Dientamoeba fragilis

Muska

Hei!
Onko kellään kokemuksia dientamoeba fragilis-parasiitista? Millaisia oireita se on teille aiheuttanut ja miten se on saatu hoidettua? Itselläni vatsavaivat ovat vuosia menneet koliitin ja laktoosi-intoleranssin piikkiin, mutta vasta nyt löydettiin tämä loinen antioksidanttiklinikan lääkärin ansiosta. Flagyl-kuurin aikana vatsa tuntui todella hyvältä ensi kertaa moniin vuosiin! Valitettavasti vaan oireita alkoi tulla takaisin heti kuurin päättymisen jälkeen. Siksi tarvitsisin tietoa siitä, millä lääkkeellä olette päässeet eroon näistä suoliston kiusaajista. Olen kyllä ollut tosi vihainen siitä, että tälläista loisasiaa ei ole otettu esille koskaan koululääketieteen puolella, vaikka ilmeisesti erilaiset loiset ovat jo matkailunkin takia aika yleisiä!!

104

23984

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mametsi

      Perheenjäseneltäni on yritetty D. fragilista häätää vuoden ajan, kolmas lääkeannos otettu juuri (toivotaan että se tepsii, kop kop).
      Ilmeisen hankala hoidettava. Oireet eivät ole toistaiseksi vakavia, mutta selviä vatsavaivoja kuitenkin.

    • luikk

      Minulla todettiin tämä ja samoin blastocystis hominis. Ensisijainen lääke olisi flagyl mutta kun imetän niin sain sen sijaan doximedia. Mutta pelkkä lääke ei auta vaan pitää ehdottomasti olla myös ruokavaliohoito samalla. Lääkekuuria en vielä ole aloittanut, Kirisrtän ensin tuota ruokavaliota.

    • sarpedon
    • Jarmo59

      Minulla vatsavaivat alkoivat Marokon matkan jälkee vuonna 2011. Terveyskeskus ei löytänyt mitään. Yksityssairaala löysi Plastocystis hominiksen, johon tarjottiin hoidoksi Visibliniä (joka vain lisää massaa, ei poista ongelmaa).
      Äskettäin näin lehtiartikkelin ulosteensiirrosta, jolla jutun mukaan voidaan normalisoida suolen toiminta. Terveyskeskus ei innostunut asiasta, mutta sain lähetteen Auroran sairaalaan, jossa lienee paras tieto tämän ongelman hoidosta tässä maassa ja laajemminkin. Läheskään kaikki lääkärit ei tiedä tästä välttämättä mmitään.
      Tutkimus, jolla Dientamoeba fragilis-loista etsitään on: F-Ameba-värjäys x 3.
      Toimitin labraan kolme eri aikaan otettu ulostenäytettä, koska loinen ei välttämättä löydy joka näytteestä, ja jos ei osata sitä hakea, ei vältämättä löydy.
      Kävin juuri lääkärin vastaanotolla Auroran sairaalassa ja sain vaivaan lääkekuurin. Viikon kuuri, jonka jälkeen vaivan pitäisi olla pois.!!
      Tuntuu ihmeelliseltä, jos tästä kolmen vuoden piinasta pääsisi viikon kuurilla.
      Kolmen viikon päästä kuurista tarkistusta varten näyte labraan, siinä vaiheessa pitäisi olla häipynyt....saa nähdä, toivossa eletään...

    • Parasiitti

      Jarmo59: Itsellä sama riesa ollut vuosia ja nyt löydettiin.. mikä kuuri sinulle määrättiin??

      • D,fragilis

        jarmo ei taija vastata.
        Mulla sama D.fragilis
        Humatin kapseli 10 pv.kuuri,saa nähä mitä tuleman pitää?


      • KKH

        Minulta kuoli DF Flagyl-kuurilla (3viikon) v. 2003 mutta Humatin on tällä hetkellä ehkä varmempi ja sillä kuolee kaikki "pönniäiset" samalla kertaa.


    • mukido

      10 vuotta dientamoeba 8 kuuria palaa aina takaisin.lihas kivut ylävatsa kivut ärtyisyys.kelluva uloste. selän jomotus väsymys.pitäisikö palata luonnon lääketieeseen kun ei osata hoitaa antibiootit romuttaa suoliston tulee vuotava suoli yms ruoka ei imeydy neuroottiset oireet. Tre örter hyvä ei tahdo saada suomesta ruotsissa menestys mulla auttaa.

    • Htk

      Nostanpa tämän!
      Löytyykö kokemuksia?

    • Rosamunda

      Tämä syksy ripulia ja pahaa oloa. Helsingissä Husin labra löysi eka kerralla D:n. Terveyskeskus määräsi Flagyliä,jonka tehottomuudesta olin lukenut paljon. Terveystalon lri määräsi Humatinia 7 päivän kuurin.Se teki täysin sairaaksi, joten alensin pv-annosta ja pidensin aikaa vastaavasti. Tukihoitona syön Precosaa, maitohappobakteereja VSL3, kookosrasvaa ja Japanilaisia luumuja. Nyt ripuli pois, mutta olo todella heikko. Kuurin loppumisesta viikko, mutta olo ihan heikko Humatinin vaikutuksesta ehkä. Ei aavistusta, mistä olen taudin saanut.

      • Rosamunda

        Humatin ei tehonnut. Syön edelleen VSL3, luumuja, Coptis-uutetta ja kookosöljyä, joita funktionaalinen lääkäri määräsi. Antibioottikuuri vei täysin ruokahalun ja voimat. , siihen en enää haluaisi ryhtyä.

        Aamut kamalia, sydän hakkaa ja huimaa. Iltaa kohden helpottaa. En syö sokeria enkä viljoja, aamun kaurapuuroa lukuunottamatta. Onneksi en ole töissä, sillä töihin ei tällä kunnolla pystyisi.

        Olisi rohkaisevaa kuulla, onko joku, joka saanut nuo pikkupirulaiset pois ?


      • Rosamunda
        Rosamunda kirjoitti:

        Humatin ei tehonnut. Syön edelleen VSL3, luumuja, Coptis-uutetta ja kookosöljyä, joita funktionaalinen lääkäri määräsi. Antibioottikuuri vei täysin ruokahalun ja voimat. , siihen en enää haluaisi ryhtyä.

        Aamut kamalia, sydän hakkaa ja huimaa. Iltaa kohden helpottaa. En syö sokeria enkä viljoja, aamun kaurapuuroa lukuunottamatta. Onneksi en ole töissä, sillä töihin ei tällä kunnolla pystyisi.

        Olisi rohkaisevaa kuulla, onko joku, joka saanut nuo pikkupirulaiset pois ?

        Myös Precosaa söin. Tänään tulos negatiivinen !


      • Dienta

        Hei,

        Muistatko kuka lääkäri tuota lääkettä määräsi? Olitko yksityisellä puolella ja pyysitkö sitä itse vai kirjoittiko reseptin itse?


    • Panteera

      Mista saa coptis-uutetta? Mullekin maarattiin sita mutta ei loydy luontaistuotekaupasta.

      • rauhariitta

        Nyt vasta huomasin kysymyksen. Ostin coptista Lääkärikeskus Astriksesta. Tosin se ei ollue alkuunkaan ainoa lääke.


    • ardis

      Nimen perusteella vaikuttaa vaaralliselta!

      • Rauhariitta

        Coptis on vanha kiinalainen lääke. Ostin Astriksesta uutteena. Sama vaikuttava aine kuin Tolosen Berberiini.


    • Rauhariitta

      Perustiedot Dientamoeba fragiliksesta löytyvän pelkistetysti Taru Meren vuonna 2012 pitämästä luentorungosta.

    • Dientamoeba

      Hei, mistä tuota Humitania saa Suomessa? En löydä mistään kun koitan netistä etsiä

      • DienFrag

        Se on erityisluvallinen reseptilääke. Itse juuri tänään hain kuurin apteekista. Eilen vein reseptin apteekkiin, ja he sieltä anoivat luvan tuolle lääkkeelle.


    • Rauhariitta

      Humatin on todellakin erikoisluvallinen lääke, joka maksaa noin 400,00, eikä kelakorvausta. Sain reseptin Terveystalon infektiolääkäriltä. Myös Lääkärikeskus Astris on suositeltava taudin hoidossa. Noin 20 % paranee kuulemma yrttihoidoilla. Tänään kuulin, että Ääekosken tapauksista , että yksi ainoa henkilö ei ole parantunut Flagylillä. Eli se ei ehkä olekaan huono vaihtoehto.

    • Huolestunut_äiti

      Onko kenenkään lapselta löytynyt dientamoebaa vai onko teillä ollut vain aikuisilla? Lähes puoli vuotta meni että meitä uskottiin asiassa että jokin pahalainen vaivaa, joulun alla löytyi HUSLABin tarkkuuden ansiosta näytteestä dientamoeba jota ei edes osattu epäillä....Flagyl-kuuri auttanut, nyt oltiin saamassa jokin erityislupavalmiste kerta-annoksena. Tästä vain pari päivää, tytön pettymys suuri kun mahakivut jatkuvat mutta kaipa se kuurin vaikutus tulee viipeellä?

      • Potilas1

        Minulla on ja olen 14 ollut 2,5 kk


    • dflives

      Meillä lapsella 10-v. pari vuotta outoa oireilua, sitten vihdoin löytyi dientamoeba. Vatsakipua, kurkkukipua, voimakas väsymys. Oireet palasivat kuukauden päästä kuurista, nyt uusi kuuri. Lääkärien mielestä ihan vaaraton mikrobi, mutta ei oikein siltä tunnu.

      Tapauksia on jo vaikka kuinka paljon, silti kukaan ei tiedä aiheesta mitään.

    • Tutkikaa

      Suoliston parasiitteja on paljon enemmän kuin suomalaiset lääkärit suostuvat uskomaan. Jos on jatkuvaa sairastelua ja vatsavaivoja, vaatikaa para-nho testi.

      • Suomilääkäröinti_tappaa

        Suomalaiset NUHALÄÄKÄRIJÄÄRÄT ja heidän nätimmät ihmisryhmäROBOTTINSA eivät osaa eivätkä halua. Kaikki oireet mitä niille kertoo menevät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

        Hoitakaa itse itsenne ja ottakaa rahanne sen jälkeen takaisin.. jostain.. jotenkin.


    • Potilas1

      Itsekkä on tällä hetkellä dientamoeba fragilis krooninen eli se ei lähde ikinä mutta sitä yritetään hoitaa flagyl 200ml nesteellä mut se neste maksaa 200€ minulla oli pikatilaus 40€ lisää hintaan mutta tauti on ollut minulla kohta 2,5kk. Olisi kivaa päästä eroon...

      • mukido

        oletko päässyt eroon onko oireita


    • Vesikösyy

      Olisi kiva tietää mistä päin Suomea DF:n saaneet asuvat? Me asutaan Nurmijärvellä ja Hyvinkään sairaalasta kuulin, että täällä paljon tartunnan saaneita... herää kysymys mistä saimme sen.... Meille tullut ilman ulkomaan matkaa

      • Df18

        Pirkanmaalla


    • Dfontotta

      Ilmeisesti tarttuu myös ihmisestä ihmiseen, mutta tätä lääkärit eivät Suomessa suostu uskomaan. Kun oikeita tutkimuksia ei tehdä, tarttuu koko ajan yhä useampiin!!

    • Kajsa

      Hei,

      Halusin kirjoittaa tänne oman kokemukseni Dientamoeba fragiliksesta, sillä tietoa löytyi Googlettamalla niin vähän, kun olisin sitä eniten kaivannut. Tämän ketjun löysin ja sekin tarjosi mulle jotain vertaistukea pahimpina hetkinä. Kirjoitan tänne nyt kaiken ihan niin kuin asiat sairastaessa koin.

      Eli, toukokuussa aloin huomaamaan nukkumaan mennessä, että vatsallani maatessa oikea puoli vatsasta oli ikään kuin enemmän koholla navan kohdalta. Aamuisin suihkussa huomasin saman - ero ei ollut merkittävä, mutta juuri sen verran, että se alkoi vaivaamaan. Myös vatsassa tuntui selkeästi aortan syke. Olen hoikka ja minulla syke tuntuu muutenkin vatsassa, mutta nyt se sai oikein vatsani hyppimään. Googletin, mutta mikään ei oikein ”mätsännyt” oireisiin. Olen töissä asiantuntijana, joten laitoin sekalaiset vatsavaivat toukokuussa stressin piikkiin.

      Kesäkuun alussa aloin kuitenkin huomata, että vatsa oli selvästi turvoksissa (housut tuntuivat kiristävän) ja syömisen jälkeen iski aivan kamala ”täysinäisyyden” tunne vaikka kuinka vähän söi. Päivien kuluessa vatsa alkoi olla selvösti turvonnut, riippumatta siitä mitä söin tai en tai olinko ulostanut vai en. Tässä vaiheessa muistan myös havainneeni ensimmäistä kertaa, että uloste on ollut monta viikkoa löysää. Ei ripulia, mutta sellaista vaahtomaisen löysää. Kuten sanoin, minulla oli ollut kova stressi, minkä piikkiin olin toukokussa laittanut oireita. Uloste kuitenkin oli niin kummallista, että aloin tosissani huolestua.

      Samoihin aikoihin iski kirjo oireita, joiden takia hakeuduin heti yksityiselle lääkärille. Juhannuksena sain syömisen jälkeen tunnin kestäneen sarjaröyhtäilykohtauksen, josta tulikin sitten toistuva oire sairastaessani. Sellaista epäinhimillistä, pakonomaisesti purkautuvaa röyhtäilyä, joka ei katosnut aikaa tai paikkaa. Naurattaisi, jos en yhä muistaisi kuinka pahalta se tuntui siinä epätietoisuudessa. Minulla oli muös täysin tyhjästä tuleivia viiltäviä kipuja vatsassa ja jatkuva, pieni sykkivä kipu navan oikean puolella.

      Ilmavaivat olivat jatkuvia ja uloste haisi järkyttävältä. Yksityisellä minut otti vastaan ihana lääkäri, joka tutkiessaan sanoi, että totta tosiaan, vatsa on selvästi turvonnu. Minulla oli pari vuotta sitten ollut veren vuotoa ulostaessa, joten hän sanoi, että tämä kanattaa nyt tutkia niin, että ensin pois suljetaan keliakia sun muut ja parasiitit ja kokeillaan FODMAP-ruokavaliota, minkä jälkeen olisi hyvä tähystää, jos syytä ei löydy.

      Tässä kohtaa aloin olla niin loppu, väsymys oli kova, selkäkipuja ilmaantui ja olin kolme viikkoa pukeutunut A-mallisiin tunikoihin, kun mikään muu ei mahtunut päälle. Vatsa näytti ihan siltä kuin olisin raskaana. Olin tässä vaiheessa alkanut jo Googlettaa, minkä myötä ajatukset olivat koko ajan kaikissa vakavissa vaihtoehdoissa. Yöt pohdin, että sieltä löytyy ihan varmaan joku isokokoinen kasvain.

      Verikokeetkin (perusverenkuva, maksat sun muut) olivat erinomaiset, minkä olisi pitänyt lohduttaa, mutta olin siinä vaiheessa niin toivoni menettänyt, että eivät ne oikein vakuuttaneet. En pystynyt syömään juuri mitään ja en jaksanut tehdä juuri mitään. Kävellessä muistan, että oikean kylkikaaren alle aina pistää, joten pernan kasvaimetkin ehdin jo itsediagnosoida.

      Kunnes lääkäri soitti heinäkuussa, että parasiiteista on löytynyt dientamoeba fragilis. Olin puhelun jälkeen niin ällikällä, sillä olin odottanut, että testit eivät löytäisi mitään. Lääkäri sanoi, että määrää metronidatsolia, mutta jos se ei toimi, niin sitten tehokkaampaa, jolla se varmasti saadaan häädettyä.

      Yritin Googlettaa, ja löysinkin täälläkin mainittuja lääkärien esityksiä, joista sain lohtua. Osa englanninkielisistä sivuista kun ei pitänyt tätä alkueläintä kovin ongelmallisena. Itsellä koko kesä oli mennyt täysin pilalle: paino tippui 5 kiloa ja olo oli jaksamaton, vaikka normaalisti olen urheileva ja hyväkuntoinen ihminen.

      Aloitin antibiootit. En oikein itse ymmärtänyt niiden vaikutusta ja tehoa, sillä oireenihan pahentuivat ja pelästyin sitä aika lailla. Makasin sängyssä päivät ja voin pahoin. Vatsa ihan solmussa, turvonnut, pingottunut ja kivikova. Kaikki ruoka teki pahaa vielä enemmän kuin ennen ja kivut jatkuivat.

      Kymmenen päivän kuuri oli todella kova rasitus keholle ja pelkäsin, että se ei tehonnut, sillä oireet jatkuivat. Otin seurantanäytteen julkisella ja kas kummaa, viikon odotettuani vastausta, OmaKannasta luin, että minulle oli annettu väärä testituubi. Piti testata F-ParaNhO, ja heiltä sain F-ParaO:n. Olin niin loppu sairastelusta, että itkin lukiessani tekstin ja seuraavana päivänä tein testin yksityisellä. Asioista vain kannattaa maksaa, jotta saa parasta hoitoa.

      Noin pari viikkoa antibioottien päättymisestä oireet alkoivat pikkuhiljaa hiipua, kivut lakkasivat oikeastaan jo heti. En uskaltanut toivoa, että olisin terve, mutta lääkäri soitti yli viikko sitten, että tulos on negatiivinen! Epäuskoinen, mutta onnellinen olo. Vatsa parantui päivä päivältä ja jaksaminen myös.

      • SISÄTAUTILÄÄKÄRI

        KRISTA LAHTINEN MAKAA VUODEPOTILAANA ENTINEN SM SUUNNISTAJA DIENTAMOEBA KÄYNNISTI POTS OIREISTON JOHON EI HOITOA VIELÄ SUOMESSA OIREET PULSSIN VAIHTELU VÄSYMYS.KAUHEAT KIVUT.VERENPAINE PILVISSÄ MYÖS PALJON SAIRASTUNEITA JOILLA VAIKEITA OIREITA KROONISENA TAUTI PITÄÄ YLLÄ IMMUNOLOGISTA AKTIIVISUUTTA AIHEUTTAEN ERINÄISIÄ OIREITA VÄLITTÄJÄ AINEIDEN KÄYNISTÄMÄNÄ AIHEUTTAA C HERMOPÄÄTTEISSÄ KIPUAISTIMUKSIA VÄLITTÄJÄ-AINEIDEN KÄYNNISTÄMÄNÄ SYÖTTÖSOLUJEN PROVOSOIMANA JOKA YHDISTETTY KROONISIIN KIPUIHIN ALFA-TRYPSEMIA.EDS.MS-TAUTI CFS ,REFLUKSI ÄRTYNYT SUOLI RUOANSULATUS VÄSYMYS KÄYNNISTÄJÄNÄ TUTKIMUS TEHTY.MYÖS KUKKA MAARIA MUSTASAAREN OIREET KESTIVÄT 8 VUOTTA OIREET KOVAT NÄISTÄ MYÖS UUTISISSA OLI


      • Anonyymi

        "Minulla oli pari vuotta sitten ollut veren vuotoa ulostaessa, joten hän sanoi, että tämä kanattaa nyt tutkia niin, että ensin pois suljetaan keliakia sun muut ja parasiitit ja kokeillaan FODMAP-ruokavaliota, minkä jälkeen olisi hyvä tähystää, jos syytä ei löydy. "

        Vähän kuullostaa erikoiselta että kaksi vuotta aikaisemmin oli verenvuotoa ulostaessa? Yleensähän ohje on hakeutua muutaman päivän sisällä lääkäriin.

        Ja että lääkäri sitten aloittaa kaikki pitkät labrakokeet ja kuukausien FODMAP kokeilu joidenka päätteeksi jos mitään ei löydy on alkuperäinen syy ollut hoitamatta jo kuukausia.


    • Kajsa

      Jatkan tähän edellistä tekstiäni vielä, mutta haluan todeta, että onneksi menin yksityiselle! Sain nimittäin hieman esimakua julkisen puolen asenteesta sairauteni aikana ennen kuin parasiittinäyte valmistui. Kävin lääkärissä ja päivystyksessä kovien vatsakipujen takia, jossa kyllä otettiin verikokeita, mutta ”ärtyneen suolen oireyhtymä” mainittiin todella usein. Yritin selittää, että tämä on alkanut kuin salama kirkkaalta taivaalta ja että ei sillä ole väliä mitä syön, kun oireet ovat heti aamusta alkaen samat. Tietysti olin tällöin myös siirtynyt jo FODMAP-ruokavalioon ollakseni varma.

      Ajattelen kauhulla tilannetta, jos en olisi kääntynyt gastroenterologin puoleen heti alussa, joka tutki ja kuunteli kunnolla. Julkisella puolella katsottiin veriarvoja, jotka olivat hyvät ja puhuttiin toiminnallisesta oneglmasta.

      Noh, loppu hyvin, kaikki hyvin. Selkeästi vatsani parhaillaan paranee ja yritän tukea hyvän bakteerikannan muodostumisessa syömällä terveellisesti ja käytämällä maitohappobakteereita. Omat vaatteetkin mahtuvat päälle taas, joskin ovat vielä hieman isoja, sillä painoa putosi niin paljon (62:sta 57:ään kiloon).

      Toivon kaikille, jotka tulevat tänne keskusteluun etsimään apua tai vertaistukea, pikaista paranemista! Itsellä meni neljä kuukautta sairastaessa, joskin heinäkuu oli epäilemättä pahin. Ja halusin myös sanoa, että tämän parasiitin aiheuttamista vaivoista ja oireista tulisi käydä laajempaa keskustelua sekä lisäkoulutusta lääkäreille, joista kaikki eivät selvästi tiedosta sen aiheuttamien oireiden vakavuutta ja kirjoa. Onneksi (pahoittelut sairastuneille) Äänekosken saastuneen veden uutisointien kautta sain tietää, että muutkin ihmiset ovat kokeneet vastaavaa ja että medianäkyvyys antoi näkyvyyttä myös tälle alkueläimelle ja sen hoidolle.

      • Anonyymi

        Kiitos Kajsa, että jaoit kokemuksesi! Olen totaalisen hämmentynyt, että puolitoista vuotta siitä päivästä, kun vatsani alkoi turvota ( kuten kirjoitit itsekin) kuin salama kirkkaalta taivaalta, löydän ensimmäisen ihmisen, jonka tarina on lähes identtinen omani kanssa! Huh, huh, vertaistuen voimaa :)
        Lyhykäisesti, heinäkuun alussa 2018 vatsani turposi, toukokuussa 2019 löydettiin Dientamoeba sekä blastocystis hominis. Kaksi Flagyl kuuria, jotka eivät tehonneet, tiukkaa autoimmuunidieettiä, joka pitää turvotuksen kurissa ( ja myös tiputti painoni 62kilosta 57kiloon!!).
        Tänään hain apteekista Humatin kuurin, jonka aloitan keskiviikkona ammattilaisen tekemän suolihuuhtelun jälkeen.
        Jännittää kuinka käy.
        Mutta edelleen, kiitos Kajsa, että jaoit kokemuksesi. Antoi toivoa ja luottoa tulevaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos Kajsa, että jaoit kokemuksesi! Olen totaalisen hämmentynyt, että puolitoista vuotta siitä päivästä, kun vatsani alkoi turvota ( kuten kirjoitit itsekin) kuin salama kirkkaalta taivaalta, löydän ensimmäisen ihmisen, jonka tarina on lähes identtinen omani kanssa! Huh, huh, vertaistuen voimaa :)
        Lyhykäisesti, heinäkuun alussa 2018 vatsani turposi, toukokuussa 2019 löydettiin Dientamoeba sekä blastocystis hominis. Kaksi Flagyl kuuria, jotka eivät tehonneet, tiukkaa autoimmuunidieettiä, joka pitää turvotuksen kurissa ( ja myös tiputti painoni 62kilosta 57kiloon!!).
        Tänään hain apteekista Humatin kuurin, jonka aloitan keskiviikkona ammattilaisen tekemän suolihuuhtelun jälkeen.
        Jännittää kuinka käy.
        Mutta edelleen, kiitos Kajsa, että jaoit kokemuksesi. Antoi toivoa ja luottoa tulevaan.

        Mulla hyvin samankaltainen tilanne ja samantapainen oireisto. Heinäkuussa alkoi oireet, elokuussa löytyi parasiitti. Aloitettiin lääkitys trikozol kuurilla 14 päivää. Ei onnistunut häätö. Mutkien kautta tänään sain tuon humatin kuurin. Nyt kestänyt tähänastiset vaiheet 3 kuukautta ja kiloja lähtenyt 4. Oireet on v-mäiset ja moninaiset. Aluksi lääkärit suhtautuivat epäuskoisesti. Mulle jopa ehdotettiin, että vika olisi korvien välissä. Toivotaan, että kuuri nyt tepsii. Aika hankalaa on elämä tämän ns vaarattoman parasiitin kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla hyvin samankaltainen tilanne ja samantapainen oireisto. Heinäkuussa alkoi oireet, elokuussa löytyi parasiitti. Aloitettiin lääkitys trikozol kuurilla 14 päivää. Ei onnistunut häätö. Mutkien kautta tänään sain tuon humatin kuurin. Nyt kestänyt tähänastiset vaiheet 3 kuukautta ja kiloja lähtenyt 4. Oireet on v-mäiset ja moninaiset. Aluksi lääkärit suhtautuivat epäuskoisesti. Mulle jopa ehdotettiin, että vika olisi korvien välissä. Toivotaan, että kuuri nyt tepsii. Aika hankalaa on elämä tämän ns vaarattoman parasiitin kanssa.

        Toivottavasti pääsitte molemmat eroon parasiitista! Käyn täällä aina silloin tällöin lukemassa näitä. Yhä muistelen kauhulla tuota ajanjaksoa. Epäselvää oirekirjoa ja lääkärien vähättelevää asennetta. T. Kajsa


    • Apuatarvit

      Meillä sairastelua lapsella 2,5 vuotta ennen kuin syy löytyi. Aivan hirveää, lapsi oli kalpea, voi pahoin, vatsaa kivisti jatkuvasti. Lääkäreistä ei apua, otettiin vain para-o testi joka negatiivinen. ”Teini-iässä vatsaan voi sattua” ja muuta soopaa joutui kuuntelemaan. Kaikille lääkäreille lisäkoulutusta parasiiteista!!! Suomi on kansainvälinen maa ja taudit liikkuvat.

      • Kajsa

        Voi apua! Onpa kauhea kuulla. Minä sairastin vain neljä kuukautta ja pidin sitä pahana. En voi edes kuvitella, miltä lapsestasi on tuntunut. Onneksi löytyi lopulta. Voiko hän jo paremmin?

        Onko teillä muut perheessä testattu? Osahan voi kantaa oireettomana ja silloin se usein palaa myös jo parantuneelle.


      • Apuatarvit

        Nyt voi paremmin. Löytyi myös meiltä muilta. Muille oireet tulivat myöhemmin ja olivat aluksi lievempiä. Lääkärien mielestä muuta perhettä ei tarvinnut tutkia. Jouduin senkin eri lääkärin kautta pyytämään.

        Kaikki mahdolliset sairaudet tuli mietittyä. Lapsella myös veriarvot, erityisesti eosinofiilit, kohosivat huimasti. Allergiaa sanottiin, vaikkei ole millekään allerginen. Lopulta kyllä vatsaoireiden vuoksi ei voinut syödä oikein mitään, maito turvotti, lopulta myös viljat.


      • Kajsaa

        Hyvä kuulla, että saitte kaikki lopulta tsekattua ja hoidettua. Kuulostaa kauhealta, että olette joutuneet taistelemaan tuosta hoidetuksi tulemisesta - ja vielä noin pitkän aikaa. Lapsen sairastaminen on pahinta, kun ei voi auttaa mitenkään ja jos lääkäreidenkin reaktiot ovat olleet tuota luokkaa, niin voin vain kuvitella kuinka turhautuneita olette olleet. Mietin myös omalla kohdalla, että jos olisinkin vain tyytynyt siihen ensimmäiseen ”ärtyneen suolen oireyhtymä” -diagnoosiin, enkä olisi oireiden jatkuessa uskonut sitä omaa sisäistä ääntä, joka sanoi, että tässä on nyt kyse jostain ihan muusta enkä olisi mennyt yksityiselle gastroenterologille, niin hui kauhistus!
        Kaikkea hyvää teille sekä tietysti parasiititonta ja parempaa syksyä!


      • Apuatarvit

        Kiitos samoin sinulle! Olin itsekin tyytymässä omalla kohdallani tuohon ärtyneeseen suoleen kunnes myös luin ulkomaisista tutkimuksista että df muistuttaa niitä oireita.


    • HuolestunutÄiti

      Meillä 4v lapsella löytyi MDD Terveyspalveluiden GI Effects -suolisto/ulostetestissä Dientameba fragilis, tulos "moderate". Mulla (äidillä) negatiivinen. Mutta voiko olla joskus niin, ettei aina vain näy joka kerta?

      Onko kellään kokemuksia luonnollisista häätökonsteista? Onko niistä mihinkään?

      Hirvittää nuo rankat lääkkeet lapselle. Vaikka pakkohan niihin on turvautua, jos muu ei auta. Oon vaan ollut niin onnellinen, kun on onnistuttu pärjään ilman antibioottejakin tähän asti. Hänellä on ruoka-aineyliherkkyyksiä niin paljon, että pelottaa mitä muuta nuo lääkkeet tekee suolistolle/terveydelle. Vaikka pakkohan tuo on saada häädettyä... Mutta lähteekö samalla kaikki hyväkin suolistosta?

      Tai voiko tämä olla juuri noiden yliherkkyyksien syy?


      Ja mistähän tuo on voinut tulla? Sitä varmaan voi vain arvailla. Hyvästä hygieniasta on koitettu aina pitää huoli, mutta no, lapset. Useinhan ne sormet menee silti suuhun kaupungillakin, vaikka koittaa estellä. Voiko tulla esim. päiväkodista tai avoimesta päiväkodista? Jostain reissusta? Ollaan aika paljon matkailtu Keski-Euroopassa/Saksassa, Sveitsissä ja Pohjois-Italiassa. Tai voiko olla tullut Nokialta? Pappa asuu Nokialla siellä, missä oli pahana vesikriisi v. 2007. Siellä vesi maistuu edelleenkin kloorille omasta mielestäni. Pullovettä kyllä edelleenkin juotu yleensä siellä.

      • HuolestunutÄiti

        Noita Kajsan kuvaamia oireita on muuten osin itsellänikin, että pitäisiköhän sitä testauttaa itsensä jossain uudelleen... Hm.


      • Kajsa

        Kaikki lääketieteelliset julkaisut, joita sairastaessa luin aamusta iltaan, kuvaili päiväkoteja, sairaaloita ja vankiloita yleisiksi leviämisalustoiksi. Pitäisikö teidän ilmoittaa päiväkotiin, niin sieltähän voisi muidenkin lasten mahdolliset oireilut tulla huomatuksi.

        Itsellä ainakin huomasin, että vaikka vatsa oli kipeä ja turvonnut ja vihlova koko ajan, niin kyllä tietyt ruoat pahensivat oloa vielä enemmän. Kai se liittyy siihen, että se parasiitti rakastaa tärkkelystä(?). Eli mm. riisi oli itsellä ihan kauhea mahan pingottaja.

        Ja minullehan tuli myös sairastamisen aikana ihan hirveä kutina jalkoihin - ja mikä kummallisinta - lantion alueelle. Sellaista sietämätöntä kutinaa, joka ei raapimalla lähde.


    • Dfonilkea

      Me olimme myös Pohjois-Italiassa. Yritä saada kaikille perheenjäsenille se ParaNho koe. On ainakin huslab ja fimlabilla. Yritä saada lähete omalääkäriltä. Se tarttuu takaisin jos jää jollekin perheenjäsenelle.

    • huolestunutäiti2

      Hei
      Sain just lapseni labrat, Dientamieba fragilis positiivinen! Meillä epämääräisiä oireita, kurkkukipua, selkäsärkyä, hieman painonlaskua ja vetämättömyyttä.
      Mitenköhän nuo lääkkeet lapsilla, oli juuri kk sitten pari muuta anrbiottikuuria mycoplasmaan ja angiinaan...ihan hirvittää
      Matkailtu ollaan viimeeksi talvella Italian Alpeilla ja kesällä kotimaassa , Ahvenanmaalla ja Tukholmassa, ei siis missään eksoottisessa paikassa.
      Meillä myös kissa, mahtaako hän olla ollut kantaja/taudinaiheuttaja...

      Onko ketään kohtalotovereita, lääkitys ja kuinka pitkä, sivuoireet jne...

      • Kajsa

        Kyllä mun tarvii sanoa, että se antibioottikuuri oli todella raju kokemus, mutta en miettisi hetkeäkään sen ottamista - sen verran kamala ja pitkittynyt sairastaminen mulla takana. 10 päivän kuuri ja sen aikana olo huononi kyllä tosi paljon ja tuli sivuoireita: pyörrytti, teki pahaa, nokkosihottimareaktioita ja olin ihan veto pois. Mutta pari viikkoa kuurin loppumisen jälkeen olo alkoi kohentua päivä päivältä. Ja se jos mikä tuntui niin ihanalta.

        Itsellänikin on kissa ja aloin sairauden aikana olla jo niin loppu henkisesti, että suhtauduin kaikkeen ja kaikkiin potentiaalisena parasiitin kantajana. :D Sairastamisen aikana ehdin guuglata kaikki enkunkieliset lääketieteelliset tutkimuspaperit, joiden mukaan se ei leviäisi lemmikiltä ihmiselle. Ja alusta asti mulla on ollut vahva aavistus siitä, mistä ruoasta sain tuon Dientamoeban, mikä menee yksiin myös ajallisesti sairastumisen kanssa.


    • Apuatarv

      Meillä samoja matkakohteita, Italian ja Sveitsin Alpit sekä Ahvenanmaa. Samanlaisia oireitakin, vatsakivun lisäksi angiinaa ja hengitystieoireita. Kaikki harrastukset ja liikunta jäivät.

      Vasta toinen antibiootti Humatin auttoi. Ilmeisesti koska df oli elimistössä niin kauan.

      En usko, että on kissalla. Olikohan df löydetty ihmisen lisäksi vain apinalta ja sialta.

    • Turhautunut_äippä

      Meidänkin lapsella df. :( Kaksi kuuria takana ja kolmas edessä. Kauhistuttaa että mitä sitten, jos ei tälläkään lähde. Me ei olla reissattu Tallinnaa ja Ruotsia pidemmällä viime vuosina, joten jotain muuta kautta tämä on tullut.

    • Dientamoeba

      Minulla alkoi oireet n. 2 kk Tansaniasta palattuani, heräsin öisin pahoinvointikohtauksiin ja oksentelin/ripuloin yön. Näitä kohtauksia tuli omituisesti vain öisin ja parin viikon välein. Ameb-Vr -näytteellä löytyi Dientamoeba fragilis, johon sain 2400mg Flagylia 10 päivän ajan. Uusintanäytteet otettiin 3kk antibioottikuuriin jälkeen, ja TÄNÄÄN sain tuloksen että negatiivista näytti! Antibioottikuuri oli aika kamala, mutta pääasia että parasiitti on nyt poissa :)

    • Dientamoeba2vuotiaalla

      Lääkäri soitti perjantai iltana että 2v lapseni kakkanäytteestä lötytynyt Dientamoeba fragilis. Lapsella on vaikeat vatsaoireet ja päiväkodissa on ollut vatsatautiepidemioita. Meille annettiin lääkevaitoehdoksi kerta-annoslääke joka otetaan lääkärikeskuksessa tai tuo pitkä antibioottikuuri. Me ei olla oltu muualla ulkomaanmatkalla lapsen elinaikana kuin Visbyssä Ruotsissa mutta rissusta on jo yli puoli vuotta. Tartunta on todennäköisesti tullut nyt talvella kotimaasta, asutaan pääkaupunkiseudulla. Käydään vauvauinnissa (tosin sairastelun vuoksi on ollut 6 viikon tauko) ja lapsi on päiväkodissa. Mennään mieheni kanssa vielä testeihin.

    • Possut

      Meidän perheessä tytöllä ja minulla todettiin D.F. (mies ei ole antanut näytettä). Itse oireilin pari vuotta: ummetusta (jota ei koskaan ennen), möyrintää ja kipua navan oikealla puolella ja alempana, närästystä, röyhtäilyä, vatsan turvotusta, tihentynyttä virtsaamistarvetta, lihas- ja nivelkipuja, lihasnykinöitä/elohiiriä, väsymystä. Ferritiiniarvo oli tosi matala. Diagnosoitiin IBS, ahdistuneisuushäiriö, varmaan luulosairauskin. :D Löydettiin sitten useiden negatiivisten ulostenäytteiden jälkeen 2.lla tai 3.lla ParaNho-testillä (ollaan matkusteltu paljon mm. Aasiassa ja Väli-Amerikassa). Söin Metronidazol ja Humatin-kuurit, joista ei mitään apua oireisiin. Kontrollitesti nyt kuitenkin negatiivinen. Tyttäreni sai sairaalassa kerta-annoksen muistaakseni secnidatsolia, hänelläkin kontrollitesti negatiivinen mutta vatsakivut jatkuu. Muuten vointi hyvä. Jännä nähdä kauan tätä jatkuu. :( Kiva ois kuulla jos joillain vielä vinkkejä/kokemusta tästä.

      • Anonyymi

        Hei, millainen vointi teillä on nykyään? Kiinnostaisi kovasti, kun minulta löytyi myös tuo parasiitti ja on myös noita muita samoja oireita, joita luettelit. Mm. Elohiiriä ja lihasnykimisiä.


    • Allikka

      Meidän 4 v tyttö alkoi kärsiä oudoista vatsaoireista yli vuosi sitten. Ulosteet olivat välillä löysiä ja limaisia, välillä oli ummetusta. Viljat, erityisesti vehnä pahensi oireita. Vehnätön ruokavalio paransi tilannetta, mutta tyttö oli väsynyt ja välillä voimaton. Myös silmänaluset olivat tummat. Kuukausi sitten yksityisen puolen gastroenterologi määräsi testin ja sieltähän se D. fragilis löytyi. Secnol kerta-annoksen jälkeen ulosteen koostumus muuttui heti paremmaksi, tytön ruokahalu palasi, silmänaluset normalisoituivat ja jaksaminen parani. Toipuminen silti selvästi vielä kesken. Oireet kaikkiaan on olleet todella ihmeellisiä. Toivottavasti parasiitti on nyt häädetty.

    • Dientamoeba

      Meillä lapsi ja minä diagnosoitu perheestä Dientamoeban kantajaksi. DF löytyi vahingossa häneltä ensin, kun tutkittiin syytä sille, miksi on anorektisen laiha ja kasvua ei tapahdu odotetulla tavalla. Kärsinyt vuosikausia vatsaoireista, eivätkä esimerkiksi maitotuotteet ole koskaan pysyneet sisällä. Minulta myös t(h)utkittu vuosikausia epämääräisiä vatsaoireita (närästys, ripuli, turvotus - on päiviä jolloin ei "mitään voi syödä"). Teini hoidettu Flagylillä ja minut Metrodatsinolilla. Omat oireeni ovat palanneet, lapsi voi paremmin. Itseltäni otettiin tänään kontrolli, mutta lapselta ei kuulemma, jos oireita ei ole ?!?. Aion vaatia kyllä kontrollin häneltäkin...Harmittavan vähän tästä on löydettävissä kootusti tietoa, ja vaivoja ja oireita vähätellään kyllä lääkäreiden toimesta....

      • Suolivaivainen

        Hei onko sinulla minkälaista oireilua ollut kun todettu tuo df onko ollut esimerkiksi pientä lämpöä tai kuumetta kun mainitsit tuon ripuli niin onko se ollut ihan vetistä. ?


    • Suolivaivainen

      Hei itselläkin löytyi tuo dientamoeba fagilis alkoi kuumeena ja tuli 2 viikon vesi ripuli yhtäkkiä, muina oireina on ollu kovat Maha kivut mihin herään joka yö joka helpottaa vähän kun suoli toimii. On kyllä hirveät oireet tehnyt jos kyseisen parasiitti nämä oireet tekee. Onko kuinka moni Päässyt eroon ja oireet helpottunut.

    • Anonyymi

      alidiagnosoitu aiheuttaa monille invalidisoivia vaivoja väsymys,lihas nivel,säryt.vatsaongelmat imeytymishäiriöt vielä pitkittyessään liitetty alfatrypsemiaan ,syöttösolujen aktivaation kautta immunologia ja aktiivisuus.tartunta vaara läheisille kouluissa päiväkodeissa muissa ryhmissä.tartunta tie moninainen vesi .ulosteet tutkimukset kesken vielä .

    • Anonyymi

      INFEKTIOTAUTI TUTKIMUS TARU MERI HELSINGINYLIOPISTO.aiheuttaa väsymystä.laihtumista tai lihomista riippuu onko löysällä vai ummella.kipuilu nivelet lihassäryt.kuume lievä voi olla monen vaivan takana ,s-ige kohoneisuus urtigariat .mastosytoosi läheisyys voi olla syöttösolujen aiheuttama oireisto moninainen välittäjä aineet pitkittyessään hankala poistettava ei näy tavallisessa parasiitti näytteessä vaati formaliini näytteen useita kertoja viikkojen välein voi tarttua perheissä laitoksissa tartunta tie moninainen uuttatietoa tulossa lähiaikoina.

    • Anonyymi

      Mikä tuo tavallinen formaliini on f-para O pitäisikö ottaa joku muu sitten. Entä tuo s-Ige itsellä on iga puutostila. Miten pitäisi koko parasiitti hoitaa pois, itse Söin siihen trikozol antibiootti kuurin.

    • Anonyymi

      infektiotauti lääkäri. aiheuttaa vaikeita oireita kroonistuessa liitetty mastosytoosiin,eds.ms.cfs käynistäjänä ja moniin muihin lisää syötösolujen aktivaatiota s-igen kautta aiheuttaa hermokipua c-säikeiden välityksellä myös urtigariat väsymys. keuhkooireet.astma supistaa keukoputukia. päänsärky migreeni myös lääketieteessä.-

    • Anonyymi

      Mistään en löydä tietoa, mitkä laboratoriot tekevät tuota koetta

    • Anonyymi

      kamalia oireita kuten on potilaat kuvaillut.

      • Noista oireista : viisi vuotta sitten hakeuduin lekuriin kovien vatsaoireiden takia. Ne olivat vaivanneet ajoittain jo vuosia. Kaikkimahdolliset testit otettiin labrassa. Suoli tsekattiin molemmista päistä. Mitään ei löytynyt. Toiminnallinen vaiva oli diagnoosi. Puolen vuoden päästä tuli kovan kuumeen jaksoja. Saaristolääkäri totesi kaikkien oireiden sopivan hyvin borrelioosiin ja kehoitti hakeutumaan labratesteihin. Lähetettä ei suostunut vieraskuntalaiselle antamaan. Testien tulos oli negatiivinen ja vaivat jatkuivat. Keväällä 2017 tuli uusi kuumejakso johon sain antibioottoikuurin. Seurauksena turvonneet polvet ja puoli vuotta jatkuneet kovat kivut, jotka estivät kävelyn melkein täysin. Eka lekuri diagnosoi nivelrikon, seuraava otatti kuvat ja totesi ettei mitään kulumia ollut vaan kyseessä täytyi olla jonkun viruksen aiheuttama reaktiivinen tulehdus ja pariin kertaan annetut kortisonipiikit palauttivat liikuntakyvyn. Vajaateholla vanhojen vaivojen kanssa kitkuttelin viime marraskuulle saakka. Silloin vaimoni sai omituisia oireita. Verenpaineen omituisia vaihteluja, pahan olon tunnetta ja vatsakipuja varsikin oikealla puolella. Tarkka yksityislääkäri teetätti labrakokeet, joista löytyi dientameaba fragilis. Kehoitti myös miestänsä teettämään testin. Sainkin puhelimitse terveyskeskuksen antamaan lähetteen labraan. Siinä vaiheessa, kun menin hakemaan näytepurkkia labrasta, kiitin mielessäni tätä palstataa. Älysin nimittäin kysyä, että minkä testin se terkkari mulle oli määrännyt. FparaO oli määrätty. Olin onnekseni lukenut aiheesta kaiken löytämäni ja netistä löytynyt Hgin yliopistossa tehty gradu paljasti kyseisen testin osumatarkkuudeksi fragilikseen vain 5 %. F- para Nh - O testillä se on 95 %. Labran henkilökunta vahvisti saman ja lupasi kinuta terkkarilta uuden lähetteen. Vaikka se lienee muutaman euron kalliimpi. Myös vanha lähete jäi voimaan ja olikin mielenkiintoista nähdä tulokset näistä kahdesta eri testistä. Kuten arvata voi, oli vanhan testin tulos negatiivinen, mutta nukleiinihappotestin positiivinen. Vaimo ( Nh testattu ) pääsi vaivoistaan yhdellä Flagyl kuurilla. Itsellä oli kontrollitesti positiivinen ja sain Humatin kuurin jatkoksi. Viikon kuuri maksoi n. 450 € toimituksineen apteekkiin. Tuntui aika omituiselta. Ehkä se kannatti, koska tehosi ja vuosikausien vaivat olivat historiaa. Pari juttua jäi kyllä mietityttämään. 1) Kannattiko terveyskeskuksen viisi vuotta sitten säästää pari euroa määräämällä halvemman testin, kun seurauksena tuhansien eurojen menot tulevina vuosina. Puhumattakaan inhimillisistä kärsimyksistä. 2) Käydessäni pari viikkoa sitten Espanjassa, en malttanut olla kysymättä Humatinin saatavuutta paikallisesta apteekista . Yllätys oli melkoinen, kun sain kuulla että kyllä saa ja ilman reseptiä. Hinta 7,23 €. Ei tarvita reseptiä, koska kyseessä lääke, joka ei imeydy, vaan kulkee suoliston läpi. Näinollen sillä ei ole yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa. Kukahan meitä täällä Suomessa viilaa linssiin ?


    • Anonyymi

      Kuuluuko tuohon aina laihtumista? Mulla oireet juuri tuollaisia muttei laihtumista.

    • Anonyymi

      oireet moninaiset vatsa suolisto lihaskivut eripuolilla kehoa allergiat pitkittynyt sairaus keuhkooireet astma väsymys imeytymishäiriöt.kelluvat ulosteet ihottumat yhtäläisyys.alfa trypsemiaan eds.ään neurofibroosiin ms tautiin väsymysoireyhtymään cfs.ään pitkittyneissä ja hoitumatta jääneissä infektioissa jatkuva inflamaatio kehossa immunologinen aktiivisuus johtuen kohonneista s-ige arvoista joka johtuu parasiitistä ja liitetty näihin moniin invalidisoiviin kipukomplekseihin yhdistettynä syöttösoluihin kipumekanismeisssa,jotka viime aikaiset tutkimukset varmentaa lääketieteessä.t tutkimus kandidaatti.

    • Anonyymi

      Juuri parhaillaan Flagyl kuuri loppumaisillaan. Uudet testit 4 vkon päästä. Vatsakivut ja kelluvat kakat vielä kestän.. mutta tämä väsymys. Oireita ollut jo puolisen vuotta ja nyt sain diagnoosin. Katsotaan auttaako kuuri. Väsymys vaikeuttaa elämää kyllä huomattavasti

    • Anonyymi

      Minulla on ollut toista vuotta vatsakipua, järkyttäviä ilmavaivoja, peräaukon kutinaa, väsymystä. Myös iho on kutissut ja hilseillyt. Laktoosi on aiheuttanut oireita, vaikka geneettisesti minulla ei ole laktoosi-intoleranssia. Tartunnan sain ilmeisesti Aasiasta, ja diagnoosi tänä vuonna tuo dientamoeba fragilis. Hoitona 10 päivän Trikozol-antibioottikuuri. Seurantanäytteitä ei ole vielä otettu.

    • Anonyymi

      Meillä pojalla todettiin loppuvuodesta 2019 df. Secnol-kuuri on nyt tilattu apteekkiin. Sitä odotellaan. Oireina lapsella jatkuva pieni vatsakipu, välillä isompia kioukohtauksia. Laiha lapsi on ollut aina, mutta nyt ei paino nouse yhtään (137cm 25 kg). Ruokahalu huono. Kalpea, palelee herkästi...Nyt on lähete taas lisäverikokeisiin mm. Varastoraudat...

      • Anonyymi

        Ettette syö härkäpapua, tai sinimailaisen ituja, ne ja monet muut pavut, voivat laukaista "favismia", mikä imee raudat elimistöstä, eli tulee vakava anemia.

        Kannattaisi tutkituttaa favismin varaltava ym autoimmuunisairauksien, kuten SLE l. Lupus, Dermatomyosiitti ym mitä härkäpavun, ym papujen ja itujen syönti voi joillekin aiheuttaa.


    • Anonyymi

      Mitä ne "kuurit" auttaa, jos juotte hanavettä esim. Tampereella, missä ihmisille juotetaan likaisen Näsijärven järvivettä, moneen kertaan kierrätettynä "puhdistettuna" versiona.

      Ennen vanhaan oltiin tarkkoina, ettei juotu järvivettä, vaan puhdasta lähdevettä, tai puhtaiden luonnonharjujen, luonnollisesti suodattunutta pohjavettä, ei mitään keinotekoisten hiekka-kasasuodatusten kuraa.

    • Anonyymi

      Ameebat tulevat nykyisin vesihanasta, kun vesilaitokset ahneuksissaan, juottavat ihmisille, moneen kertaan kierrätettyä, likaisten järvien järvivettä "puhdistettuna". Niissä ne loiseliöt ja ameebat, sekä haitallisten vieraslajien alkiot elävät.

      Ihmisten juomaksi on tarkoitettu vain äärimmäisen puhdas, ja tarkkaan varjeltu lähdevesi ja sitten vasta toisena vaihtoehtona, luonnon harjujen puhdas luonnollisesti suodattunut pohjavesi, ei keinotekoisilla hiekkakasoilla uutettu kura.

      Eivät kaupungit, THL, valtio ym enää ajattele kansanterveyttä, vain veroparatiisi-soteyrityksien voiton maksimointia verokeitaissa, ihmisten on itse otettava selvää asioista ja hoidettava itse itseään. Ne kuuri eivät auta mitään, kun se sama eliö tulee vesihanavedestä aina uudelleen ja uudelleen.

    • Anonyymi

      Vesijohtoveden voi tutkituttaa jos se epäilyttää, hinta noin 120e-160e paikasta riippuen (esim. https://kauppa.vita.fi/product/4/rengaskaivon-perustutkimus).

      Meillä perheessä kärsitty useamman vuoden ajan df:sta ja muistakin parasiiteista. Luultavasti tulleet päiväkodilta lasten kautta mm. kihomatojen avustamana. Df tarttuu näin jälkikäteen ajateltuna helposti perheessä jäseneltä toiselle; terveyskeskuksessa ei aiemmin osattu kartoittaa oireettomien perheen jäsenten tilaa, joten df sai rauhassa "muhia" sitten takaisin muille uudestaan.

      Oireina ollut lapsilla ylävatsan kipeytymistä iltaa kohti, ärtyneisyys, haluttomuus tehdä mitään/lähteä aamulla kouluun, ripuli. Aikuisilla närästystä, unettomuutta, ripulia, puliseva vatsa, peräaukon kutinaa. Yleensä tk:sta annettu Flagyl-kuuri 10pv, jonka jälkeen uusien parasiittinäytteiden toimitus kuukauden kuluttua.

      Toukokuulla hoidettiin ensimmäistä kertaa koko perhe kerralla eli 5 jäsentä, joista 4:llä parasiittinäytteessä df. Nyt heinäkuun näytteessä yhdellä vielä df, jota ei kuitenkaan ole vielä hoidettu suun vaikean hiivatulehduksen takia. Hiivatulehdus iski toukokuisen antibioottikuurin takia, jota on nyt pari kuukautta hoidettu eri lääkkeillä vailla tuloksia.

      Luultavasti pyydän tk:sta vielä toiset lähetteet koko porukalle uusintanäytettä varten noin kuukauden kuluttua, jotta nähdään, ettei df uusi eikä jää pyörimään oireettomille.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tämä kerju on varmaankin jo hiljentynyt mutta eikai yrittämisestäkään haittaa ole.

      Tässä siis minun tarinani:
      Olen siis 15-vuotias naisenalku vatsaoireita minulla on ollut jo kolmisen vuotta ja niitä on tutkittu lähinnä verikokeilla ja erilaisiall ruokavalioilla.
      Kipu on viiltävää, erittäin pistemäistä ja aina samassa kohdassa. Ylävatsalla selkeästi vasemmalle puolella.
      Kohta kolmisen vuotta siis tutkittu eikä mitään selkeää ole löydetty. Tämä kyseinen alkueläin löydettiin minulta puoli toista vuotta sitten samoin kuin koko perheeltäni. Epäilemme saaneemme sen edellisenä kesänä Lontoosta vaikka Suomestakin sen voi toki saada. Söimme kaikki antibioottikuurin eikä kenelläkään meistä se auttanut. Muilla ei mitään oireita. Siksi mietin johtuvatkohan oireeni tästä?

      Joka tapauksessa nyt poissuljemme sen vaihtoehdon tällä Humatin-lääkkeellä. Lääkäri ei tiennyt lääkkeestä kuin alkueläimestä juuri mitään. Sain lääkepurkin ja kun katsoin käyttöohjeita ja oireita olivat ne pelkästään saksaksi ja emmehän me kukaan niistä mitään ymmärtäneet. Yritin tämän seurauksena etsiä netistä tietoa ja oikeastaan löysin vain keskustelupalstojen kommentteja.

      Kysyisin siis teiltä jos satutte lukemaan, ja olette käyttäneet tätä Humatin lääkettä; Millaiset oireet teille tuli ja auttoiko kuuri?

      • Anonyymi

        Hei. Miten sinulle kävi tuon hoidon kanssa? Onnistuiko? Minulla myös DF ja yksi flagyl ab-kuuri syöty ja oireet helpotti viikoksi ja sitten palasivat. Nyt odotan vasta kontrollin tulosta. Aivan kauhea väsymys ja vatsan toiminta on mitä on. Olen aivan loppu tähän oloon. Toivottavasti on auttanut tuo humatin.


    • Hei, Just diagnosoitiin D. Fragilis. Huomasin tästä ketjusta, että lapsia oli hoidettu secnidatsolilla. Onko ketään aikuista hoidettu ko. lääkkeellä? Katselin vähän julkaisuja eri lääkeaineiden tehosta DF:ään ja secnidatsolilla näytti olevan parempi vaste kuin metronidatsolilla. Ei tästä tosin olen kovin laajaa tutkimusnäyttöä.

      • Anonyymi

        Jjj
        https://www.terveyskirjasto.fi/dlk01172

        Tuolta löytyy tieto että seknidatsoli kuuluu samaan lääkeaineryhmään kuin metronidatsoli, ja että sen teho on heikompi kuin paromomysiinin. Kumpa olisi tämä tieto ollut jossain luettavissa jo 2019 syksyllä kun meidän koko perheeltä häädettiin infektiopolilla dientamoebaa. Takana oli jo yksi häätökierros koko perheelle 2016 sekä yksittäisiä häätöjä eri perheenjäsenille seknidatsolilla (lapsi) ja itselleni paromomysiinillä. Infektiolääkäri ei jostain syystä halunnut määrätä tuota paromomysiiniä jota pyysimme vaan sen sijaan kaksi kuuria seknidatsolia. Negatiivisista kontrollinäytteistä kuuden viikon kohdalla huolimatta oireet palasi parissa kuukaudessa itselleni ja muutamalle muulle perheenjäsenelle. En näe muuta vaihtoehtoa kuin että on jäänyt joltain häätymättä, ellei sitte. Ole tullut uusinta tartunta jostain lasten kavereilta, koulusta, töistä tms, mikä ei olisi kyllä mikään ihme kun tällä seudulla tunnutaan tosi huonosti tuntevan tätä parasiittia eli sitä ei osata hakea edes oirehtivilta jolloin pääsee vapaasti leviämään.


    • Anonyymi

      Mahtaako tuon Dientamoeba fragilis tartunnan saada itseltänsä sillä tavalla että jos on sen oireeton kantaja ja esimerkiksi huonon käsihygienian vuoksi saa sitä esim. suuhun tai nenään vahingossa sormella vietyä.
      Eli kun se joutuu ylempään ruuansulatuskanavaan jossa ei ehkä ole samaa kantaa vielä?
      Voiko se siis uudelleen aktivoitua myös oireettomalla kantajalla?

    • Anonyymi

      Harmi että TK-lääkärit ei tahdo millään testata näitä parasiitteja ja yksityisellä puolella testien hinnastot pilvissä. Jopa 150-300€ per tutkimus.

      Sen sijaan pallotellaan potilasta vuosikausia eri tutkimuksissa ärtyneestä suolesta ja ruokavalioista, vaikka vaiva saattaisi selvitä yhdellä testillä.

      • Anonyymi

        Todella hankalaa saada oikeita testejä TK:n kautta.

        Yleensä bakteeriviljelyt etsivät vain niitä "tavallisia epäilyjä".

        F -SalmVi Salmonella, viljely
        F -BaktVi1 Salmonella, Shigella, Yersinia, Campylobacter
        F -BaktVi3 Bacillus cereus, Clostridium perfringens, Staphylococcus aureus

        Dientamoeba fragilis ja Clostridium difficile puuttuvat näistä perus tutkimuksista aina, vaikka tiedetään että Clostridium difficile on melko yleinen ja aiheuttaa voimakkaita oireita.

        Kun puutteelliset testitulokset ovat negatiiviset, joudutaan menemään tarpeettomasti järeämpiin keinoihin kuten tähystykset.
        Ja jos edelleenkään ei löydy syytä, niin sitten tulee ne peristeiset päätelmät eli toiminnalliset häiriöt ja pitkät hoitoputket, lääkkeet ja ruokavaliomuutokset mahdollisesti täysin väärään syyhyn.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella hankalaa saada oikeita testejä TK:n kautta.

        Yleensä bakteeriviljelyt etsivät vain niitä "tavallisia epäilyjä".

        F -SalmVi Salmonella, viljely
        F -BaktVi1 Salmonella, Shigella, Yersinia, Campylobacter
        F -BaktVi3 Bacillus cereus, Clostridium perfringens, Staphylococcus aureus

        Dientamoeba fragilis ja Clostridium difficile puuttuvat näistä perus tutkimuksista aina, vaikka tiedetään että Clostridium difficile on melko yleinen ja aiheuttaa voimakkaita oireita.

        Kun puutteelliset testitulokset ovat negatiiviset, joudutaan menemään tarpeettomasti järeämpiin keinoihin kuten tähystykset.
        Ja jos edelleenkään ei löydy syytä, niin sitten tulee ne peristeiset päätelmät eli toiminnalliset häiriöt ja pitkät hoitoputket, lääkkeet ja ruokavaliomuutokset mahdollisesti täysin väärään syyhyn.

        Kaiken lisäksi suurin osa noista testattavista bakteereista ehkä Bacillus cereussia lukuunottamatta on nopeasti alkaneiden vatsavaivojen aiheuttajia. Eli niin sanottuja turistin vatsavaivoja, jotka alkavat yllättäen ja menevät usein muutamissa päivissä ohi. Niillä ei etsitäkään pitkäkestoisia useita kuukausia tai vuosia kestäneitä vaivoja.
        Ilmeisesti vain yksityisklinikat jotka erikoistuvat vatsavaivoihin, osaavat ja haluavat räätälöidä tutkimukset oikein. Julkisella puolella ammutaan haulikolla metsään ja toivotaan että osutaan johonkin. Ja jos ei osuta, niin sitten levitellään käsiä ja hoidetaan vain oireita, eikä aiheuttajaa joka jää elimistöön jylläämään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella hankalaa saada oikeita testejä TK:n kautta.

        Yleensä bakteeriviljelyt etsivät vain niitä "tavallisia epäilyjä".

        F -SalmVi Salmonella, viljely
        F -BaktVi1 Salmonella, Shigella, Yersinia, Campylobacter
        F -BaktVi3 Bacillus cereus, Clostridium perfringens, Staphylococcus aureus

        Dientamoeba fragilis ja Clostridium difficile puuttuvat näistä perus tutkimuksista aina, vaikka tiedetään että Clostridium difficile on melko yleinen ja aiheuttaa voimakkaita oireita.

        Kun puutteelliset testitulokset ovat negatiiviset, joudutaan menemään tarpeettomasti järeämpiin keinoihin kuten tähystykset.
        Ja jos edelleenkään ei löydy syytä, niin sitten tulee ne peristeiset päätelmät eli toiminnalliset häiriöt ja pitkät hoitoputket, lääkkeet ja ruokavaliomuutokset mahdollisesti täysin väärään syyhyn.

        Fl-HiivaVi. hiivaviljely
        F -CldiVi Clostridium difficile, viljely
        AmebVr Ameeba, värjäys, Dientamoeba fragilis
        F-Para-O mikroskooppi parasiittitutkimus
        F –ParaNhO nukleiinihappo-osoitus, Giardia lamblia, Cryptosporidium, Dientamoeba fragilis

        Nuo ainakin pitäisi lisätä listaan jotta päästään aiheuttajasta perille ja voidaan aloittaa täsmähoito. Säästyttäisiin kertaheitolla vuosien hoitokokeiluilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fl-HiivaVi. hiivaviljely
        F -CldiVi Clostridium difficile, viljely
        AmebVr Ameeba, värjäys, Dientamoeba fragilis
        F-Para-O mikroskooppi parasiittitutkimus
        F –ParaNhO nukleiinihappo-osoitus, Giardia lamblia, Cryptosporidium, Dientamoeba fragilis

        Nuo ainakin pitäisi lisätä listaan jotta päästään aiheuttajasta perille ja voidaan aloittaa täsmähoito. Säästyttäisiin kertaheitolla vuosien hoitokokeiluilta.

        Fl-HiivaVi. hiivaviljely pitäisi ehdottomasti sisältää perustutkimukseen. Hiiva on hyvin yleinen vaiva turvotuksiin ja jatkuvaan röyhtäilyyn. Hiivaa löytyy jokaiselta ja sen liikakasvu on syypää moneen selittämättömään tulehdukseen ja iho-ongelmaankin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fl-HiivaVi. hiivaviljely pitäisi ehdottomasti sisältää perustutkimukseen. Hiiva on hyvin yleinen vaiva turvotuksiin ja jatkuvaan röyhtäilyyn. Hiivaa löytyy jokaiselta ja sen liikakasvu on syypää moneen selittämättömään tulehdukseen ja iho-ongelmaankin.

        Kyllähän nämä tutkimukset suomessa ovat vähän suppeita.

        Tunna Milonoff kantoi loisinfektiota 13 vuotta tietämättään – bilhartsiatartunta selvisi vahingossa: ”Pikku vipeltäjä penetroitui sisääni ihon läpi”

        Tuomas ”Tunna” Milonoff toi 13 vuotta sitten Afrikasta ikävän matkamuiston - tietämättään.

        Yli kymmenen vuotta on pitkä aika kantaa mukanaan ei-toivottua salamatkustajaa. Eikä sitä olisi välttämättä huomattu vieläkään, elleivät Tunna ja Riku olisi päättäneet tutkituttaa itsensä ennen uuden Madcook-kauden alkua.

        – Ruvettiin muistelemaan, milloin viimeksi olen käynyt tsekkauttamassa oman schaissen ja mitä siellä voisi olla. Uloste lensi sitten Jenkkeihin tutkittavaksi vähän tarkemmin. Toki sitä täälläkin tutkittiin, mutta siellä on perustavaa laatua olevat parasiittitutkimukset. Löytyihän sieltä.

        Tunnan ulosteesta löytyi bilhartsia, jonka serotyyppiä ilmenee vain Afrikassa, Etelä-Afrikassa, Lähi-idässä ja Karibialla. Kolmessa jälkimmäisessä paikassa Tunna ei ole käynyt uimassa virtaamattomassa makeassa vedessä, joten vain yksi paikka ja hetki jäi jäljelle: Malawijärvi 13 vuotta sitten.

        – Ikävin juttu tässä on se, että se pitää majaansa sisäelimissä, eli oikeastaan maksassa. Se tekee sinne kovettumia.

        Bilhartsia on vaarallinen trooppinen loinen. Se saattaa aiheuttaa esimerkiksi kuumetta, suolioireita ja virtsatiemuutoksia. Sairaudesta kärsivät sadat miljoonat ihmiset.

        – Se ei tapa, mutta se vammauttaa. Se voi mennä myös keskushermostoon.

        Tunna myöntää, että vuosien varrella hänellä on ollut erilaisia oireita, mutta vasta nyt hän on havahtunut ajattelemaan, voisiko kaikki johtaa juurensa Afrikkaan.

        – Kyllä silloin aikoinaan tehtiin kaikki testit, mutta ne eivät olleet niin kehittyneitä silloin.

        Nyt Tunna on syönyt lääkekuurin ja loinen on mitä todennäköisimmin poistunut kehosta.

        – Yritän vielä luonnon konstein puhdistaa maksaa. Onhan se saattanut aiheuttaa vaikka mitä vaurioita, mutta mitä olen lääkärien kanssa puhunut, niin enemmän se vaikuttaa ihmisiin, jotka saavat toistuvia infektioita ja elävät niillä alueilla. Mutta kyllä makeat ja seisovat vedet ovat nyt pannassa. https://www.is.fi/viihde/art-2000005611433.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fl-HiivaVi. hiivaviljely pitäisi ehdottomasti sisältää perustutkimukseen. Hiiva on hyvin yleinen vaiva turvotuksiin ja jatkuvaan röyhtäilyyn. Hiivaa löytyy jokaiselta ja sen liikakasvu on syypää moneen selittämättömään tulehdukseen ja iho-ongelmaankin.

        S-HepyAb Seerumin helikobakteeri-vasta-aineet

        L:isäisin vielä tuon testin tuohon perustutkimuksiin. Heliko on melko yleinen vaivojen aiheuttaja ja kerralla selvitettynä vältytään kuukausia venyviltä arvauksilta, tarpeettoman monilta vastaanottokäynneiltä ja labrassa ravaamiselta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        S-HepyAb Seerumin helikobakteeri-vasta-aineet

        L:isäisin vielä tuon testin tuohon perustutkimuksiin. Heliko on melko yleinen vaivojen aiheuttaja ja kerralla selvitettynä vältytään kuukausia venyviltä arvauksilta, tarpeettoman monilta vastaanottokäynneiltä ja labrassa ravaamiselta.

        Minulle sanottiin vain että mene yksityiselle!

        TK teetti vain perus bakteeriviljelyn ja F -Calpro testin ja kun vikaa ei löytynyt, niin sitten sitä ei löytynyt ja ilmeisesti ei olekaan?

        Ei kiinnosta TK:n lääkäreitä teettää kokeita joilla potilaan vaivat selviäisivät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        S-HepyAb Seerumin helikobakteeri-vasta-aineet

        L:isäisin vielä tuon testin tuohon perustutkimuksiin. Heliko on melko yleinen vaivojen aiheuttaja ja kerralla selvitettynä vältytään kuukausia venyviltä arvauksilta, tarpeettoman monilta vastaanottokäynneiltä ja labrassa ravaamiselta.

        Mycobacterium avium paratuberculosis (MAP), eli paratuberkuloosi joka aiheuttaa todennäköisesti Crohnin tautia, on myös löydetty niiltä joilla on ärtyvän suolen oireyhtymä. Bakteeria löytyi 15/20 (75%) potilaista, joilla oli ärtyvän suolen oireyhtymä, 3/20 (15%) terveiltä verrokeilta, ja 20/23 (87%) potilaista joilla oli Crohnin tauti. https://www.tiede.fi/keskustelu/41090/ketju/paratuberkuloosi_ja_crohnin_tauti_muut


    • Anonyymi

      Flagyl kuuri menossa.Löytyi ruuansulatusanalyysissä.Vuosia tutkittu mutta ei ole osattu epäillä loisia,en itsekkään kun ei vatsaoireita ole.Vain jatkuva uupumus.Dientamoeba ja epäilen että ulkomaan tuliainen on.

    • Anonyymi

      Vaikka on vanha ketju, niin ajattelin kommentoida. Vatsavaivoja ja -kipua, kovaa väsymystä, laihtumista, aivosumua (ferritiini oli myös hyvin alhaalla eikä rautakuuria suositella jos on parasiitteja) ollut yli vuoden, ehkä puolitoista vuotta ja antoi IBS diagnoosin jolla mentiin koko tämä aika ja olin noudattanut Fodmapia ja yhtäkkiä olinkin pahasti alipainoinen. Kaksi lääkäriä oli sitä mieltä että mulla on syömishäiriö ja lähettivät ravintoterapeutin luo! Noh, ei ole syömishäiriötä. Kunnes sitten vaadin parasiittitestin ja onneksi sain. Siellä löytyi tämä fragilis. Trikonaz kuurilla hoidettiin 10pv eikä auttanut!! Se kuuri oli niin rankka, olin huonovointinen ja todella todella väsynyt plus vatsakivut paheni. Kun luin muiden kokemuksia, niin jotkut olivat saaneet Humatin lääkkeen (erikoislupavalmiste) seuraavana päivänä jo. Mä joudun nyt odottamaan vielä kuukauden ennen kun pääsen erikoissairaanhoitoon ja uudestaan lääkärin vastaanotolle. Huh! En tiiä miten pärjään näiden vaivojen kanssa niin pitkään.... Luultavasti siellä vastaanotolla ei tapahdu muuta kuin että lääkäri antaa reseptin tai lääkkeen ja siinä menee ehkä 10min. Aikamoista kärsimystä on ollut.

      • Anonyymi

        Moikka! Olit hiljattain kirjoitellut.. oon syönyt rautaa ja tuntuu että uupumus vain pahentunut. Lääkäri oli sitä mieltä ettei raudansyönti vaikuta parasiitteihin kun kysyin myös.. mun pitäs myös ens viikolla aloittaa tuo sama lääke.. pelottaa myös et jos se ei auta, mullakin ollut tämä DF ainakin 7v.. Kerrothan tilanteestasi kun selviää lisää :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moikka! Olit hiljattain kirjoitellut.. oon syönyt rautaa ja tuntuu että uupumus vain pahentunut. Lääkäri oli sitä mieltä ettei raudansyönti vaikuta parasiitteihin kun kysyin myös.. mun pitäs myös ens viikolla aloittaa tuo sama lääke.. pelottaa myös et jos se ei auta, mullakin ollut tämä DF ainakin 7v.. Kerrothan tilanteestasi kun selviää lisää :)

        Moi! Tsemppiä, koska tuo uupumus on hyvin ikävää... Voi luulla jopa masennukseksi, vaikka johtuu loisesta ja alhaisesta ferritiinistä aivan varmasti. Miten muuten sait tietää, että se on ollut sulla 7 v? Oireista vai? Yksi lääkäri sanoi ettei rautakuuria kannata jatkaa, koska rauta ärsyttää vatsaa entisestään jos on DF johtuvaa vatsakipua myös. Joku taas, että rauta menee hukkaan, koska se parasiitti syö sitä. Harmittaa, koska rautakuuri jää kesken ja myös senkin vuoksi kova väsymys. Toivottavasti sulla auttaa tuo kuuri eikä tarvii uusia! Mulla oli siis Tricozol lääke, kirjoitin aikaisemmin väärin.


    • Anonyymi

      Hei, onko joku jolle fragilis kokonaan poissa?

      • Anonyymi

        Joku joka otti antibioottikuurin ja ei ole uusiutunu


    • Anonyymi

      Onko kellään kokemusta siitä, että dientamoeba fragilis voisi aiheuttaa ravinnon ja ravintoaineiden imeytymishäiriötä? Laihtumista tämä mikroskooppinen parasiitti voi ainakin aiheuttaa mutta mistä se johtuu, jos ei imeytymishäiriöstä? Mietin myös vitamiinien ja yms ravintoaineiden puutoksien mahdollisuutta dientamebiaasissa. Itsellä kaikenlaisia erikoisia oireita lihasjäykkyydestä huimaukseen ja muuhun vatsavaivojen ohella.
      Giardia ainakin voi tehdä näin, kun se vaurioittaa suolinukkaa, mutta dientamoebasta ei löydy oikein tietoa ja se asustaa ilmeisesti paksusuolessa, eikä ohutsuolessa kuten giardia. Jos joku tietää tai on kokemusta, kiitän avusta.
      Entä kauankohan toipumiseen menee? Paljon kysymyksiä, vähän tietoa...

      • Anonyymi

        Joidenkin tutkimusten mukaan dientamoeban aikaansaama paksusuolen limakalvon ärsytys voi aiheuttaa oireita. Muita mahdollisia syitä oireille ilmeisesti ovat sen vapauttamat toksiinit, immuunivaste ja lievä tulehdus. Ehkä laihtuminen liittyy tähän myös. Kiinnostaisi tosiaan kyllä että onko joillakin muilla ollut muita oireita kuin vatsavaivoja, jotka ovat lähteneet parasiitin myötä... Väsymys ainakin on mahdollista monenkin artikkelin mukaan, mutta muuten en tiedä.


    • Anonyymi

      Mulla alkoi vatsakivut vuosi sitten kesällä etelän reissun jälkeen ja todettiin, että dientamoeba fragilishan sen aiheuttaa . Söin siihen 10pv trikozol kuurin. Kuurin aikana tuntui että vatsakivut ja huono olo vain pahenivat. Oireet kuitenkin hävisi noin viikoksi kuurin jälkeen. Kontrolli näyte oli negatiivinen, mutta oireet vain jatkuivat ja jatkuivat ja vaivaavat edelleenkin yli vuoden jälkeen. Oireet ovat aaltoilevia välillä vatsa on enemmän ja välillä vähemmän kipeä. Suurimpia oireita ovat olleet vatsakivut, ripuli, ummetus, vatsasta kuuluvat kovat äänet ja huono olo. Tuntuu että ihan mitä vaan syö niin vatsa ei tykkää ja menee sekaisin tai kovaksi. Olen kokeillut olla ilman vehnää ja maitoa ja tuntuu että mikään ei auta. Pahimmat oireet tuntuvat aamuisin ja iltasin. Onko kellään kokemusta tällaisesta? Onko loinen voinut vahingoittaa jotenkin suolistoa tai muuttaa sen mikrobikantaa ja sen takia aiheuttaa vieläkin oireita? Mulla myös ferritiini arvot ovat laskeneet tämän myötä ja raudan syöminen on vain pahentanut vatsakipuja.

    • Anonyymi

      Hei. Minulta ja aikuiselta lapseltani löytyi Dientamoeba Fragilis. Pojalla ripulia.. Minulla muuten vatsaa tutkittu usein. Saimme Flagyl kuurin molemmat. Ei tehonnut. Nyt Humatin kuurit menossa. Kokemuksia kysyisin.. Ja millä annoksilla Humatin kuuri on teillä ollut? Onko tepsinyt?

      • Anonyymi

        Miltä toi humatin kuuri tuntui? Jännittää kun ite pitää se alottaa. Aina antibiooteista voi niitä oireita tulla, mutta halusin vaan kysell tuliko teille?


    • Anonyymi

      Humatin tepsi, mutta kontrollinäytteitä otettiin vain yksi, tauti uusi vähän ajan päästä. Liekö hävinnyt ekalla kerralla kokonaan ? Testejä pitäisi tehdä 3, koska ei näy aina testeissä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6402
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4123
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      268
      2543
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1508
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1367
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe