AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Aso -asunto Tampereelta, mikä on jonotusaika?

Aso -asunto Tampereelta, mikä on jonotusaika?

6 Vastausta 602 Lukukertaa
Hei!
Harkitsen aso -asunnon ostamista. Osaisiko joku mahdollisesti vastata pariin kysymykseen? Eli...
Mikä mahtaa olla suurin piirtein jonotusaika kaksioihin Tampereella?
Menettääkö aso -asunnon hankkiessaan ensiasunnon ostajan edut?
Pitääkö asunnossa asua jokin tietty minimiaika vai saako lähteä kun siltä tuntuu ilman, että menettää rahojaan?

Kiitos!
Vielä hieman lisäkysyttävää. Katselin asuntoja yhkotien sivuilta. Niissä on merkitty "Rakennusaikainen asumisoikeusmaksu" kohtaan hinta "alkaen". Eli kuinka paljon tuohon sivuille merkittyyn hintaan voi tulla vielä lisämaksua?
Pois saat muuttaa vaikka viikonpäästä, et osta asuntoa vain asumisoikeuden. Hintaan on lisätty rakennuskustannus indeksin mukaisia korotuksia, hinta selviää ko. yhtiöstä.
3 kk on minimiaika asumiseen asokämpässä. 3kk on siis irtisanomisaika. Hanki tampereen kaupungilta numero jotta voit hakea tampereen alueen asokämppiä. Kangasala ja ylöjärvi vaatitavat oma numeronsa. Asunnon saanti riippuu siitä miltä alueelta haluat asunnon saada, oletko valmis ottamaan mistä päin vaan tamperetta? Hyvinkin nopeasti löytyy heti vapaitakin kaksioita tampereelta.
Hae kaksiota sivulta http://www.yhkodit.fi/asumisoikeusasunnot.

Jonotusnumero kannattaa heti hakea kun harkitsee aso-asuntoa. Itse hain sen netti-sivujen kautta.

Voit hyvin tarkasti rajata, mistä talosta/osoitteesta haet asuntoa ja kuinka suurta asuntoa haet. Kun jätät hiukan joustoa, niin aso-asunto järjestyy hyvin nopeasti.

Meidän talossa on tällä hetkellä ainakin kaksi kaksiota tyhjillään.

Vuokra on hiven edullisempi kuin vuokra-asunnossa, mutta aso-asunnossa on huomattavasti suurempi vastuu asunnon kunnossapitokuluista kuin vuokra-asunnossa. Sen lisäksi aso-asunnoissa on pidempi irtisanomisaika. Muuttaa saa vaikka seuraavana päivänä pois, mutta vuokra on maksettava koko irtisanomisajalta eli kolmelta/neljältä kuukaudelta.
kyllä se vastuu asunnon kunnossapitokuluista on ihan sama kun vuokraasunnossa ja irtisanomisaika on sen 3 kuukautta ei yhtään pitempi.ite asossa yli 10 vuotta oon asunut ja asun edelleen ja tampereella vielä et näin.
Ainakin meillä jaettiin aso-asuntoihin lista, jonka mukaan asukkaan korjausvastuu muistuttaa enemmän osakeasunnossa asuvan vastuuta kuin vuokralaisen vastuuta.

Suurehkoja huollosta aiheutuvia kustannuksia asumiskustannuksiin on kirjattu, mutta hiukan epäselvää on mitä huoltoa sillä saadaan.
 /   /  /  / Aso -asunto Tampereelta, mikä on jonotusaika?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta