Kumpi lumilinko?

Pohdiskelija..

Lumilingon hankinta edessä mökille keski-suomeen, olen päätynyt kahteen merkkiin, joko Jonsered ST 2109E tai Husqvarna ST 2109E. Näihin siksi, että huolto ja varaosat tarvittaessa saatavilla mökin läheltä. Lisäksi ovat ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan sopia (myös hinta / laatu mielestäni kohdallaan ). Mutta kumpi? Ovat lähes identtiset. Itse en kaupunkilaisena tunne merkkien eroja. Onko kestävyydessä tai jossain muussa eroja, mikä auttaisi valinnan tekemisessä? Josered olisi hiukan halvempi.

47

18761

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Edellinen..

      Husqvarna oli ST 268 EP, sori!

    • kurjen alli

      Molempi parempi, sama kone eri väreissä. Jonskissa on kierukoiden rakenne avoin, ei tukkeudu niin herkästi mutta menee solmuun kun lumen alta löytyy klapi tahi kivi. Pienellä parantelulla molemmista saa hyvän. Sanoisin näin että edullisempi vie voiton. Hyviä molemmat.

      • kurjen alli

        Jaa olihan ne eri moottorit, toinen snow series 1350 ja toinen se 1450, puolen kilowatin ero jolla ei käytännön merkitystä.


    • Toron_omistaja

      Käypä kokeilemassa Toroa. Minä olin ostamassa myös Husqvarna, mutta satuin kokeilemaan Toroa kylmiltään ja valinta oli helppo sen jälkeen. Toro on paljon tasapainoisempi, eli sarvista kallistaminen todella kevyt. Myös torven pyörittäminen aivan eri luokka kuin noissa toisissa.

    • hu

      eiköhän se honda tee edeelleenki parhaat ja varmimmat pienmoottorit,on se vaan mahtava vehe käynnistyyn pakkasesta!

      • Harkinnassa??!!

        Hondan pienmoottorit ovat kyllä maineensa puolesta kestäviä, mutta ylittävät kipurajan hinnoillaan. Niissähän ei taida myöskään olla sähkökäynnistystä ( verkkovirralla ). Onko myöskään itse linkokoneisto yhtään kestävämpi?


    • Digiootti

      Onkohan nuo "rollaattori" lumilngot sopivia mökkiolosuhteisiin, ne taitaa olla suunniteltu tasaisille asvaltti pinnoille.
      Minulla on mökkikäytössä sarvitraktori, jossa on lisälaitteena lumilinko. Sillä aukeaa mökkitie ja pihapolut paksummastakin lumesta.
      http://www.youtube.com/watch?v=KtGbk-8UBKM

      .

    • aaass

      no juu..itse ostin ns. kiinan halpislingon viime syksynä ja nyt käyttänyt talvella. hyvin lähtenyt käyntiin ja pelannut moitteetta..
      kuka nyt kallista hondaa ostaa..

      • Mikä linko:.?

        .

        Ei myö usota ellet ilmoita mikä linko

        .


      • 6+9=?
        Mikä linko:.? kirjoitti:

        .

        Ei myö usota ellet ilmoita mikä linko

        .

        Mä vastaan kun mulla on sama.
        GlansSnowPower telavetoinen mod. STG1170E.


    • pettynyt omistaja

      Hakin Jonseredin lingon ST2109E ja tämä yksilö on ollut susi.3 takuukorjausta 1 vuoden aikana.Seuraavana syksynä kun koneella oli ajettu yhteensä 5 tankillista hihna meni poikki.ajatelkaapa itte.5 tankillista kestää vetohihna.Valmistaja vastasi että voi miten ikävää,mutta mitäs olit niin tyhmä että ostit semmoisen romun.sitä kadun nyt

    • kari789

      Mulla MacCulloch merkkinen 61 cm ja kokemuksia sen perusteella.

      Starttia ei ole mutta en pidä sitä tarpeellisena. Kone käynnistyy helposti ja varsin kevyesti vetämällä narusta pari kertaa. Jos ei sitä jaksa, niin tuskin jaksaa linkoakaan ajella. Valo puuttuu ja se olisi hyvä olla.

      Hyvää ko koneessa on torven kääntö pikakahvalla, ei siis veivaamalla. Jos ajat pihaa edestakaisin, niin joudut jatkuvasti kääntämään torvea puolelta toiselle.

      Toinen hyvä ominaisuus ko koneessa on vedon ja linkouksen kevyet kytkimet eli ne käsikahvat. Niitähän joutuu painamaan koko ajan kun linkoaa. Olen kaupoissa kokeillut erimerkkisiä ja monessa niitä pitää painaa tai puristaa todella kovaa.

    • Hangstie

      Yksi kolmesta parhaasta Lingosta on Husgvarna, itse päädyin Husgvarna ST268ET malliin joka on piikkiketjuilla yhtä hyvä kuin telamalli mutta on halvempi:)
      ST276ET ei ole sen tehokkaampi kun tuo pieni teho ero menee leveys eroon työssä. Kelat ja kuuppa on eri tekoa kuin muissa, selvästi paksumpaa rautaa;). Hinta tingittynä 1650€

    • linkomies mikä ?

      Minä ostin murrayn, 9hv.n malli ultra nyt 5 talvi alkaa , remppaa ollut uskomattoman paljoa kannentiiviste, hihnoja , hihnapyöräkin kerran (meni heti takuuseen ) harvoin pystyy 2tuntia ajaan ettei jotain ole vialla , no ei se ollut kuin tonnin peli , mutta Murrayta en suosittele jos ajoa on hiukan enempi !

      • jonsored 995e

        Hakusassa linko hl 1000-1500. Kysymys kuuluu et onko lingot kuinka työläitä ajaa käännellä. Tulis vanhan vaarin käyttöön pohjois suomeen. Ajot 20metriä eli tie auki postilaatikolle ja pari polkua pihan poikki. Melko tasaista maastoa.Lapio hommia hän ei enään jaksa mutta lingon perässä vois kävellä vai onko se kuinka repivää? Onko akku yleensä itse ladattava vai onko näissä laturi.


      • Anonyymi

        11 v ajoin Murrilla. Nyt jämähti venttiilit. Toimi hyvin,ei ongelmia ennen sitä.


    • einoenkeli

      Ei ole työläs käännellä, kun ostaa sellaisen lingon jossa voi jommankumman pyörän vapauttaa vedosta. Eli kun painaa kahvasta niin toinen pyörä ei vedä jolloin kääntyy siihen suuntaan.... ja toiseen suuntaan toinen pyörä vapauttamalla. Ehdoton ominaisuus lingossa!

      • tonnin peli

        Onko tämmönen ominaisuus yleendä kaikissa tonnin peleissä? ukko käytteli vielä muutama kesä sitten puutarha jyrsintä. Se repi ja väänsi aika lailla. Painava vehje kääntää muutenkin.Vois kai kuvitella et linko menee tasasemmin.onko se siis lähinnä perässä kävelyä?


      • Anonyymi

        kyllä. suuri apu ainakin omassa husqvarnassa


    • M_llä alk. pettynyt

      Onko kellään kokemusta 1-vaihe lumilingoista? Honda HS550, entä Husqvarnan vastaavasta?

    • M_llä alk. pettynyt

      Heippa!
      ÄLKÄÄ OSTAKO sellaista lumilinkoa, joissa vaijerit kulkevat vaipan sisällä jos ei ole lämmin säilytystila lingolle! Minulla vaijeri jäätyi, kun sinne pääsee lumi joka joskus sulaa ja pakkasella taas jäätyy. Joka linkouskerta vaijeri pitää sulattaa kuumailmapuhaltimella. 2-VAIHE LINGOISSA ON USEITA PAIKKOJA JOTKA SAATTAVAT VIKAANTUA. Lumenkeräimen voimansiirtolaatikko on yksi heikko kohta.
      Voimansiirto vaihteistossa heikko kohta.

      • Anonyymi

        Mitä vähemmän vaijereita sitä parempi.


      • Anonyymi

        No siitä pääsee eroon jos laittaa aseöljyä tai ohutta siihen tarkoitettua öljyä. Itse ostin harpentilta ja suihkutan sitä välillä avoimiin vaijerikohtiin ja toimii ilman sulatuksia. tekee kalvon vaijerin päälle ja kulkeutuu myös suojan sisäpuolella kun antaa samalla vaijerille liikettä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No siitä pääsee eroon jos laittaa aseöljyä tai ohutta siihen tarkoitettua öljyä. Itse ostin harpentilta ja suihkutan sitä välillä avoimiin vaijerikohtiin ja toimii ilman sulatuksia. tekee kalvon vaijerin päälle ja kulkeutuu myös suojan sisäpuolella kun antaa samalla vaijerille liikettä

        Tangot on parempi. Vaijereita saa olla kokoajan sulattelemassa ja rasvailemassa ja jäätyy siltikin varsinkin jos kelit käy plussalla.


    • Parashonda

      1987 ostettu Honda ja kerran vaihdettu hihna pelaa edelleen (2018).
      Laakista käyntiin.

    • mitä_seuraavaksi

      Mitä Honda kuuluu aloituksen kysymykseen?

    • Mulla on nyt 7hp kiinalainen linko justiin toimitettuna viikko sitten.Helppo käyttää ja saa silleen vedon että toinen rengas vain vetää.Sitten vaijerit ei ole jäätyvää mallia vaan avonaista lanka vaijeri tyyppistä.Samoin tuo voimansiirto laatikko mitä joku tuossa ylempänä vika kohteeksi mainitsi niin tässä koneessa siinä on rasvanippa asennettuna mutta se nippa oli joku kiina versio niin vaihdoin normi traktorissa käytettävän nipan sen tilalle.! Samoin kitkapyörä on helppo huoltaa sillä sen renkaan saa vaihdettua pyörälle tosi helposti ja osana maksaa vain 10-18€.Eli huomattavasti paranneltu versio aikaisemmista kiina koneista valoineen ja sähkö strartteineen nyt käytössä.!
      Hintaa tällä oli kotiin tuotuna 535€

    • Vuorellaistuja

      Kokemuksesta voin sanoa, että halpa tulee käytössä kalliimmaksi kuin kallis laatumerkki. Siksipä vain Yamaha ja Honda kelpaavat minulle. Hydrostaattinen veto, ei hihnanvaihtokuluja, kestää kovassakin käytössä vähintään 20 vuotta. Kaikki toimii niinkuin on suunniteltukin, käynnistyy omalla akulla, tuottaa riittävästi virtaa myös tehokkaisiin LED-työvaloihin. Itsellä nyt reilun vuoden ikäinen Yamaha, jossa sähköstartti, akku, sähköinen heittotorven kääntö, telaveto. Maksoi 3500 euroa. Velipojalla 19-vuotias telaveto-Honda, vaihdettu vain puola kolmisen vuotta sitten. Käy ja kukkuu kun vetaisee pari-kolme kertaa. Ostettu markka-aikana tammikuussa 2000, hintaa en muista. Äidillä ollut nyt uutena ostettu 4-vuotias Jonsered ST 2019 E, johon vaihdettiin äskettäin jo kolmas ruuvi/linkohihna. Hihnan hinta noin 50 euroa postikulut ( vaihtotyö, jos ei itse vaihda). Melkein samantien, kun vaihdoin uuden hihnan, niin noin 15 minuutin koelinkouksen jälkeen lumiruuvi jumittui osuessaan maahan jäätyneeseen murskeeseen, jolloin sulakepultti ei mennytkään poikki, vaan menikin ruuvia/linkoa pyörittävä akseli hihnapyörän tyvestä. Takuuhan ei ole tietenkään enää voimassa, joten täytyy alkaa metsästämään jostain uutta akselia, mikäli sen hinta ei ole sitten satoja euroja, eli kannattaako edes vaihtaa...

    • halvallakin_pääsee

      Joskus Lahden Sopenkorvesta ostin kaksivaihelingon. Eli joku Simleksi, kansankielellä.
      Ko. firma on muuttanut Nooan aikana vanhan vitostien varteen, ja ollut lopetettunakin pian 10- vuotta. Olen erään kirkon parkkipaikkaa sillä ajellut, muutamaa pihaa ja nyt paritalvea sitten vaihdoin Jonskuun. Jonsku on ollut ongelmallinen. Nyt nostan sen taas autoon ja vien huoltoon. Ei kestänyt lingotun penkan siirtämistä

      Niin, tuo "pieni" historiallinen Simpli toimii vieläkin kaverilla. Siihen on kerran vaihdettu hihnat. ja nyt joku remppa siihen oli tullut, muttei kallis. Tuskin japsi olisi tullut halvemmaksi, jos aikoinaan olisin sellaisen hommannut.
      Siis kyllä ne ämerikkalaiset toimii, kiinalaisista en sitten tiedä ollenkaan.

      • Tänään sitten kaveri tuumasi, ajaen tuota minun Jonsseria, että hän etsii nyt itselleen uutta lumilinkoa. Tuo Simmeli, mikä meni hänelle, alkaa tulla vuosikymmenten päähän. Pääsee eläkkeelle.


    • Anonyymi

      Vanha topic, mutta eipä haittaa.

      Minä ostin Jonsered ST 2109E:n 5 vuotta sitten enkä ole pätkääkään katunut. Käyttöhuolto vuosittain (öljy, tulppa jne.) ja samalla öljyän aseöljyllä vaijerit, niin toimii kuin unelma. Polttoaineena käytän 98:a tai pienkonebensaa. Konetta säilytän kesällä pihavajassa ja talvella ulkona pressun alla.

    • Anonyymi

      Jonsered ehdottomasti. Paras linko. Meillä lumet lingotaan jonssilla ja tukit kaadetaan jonseredin moottorisahalla.

      • Anonyymi

        Pannaanko teillä lapsetkin jonsered kondomeilla?


      • Anonyymi

        Jonssi ym. eivät osaa tehdä toimivia linkoja, myös käyttöergonomia ihan hanurista. Moottorisahana Jonssi on kyllä ihan OK. Jos haluaa pitkäikäisen ja käyttökuluiltaan edullisen lingon, niin kannattaa satsata vähän enemmän euroja ja hankkia joko Yamahan tai Hondan. Kalliita ostaa, mutta käyttökustannuksiltaan halpoja. Ei jokavuotisia hihnojen vaihtoja eikä muutakaan remppaa. Käy ja kukkuu, toimii pomminvarmasti ja tekee työnsä niinkuin pitääkin.


    • Anonyymi

      Husqvarnan st 327 tuossa linkosin mökkitietä 900m. Se ei tasainen ja pienii mäkiä matkalla. Hienosti selvisi 20cm nuoskalumesta ja mäistä ongelmitta. Polttoainetta kyl kuluu n.litra/tunti. Meillä tiellä keskikohta ylempänä kuin ajourat. Ei haittaa vaikka toinen puoli menee korkeammalla..toki toisen puolen korkeussäätöä voi säätää tarvittaessa jos ruopii maata. Sekin ongelma menee kun antaa tien pohjan kovettua ja tien tasaantua ensin. Suosittelen vähän pitemmille teille, vähän iso ehkä pikku pihoille. Itsellä rengasmalli.

      • Anonyymi

        Amerikassa ne ei arvosta noita ruotsalaisia linkoja. Kuulemma paljon muoviosia jotka hajoaa pakkasella.


    • Anonyymi

      Oli aika elvyttää tämäkin ketju henkiin....

    • Anonyymi

      Ostin ensin halvan kiinalaisen, jossa torven kääntö hankalalla veivillä. Kun siitä ruuvit (joiden tilalle ei tavalliset käy) yms erikoiset osat tippuivat yksi kerrallaan hankeen ja katosivat, niin hävitin sen pois. Seuraava oli Husqvarnan telamalli, jossa ajopykäliä ei tarvitse loviin vaihdella, kun on portaaton hydrostaattinen voimansiirto. Sehän menee vaikka umpihankeen. Mutta peruutettaessa pitää kuuppaa nostaa, ja se on tosi vaikeaa sen polkimen kulissin hankalan käytön takia. Tämä telakone on oikein hyvä, jos ei koskaan tarvitse pakitella. Sitten pyörämallinen Huski ST230P. Helppo pakitella. Kääntyy helposti, kun sarvissa liipasimet, joilla toisen pyörän vedon voi vapauttaa.
      Hihnoja, vaijereita ja planeettavaihde on mennyt. Ei parin vuoden jälkeen käynnistynyt kylmänä. Primer-pumpun letku liian pitkä, menee littuun. Ei saa ryyppyä. Pitää laittaa bensaa tuipanreiästä (tarvitaan pitkä tulppa-avain) tai lyhentää sitä letkua.

    • Anonyymi

      Husqvarnan lumilingot on jo vuosia valmistettu USA:ssa. Pultinkannatkin on tuumakokoisia. Pienet ruuvit on tyrkätty tehtaalla koneella peltiin vinoon. Irrottamista helpottaa, kun ensin napauttaa vasaralla pultin kantaan. Käyttöohjeessa lukee, että esim ST230P voimansiirto ei tarvitse huoltoa eikä voitelua. Niinpä planeettavaihteiden laakereiden neulat tulevatkin ulos voitelun puutteen aiheuttaman kulumisen takia jo parissa vuodessa. Vaijereidenkin reititys ja kiinnitys on suunniteltu tosi huonosti. Kun uusin ruuvin ja ropelin kahvan sämppäytyneen vaijerin, muutin sen lähtemään suoraan eteenpäin. Alunperin on heti alussa jyrkkä mutka. . . Porasin askelporalla ison reiän siihen keulamuoviin ja vedin vaijerin siitä suoraan ulos. Varaosia tilattaessa pitää ehdottomasti olla se Product-numerosarja tiedossa. Osat vaihtuvat kesken valmistusvuotta. Tulevatko varaosat Ruotsista?

    • Anonyymi

      ST230P ja muidenkin lumilinkojen joihinkin alapuolen huoltokohteisiin pääsee heipommin käsiksi, kun kippaa koneen pystyyn kuupan varaan. Jos bensatankki on ihan täynnä, niin saattaa hieman tiputtaa korkista.

    • Anonyymi

      Ehdottomasti minä valkkaisin Husqvarnan noista. Se on ammattilaisten vehe. Luotettavampi ja huoltoliikkeitä löytyy enempi ja varaosiakin, vaikka 20 vuotta vanhaan koneeseen.
      Youtubesta löytyy melkeinpä mihin Husquun huoltoneuvo- yms....testaus videoita.
      itellä kaikki laitteet Husqvarnaa ja käsityökalut Hiltiä, joten ei tarvii sitten pettyä.

      • Anonyymi

        Muovia,muovia ja muovia. Muovista on husqvarnat tehty. Halpa valmistaa mutta ei todellakaan halpa ostaa kun hajoaa. Ja nehän hajoaa kun muovit ei kestä pakkasta.


    • Anonyymi

      Kun lukee noita juttuja niin ei oikein tohdi laittaa mitään linkoa.Olen 74v. ukko ja kolalla teen työt. Olisihan se helpompaa jos löytyisi toimiva kone pitää vielä tuumata

      • Anonyymi

        Osta perus stiga. Ne on ihan hyviä vaikka tehdään kiinassa.


    • Anonyymi

      Ainakaan Hankkijalta ei kannata ostaa, varaosia ei saa.

    • Anonyymi

      Ostin hankkijalta ja nyt rupesi pelottamaan. Mikä merkki mihin ei osia saa??

      • Anonyymi

        Cub Cadet, niinkin yleistä osaa kuin linko-osan vetohihnaa ei koskaan kuulunut ja tilasin Kärkkäiseltä.

        Lisäksi kävin tiedustelemassa tilaamaani osaa ja kassalla notkui niin vetelä nuori mies, että vetelänpänä olisi ollut nestemäistä kuten ripuli. Ei kiinnostanut nuorta miestä tehdä mitään joten käytin rahani muualla.

        Onneksi muualta saa jotain osia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe