Patterdalenterrieri vai Borderterrieri

rapalaxxx

On tässä tullut vuoden verran nyt oltuu lapiomiehenä luolahommissa ja nyt olis tarkoitus ens kesänä hankkii oma koira metsästys kaveriks luoliin. Elikkä haluaisin nyt teiltä hyvät ihmiset tietoo kenellä nyt mahtaa olla jommasta kummasta kokemusta niin jos kertoisit REHELLISESTI sit tässä tietonne. eli kaikki tiedot on tervetulleita ja sit jos joku tietää kasvattajii tai kenellä olis poikueita tulossa tässä kevään ja kesän aikana niin nekin olis ihan tervetulleita...

13

3296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luolakoira

      Ensinkin ero on se, että toinen on kennelliiton alainen rotu ja toinen ei. Jos ei kiinnosta mikään muu kuin luolametsästys, ei lut- eikä lume-kokeet tai vaikka koiratanssi niin se on yks ja sama missä rekisterissä koira on. Mutta jos innostuu tai ajattelee innostuvansa niin borderi on näistä kahdesta ainut vaihtoehto.

      Ja jos ihan pelkää pyyntiä ajattelee, niin Patterit taitaa olla enemmän ihan vaan metsästyskäytössä, bordereita taas nähdään paljon muissakin lajeissa. Toki myös hyviä luolakoiria löytyy bordereistakin, mutta monella kasvattajalla jalostusta ohjaa aivan muut ominaisuudet kuin metsästysominaisuudet. Oikean kasvattajan löytäminen on kaiken A ja O.

      Etsi siis sellainen yhdistelmä, missä molemmat vanhemmat metsästää, ehkä jotain lume-koettakin olis käytynä. Ja jos mahdollista niin pyydät päästä vanhempia katsomaan töissä, kun ei puheisiin ole aina niin uskomista. Kummastakin rodusta voit löytää hyvän metsästyskaverin, sillä nuo metsästysominaisuudet on enemmänkin ihan yksilöstä kiinni. Toiset toimii, toiset ei.

    • Patterjack

      Bordereissakin löytyy kyllä pelaavia koiria. Kattelepa tällä hetkellä rotujärjetön sivuilta astutukset, niin siellä on esim. yksi yhdistelmä missä suvuissa on lume- ja tötterövaliota useemmassakin koirassa.

    • kuusikko

      ota sileäkarvainenkettuterrieri voi käyttää mäyrällä ei ole paljoa eläinlääkäri reisuja
      pentuja löytyy suomenkettuterrierit ry kotisivulta ja etsitään koti palstalla on myös koiria .itselläni käytössä sileäkarvaisia kettareita josta toinen käy sorsassakin tykkä uida

      • ghjjhg

        Jos metsästyskoiran tahdot niin ehdottomasti patteri. toki yksilöissä eroja mut patteri puhtaasti metsästyskäyttöön tarkoitettu ja lisäksi aivan ihana koira myös muutenkin. toinen mitä suosittelen on sk foxi. Suosittelen sen ottamista käyttölinjoista. lisäksi foxin kanssa voi harrastaa melkein mitä vain. ja luonteeltan valloittava koira :-)


      • Juraga
        ghjjhg kirjoitti:

        Jos metsästyskoiran tahdot niin ehdottomasti patteri. toki yksilöissä eroja mut patteri puhtaasti metsästyskäyttöön tarkoitettu ja lisäksi aivan ihana koira myös muutenkin. toinen mitä suosittelen on sk foxi. Suosittelen sen ottamista käyttölinjoista. lisäksi foxin kanssa voi harrastaa melkein mitä vain. ja luonteeltan valloittava koira :-)

        Löytyykö borderterrieristä vielä luolakoiria?
        Epäilen.


      • borter
        Juraga kirjoitti:

        Löytyykö borderterrieristä vielä luolakoiria?
        Epäilen.

        No onneksi löytyy! Useampiki.


      • Border 4 ever
        Juraga kirjoitti:

        Löytyykö borderterrieristä vielä luolakoiria?
        Epäilen.

        Kyllä löytyy! Meillä yksi semmoinen ja harrastamme luolakoiratoimminnan lisäksi myös agilityä. Oppii kaiken todella helposti, mutta on TODELLA iltsepäinen jos sille päälle sattuu. Suosittelen!


    • nippuun vain

      patteri ihan ehottomasti...borderit on nykyisin enemmän muuhun käyttöön ku luolaan...patterista saat varman luolakoiran joka on sitkeä luolassa ja jonkja kanssa vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää=) itellä on patteri nyt ja olen enemmän ku tyytyväinen koiraan...minun koira jäljitti yksinään supin luolaan jo 4 kk ikäsenä ja oli täys rähäkkä päällä ku kerkesin kaveriksi...siitä lähtien koira on hoitanu hommansa loistavasti...toki välillä tulee eläinlääkäri reissuja mutta minkäs teet...harrastus maksaa ja pitääki maksaa...mutta jos pelkäät eläilääkäri laskuja ja sitä että koira voikin joku kaunis päivä kuolla luolaan ku tarpeeksi jytky mäyrä sattuu vastaan niin ei kannata ottaa luolakoiraa ollenkaan..jotku patterit on haukkuvia ja jotku nippukoiria...itelläni on nippukoira mutta minua se ei haittaa...kesällä tulee mullekki toinen patteri ja toivottavasti se on yhtä kovaluonteinen ja pelkäämätön terroristi kuin tämä nykyinen..patterdalen yhistyksen sivuilta löydät kasvattajia.

    • mehtämies69

      Näistä kahdesta suosittelen ehdottomasti patteria. Saat varmasti luolakoiran. Mutta jos haluat harrastaa koiralla muutakin metsästystä niin ota saksanmetsästysterrieri. Noutaa kyyhkyt, metsäkanalinnut ja sorsat niin maalta kuin vedestä. On vielä sellainen terrieri joka ajaa/karkoittaa riistaa äänen kanssa. Tämä taas mahdollistaa kauriin, peuran ja jäniksen metsästyksen luola hommien lisäksi. Eli tämä rotu on metsästyskoirien kymmenottelija. On vielä aivan huippu koti koira tulee juttuun lasten kanssa.

    • Tosiväljä

      Molemmista kokemusta kaverin Boderissa luonne vikaa oma Patteri revitti itsensä mäyrällä pahasti, kannattaa viedä mäyrälle heti nuorena, kun saa kunnolla selkään osaa varoa vanhenpanakin.

    • Paristo

      Patterit kuuluu radioon, paljon paskoja koiria nykyään näissä.

    • Elvis2018

      Itsellä oli myös patteri muuten huippukoira mutta ei vetänyt pä
      tkääkään mäyrällä revitti itsensä eli kannattaa viedä pentuna mäyrälle kotikoirana huippu siistirauhallinen kasvattajalta kiteeltä kannattaa kysellä.

    • iasfijs

      Miten tää Patterdalenterrieri toimis iha koti, perhekoirana. En harrasta mitään metsästys juttuja . Koira kun katson kuvista vaikuttaa oikein mukavalta . Kertokaa ihmeessä jotain miten toimii muualla kun metsästämssä. Lapsien kanssa jne.. Vai kannatako unohtaa kokonaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3411
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      173
      1449
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1228
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1112
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      795
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      782
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      757
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      41
      739
    Aihe