W124 & Rikkinäinen virtalukko, vaihto kotona??

mesemainen

Elikkäs tänään hajos mesen virtalukko, avain ei sitte mene mihinkään suuntaan ja rattikin lukossa.

Netistä yritin kattoa purkaamoilta uutta virtalukkoa, mutten löytänyt. Motonetissä näytti olevan tälläinen: http://www.motonet.fi/motonet/tuotteet/488649/0 , oiskohan tuosta mihinkään?

Onnistuisko virtalukon vaihto kotikonstein? Ei meinaan huvita lähteä hinauttamaan kaupunkiin, kun hinaus kustantaa 600e !

Jos onnistuu, saisko jonkinlaista ohjeistusta tai jos ei onnistu minkä hintaista oli vaihtaa koraamoilla ?

Kiitos etukäteen!

18

7839

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saman teki mulle

      koetahan vielä kerran...vääntele sitä rattia samalla ...jospa se vaan kanittaa rattilukko jolloin avain ei käänny.

    • 15+6

      Se pitäisi saada radioasentoon eli kääntää yksi pykälä avainta. Silloin 2mm rautalangasta tehty U-rauta virtalukon koloista sisään. Se painaa lukitushaitat niin että lukko tulee vetämällä pois. Uudesta virtalukosta näät miten se lukitus toimii. Rautalankojen päät pitää viistää hiukan.
      Jos et saa virtalukkoa käännettyä niin homma vaikeutuu huomattavasti. Silloin tarvitaan rälläkkää ja uusia osia enemmän.
      Kokeile vielä kääntää avainta kun hakkaat siihen samalla jollain tampilla viereen. Voit myös purkaa virtalukon ympäristöä niin että pääset lyömään sivusta ja kääntämään avainta. Älä kuitenkaan katkaise avainta sisälle.

    • 230CE

      Mä sain tollaisessa tapauksessa lukon auki uudella avaimella. Vika ei ollutkaan lukossa vaan liian kuluneessa avaimessa.

      • Dipl-ins

        No jos avain on kulunut niin ettei vedä haittoja riittävästi sisään, niin eiköhän se lukkokin kulunut ole, kun oletettavasti se lukko ja avain on olleet ns. pari alusta asti. Vai availetko kuluneella avaimella uutta lukkoa? Toki uusi avain voi jonkin aikaa auttaa. En kyllä alkaisi kokeilemaan, milloin sen vaikutus tuli ulosmitattua, vaan vaihtaisin uuden lukkopesän pian.


    • justvaihdoin

      Todennäköisesti saa vaihdettua.

      Otat vain isot pihdit ja väännät varovaisesti avaimen juuresta virrat päälle ja käyntiin tai sitten siihen 2 asentoon, niin lukkopesän reunoille avautuu 2 pientä reikää, tunget reikiin viistetyt tikut, niin syvälle kuin menee, niin lukko tulee syliin..

    • Tapsula

      Virtalukon ongelmat ovat pääasiassa neljä seuraavaa:

      1) Yleisin on se että lukko on yksinkertaisesti sisältä niin likainen ettei se enää toimi. Usein lukko jumittaa johonkin asentoon. Ratkaisu joko uusi lukkosylinteri tai lukon puhdistaminen ja vaihto joskus myöhemmin. Jos saat avaimen pois niin lukkoöljyä tai CRC:tä sisään. Usein "ammattilaiset" neuvovat ettei saa laittaa öljyä koska se on sitten ns. viimeinen voitelu. Ovat osin oikeassa, mutta todellisuudessa väärässä. Jos laitat sinne pienen suihkauksen öljyä niin se vain kosteuttaa sen hienon lian ja nostaa kitkakerrointa ja lukko jumittuu kovemmin, mutta se on väärä tapa. Laita lukkoon öljyä joko suihkuttamalla hieman tai jos ei ole sopivaa spray-öljyä, niin lukkoöljyä avaimeen ja avain sisään. Sitten alkaa se lukon puhdistaminen eli hieman avaimen liikuttelua, pois, avaimen puhdistus, avain takaisin, hellästi avaimen liikuttelua, pois ja puhdistus. Toista tuota kunnes enää öljyä ei tule kovinkaan paljoa enää avaimen mukana. Lisää silloin pieni suihkaus öljyä ja aloita sen likaisen öljyn poisto uudestaan avaimen avulla. Ole hellä, älä käytä iikaa voimaa kun liikutat avainta lukkopesässä ettet riko avainta taikka lukkoa raa'alla voimalla. Avain ulos, puhdistus, avain sisään, liikuttelua, ulos, puhdistus jne. Voit suihkuttaa öljyä ja antaa sen vaikuttaa hieman aikaa (vartti, tunti pari) ja taasen jatkaa likaisen öljyn poistoa lukkosylinteristä avaimen avulla. Älä työnnä paperia tai mitään muuta sisään vaikka tuntuisi että sillä saisi likaista öljyä nopeammin pois koska se öljyllä kostunut paperi saattaa revetä ja pala jäädä lukkoon. Tällainen lukkosylinterin puhdistaminen saattaa kestää tunteja, jopa pari päivää, mutta erittäin suurella todennäköisyydellä saat lukjon toimimaan. Vaatii kärsivällisyyttä. Muista ettet saa suihkauttaa äljyä kerralla liikaa ettei sitä mene liikaa joloin öljy saattaa vaurioittaa sähköisiä osia. Kun olet saanut avaimen liikkumaan, suosittelen lähiaikana lukkosylinterin vaihtamista tai vähintään poistamista ja täydellistä puhdistamista. Lukkosylinteriä kukaan ei muista voidella ja valmistusvaiheessa se on voideltu. Kun nyt puhdistat lukkosylinterin öljyllö, se alkuperäinen voiteluaine myöskin poistuu. Mikäli et uusi lukkoa niin suosittelen lukkoöljyn pientä suihkausta lukkoon kerran kuukaudessa.

      2) avain tai lukon haitat kuluneet. Kun vertaat avaimia keskenään niin huomaat onko se avain kulunut. Muista että ne haitat lukkosylinterissä liikkuvat molempia avaimia käytetäessä eli haitat periaatteessa kuluvat hieman nopeammin. Lukossa on kuitenkin voiteluaineet laitettu valmistusvaiheessa, mutta avaimessa sitä ei ole. Ratkaisuna uusi lukkosylinteri ja avaimet.

      Mersufoorumilta näkee ohjeet kuinka lukkosylinterin saa pois. Tässä yksi vinkki, katso muitakin:

      http://www.mersuforum.net/forum/viewtopic.php?p=614673#614673

      3) lukkosylinteriin mennyt roska esim hiekanmurunen tai lanka avaimen mukana. Huomaa usein siitä että avain ei mene pohjaan saakka. Jos näin on käynyt niin saataapi edesä olla lukon rikkominen että pääsee eteenpäin.

      4) Lukkosylinteri on rikkoutunut eli jokin haitta tai muu pieni osa katkennut. Käytännöllisesti katsoen homma tarkoittaa lukkosylinterin rikkomista ja uuden asentamista.

    • sörlssön

      Jaaha siinä oli sepustusta kerrakseen mersun omistajille, pitäskö kääntää monelle kielellle.

      • unterdenlinden

        Totta jokainen sana. Tässä alkuperäisellä kielellä:

        Das Zündschloss Probleme sind vor allem in den vier folgenden:
        1) Die häufigste ist die Tatsache, dass das Schloss ist einfach die innen so schmutzig, dass es nicht mehr funktioniert. Oft wird die Sperre in jeder Position arretieren. Die Lösung, entweder eine neue Schließzylinder oder sperren Sie die Reinigung und Austausch irgendwann in der Zukunft. Wenn Sie den Schlüssel aus dem Schloss in Öl oder CRC. Oft ist die Beratung "Profis", die das Öl setzen kann, weil es dann heißt. Letzte Ölung. Sind teilweise richtig, aber eigentlich falsch. Wenn man dort ein wenig Hauch von Öl, damit es nur befeuchtet die feinen Schmutz und erhöhen den Reibungskoeffizienten und die Sperre friert schwieriger, aber es ist der falsche Weg. Legen Sie entweder durch Aufsprühen der Öl in das Schloss Bit oder, wenn keine geeigneten Spritzöl , das Öl Schloss und Schlüssel in den Schlüssel. Dann beginnt es, um die Lock-Taste, die etwas in Bewegung ist, aus, Schlüssel Reinigung, den Schlüssel zu der Rückseite reinigen, sanft bewegten den Schlüssel ab und der Reinigung. Wiederholen, dass, bis kein Öl mehr sollte nicht sehr viel mehr mit dem Schlüssel. Mehr als einen kleinen Hauch von Öl und starten Sie die schmutzigen Ölablass wieder mit einem Schlüssel. Seien Sie sanft, nicht verwenden iikaa Macht, wenn Sie den Schlüssel in das Schloss Fall nicht, den Schlüssel oder das Schloss mit roher Gewalt brechen zu bewegen. Schlüssel aus, Reinigung, Schlüssel in, bewegen, heraus, Reinigung etc. .. mit Öl besprüht und lassen Sie es für eine Weile zu arbeiten (eine Viertelstunde ein paar) und greift das schmutzige weiterhin das Öl aus dem Schließzylinder Schlüssel zu entleeren. Drücken Sie nicht die Zeitung oder irgendetwas anderes in sogar obwohl es scheint, dass es nicht verschmutzt Öl schneller, weil es Öl-angefeuchteten Papier reißen und ein Stück in das Schloss zu bleiben. Diese Art der Reinigung Schließzylinder kann Stunden oder sogar ein paar Tage dauern, aber eine sehr hohe Wahrscheinlichkeit werden Sie lukjon Arbeit. Es braucht Geduld. Denken Sie daran, Sprays äljyä Zeit zu, dass es nicht zu viel Öl joloin nicht gehen kann Schäden an elektrischen Komponenten verursachen nicht bekommen. Sobald Sie den Schlüssel zu bewegen haben, empfehle ich die in der Nähe während der Schließzylinder Ersatz, oder zumindest die Beseitigung und vollständige Reinigung. Der Schließzylinder ist keine andere Schmierung und der Herstellungsstufe wird geschmiert. Nun, wenn Sie den Schließzylinder Ol zu reinigen, es lässt auch die Originalschmiermittel. Wenn Sie ein neues Schloss im Schloss sind so empfehle ich einen kleinen Spritzer Öl in das Schloss einmal im Monat.

        2) einem Schlüssel oder einem Schloss Nachteile getragen. Wenn Sie die Tasten untereinander zu vergleichen und sehen, ob es der Schlüssel übergeben. Denken Sie daran, dass die Nachteile der Schließzylinder bewegen die beiden Tasten oder durch die Verwendung der Nachteile der Grundsatz, ein wenig schneller zu tragen. Allerdings hat das Schloss ein Schmiermittel auf der Herstellungsstufe gelegt, aber der Schlüssel ist nicht vorhanden. Lösung, die neue Schließzylinder und Schlüssel.


    • Möbil

      Ralliformulaa pikkusen pesään. Alkaa pelittään.

    • mese.d

      ei missään nimessä öljyä lukkopesään joka takkuilee, se on sitten viimeinen voitelu se!

    • klkoutttt

      Meni kans c-mersusta, eli vm 1994 1,8 bensa tuo virtalukon sylinteri. Eli rattilukkoo, eikä meinannut hievahtaakkaan. No, vemputtelin rattia voimalla ja samalla avainta väänsin semmoiset 15-20 minuuttia. ei mitään vaikutusta. Riskillä sitten pieni suihkaus crc ainetta ja virtaavain kääntyi. No, auton sai käyntiin kumminkin sitten. Tilasin heti uuden sylinterin, jossa 2 avainta mukana. 25 euroa maksoi ja korjaamolla se oli 10 minuutin työ, josta 10 euroa omistaja otti. Eli kun lukko alkaa tuntumaan väljältä, eli ensioireet alkavat, niin heti sylinteri vaihtoon. Jos jämähtää rattilukkoon ja hinattava on, niin se on satojen eurojen pieti sitten.

    • blonditko

      Dange söön onneks ei oosähkölukko

    • tuben_tuijottaja

      Youtubessa on vanhempiin Mercedeksiin perusteellisesti perehtynyt kanava, mercedessource. Kent on vanhempi herrasmies joten pitkäaikaista kokemusta löytyy Mercedes-Benzeistä, mm. tämä virtalukko-ongelma on käsitelty siellä.

    • Autoilia

      Olis myynnissä w 110 väyrynen 01/ 02 aj 650000 pikku vika virta lukkon pohja /avain koodattava leima vuodenloppuun auto pudasjärvellä aikaa torstaihin 040 5010764

      • kukaottaa

        Ei yhtään kiinosta tuollainen auto,pitääkö siitä tosiaan maksaa?


    • Remonttiristo

      Ekaksi pitää purkaa virtalukon kehys pois, nostaa vähän ratin puoleisesta reunasta ja siirtää kehystä ratin suuntaan, jolloin irtoaa kiinnikkeistä. Jos virta-avain kääntyy radioasentoon siitä vähän yli on reiät lukitushaittoihin (lukkosylinterissä näkyy lovet kahtapuolen), lanka menee helposti sisään kun on kohdallaan. Teräviksi (vinoiksi) teroitetut 3 mm mieluummin pianolangat rei'istä sisään teräväpuoli ulkoreunan puolella (lukitushaittoja pitää saada sisään päin), haitat on n. 40 mm syvällä. Kun saa haitat painettua sisään, lukkosynteri tulee helposti ulos. Ongelmia tulee jos avain ei käänny rattilukosta pois, siihen saattaa auttaa ratin kääntely samalla avaimesta vääntäen. Jos se ei onnistu, irrotettava runko-osa ohjauspylväästä, joka vaatii mittariston ja ratin alapuolisen paneelin irrottamisen. Osa kiinnitysruuveista on jo näkyvissä virtalukon kehyksen alla, sitten valonuppi irti vetämällä, hylsyllä mutteri pois, paneeliosaa siirtää oveen päin jolloin kehys irtoaa ja näkyviin tulee kiinnitysruuvit, konepellin aukaisuläpän läpi on reikä, siitä läpi ristipäällä, ruuvi pois, paneelin alaosassa pieni ristipääruuvi irti, jolla kiinni alimmaiseen paneeliin.. Runko-osan lukituspanta auki, lukitusnasta painetaan pohjaan, jolloin runko-osa tulee ulos, runko-osa ei sovi tulemaan ulos kaikissa malleissa ohjauspylvästä irrottamatta, jonka takia joutuu vetämään mittaristoa ulos, nopeusmittarin vaijerin saa syntyneestä raosta irti jolloin mittariston saa pois tieltä. Sitten varaosakauppaan ja uudet osa t paikoilleen...

    • taneaho

      Samat ohjeet pätee kuin naisen lukkopesään. Eli suihkaus sinne kuuluvaa öljyä tarvittaessa.

    • jännitelukko

      Miten niin elikkäs? Perustele!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1729
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1644
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1482
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      89
      1344
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1332
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe