Muonion kunnanjohtapeli

Ruusulehto vai Kalle

Taas ollaan tekemässä johtajaa Muonioon,jolla näytöt adellisistä toimista ei tue valintaa Muonion johtajaksi.Uusia ja nuoria kasvoja peliin nyt.Kokeiltaisko välillä, olisko oman kylän pojasta johtajaksi.Kalle kehiin nyt.

79

3880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höpölöpöhöpö

      Ja höpöhöpö.

    • kysyy

      Ketkä ovat hakeneet Muonion kunnanjohtajan pestiä tällä kertaa?

      • luoteislapista

        26.01.2012

        Yksitoista haki Muonion johtoon




        Muonion kunnanjohtajan virkaan tuli yksitoista hakemusta viime perjantain määräaikaan mennessä. Hakijoiden joukossa oli myös yksi muoniolainen, varatuomari Kalle Varis.
        Muonion kunnanhallitus päättää tammikuun 30. päivän kokouksessaan, ketkä hakijoista kutsutaan haastateltaviksi.
        – Listalla on hyviä hakijoita valittavaksi asti. Olen vakuuttunut, että helmikuun valtuusto pystyy valitsemaan meille kunnanjohtajan, sanoo Muonion kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Niemelä.
        Hakemuksensa Muonion kunnanjohtajaksi jättivät rovaniemeläinen työnohjaaja ja toimittaja Pertti Ahokas, filosofian maisteri Leena Harjula-Jalonen Keravalta, ylitarkastaja Sirpa Hartojoki Keravalta, aluepäällikkö Marko Hoikkaniemi Haukiputaalta, ylitarkastaja Jarmo Huhtala Rovaniemeltä, hallintotieteiden maisteri Jussi Javanainen Ylistarosta, Forssan perusturvajohtaja Leena Leppänen, insinööri Mari Pakka Kausalasta, varatuomari Kyösti Tornberg Oulusta, Kalle Varis sekä filosofian maisteri Sirpa Viljamaa Kokkolasta.
        Varis ja Viljamaa hakivat kunnan johtoon myös runsas vuosi sitten, kun Muonioon haettiin vuodeksi määräaikaista kunnanjohtajaa.
        Hoikkaniemi puolestaan haki Muonion kunnanjohtajaksi viime syksynä. Tuolloin marraskuussa kunnajohtajaksi valittu Ari Maaninka ei kuitenkaan ottanut tehtävää vastaan, ja kun varalle ei ollut valittu ketään hakijoista, piti virka panna uudelleen hakuun.
        Vuosi sitten määräaikaiseksi kunnanjohtajaksi valitun Leena Lehtoruusun lähdettyä Muo-
niosta kunnanjohtajan tehtäviä on hoitanut sivistystoimenjohtaja Marianne Mäkelä.

        Aki Ollikainen


    • kuntakalle

      Kannatan lämpimästi,nuorissa Muonion tulevaisuus.Kielitaitoinen,symppis,osaava,ennakkoluuloton,tuomarismies,näillä pärjää pitkälle.

      • 3605

        Joo jos tarttee ostaa audin kierrätys osia,mutta mutta kunnan johtoon kokoomus Kalle,Ei kiitos


    • Sisäpiiri?

      Olisi aika mielenkiintoista tietää mistä olet tietosi saanut. Meinaan niistä hakijoista. Hakuaika päättynyt vasta ja nyt jo tiedät nimet. Ettei vain sinulla olisi omat sormesi sopassa jotenkin.

      • luoteislapista taas

        02.02.2012

        Muonio haastattelee viisi kunnanjohtajaksi pyrkivää




        Muonion kunnanhallitus valitsi viisi haastateltavaa Muonion kunnanjohtajaksi. Haastateltaviksi kutsuttiin Sirpa Hartojoki, Jarmo Huhtala, Leena Leppänen, Kyösti Tornberg ja Kalle Varis.
        Keravalainen Hartojoki työskentelee tällä hetkellä ylitarkastajana valtiovarainministeriössä ja rovaniemeläinen Huhtala on ylitarkastaja Ely-keskuksessa. Leppänen puolestaan työskentelee Forssan kaupungin perusturvajohtajana.
        Sekä Tornberg että Varis ovat varatuomareita. Tornberg on työskennellyt kunnajohtajana muun muassa Iissä ja Variksella on tätä nykyä oma yritys Muoniossa.

        Anssi Tapio


    • pohj san

      Hakijat on ilmoitettu jo viimeviikolla.Lehet toimii.

    • näihän se on

      Kyllä joku oman paikkakunnan Kalle on parempi kuin jostain ei mukään tullut nappula.
      Isoin kysymys on paikkakunnalla kuka todellisuudessa on se kunnanjohtaja ja ketkä haluavat kehittää kuntaa. Lahkolaisethan tiedetään eikä heistä ole minkään valtakunnan kehittäjäksi kelpaavia. Siihen joukkoon on kehittyneet kaikki muita alas painavat voimat. Ei , kunnanjohtaja pitää olla tavallinen ihminen joka käsittää tavallisen muoniolaisen arkea ja on valmis kehittämään kuntaa posittivisin mielin ja positiiviseen suuntaa. Kyllä henkilön persoona on tärkeä. Tällaisen ihmisen kanssa on mukava puhua ja vaihtaa ajatuksia ilman että tarvitsee pelätä että niitä käytetään vastaan heti kun kääntyy kulman taaakse.

      • olen Muoniolainen

        Tosi on,ei muuta ko meän oman kylän poika vain ohjaimiin.Mies on nuori ja oppivainen ja tietää kyllä Muonion huolet.Ja koulutusta on ja on aito Muoniolainen!SE on vielä pieni juttu että nuorikin ihminen vanhenee, niin siinä vain pakkaa käymään! Ei kannata lähteä hakemaan kuuta taivaalta,siinä saattaa käydä ohrasesti niinkuin tässä nähtiin"hän kun oli kaikkein paras ylitse muiden" vaan mites siinä sitten kävikään????


      • Missi johtoon!
        olen Muoniolainen kirjoitti:

        Tosi on,ei muuta ko meän oman kylän poika vain ohjaimiin.Mies on nuori ja oppivainen ja tietää kyllä Muonion huolet.Ja koulutusta on ja on aito Muoniolainen!SE on vielä pieni juttu että nuorikin ihminen vanhenee, niin siinä vain pakkaa käymään! Ei kannata lähteä hakemaan kuuta taivaalta,siinä saattaa käydä ohrasesti niinkuin tässä nähtiin"hän kun oli kaikkein paras ylitse muiden" vaan mites siinä sitten kävikään????

        Missi kehiin! Jos kerran lukenu missi on eholla niin ei kahta meininkiä.


    • Taivas ja meri

      Vasemmistolainen on Oikeistolainen?!?

      Valitaan kunnanjohtajaksi paikallinen Kalle. Äänestä presidentiksi Haavisto, joka estää kuntaliitoksen. Vaihtoehto, äänestä ”Niinistö presidentiksi”. Kokoomuksen Henna Virkkunen hoitaa heti neljän kunnan kuntaliitosta, Muonio-Enontekiö-Kolari-Kittilä yhdeksi kunnaksi.

      Muoniolainen hakee Muonion kuntakonsernin ylivelkaantuneena saneeraukseen; siihen riittää pelkästään yhden kuntalaisen hakemus. Kunnanhallitus ja valtuuston jäsenet voivat joutua tekemiensä päätöksien johdosta henkilökohtaisesti vastuuseen rahallisesti, jos tekevät ratkaisuja kunnan vahingoksi. Sellaisia voisi olla varattomaksi katsottavan kuntakonsernin varojen käyttö virkoja perustettaessa. Eivätkö osaa kuntien yhteisiä virkaliitoksia tehdä yhteiseksi eduksi siten, että ostaisivat toisesta kunnasta joitakin sellaisia palveluja, joita ei pienen kunnan kannata yksin ylläpitää? Tutkittavaksi tulee Muonion kuntakonsernin varallisuus ja velkojen määrän yhteisvertailu. Samoin kunnan maksuvalmius sekä se, että lisääntyykö velat palkkojen maksamisen takia.

      Rahapulan takia mm. kuntalaisten terveys on vaarannettu pahasti, kun terveyspalveluita on säästetty. Moni hyvä veronmaksaja on jo siirtynyt parempien terveyspalvelujen kuntiin pysyvästi asumaan. Allekirjoittanut on jo pitkään kantanut huolta näistä asioista ja niistä kirjoituksillaan kommentoinut.

      • paneudu asioihin

        Tiedoksi, jos et satu tietämään:

        Ei presidentti päätä kuntaliitoksista. Haavisto ei pysty estämään kuntaliitoksia eikä Niinistö niitä toteuttamaan.

        Tämä tiedoksi muillekin, jos vielä on tuollainen aukko tiedoissa tai jos tämä on tarkoitushakuista lukijoiden harhaanjohtamista.


      • Demari, he,hee
        paneudu asioihin kirjoitti:

        Tiedoksi, jos et satu tietämään:

        Ei presidentti päätä kuntaliitoksista. Haavisto ei pysty estämään kuntaliitoksia eikä Niinistö niitä toteuttamaan.

        Tämä tiedoksi muillekin, jos vielä on tuollainen aukko tiedoissa tai jos tämä on tarkoitushakuista lukijoiden harhaanjohtamista.

        Paneuduit asioihin. Eihän Presidenttiä tarvita, ellei sillä ole vaikutusvaltaa ohjailuun, vaikka onkin jäsenkirjansa aina presidentiksi valittuaan velvollinen jättämään.
        Lapin läänin asukkaat, eivät nyt osallistu ollenkaan presidentin vaaleihin, jos satuu olemaan kepulainen tai lestadiolainen. Miten he voisivat äänestää; " Niinistöä tai Haavistoa" ja kepulle ei varmasti kelpaa kumpikaan. Väyrynen antaa hyvät ohjeet ja osaa karvansa näyttää, erittäin ikävässä tappio kisailusta kostona.


    • masa

      Heittäkää höpöttömästä sen "paikallisen" kanssa, ajais vain tietyn porukan asioita. Ulkopuolinen paras vaihtoehto.

    • Ei-muoniosta, onneks

      Mista ne hakijat saa tiedoksi? En ole nahnyt mediassa. Kertokaa ketka oikeasti ovat hakeneet. Vaikuttaa noo kirjoituksien kuvaukset aika heppoisilta, ei taida kriteerit olla korkeella tai onko sellaisia ollenkaan????

      • haavistöpöö

        Masalle tiedoksi,kyllähän se vähän aikaa sieppaa kun huomaa vallan siirtyneen toiselle puolen tietä.Elämä on kovaa opetusneuvoksellakin.Jo historiassa opetettiin jokaisen vallan ajan olevan rajallinen.


    • en opiskele

      MUONION johtoon ei tunnu kelpaavan juristi mutta maan pressaksi ylioppilas.

    • Mitä veilä tapahtuu?

      Vai voittaako varmasti, kunnanjohtaja kisaan suostumuksen antava Kallevi?

    • mikä ydin

      Net jotka ovat enemmän saaneet jotain aikaan täällä lapissa eivät ole koulun penkillä taitojaan hankkineet. Kyse on persoonasta ja positiivisuudesta, sitkeydestä ja oivalluksista nähdä kauemmaksi kuin nenänpäähän tai omaan suuhun.
      Otetaampa esimerkiksi vaikka Päivikki Palosaari ja Nikka. Monista muista lapin kunnista ei tällaisia ihmisä löydy. Tyhjästä tulleet mutta saaneet paljon aikaan.
      Ei akateeminen pätevyys johda mihinkään yksistään ilman sitäkin pärjää hyvin jos on muut taidot vahvoja. Ikävä että nykyään on liikaa niitä paperipätevyysvaatimuksia.
      Muonion kuntapeli näyttää olevan yhtä sekaisin kuin ruotsin sossujen poitiikka jossa suurin syy on juuri se mitkä tavoitteet ja politiikka puolueella on. Ihan sama kuka on johtaja jos ydin puutttuu. Sitä kannattaisi myös Muoniossa miettiä sitä ydintä.

      • Muoniossa asunut

        Lisäisin Nikan ja Palosaaren listaan myös Yliniemen Arvon ja Pertin. Ilman heitä Muonio ei olisi tänä päivänä juuri mitään, korkeintaan näivettynyt parin tuhannen asukkaan kunta. Nyt Muonio on kuitenkin kokoonsa nähden yksi virkeimmistä kunnista Lapin ja koko Suomenkin mittakaavassa.


    • Koulunpenkki

      Ei kunnanjohtaja ole harjoittelupaikka! Se on kovaa hommaa. Mitas Kallella on aikaisemmat virat

    • Liian vähä kokemusta

      Ehkä nyt kuitenkin pitäisi edes vähä olla jonkinlaista kokemusta ja elämää takana ennenkuin valitaan vaativaan virkaan. Ihmisenä voi olla aivan kiva ja mukava mutta ei kunnanjohtajaksi.

      • Kuntalaínen tietää

        Kallen isällä kova kunnalispolitiikka kokemus, ääniharvat ovat älykkäitä opettajia. Kalle ei tarvitse virka ja työ ansioita, kyllä isä politiikkana opettaa, joten vain kunnanjohtajaksi. Ei Muonio tarevitse, sellaista johtajaa, joka löisi kaikki hakijat hallintojen virka nimike ennnätyksillä, eri viroissaan.


      • jooh näin on

        No mitäs sen Muonion kunnanjohtajan sitten pitää osata.. Kyllä osaamistaidoksi riittäisi ihan samat kyvyt kun on Palosaari, Nikka ja Yliniemi persoonillakin.
        Avustajat ovat sitä varten että ottavat selville laki ym asiat ja näitä avustajia kyllä on Muonion kunnassakin ihan kylliski.


    • liput kaikille korvi

      Joo mutta EU.n vaatii kaikenlaista lippua ja lappua, todistusta siitä ja tästä että byrokraateilla, kouluttajilla ja kaikenlaisilla tarkastusvirastoilla riittaäisi töitä.
      Katsokaa nyt esim. kuljetusalaa, pitää olla kortti, ammattitodistus, digikortti....ADR-todistus...... kalustolla pitää olla sitä ja tätä ja vielä enemmän kaikenlaista. Voi h....Lehmätkin kulkee liput korvissa, samoin lampaat jne.... ja tästä kaikestä hölmöilystä met maksamme. Tämä on sitä hölmöläisten kehitysvisioa ja näin ollen jää todella tärkeä muu kehitys tekemättä. Jos met maksamme pöljistä hommista joita meidän pakotetaan tekemään ei varoja jää mihinkään tosi tärkeään kehitykseen. Kumma kun ei verotoimisto ole vielä keksinyt että kaikille ihmisille veroliput korviin mitä maksaa veroa.

    • Kullanarvoinen neuvo

      Menkää nyt kaikki ihan ensimmäiseksi äänestämään presitenttiä!

      Valinta kannattaa tehdä sillä perusteella, että pätevin tietenkin presitentiksi ja sitten siinä sivussa ajatella sillä perusteella, että onhan se Nainen maan äitinä sopivampi kuin ulkomaalainen Mies Maanäiti. Saulilla on näyttöä ja osaamista, melko yhtä hyvä kuin Paavo. Tai siis lähes yhtä hyvä.

      Voipi tuo Haavisto sitte hakea vaikka Muonioon kunnanjohtajaksi. Uutisten mukhaan on kovin tykätty mies Lapissa. Ja on sillä nätti puoliso. Huumorimiehiä ja eikä syle kuppiinkaan, jos ratista kärynny.

    • Se ei käy!

      Elkää sitte heti käykä vokottelemaan sitä Pekan kaunista puolisoa!

      • Tillaa

        Lapin-Kansa niin asioita.


    • tietoa etsivä

      Paljon puhutaan kunnanjohtajakanditaateista, mutta kukaan ei vielä ole kertonut, keitä ovat ne hakijat.

    • jkllopo

      Kuka Kalle?

      • Ulkopuolinen kehiin!

        Lapissa on menestyneita itseoppineita, totta. Niiden ei olekaan tarvinnu hakea tekemissin lupaa Muonion kunnanvaltuustolta! Ois kaatunu kaikki bisnekset valituksiin ja riitoihin. Ei kunnanjohtaja pysty johtaan ilman valttustoa, tekeen kunnasta kukoistavaa. Jos valtuustossa sukulaisia se tietty helpottaa, voi kotona sopia valmiiksi asiat. Nyt on vara valita puelueeton kokenut johtaja ilaman sukurasitteita.


      • Puolueetonhakijaon
        Ulkopuolinen kehiin! kirjoitti:

        Lapissa on menestyneita itseoppineita, totta. Niiden ei olekaan tarvinnu hakea tekemissin lupaa Muonion kunnanvaltuustolta! Ois kaatunu kaikki bisnekset valituksiin ja riitoihin. Ei kunnanjohtaja pysty johtaan ilman valttustoa, tekeen kunnasta kukoistavaa. Jos valtuustossa sukulaisia se tietty helpottaa, voi kotona sopia valmiiksi asiat. Nyt on vara valita puelueeton kokenut johtaja ilaman sukurasitteita.

        Ja ketä tarkoitat Puolueettomalla johtajalla,kantasi paljastaa sellaisen olevan hakemassa.Jos meinaat niitä jo lähellä ekäkeikää olevia,kiitos ei.Vanhempi on jo puolensa valinnut ,eli se siitä.Nuori ja puolueeton on Kalle.Pistä paremmaksi jos pystyt.


      • vanhoollinen
        Puolueetonhakijaon kirjoitti:

        Ja ketä tarkoitat Puolueettomalla johtajalla,kantasi paljastaa sellaisen olevan hakemassa.Jos meinaat niitä jo lähellä ekäkeikää olevia,kiitos ei.Vanhempi on jo puolensa valinnut ,eli se siitä.Nuori ja puolueeton on Kalle.Pistä paremmaksi jos pystyt.

        Kyllä tämän Kallenkin pitäis jo oppia sanomaan päivää,tai tervehtiä kun vasataan tulee. Ylimielinen, ehkä leuhka. Ei kunnanjohtaja-ainesta !!!!


      • muoniolainen
        vanhoollinen kirjoitti:

        Kyllä tämän Kallenkin pitäis jo oppia sanomaan päivää,tai tervehtiä kun vasataan tulee. Ylimielinen, ehkä leuhka. Ei kunnanjohtaja-ainesta !!!!

        Kyllähän se tuo Kalle osaa päivän sanoa, miten se on sulla ittelä nuo käytöstavat. Kalle ei ole leuhka eikä ylimielinen joten eiku kunnanjohtajaksi vain, onhan Kalle syntyperänen muoniolainen ja käyny jopa Suomen ulkopuolelakin,


      • mikä suku?
        muoniolainen kirjoitti:

        Kyllähän se tuo Kalle osaa päivän sanoa, miten se on sulla ittelä nuo käytöstavat. Kalle ei ole leuhka eikä ylimielinen joten eiku kunnanjohtajaksi vain, onhan Kalle syntyperänen muoniolainen ja käyny jopa Suomen ulkopuolelakin,

        Ettäkö tet vielä tiiä, että Muoniossa pittää kuulua oikehaan sukhuun ja oikehaan puoluheesseen, jos meinaa kunnalta saaha hommia ja varsinki vähän parempia hommia.

        Son muuten tosi.

        Vaikka olisit kuinka hyvin hommat muuala hoitanu ja ansioitunut, muttako Muoniosta haet paikkaa, se tyssää heti näihin kahteen asihaan.

        Mutta annappa, ko on muualta tullu tai tulossa. Heti kelpaat.

        Samahan son politiikassa. Ko on oikeassa puoluheessa, ei tarttekko tulla, valithan heti kunnanvaltuusthoon, vaikka et olis vielä kereny maksaa yhthään veroa Muonihoon. Näin on käynyt. Sitten ne muoniolaiset alkaa syyttämhän ja valittamhan siitä, ko ei se ole niin hyä, ko pitäs olla. Syyttäkhön itteänsä, itteppä on valinheet.


      • totta
        mikä suku? kirjoitti:

        Ettäkö tet vielä tiiä, että Muoniossa pittää kuulua oikehaan sukhuun ja oikehaan puoluheesseen, jos meinaa kunnalta saaha hommia ja varsinki vähän parempia hommia.

        Son muuten tosi.

        Vaikka olisit kuinka hyvin hommat muuala hoitanu ja ansioitunut, muttako Muoniosta haet paikkaa, se tyssää heti näihin kahteen asihaan.

        Mutta annappa, ko on muualta tullu tai tulossa. Heti kelpaat.

        Samahan son politiikassa. Ko on oikeassa puoluheessa, ei tarttekko tulla, valithan heti kunnanvaltuusthoon, vaikka et olis vielä kereny maksaa yhthään veroa Muonihoon. Näin on käynyt. Sitten ne muoniolaiset alkaa syyttämhän ja valittamhan siitä, ko ei se ole niin hyä, ko pitäs olla. Syyttäkhön itteänsä, itteppä on valinheet.

        Asiaa puhut,suhteet ja sukulaisuus Muonios valttina.Pirunmoinen kateus estää Kallea saamasta kunnanjohtajan virkaa.Täytyyhän se jokaisen alottaa ensimmäinen työpaikka,oli se kuka tahansa.Ei Muonios kukhaan kelpaa,oli se pappi,tai lukkari.Lestadiolaisuus jyrää.


      • Miksi muonio ei vast
        Ulkopuolinen kehiin! kirjoitti:

        Lapissa on menestyneita itseoppineita, totta. Niiden ei olekaan tarvinnu hakea tekemissin lupaa Muonion kunnanvaltuustolta! Ois kaatunu kaikki bisnekset valituksiin ja riitoihin. Ei kunnanjohtaja pysty johtaan ilman valttustoa, tekeen kunnasta kukoistavaa. Jos valtuustossa sukulaisia se tietty helpottaa, voi kotona sopia valmiiksi asiat. Nyt on vara valita puelueeton kokenut johtaja ilaman sukurasitteita.

        Ahokas on yksi parhaimmista tässä joukossa, toki hän on opiskelut ja suorittanut tutkintojakin. No, ei se Pertti kelpaa tietenkään. On aika suorasanainen jätkä!


    • jokuvain

      Mitä muonio tekee kunnanjohtajalla, jos kerta kunnat yhistyy?

      • Näin oli Muoniossa

        Ennen oli niitä virastojen johdoissa useita sivuvirkoja Muoniossa. Yhdellä kahdessa päävirassa olevalla oli useita sivuvirkoja ja samanaikaisesti. Kyseisellä sattui olemaan, useisiin johto virkoihin virkastutkinnot suoritettuna. Muonion kunnanjohtajan virka vosi olla vaikka sivuvirkana. Tai usealla kunnalla yhteinen kunnanjohtajan päävirka. Kunnanjohtajan viralle voidaan antaa hyvinkin tarkat työ ohjeet kunnan kehittämiseksi, tai valmistelemaan usean kunnan kuntaliitosta.


    • kuuraaja

      päättäjillä on vaikea tehtävä vähän kun lottoaminen löytää oikeasti hyvä

      • Järki käteeen

        Hartojoki ja Tornberg taustaltaan selvästi ovat oikeita ehdokkaita, samoin Leppänen, vaikka ajojahti Forssassa saattaa rasittaa. Taustan mukaan kolme ehdokasta yli muiden, unohtakaa nyt erilaiset kallet ja muut samantasoiset höpötykset.


      • PÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ
        Järki käteeen kirjoitti:

        Hartojoki ja Tornberg taustaltaan selvästi ovat oikeita ehdokkaita, samoin Leppänen, vaikka ajojahti Forssassa saattaa rasittaa. Taustan mukaan kolme ehdokasta yli muiden, unohtakaa nyt erilaiset kallet ja muut samantasoiset höpötykset.

        Ei tuu nytten muuta mieleen nim.järki käteen kuin PÖÖ


    • suunana ylös

      kerro tarkemmin taustat niin saama johtajan ja samalla lopetetaan jauhamiset. Kunta tarvii jämerän veturin

    • Kalle V. 4 Muonio

      Tietenki Kalle V. kunnanjohtajaksi Muonioon. Kalle V. on osaaja ja lakimies. Nuoria osaajia tarvitaan kuntiin vanhentuneitten yli keski-ikäisten kunnan työntekijä-vanhuksien johtajiksi. Minkä ikäisiä muut hakijat on? Uusia tuulia ja uutta katsantoa tunkkaiseen kuntapolitiikkaan niin nuorempiaki kiinnostaa enemmän. Muonioon pitää tuoda viisaus aina etelämpää?

    • kallekoo

      Miekö luulin että se Kalle oli joku muu Kalle Muoniosta. Toiveajattelua........joo

      • sdftgyhujiklertyuik

        Palstalla näyttää olevan suuri yksimielisyys Kallen puolesta.Kertoo jotain ehdokkaasta.Toivottavasti valtuutetutki vähän ottaisivat selkoa mitä kansa mieltä asiasta.


      • Hohhoijakkaa
        sdftgyhujiklertyuik kirjoitti:

        Palstalla näyttää olevan suuri yksimielisyys Kallen puolesta.Kertoo jotain ehdokkaasta.Toivottavasti valtuutetutki vähän ottaisivat selkoa mitä kansa mieltä asiasta.

        Tällä palstalla onkin niin suuria järjen jättiläisiä, että aivan päätä huimaa. Toivottavasti valtuutetut arvioivat koulutusta ja työkokemusta, sehän se tässä ratkaisee.


      • Ottakaa selvää
        sdftgyhujiklertyuik kirjoitti:

        Palstalla näyttää olevan suuri yksimielisyys Kallen puolesta.Kertoo jotain ehdokkaasta.Toivottavasti valtuutetutki vähän ottaisivat selkoa mitä kansa mieltä asiasta.

        Kertoo siitä, että samat henkilöt kirjoittaa näitä viestejä. 2-4 henkilöä kehuu tuttuaan/sukulaistaan koko ajan. Googlatkaa muut hakijat, siinä jää Kalle kolmanneksi.


      • höpölöpöt
        sdftgyhujiklertyuik kirjoitti:

        Palstalla näyttää olevan suuri yksimielisyys Kallen puolesta.Kertoo jotain ehdokkaasta.Toivottavasti valtuutetutki vähän ottaisivat selkoa mitä kansa mieltä asiasta.

        Höpsistä, kertoo että pari tuttua kirjoittelee vuoronperään


      • miesghjk25

        Muonion kunnanjohtajaksi haki perjantaina määräaikaan mennessä 11 ehdokasta. Hakemuksia saapui ympäri Suomen. Kolme hakijoista oli lappilaista.

        Paikkaa hakivat työnohjaaja, toimittaja Pertti Ahokas Rovaniemeltä, sallalaislähtöinen filosofian maisteri Leena Harjula-jalonen Keravalta, valtiovarainministeriön ylitarkastaja Sirpa Hartojoki Keravalta, aluepäällikkö Marko Hoikkaniemi Haukiputaalta, Lapin Ely-keskuksen ylitarkastaja Jarmo Huhtala Rovaniemeltä, hallintotieteiden maisteri Jussi Javanainen Ylistarosta, perusturvajohtaja Leena Leppänen Kylmäkoskelta, insinööri Mari Pakka Kausalasta, varatuomari Kyösti Tornberg Oulusta, varatuomari Kalle Varis Muoniosta sekä filosofian maisteri Sirpa Viljamaa Kokkolasta.


    • mites on

      entä kalevi raudanluja ammattilainen ,hakiko hän?

      • No voi että..

        Hakijat on ilmoitettu sekä Lapin kansassa että Luoteislapissa.


      • hömppähönmppä
        No voi että.. kirjoitti:

        Hakijat on ilmoitettu sekä Lapin kansassa että Luoteislapissa.

        Siis,keskustellaanko ehdokkaista vai haukutaanko toisiamme.Jäitä hattuu sanoi Haavisto.


      • Valintaehtona vaimo?

        Kalevi on jo listalla suostumuksen antajaksi. Häntä ei nyt voida valita, koska hänellä on liian iäkäs vaimo?


    • diedon jano

      ei haukuta vaan kaikille ei tule lappalaista

    • Järki käteen jatkaa

      Joo, valtuutettujen osaaminen on tässä keskiössä, ja sehän tässä oikeesti pitäisi muoniolaisia pelottaaa. Piirit on niin pienet, että ei kukaan ulkopuolinen voisi uskoa, että oikeasti jonkun ns. vaikuttajan kakaraa ajetaan näillä palstoilla kunnanjohtajaksi ilman mitään oikeita ansioita. Mutta Muoniossa tämähän voi oikeasti onnistua ..... ?????? !!!!!!!

      • Pilvilinnalaiset

        Niin,järki käteen.Ihmetyttää vain miksi Muoniossa ei anneta demokratian toimia tässä johtaja kysymyksessä.Yleisestihän on tiedossa että kepun ehdokasta on kävelytetty ympäri kuntaa jo pari viikkoa sitten ja vain( hän) on varteenotettava ehdokas.Perimmiltään asiassa lienee kyse nykyisten vallapitäjien vallasta joka uhkaa murentua jos valitaan paras,silloinhan (sopivin) jää rannalle.Tämä on valitettava ilmiö ja johtuu politiikkojen vallanhalusta johon he ovat sokeutuneet.Toivoisin tulevissa syksyn vaaleissa Muoniolaistenkin ymmärtävän että nämä vanhat jäärät olis paras päästää eläkkeelle politikoinnista ja valita uusia ja nuoria päättään kunnan asioista.Yleisestikin, tämä suuntaus voisi alkaa kiinnostaan Muoniolaisia ja kiinnostusta oman kunnan asioihin.Välinpitämättömyys oman kunnan asioihin pönkittää vanhaa valtaa joten aktiivisuutta toivon syksyn kuntavaaleihin ja korjataan mitä on korjattavissa Muoniossa.


      • Juttu jatkukoon
        Pilvilinnalaiset kirjoitti:

        Niin,järki käteen.Ihmetyttää vain miksi Muoniossa ei anneta demokratian toimia tässä johtaja kysymyksessä.Yleisestihän on tiedossa että kepun ehdokasta on kävelytetty ympäri kuntaa jo pari viikkoa sitten ja vain( hän) on varteenotettava ehdokas.Perimmiltään asiassa lienee kyse nykyisten vallapitäjien vallasta joka uhkaa murentua jos valitaan paras,silloinhan (sopivin) jää rannalle.Tämä on valitettava ilmiö ja johtuu politiikkojen vallanhalusta johon he ovat sokeutuneet.Toivoisin tulevissa syksyn vaaleissa Muoniolaistenkin ymmärtävän että nämä vanhat jäärät olis paras päästää eläkkeelle politikoinnista ja valita uusia ja nuoria päättään kunnan asioista.Yleisestikin, tämä suuntaus voisi alkaa kiinnostaan Muoniolaisia ja kiinnostusta oman kunnan asioihin.Välinpitämättömyys oman kunnan asioihin pönkittää vanhaa valtaa joten aktiivisuutta toivon syksyn kuntavaaleihin ja korjataan mitä on korjattavissa Muoniossa.

        Miksi kaikki Kallen kannattajat ovat kadonneet palstalta?


      • ulkopaikkakuntalaine
        Juttu jatkukoon kirjoitti:

        Miksi kaikki Kallen kannattajat ovat kadonneet palstalta?

        En ole Kallen kannattaja enkä vastustaja, kun en tavannut enkä tunne tätä mainittua Kallea.

        Sen, mitä olen ymmärtänyt näistä jutuista ja tiedän, että hän on muoniolainen tai elänyt Muoniossa suurin piirtein lähes koko elämänsä lukuun ottamatta opiskeluaikojaan ja kai asustelee nytkin kouluttauduttuaan lakimieheksi.

        Olen ymmärtänyt, että hän on todella muoniolainen ja sitoutunut Muonioon. Luulisin, että hänestä tulisi hyvä kunnanjohtaja. Hän luultavasti tuntee suurimmaksi osaksi paikkakunnan väestöä - ainakin oman ikäluokkansa, hän tuntee paikkakunnan elinkeinorakenteen, hän tuntee paikkakunnan luonnon, hän tuntee paikkakunnalla lähes kaiken, mitä tavallisen paikkakuntalaisen tarvitsee tietää. Hän on lisäksi kouluttautunut kaveri ja mitä olen ymmärtänyt lehtitiedoista, osallistunut erilaisiin toimintoihin lapsuudesta lähtien.

        Sitoutumista paikkakuntaan jo osoittaa sekin, että hän ei valmistuneena lakimiehenä ole lähtenyt etelän "rahaisille" työmarkkinoille, vaan on palannut Muonioon.

        Muoniolaiset, miksi ette valitsisi tällaista kaveria kunnanjohtajaksi? Voi olla, että valitsettekin, mutta heitin kysymyksen tällä palstalla olleen keskustelun pohjalta.


    • ennen oli niin

      Vieläkö Muoniossa on vallalla tapa, että pitää kuulua oikeaan sukuun, puolueeseen ja oikeaan uskonnolliseen suuntaan, jotta ovat avautuvat yhteiskunnallisiin ja seurakunnallisiin virkoihin ja toimiin?

    • Laskelmatiedoista.

      *Ehdotus. Muoniossa kunnanjohtajaksi vain toistaiseksi valitaan ja määräajaksi, enintään yksi vuosi ja lykätään vielä toistaiseksi vakinaistamista.
      Neljän kunnan Tunturilapin jako?. Suunnittelut kuntapalveluista neljässä kunnasta, alustavasti seuraavasti suunnittelua.
      1) Kittilä. Tekninen, suunnitelu ja rakentaminen,sekä johtaminen.
      2) Muonioon; Terveyskeskus vuodeosastoineen rakennetaan. Vanhat toimipisteet, jäävät vanhastaan entisiin kuntiin. Johtaminen Muonioon, jossa johtava lääkäri.
      3)Kolari. Matkailu, liikunta ja johtaminen.
      4) Enontekiö. Poronhoito ja maatalous ja eläinlääkäri toimi ja johtaminen.
      5) Kittilä. Sivistystoimi ja johtaminen, lukioasteelle saakka, sekä johto.
      6) Muonioon. Ammattikorkea koulutus ja johtaminen.
      7) Enontekiölle. Sosiaalitoimi ja johtaminen.
      7) Kittilä, Kunnanjohtaja, Kolari varakunnanjohtaja ja menettävät kunnanjohtajansa Enontekiö ja Muonio. Niissä hoidettu heikosti kuntatalous.
      8) Kunnanvaltuusto, johto Kolariin ja kunnanhallitus Kittilään. Vähenee luottamushenkilöt 3/4 osalla ja myös lautakunnista. Kokousten istuinpaikat avoimena.
      Eräiden kuntien tuotanolliset ja taloudelliset syyt ajautumisesta selvittelyyn ja kuntaliitoksiin vahvan isännän käsissä. Tehtävien toteuttajaksi valitaan ilmeisesti paikkakuntien asiat hyvin tunteva ja laajan hyvän koulutuksen ja kokeemuksen omama.

    • aivansama

      Näkkyypä päättäjiä kirjottelevan,noh päättäjä

      • Tummperin tamperi

        Lapin radio kertoo erään ex johtajan olevan vahvoilla kunnanjohtajaksi.Uutisointi vois alkaa esim.Muonion kepu vahvoilla valittaessa ex johtajaa.Puolueetonta johtajaa Muonio tarvitsee selvitäkseen eripurasta joka vaivannut kuntaa pitkään.Eli vääntö vallasta jatkuu,jatkuu,jatkuu.Ei hyvältä näytä.


    • ????????????????????

      Muoniossa mennyt kunnanjohtaja valinta kaksi vaiheiseksi.Valintojen(vaalien)väli vain pitkittynyt.

    • Suut tukkoon?

      Hyvänen aika, mitä jälleen tapahtui?. Kunnanjohtajan virka jouduttaneen vielä vakan virheen johdosta julistamaan kolmannen kerran haettavaksi.
      Kunnanjohtajan virkaa voidaan täyttää, vain jos ei tapahdu sopimattomin virhein julkisuudessa, kunnan johtajan virkaan valitseminen. Tietojen antamisessa onkin hyvin tarkkaa kunnan hallituksen ja valtuuton jäsenien julki tiedottaminen ja ennen vaalia voi tapahtua vakava virhe, tasapuolisessa valmistelun valinta toiminnassa.

    • pitihän se arvata

      Tämä se vielä puuttuisi, että menisi kolmannen kerran hakuun.

      Johan muoniolaisille nauraisivat tai taitavat jo nyt nauraa kittiläläiset, kolarilaiset ja enontekiöläiset.

    • Johka

      Hyvä neiti valittiin, onneksi ei "kylän omaa".

      • Zokethedepp

        Kyllä näyttäis Kallella ihan hyvin menevän vaikka ei kunnanjohtajaksi päässytkään. Näyttäis olevan RS6 Audi myytävänä Levillä.


    • Väärävalintataas

      Nythän se sitten on jo nähty mihin valittu kunnanjohtaja on Muoniossa pystynyt vsikuttamaan. Ei mihinkään.
      Tuthaan otettiin etelästä asti.

    • tällämennääntäällä

      Kunnanjohtaja johtaa virkamiehiä, kunnanjohtajaa johtaa loppupelissä valtuusto jonka päätösten toimeenpanoa ja laillisuutta valvoo kunnanhallitus.
      Mitä surkeammat valinnat, sitä surkeampi lopputulos.

    • paskahousumieki

      Nimimerkillä kirjoittavat ovat paskahousuja.

      • paskoopaskoo

        Ei saatu kunnanjohtajaa,saatiin kunnanjohtajan palkkaa nostava. Nim.paskahousumeininki,kaikilla meillä paskat ollu housuissa jossain elämän vaiheessa.


      • TOSIVAI

        LISTA KIERTÄÄ, JOKO ON LÄHDÖNKELKASSA!


      • kierrenimi

        Laitan nimeni jos listan kierrättäjä myös lähtee ja pari muuta.


      • Omantunnonkysymys
        kierrenimi kirjoitti:

        Laitan nimeni jos listan kierrättäjä myös lähtee ja pari muuta.

        Taitaa olla vasta esitys kiertämässä. Taas on päässyt "salainen asiakirja" liikkelle. Monellako jo kopio siitä.
        Vielä ei aamulla ollut Seon ilmoitustaululla.
        Jokainen joka tuntee ettei homma ole ollut hanskassa koko aikana laittaa nimen listaan. Sillä siisti ja uusi hakuun.


      • Kerääjällenimi
        kierrenimi kirjoitti:

        Laitan nimeni jos listan kierrättäjä myös lähtee ja pari muuta.

        Kukahan se listakerääjä on? Osaa odottaa oikeaa kerääjää!
        Tosiaankin muutama voi lähteä luottamustehtävistä vaikka jo huomenna. Ne jotka pitäisi ei lähe kulumallakaan.


    • Pääseväteroon

      Jatkakaa vain. Kittilässä on hyvä hakea malli, ja saattavat antaa teille sen vt.ukon kohta ihan ilmaiseksi.

      • yliseitsemännolla

        Valtuutetuista vanhin taitaa potea Kittilän Nikka syndroomaa ohjeistaessaan jotain jonnekkin.Olisko syytä aloittaa itsestä pesän puhdistus.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      70
      6850
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4440
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2883
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2121
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1475
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1111
    Aihe