Tarvitsen apua.

epävarma

Hei, olen 14- vuotias tyttö. Ja sain tietää poikaystävältäni ( 16v ) että kannaittaisi tehä raskaustesti. Olen paniikissa, tästä tapahtumasta on kulunut vasta päivä, ja minua oksettaa nyt jo ajatuskin. En tiedä olenko raskaana, mutta kun olen lukenut netistä näitä raskauden alkuoireita, kaikki tuntuu jotenkin täsmäävän. Minulla on mahakipua joka on juuri tuossa mahan alapuolella. Nyt en voi muuta kuin odottaa ja katsoa tuleeko menkat vai ei. Mutta jos olen, en tiedä, poikaystäväni haluaa, että teen abortin. Itse olen erimieltä, haluaisin pitää lapsen. Olemme tästä asiasta erimieltä ja riitelemme jatkuvasti. Hänen kanssa ei voi jutella nykyään mistään. Onko abortissa jotain minkä takia kaikki ovat sitä vastassa? Kumpi olisi parempi vaihto ehto minun tilanteessa?

8

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näinnn.

      Kumpiko olisi parempi vaihtoehto? Noh, mietitäänpä järkevästi. Olet 14, ja siis peruskoulussa, joko 8. tai 9. luokalla.
      Olet todennäköisesti asunut koko ikäsi vanhempiesi kanssa ja sinulla ei ole siispä kokemusta itsenäisesti asumisesta, eli siitä, että siivoat itse asunnon, laitat ruoat itse, käyt kaupassa, maksat vuokraa jne. Sinulla ei ole koulutusta, siispä et myöskään saisi työtä. Olet myös alle 15, joten et myöskään ole rikosoikeudellisessa vastuussa, tai saisi tehdä työsopimustakaan. Säästöjä sinulla tuskin on, ellei sitten joku säästötili ole vanhempien laittamana.
      14-vuotiaana myös henkinen, ja fyysinen kehitys ovat kesken: kehosi, ja mielesi sisältö tulee muuttumaan parin vuoden sisällä huimasti.
      Et myöskään tiedä, pysyisikö poikaystäväsi rinnallasi, todennäköisesti jäisit yksin jos hän jo nyt haluaa aborttia. Et myöskään asu hänen kanssaan yhdessä jne.

      Kannattaako tuolla pohjalla pitää lapsi, kun olet vielä itsekin sellainen. Mielestäni ei, vaikka ymmärrän että päätös abortista on aina vaikea ja raskas asia. Mutta lapsella on oikeus syntyä haluttuna, hyvään ja rakastavaan, tasapainoiseen kotiin jossa on talous yms hyvällä pohjalla.

      • epävarma

        Olen jäänyt luokalle eli olen 7lk. En ole asunut kotona kohta pariin vuoteen. Olen käynyt mielenterveystutkimuksissa ja minulle sanotaan että olen pari vuotta itseäni vanhempi, kuulemma, vaikka ruumiini ei ole. Kumminkin minulla on tunne, että olen raskaana ja haluaisin pitää lapsen. Nyt kun ajattelen tarkemmin, se on sama kuin tappaisit oman äitisi/isäsi. Enkä voisi tehdä sellaista. Tai sitten annat adoptioon. En ole vielä oikein varma asioista.


    • Äitivm94

      Suosittelen lämpimästi odottaman vielä muutaman vuoden. Sain itse esikoiseni 17.v ja sanon nyt kokemuksen syvällä rintaäänellä, että nauti nuoruudestasi. Sinulla on vielä montamonta vuotta aikaa hankkia itsellesi lapsia. Elä elämäsi nyt täysillä ja asetu aloillesi vasta vanhempana. Tiedän, että ajattelet nyt " Mutta kun haluan lapsen" SILTI !! Mieti vielä monta kertaa. En sano, etteikö lapsen saaminen olisi elämää mullistava ja ihana kokemus, mutta jos todella saisin vielä valita, tekisin jotain toisin. Karusti sanottuna, tulet olemaan "kahlittuna" lapseesi. Elät täysin lapsesi ehdoilla ja voit sanoa hyvästi nuoruudellesi. Pääset tietenkin kavereidesi kanssa, mutta ainostaan sillon, kun saat lapsellesi hoitajan. Et silloin, kun itse haluaisit. Enkä kaipaa ketään kommentoimaan edellistä lausettani. Rakastan nyt pientä poikaani aivan suunnattomasti, enkä enää missään nimessä halua luopua pienestä iltatähdestäni, mutta suosittelen sinua edelleen miettimään TARKKAAN päätöstäsi, sinulla kun kuitenkin on vielä vuosia aikaa lapsen "hankintaan".

    • jabadaba

      "Olen jäänyt luokalle eli olen 7lk. En ole asunut kotona kohta pariin vuoteen. Olen käynyt mielenterveystutkimuksissa ja minulle sanotaan että olen pari vuotta itseäni vanhempi, kuulemma, vaikka ruumiini ei ole. Kumminkin minulla on tunne, että olen raskaana ja haluaisin pitää lapsen. Nyt kun ajattelen tarkemmin, se on sama kuin tappaisit oman äitisi/isäsi. Enkä voisi tehdä sellaista. Tai sitten annat adoptioon. En ole vielä oikein varma asioista."

      Asutko siis jossain laitoksessa? Koulutuksesi, ja elämäsi taitaa olla sillä tolalla, ettei lapsesta kannata haaveilla. Ja ne tutkimukset nyt ei voi varmasti kertoa mitään, ja vaikka olisitkin jonkun 16-vuotiaan tasolla se ei tarkoita että olisit valmis huolehtimaan lapsesta.

      Abortti ei ole sama, kuin se että tappaisit äitisi/isäsi. Sikiö on noin herneen kokoinen ja ei sitä voi ihmiseksi sanoa millään tässä vaiheessa. Se ei tunne kipua, tai mitään muuta sellaista. Ja abortti olisi varmasti helpompi päätös, kuin adoptio. Adoptiossa moni ehtii kiintyä lapseen raskauden aikana jne ja kun lapsesta pitää luopua traumat on kovemmat kuin abortin teosta.

      Sinulla ei ole hyvää taloudellista ja henkistä pohjaa pitää lasta, suosittelen ehdottomasti aborttia.

    • ....

      Anteeksi että olen näin tyly, mutta jos olet 14 ja todella raskaana, olisin abortin kannalla. Jo pelkästään siitä syystä, että sulla on vielä ihan kokonaan nuoruus edessä. Kaikkea kivaa pitää kokea ennenkuin rupeaa perustamaan perhettä ja asettumaan aloilleen. Vaikka lapset on tärkeinä elämässä (ainakin itselle) niin silti olen sitä mieltä, että nuoruus on elettävä jotta voi kasvattaa uusia nuoria!
      Sinullekkin se aika tulee varmasti joskus myöhemmin..
      Tsemppiä kuitenkin!

    • Mr. Olusegun Aganga

      Good Day,

      Nimeni on Mr. Olusegun Aganga, olen lähimenneisyyteen valtiovarainministeri Nigerian liittotasavallan. Haluan sijoittaa summa $ 10,5 kiinteistö omassa maassa ja tarvitsen apua sitä. Haluan siirtää varoja sinua niin voit auttaa minua ostamaan hyviä ominaisuuksia omassa maassa. Ota yhteyttä minuun dr.olusegunaganga @ gmail.com niin voimme keskustella, miten edetä tämän liiketoimen jos olet kiinnostunut. On niin paljon huonoja ihmisiä Internetissä, joten meillä molemmilla on oltava varovainen, jos meidän täytyy tehdä liiketoimintaa yhdessä. saada takaisin minulle sähköpostitse, jotta voin selittää sinulle parempi. Tämä tapahtuma tulee olemaan molempia osapuolia hyödyttävää meille molemmille. Minä annan sinulle lisätietoja, kun saan positiivista ja myönteisen vastauksen teiltä.

      terveisin,
      Mr. Olusegun Aganga
      Honorable valtiovarainministeri
      Nigerian liittotasavalta.

    • 12vraskaana?

      Mä antaisin adobtioon. Oon itekki raskaana mutta oon sua kaks vuotta nuorempi (eli 12v.). Mä en ite vois tehä aborttia koska se on mun mielestä murha. Päätin itse että antaisin vauvan adobtioon.

    • niin varmaan :D

      Myöhässä tulee mut ei kukaan saa raskauden oireita päivä yhdynnän jälkeen eli selvä trolli. :P Ja miten ihmeessä et itse tiennyt laukesiko poikkis sisääsi vai ei? Ei kortsua, olit kännissä? Tsiisös taas näit juttuja...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1342
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1255
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe