Tyytyväisyys Grande Puntoon!

GPGalluppi

Hei kaikki Grande Punton omistajat! Oletteko olleet tyytyväisiä autoonne? Mitkä ovat mielestänne GP:n plussat ja miinukset?
Itselläni on ollut Grande Punto 1.2 Air bensiini vm.11 keväästä asti. Ostin pari kk käytetyn esittylyauton, mittarissa oli ostohetkellä reilut 400 km, nyt sillä on ajettu n.18000 km.
Tässäpä ensin plussat:
tyylikäs muotoilu ulkoa ja sisältä
todella avarat sisätilat myös takapenkkiläisille
passiivinen turvallisuus; täydet 5 tähteä EuroNCAP-testissä
aktiivinen turvallisuus; tehokkaan tuntuiset jarrut, kovassa jarrutuksessa myös hätävilkut varoittaa takanatulijoita, ESP vakiona
ollut todella luotettava ja viaton ainakin vielä, ei ainuttakaan polttimoakaan vielä ole mennyt.
kaarreominaisuudet asfalttiteillä
kantava jousitus
melko hyvä varustelu hintaan nähden; mm. ajotietokone, ilmastointi, ESP ASR mäkilähtöavustin, kaukokeskuslukitus, kuskin penkin korkeussäätö, ratin pituus- ja korkeussäätö, kotiinsaattovalot jne.
maantieajo kovemmassakin vauhdissa melko vakaata varauksin
kevyt pysäköidä city-ohjaustehostimen ansiosta
hyvä ajoasento ja istuinmukavuus
edullinen ostohinta
kookkaat mutta silti tyylikkäät ovipeilit

Ja miinukset:
- etuviistoon näkyvyys paksujen palkkien vuoksi vähän huono, samoin takana leveä pilari hankaloittaa peruuttaessa näkyvyyttä (taitaa olla melko yleinen ongelma nykyautoissa). Hyvät peilit tosin auttaa asiaa
- lampunpesimet puuttuvat varustuksesta
- jousitusmukavuus kuoppaisilla teillä turhankin jämäkkä, tuntee kyllä jokaisen montun.
- myös tavaratilan valo ja etusumuvalot puuttuvat varustuksesta tästä Air- mallista, aikaisemmin oli vakiona (joutuivat ehkä karsimaan kun ESP, ilmastointi, kaukolukot... tulivat vakiovarusteiksi)
- hieman sivutuuliherkkä jos tuulee kovaa (siksi laitoin varauksin maantieajon kehumisen)
- ei mikään älytön voimapesä kiihtyvyydeltään ja väännöltään koska vain 65 hv ja omapaino kuitenkin yli 1100 km.
- kapeat ovitaskut ja muutenkin vähän tilaa pikkutavaroille

Ja sitten vielä "en osaa sanoa": plussien ja miinusten väliltä eli mielestäni ominaisuudet keskitasoa:
* Melutaso on kohtalaisen vaimea kesärenkailla, Nokian nastarenkailla renkaiden rapina kuuluu jonkin verran sisälle. On kuitenkin hiljaisempi kuin aikaisempi -02 malli.
* Valot myös kohtalaiset (oikein säädettyinä kylläkin saattoi -02 mallisen projektorivalot olla paremmat, siinä oli vakiona myös lampunpesimet)
* Tavaratila luokassaan normaalikokoinen 275 l, -02 mallisen 5-ovisessa versiossa oli kyllä suurempi 297 l. Hyvää tässä Granden perusmallissakin että selkänojat ja istuinosa kääntyy kahdessa erisuuruisessa osassa, -02 perusmallissa kääntyivät yhdessä osassa.
* Polttoaineen keskikulutus pysynyt kokoajan (nyt nastarenkaillakin muutaman viikon ajaneena) suunnilleen samana. Ajotietokoneen näytön mukaan n.5,8 l/100 km, todellinen kulutus mitattuna n.6,1 l/100 km. Kesällä taisin pari kertaa päästä jopa alle kuuden litran. Saa nähdä putoaako kulutus hieman kilometrien myötä, ainakin aikaisemmassa Puntossani kulutus hieman pieneni ensimmäisen vuoden jälkeen. Kahta kokeilumielistä 98 E5 -tankkausta lukuunottamatta olen tankannut koko ajan 95 E10 -bensiiniä ja hyvin on toiminut enkä huomannut kulutuksessa mitään eroa. Ne kesän alle 6 l/100 km kulutuksetkin ajoin 95 E10:llä.
Kaikenkaikkiaan olen ihan tyytyväinen kulutukseen, vaikka tehdas lupaakin keskikulutukseksi 5,7 l/100 km. Grande Puntossani ei ole Start&Stop -järjestelmää.
* Kyllä tällä 65 hv:n 1.2 perusmoottorillakin pärjää aivan hyvin maantielläkin Suomen olosuhteissa, varsinkin kevyellä kuormalla. Vaihteita sopivasti käyttämällä ohikin pääsee.
* Tätä samoin kuin dieselmoottoriakin on kehuttu testeissä kestäväksi! Öljyä jouduin puolisen litraa lisäämään muutama tuhat km sitten. Niin oli autolehden testissäkin vaikka täysin kulumaton, kehuttu moottori testin jälkeen eli on normaalia! En ole käyttänyt vielä Puntoani huollossa, käytän sitten helmikuussa kun auto täyttää 1 vuoden. Lohkolämmittimen jouduin hiljattain asennuttamaan autooni kun en tajunnut tinkiä sitä kaupan päälle (sain tosin aluvanteet, metallivärin ja nastarenkaat alennuksen). Kysyin muutamasta paikasta tarjouksen ja yllättäen merkkiliike olikin edullisin! Lohkolämmittimen asennus maksoi 330 € sis. sisäpistokkeen ja lämmityspuhaltimen.
Tässäpä minun kokemukseni G.Puntostani mitä nyt mieleen tuli.

42

8184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onneksi halpa!

      Punton parhaita juttuja on lisäksi se, että se on halpa. Meinaan, jos menet vaihdattelemaan aikanaan fiiua uuteen niin hyvitys on ala-arvoista. Merkki on hyljeksitty eikä pysty edelleenkään parantamaan mainettaan kuten Skoda pystyi. Mutta koska Punton perusmallit on halpoja ei hintaromahdus tunnu niin pahasti kuin vaikkapa kalleimmissa fiiuissa.

      Joitakin mittariston merkkivalo-vilkkumisia lukuunottamattahan noi on muutoin aika vähävikaisia vehkeitä nykyään, mutta kun tämä nissan-tojoja-volkkarikansa ei halua uskoa sitä.

      • ajoautoksi

        Punto on tarkoitettu ajoon, ei vaihtoautoksi.


    • GPGalluppi

      Meinasin ajella tällä noin 5-6 vuotta ja jotain 120-150 tkm. Mutta koskaanhan ei tiedä vaikka vaihtaisi jo 2-3 vuoden jälkeen, jos saa kohtalaisen vaihtohyvityksen tai ajankin vieläkin pitempään kuin 5-6 vuotta..
      Sain tämän kuitenkin mielestäni melko edullisesti, joten arvonalennus on ilmeisesti kohtuullinen. Yleisesti ottaen kaikkien käytettyjen autojen arvonalennus on nykypäivänä suurempi kuin vaikkapa 90-luvulla, koska käytettyjä autoja vaan on niin runsaasti tarjolla. Muistan että 10-15 vuotta sitten käytetyttyjen Puntojen hinnat olivat melko korkeita, joten silloin Puntot pitivät arvonsa hyvin! Syynä oli ilmeisesti se että Puntoja ei ollut käytettyjen markkinoilla niin paljon ja muitakaan kilpailijoita niin paljon kuin tänäpäivänä.
      Kyllähän vanhojen Fiatien joukkoon mahtuu joitain huonojakin malleja, joilla huono maine vaikka takavuosien Fiatit olikin hyviä autoja ominaisuuksiltaan eikä voi verratakaan vanhoihin takatuuppari Skodan malleihin.
      Ajo-ominaisuuksiltaan Fiatin maine oli jopa edellä aikaansa ja usein malliesimerkki muille (esim. 1500, 1800, 2300, 127, 130, Uno, Tipo, Croma..)

      Vielä tuohon aloitusviestiin voisin lisätä miinuspuolelle;
      - lasinpesunestesäiliön täyttäminen on vähän hankalaa kun täyttöputki on melko pieni. Kannu tai ratti on melkeinpä välttämättömyys ettei kaada yli nestettä.
      Ja vielä jousituksesta että vähän makuasia tuo jämäkkyys. Monet varmaankin tykkäävät ja esimerkiksi serkkuni kehui GP:n jousitusta kun kävi sillä koeajolla soratiellä ja kuoppaisella asfalttipätkällä.

      • Jo riitti

        Et ainakaan Fiattiin saa kohtalaista vaihtohyvitystä. Mulle tarjottiin 5600e 3v. vanhasta Grandesta. Pyynti niissä kympin luokkaa. Tinkimällä 6500e luvattiin uuteen Evoon. Jäi vaihtamatta. Toyotaan 8200e ja siihen vaihdoin. On huollot paljon edullisemmat. Vaihtoarvo "hieman" parempi.


    • GPGalluppi

      Paukkupakkasilla jousitus oli todella kova ja pompottava. Nyt pakkasten hieman lauhduttua jousitus on taas normaali. Täällä palstalla on ollut jonkun verran keskustelua tuosta GP:n huohotinletkusta, joillakin on ilmeisesti pykinyt tai halkeillut ja sen seurauksena pakokaasun hajua tullut sisätiloihin. Eipä tuo kovin kallis vika varmaankaan ole. Tarkastin tänään omastani kun lisäsin pissapoikaan nestettä. Letku näytti aivan uudenveroiselta ja virheettömältä. Puntoni täytti juuri vuoden ja vien sen ensi kuussa ensihuoltoon.

      • Ent. Fiatisti

        Kyllä pykii ja halkeilee. Joka talvi on letku halki. Tehdastakuu korvasi ,Autokeskus ei korvaa takuun jölkeen. Vaikka "tyyppivika".


      • Aina halki

        Sitä ei näe ,on ilmanpuhdistajan alla. Mutta todennänäköisesti halki on . Mulla Grandesta meni joka talvena halki. 3 ekaa vuotta menee takuuseen. Sen jälkeen ei korvata , vaikka kuuluisi. On kuluttajalautakunnan suositus. Pitää kestää pakkasta.


    • Puntoja 7 kpl

      Parhaat Puntot alle 2000 vuoden, sitten alkoi ongelmat

      • 13 Puntoo

        Minulla puntoja 13kpl, ei pahaa sanottavaa.


    • Halpaa on

      Halvalla sait lämpöpaketin. Ei ainakaan Autokeskuksesta. Deltassa ilman puhallinta yli 800e

      • Manimanimani

        Juu, kallista on autolla ajo. Hinnoissa paljon ilmaa.


    • GPGalluppi

      Tosiaan tuossa muutama päivä sitten tarkistin öljyt ja samalla vilkaisin sitä letkua. Näytti aivan uudenveroiselta, ei mitään pykimiä eikä halkeamia näkynyt, myöskään yhtään pakokaasun hajua ei ole tullut sisätiloihin. Jospa letkun laatu on parantunut vm.2011. Ei siinä mitään jos "Jo riitti" olet tyytyväinen Toyota kauppaasi, onnea vaan uudelle autollesi. Itse olen kyllä tyytyväinen ollut Grandeeni, etenkin sen tyyliin ja ulkonäköön. En stressaa jälleenmyyntiarvosta, sain tään melko edullisesti ja aion ajaa tällä vähintään 5 vuotta, jopa pitempään, joten arvonalennuskin on varsin kohtuullinen. Kyllähän noita Yarisia on lähes tuplasti enemmän myynnissä kuin Puntoja jos katsoo nettiautosta vaikkapa vm.2006 ja uudemmat. Näkyy olevan samat mallit pitkäänkin myymättä. Vaikea ennustaa Toyotan jälleenmyyntiarvoa, mutta jos myyvät paljon uutena, käytettynäkin on tulevaisuudessa jopa "ylitarjontaa", joten voi olla että hinnatkin tippuu. Vaikeahan sitä vielä on ennustaa.
      Itse tykkään niin kovasti Fiateista että merkissä aion pysyä. Suhtaudun autoihin tunteella ja ei haittaa vaikkei aivan edullisinta olisikaan autoiluni. Elän muuten järkevästi ja taloudellisesti. Ja voi olla että sitten tulevaisuudessa vaihdankin Grandeni johonkin käytettyyn Fiatiin, näyttäisi olevan niin hyvä hinta/laatu suhde käytetyissä fiudeissa ainakin tällä hetkellä.

    • Jo riitti

      Sama letku näyttää olevan vieläkin Grandessa. Autokusetuksessa väittivät,että nyt kestää.Kun vuosi sitten takuuseen vaihtoivat. Letku halkeaa "saumasta". Tyytyväinen olen ulkonäköön. Mielestäni erittäin hyvän näköinen. Oli myös tarkoitus pitää pitempään ,mutta "hihat" palo, kun mitään ei korvata, vaikka noita on kuluttajalautakunnan päätös: letkun pitää kestää pakkaset. No en enenpää alkanut itkemään ,vaihtoon vaan. Ekana vuonna meni vesipumppu ja iskarit kolahtelivat letku. Seuraavana letku taas . sitten koiranluut päästöarvot pielessä. Äkkiä eroon ennekuin hajoo käsiin. Vaikka eiköhän noita lähes kaikissa merkeissä jotain ole.

      • Grande-07

        Älä valehtele.


      • jo riitti
        Grande-07 kirjoitti:

        Älä valehtele.

        Totta joka sana.


    • GPGalluppi

      No niin..viime viikolla käytin Grande Puntoani ensimmäisessä huollossa. Vuosi ja 25 000 km takana. Huolto maksoi Autokeskuksessa 314 €. Tuohon kuului mm. sytytystulppien ja raitisilmasuodattimen vaihto ja tietenkin öljynvaihto. Ja olihan siinä normaali tarkastuksia jne. Mielestäni kyllä alkuperäisillä tulpilla olisi voinut ajaa kaksinkertaisen ajomäärän, mutta onpahan nyt vaihdettu!
      Mitään vikoja ei autossani ollut. Myös se alkuperäinen huohotinletku oli täysin ehjä. Yhtään polttimoakaan ei ole vielä palanut. Toivotaan että huoleton meno jatkuu..
      Jakohihnan vaihtoväli ainakin tässä minun vm. 2011 1.2 bensamallissa on 120 tkm tai 4 vuotta.

      • Jo Riitti

        Juu se hihnanvaihtoväli on pidentynyt vuodella ja km. tuplattu. Hyvä että letku ehjä. Mulla oli limaa täys viikossa. Ois se vielä uusittu takuuajan jälkeenkin.Kerkesin vaihtamaan auton kuitenkin ennen.Lamput tosiiaan kesti 3v.4kk. ,minkä ajan puntolla ajelin.Starttasin aina ilman valoja,oisko siitä ollut hyötyä. Grande-7 :lle tiedoksi: Totta joka sana.


    • Jo riitti

      No vielä tulpista. Ilmoitin huoltoon viedessä ,ettei tulppia vaihdeta. Kun km/vuodessa 13t. Vaihdettiin joka toinen vuosi. Nyk. autossani vaihdetaan 90t.km. välein.

    • Ihan ok

      Mulla 114t ajettu 16 v1.4 sporty Grande Punto.07.Ei mitään suurempia vikoja.Normaali huollot tehty ja hyvin on pelannut.Toi lamppuhomma on totta mutta lamppujen vaihto loppuu kun käynnistää valot sammutettuina.Vien ensiviikolla jakohihnan vaihtoon ja samalla tarkastetaan vesipumppu.Merkkihuollossa hinta ilmoitettiin pelkän hihnan ja kiristimen osalta n 250 euroa ja vesipumpun kanssa satanen lisää.Olen todella tyytyväinen tähän kauppakassiin.Katsastuksesta kerralla läpi, toisin kuin aiemmat.Hinta- laatusuhde on kohdallaan.Ei myöskään letku ongelmia ole esiintynyt.

      • Brawo Italia

        Omistin -08 granden 1.2 koneella ja hienosti palveli. Tosiaan ihmetyttävät nuo letkuviat kun omassani ei niitä ikinä ollut. Muutenkin auto oli kuin napakymppi ja mielestäni evoa hienompi, ainakin keulamuotoilultaan tyylikkäämpi. Toki evo oikealla värillä jne. on myös yksi tyylikkäimmistä kokoluokkansa autoista mielestäni. Sittemmin vaihtui auto hieman käytettyyn Cromaan ja täytyy sanoa, että merkissä pysytään.


      • Ex Grande
        Brawo Italia kirjoitti:

        Omistin -08 granden 1.2 koneella ja hienosti palveli. Tosiaan ihmetyttävät nuo letkuviat kun omassani ei niitä ikinä ollut. Muutenkin auto oli kuin napakymppi ja mielestäni evoa hienompi, ainakin keulamuotoilultaan tyylikkäämpi. Toki evo oikealla värillä jne. on myös yksi tyylikkäimmistä kokoluokkansa autoista mielestäni. Sittemmin vaihtui auto hieman käytettyyn Cromaan ja täytyy sanoa, että merkissä pysytään.

        Mulla oli myös- 08 Grande. 1,4 .Heti uutena etuiskarit "napsui", eivät Deltan mukaan edes tehtaalla tienneet syytä. Eikös Brvon Grandessa ollut tätä vikaa.Huohotiletku vaihdettiin vuosittain , "koiranluut "3v. huollossa plus päästöt pielessä. Vesipumppu ekassa huollossa.Olikohan väärät pakkasnesteet? . Tais siten olla "maanantaikappale". Tosi nätisti ajelin,tarkoitus oli pitää pitempään. Mutta vaihtoon meni ,toiseen merkkiin.


      • Vuosien kokemus
        Ex Grande kirjoitti:

        Mulla oli myös- 08 Grande. 1,4 .Heti uutena etuiskarit "napsui", eivät Deltan mukaan edes tehtaalla tienneet syytä. Eikös Brvon Grandessa ollut tätä vikaa.Huohotiletku vaihdettiin vuosittain , "koiranluut "3v. huollossa plus päästöt pielessä. Vesipumppu ekassa huollossa.Olikohan väärät pakkasnesteet? . Tais siten olla "maanantaikappale". Tosi nätisti ajelin,tarkoitus oli pitää pitempään. Mutta vaihtoon meni ,toiseen merkkiin.

        Pikkuautoista juuri Puntoja tulee eniten vastaan.
        Eli ne on liikenteessä.
        Hyvä käyttöauto,onhan noissa kaikissa
        muissakin autoissa omat kommervenkkinsa.
        Puntolla kyllä pärjää.


      • Grande-08

        Vieläkö on Grande liikenteessä?


    • GPGalluppi

      Toissailtana pimeällä ajaessani huomasin että ensimmäinen polttimo (toinen ajovalo) on palanut Grandestani, mittarilukema noin 44 000 km. Huomenna meinasin uusia sen, ei liene hankala vaihtaa?
      Muuten on tosiaan toiminut moitteettomasti. Viime maaliskuussa oli ensimmäinen määräaikaishuolto, km-lukema tuolloin oli noin 26 000 km. Parisen viikkoa sitten lisäsin hieman 5W-40 öljyä kun alkoi mittatikun alaraja lähestymään. Eipä tuo juuri öljyä vie kun 17 000 km ajoin öljynvaihdosta ennen kuin tarvitsi lisätä. Ihan normaalia.

    • GPGalluppi

      Nyt reilut 2 vuotta ajanut Grandellani. Kilometrejä mittarissa nyt reilut 53 000 km. Todella hyvin on pelannut, talvella takasivuikkunaa yritin aukaista (takana on mekanismi veivillä). Käytin ehkä liian paljon voimaa koska sieltä jokin hajosi tai irtosi, veivi vaan pyöri mutta ikkuna ei avautunut. Se meni takuuseen. Muuta korjausta ei ole tarvinnut tehdä koko aikana. Tuossa marraskuussa meni pian toinenkin ajovalopolttimo toisen jälkeen. Huohotinletkukin on edelleen alkuperäinen ja ehjä. Johtuneeko siitä kun ajelen melko paljon pitempääkin matkaa tällä.
      Maanantaina käytin autoani toisessa vuosihuollossa (ei merkkiliike). Huollon hinta oli noin 326 € sisältäen mm. öljyn, kaikki suodattimet, tulpat ja jarrunesteen vaihdon. Kyselin hintoja myös mekkihuolloista, halvin olisi ollut 470 € ja kallein 520 €.
      Todella tyytyväinen olen ollut Puntooni.

    • ex-fiatisti

      Makuasioita, mutta lampunpesimien puuttuminen on mielestäni käsittämättömän suurta luksusta, vanhaan puntoon sain lisätä 6-8krt/v tenttua täyden säiliön, nykyjapsilla samaa ajoa ja täydensin ensimmäisen kerran 11kk ajon jälkeen, eikä tuolloinkaan ollut tyhjä!

    • GPGalluppi

      Joo, onhan siinä lampunpesimien puuttumisella se etu ettei lasinpesunestettä kulu läheskään niin paljon. Puntoissa on tosiaan melko pieni pesunestesäiliö.
      Tuli muuten testattua Granden kylmäkäynnistyvyys kevättalvella. Edellisenä iltana en arvannut että aamulla olisi todella kylmä, joten en laittanut Puntoani lämmitykseen. Mittari näyttikin aamulla töihin lähtiessä -29, mutta niin vaan Puntoni käynnistyi erinomaisesti parin sekunnin starttauksella.

    • JoskusFiatMullekin?

      Kiitos GPGalluppi kokemusten jakamisesta, ja vielä noin pitkältä aikaväliltä!
      Kirjoittele vielä, jos sattuu Grande olemaan tallissa =)

    • ex Grande

      Ei ole - eikä tule!

      • GPGalluppi

        Kyllä on vielä Grande ja vaikka vaihtotarjouksia tulee silloin tällöin mm. Kialta ja Huyndailta, ei ole aikomustakaan vaihtaa.
        Nyt olen ajanut tällä noin 73 tkm ja edelleen todella erinomaisesti toiminut. Syksyllä vaihdoin oikean ajovalopolttimon, se aikaisemmin vaihdettu ei kestänyt aivan vuottakaan, vasen poltin on vieläkin ehjä, vaikka vaihdoin molemmat ensimmäisen kerran lähes samaan aikaan syksyllä 2012, kuten aikaisemmin mainitsin.
        Käytin Grandeani ennen Joulua ensimmäisessä katsastuksessa ja läpäisi sen ilman huomautuksia.
        Tosiaan todella huoletonta ollut autoiluni Puntollani. Takuuseen ei ole mennyt muuta kuin tuo aikaisemmin mainitsemani takaikkunan veivisysteemi.
        Myös alkuperäinen huohotinletkukin on ehjä!
        Melko paljon ajan Fiatillani ja toivottavasti sama huoleton ja luotettava taival jatkuu!


    • malagaman

      Kumpi parempi 1.2 vai 1.4 bensa?

      • arvuuttaja

        1.2 ei ainakaan syö öljyä.


    • T-JET

      1.4 T-Jet menee ainakin hienosti maantiellä ja ei Qashqai ja Avensis insinöörit pysy perässä.

    • ,,,,,,,,,

      Ostaisit kerrankin sellaisen auton, ettei tarvitsisi selitellä.........

    • fiatti mies

      Minulla 20 puntoa ei oikeastaan mitään suurempia vikoja.Ei koskaan jättänyt maantielle .Hyvä käyttöauto

    • fiatmies11

      Hyvitys vaihdossa, uuteenkin, on niin kehno että kannattaa ajaa mahdollisimman pitkään. Itse päästellyt 200tuhatta molemmilla puntoillani ja sitten vasta vaihtanut.
      Sain viime keväänä lähes 5000 euroa kun vaihdoin uuteen Grandeen. Omani oli 2006 mallinen.

    • Ezer

      Mulla on ollut uudesta asti vm. 2007 Grande Punto 1.3 JTD Turbodiesel ja en todellakaan valita! On oikein kiva vääntävä ja taloudellinen, kiva ajaa. Kilometrejä on nyt 102 000 km. Turbo vaihdettiin aikoinaan takuuseen, alkoi viheltämään, ei vakavaa, vain vääntynyt turbon siipi, mahdollisesti talvella kondensoitunut vesipisara imuputkessa jäätynyt ja osunut huimia kierroksia pyörivään turbon "ropelliin". Yleistä turboissa kuulemma.

    • tyytyväinen

      Hei Puntomiehet ja mikseipä naisetkin!¨

      Kuinka vaihdetaan lamput sisäilmatuulettimen nopeudensäädin-namiskan ym taakse, ovat aivan pimeänä? En uskalla alkaa kiskomaan niiden alla olevaa levyä, joka on namiskoiden alapuolella.

      Olen niin tykästynynyt Grandeen että on kaksi dieseliä ajossa meidän perheessä ja yksi bensapelikin on ollut aijemmin.

    • arskaxx1234
    • tyytyväinen

      Kiitos linkistä!
      Radiohan lähtee, jos on ne koukut, mutta eipä ole kun auto ostettu käytettynä.
      Täytyy tutkia asiaa vielä.

    • arskaxx1234

      En enää muista millainen radio mulla grandessa oli.... Niitäkin on vissiin erilaisia vuosimallista riippuen....

      Tuossa yks videopätkä erään mallin irroitukseen, tökitään tikkuja reikiin:

      http://www.youtube.com/watch?v=1GtHEmQgDQU

    • GPGalluppi

      Päivitetään taas vähän tietoa kun pari viikkoa sitten Puntoni ostosta tuli 3 vuotta täyteen ja kilsoja nyt jotain 81 tkm.. Muutama viikko sitten vaihdoin kuskin puolen ajovalopolttimon eli nyt olen vaihtanut molemmat ajovalopolttimot kaksi kertaa koko aikana ja viime talvena myös vasemman etuparkkipolttimon .
      Reilu kuukausi sitten käytin autoni plus-huollossa Delta-autossa. Ajattelin käyttää Deltassa kun sain sieltä kirjeitse kohtuuhintaisen tarjouksen. Plus-huoltoon kuului öljynvaihto ja jotain tarkistuksia, saranoiden voitelua, käsijarrun säätöä yms. Ja kun valitsin plus-huollon, sain tarjoushintaan myös ilmastointilaitteen huollon. Tämä plus-huolto ja ilmastointilaitteen huolto maksoivat yhteensä 188 €.
      Plus-huoltoon ei kuulunut ilman -tai raitisilmansuodattimien eikä tulppien vaihtoa vaikka varsinaiseen vuosihuolto-ohjelmaan ne taitaa joka vuosi kuuluakin. Ajattelin että ei niitä nyt joka vuosi tarvitse vaihtaa, vaikka ajankin melko paljon vuodessa.
      Hyvin pelaa edelleen Puntoni ja se alkuperäinen huohotinputkikin on edelleen ehjä ja kunnossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe