jäspi lämminvesivaraaja

msu76

ostin tuossa alkuvuodesta jäspi merkkisen 100l lämminvesivaraajan joka puhkesi jo muutamassa kuukaudessa. Vaihto meni takuuseen ja kaikki oli hetken ok. Nyt varaaja puhkesi taas ja jäspin kanta oli ettei kuulu takuuseen koska vedessä on liikaa kloridia. Meillä on12 talouden yhteinen vesiosuuskunta joka on toiminut 50 luvun alusta lähtien. Vastaavia ongelmia ei ole ennen ollut. Tämä varaajankin vaihto tapahtui koska edellinen saman merkkinen varaaja oli vm 85 joten käyttöikä oli lopussa. Vedenlaadussa ei analyysien mukaan ole tapahtunut oleellisia muutoksia pariinkymmeneen vuoteen. Onko jollakulla vastaanvanlaisa kokemuksia? Korjasin varaajan itse hitsaamalla uudestaan tehtaan sauman joka vuosi.

17

8009

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • musu.

      Materiaali lienee vaihtunut rosteriksi ja se ei kestä kyseistä vettä?

      • peräsuolipentti

        On se kumma, kun rosteri ei kestä kyseistä vettä. Mitenkä mahtaa ihmisen suolet , mahalaukku, peräsuoli, vitsaputki ym. sisäelimet kestää?


    • käsivapina

      Minulla vasta kolmas kotimainen vesisäiliö, joka tulee kiukaan päälle savutorven ympärille, oli ehjä. Kaksi ensimmäistä vuoti hitsauksesta. Soitin tehtaalle ja kyselin, onko kyseessä yleinenkin työvirhe. Vastasivat olevan tosi harvinaista. En kyllä tätä usko. Onneksi kokeilin säiliöt ennen paikalleen asennusta. Vuoto oli kylläkin pieni. Voi olla, etten olisi vuotoa huomannut asennuksen jälkeen.

    • Jäspi-ongelmia

      Me ostettiin VLM 160 S malli mökille ja se alkoi vuotaa 4 vuoden jälkeen v. 2010.Vaihdettiin uusi vastus hintaan jotain 500 asennuksineen. Kesällä alkoi vuotaa jälleen ja nyt lakkasi lämmittämästä vettä.
      Selitys oli v. 2010, että johtuu veden laadusta. Mutta on käsittämätöntä, että runsaan vuoden mökkikäytön (kesällä 2 kk ja joka toinen viikonloppu) jälkeen taas vastus sökönä.
      Alkaa ihmettelemään Jäspin laatua. Kotitalossa lämmittimet eivät ole vuosikymmenien aikana hajonneet eikä veden laatu ole ollut kovin erilainen.
      Täytyy alkaa tutkimaan muita merkkejä.

    • http://www.varaaja.c
    • ----...----

      Kannattasko tutkii se varolaite??Yhdessä paikassa vajaa 2v vanha varaaja rupes vuotaa ja epäiltiin sit varoa.Meni takuuseen mut ei tietoa mistä ratkesi ja minkä takia.

      • ertyuioplkjhgf

        Lämminvesipuolelle kannattaa asentaa toinenkin varoventtiili, esim 1-2 bar toista korkeammalle paineelle, ei tule kalliita korjauksia sekundavaron takia. Vastoin kaikkia määräyksiä, varon vapaa virtaama pitää supistaa sellaiseksi, että sen jumittuessa täysin auki, ei lattiakaivot ja muut ala tulvimaan, näin on sattunut erittäin pahoja vesivahinkoja.


    • sepposekin

      On se helvetti ettei osata tehdä vedenkestäviä vedenlämmittiniä!
      Surkeita selityksiä. Huomasin juuri että n. 1, 5 vuotta käytössä ollut Jäspi vuotaa sieltä vastusten liitännän tyvestä.
      Ostan varmasti muun merkin.

      • sdfghjikolökjhgfd

        On tainnut Jäspin laatu romahtaa, ennen tekivät kestäviä varaajia. Nykyään on hyvä, että tieto leviää, jos yritys ei ota ongelmia vakavasti, se päätyy konkurssiin tulevaisuudessa.

        Hitsausaumojen vuotamiset johtuvat ammattitaidottomista työntekijöistä linjalla ja tuotteen tarkastusprosessin heikkouksista, materiaaleista säästetään. Nykyään näihin duunarihommiin päätyy kaikkein heikoin aines, suurimmalla osalla päihdeongelmia ja muuta, päästävät käsistään asiakkaalle aivan uskomatonta paskaa. Ennen oli ammattiylpeyttä, ei enään.


    • Joo-o...

      Mulla on ollut bilteman varaaja 5 vuotta eikä mitään ongelmaa. Maksoi 99€. Että siitä "laatumerkkiin" panostamisesta jollaisesta olisi "laatumerkkisenä" saanut saman kokoisena pulittaa helposti 500€.

    • Suomalainenlaatu

      Jäspi VLM-300S heidän eniten myyty lämminvesivaraaja polttaa sulakkeitaan, varaajan ikä 2v 3kk... Ihmetystä herättää laitteen takuu 2 vuotta säiliö ja 1 vuoden oheislaitteet, eipä herätä luottamusta laatulaitteesta. Edellinen Kaukora-merkkinen varaaja sentään kesti 25 vuotta.

      • Anonyymi

        Jäspi ja Kaukora on sama asia. Kaukora Oy valmistaa Jäspi merkkisiä varaajia


    • Anonyymi

      Tammikuu 2022 asennettiin uusi jäspi 300, mikä alkoi vuotamaan kesäkuussa 2022. Sen tilalle asennettiin samanlainen jäspi 300, mikä alkoi vuotamaan kuukausi myöhemmin. Kestäisiköhän Nibe, jos sitä kokeilisi...

      • Anonyymi

        Kannattaa tarkastuttaa asunnon sähköt. Minulla hajosi joskus kolmevedenlämmitintä kahdessavuodessa. Sähkäri löysi talon keskuksesta löystyneen liittimen, jonka hän korjasi. Tämän jälkeen vedenlämmitin on kestänyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa tarkastuttaa asunnon sähköt. Minulla hajosi joskus kolmevedenlämmitintä kahdessavuodessa. Sähkäri löysi talon keskuksesta löystyneen liittimen, jonka hän korjasi. Tämän jälkeen vedenlämmitin on kestänyt.

        Ei auta ko. ongelmiin.


    • Anonyymi

      Jokaisella kolmella yleisimmällä varaajan materiaalilla on heikkoutensa veden laadun suhteen -kannattaa tutustua asiaan.

    • Anonyymi

      Jäspin laatu täyttä kuraa, veden laatu höpinät on aika kaukaa haettu koska pöntön kestävyys pitää ylimitoittaa eikä alimitoittaa, esim. vahvasti klooratulle vedelle. Eihän lentokoneitakaan rakenneta niin että ne juuri ja juuri pysyvät ilmassa! Meillä alkuperäinen toisen merkin varaaja kesti melkein 20v ja nyt puolivuotta vanha jäspi meni puhki ja kodissa vesivahinko! Asiasta keskuskesteltu ammattilaisten kanssa sekä lueskeltu ihmisten kirjoittelua niin vika on pöntön hitsauksissa, miettikää siis tarkkaan minkä merkin varaajia hankitte, itsellä ainakin meni luotto kyseiseen merkkiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4463
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      94
      4454
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4066
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2997
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2611
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2163
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      342
      2115
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      204
      2079
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1705
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1462
    Aihe