AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Välitilan laatoitus

Välitilan laatoitus

8 Vastausta 18 343 Lukukertaa
Nykyisin myydään 10 x 10 -laattoja ainakin 4 x 3 kpl:n "mattoina". Käsittääkseni pöytäkaappien ja yläkaappien väliin jäävä 45 - 50 cm:n tilaan menisi juuri 4 tuon kokoista laattaa. Kuvittelen laatoituksen olevan aika helppoa, jos voidaan laittaa "matto" kerrallaan seinään. Mielelläni kuitenkin kuuntelisin kokemuksia?
Entä mitä mieltä perinteisestä 15 x 15 laatasta (kaakelista) ja sen asennuksen helppoudesta?

opas

ota opaskirja ja hanki laattaleikkuri niin kyllä se sujuu ihan ok kun ei hötkyile. liimalla helpompaa kuin laastilla. muista silikonit.

vielä kun rautakaupassa vähän räpyttelee avuttomana niin kyllä neuvoja saa auliilta ritareilta. mosaiikki on sitten taas vaikeampaa kuin tuo kymppi. arkithan voi sitten leikata sopivammaksi..

laatoitus

Oma keittiö on laattoja vaille valmis. Laatat on jo ostettu ja ne ovat juuri tuollaisia 10x10 laattoja 4x3 sarjoissa. Oman välitilani korkeus on 47,4 cm, joten jonkin verran tulee leikkaamista.

Olin aikeissa laatoittaa itse, mutta päädyin sitten tilaamaan ammattimiehen. Ostin jo jopa halvan laattaleikkurin, joka jäi nyt käyttämättä. Jos joku haluaa ostaa sen vaikka 5e:lla, niin ottakaa yhteyttä. Leikkuri ostettu Tampereen Löytötavaratalosta, joten mikään high-tech tuote ei ole kyseessä.

Laattamies veloittaa minulta noin 100€ laatoituksesta+saumauksesta

laatoitin

Itse laatoitin menneellä viikolla ensimmäistä kertaa ja juuri tuon välitilan. Hyvin onnistui, kun ostin ja lainasin kunnon työkalut: laattaleikkuri, laattapihdit, laattasaha (rautasahaan) jne. Kannattaa miettiä tarkkaan, ja vähän mallailla, kuinka laattoja laittaa, ja mihin laattarivi loppuu. Joka tapuksessa joudut valokytkimien ja pistorasioiden kohdalla nakertelemaan laattoja. Riippu tietysti paljon siitä onko peukalosi keskellä kämmentä, ja oletko nähnyt aiemmin laatoitettavan.

Helppo homma se oli näin jälkeenpäin ajateltuna, mutta kyllä siihen kuitenkin aikaa turaantui illan verran. Enää on vähän saumaushommia jäljellä.

Kiitos...

... kommenteista. Tajusin tuossa itsekin asiaa miettiessäni, että siihen välitilaan tulee yli 4 laattaa, joten leikkauspuuhiin tosiaan joutuu. En vielä tiedä, teenkö homman itse vai teetänkö omalla tai vieraalla miehellä.
Ja tosiaan, se räpyttely tuntuu rautakaupassa auttavan :-)

laatoitettu viimekuussa

Välitilan laatoituksen annoin ammattimiehelle. Tarvikkeet hommasin itse ja työvälineet tulivat remppamiehen mukana. Kotitalusvähennyksillä hinta on niin naurettava että jos vähänkin epäröi niin....

Pistorasiat ja lamput kannattanee repiä huitsin ....

Samalla ne voipi vaihtaa esim 4:n pistokkeen rasioiksi niin saapi kaikki keittiön värkit kerralla kiinni eikä tarvitse johtojen kanssa pelata.

Naapurille oli tehty tarjous

100e/neliö, pelkät työt. Siis laatat, sauma-aineet, laastit, silikoonit ei kuulunu tuohon hintaan :)

Samat hemmot olivat tarjonneet koko talon kaapistojen asennusta 6000e, lisätöinä mahdolliset kaappien/levyjen loveamiset yms.

Ota sinäkin kybädona pankista lainaa ja laita ammattilaiset asialle.

Hinnoittelu

Nii

Meidän remonttihemmo otti 30e /h sis alv. Että siitä voipi laskeskella kannattako tehdä itse

30/TUNTI

KOETAHAN MONTAKO TUNTIA TARVITSETITSE AIKAA JA VERTAA SITÄ SITTEN SEN AMMATTILAISEN KÄYTTÄMÄÄN AIKAAN,OTA HUOMIOON TYÖKALUT JOITA ET ITSE OMISTA JA TIETENKIN LOPPUTULOS,LASKE SITTEN PALJONKO OMAKSI TUNTIPALKAKSI KERTYI!
 /   /  /  / Välitilan laatoitus

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta