AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  /  / Mitä tapahtuu 4- vuotis neuvolatarkastuksessa?

Mitä tapahtuu 4- vuotis neuvolatarkastuksessa?

8 Vastausta 2 944 Lukukertaa
Minua jännittää 4- vuotisneuvola. Yh- ystäväni lapsi ei osannut piirtää jotain ruksia oikein ja suorittaa kaikkia annettuja tehtäviä ja neuvola oli heti työntämässä heitä perhetyöhön (lastensuojeluun?).

Mitä 4- vuotisneuvolassa tehdään ja kauanko testit kestävät? Testataanko myös äitejä? Olen varuilta laittanut lapseni harjoittelemaan eri muotojen piirtämistä, että pääsisi läpi puhtailla papereilla.
joo valehtele lisää. en usko et kukaan voi olla noin tyhmä...
äitien pimpat tarkistetaan, ja jos huomataan et on harrastanut seksiä synnytyksen jälkeen pääsee lastensuojelun asiakkaaksi. Äitien täytyy myös suorittaa luokion oppimäärää tunnissa, joten alahan pöllö valmistautua!
Meillä poika alkoi todella suuresti ujostelemaan, niin kuin tekee, kun tulee uusia tilanteita tai ihmisiä eteen. Ei puhunut sanaakaan, paitsi heti kun lähdettiin ulos huoneesta... Tehtävistä suurin osa ei onnistunut ollenkaan, kun poika kieltäytyi yhteistyöstä lähes täysin.

Piti pujottaa lankaan helmiä, leikata suoraa viivaa pitkin paperia, palikoista tehdä mallin mukainen asetelma, kuvista piti kertoa vaikka mitä (mikä näistä on maha, kun oli maha, raha ja saha), kuinka monta pikku-myytä on kuvassa yms. Lisäksi kuulotesti kuulokkeilla, ja näkötesti. Tasajalkaa pomppimista, pallon heittoa yms.

lääkäri meillä on ensi viikolla erikseen, jossa lääkäri saa päättää, joudummeko tulemaan uudestaan samoihin testeihin, vai riittääkö äidin sana, kun kerroin mitä kaikkea poikamme osaa.

Neuvolaan oli varattu vajaa tunti ja lääkärissä menee kuulemma kolmisen varttia.
Eiköhän kokenut neuvolantäti ymmärrä, että lapsi voi vain kieltäytyä yhteistyöstä ilman että on heti perustavaa vikaa. Meidän poika ihmetteli, miksi täti kyselee, mikä missäkin kuvassa on, kun niiden alla lukee se. Täti vain nauroi, ettei hoksannut peittää sanoja. On kyllä ollut sitten toisenlaisiakin tätejä, kannattaa pitää mielessä, että itse tietää oman lapsensa parhaiten eikä ottaa liian vakavasti neuvolaa. Vapaaehtoistahan sekin on.
Nuu ne pitää lasta ja äitiä ihan tyhminä ihmisinä. Itseään kehuu kuinka osaavat kaiken, ja sitten lapsi on liian lihava, liian laiha, ruma tai kamaala.

Minä en olekoskaan lapsiani vienyt sinne haukutttavaksi. Ja hyvin ovat kasvaneet ilman haukkumisia. Paremmin.
Jos kipeeksi ovat tuleet olen vienyt yksityiselle lääkärille, joka kunnioittaa lapsia ja heidän vanhempiaan, ei koskaan hauku.

Kun niillä hoitsuilla ei ole lapsia, niin ne kuvittelee kaiken, turhia paikkoja.
Mikä ihmeen 4 vuotis neuvola? Mä en ole ikinä käyttänyt missään 4 vuotiasneuvolssa tai 8 vuotis 13 vuotis... en missään? Mikä se on?

Neuvooko ne miten kävellään tai ostetaan ruokaa vai mitä ne neuvoo???
Missä semmosia neuvontajuttuja on??? Mulla on yläasteiset lapset, eikä sielläkään oo neuvottu.
Mä en ole koskaan käyttänyt ikinä yhtään lastani neuvolassa, missä neuvotaan pitsin virkkausta vai mitä siellä neuvotaan? Sananakin neuvola, on joku opastuslaitos, kun äidit ei tiedä lapsistaan mitään, onneksi nämä neuvontapalvelun ihmiset tietää toisten lapsista kaiken.....

Juu ei olla käyty ikinä, ja kaikki ovat isoja isoja aikuisuia, kasvaneet ilman neuvomistakin.
Sinä varmaan et mene terveyskeskukseenkaan kun se on nimen mukaan vain terveille? Etkä ravintolaan kun et halua vain ravintoa vaan ihan kunnon ruokaa?
 /   /  /  /  / Mitä tapahtuu 4- vuotis neuvolatarkastuksessa?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta