ja nukahtaa iltaisin tyytyväisenä sänkyyn, kun sinne jättää. Heräilee toisinaan öisin, koska hän on edelleen allergikko ja herkkämahainen, joten jos on saanu jotain uutta, mikä ei sovikaan, niin reagoi heti.

        Meillä on kans seuraavana suunnitelmana siirtää omaan huoneeseen. Sitä odotellessa.

        Mutta että suosittelen kyllä avun hakemista jotain kautta, jos ei ala yöt sujua. PItäkää ensisijaisesti huolta parisuhteestanne ja toinen toisistanne, niin jaksatte paremmin sit lasta. Niin me ollaan tehty ja on hyväks havaittu. Lapsen koti on vanhempien onnellinen ja turvallinen suhde. Pikkulapsiaika on tosi haastavaa, sen oon huomannu itsekin, mutta älkää luovuttako!!


    • hjkfhkj

      Syötä lapsi ihan piri pintaan niin nukkuu pitkään,käy myös ulkona ennen iltaa.Äläkä nukuta päivällä kovin pitkään.

      • niimpä :(

        eipä kuule toikaan toimi kaikilla! meen tyttö vetäsee puuron illalla ja annan nykyisin velli maitoa nukuttaessa juuri siinä toivossa että nukkuis pitkään, mut ei. viime yönä söi jo 01.30.. ja pakkohan lapsen on antaa päivälläkin nukkua!


      • ewefrewq
        niimpä :( kirjoitti:

        eipä kuule toikaan toimi kaikilla! meen tyttö vetäsee puuron illalla ja annan nykyisin velli maitoa nukuttaessa juuri siinä toivossa että nukkuis pitkään, mut ei. viime yönä söi jo 01.30.. ja pakkohan lapsen on antaa päivälläkin nukkua!

        Vellit on yhtä tyhjän kanssa. Anna puuroa ja tietenkin ne 4 muuta ateriaa päivän mittaan, tällä varmistetaan, ettei lapsi todella ole nälkäinen yöllä. Ja yöheräilyyn auttaa todellakin se, että laitat lapsen eri huoneeseen. Lapsi ei havahdu kaikkiin teidän ääniin yöllä, jos on herkkäuninen, eikä haista maitoa samassa huoneessa. Sama kuin laittaisi suklaapatukan oman tyynynsä alle muttei saisi syödä sitä :)


      • niimpä :(
        ewefrewq kirjoitti:

        Vellit on yhtä tyhjän kanssa. Anna puuroa ja tietenkin ne 4 muuta ateriaa päivän mittaan, tällä varmistetaan, ettei lapsi todella ole nälkäinen yöllä. Ja yöheräilyyn auttaa todellakin se, että laitat lapsen eri huoneeseen. Lapsi ei havahdu kaikkiin teidän ääniin yöllä, jos on herkkäuninen, eikä haista maitoa samassa huoneessa. Sama kuin laittaisi suklaapatukan oman tyynynsä alle muttei saisi syödä sitä :)

        kuten kirjoitin, tyttö syö puuroa! sitä nyt vaan on vähän vaikea antaa pullosta enää kun mennään nukkumaan! ja hän saa kyllä 5 ruokaa päivässä, on kylläkin melko pieniruokainen, mutta minkäs teet, en rupea enempää tuputtamaan kun mitä syö! eikä meen makkarissa haise maito.


      • äityliini41
        niimpä :( kirjoitti:

        kuten kirjoitin, tyttö syö puuroa! sitä nyt vaan on vähän vaikea antaa pullosta enää kun mennään nukkumaan! ja hän saa kyllä 5 ruokaa päivässä, on kylläkin melko pieniruokainen, mutta minkäs teet, en rupea enempää tuputtamaan kun mitä syö! eikä meen makkarissa haise maito.

        meiänkin poika nukkui aika pitkään huonosti nyt vasta noin puoltoista vuotiaana alkanut nukkua ettei inise yöllä välillä tuntu että jos liikaaki syöttää niin ei nukkunut senkään vertaa nyt olen antanut vain vellin iltapuuron sijaan niin nukkuu paremmin nukahtaa puol 9 illalla joskus vähä 6 aikaan ähisee mut nukahtaa uudestaan ja 7 puol 8 aikaa herä sitten. JOTKU SANONEET ETTÄ TOISILLA ON KOVEMMAT KASVUKIVUT NIIN SEKIN VALVOTTAA ..tsemppiä kyllä teilläkin alkaa nukkuun kohta varmasti paremmin rankkaahan se on itelläki ollut pinna kireällä ja onneksi ei ollut töitä ennenkuin nyt ku yli puoltoista poika .)


    • afdadsfadsf

      Lähetän sulle voimahalin, tiedän todellakin miltä sulta tuntuu! Meillä kaksi lasta peräkkäisinä vuosina syntyneet ja esikoinen heräili öisin monta kertaa 2-vuotiaaksi ja siinä välissä syntyi kuopus ja söi tiheästi öisin...onneksi meillä mies rupesi hoitamaan esikoista yöllä, koska muuten en olisi nukkunut lainkaan :-( ja olisin ollut hermoraunio. Meillä esikoisen kohdalla yöt helpotti lopulta 2-vuotiaana kun luovuttiin unitutista (ilmeisesti se aiheutti heräilyjä) ja sen jälkeen ei ole enää ikinä herännyt yöllä paitsi kipeänä! Neuvolasta sanottiin, että yöheräilyt on yleisiä 2-vuoteen asti, mutta normaalina pidetään 2-4 krt/yö, ei siis niinkuin teillä sata herätystä. Nukkuuko lapsi sinun vieressä? Jos ei, niin ota viereen nukkumaan, voihan sillä olla eroahdistustakin tai sitten sillä on jotain kipuja (lisää tutkimuksia?). Meillä nyt kuopus on 1v ja esikoinen 2,5 ja nyt voin sanoa, että vihdoinkin minä saan nukkua lähes 3 vuoteen! Siis enää vain vaivaiset pari tutin laittoa kuopukselle per yö ja hän nukkuu sen 10-12h:-). Olo on aivan eri kun saa nukkua - en huuda lapsille, en itke, parisuhde voi paremmin, olen laihtunut jne. Varmasti teilläkin ajan kanssa helpottaa, vaikka nyt se ei ehkä siltä tunnu!

      • ristisilmä

        Meillä poika yli 3-v, eikä nuku vieläkään öitänsä kunnolla! Parhaimpina kausina herää "vain" kaksi kertaa ja huonoina kausina menee koko yö valvoessa! Neuvolasta ei mitään apua, täti vetoaa vaan siihen että hänenkin 10-v tyttö tulee edelleen öisin viereen nukkumaan kun ei osaa nukkua! Ei tätä kyllä jaksaisi toista kolmatta vuotta perään, varsinkaan kun töissä tarvii käydä ja aina saa olla siellä silmät ristissä.. tsemppiä teille!


    • ap

      Kiitos vastauksista! Tänään jo parempi fiilis kun eilen kun kirjoitin ton vuodatuksen, johtuen siitä että viime yö sujui paljon paremmin! Lapsi heräili vain neljä kertaa ja nukkui seiskaan asti! Oli tosi ihanaa herätä aamulla niin ettei ollut aivan kuollut. Viime aikoina olen vain itkenyt aamuisin, nyt olo oli jo positiivisempi. Ehkä tämä tästä.

      Lapselle on epäilty allergiaa ja testejä on tehty, mutta mitään ei ole löytynyt. Poika nukkuu eri huoneessa, ei osaa nukkua meidän kanssa kun on tosiaan hyvin herkkä uninen..

      Uskon että meidänkin parisuhde piristyy kun unet lopulta parantuu. Nyt tulee helposti riideltyä, eikä jaksa panostaa suhteeseen tarpeeksi...

      Oli mukava lukea että muitakin jotka tän on käyneet läpi.. kyllä tästäkin selviydytään vielä. Eilen oli kyllä "ranteet auki" fiilis, aivan maassa... helpotti jo että sai kirjoittaa tänne ja valittaa. Ystävillä kun ei aina viitsi oksentaa kaikkea pahaa mieltä. :)

      • piarua?

        Kuule, teeppä iltaisin vauvajumppaa...just näitä konkkis konkkis koira metsään menee...eli jalkoja massun päälle ja vuoroin ylös alas...lapsi siis selällään lattialla...tulee pierut pihalle iltapuuroista...pieru saattaa pitää hereillä ja valvottaa...kokeileppa! ja jätä kahvia vähemmälle, sekin kiertää vauvan suolissa pahasti...jotkut on semmosia pierumoottoreita!
        Hae siis kirjastosta vauvajumppakirjoja!


      • mummo 2010

        Hei Ap

        Anteeksi , Miten olisit pärjännyt 5-7 lapsen kanssa , ja maatyöt vielä siihen päälle? Meillä oli oli 7 lasta joka 2 vuoden väleinnei vesijohtoja ei sähkölämmitystä ei mitään mukavuuksia , ja peltotyöt, ja pyykit käsin päälle ja lehmät ja hevonen ja kanat ja käsityöt, en tiedä, miten hän kerkesi,ei Äitini ikinä valittanut!Aina kerkesi iltarukouksenkin vielä lukeen, ja rauhoitti tilanteen,me kun oltiin villejä, vieä, totta kai isommat hoitaa pieniä se on fakta, mutta miksi nykyisin ihmiset aina valittaa OMAA jaksamistaan! Tarvitaa nk.OMAA AIKAA, mistä se on tullu, jos hankkii lapsen, lapsia!
        En aina ymmärrä , on vaipat pesukoneet, vesijohdot päiväkodit, nettipalstat voi kysyä apua jostain, terveydenhoidon ammattilaisilta


      • huutoa
        mummo 2010 kirjoitti:

        Hei Ap

        Anteeksi , Miten olisit pärjännyt 5-7 lapsen kanssa , ja maatyöt vielä siihen päälle? Meillä oli oli 7 lasta joka 2 vuoden väleinnei vesijohtoja ei sähkölämmitystä ei mitään mukavuuksia , ja peltotyöt, ja pyykit käsin päälle ja lehmät ja hevonen ja kanat ja käsityöt, en tiedä, miten hän kerkesi,ei Äitini ikinä valittanut!Aina kerkesi iltarukouksenkin vielä lukeen, ja rauhoitti tilanteen,me kun oltiin villejä, vieä, totta kai isommat hoitaa pieniä se on fakta, mutta miksi nykyisin ihmiset aina valittaa OMAA jaksamistaan! Tarvitaa nk.OMAA AIKAA, mistä se on tullu, jos hankkii lapsen, lapsia!
        En aina ymmärrä , on vaipat pesukoneet, vesijohdot päiväkodit, nettipalstat voi kysyä apua jostain, terveydenhoidon ammattilaisilta

        tää on just tätä! Älä valita tyhjästä, ennen oli paljon vaikeampaa, kärsi vaan hampaat irvessä ja väsytä ittes kuoliaaksi jne. Tuo ei yhtään lohduta eikä auta väsynyttä äitiä! Voi itku, harmittaa tuollainen. Kyllä ne lapset joskus alkaa nukkua, joillain vain kestää kauemmin. Itsellä kaksi todella huonoa nukkujaa ollut ja luulin tulevani hulluksi, mut kyllä se siitä on helpottanut. Yksin nukahtaminen saattaa olla avain parempiin yöuniin, laitat lapsen nukkumaan, luet tai laulat ja sitten pois. Huutaa ja huutaa, mut sit väsyy ja nukkuu ja tämä toistuu ties kuinka kauan, mut tehoaa lopulta, meillä ei ainakaan mikään tassuttelu sun muu auttanut, kovat keinot vaan, valitettavasti. Tsemppiä


      • Nukkis hukassa

        Tiedän miltä sinusta tuntuu. Yö tuntuu jo etukäteen painajasmaiselta. Meillä ensin vauva oli hyvin herkkäuninen ja hidas nukahtamaan jostain syystä. Sitten alkoi riivata hirveä allergian aiheuttama ihottuma. Yhtä helvelttiä reilun vuoden ikäiseksi. Ei auttanut antihistamiinit, voiteet, silkkipuvut, eivät mitkään. Vauva heräsi repimään itseään melko pian nukahdettuaan. Onneksi jaksoi pitkään itkemättä, ähräsi vaan. Itku tuli, jos ei pystynyt keskittymään syömiseen kutinaltaan. Jos unta tuli kaksikin tuntia yhteen putkeen, se oli jo ihme. Olin tulossa hulluksi, etenkin kun mies ei tukenut vaan koko ajan arvosteli ja syytteli. Vihdoin vähä vähältä allergia alkoi helpottaa.

        Onko vauvasi rauhaton jostain syystä? Siskon vauva oli superhyvä valvomaan. Muu perhe oli ihan rättiväsynyt. Joskus tavatessamme hieroin pienimmän jalkoja ja hän nukahti pitkään rauhalliseen uneen. Omaa lastani en pystynyt rauhoittamaan hieromalla, koska uupumus tuntui välittyvän kosketukseni kautta vaikka uskon kyllä, että ei läheisyys sinänsä ole pahasta. Varmaan unettomuus stressaa pientäkin.

        Yritä jaksaa. Ota lomaa vauvanhoidosta vaikka tuntisitkin itsesi tosi huonoksi äidiksi. Minä en ottanut, mitä kadun paljon. Olisin osannut nauttia lapsesta paljon enemmän levänneenä, hänkin olisi saanut palautetta iloisemmalta jaksavalta äidiltä..


    • Shallom

      Voi murmeli : ) saman läpikäyneenä tiedän tuon ja tiedän myös sen, että poikasi on temperamenttinen ja vaativa luonne ja samalla erittäin herkkä.Lapset niin erilaisia.Tyytyväinen vauva nukkuu hyvin ja kitisee vain kun on nälkä tms.

      Sen takia valvottaa ja väsyttää itsensä äärirajoille.
      Jos olet tehnyt kaikkesi eli syöttänyt, kuivittanut, kylvettänyt, seurustellut ja sylitellyt niin laitat vain pojan petiin ja toivotat hyvää yötä.Ei joka inahdukseen tarvitse reagoida.Laita itelles korvatulpat mene nukkumaan.Tuon ikäisen pitäsi jo pärjätä esim. 22-06 aika nukkuen.Heti herättyä syödään ja tehdään aamutoimet : )

      Terve itsekkyys ei ole pahasta ja lapsi tarvitsee onnellisen ja pirteän äidin : )

    • mummu vain

      Yritä Äiti olla rauhallinen ja ja nukuta lapsi vaikka syliisi sohvalla ja siirrä siitä sänkyyn .Lapsi vaistoaa jos olet "hermostunut " nukutuspuuhissa.
      Vatsa täynnä luulisi unen tulevan paremmin,mutta ei saa laittaa lasta huutamaan nukuttaessa.Sitten isälle ja äidille jää aikaa olla yhdessä kun tilanne urautuu oikeille raiteille.Kyllä se ajan kanssa helpottuu.

    • :-)

      Terve!
      Mulla on muutamia tuttuja, joiden lapset ovat olleet allergisia, eikä lääketieteellisissä testeissä ole näkynyt mitään. Ovat käyneet lapsiensa kanssa M-SAS -analyysissä ja noudattaneet annettuja ruokavalio-ohjeita. Ja lapsia ei uskoisi samoiksi! Öisin nukkuvat niin lapset kuin vanhemmatkin. Kannattaa googlettaa.

    • kukka-maaria87

      Mä jo kuvittelin myös etten saa ikinä nukkua!! Poika tällä hetkellä 1v ja 1vk vanha ja 3 viikkoa on nyt siitä kun pidettiin unikoulua. Hän nukkuu samassa huoneessa kuin me. Ekana unikoulu yönä nukuin mieheni puolella sängyssä ja mieheni oli vielä hereillä olohuoneessa ja hänen oli tarkoitus tulla rauhoittelemaan poikaa kun herää yöllä. Kun poitsu heräsi myös minä heräsin ja menin peiton alle piiloon ja olin ihan hiljaa siellä.... noin 2 minuuttia kitinää ja ihmettelin missä mieheni viipyy mut hän olikin nukahtanut olohuoneen sohvalle, ONNEKSI, koska poikamme meni ite takaisin nukkumaan kun huomasi ettei ketään tulekkaan. Seuraava herätys samana yönä oli tästä äskeisestä n. 2h päästä niin silloin annoin vielä rintaa kun huuto ei loppunut. Seuraava yö meni samalla tavalla kuin edellinen. 3 yönä ei syönyt enää kertaakaan mutta välillä just heräili ja kun ketään ei kuulunut niin meni takaisin nukkumaan ja nekin heräilyt loppus 5:nä yönä. Nyt oon saanu nukkuu melkeen 3 viikkoa ja poika nukkuu öisin heräämättä 9-12h. Ei syö tuttia. Eikä anneta ennen nukkumaan menoa enää rintaa vaan jos haluaa iltapuuron ja siinä juodun maidon jalkeen vielä jotain niin vettä annan lasista ja ottaa jos ottaa ja sit sänkyyn ja silittelen hetken ja lähden pois. Joskus jää myös kitisemään mutta sitä ei kestä kun max. 30sek ja hän menee ite nukkumaan. 3 viikkoa sitten ajattelin etteikö tästä heräilystä tule ikinä loppua mutta kyllä se sieltä näköjään tuli!! Poikani on aina syöny keskimäärin 3 kertaa yössä ja tässä lähiaikoina heräili ihan kokoajan ja olin niiiiiin loppu mutta sitten tuli tämä ja on helpottanut! Tsemppiä sulle ja kysele jos haluat lisää "vinkkejä"! :)

    • Markus_46

      Tervetuloa kerhoon,kyllä ne unet siitä paranee kun ikää tulee lisää,tosin voi mennä vielä aikaa siihen.Kannattaa jättää välillä se lapsi jonkun hoitoon ja hoitaa sitä parisuhdetta,muuten voi sekin lopullisesti lopahtaa.

    • weerttiiiii

      Vaikka tuo tilanne rasittaa parisuhdetta olisi hyvä istua alas ja puhua tilanteesta. Tosiasia on kuitenkin se, ettei poika ilkeyttään tuota tee.
      Mahdollisuuksia siihen miksi hän ei nuku on useita, mutta kannattaa myöskin tutkia mahdolliset neurologiset syyt. Tällainen voisi olla vaikkapa sensorisen integraation häiriö.

      • äippä7272

        meillä tyttö nukkui ensimmäisen kerran n. 3 vuotiaana, oli todella rankkaa. Mä tein niin törkeesti, että laitoin tytön 1-vuotiaana tarhaan ja menin itse töihin, miehenikin siis oli töissä. Kun mulla oli vapaapäivä duunista, niin tyttö meni tarhaan ja mä NUKUIN kotona. Joskus olimme mieheni kanssa kahden kotona ja tyttö tarhassa. Luulen että ilman tarhaa en olisi selvinnyt täysissä järjissä. Nyt tyttö on 7.v. mutta saattaa vieläkin herätä yöllä ja tulla viereen, muuten on oikein reipas ja kiltti tyttö


      • nyssykkä
        äippä7272 kirjoitti:

        meillä tyttö nukkui ensimmäisen kerran n. 3 vuotiaana, oli todella rankkaa. Mä tein niin törkeesti, että laitoin tytön 1-vuotiaana tarhaan ja menin itse töihin, miehenikin siis oli töissä. Kun mulla oli vapaapäivä duunista, niin tyttö meni tarhaan ja mä NUKUIN kotona. Joskus olimme mieheni kanssa kahden kotona ja tyttö tarhassa. Luulen että ilman tarhaa en olisi selvinnyt täysissä järjissä. Nyt tyttö on 7.v. mutta saattaa vieläkin herätä yöllä ja tulla viereen, muuten on oikein reipas ja kiltti tyttö

        Hei äippä7272!
        Noin mekin tehtiin, paitsi, että lapseni (ainoa) meni perhepäivähoitoon jo 9 kk:n ikäisenä. Nukuin ja nukuin ja nukuin.

        Vasta noin nyt 2-vuotiaana nukkuu paremmin, mutta kyllä vieläkin välillä kuikuilee yöllä.

        Totaalisesti valvoin aikanaan ensimmäiset kolme viikkoa. Olin aivan sekaisin. Sitten vuoden ikäisenä lapsi omaan huoneeseen pinnasängyssään, niin hiukan helpotti, mutta onhan hän aina ollut sellainen herkkäuninen. Ihan helvettiä oli vielä silloin, kun nukkui samassa huoneessa kanssamme. Hän heräsi, kun käännyin ja minä heräsin kun hän kääntyi. Aivan kauhea kierre.

        Ajan kanssa helpottaa...


    • Mummi1?

      pienen lapsen herääminen yöllä loppuu kun ei anna mehua tai maitoa yöllä . tutti vaan suuhun niin yleensä rauhoittuu . Lapsi heräilee kun pissa tulee vaippoihin . Jos ei juo paljon illalla niin silloin lapset nukkuu paremmin yöt .Sillä ei ole merkitystä kuinka täynnä vatsa on . herämisen syynä on myös hampaiden tulo silloin tutti auttaa kun kastelee sitä vedessä mielummin kylmässä vedessä . T. Mummi

    • asdfghjkll;

      Itse lopetin joka kitinan huomioimisen ja lapsi tottuu akkia siihen ettei kukaan tulekaan ja saa unen paasta takaisin kiinni. kylla se siita!

    • kannattaa varmaan

      väsyttää lapsi hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa. Fyysistä toimintaa ja vellit suuhun, niin maistuu uni! Samalla tavalla energiset koirat pitää väsyttää.
      Ei kannata hakea lääkäriltä apua maailman tavallisimpiin ongelmiin. Univaje on pahinta maailmassa. Miehesi on mäntti, jos ei auta eikä tue! Typerä mies, kyseessä on kuitenkin oma lapsensa ja lapsen äiti, oma puoliso. Pyhä Sylvi, kaikkien kanssa muksuja väännättekin.

    • Älkää

      höösätky niitä lapsia. Ei lapsi tarvitse mitään nukkumis sirkusta. Vieressä nukuttaminen on ehdottomasti kielletty ellei halua myöhemmin vaikeuksia. Kyllä se vauva nukkuu omassa sängyssä eri huoneessa ihan niinkuin aikuisetkin. Yöllä ei tarvitse syöttää !!!! Kyllähän minäkin haluan sisäfilipihvin keskellä yötä jos sen joku joka aivastuksesta laittaa.
      Eli illalla syödään ja sitten nukkumaan. Koskee myös vanhempia. Jos lapsi kitisee yöllä niin kyllä se loppuu ilman että palokunta rientää paikalle. Vauva oppii niin hyvät kun huonotkin tavat yllättävän nopeasti.

      • Äiti vm-71

        Haista kuule iso läjä! Miksi ei lasta saisi pitää perhepedissä? Mitä v***n ongelmia tulee? Vauva ei ole AIKUINEN! Mikään muu imettäväinen ei nukuta jälkeläisiään eri "pesässä" kuin ihminen. Vieressä nukuttaminen ei ole höösäämistä. Vauva tarvitsee läheisyyttä ja kenties vielä yli vuoden ikäisenäkin hiukan maitoa tissistä tai pullosta (tai vettä) kurkunkostukkeeksi jos on jano tai kuuma. Ongelmat tulevat siitä, etteivät lapset saa tarpeeksi läheisyyttä omilta vanhemmiltaan. Hoitoon vieraille jo ennen rintaruokinnan loppumista ym. Asiaa on ihan tutkittukin.....


      • Jp
        Äiti vm-71 kirjoitti:

        Haista kuule iso läjä! Miksi ei lasta saisi pitää perhepedissä? Mitä v***n ongelmia tulee? Vauva ei ole AIKUINEN! Mikään muu imettäväinen ei nukuta jälkeläisiään eri "pesässä" kuin ihminen. Vieressä nukuttaminen ei ole höösäämistä. Vauva tarvitsee läheisyyttä ja kenties vielä yli vuoden ikäisenäkin hiukan maitoa tissistä tai pullosta (tai vettä) kurkunkostukkeeksi jos on jano tai kuuma. Ongelmat tulevat siitä, etteivät lapset saa tarpeeksi läheisyyttä omilta vanhemmiltaan. Hoitoon vieraille jo ennen rintaruokinnan loppumista ym. Asiaa on ihan tutkittukin.....

        Aina toisinaan lukee lehdissä, että vauva on tukehtunut, kun åiti tai isä on kierähtänyt päälle unissaan. Eli ei missään nimessä vauvaa samaan sänkyyn nukkumaan jos haluaa, että vauva pysyy hengissä.


      • Tuota..
        Jp kirjoitti:

        Aina toisinaan lukee lehdissä, että vauva on tukehtunut, kun åiti tai isä on kierähtänyt päälle unissaan. Eli ei missään nimessä vauvaa samaan sänkyyn nukkumaan jos haluaa, että vauva pysyy hengissä.

        Meidän neuvolasta sanottiin että näihin tukehtumiskuolemiin liittyy aina päihtynyt vanhempi...
        Joten jos haluaa olla kännissä voi laittaa lapsen omaan sänkyyn, jos pystyy olemaan selvinpäin voi nukkua lapsen vieressä=)


      • Mummo -62
        Jp kirjoitti:

        Aina toisinaan lukee lehdissä, että vauva on tukehtunut, kun åiti tai isä on kierähtänyt päälle unissaan. Eli ei missään nimessä vauvaa samaan sänkyyn nukkumaan jos haluaa, että vauva pysyy hengissä.

        Enpä oo koskaan sellaisesta lukenut. Paitsi jos vanhemmat ovat olleet päihtyneitä........
        Linkitä edes yksi sellainen uutinen missä kyseessä olisi ollut selvät vanhemmat!


      • Sivusta lukija
        Mummo -62 kirjoitti:

        Enpä oo koskaan sellaisesta lukenut. Paitsi jos vanhemmat ovat olleet päihtyneitä........
        Linkitä edes yksi sellainen uutinen missä kyseessä olisi ollut selvät vanhemmat!

        Tähän on pakko sanoa, että olen omalta äidiltäni kuullut perheestä, jossa isä on nukuttanut vauvan päiväunille sohvalla, ja laskenut nukahtaneen lapsen sohvan jalkopäähän lepäämään. Isä sitten huomaamattaan nukahtanut itsekin ja nostanut unenpöperössä jalkansa vauvan päälle. Lapsi kuollut tukehtumalla, EIKÄ ole ollut alkoholia veressä promillen promillea.


    • Sirupiru

      Edelliseen viestiin, että kyllä sitä pitää jonkun taloudessa töitäkin tehdä, että saadaan ruokaa sen lapsen suuhun.
      En itse oikeastaan tiedä lapsista mitään, mutta mun tädin toinen vauva ei millään meinannu nukkua rauhassa, heräili ja itki monta kertaa yössä. Lapsi oli ihan terve, mutta lääkärissä sanottiin, että joillakin lapsilla on vauvana maha monesti kipeä, niin siksi ne itkee. Vauva nukkui hyvin rattaissa, kun käveltiin soratiellä ja kyyti oli hieman töyssyistä.
      Etkö voisi antaa vauvaa vaikka päiväksi jollekin läheiselle sukulaiselle tai ystävälle hoitoon, niin saisit itse nukkua välillä?

      • kahden lapsen isä

        Elämä on perseestä ja lapset on ihania. Pienten lasten nukkumisesta on tehty tutkimus, jonka tulosten mukaan pienten lasten uni on erillaista. Se on pätkittäistä ja siksikin lapsi herää huutamaan monta kertaa yössä. Mikään ei auta eikä mitään kannata asialle tehdä. Unta ei saa. Tämä on tullut huomattua.
        Asia tietysti vaivaa. Kuitenkin kehoitan teitä vanhempina pyrkymään kahdenkeskisesti johdonmukaisuuteen kasvatuksessa. Tällöin tämä ihana pienokainen, ihminen (kaiken-hallitseva-tyranni) ei pääse enempää nakertamaan teidän yhteistä perherauhaa.


    • nimimerkki1:)

      Hei alkuperäinen kirjottaja eli eijaksaenäätätä, haluaisin kysyä sinulta paria asiaa: Miten toimit/ toimitte miehenne kanssa yöllä, kun lapsenne herää? Oletteko pitäneet unikoulua itse, vai onko teillä ollut joku "ulkopuolinen" apuna? Kaverini lapselle piti unikoulua lapsen täti. Samoin kaverini siskon lapselle. Lapsen tarpeisiin tulee aina vastata, mutta varmasti vanhempana helposti oppii erottamaan lapsen erilaiset äänen-/ itkunsävyt eli onko kyse oikeasta hädästä, vai siitä, että lapsi vain vaatii vanhempia yöllä luokseen. Reagoidaanko jo pieneen kitinään? Itkemään ja yksin lasta ei voi jättää, mutta jokaiseen inahdukseenkaan ei varmaankaan kannata reagoida. Vanhempina tunnette oman lapsenne parhaiten. Lapsen on hyvä myös oppia, että yöllä ei seurustella, vaan silloin nukutaan. Toivon teille jaksamista, ajan kanssa tilanne ihan varmasti helpottaa. Pyytäkää ja vaatikaa apua ja ottakaa sitä vastaan. Keskustelkaa tilanteesta neuvolassa.

    • ei lapsi tajua

      Olisiko kihomatoja?

      Osta Pyrviniä.

      Paleleeko jos peitto menee pois päältä kääntyillessä, hanki lastenmakuupussi.. ei lapsi tajua palelevansa..

      • eijaksaenäätätä

        sYÖ SINÄ mato aivo kilo paskaa; Sinulta mulkulta en mitään kysynyt


      • elähuoli..
        eijaksaenäätätä kirjoitti:

        sYÖ SINÄ mato aivo kilo paskaa; Sinulta mulkulta en mitään kysynyt

        Kihomadot on muuten ihan luonnollinen juttu, ei se ole mitään hengen vaarallista, mutta aiheuttaa peräaukon kutinaa, voihan syy olla siinäkin, mutta en nyt usko että ihan pienellä vauvalla niitä olisi.. Mutta ei sinun "eijaksaenäätätä" loukkaantua tuosta aiemmasta kommentista, luultavasti kommentoija yritti vain auttaa, tai löytää uusia näkökantoja, vaikkei ihan tahdikkaasti sitä tehnytkään..


    • acbsdfgs

      Googleta TASSUHOITOa pienokaiseen.

      Siinä isä laittaa lapsokaisen nukkumaan.

      Tiedettävästi kokeiltu ja toimii.

      Jos ei auta, kokeile kääntyä NEUVOLAN tai PERHENEUVOLAN PUOLEEN! :)

      • eijaksaenäätätä

        Haistappa sinä CAPS LOCK ;D paska itsesi D=


    • rojohjkahjal

      Mulla ei ole kokemusta kuin yhdestä lapsukaisesta, vaan meillä on vietetty näillä konstein yöt hyvin: nukkui vastasyntyneestä asti vieressä neljä vuotiaaksi asti. Kun heräsi yöllä, silittelin selkää ja hyräilin, nukahti uudelleen siihen kyllä. Tuttavat vitsaili, että poika lähtee rippikouluun äitin kainalosta, vaan neljä vuotiaana vain yksi ilta totesi, että haluaisi nukkumaan omaan sänkyyn. Peti tehtiin (oli lähinnä ollut pehmoeläinvarasto siihen saakka) ja sinne se heppuli tsippasi :) Joillain lapsilla voi tietysti auttaa se, että nukkuu eri huoneessa. Meillä kuitenkin heppu selkeästi kaipasi äidin rauhallista hengittelyä vierelleen, niin rauhoittui siinä itsekin. Niitä ääniähän ovat tottuneet olemassaolonsa alusta saakka kuuntelemaan masussa.
      Vanhempien seksielämä hoituu kyllä (varsin kiintoisastikin ;)) jossain muualla kuin sängyssä, mikäli lapsi nukkuu "perhepedissä" elämänsä alkuvuodet. Jaksamista!!

    • eijaksaenäätätä

      VITTUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

      KUKA MUOKKASI AUVASTA ??!??!?V JOKU HORO VASTAAJA ,NUT E ENTÄÄ JAKSAAAAAAAAAAAAAA

      • ..

        Mut joo, jättäkää tää ihminen omaan arvoonsa ja älkää kommentoiko mitenkään kyseisen ihmisen toimia koska se ei auta. Mieluummin " tökkikää" Suomi 24:N " poistokohtaa " ja tarvittaessa Nettipoliisia. Hejssan! (:


      • xdfghtrw.

      • rehtikin sais olla
        .. kirjoitti:

        Mut joo, jättäkää tää ihminen omaan arvoonsa ja älkää kommentoiko mitenkään kyseisen ihmisen toimia koska se ei auta. Mieluummin " tökkikää" Suomi 24:N " poistokohtaa " ja tarvittaessa Nettipoliisia. Hejssan! (:

        Tosi hyvä, että joku muukin on huomannut tämän, että ap, joka tietenkin esiintyy toisillakin nimimerkeillä, satuilee näitä tarinoita. Nyhtäsee ihan tyhjästä ja saa kansan kohisemaan.


    • x755

      Laittakaa lapsi ihmeessä eri huoneeseen ja ovi lähes kiinni. Itkuherätin avuksi. Lapsi herää ehkä teidän omiin ääniin: kuorsaus, rykininen , tupakkaliman rykäisy, piereskely, hampaiden narskutus, unissaan puhuminen, jääkaapin käynnistys, koiran äänet jne.. Toinen melulähde on taloyhtiö. Kerrostalossa naapurin ketjupolttaja rouva menee parvekkeelle tupakalle puolen tunnin välein pikkutunneilla ja parvekeoven kynnys vinkasee mennen tullen ja herättää koko taloyhtiön ja pikkulapset itkee (näin kävi meidän talossa) . Vessojen veto, hissin käynnistys, ovien pauke rapussa, vesipisaroiden tippuminen ikkunalaudalle, liikehuoneen kylmälaitteen käynnistys, hesarin putoaminen postiluukusta, koiran haukunta, patterin suhina, ohi ajava auto jne.. Lapselta puuttuu perusturvallisuuden tunne. Lapsi on herkkä ja älykäs. Lapsi on siksi stressaantunut ja pelkää yöllä. Pitäkää lasta mahdollisimman paljon sylissä. Aina kun siihen on mahdollisuus. Myös isän täytyy pitää.Lapsi vaistoaa, jos vanhemmat on etäisiä ja torjuvia. Jos te keskenänne koko ajan riitelette, lapsi ahdistuu, eikä pysty enää teihin turvautumaan. Kasvaa sisäänpäin kääntynyt ahdistunut lapsi, jolla on edessä huume,viina, tupakka ja koulukoti tulevaisuus. Ehkä alkaa jo 6 vuotiaana suunnittelemaan itsaria.

    • ei nimimerkkiä

      Hae ihmeessä apua, ennen kuin sattuu jotain. Vaikka lapsesi ei nukkuisi, sinun on saatava nukkua. Jos mahdollista, mene vaikka hotelliin nukkumaan, kun miehesi on kotona. Jos kukaan tuttava/sukulainen ei voi auttaa, kerro tilanteestasi neuvolassa. Myös lapsiperheellä on oikeus kodinhoitoapuun tarpeen vaatiessa.

      Ja muuten, yleensä tilanne helpottaa ennen murrosikää - ja sitten se valvominen taas alkaa, kun odotat lastasi yöjuoksuista kotiin.

      • joo näin on

        Lapsiperheet ei saa kodinhoitoapua. Resurssit on niin tiukilla, et kaikki mahdollinen apu menee vanhuksille, kaikki unnia vanhuksille!


    • Meillä oli aika helppoa sillon joskus, mutta oli niitä vaikeitakin aikoja, poika tuppasi heräämään aamuyöstä ihan virkeänäkin joskus. Suurimman osan ajasta oli mukavaa, ja voin vain kuvitella miltä tuo tuntuu, kun itselläkin oli niin monesti hermo kireällä vain muutaman yön jäljiltä :I

      Huomasin jossain vaiheessa, että poika kovin tykkäsi potkia, ja kävi levottomaksi, ihan pienenäkin. Päivisin hän tykkäsi hyppelehtiä sellaisessa riippukeinussa :D

      Siitä sain sitten idean alkaa painelemaan pojan jalkapohjia, ja kas kummaa alkoi poika rauhoittua tajuttomasti, ja tätä keinoa käytin useasti saadakseni hänet nukkumaan.

      Jos tästä voisi jotain oppia, niin jos on jotain mitä lapsen käytöksestä voi huomioida, niin kannattaa pitää silmät auki, koska ei ne pikkuiset ihan muuten vaan huutele. Mahakipujen takiakin monet valvoo..

    • itkuaparkua

      Täällä äiti, jonka kaksoset valvottivat paljon. Joka aamu noustiin 5.00 rikkinäisen yön jälkeen. Tähän vaikutti myös lasten jatkuva sairastelu. 4-vuotiaana alettiin nukkua kokonaisia öitä. Kyllä se siitä, ainakin äidistä tulee psyykkisesti vahvempi, kestää jatkossa melkein mitä vaan....sen verran kova oli koulu! Terveisiä kaikille monikkoperheille!

    • .sdlfkas-söldfk

      Kirjoitanpa meidän kohtalosta, kun tytöllä oli allergioita vauvasta lähtien ja oppi väärille unitavoille. Juuri tuossa noin 8kk iässä alkoi valvottamaan entistä enemmän vaikka allergiat oli hoidossa, lääkärit ei nähneet mitään vikaa tms. Lopetin imetyksenkin 10kk kohdalla mutta silti heräilyt jatkui ja aloin olla aika naatti. Hoidin lapsen täysin yksin, vaikka elimme parisuhteessa ja mieskin oli koko ajan kotona. Meidän välit miehen kanssa meni huonoiksi, osin näistä lapseen liittyvin syin mutta pääasiassa muista syistä.
      Lapsi herätteli yöllä, kuin olisi varmistellut että onko se äiti siellä.
      Ja nyt ymmärrän että niin hän teki.
      Hän oli 1,5 vuotias kun muutimme pois lapsen isän luota ja tyttö alkoi heti nukkumaan yönsä, ilman heräilyjä lainkaan!
      Siitä lähtien on ollut vain niitä ns normaaleja eli joskus saattaa nähdä pahaa unta ja siksi inisee unissaan, tai jos on kipeänä. Muuten nukkuu illasta aamuun ilman että hänestä tarvitsee "huolehtia". Siis ensin herätti 2-10 kertaa yössä ja muuton jälkeen ei lainkaan.

      Syytä tähän ihmettelin ja tajusin että lapsi kärsi siitä että joutuu näkemään kotona äitiinsä kohdistuvaa henkistä väkivaltaa joka päivä, hän oli ilmeisesti siitä stressaantunut ja koki turvattomuutta öisin.
      Voi jos voisin tuon ajan elää uudelleen niin olisin lähtenyt siitä suhteesta jo paljon aiemmin, jotta lapselle ei olisi ollut niin rankkaa. Onneksi kuitenki tajusin tilanteen edes silloin.

      En kirjoita tätä sillä mielellä että lähde sinäkin. Vaan siksi että yritä hoitaa miehen kanssa väliti kuntoon, jutelkaa tästä asiasta. Lapset elävät vaistoilla.
      He huomaavat kun vanhemmilla on paha olla. Ei seksiä ole pakko olla jatkuvasti, riittää että välittää toisesta ja huomioi ja antaa toiselle kunnioituksen. Siitä tulee hyvä mieli molemmille eikä stressiä ole. Lapset vaistovat tämän stressin.

      Kuten huomasit, sinua helpotti kun purit tänne pahaa oloa. Voisit mennä neuvolan depressiohoitajalle purkamaan oloasi jos et pysty sitä miehellesi tekemään. Tosin tuo hoitaja on miestä parempi koska hän näkisi asiat puolueettomasti ja ulkopuolisen silmin.
      Oma hyvinvointi itsestä huolehtiminen = lapsen hyvä vointi

    • isi tuhisija

      Voiskos olla myös vaihtoehto, että ette juottaisi maitoa illalla jos siitä tulee masuvääntöjä.. Niin ja sitten sellainen lämmin harso masun päälle voi tuoda kanssa sellaisen hyvänolon tunteen pikkuselle.

      Sit vuorottelua keskenänne ja kovasti tsemppiä! Kaikesta huolimatta kullanarvoinen söpöliini se on ja suuri aarre.

      mulla on 4vee ja 5vee typsyt ja öitä oon valvonut pienempänä, mutta nyt nukkuvat ja tuhisevat sikeästi. Eivät vain malta nukkua omassa sängyssä vaan haluavat iskän viereen ja siinä me siskon pedissä vedettään hirsiä kaikki kolme tuhisijaa.

    • J4DE89

      Meillä tyttö (nyt 3v.) nukkui parin kuukauden ikäisenä 10h yöunia ja mietin jo että pitääkö alkaa herättään syömään, en sit kuitenkaan raaskinut kun kerran nukkui.
      Myöhemmin alkoi uni taistelut, yritti kaikkea kun piti käydä nukkuun, milloin jano, milloin pissahätä, milloin halusikin jonkun tietyn lelun joka ei varmasti ollut sängyssä valmiiksi.
      Tyttö siis nukkuu samassa huoneessa, mutta omassa sängyssä.
      Oli myös kaikkea muuta, atooppinen iho kutisi, tutin pois jääminen valvotti hetken, n.2 vuotiaana aloitti tarhan, mikä ilmeisesti oli jännää ja tuli uniin.
      Myös kasvukivuista kärsi, itku oli silloin erilaista, juurikin hädän omaista ja siihen auttoi pohkeiden ja säärien hierominen, sitä kun jaksoi tehdä hetken, sai loppu yön nukkua. Myös tuo peiton lähtiessä palelu voi olla yks syy heräilyyn?! Nyt puolisen vuotta tyttö pääsääntöisesti nukkunu hyvin, lukuun ottamatta pissa vahinkoja tai muita esim. epänormaalin riehakkaita viikonloppuja, juurikin oli omat synttärinsä, eikä meinannut illalla millään rauhottua. Samoin mielikuvitus voi tehdä kepposen, tosin meillä ei herää, mutta pyörii, hyörii ja potkii senkin edestä toisinaan.

    • tiedän tunteen

      Ihan ensin VOIMIA! Olen ollut samassa tilanteessa molempien lasteni kanssa ja voin sanoa, et kyllä se oikeasti ennenpitkää helpottaa. Muutaman kikan voin jakaa: Illalla rauhoitetaan talon toiminta jo noin 1h ennen nukkumaan menemistä ts. telkkari ja radio kiinni, valoja pienemmälle jne. Sitten syödään iltapala pöydän ääressä (tukevasti, kuten muutkin on kirjoittaneet)., Syömisen jälkeen iltapesut ja muut rutiinit makkurissa esim. lukeminen, laulu, ilatrukous tms. EI KUITENKAAN ENÄÄ JUOMISTA/SYÖMISTÄ. Lapsi oppii hyvin nopeasti ettei nukahtamiseen ehdollistu enää esim imeminen pullosta. Jos lapsi saa illalla nukahtaa pullolle/ rinnalle, miksi häneltä vaditaan nukahtamista ilman sitä tunnin välein öisin? Lapsi oppii nopeasti rauhoittamaan itsensä ja hakemaan itselleen unen. Oman lapsesi ikäinen osaa oikeasti etsiä itselleen tutin suuhun yöllä herätessään JOS NIITÄ ON MONTA sängyssään. Kannatan myös omaa huonetta juuri tuon molemminpuoleisen herkkäunisuuden vuoksi. Kumpikaan ei näin herää pieniin yninöihin, mutta äitinä kuulet varmasti uneesi, jos lapsellasi on oikea hätä yöllä. Meillä öihin on auttanut tassuhoito kotona, mutta sen tein unikouluammattilaisen puhelinohjauksen ja tsemppauksen avulla. Muuten se olisi ollut liian raskasta. Ota yhteyttä omaan neuvolaasi tai vaikka ensi- ja turvakotiyhdistyksen paikallisosastoon, heillä on lapsen unen spesialisteja työntekijöinä! Tsemiä arkeen. Kokemuksesta sanon, että kyllä ne ehjät yöunetkin vielä sinulle ja miehellesi koittavat ja sitä myöden mukavampi yhteiselo!

    • moi 112334455

      Anna huutaa,kaikki nukkuu sitten kun väsyttää!!!!!!!!!!!!!!!1idiootit

      • jhknjmkhjnjhbhgbvghb

        sinä se et tiedä mitään!!!! ei lasta tollain voi jättää...


    • Vaihtelua elämään

      Ylimääräiset kuviot pois nukkumaan menemisistä, jos sellaisia havaitsee. Vaikka lapsi karjuisikin karummasta nukkumaan menemisestä, niin kannattaa vanhempien ennemmin kärsiä pari yötä kuin pari vuotta. Hössöttää ja ylihyyssätä ei kannata missään tapauksessa. Jos alkaa kokeilla liian monia niksejä nukuttamiseen, on pian ongelmissa. Pentu petiin, nukkui sitten tai ei. Tietysti isomman hädän tullessa voi käydä ovensuusta vähän sanallisesti rauhoittelemassa. Loppujen lopuksi lapsi sammahtaa, kun virta loppuu. Myöskään yöllisiin herätyksiin ei kannata liian aktiivisesti reagoida, muuten saa hypätä jatkuvasti. Antaa välillä lapsen vähän aikaa parkua, vaikka se vähän omassa mielessäkin pahaa tekisi. Toinen neuvo on se, että päiväunet lyhyemmiksi. Monet lapset eivät nuku niin paljon, kuin toisten "prinssit" ja "prinsessat", joista on herttaisia juttuja "naisten lehdissä". Kolmas asia on ulkoilun tärkeys. Lapsi puuhaamaan ulkona kaikenlaista ja kyllä siinä alkaa patterit sitkeämmältäkin loppumaan. Pukeminen on työlästä, mutta kyllä se tuo hyötyäkin, joka saattaa siunaantua parempien yöunien muodossa.

      Usein ensimmäisen lapsen kanssa tulee tehtyä liikaakin kaikenlaista ylimääräistä ja hössötettyä hirveästi kun lapsi vähänkin inahtaa, mutta toisen tai useamman ilmaannuttua aikaa ylimääräisyyksille ei enää riitä (joskaan kokonaishomma ei tuosta useinkaan helpotu). Tuntuu kyllä varmaan helvetilliseltä tuommoinen yöllä hyppääminen (jota varmaan aika moni lapsiperheellinen vanhempi on kokenut ainakin jossain vaiheessa), mutta elämän erikoisuuksiin kuuluu se, että aika menee eteenpäin, vaikka olisi kuinka tikkuista väliaikaisesti. Tiedän kyllä, että yksikin persiilleen mennyt yö kuluttaa ihmistä ja varmasti tekee mieli toisinaan itkeä tihrustaa, mutta toisaalta se pidemmän päälle myös kasvattaa sietokykyä. Jossain vaiheessa sitä vaan rutiini alkaa löytyä ja elämä tuntuu jonkin siedettävämmältä.

      Otatte uuden startin ja lapsi nukkuu jos nukkuu, ja jos ei nuku heti, niin ei kannata taistella. Olkoon muksu pötköllään tai ainakin sängyssään (pinnasänky pitää aika hyvin), mutta ralliin ei kannata lähteä mukaan.

      Läheisyys parinsa kanssa tuppaa jäämään usein sivurooliin, kun molemmat mieluummin tekevät jotain muuta kuin parisuhteellista toimintaa kakrujen nukkuessa. Ei kukaan jaksa aina vaan hymyillä, saatika puuhailla jotain seksitouhuja jos unet jäävät kovin lyhyeen, mutta huumoria voi koettaa sekoittaa omaan raskaampaankin arkeen. Ei siitä haittaakaan ole. Välillä sitten istutte vaikka samalla sohvalla puolison kanssa ja sitten taas toisena iltana teette kotihommia yms. vähemmän houkuttelevaa. Meillä ainakin tykätään yhteisymmärryksessä katselemaan televisiota yhdessä tai erikseen tai sitten molemmat tekevät myöhäisiltaisin sitä mikä itsestä tuntuu mukavalta. Ei tässä muutenkaan olla enää parisuhteen alun huumassa, joten sikäli usein liian vähiseksi jäävää yhteistä aikaa ei jättiongelmaksi tehdä (toki se välillä on ongelmallista).

      Reissuhommissa oleva ukko ei voi olla kahdessa paikassa yhtä aikaa, joten vastuullesi jää aika tavalla suuri osa lapsenhoidosta. Se on varmasti kovaa, mutta jonkin verran osaansa voi yrittää asennoitua positiivisemmin. Hienoa olisi tietysti, mikäli ukkosi kohtuudellisten mahdollisuuksien rajoissa pystyisi järkkäämään Sinullekin vapaahetkiä, jolloin saisit välillä vähän hengähtää. Se auttaa kummasti jaksamaan paremmin. Kannattaa myös funtsia olisiko jotain kunnan perhetupatoimintaa tai voisiko sukulaisia välillä vähän rasittaa, että pääsisit joskus ihan itseksesi tekemään pari tuntia jotain itsestäsi mukavaa. Joillakin paikkakunnilla on lapsiparkki, johon voi lapsen viedä joinakin päivinä pariksi tunniksi hoitoon. Siinä voi sitten hetken ottaa lukua.

      Tsekkaa ihmeessä kotipaikkasi mahdollisuuksia, ja hanki ainakin välillä joku "äidinsijainen" pariksi tunniksi. Silloin ei pääse liikaa väsähtämään ja moinen kiukuttelukierre saisi välillä jarrua.

    • Ei loppuelämä

      Kyllä sen lapsen voi kotoa ulos heittää omaan kämppään sitten viimeistään 18-vuotiaana.

      Kysykää lääkäriltä saako sille syöttää rauhoittavia iltapalalla. Varmasti nukkuu paremmin. Ehkä lääkäri tekee varmuuden vuoksi ilmoituksen sosiaaliviranomaisille ja lapsi otetaan huostaan. Sitten saatte nukkua rauhassa.

    • just wanna help...

      Itselläni ei ole lapsia, mutta kuulin joskus että kun saunan jälkilämmössä pitää vauvaa pari minuuttia, uni pitäisi maittaa.

    • ent. itkumyllyn äiti

      Lapsella voi olla nälkä, jos ei nuku. Kokeile myös maidon jättämistä pois kaikista ruuista. Vaikka ei allergiatesteissä mitään löytyisikään. Ainakin meillä auttoi ratkaisevasti. Maitoa ei kärinyt olla missään ruuassa. Sain vinkin eräältä monen lapsen äidiltä ja lapsi alkoi nukkumaan yöt kuin tukki. Maito on korvattava jollain muulla tuotteella että lapsesi saa tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet.
      Jos jokin ruoka on syynä ettei lapsi nuku, ei välttämättä se näykään missään testeissä. Joku on vaan herkkävatsaisempi ja kun on koko ajan paha olo, niin ei lapsikaan nuku. Jätä se maito heti pois ja vehnätuotteet ovat myös sellainen joista voi maha ärtyä. Ellei maidon jättäminen yksin auta niin vehnä pois. Ellei sekään niin kaikki vilja. Kauran voit ehkä jättää.

    • Tsemppiä!

      Hei!
      Meillä tyttö 2v. heräili öisin monen monta kertaa siihen asti kunnes siirrettiin omaan huoneeseen.Tuolloin tytöllä oli ikää 1v7kk.
      Pienempänä (n.1v) hän heräsi JOKA ikinen kerta kun tutti putosi suusta, joten päätimme vierottaa tutista, yöt rauhottu hetkeksi aikaa.
      Nyt tuon omaan huoneeseen siirron jälkeen on herättäny enää silloin kun on kipeä tai on pissahätä yöllä (tytöllä ei siis enää ollenkaan vaippoja).

      Mutta PALJON VOIMIA AP!Tiedän mistä puhut!Lapset on niin erilaisia, meillä esikko ja keskimmäinen nukkunut aina hyvin..Nyt kuopus on asia ihan erikseen.

    • Eräs YH_isä

      eikö tullu yhtään mieleen että sillä voi olla myös kovia kasvukipujakin että myös jos laitat sen ajoisssa nukkumaan niin unentarve vähenee iän myötä.. ja tervetuloa vanhempien elämään.. mietit joskus ja kysy mitä sinun vanhemmilasi o ollu. kyllä hekin voi antaa neuvoja sinulle yhtähyvin kuin tääläkin jotka tosin saa ivallisensävyn.. mutta sitä se o.. vaikeudet ja ilot tulee kaikki aikanaan.. vanhempien vain pitää jaksaa :) sitä se o vanhemmuus vastuutta ja kasvattamista tulevaan ja antaa hyvät avut tulevalle lapsen kohalla. ja erokaan ei ole hyvä ratkaisu kun tulee aika jolloin lapsi kyselle ja pitää olla valmis vastaamaankin. ja mies mukaan hoitamiseen

    • No:0

      Vuorokausirytmit jo odotusajalla vaikuttaa syntyvään vauvaan. Pitää tehä niin kuin tehään, ennen ja jälkeen vauvan syntymää.

      Uusi tulokas kammoksuu, jos yht`äkkiä ei päivärytmi menekään normaalisti: ruokailuhetket, vieraitten kans tarpattelut, iltapesut ja napostelut....


      Nukkumaan samaan aikaan niin paaperokin kohta hoksaa säännöllisyyden.

    • otta kainalossi!!

    • EL.a . K:IM

      eijaksaenäätätä

      Se janteri saattaa olla vaan huippuälykäs.

      Silloin adrenaliini taso valvottaa, jos ei saa tarpeeksi virikkeitä päivisin.

      Oletko koittanut nukuttaa sitä vaunuissa pihalla?

      Yksi konsti on pistää muksu autoon, ja alkaa sen katsella, kun maisemat vaihtuu.

      Jos teidän lapsukainen ymmärtää jo puhetta, niin, käskyn pää tyynyyn opettaminen kannattais joi aloittaa.

      Siitä tulee sille piltille automaatio, kun on kärsivällinen sen opetuksen kanssa.

      Mä ainakin opetin omat muksut sillai.

      Rakkautta tietenkin saivat.

      Mutta kun käsky tuli, että pää tyynyyn, niin ei se vaatinut kuin yhden sormen napsauttamisen.

      En käyttänyt siihen opettamiseen väkivaltaa.

    • Eräs äiti vain

      Tuo edellämainittu autoajelu tepsi myös meillä. Minun lapsellani todettiin alakouluiässä krohnin tauti, joka luultavasti vaivasi jo kuukauden ikäisenä. Kannoimme poikaa öisin vuoron perään miehen kanssa.Lääkärissä käytiin, neuvolassa puhuttiin vain koliikkivaivoista.Se yöhuuto kesti 8kk ikäiseen ja koska me kestimme sen, kestätte tekin. Tuttua on.Aina kun sai unen päästä kiinni, sängystä kuului:Ääää....Turvauduimme rauhoittaviin lääkkeisiin ja lapsen täti piti poikaa silloin tällöin yökylässä, että saimme nukkua ja hoitaa parisuhdetta. Meille sanottiin neuvolassa, että huuto loppuu kun lapsi alkaa syödä vallan kiinteää ruokaa.Ei se heti loppunut ja itku alkoi usein ilta-aterian jälkeen.Vaivat helpottuivat vasta 8kk iässä.Lapsella oli ruoansulatusvaivoja.Muunmuassa kerran vatsavaivat hoidettiin ensiavussa, jossa todettiin että suolisto oli aivan täynnä.Syömishäiriöitä alkoi ilmaantua noin 6 vuotiaana, poika ei suostunut syömään. Hänellä diagnisoitiin Krohnin tauti(krooninen suolistotulehdus) Sen seurauksena ravinto ei imeydy kunnolla ja hän on lyhytkasvuinen.Kortisoni on aiheuttanut osteoboroosia, esim. Hampaat on menetetty jo 22 vuotiaana. Hänen elämänsä on kipulääkkeiden varassa.Kertokaa lääkärille, pyytäkää tutkimaan.Jos minun lapseni sairaus olisi havaittu ajoissa, tilanne olisi parempi. Kannattaa sulkea pois tuollainen mahdollisuus. Nykyään Krohnin tauti jo tunnetaan, mutta kun poikani oli vauva, taudista ei tiedetty mitään.Yrittäkää jaksaa! Ja vielä tuosta edellisestä kommentista.Minun poikani on huippuälykäs.

    • navettapiika

      Meillä syntyi tytär keskosena ja uni tullut vasta aamuyöllä, tosi vaikea rytmi. Lääkäri kirjoitti kokeeksi melatoniinia ja apu tuli.Nyt tytär 5 vuotta ja unirytmi tosi pienestä sekaisin, jos muut konstit ei auta niin pari viikkoa melatoniinia niin kello siirtyy kohdalleen. Suosittelen, niin lapsia 7 kipaletta, että nukuttamisesta jotain tiedän.

    • Nukkumaija

      Nukkuuko tää lapsi omassa sängyssä? Kokeile ottaa viereen.

      • Nukkumaija

        Luinkin sitten enemmän ja selvisi, ettei käy yhdessä nukkuminen. Äidin väsy tässä ongelma taitaa ollakin. Jos itse voi huonosti, ei lapsi varmastikaan nuku rauhallisin mielin. Se vaatii hieman uusia järjestelyjä ja uutta asennetta elämään kun on pieniä perheessä. Rauhallinen, läheinen ilmapiiri ennen nukkumaan menoa on lapselle tärkeintä. Lue lapselle ennen nukahtamista.


    • neljä äitee

      En voi lohduttaa, mutta enpä ole lasten heräilyistä koskaan numeroa tehnytkään. Meillä ei yksikään neljästä ole nukkunut öitään, n. kolmevuotiaina vasta, joo sittenkin väliin painajaisia, mörköjä ja milloin mitäkin, öisin väliin. Itse olen nuo yöherämiiset ratkaissut ottamalla lapsen kainaloon, ovat nukkuneet sitten loppuyön heräämättä ja mentiin ajoissa nukkumaan.

    • Mika M. Kauhajoki

      Asuihuoneen kohonneella hiilidioksiditasolla on usein merkitystä nukkumiseen.
      Hyväksyttävissä oleva hiilidioksiditaso olisi 1500 ppm = 1,5 l / m3 , jos makuu-
      huoneessa on huono ilmanvaihto ja nukutaan ovet kiinni ollaan loppuyön tunteina
      arvossa n. 4000 ppm ja jos huonetta ei juurikaan tuuleteta välillä on nukkuminen
      seuraavina öinä melko mahdotonta. Ihminen prosessoi kohonneelle hiilidioksidimäärille juuri sillätavoin, että voi väsyttää aivan hirveästi, mutta ei vain saa unta. Tähän auttaa esim. jos pitää makuuhuoneen ovea auki toiseen huoneeseen tai sitten tuulettaa huoneen säännöllisesti niin, että ilma on nukkumaan mennessä erittäin hapekasta.

    • Uskova

      Tämä nyt saattaa kuullostaa vähän erilaiselta, mutta möröt ovat todellisuutta lapsille. Ja tiedättekö henkivallat ovat todellisuutta ihmisille. Pienet lapset ja eläimet aistivat henkivallat hyvin herkästä ja jos "mörkö" saapuu joka yö alkaa lapsi pelkäämään nukkumaan ja ylipäätään sänkyyn menoa.
      Pyytäisinkin teitä vanhempia lainaamaan kirjastosta lasten hengellistä kirjallisuutta. Sellaisia saa myös kristillisistä kirjakaupoista. Sekä alkaa se vanha traditio uudelleen, eli iltarukoukset takaisin muotiin.
      Kun lapsi alkaa luottaa Jeesukseen ja alkaa pyytää Jeesuksen apua heti kun pelottava uhkaa, niin tuo pelko poistuu, sillä Jeesus on lasten ystävä ja rakastaa kokosydämisesti kaikkia lapsia.
      "Antakaa Lasten tulla minun tyköni"

    • joskusjonukunkin

      Kehottaisin myös ottamaan huomioon mahdolliset allergiat koska pienen lapsen allergiat eivät läheskään aina näy testeissä. Maito, muna, viljat yleisimpiä. Voivat oireilla pelkästään yöheräilynä joka johtuu vatsakivuista tai refluksista. Voi myös lempeästi opettaa lasta uusille tavoille kuten olemaan syömättä yöllä mutta se vaatii paljon väsyneiltä vanhemmilta. Jaksamista toivoo kahden allergisen yöheräilijän äiti!

    • Ongelma on onni

      Äidin työ on kovinta ja aidosti ihaninta kuin mikään muu, siinä joutuu unohtamaan itsensä ja ukkonsa. Ja jopa menemään tilanteeseen, että pentujensa edun vartioimisen vuoksi uros katoaa helpommin katettaviin pöytiin.

      KUITENKIN
      Onni on se, mitä ympärillä on. Onni on huutava lapsi, murkku tai kuitenkin oma. Ongelma kannattaa kokea niin, että tuntuu iholla. Parhaiten kiukkuiset pennut ovat kuulema laajasydämisimmät aikuiset.

      Oma uni kannattaa vaatia ja ottaa, mutta sen jälkeen muistaa olla kiitollinen, että tämä kaikki on minun.

      MUTTA
      olen usein miettinyt VANHAA AIKAA, jolloin oli vain huone tai kaksi, porukkaa kymmenen ja kaikki olivat onnellisia. Tietysti äiti, vanhin tytär tai täti oli onnen sydän ruokapadan ääressä.
      Olisikohan nykyongelmien ratkaisu se, että kaikkea vähemmän niin työtä kuin tavaraa. On enemmän aikaa olla yhdessä kun ei tarvitse tavan perässä juosta. Siis lisää ohjelmatonta tylsyyttä.

      MUISTAKAA
      tämä ei ole suunnattu alkukysymykseen vaan on yleinen taso.

      Hyvää perjantaita. Se on tänään.

    • tiedän tunteen

      Hei, meillä nukkui ensimmäinen huonosti n. kaksi vuotta. Sitten reilu parivuotiaana kuin taikaiskusta alkoi nukkumaan täysiä öitä. Nyt vielä pari vuotta myöhemmin nukahtaa 5 minuutissa kun kuuluu vaan puhallus ja nukkuu sikeästi. Usein naurattaa, kun muistelee kuinka joskus oli toisin. Toinen lapsi alkoi nukkumaan 1-vuotiaasta kokonaisia öitä.

      Sinun täytyy saada välillä univelkaa pois, että jaksat. Onko ketään, jota voit pyytää päivällä lapsenvahdiksi? Mummo tms. että saat edes vähän nukkua. Voimia!

    • tiitii..

      ottakaa lapsi VIEREEN nukkumaan. näin meillä alettiin välittömästi nukkua täydet yöt, lapsi oli silloin vajaa 2, kun itellä palo hermö yörumppauksiin. poika "nukkui" omassa huoneessa, oli pullovauva. viimeisin kerta oli, kun valvoin pojan kans 5 tuntia olkkarissa, välillä koitin viedä sänkyyn mutta heräsi välittömästi, ja taas takas sohvalle jne..

      kokeilkaa edes!!

      • tiitii..

        jatkan tähän vielä, että tämä kuopus on nukkunut vieressä alusta asti, juuri edellä mainitusta syytä johtuen. ei oo tarvinnu pomppia, kun tyrkkää vaan tissin suuhun niin unet jatkuu :D


      • tiedän...

        Tuo ei kaikilla lapsilla auta.. ap:n omahan ole enää vauva. Kyllä moni äiti kokeilee kaikki konstit, ja silti vasta ikä auttaa.. Lähellä äitiä on jokatapauksessa paras. En kannata omaa huonetta.


    • Jemppaliina28

      Meillä tyttö 1v8kk ja ei nuku, ei ole ikinä nukkunut. Aivan vastasyntyneenä jo alkoi näkyä merkkejä huono unisuudesta ja neuvolassa ja lääkärissä puhuttu. Vauvat ja lapset on yksilöitä, ei ne enää 5 vuotiaana herää. Lohdutonta kyllä, mutta jotenkin sitä vaan jaksaa. Ihan ensiksi yö syöttö pois. Tuttipullot hemmettin ja vaihdat vaikka taikamukiin (venttiilillinen). Pulloa ei nukahtaessa, eli täysin uuden tavan hommaaminen. Keskitykkää että lapsi nukahtaa snkyy ilman pulloa ja jos herää yöllä ni vaan vettä. Meillä edelleen herätään ja hörppästään hörpyt vedestä ja jatketaan unia. Toisinaan itketään maidon perään vaikka ilmankin ollaan oltu jo kauan aikaa.. Tsemppiä matkaan ja koita saada vaikka edes se yksi päivä ja yö levättyä, vie lapsi mummolaan tms. Rentoudut ilman lastasi ja miestäsi. Keskityt itsesi hellimiseen ja teet mistä nautit potematta huonoa omaatuntoa.

    • Yualle

      Nukkuuko lapsi samassa huoneessa sinun kanssasi? Yksi mahdollisuus olisi yrittää järjestää hänet yksikseen nukkumaan omaan huoneeseensa, koska meillä ainakin vastaavan ikäinen lapsi heräili pitkin yötä pähisemään, kun tuli pientäkin häiriötä (esim. sängyn natina kääntyessäni...).

    • seafsee

      nyt sinä jätä lapsen hoitoon, miehelle, mummille, jollekin. menet edes yhdeksi YÖKSI vaikka hotelliin nukkumaan.

      se auttaa jo paljon! ja jos ihan unikoulua haluatte kokeilla, niin varautukaa sitten muutaman yön huutokonserttiin :D

    • krhhh...

      aa tuuti lulla annappas uunen ,näin minä laulelen 1-5h ja siittä se pikku hiljaa isin oma kakka pylly kohta nukkuu ja elämä jatkuu..

    • Valvonut 4 vuotta

      Meidän vanhempi tyttö ei nukkunut koskaan vauva aikana koko yötä. Syy löytyi myöhemmin kun osasi ilmaista itseään. Hänellä todettiin refluksi vaiva ja sehän aiheuttaa oireita nimemomaan makuuasennossa. Tyttö on nyt kohta 17 vuotta ja vaiva on edelleen välillä.

    • oma rauha

      Äitinä minä olen itse aika huono uninen ja pelkäsin asiaa etukäteen kahden lapsen synnyttyä. Tästä omasta huonounisuudesta johtuen olen nukuttanut kummatkin lapset omassa huoneessaan aivan pienintä vauva-aikaa lukuunottamatta. Molemmat ovat nukkuneet yönsä hyvin. Meidän huoneet ovat aivan vierekkäin, joten kuulen hyvin kaikki itkut, mutta kaikki ovat nukkuneet rauhallisesti yönsä. Esikoiselle laitoin illalla unimusiikkia taustalle.

    • Mirka..

      Tutti pois ensimmäisenä, jos vielä syö sitä, koska se valvottaa ihan turhaan. Toiseksi sänky ei ole syömispaikka, se varataan vain nukkumiseen. Iltapuuron jälkeen ei enää mitään vellejä tai maitoja. Ei missään nimessä tuttipulloa sänkyyn, äläkä myöskään nukuta tissille. Viimeinen neuvo on siirtää lapsi omaan huoneeseen.

      Meillä tepsi, kun kaikkia näitä noudatettiin. Yöt rauhoittuivat ja kaikki saivat nukkua kunnolla.

    • Osteoo

      Tutkikaas pojan selkä osteopaatilla. Ei ole mitään vakavaa, mutta pieni skolioosin poikanen voi jo varjostaa elämää ja aiheuttaa myöhemmin ADHD:ta tai muuta.

      • ostioo

        Niin ja muuten minulla itselläni on skolioosi ja voin kertoa että sen kanssa nukutaan huonosti ihan koko elämä. Vielä 8-10 -vuotiaanakin piti herättää vanhemmat kun "i saa unta" ja aamulla koulupäivä. Ei kivaa.


    • samavikaeikiva

      Kävittekö ihan yksityslääkärillä vai arvauskeskuksessa?
      Meillä poika 6kk valvottanu meitä viimeiset 3kk herättämällä meidät kovaan itkuun vähintään tunnin välein yöllä. Koliikki oli tota ennen.
      Nyt epäily maitoallergiasta ja refluksiosta ja viljat jätetty pois.

    • hevi-mummo

      Itselläni on ollut samanlainen ogelma esikoiseni kanssa, joka yö herätty kymmeniä kertoja. Otin asian esille neuvolassa ja lääkäri sanoi, että kun poika täyttää kolme vuotta alkaa yöt olla normaaleja. Silloin ajattelin, että puhuu vain, mutta kun lapseni täytti kolme vuotta, niin sen jälkeen yö valvomiset ja heräämiset loppuivat. Toivottavasti sinulla ja pikkuisellakin helpottaa sitten kun hän täyttää kolme vuotta. Voimia teille kummallekkin .

    • Jeesuksen oma

      Sen tiedän miehenä, että jos olen katsonut esim. nettipornoa, niin ne henkivallat sieltä on ensin tullut minuun ja sitten minun kautta ne menee vaimoon ja lapsiin.
      Vauva ja pienet lapset aistivat ne henkivallat ja siksi ei saa nukuttua.
      Siihen auttaa, että on uskollinen vaimolle. Yksi merkki pornosta on ettei vaimo kiinnosta.

    • :)))))

      Mulla poika 2,5 vuotias ja yhtään kokonaista yöunta ei ole vielä nukkunut.
      Välillä olen ihan poikki ja tuntuu, että hermostuu lapseen, vaikka hän onkin mulle kaikki kaikessa.
      Hän oli keskonen syntyessään ja uskon, että se, kun piti silloin alkuajat kolmen tunnin välein herättää syömään on vaikuttanut tuohon nukkumiseen jotenkin.
      Päiväunia ei suostu nukkumaan enää kuin pari kertaa viikossa ja on kova poika touhuamaan.
      Myös se mitä illalla antaa ruuaksi vaikuttaa nukkumiseen ja samoin ulkoilun määrä.
      Iltapäivästä jos nukkuu sikeästi hetkenkin niin heti vaikuttaa negatiivisesti nukkumiseen.
      Nyt iltayöt nukkuu kuitenkin kuin tukki ja aamuyöstä aloittaa sen narinan.
      Uskon että särkee jalkoja ja niitä kasvukipuja on.
      Erän neuvolassa sanoi että anna pieni annos särkylääkettä jos hirveän levoton on. Auttoi kyllä, muttei sitäkän neuvoa voi jatkuvaan kokeilla jos ei muuten ole kipeä.
      Huoneen viilentäminen (ei siis pakkasen puolelle :)) ) on myös auttanut uniin.
      Meillä unikoulu oli yhtä tyhjän kanssa.
      Pienillä nikseillä ja kokeiluilla olen vertaillut onko yö parempi vai huonompi.
      Mulla poika ei koskaan ole vieressä nukkunut vaan omassa sängyssä aina. Joskus kokeilin sitä vierihoitoa, mutta ei nukkunut yhtään paremmin.
      Kyllä ne unet ajan kanssa paranee, mutta oma jaksaminen välillä tiukkaa. Ja tottakai muut asiat jää varjoon kun ite on tosi väsy ja pahamieli tulee herkästi.Siltikin, lapsi kasvaa hirveän nopeasti ja jokainen on oma yksilö.
      Jonkun vuoden päästä vain muistellaan lapsemme pienuus aikaa.. aika kultaa muistot.
      Voimia kaikille yökukkujien vanhemmille.
      Halit.

    • Menkää alan asiantuntijan luo. Kyllä se ratkaisu löytyy!

      • Tarkoitan siis uniasiantuntijaa. Kyllä niitä löytyy. (Terveyskeskuslääkärit ovat yleislääkäreitä, eivät experttejä.)


    • unta kuulaan

      Viepä se lapsi ulos kerran tai mielellään 2 x päivässä, niin eiköhän ala uni maistua!

    • ihmettelevä*

      Osteo...mitä yhteistä on skolioosilla ja adhd:llä???

    • Masentunut jo..

      Meillä myös tyttö (2v 4kk) herää aina öisin mutta siinä on hassua se että tämä tapahtuu aina kello 24.00 ehkä vähän ennen ja välillä jälkeenkin mutta samoihin aikoihin? sekä välillä saattaa pyöriä sängyssä sekä tulla itku kohtauksia? mutta päivät menee hyvin Tyttö erittäin iloinen,leikkii toisten lasten kanssa reippaasti tarhassa,haluaa auttaa joka asiassa sekä äitiä että isää sekä tarha tätejä? olemme ihmetelleet tätä pitkään ja lääkärit ei osaa sanoa mitään ym? Itse käyn pitkällä töissä (3.5tuntia menee työ matkoihin yhteensä joten päivässä ei jää aikaa oikein perheelle ja tämä kyllä näkyykin suhteessamme) ja erittäin loppu (ahistunut,ruoka ei maistu,raivostun herkemmin ja tämä on jo vakavaa) pari suhde kärsinyt erittäin paljon sekä pelottaa koko ajan että jos kaikki vaikuttaa tyttöönkin (todennäköistä tämä) niin päätin lopettaa NYT ensi viikolla työt vähäksi aikaa (vituttaa sinänsä kun pääsin juuri unelma työhön ym) ja tiedän että paikka kunnallani ei ole töitä? tai vaikea saadakin? asunto velka on kun juuri asunto ostettu mutta onneksi olen saanut kikkailtua että asunnon lyhentämiseen on rahat suurinpiirtein vuodeksi eteenpäin? ei kyllä tarkoitus ole olla kotona kuin kuukausi tai kaksi että saa oikeasti levättyä vähäsen........

    • yksinkertaista

      Jos nukkuu päivät, niin yöllä ei nukuta.

      • Lääkkeillä vaan

        Mikset ota yhteyttä lääkäriin ja kokeile unilääkkeitä jos niitä määrätään?


    • Rukous auttaa

      On vielä yksi asia mitä voitte kokeilla:) Rukoile lapsen kanssa ennen nukkumaan laittoa rauhallisia ja hyviä yöunia! Lapsemme tyhjäsi häkkisängyn vuode vaatteista, aina patjoja myöten noin seitsemän kertaa illan aikana ennenkuin nukahti. Aloin pitää häntä sylissä illalla ja rukoilin, ennekuin laitoin sänkyyn. Pienen ajan sisälle kaikki tämä temppuilu jäi ja hän nukkui ja nuukkuu edelleenkin rauhallisesti, ikää nyt seitsemän vuotta. Ja tämä on tosi, rukous autta.

    • hengenheimolainen

      Aloittajalle: Ymmärrän todella miltä sinusta tuntuu ja saat kyllä kaiken sympatiani!! Minulla on kolme lasta, joista vanhin on nyt ekalla. Ekaluokkalaisemme ei ole yhtään yötä nukkunut kunnolla koko elämsä aikana. Pahimmillaan heräili peräti 12 kertaa yössä, ja sittenkin oli jo 5 vuotias. Hänellä on sairaus, joka aiheuttaa välillä kovia kipuja eikä hän lääkkeistä huolimatta kykene nukkumaan. Minä heräilin vuosia 4-5 aikaan aamuyöstä, viikonloppuisinkin, hänen kanssaan. Exmieheni on tietokonepeliaddikti ja oli yleensä juuri vasta mennyt nukkumaan kun me jo nousimme. Meidän (siis minun ja esikoiseni) pelastukseksi tulivat vanhempani, jotka aika-ajoin ottivat lasta yökylään, että sain nukkua. Mahtaisiko tämä olla mahdollista teillä? Hankin juniorin (tv kanavapaketin) kun poikani alkoi olla reilun 2 vuoden, niin saatoin itse edes torkkua sohvalla kun poika katseli tv:tä. Raskasta ne vuodet olivat, todella, mutta huomasin tämän myös tehneen meistä erittäin läheisiä. Lähdimme usein jo suht aikaisin ulos; kävimme pienestä pitäen museoissa, puistoissa, uimassa, tms joskus vain kiertelimme rattailla lähiseudun työmaita katselemassa työkoneita, joita poika rakastaa. Ymmärrän, että aikaisin nouseminen huonosti nukutun yön jälkeen on todella vaikeaa! Mutta mitä jos lähtisit lapsenne kanssa aamusella ulos, leikkisitte vaikkapa tippuneissa lehdissä tai vaikka menisitte uimaan? Saattaisi uni tulla helpostikin sen jälkeen ja voisit itse päästä kanssa päikkäreille. Jaksamista sinulle! Todella. En voi muuta sanoa, kun että lapsen kasvaessa hän oppii pärjäämään aamusella ilman aikuisen jatkuvaa läsnäoloa ja pikkuhiljaa pääset itse nukkumaan aamulla pidempään.

    • lapsia nukutellut

      Hyvä pienen pojan äiti !
      Kokeile tätä, vaikka olet saattanut jo keikeillakin. Vanha keino on usein parempi kuin pussillinen uusia.
      Nukkuuko poika pitkiä päiväunia? Olet varmaan nukuttanut päiväunet mahdollisimman päivällä eli ei tirsoja kovin myöhään illansuussa tai illalla. Voit jopa kokeilla alkuun herätellä pitkiltä päiväunilta. Sitten ulkoiluta lastasi vielä illalla ja mahdollisimman paljon niin, että hän saa itse liikkua. Esimerkiksi kotipihalla tai päiväkodin pihamaalla touhuten. Rauhoita ilta, niin ettei ole turhaa meteliä, eikä musiikki tai televisio soi kovalla. Jos tuntuu, että lyhennettyjen päiväunien takia poika alkaa torkkumaan ennen aikojaan illalla, niin ota vähemmäksi vaatteita ja leiki hänen kanssaan rauhallisia leikkejä.
      Ennen unten maille laittoa niitä maitotuotteita hedelmäsoseiden sijaan. Saattaahan olla, ettei tästä mitään hyötyä ole teidän tapauksessa, mutta kokeile sinnikkäästi ja parin vikon päästä alkaa muutos näkyä.

    • voisitkokeilla

      Best system tutkimus vauvahierontaa

    • kahden mamma

      Paljon olet saanutkin hyviä vinkkejä. Oma esikoispoikani oli erittäin energinen ja hänen oli vaikea rauhoittua yöunille. Tässä lyhyesti omat vinkkini, joilla pahimmillaan 15 minuutin pätkäunet vaihtuivat keskeytymättömiin 10 tunnin yöuniin:

      - aktiivisuutta ja paljon fyysistä toimintaa päivisin. Myös huonolla säällä ulos. Kaksi ulkoilua päivässä.
      - samat iltarutiinit, joiden aikana rauhoitutaan eli mielellään aikuisetkin sammuttaa silloin tv:n ettei ole taustahäiriötä
      - älä tarjoile herkkuja. Energinen lapsi saa niistä turhaa lisäenergiaa ja sokeri tekee osan lapsista lähes ADHD-lapsiksi. Kun herkkuja ei anneta, niin lapsi oppii pitämään ihan tavallisista mauista. Säännölliset ruoka-ajat. Säännöllinen ruokailu pitää myös vatsan toiminnan kunnossa eikä tarvitse heräillä isomman lapsen kanssa vessahädän vuoksikaan öisin. Isomman lapsen kanssa ei välttämättä kannata juoda ennen nukkumaan menoa paljon, koska hän saattaa herätä pissahätään.
      - yli 6 kk:n ikäinen ei tarvitse ravitsemuksellisesti ruokaa/juomaa öisin, jos hän on syntynyt terveenä ja normaalipainoisena. Älä siis rauhoittele lasta tarjoamalla hänelle syömistä/juomista
      - älä reagoi joka kitinään. Anna hänelle mahdollisuus itse rauhoittua ja nukahtaa uudestaan.
      - yleensä sekä lapsi että äiti nukkuu parhaiten, kun ovat eri huoneissa. Ovi voi toki olla auki, mutta ei näköyhteyttä
      - rauhoita lapsen huone nukkumista varten. Pehmolelut ja muut aktiviteetit pois tarvittaessa
      - jos joudut menemään lapsen huoneeseen, ei valoja päälle, ei pitkiä puheita, vaan sano, että nyt nukutaan silmät kiinni ja poistut huoneesta. Jos hän vähän ajan päästä kitisee, niin sano vain, että nukutaan, peittelet ja poistut huoneesta. Kolmannella kerralla vain käyt huoneessa sanomatta mitään. Sillä tavoin lapsi oppii, että yöllä ei seurustella ja sylitellä, vaan tosiaan nukutaan.
      - toinen keino on katsoa kellosta reagointiaikaa. Siinä viivytetään joka kerta minuutilla sitä, että mennään lapsen luokse. Tämä perustuu siihen, että lapsi väsähtää ja oppii itse rauhoittumaan ja nukahtamaan.
      - joillakin lapsilla ns. jää päälle se, että kun itkee, niin äiti reagoi. Lapsi saattaa itkeä öisin, vaikkei varsinaisesti edes tarvitse äitiä. Silloin just viivyttely auttaa. Mies voi nukkua unikoulutuksen ajan eri huoneessa tai korvatulpat päässä, niin ei herää joka itkuun
      - itsekin voi laittaa esim. toiseen korvaan korvatulpan (tyynyä vasten paljas korva), niin se estää heräämästä pieniin tuhinoihin.
      - kiinnitä huomiota päiväunien määrään. Mitä isommaksi lapsi kasvaa, sitä mukaa päiviunia pitää lyhentää, jotta unta riittää myös yöksi.
      - pidä päiväkirjaa nukahtamisista, syömisistä ja päiväunista. Sillä tavoin pääset ehkä kiinni jonkinlaiseen logiikkaan esim. jos nukkunut pitkät päiväunet --> yöunet lyhyet tai että vieraita ja paljon touhua --> nukahti nopeasti ja heräsi vain kerran.

    • ....................

      Ikävää, jos lapsella on jostain syystä huono olo. Pitää tietysti tutkia, mistä se voisi johtua, niin kuin olette varmaan yrittäneetkin. Jos kyse olisi ihan "vain" hermostuneisuudesta, niin silloin varmaan yrittäisin tehdä lapsen huoneesta rauhan tyyssijan. Lämpötila olisi miellyttävän vilpoinen (en tiedä, tarvitseeko lapsi vähän lämpimämmän huoneen kuin aikuinen) ja huoneeseen ei pääsisi valoa, joka häiritsisi melatoniinin erittymistä. Laittaisin varmaan oven rakoonkin huovan, ettei olohuoneesta tulisi valonkajastusta. Telkkari tietysti hyvin pienelle tai äänettömälle ja keskinäinen keskustelu vaimeaksi. Rauhallista klassista musiikkia kohtuuäänellä voisi illalla kuunnella ennen kuin lapsi menee nukkumaan, ja varmastikin laittaisin telkkarin kiinni ajoissa ja aukaisisin sen vasta kun lapsi nukkuu. Myös valot himmentäisin joka tilasta niin kauan kuin lapsi on niissä.

      • ....................

        Joskut ovat saaneet apua tärisevästä sitteristä päiväsaikaan. Kaikilla ei kuulemma toimi, että olisi varmasti kiva ensin testata lainasitteriä. Tärisevä ja heijaava vuode olisi tosi hyvä ja sitten voisi kuulua jotain vaimeaa kohdun ääntä tai meren kohinaa...


    • kokemusta on

      älä nukuta päikkäreitä niin kyl silloin nukkuu yöt

    • Nuijanukuttaja

      Itsellä on neljä lasta. Mun kokemus noista nukkumisongelmista on se, etä se tulee enemmän sieltä henkiseltä puolelta jos kaikki muu on tutkittu. Etttei ole fyysisiä kipuja tai nälkä yms. enkä mä ainakaan tota syöttämisjuttua usko. Älä nyt mihinkään ähkyyn syötä.
      Meillä oli ongelmia sen läheisyyden kanssa. siis lapsen ja vanhemman. Lapsi itki sitä kun halusi sitä läheisyyttä nukkumaan mennessä. Ja vanhemmalla kun pinna kiristyi, jos sitä tuntisotalla piti jakaa että lapsi nukahtaa. No ensimmäisen lapsen kohdalla näin tehtiin. joku oli aina vieressä ja samassa huoneessa nukuttiin. Unikouluja pidettiin etc.... ihmeteltiin sitä vaikeutta kun ei mtn syytä löytynyt. Lapsi varmaan ahdistui siitä meidän pahasta olosta ja huusi yökaudet huomiota, että kun halusi pitää puoliaan ja kaipasi läheisyyttä ja koki turvattomuutta kun vanhemmat oli hermona ja lopussa. Toi on sulla varmaan sama noidankehä. Pelkäät jo sitä nukkumaan meno hetkeä ja jännittyneenä odottatte etttä miten tää menee. Nyt kahden viimeisen lapsen kohdalla alusta lähtein on vain laitettu lapset sänkyyn. tuttipullo suuhun, ne osaa ite jo 1 vuotiaana sitä pitää. alkuun ne saattoi itkeskellä, mutta kun sen osaa jo tunnistaa sen itkun sävyn, että se on vain huomionhakua niin siihen ei reagoitu, kuin viiveellä. Käytiin paikalla ja poistuttiin, ovikin suljettiin selkeästi, että lapsi kuuli, että nyt aikuinen poistui toiseen huoneeseen. Kun aikansa tuota teki, niin lapset oppivat nukahtamaan ihan itse, eikä niitä tarvitsee nukuttaa. Lapsi oppii tuollakin tavalla ehdollistumalla. Nykyisin molemmat pienet lapset vain laitetaan sänkyyn ja valot sammutetaan, ja huoneiden ovet suljetaan. Hetken jokeltelun jälkeen lapset nukahtavat. Pitää vain olla selkeästi sama rutiini joka ilta, tuota tehdessä. Lipsua ei saa yhtään, eikä alkaa hössöttää, etä jos sillä on jano tai nälkä tai pitäskö ottaa syliin. Noihin ei pidä sortua. Eikun vain sänkyyn nukkuma aikana. ja paikalla käydä säännöllisesti tasasin väliajoin ja tätä väliaikaa tulee pidentää ilta illalata. Vaikka 3 minuuttia kerrallaan

    • Ninajinne

      Ei muuten toimi kaikilla. Meillä ei nukuttu päikkäreitä, eikä nukuttu yötä kunnolla.

      Meillä näin: joka yö vähintään 5 kertaa poika heräsi, ei vain tuttia tms. halutakseen, vaan huutamaan. Ihan suoraa huutoa. Ei auttanu mikään. joskus huuto kesti 15min, sitten nukahti ja rauhottui, joskus huusi 2h.
      Minulla oli sama ongelma, kun ei itse nukahtanut kun poika, uusi herätys tuli kun juuri pääsit itse uneen. Mitään vikaa ei pojasta löytynyt, kaikkea yritettiin..
      Kun jätkä oli reilu 1½v, en enää vain jaksanut nousta. Yhtenä yönä vain jätin nousematta, kun poika oli siirretty omaan huoneeseen. kuuntelin pojan meteliä. Siis tarkkailin kyllä, mutten mennnyt näkyville, enkä tehnyt mitään. meni ½h, ja huuto loppui, ja poika nukkui lopun yön. Seuraavanan viikon aikana heräsi vielä joka yö, mutta sitten huusi enää pienen hetken, ja nukahti. Sen koommin ei ole herännyt yöllä.
      En tiedä, miten muilla, mutta vanhempien kanssa samassa huoneessa nukkuminen voi todellakin häiritä lasta! aikuisesta lähtee kuitenkin yön aikana jos jonkinmoista ääntä, mikä ihan hyvin voi häiritä lapsen unta, vaikka tuntuisi kuinka julmalle viedä pieni pallero omaan huoneeseen öiksi, niin se silti rauhoittaa monesti ennen niin levottomat yöt.

      Aamusta. toiset lapset ovat myös aamuihmisiä, ihan kuin aikuisetkin. aloita vain ilta ja iltatoimet aikaisemmin. Sitä ei pysty kääntämään lapsesta, vaikka miten haluaisit. Olen kokeillut. Ei auta valvottamiset tms. aina ollaan silti pystyssä 04.30-06.00 Mutta aamusta voi opetella rauhallisen, jolloin aamuvirkku muksu ei niin häiritse ei-aamu-virkkua äitiä. :) nimim. 1 x aamu-uninen koululainen, 1 x aamuvirkku koululainen, 1 x aamuvirkku taapero. :D

    • jhgfcg

      Käyttäytyy itse rauhallisesti, eikä anna minkään säikytellä lasta, niin lapsesta tulee rauhallinen.
      Jos ei, niin lastenlääkärin juttusille sitten ...
      Meillä nukkuu 2 kk poka hyvin ja syö kerran yöllä.

    • .....

      kun iltapuuhat on samat ja menee vähän myöhempään nukkuun..
      puuron päälle kokeile jotain hedelmä sosetta jos uppois lisää(vatsa täyteen) tarkista lapsen huoneen melu taso yöllä (naapurit).
      öisin pitäisi yö syönnit saada pois.
      ei pienistä ininästä rynnätä huoneeseen ja jos itkee odottaa hetken että rauhottuis
      jos on tutti, tarjota pullon sijaan.
      lyhentää päivä unia ja itsekkin yrittää torkkua.

    • haikuilija

      Aika vaikea on suoraa neuvoa antaa täällä, koska ei tiedä miten päivät menee. Mutta yksi hyvä neuvo on, ole rauhallinen. Lapsi vaistoaa äidin levottomuuden. Ota lapsenhoito elämäsi tärkeimmäksi asiaksi, koska hän on oma lapsesi. Jos sinä et häntä hoida niin kuka sen tekee, ei kukaan, vain sinä olet tärkeä lapsellesi. Ulkoilkaa ja leikkikää, syökää hyvin ja nauttikaa. Nukkumaan menosta ei kannata tehdä mitään näytelmää, mutta rutiini siihen on hyvä ja se löytyy päivän rutiinin viimeisestä osasta. On hyvä olla ruoka-ajat, ulkoilu, leikki, päiväuni ym. rytmissä on hyvä pysyä. Itse huomasin aikoinaan, jos kävi kylässä lapsen kanssa, rytmi vähän sekoittui joksikin aikaa, mutta aina palautui. Anna hellyyttä ja seurustele lapsen kanssa, lue satuja (näytä kuvia satukirjasta ja juttele niistä) ja laula, ihania lastenlauluja. Kiitä ja kehu hyvistä suorituksista, mitä lapsi oppii päivän aikana. Ole onnellinen, että sinulla on oma pienokainen, se on parasta mitä olla voi. Hyvää mieltä teille, voikaa hyvin!

    • 8748912w73

      Meillä oli myös hankalia nuo yöt pojan ollessa 0-2 vuotias. Sai kauhukohtauksia, saattoi huutaa keskellä yötä kolmekin tuntia putkeen eikä mikään auttanut. Kun 2 vuotta tuli täyteen, on yöt rauhoittuneet huomattavasti ja nykyään saadaan nukkua yöt kunnolla, poika nyt 2v 4kk. Ei yleensä herää kertaakaan öisin ja koko perheen hyvinvointi on kyllä parantunut huomattavasti, kun ollaan virkkuja.

      Voimia, ei tuota jaksoa todennäköisesti enää kauaa kestä

    • NIIN TUTTUA TEKSTIÄ

      Meillä poika heräsi 45 minuutin välein ekan vuoden ja senkin jälkeen useasti ja neuvolassa kaiken sanottiin aina olevan normaalia, samoin allergia sairaalassa. Testit näytti aina ettei ole mitään ongelmaa mutta ne testit eivät ole 100% luotettavia kuten meidän pojalla.
      Pojan täytettyä olimme epätoivoisia ja loppuunpalaneita. Menimme tunnetulle yksityiselle allergialääkärille koska julkisella puolella tärkeintä on ettei diagnoosia tule säästösyistä. Yksityinen lääkäri piti meidän puolia ja käski heti pitämään maitodieetin ja tekemään mahdollisimman yksinkertaista ruokaa ilman mausteita tai lisäaineita.

      Maitodieetti alkoi melkein heti tepsiä ja myöhemmin oireet palaili koska äidinmaidon mukana tuli mm. mausteita, allergeenejä tms. äidin syömästä ruoasta.Ne tuli äidinmaidon mukana (myöhemmin selvisi, että kauramaito sopii hyvin ja siitä saa kalsiumin).
      Yksinkertaistimme ruokavaliota niin, että viikon ajan poika söi kotona tehtyä kana/riisi mössöä ja sitä kautta lisäilimme muita aineita - mahan turpoamisesta ja huonosti nukutusta yöstä tiesimme mitä pitää ainakin pitää poissa.
      Dieetin lisäksi poika nukkui paremmin kun söi vahvempaa ruokaa iltaa kohti ja iltaimetykset jätetiin pois, jolloin ruoka suli kauemmin.
      Näillä keinoin saimme unia pidemmäksi mutta uniongelmat jatkuivat. Poika huusi kurkku suorana ja näitä lääkäri kutsui affektikohtauksiksi mutta nämä helpottui kun nukutimme lapsen mm. kädestä pitämällä ja laulamalla unilauluja. Nukuimme yöllä sängyn vieressä ja huomasimme, että jotkut heräämiset johtuivat turvattomuuden tunteesta. Poika ikäänkuin heräsi tarkistamaan, että ollaan paikalla. Tähän auttoin isompi ja painavampi peitto ja iso uninalle, joka ei karannut sen käsistä nukkuessaan.

      Pahimpina hetkinä otimme ja nukutimme uudestaan syliin niin se rauhoittui. Parhaiten se onnituistui kun minä isänä otin "yövuoroja" niin riippuvuus äidistä helpotti ja tuon ikäisillä lapsilla asioista tulee helposti tapoja. Kun joku asia on tehty kerran niin silleen tehdään jatkossakin. Jos se on tottunut heräämään yöllä niin se herää aika tarkkaan samaan aikaan kunnes tuo rutiini saadaan uusille raiteille esim. isän tai isovanhempien avulla.

      Pojallamme on myöhemmin arveltu SI-häiriötä, joka on erittäin alidiagnosoitu juttu. Suomeksi se tarkoittaa aistiyli/aliherkkyyttä. Eli jonkun mielestä avantovesi on sopivan kylmää ja joillekin se on äärettömän kauhean kylmää. Aistiherkkyyksissä esim. kosketus ei tunnu samalta kuin normaalisti. Pelkkä kosketus voi tuntua inhottavalta kuten jos olet kuumeessa niin iho ja silmät ovat herkempiä. Aistiherkälle musiikki voi helposti kuulua liian lujalta tai ettei pysty keskittymään läksyihin kun ympärillä on hälinää.

      Aistiherkkyyden takia yövaatteet ovat voineet tuntua inhottavilta tai peitto ei ole antanut "kohdun" turvaa.
      Näillä keinoin olemme saaneet pojan nukkumaan pitempiä unia vaikka herääkin yöllä raapimaan itseään jonkin allergia takia. Allergia testit edelleenkin näyttää negatiivista vaikka tiedämme, että poika oksentaa jos juo maitoa tai syö avokadoa jne.

      Poikallamme on myös ilmeisesti atooppista ihottumaa mikä vaatii päivittäistä pesemistä ilman pesuaineita ja rasvaamista hyvällä perusrasvalla. Meillä toimii apteekista saatavalla Mini Derm. Tällä tavoin poika ei herää kutiamiseen niin paljon ellei syö jotain mille on herkkä ja aiheuttaa kutiamista.
      Katso myös ettei lapsesi saa sokereita tai piilosokereita - piilosokereita on leivässäkin ja jokapaikassa. Sokerit ovat täysin kiellettyja illalla vaikka mehussa.

      Näiden lisäksi poikaa rauhoitti, että rauhoituimme iltaa kohti ja pidimme tv:n kiinni ja kaiken mistä mieli voi innostua. Päivällä teimme kaiken tietyn kaavan mukaa ja juttelimme aina mitä seuraavaksi tapahtuu tai mitä teemme päivällä. Nukkumaan menorutiini alkoi iltapalalla, hampaiden pesulla ja satujen lukemisella joka ilta. Rutiinit rauhoittivat iltoja ja minäkin luovuin pauhaavasta tv:stä tai muusta melusta iltaa kohti. Teimme sen sijaan rauhallisia asioita kuten piirtelyä tai valokuvien katselua ja istuimme. Rutiinit ja kaavamaisesti tapahtuvat asiat tekevät lapsille muutenkin hyvää, samoin ennakkoon kertominen mitä tulee tapahtumaan.

      • NIIN TUTTUA TEKSTIÄ

        Jatkan toisella viestillä kun tuli liian pitkä teksti.

        Toivottavasti näistä on jotain apua koska meidän tilanteen ne pelasti. Minä ja vaimo tappelimme jatkuvasti väsymyksestä sekaisin ja tiedän mitä käyt läpi. Koita kuitenkin jaksaa, se ei ole sinun ja miehesi vika vaan teidän täytyy jaksaa yhdessä eteenpäin, jotta lapselle ei tule itsetunto ongelmia tms.

        Hankkikaa apua isovanhemmilta, ystäviltä tai meillä Helsingissä saimme lopulta kunnallista ennaltaehkäisevää perheapua, jolloin meillä tuli hoitaja 3 tunniksi 2 kertaa viikossa ja äiti sai nukuttua univelkoja edes pieniä pätkiä. Älkää unohtako parisuhdettanne koska se on ensimmäinen uhri kuten meillä - käymme vieläkin sen ajan riitoja läpi koska niin paljon katkeruutta se kaikki toi. Pyydä miestäsi harkitsemaan toista työtä tai pitämään sairaslomaa koska palatte muuten kaikki loppuun. Lapsenne terveys vaatii molempien vuorottelua ja panostusta muuten lopputuloksena on perheen tuhoutuminen ja huostaanotto, joten se ole minkään työn tai rahan arvoista. Itse mentin hyvin menestyvän yritykseni kun en tajunnut ajoissa painaa jarruja lapsen terveydentilan takia vaan yritin hoitaa kaikki velvollisuuteni.

        Älkää luovuttako älkääkä kostako lapselle, se ei ymmärrä itsekään mikä sitä vaivaa ja itkemällä pyytää teiltä vanhemmilta apua. Itse meinasin väsymyksessä sekaisin alkaa huutamaan, raivoamaan ja ravistamaan pientä vauvaa kun emme saaneet nukuttua - mulla napsahti päässä mutta sen sekunnin murto-osan aikana tajusin että lapsi pyytää vain apua eikä tahalleen kiusaa meitä. Monella muulla isällä on napsahtanut päässä ja niitä lukee välillä lehdistä kuinka isä raivoistui huutavalle lapselle ja ravisti ja laittoi sukkia tms suuhun. Sitten kaikki nettikirjoitukset vaativat vankilaan loppuiäksi - vaikka vanhemmat tarvitsevat apua ja sitä et julkiselta terveydenhuollolta saa. Lääkärit eivät säästösyistä voi tehdä mitään mitä ei voi esim. kuumemittarilla mitata.

        Toivon teille voimia ja kohta aurinko paistaa teillekin - jokainen ponnistelu on se arvoista ja teillä on kohta iloinen kaveri.


    • aika kultaa muistot

      Kuudesta lapsesta toiseksi vanhin valvotti 3v. Laihduin ja kun söin, niin oksetus tuli. Rakensimme taloa samaan aikaa, joten olin todella stressaantunut.
      Onneksi tuo aika on muisto vain.,
      Ei aina voi olla kivaa ja vaikeudet voitetaa.

    • kaikki äidit yleensä kokevat ne samat tunteet. Varsinkin kun olet paljon yksin kasaantuu vaikeudet. Tähän on apu mmll .on sellainen yön hoito. Sinun pitää saada joku hoitamaan yöksi lasta useamminkin. Tämä tilanne pitää saada katkaistua.

      Lapsen kanssa kyllä voimat loppuu ihan kokonaan ja kaikki nuo mitä sanoit pitää kokea. Olem kokenut saman omien lasten kanssa kun olin yksin ja yösiivoojana kainen lisäksi. Nyt vanhempana tytön lapsen kanssa myös ja siksi olemme olleet hoitamassa että ovat selvinneet . Jos sinulla on vanhemmat käänny heidän puoleen. Muussa tapauksessa neuvolan kautta hoitajan.

      Monesti kukaan ei tiedä miten lujille lapsen kanssa joutuu. Äidin ahdistus ja väsymys vain lisää lapsen levottomuuta koska lapsi vaistoaa tunteella. Siinä on vaarassa tulla väkivltaa koska äiti ei kestä enempää kun kestää.

      Jos vaihtaa nukkumiset päiväksi ja valvoo yöllä, kyllä se luonnostaan muuttuu yöksi. Nukkuu sillon kun lapsi nukkuu olkoon päivä tai yö. Säännöt voi unohtaa ja kuvitella olevansa vaikka aavikolla beduiiniteltassa.

    • Eräs äiti vain

      Nuo uskovaiset ne antaa kummallisia neuvoja! Me kävimme myös miehen kanssa uskovaisten kokouksissa ongelman vuoksi. Eipä se auttanut.Miehelle lapsi oli ensimmäinen ja hän oli päästään sekaisin.Sanoi väsyneenä ja hermot lopussa että "s.aatana kiusaa pientä lasta" Onneksi minulla pysyi järki päässä.Lapsi oli minun toinen. Kehoitan edelleenkin sulkemaan pois sen mahdollisuuden, että lapsi olisi fyysisesti sairas.Naurattaa nuo uskovaisten mielipiteet, että "nettiporno" voi aiheuttaa lapsen yöitkua!Eihän tuossa tilanteessa enää seksielämäkään ole normaalia.Lakkaa kiinnostamasta koko touhu!Kokemusta on....Ja ottakaa huomioon se Krohnin taudin mahdollisuus.Siitä voi parantuakin.On tapauksia, jotka ovat toipuneet,Jakselkaahan.

    • Kikakukö

      Me saimme ison ison avun Helsingin ensikodista. Jos ei asu lähellä niin sinne voi kyllä silti soittaa. Me kävimme uni-illassa kun mikään muu ei auttanut ja perhetyöntekijäkin oli neuvoton. Linkkimistä löytää uni-illat; http://www.helsinginensikoti.fi/ie/index.html ja linkki mistä löytää numerot; http://www.helsinginensikoti.fi/ie/index.html . Tuolta saa muutakin apua kun tassuttelu-kamaa ja he osaa auttaa perheitä yksilöllisesti ottaen huomioon kaikki perheenjäsenet.

      • kikakukö

        Tuli vahingossa kaksi samaa linkkiä, mutta siis kohdasta ajankohtaista löytyy uni-illat tälle syksylle. Viimeinen on 24.11. mutta keväällä taitaa tulla uusia. Soittaa saa vaikka illat olisikin jo ohi.


    • piisami89

      Hei. Millä on kaksi tyttöä, molemmat ovat olleet n, 1v6kk levottomia öisin, päivisin ihania kuin enkelit. Heräilivät n.5-10 krt yössä kitisemään, yleensä yöt olivat sellasia n.30 min pätkissä nukuttuja. Tutkittiin korvia, mahaa, kihomatoja jne.. pistin loppujen lopuksi hampaiden piikkiin. Nykyisn nukkuvat jo ihan hyvin n.1-2krt heräilevät yössä. Jaksoin sen voimalla, että töihin ei tarvinnut mennä ja ajattelin että ovat muuten terveitä, eivät esim.kehitysvammaisia, (se kun ei ole ohimenevää),mutta yölevottomuus on.

    • gr4r3

      Paras mahdollinen tapa saada lapsi nukkumaan on antaa yömyssyt. Pistä vähän tuttipullon sekaan alkomaholia niin eiköhän se lapsi pikku hiljaa nukahda. Toinen hyvä keino on halolla päähän lyöminen niin eiköhän se siitä tipahda.

    • näin meillä..

      Meillä lapsi huuti 1v8kk joka ikinen yö.. Käytiin lääkärit ja tutkimukset läpi... ei syytä... Kukaan ei tuntunut ymmärtävän kuinka raskasta se valvominen oli... Lopuksi mieheni keksi että olisiko syynä laktoosiintoleranssi, vaikka allergia testit oli tehty.... Laktoosihan se oli sitten syynä... Se kun jätettiin pois kaikesta, eli siirryttiin laktoosittomaan, alkoi yöt pikkuhiljaa rauhoittua.. Joskin yhä, nyt kohta 6 vanha, ja voi jo juoda tavallista maitoa, mutta silti jäänyt lapsuudesta tuo yöllinen huutaminen... Onneksi tosi harvoin enää huutaa, rutiinit kun aina samat ja elämä mahd tasaista niin kaikki on ok. Toivottavasti selviää. Tiedän ahdistuksenne. Itse sairastuin kyseisenä aikana masennukseen joten toivon teille paljon voimia!

    • jaahasasdfg
    • mammmma

      Hei

      Tulipa mieleen tällainen tapaus jonka näin eräässä dokumentissa. Siinä 4v tyttö ei yksinkertaisesti vain nukkunut öisin vaan oli valvottanut koko neljä vuotta vanhempiaan. Paikalle tuli lasten uniasiantuntija joka ehdotti että lapsen luonnollinen vuorokausirytmi oli myöhäisempi kuin normaalisti. Aluksi tytön annettiin n. viikon verran valvoa niin myöhään, että hän vain nukahti. Tämän jälkeen alettiin noudattaa aina samoja iltarutiineja ja joka viikko tai joka toinen viikko (riippuen miten oli sujunut) mentiin n. 30 minuuttia aikasemmin nukkumaan, kunnes vuorokausirytmi aikaistui normaaliksi. Takapakkeja oli mutta suunitelmasta pidettiin kiinni, mikä lopulta kannatti. Itse olen oman lapseni opettanut 5kk vanhana nukahtamaan niin etten ole heti reagoinut itkuun, jos jaksoi vartin kauemmin itkeä niin tutti annettiin ja sitten uni jatkui. 6kk iästä lähtin miellä on nukuttiin yhdellä yösyötöllä 9kk asti joka jälkeen joka yö 12h tuntia putkeen Toisinaan saataa öisin inahdella ja ähistä ja puhista, mutta nukahtaa sitten itse joko pierun tai tutin löytämisen jälkeen :) meillä ainakin jos itku alkaa ininällä niin hätää ei ole, jos taas herää raivokkaalla huudolla niin kipuja tai painajaisia. lapsi nykyään 2v.

    • o.rapu

      Kokeile. Anna lapsen rauhittua ennen sänkyyn laittoa, ja lue hänelle lita satu. Laita lapsi aina määräaikaan levolle. Totuta hänet ääniin kyllä se siitä. Kolmen lapsen isä.

    • Hei! Muillakin on näköjään uniongelmia lapsen kanssa.
      Meillä tyttö nyt 1v4kk ja herää öisin noin tunnein välein. Oikeastaan uniongelmat alkoivat jo kahden viikon ikäisenä, tyttö itki kahteen tai kolmeen asti yöllä. Ei auttanut hyssyttelyt, laulut, kantamiset, tutti,rinta, hieronnat, silittelyt ym. Usein tyttö nukahti sitten rinnalle. Epäilimme koliikkia mutta ei ollut, mutta jotain masuvaivoja tytöllä oli.
      Tätä kesti 3kk. Ajattelin että kyllä ne univaikeudet loppuvat kun tyttö täyttää puolvuotta, ei loppunut. Ajattelin että kyllä ne helpottavat kun tyttö täyttää vuoden, noh sitten rupesi tulemaan hampaat jotka valvottivat lasta ja kävely/liikkuminen.
      Neuvolassa sanottiin että se normaali että on rauhottomia öitä, koska lapsi vielä yölläkin miettii päivän liikkumista eikä osaa rauhoittua nukkumaan levollisesi.Välillä on ollut rauhallisia öitä.

      Tilanne nyt tämä että tyttö 1v4kk ja herää noin tunnin välein yössä itkemään. Välillä rauhoittuu itse, mutta usein kaipaa käden käteensä.
      Siirsimme tytön sängyn omaan huoneeseen,kun en jaksanut enää olla joka yö etsimässä tuttia pinnasängystä tai antamassa kättä pinnasängyn välistä.
      Neuvolassa ehdottivat unikoulua,mutta se piti keskeyttää kun tyttö tuli kipeäksi.

      Itse jouduin sairaslomalle unettomuuden takia, kun kroppa sanoi itsensä "irti" Olen hoitoalalla, niin minun pitää olla työssäni melkein kokoajan saatavilla ja läsnä.
      Meilläkin parisuhde kriisissä, koska kaiken energian laittaa töihin ja arjen pyörittämiseen niin ei sitä enään riitä parisuhteelle tai itselleen.

      Jännintähän tässä on se että tyttö nukkuu rauhallisesti yöt mummolassa ja ei herää kuin yksi tai kaksi kertaa yössä. Neuvoja otetaan sydämellä vastaan.

      • nyssykkä

        Hei pikkukurja,
        Tuttu juttua. Itse tulin siihen tulokseen, että tämä pikku peijooni nukkuu kotona huonommin, koska hän tietää, että palvelija on lähellä. Meillä aivan sama juttu, eli mummulassa nukkuu hyvin, ehkä saattaa kerran herätä, kun tutti hukkuu tms.

        Meinasin minäkin nääntyä, kun kymmenettä kertaa juoksin lapsen huoneeseen rauhoittelemaan...ja aamulla töihin. Nyt on jo vähän helpompi, kun lapsi on 2,2 v., mutta kyllä hän silti sellainen herkkäukko on, että vieläkin pitää välillä ravata.
        Meillä kummasti auttoi, kun laittoi hänen huoneensa aivan pilkkopimeäksi. Siellä hän yksin nukkuu pimeässä huoneessa, ovi kiinni, ja paremmin kuin koskaan.
        Julmalta tuntuu, mutta jotain piti kehittää.

        Tiedän, kuinka hirveää se on, kun ei saa nukkua (sitähän käytetään kidutuskeinonakin). Pahimpina aikoin vaan oksensin, kun olin niin väsynyt.

        Koita tuota "pimentoa". Minä onneton pidin hämärää yövaloa vaikka kuinka pitkään silloin, kun lapsemme vielä nukkui meidän huoneessa. Pimeäähän se pikku-ukko olisi tarvinnut. Mutta nyt mennään näin.

        Voimia Sinulle!


    • Mummi Jyväakylästä

      Lapsella on maitoproteiiniallergia. Nutrilonia apteekista ja mummilaan nukkumaan!

    • Kreeti

      Hei,
      kuinka allergiat on tutkittu? Oma lapseni todettiin maitoallergiseksi 15 kuukauden iässä. Olin aiemmin kokeillut hänelle maidotonta dieettiä, mutta viikon maidottomuus ei auttanut tilannetta. Myös laboratoriokokeet olivat negatiiviset. Hänen oireensa helpottivat vasta kun hän ja minä (imetin siis vielä) olimme olleet yli kaksi viikkoa maidottomalla ruokavaliolla. Poikani pääasialliset oire täysimetyksen aikana oli juurikin nukkumattomuus, vaikka hän altistui lehmänmaidolle vain vähäisessä määrin oman dieettini kautta. Kun maito tuli lapsen ruokavalioon, tilanne huononi kunnes tajusin mistä oli kyse.

      Toivon että löydät ratkaisun ongelmaan; itse hakisin ensin selitystä vielä tuolta allergiapuolelta. Tsemppiä, ja hanki välillä joku muu hoitamaan lasta öiden ajaksi että saat nukkua. Nukkumattomuus ei ole ihmiselle hyväksi.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5015
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1422
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      967
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      219
      750
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe