AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

halvin talopaketti

65 Vastausta 283 633 Lukukertaa
mikä olisi halvin talopaketti ratkaisu n.100neliön talosta avaimet käteen toimituksilla?

kun katselee noita hinta-arvioita, niin vaikuttaa siltä että pieni tuloisen lapsiperheen on turha haaveilla omasta talosta.

itse pidän hintakattoa kaikkine kustannuksineen noin 130000eurossa, voiko tohon hintaan saada käytännössä talon avaimet käteen -toimituksella

Älvsby on

Siinä se, muut eivät lupauksistaan huolimatta onnistu.

muurametalo, T121 135neliötä 117 000e

muuttovalmiina.. +6000e niin saapi yläkertavarauksen (ja ite rakentaa loppuun..)
päälle tietenkin liittymät ja maansiirtotyöt. perustus kuuluu kauppaan.
www.talopaketti.net:istä löytyy vaikka mitä tietoja ja linkkejä eri valmistajille. suosittelen sitä sivustoa
Maatyöt eli kaivuu, sorat, liittymät ja tiivistykset tulee sen hinnan päälle! Hintalappu nousee 15000-25000.
Vanhoja tietoja nuo on lisäksi.

mutta on

Mutta ainakin täällä Tampereen seudulla on kyseisellä yrityksellä varmaan maailman vittumaisin tapettimies.Kunpa en enään koskaan törmäisi kyseiseen mieheen tai en takaa kuinka käy.

köyhällä ei ole varaa huonoon.....

muistappa otsikko...

Avaimet käteen et saa elspyytäkään 130 000e jos pihakin tehdään jotenki....

viranomaismaksut
tontti
liittymät
maatyöt

Minkä hiivatin tähden avaimet käteen. työ on se jokaa vie budjettisi karille.

jos et kykene tekemään itse suurinta osaa työtä niin unohda koko juttu.

Työstä

Ihmeen halvalla ne tekee noita valmiita taloja. 1000€ neliö on tiukka budjetti omatoimisellekkin rakentajalle.

Ä-talo lienee halvin. D-talo näkyi mainostavan hintaa 1066€/neliö, mutta tästä taitaa puuttua perustukset kokonaan?

Jos kunnan liittymät eivät ole markkinahintaisia niin 130.000€ taitaa riirttää juuri ja juuri 100 neliön Ä- ja D-taloon. Suuremmissa kunnissa saa pistää vielä ainakin 10.000€ lisää ja pihaan menee sen verran kun sattuu menemään :)

älväreistä

tulee uusi tasakattotalo ilmiö=ei kelpaa kennellekkään 20 vuoden päästä

Varmasti

Kyllä varmasti kelpaa, koska 20 vuoden päästä on samanlaisia tarpeita kuin nytkin. Huvittaa näiden "mestareiden" kirjoittelut ja Älvsby talojen mollaaminen. Niitä on myyty niin paljon, että tarpeet ja hinta kohtaavat. Laatu ei varmasti ole sama, kuin Kannus -tai Herralataloilla, mutta eipä ole hintakaan...
Että jos rahat riitää Älväriin, niin eikun ostamaan ja asumaan....

niin

kelpaahan joillekkin ladat ja fiaatit!

ja

skodat!
Kyllä kelpaa. Varaa ei ole mersuun ja jollain on kuljettava... Ladalla ajeltu vuosia ja hyvin olen töihin ja takaisin päässyt. Auto ei ole komein mahdollinen eikä ole hienoja ajotietokeneita, mutta asiansa (eli kuljettamaan ihmisen paikasta toiseen) ajaa hyvin.
Katsastuksesta menee läpi ja puheenaiheen saa helposti viriteltyä. Joidenkin mielestä on jopa "sielukas".

En sitten tiedä, onko älvärissä vähän sama. Eli perus-ok pienen budjetin talo. Kukaan, kellä on varaa Kannustaloon, tuskin Älväriä rakentaa mutta kaikilla ei ole niin paljon laittaa taloon ja silti omassa haluaa asua. Tälle porukalle ihan hyvä, edullinen talo. :)
Kyllä se on niin, että kun puutalomiehet kinastelevat mikä on laadukkain puurimpula, niin hjupaista se on seurata keskustelua.
Onko isännällä oikein KIVI talo vai kenties harkko?

Omalla työllä

Kokonaisbudjetistá.
Itsellämme tuli avaimet käteen Herrala, pitkälle viedyistä suurlementeistä.
Työn osuus (perustus, sisätyöt etc) budjetissa oli 25 te suurlementeillä. Paketti 70 te (Vastaava kastelli samalla valmiusasteella 60 te). Sähkö ja putkityöt erikseen (en olisi itse pystynyt tekee). Loput oli muuta kamaa , vastava, ym. suunnittelijat. Kok. budj 160 te + liittymät,luvat,autokatos, tontti

Kyllä Älppäri

Kyllä Älppäri on halvin ja pitää lupauksensa hinnastaan alusta loppuun mitä talopakettiin tulee ja kuuluu. Muut hommat kuten piha ym. niihin nyt saaki sitte panna mitä itse kukin laittaa. Kaikki kuuluu pakettiin myös se talon rakentaminen alusta loppuun. Joten ei tarvi kuin katsoa vierestä. Hyvä olisi silti hankkia hyvä rakennusvalvoja.

onko sulla lapsia ja vakituinen työ!!??

...onko sulla lapsia ja vakituinen työ!!??

Minkä takia ei valmistaloa, Pena?

Sil välillä ku sä hakkaat vasaralla varpailles kaksi vuotta ja "säästät" muutaman kymppitonnin ja menetät hermos niin mä saan puolessa ajassa hyvän talon ja ehdin tienatakkin 80000Euroa!!!!!!!!!
Miksi ottaa valmis perus paketti jos hankkii 160000 vuodessa. Ei se haittaa ,jokainen tekee tyylillään.
OKT rakentaja. Haluatko keskustella alueellasi tällä hetkellä rakentavien kanssa. Liity siis Facebookin Raksakimppaan.

Jo yli 1000 Rakentajaa mukana.
www.facebook.com/raksakimppa

Loppujen lopuksi

Jukka-talo on selvästi edullisin kokonaiskustannuksiltaan.
RTS- vertasi v.2003 ja tulokset on seuraavat:
Jukka   904
Lappli    941
Kastelli 954
Omatalo    962
Puutalo    1019
Jetta    1031
Plania    1049
Kannus    1054
Vaaja    1076
Herrala    1126

Pyyhin peppua...

Ei tuo kerro mitään. Ihan paska vertailu! Ei pysty vertailemaan...kertovatko siitä että esim. Jukka-rakentajat ovat erittäin omatoimisia, vähään tyytyviä perusjuntteja?

Oho...

...miten asiaton ja yleistävä kommentti Jukka-talojen omistajista.

Halvin = Laadukkain

Tässä lienee Jukka osunut naulan kantaan
Kuten sulo - eno aikanaan sanoi,
tankki täyteen, ku halavalla saa.
pannaan samantien toinen viereen, niin onpahan missä asua =D

Eli mitä opimme.
Kellokauppias v. 1845 sanoi, vaan paska on halpaa!
ja perussuomalaisen sananlasku, köyhäl ei oo varaa ostaa halpaa!
Joten kaikki älsbyhuussit, Jukka - huussit ja muut,
ostakaa kiinantuontimopot ja -autot, halavalla kun saa niin mikä jottei. heh heh...

LAPPLI TALOT

Moi,
rakennutimme 2v. sitten Lappli talon ja nyt jo ongelmia????!! mistä johtuu että yhden sivun ikkunat menevät kostealla eli nyt syksyllä huurun???? ja talvella sama ilmiö!!!!
talvella myös kaikki ulos johtavat ovet ovat lukkoja myöten jäässä????!! kuka osaa kertoa miten tulee toimia?? kuka maksaa nämä huonosti tehdyt kohdat talossa??? Lapplin porukka pystytti talopaketin ja omat kirvesmiehet ym. ammattilaiset teki muuten talon

Sisäpuolen ikkunatiiviste on oltava ehjä.

Sisäpuolen ikkunatiiviste on oltava ehjä. Ulkopuolen ikkunatiivisteen pitää olla ilmaa läpäisevä, esim. alhaalla ikkunan keskellä 10cm aukko ja ylhäällä sama, ei huurru
Terve kaikille talopaketti faneille...... !!!!
Kaveri teki Laplin muovit puuttu ja osa villoista seinistä täyttä humpuukia käytännössä tehty koko talo kahteen kertaan.... se siitä et rakentakaa elementeistä..

Hankkeen

voit säästää palkkaamalla valvojan mahdollisimman varhain. Hän osaa määrittää edullisuuden parhaiten. Kysymyshän lienee kuitenkin siitä, paljonko euroja kuukaudessa teillä on vara laittaa asumiseen. Valvojanne kanssa määritätte rakentamiskustannuksesten lisäksi pihan, tontin, liittymien, vakuutusten, viranomaismaksujen ja muiden mahdollisten kustannusten euromäärät. Sitten määrittelette talon käyttökustannukset haluamallenne ajanjaksolle. Näin osaatte hahmottaa rahoitustarpeenne, josta kululaskelmaa sitten jatketaan kuukausitasolle.

Valvoja?

Valvoja joudut olee itse. Vastaava mestari7työnjohtaja tai pääsuunnittelija on vieläkin kalliita muodollisuuksia, jotka maksaa 10 te.

Kyllä asia on niin että rakennusvalvonta määrää hyvin pitkälle minkälaisen talon saat tehdä, perustkset, kerrosluvun, pituuden jopa leveyden, kuistien kaiteet, ikkunat, värin etc etc,

Itselläni ei valvojat suostunut näyttäytymään kuin aloituskok. (pääsuunnittelija) ja muuttotarkastuksessa.

Pankki sanlee kyllä pitkälle talon budjetin lainanannolla. Kunnalta sekä sähkö- ja vesilaitokselta joudutte kysyy/saatte liittymämaksut. Samoin luvat ja hinnat pitää kysyä rakennusvalvonnasta.

Valvoja kullan arvoinen

Näin se vaan on, että kannattaa hommata kunnon valvoja. Meidän projektista ei ois tullut mitään ilman valvojan hyviä neuvoja ja apua. Heitäkin on varmasti moneen lähtöön mutta suosittelujen kautta löytyy hyviä ja tietää mitä saa.

Joo mutta kun

Työstä (normin mukainen) + kulut päälle.
Siis vastaava työnjohtaja. Käytännössä mitä olen seurannut kaverit käy pari kertaa paikalla ja antaa rakennusmiehille rakennepiirustukset ja sanoo tee näin. Vastuu on siirretty alihankkijalle.
Ómakotitalon rakentaminen vie noin kolmelta mieheltä 6 kk siis 18 kk yhdeltä mieheltä. Siis 160 hx 18 eli noin 3000 h.
Mestari on 1% paikalla valvomassa ettei tehdä sutta.....

näin on

Valvojalla voi olla kymmeniä eri vaiheessa olevia kohteita valvottavana, jos hän tekee hommaa leipätyökseen. Ei se montaa tuntia viikossa vietä aikaansa juuri sinun tontillasi, eikä paljon ehdi hoitamaan juuri sinun asioitasi. Jos valvoja on vielä muualla töissä ja tekee valvontaa oman työn ohessa, niin sitten ajanpuutteen lisäksi tulee kuvioon ammattitadottomuus.

Valvonnan idea on ihan hyvä, mutta toteutus ei. Käytännössä valvoja on mukana lähinnä viranomaistarkastuksissa ja hyvällä tuurilla häneltä voi soitella opastusta ja joskus ehtii käydä neuvomassa jotain. Pääsääntöisesti hommat tehdään ilman valvontaa.

Kokemus

Valvojan palkkaaminen on aivan samanlainen kuvio kuin kirvesmiehen/sähkärin/putkimiehen. Hyvät suhteet, maine ja työtaakka on otettava huomioon. Oma kokemukseni on kyllä myönteinen. Asiantuntijan tieto ja taito maksoi hintansa takaisin moninkertaisesti.

Joo näinkin voi olla

Jos teet kaikki itse etkä tajua asioista hökäsen pöläystä. Tällöin voi miehestä joka osaa kertoa ettei sähkötöitä saa tehdä itse ja muuta voi olla apua?
Mutta se että tarvitaan joku kaveri katsomaan kovalla palkalla että naulaat sisälevyjä kattoon on aivan järjetöntä (loppurakentaminen).

Silloin taas kun mestarin pitäisi olla jatkuvasti paikalla on kun tehdään kosteita tiloja ja vesi/viemäritöitä. Silloin kaveria tuskin edes näkyy.

Kyllä mielestäni hyvä pääurakoitsija on huonosti rakennushommat hallitsevalle tärkein.
Itselläni on kokemusta viime vuodelta eteläsuomesta. Varsinkin kun kunnon aliurakoitsijoita ei saa oikeen mistään.

Vastaava mestari

Kyllä ihan oikeasti kannattaa palkata se vastaava mestari, siis kunnollinen sellainen jo ennen kuin mitään on tehty.
Silloin saa hyviä, rahanarvoisia neuvoja moneen asiaan esim. talopaketin valinnassa.
Totuus on että työhönsä vakavasti suhtautuva vastaava mestari antaa loistoneuvoja, estää rakentajia tekemästä monenlaisia tyhmyyksiä.

Täällä löytyy...

Meille tulee suomen valmistalo,100 neliötä, kahdella makuuhuoneella, avaimet käteen.
Kuuluu myös perustusten teko. Hinnaksi tulee n. 130 000 ilman tonttia. Meidän talo valmistuu syys-lokakuussa.
Käy katsomassa..www.suomenvalmistalot.fi

Onnea

vaan teillekkin..

kiitos..vaan

...=)

Tekee vain Lounais-Suomessa?

Ainakin meillä tyssäsi uudellamaalla siihen että ei saatu edustajaa millään kiinnostumaan asiasta.
Ajattelimme että jos asia ei etene alussakaan niin tuskin lopussakaan.
Tuli sellainen kuva ettei he haluneet rakentaa kuin lounaassa. Tehdas suositteli tätä edustajaa. Fastum edusti Stadissa.

..näin on

Olen myös saanut sen käsityksen että rakentaa vain lounais-suomessa.

Eipä tällä hinnalla kylläkään saa mitään luxus taloa mutta asuttavan kuitenkin.

Luxus hinnat on sitten ihan erikseen...

Vanha remontoitava talo olis maksanut saman eli...

Valmistus

Käyppä ensin kattomassa Savonrannalla miten taloja valmistuu??

KYLLÄ

Jos tingit seudusta, eli et halua PK-seudulle, niin kyllä. Tosin silloin tulee halvemmaksi jo valmis talo kuin paketti, koska pystyttäminen on yhtä kallista kaikkialle...

100 000 e saa jo pienen maatilan maaseudulta...
130 000 eri suuren ja hyvän näköisen omakotitalon...No, noilla summilla saa sitten kaksion stadista..

korjaan

yksiön stadista, lähiöistä kaksion
no ei kyllä pientä eikä suurta maatilaa saa 100.000 e taidat olla kaupungista :-)
No kyllä saa semmosen 10-20 hehtaarin pienviljelijätilan rintamamiestalolla ja talousrakennuksilla, joskus voi olla vanha navettakin...
Nytkin kun nopeesti vilkasin niin etuovella ja oikotiellä on useempia myynnissä alta satkun.

Yks niistä on mun naapurissa, niin sillä tiesin kattoo :)

Hirsitalo halvalla

Tervehdys! Kylläpä täällä onkin tullut vastauksia kysymykseesi. Itse suosittelen Suomenhirsikotoa. Sadan neliön hirsitaloja löytyy monia ja ovat helposti muokattavissa oman mielesi mukaiseksi. Hintakatto tulisi olemaan juuri noin 130000e n. 100 neliön talolla ja avaimet käteen toimituksella. Talomalleja löydät osoitteesta www.hirsikoto.fi. Lisätietoja saat helposti sähköpostilla kauttani. Osoite on jolbe@jippii.fi

Tarjoa avaimet käeteen

Hei, tarjoan sinulle talon tuohon hintaan, kunhan vaan pidät huolen siitä että materiaalit eivät karkaa käsistä.
Ei muuta kuin postaat vaan tänne tarjouspyynnön.
Missä talosi sijaitsee, millainen on tontti vaikuttavat siihen sitoudunko tarjoukseen: Tähän asti sanon vaan että se on mahdollista, mutta oletko sellainen asiakas etttä kanssasi voi tehdä kauppaa vai oletko ihan huuhaa perseauki vai onko sinulla jotakin sukanvarressa.
Siitä kaiki lähtee: Onko sulla tuo raha!!!???

D- talo

Meille valmistu viime vuonna Design talojen Ailan talo 100 neliötä pohjoiseen, valmis talopaketti n.100.000€. Pohjarakentamiseen meni 10.000€. Vastaava mestarikin oli johon meni jokunen tonni. Perustukset kuuluivat hintaan. Mitään muutoksia ei tehty sopiva malli kun oli meille. Oma tonttiki jo oli ennestään ja helppo maapohja, sekä kunnallisliittymä jne. oli jo tontillamme koska vanha talomme on siinä. otimme myös kodinkoneet ja keittiökaapistot jotka kuuluivat hintaan. Tyytyväisiä ollaan.

HUHHUuh

meidän valmis okt 330neliötä maalta savosta maksoi 120 000, mieti kaksi kertaa alatko rakentaa. remonttilainaa otettiin 50 000. eli 170 000 = stadin kaksio

HINTAVERTAILU

talopakettien hintavertailu http://www.talonrakennus.info/

Heips...

paljon tulee maksamaan esim. toi mikä on nyt kastellitalopaketti 109 860e ja siihe jos itte hommaa sen tontin esim. 10000eurolla niin paljonko maksettavaa jää loppu töille ajatellaan niin vielä että tontille olisi myös tie. niin sanokaa paljonko noin kokonaisuudessaan talo kaikkineen tulisi maksamaan. huom. jos ei ite osaa tehä oikein mitään.

EDULLISIN TP

Markkinoilla ei ole tarjolla todellista avaimet käteen taloa,kaikista puuttuu jotain.Halvin tapa
on sopia alan ammattilainen,vertailija ja kilpailuttaja.Osaurakoina suurelementtipohjalta ja
maltillisilla valinnoilla saat halvimman/edullisimman ratkaisun.On tyhmää maksaa yleiskuluista
ja sisällön puutteista ns. avaimet käteen toimittajille

Älvsby on ainoa

Älsvby on ainoa jonka kustannustehokkuus riittää edes jonkinlaiseen laatuun tuolla rahalla. Eipä tarvitse hirveästi miettiä minkä toimittajan valitsee.

Kokonaiskustannukset halvassa talopaketissa

Kastellin muuttovalmis €conomy 100m2 121.320
toimituskulut 2.800
Muut kulut:
omatontti 30.000
viranomais- ja valvontakulut, liittymät
työmaan yleiskulut,sähkö,vesi,siivous 14.000
tontin maarakennustyöt ja maa-ainekset 20.000
pihatyöt ja ulkovarusteet 7.800

yht. 195.920

MAKSA VÄHITEN

Pyydä vertailupalvelusopimusluonnos kotiisi ilmoittamalla spostiosoitteesi!!!

Juu, kyllä löytyy

Vanhan hirsirakennuksen siirto voipi onnistua. Kysele olisiko jollakin tällainen kiusankappale tontillaan. Asuinkäyttöön sitä ei kuitenkaan enää voi noin vain ottaa, koska siirrettyä taloa koskevat uudet rakennusmääräykset. Tähän kompastui mm. Teijo-Talot yrittäessään kierrättää talojaan.

Jos löydät jostakin valmiin talopaketin 130 000 eurolla, kerro siitä muillekin.

Ehkä ainoa vaihtoehto on muuttaa sinne missä talot ovat halpoja.
Joo kyllähän nuo älvärit on todella halpoja mutta jos yhtään rakennusfysiikkaa tuntee ja on tutustunut heidän rakenne detaljeihin, niin kyllä nuo kiertää kaukaa. Ovat suorastaan hävettävän araksi tehty virheille.
Passiivitalopaketti on ainoa oikea ratkaisu. Energian hinta pomppaa pian pilviin.
Tuossa muuta vuosi sitten yhdessä pikku kunnassa katselin tonttia ja ajattelin ihan perustaloa mm.älvsbyytä . Kunnalta kehuttiin, että joku paikallinen kirvesmies on rakentanut edullisesti perustaloja, no tiedä näitä millaisia tekevät asia jäi ja tuli ostettua vanha talo.
Mitä mieltä olette mittavan peruspaketista ja toimitussisällöistä?
Saimme tarjouksen mittavan 123neliöisestä talosta, hinta ilman toimitusta oli n. 45.000€, hinta pompsahti 49.000€ toimituksen ja kaikkien kodinkoneitten, saunan valmistuksen kanssa. Itse pietän tarjousta hyvänä... mutta mitä mieltä olette yleensä mittavasta?

peruspaketti 50.000

Muut kulut:
Kirvesmiehiä kaksi kappaletta (ilmaisia)+ oma työ ja sukulaiset
omatontti 10-30.000
viranomais- ja valvontakulut, liittymät
työmaan yleiskulut,sähkö,vesi,siivous 10.000
tontin maarakennustyöt ja maa-ainekset 20.000
pihatyöt pikkuhiljaa...
Kaikki kalusteet, maalit, laminaatit, takka.... yms = ei hajuakaan hinnasta????

Saammeko talon valmiiksi 150.000eurolla. mielipiteitä kaivataan?
Tottakai saatte jos teillä on 2 ilmaista timpuria koko projektin ajan.
Yleensä nuo on n. 40-60 prosenttia kuluista.
Meille tuli mittavan peruspaketti, noin 60 000 e. Kaikki toimitettiin ajallaan, ei mitään valittamista, voi aidosti suositella.
Peruspaketin hinta oli suunnilleen kuudesosa kaikista kustannuksista (ilman tontin hintaa), eli melko pieni osa. Yllättävän paljon tulee kustannuksia mm. maanrakennustöistä, sähkötöistä, putkitöistä ym..
Ei välttämättä ihan 150 000 riitä, mutta riippuu kyllä tosi monesta asiasta, esim. materiaalien laadusta ym.. Liittymät (ainakin haja-asutusalueella) ja valvontakulut on myös yllättävän kalliitta.
Mutta mielummin kannattaa jättää budjettiin tilaa, kuin vetää ihan tiukalle.
Ni kyl Ä-talot on hintansa väärti, sano kuka teistä tahansa mitä tahansa. Eli jos
ottaa valmispaketin ni se o valmis sokkeleita myöden= avaimet käteen. Ja ei tässä
puhuta tonteista, kunnan maksuista ta muusta, vaan pelkästä talosta ja Ä-talo
n.100 neliöö= alle 130000e. ET SILLAI.
siis kuka ostaa halvimman talopaketin? :) mulle ei ainakaan kelpaa omaksi asunnoksi halvin, ei edes karjasuojaksi...
Itellä on sellainen periaate, että turhasta en maksa!
Mutta asiaan noi hinnat on muuttunut varmaan, mutta millä/kellä valmistajalla on tällä hetkellä otsikon mukainen valmistalo

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta