Tie suljettu puomilla -> autolla päin.

xsasosx

Elikkä, olin ajelemassa syrjäisellä tiellä. Tien varressa ei ilmoituksia, että olisi yksityistie tai muutakaan estettä ajamiselle. Jatkoin ajamista ja törmäsin puomiin, joka tuli mutkan jälkeen. Autosta konepelti ja katto naarmuille ja tuulilasi paskaksi. Puomista ei mitään varoituksia, eikä puomissa ollut mitään värejä, ruostunut ruskea paskaläjä jota ei pimeässä nähnyt. Kenellä vastuu, maksaako puomin asentanut henkilö autoni vahingot?

Jos joku haluaa tietää; ajoin n. 30-40km/h ja jarrutin, mutta auto ei ehtinyt pysähtyä. Näin puomin n. 2-3 sekuntia ennen osumaa.

33

4432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jännä Juttu

      Oikeuskäytännön luomat periaatteet asettavat tienpitäjälle velvollisuuden huolehtia korostuneesti tien asianmukaisesta käyttökunnosta.
      Tienpitäjän on voitava osoittaa vahinkotapauksessa, että tienpitäjä on huolellisesti hoitanut tien kunnossapidon, tiellä ei ole vahingon aiheuttamaa epäkuntoisuutta tai siitä on ainakin tienkäyttäjiä informoitu (liikennemerkein) taikka kyseessä on tapahtuma, mitä ei kaikella huolellisuudellakaan ei olisi voitu välttää.

      Toisaalta on vahingon kärsineen myös pystyttävä osoittamaan, että vahinko on tapahtunut kyseisellä tiellä ja johtunut tienpidon laiminlyönnistä. Tapahtumapaikalla olisi välittömästi pidettävä tutkimus (tienpitäjä/poliisi).

      Tienpitäjän korvattavat vahingot ovat varsin harvinaisia

      Tämmöinen ote löytyi netistä (http://www.orivesi.fi/?pid=318&cg=264&lang=fi). Jotenkin voisi tässä soveltaa, jos todellakin tällainen vaurio on sattunut. Vai suunnitteletko ajavasi naapurin asettamaan puomiin???

    • xsasosx

      Minä ja 4 muuta näimme osuman puomiin. Puomiin jäi vielä autoni maalit, joten todistajia/todisteita on. Uuden tuulilasin asennus pelkästään 350e plus kaikki naarmut päälle. Uudelleenmaalaus sun muut paskat niin vahinko nousee luultavasti n. 1000e lähelle. Veikkaan että puomista olisi pitänyt vähintäänkin varoittaa.

      • Jännä Juttu

        "Tapahtumapaikalla olisi välittömästi pidettävä tutkimus (tienpitäjä/poliisi)."

        Onkohan vähän myöhäistä täällä tätä kysellä, samantien olisi pitänyt kutsua virkavalta paikalle. Totta on se, että puomista olisi tullut varoittaa nopeusrajoitus huomioon ottaen riittävän ajoissa. Varoitetaanhan liikennevaloistakin ja etukäteen. Ja hirvistä, vaikka valtion korvausvastuu hirvivahingoista liikenteessä onkin poistunut.

        Harmi homma sinun kannaltasi, voi kai poliisin kantaa asiaan tiedustella vieläkin.


    • eihänrallata

      siellä on taas rallia vedetty ilman lupaa ajaa kyseisellä tiellä.
      auto on saatava pysäytettyä tien näkyvällä osalla.

      kannattais kärsiä ihan omissa nahoissaa...

    • Kärrytien om.

      Joo no harvapa viitsii omille teilleen yksityistien merkkiä tai mitään muitakaan liikennemerkkejä laitella, voihan metsäautotiellä olla korkeita kiviä ja jos semmoiseen vaikka halkeaa öljypohja tai irtoaa katalysaattori niin turha on korvauksia kysellä, pitää katsoa mihin voi ajaa ja mihin ei.

    • yksityistie

      Yksityistien tunnistat mustapohjaisesta tienviitasta. Tällaista tietä ylläpitää tielle perustettu tiekunta. Tällainen tie saa asettaa puomin tielle vain lautakunnan luvalla ja silloin se käsittää myöskin luvan laittaa liikennemerkin puomin yhteyteen. Puomin on oltava heijastava tai varustettava heijastimin. Jos olitkin ajelemassa jossain metsätiellä mikä on maanomistajan oma tilustie niin ongelma onkin sinun, ajelethan silloin ilman maanomistajan lupaa.

    • Autoton 4

      Autohan täytyy saada pysähtymään näkyvällä tieosuudella. Mitähän jos olisi ollut ruskeissa vaatteissa jalankulkia olisit ajannut pääle.

    • Selvä pyy

      Yksityisellä alueella, jossa muilla kuin maanomistajalla ei ole kulkuoikeutta,
      saa rakentaa vaikka minkälaisia esteitä kenellekään siitä ilmoittamatta.

      • huilk

        Varmaan. Voi vaikka virittää pianolangan tien poikki, jos vaikka joku polkupyörällä sattuisi osumaan siihen ja menisi kaulasuonet poikki.

        Huomauttaisin myös, että ajoneuvon kuljettajan velvollisuus kyetä pysäyttämään ajoneuvo ei kata kaikkea mahdollista hölmöilyä, esimerkiksi juoksuhaudan kaivamista tien poikki, ansalankojen tai -puomien virittämistä, koska velvollisuus on rajattu "ennalta arvattaviin tilanteisiin."

        Ennalta arvattavaa ei ole esimerkiksi ruskeaan tai mustaan pukeutunut jalankulkija keskellä tietä, varsinkin makaamassa, koska jalankulkijan on käytettävä tien reunaa ja yleensä heijastinta, ja lisäksi tie on ylitettävä viipymättä.


    • Selvä pyy

      Tarkoitin yksityisellä alueella olevia teitä, esim. peltotiet.
      Maaseudulla on paljon teitä, joita pitkin ei moottoriajoneuvolla saa ajaa edes marjamiehet puhumattakaan rallihörhöistä, joita riittää joka paikkaan.

      Ellei halua rikkoa maastoliikennelakia.
      Tuntemani kaveri laittoi piikkimaton, kun ajokieltotaulukaan ei auttanut.
      Sen jälkeen hiljeni.

      • ihul

        Tässähän ei ole kerrottu tarkalleen ottaen missä se ruskea puomi oli. Oletin että aloittaja oli olettanut ajavansa valtion pitkin ja yhtäkkiä oli tullut puomi vastaan. Kun mietin miten ihmeellisiä teitä Suomeenkin mahtuu, niin ei mitenkään hämmästyttäisi, että valtion tie muuttuu yksityiseksi ilman mitään varoitusta. Se lienee selvä, että kun maantieltä kääntyy pellolle risteyksessä, jossa ei ole sinistä kylttiä, niin on yksityistiellä. Joskus yksityistien alussa on kyltti yleinen tie päättyy.


      • Kylähuhu

        Tämä kaveri tosiaan hiljeni kun se käärittiin siihen piikkimattoonsa.


    • Ennakkotapauksia on

      Alotuksesta saa käsityksen, että puomi tuli mutkasta auton päälle?.
      Vastaavanlaisia tapauksia on sattunut ennenkin.
      Tummahiuksinen mies ajoi mersullaan junan eteen, ja kertoi, että juna ikäänkuin koukkasi.

    • Selvä pyy

      Näillä palstoilla sekoitetaan asioita ihanasti.

      Ei tiedetä esim. mikä on yksityistie?. Se on tie, jossa on enemmän kuin yhdellä tilalla kulkuoikeus.Sitä hoidetaan vapaamuotoisesti yhteiseen lukuun, tai sitten tielle on perustettu tiekunta.
      Näitä teitä varten on Yksityistielaki.

      Sitten on ns. yhden tilan tiet, joissa ei ole muilla kulkuoikeutta.
      Niille voi asettaa puomeja kuten haluaa, keneltäkään lupaa kysymättä.
      Näitä ei koske Yksityistielaki.

      Missään ei ole sääntöä, että näiden kahden tien alussa pitäisi olla joku kyltti kertomassa tietämättömille tien laadusta.
      Jos on kyltti, se on vain komeutena, ja antaa tietoa kulkevaisille.

      • yftkfky

        Eli väität siis, että milloin tahansa voi tiellä kulkiessa kohdata puomin tai minkä tahansa muun esteen, kuten maakasan tai valtavan montun? Ja näitä ansoja saa siis tienpitäjä viritellä eikä ole minkäänlaista vastuuta?


      • jännä juttu
        yftkfky kirjoitti:

        Eli väität siis, että milloin tahansa voi tiellä kulkiessa kohdata puomin tai minkä tahansa muun esteen, kuten maakasan tai valtavan montun? Ja näitä ansoja saa siis tienpitäjä viritellä eikä ole minkäänlaista vastuuta?

        En minä ainakaa tajua mikä on ongelma? Jos tie on niinkuin sen käsitän olevan niin se on joku mettätie tai mökkitie ja sellasella saa olla vaikka kantoja keskellä tietä kun tie on jonkun henkilön omistuksessa eikä sitä saisi periaatteessa ajaa ilman maanomistajan lupaa. Vai meinaatteko te että saa ajaa toisten piha teitä ihan niin paljon kuin huvittaa. Voiha joku tie vaikka loppua kuin seinään ja auto olisi menny mettään.


    • Ennakkotapauksia on

      Sehän on täällä todistettu, että huolellisen autoilijan ajaessa 30-40 km/ tunnissa rajusta jarrutuksesta huolimatta auto meni lunastuskuntoon kun puomi tuli mutkan jälkeen päälle.
      Lisäksi puomi on oikeutettu saamaan korvauksen korjauksestaan, jos rytäkässä vahingoitti itseään.

    • Vie autosi romuksi!

      Jos nopeutesi olisi ollut mainitsemasi 30km/h ja reaktioaikasi 1s, niin nopeutesi olisi ollut 8,33m/s.

      Näillä tiedoilla saadaan "selville":
      -reaktiomatkasi oli n. 8,5m
      -laskennallinen hidastuvuus 5m/s2 (vastaa normaalia polanteista tietä)
      -reaktio- ja pysähtymismatkasi olisi ollut n. 22m
      -ja aika joka kului 2,66s

      Miten TLL:n 23§ mahtaakaan mennä??? No kopioin sen, ettet joudu itseäsi rasittamaan...

      23 §
      Tilannenopeus

      Ajoneuvon nopeus on sovitettava sellaiseksi kuin liikenneturvallisuus edellyttää huomioon ottaen muun ohella tien kunto, sää, keli, näkyvyys, ajoneuvon kuormitus ja kuorman laatu sekä liikenneolosuhteet. Nopeus on pidettävä sellaisena, että kuljettaja säilyttää ajoneuvon hallinnan. Ajoneuvo on voitava pysäyttää edessä olevan ajoradan näkyvällä osalla ja kaikissa ennalta arvattavissa tilanteissa. Ennen kaukovaloilta lähivaloille vaihtamista nopeus on sovitettava uusia näkyvyysolosuhteita vastaavaksi.

      Kuljettajan on sovitettava ajoneuvonsa nopeus sellaiseksi, etteivät muut tienkäyttäjät joudu kohtuuttomasti lian tai soran roiskumiselle alttiiksi.

    • vittuuntunutrallikus

      jos on puomi tullunna vastaan oon nykässy kettingin kiinni ja vetäny portin helvettiin nelivejolla. varsinkin jos niistä ei ole varotuksia.

      • REXITTI

        Sinä mitään puomeja tai kettinkejä ole nykässyt irti.
        Mutta olisi kiva katsoa miten säret autosi sellaistaa yrittäessä. Mutta pitää odottaa muutama vuosi, että olet siinä iässä että saat sen ensinmäisen autosi.


      • Koukkuperä
        REXITTI kirjoitti:

        Sinä mitään puomeja tai kettinkejä ole nykässyt irti.
        Mutta olisi kiva katsoa miten säret autosi sellaistaa yrittäessä. Mutta pitää odottaa muutama vuosi, että olet siinä iässä että saat sen ensinmäisen autosi.

        Toinen pää peräkoukkuun ja toinen portin lukkoon ja ei muutako kaasua. Se avain käy joka porttiin!


      • zuhoi
        Koukkuperä kirjoitti:

        Toinen pää peräkoukkuun ja toinen portin lukkoon ja ei muutako kaasua. Se avain käy joka porttiin!

        Mahtaa olla melkoinen suburban joka nykäsöö 700mm syvälle betoniin valetut tuplatolpat 150x200mm ainevahvuudelta 20mm puomina ainevahvuutta 5.6mm :D


    • goljat

      Oikein kovaa ajoa vaan niin puomit lentää

    • Käy kaavoitus

      Onko tie nimetty ? Onko tie kaavoitettu ? Onko toinen reitti miten pääset perille ?
      Siten kulkua ei voi estää joten mene kaavoitusvirastoon tarkistamaan onko tie kaavoitettu yleiseksi tieksi .

    • Oma tie oma lupa

      Yleinentie ei ole ollut virallisena käsitteenä vuosikymmeniin. Sekään ei vielä anna sinulle tienkäyttö oikeutta että tiellä olisi nimi. Vaikka ei olisi toista reittiä perille niin silti sinulla ei ole tienkäyttö oikeutta, jos siihen tiehen ei ole käytetty kunnan tai valtion avustuksia (tekemiseen tai kunnossapitoon) kymmeneen vuoteen.
      Yksinkertaisesti se tie on toisen oma. Eihän sinun autollakaan saa toiset ajaa jollet anna siihen lupaa, Vai saako muka?

      • Tien tehnyt

        hei, Oma tie oma lupa, omalla maalla oleva tie ja päättyy umpiperään, miten kulku kun on tilan maat "vuokralla" metsästysseuralla. Ei kai yksityistiessä valmistusvuosi ratkaise mitään? Jalkamies rinnastetaan selkähevoseen vai onko päinvastoin?


    • Tien päättyminen pitää lain mukaan olla merkillä ilmaistu.

      • olisko kuitenkaan?

        Minkä lain? Joskus olen nähnyt "yleinen tie päättyy" merkkejä, mutta koskaan en ole nähnyt "tie päättyy" merkkiä.

        Lautalle tullessa on kyllä sellainen merkki, jossa auto näyttää tippuvan laiturilta veteen.

        Mutta esim. aika moni mökkitie päättyy mökin pihaan eikä sitä ole mitenkään merkitty. Umpikujan merkkejä on risteyksissä, mutta en ole nähnyt sellaista koskaan esimerkiksi matkaa osoittavan lisäkilven kanssa.


    • Selvä pyy

      Minäkään en ole nähnyt mitään sellaista, mitä ei ole olemassa.

    • Saanko astua.

      Mutta minäpä olen nähnyt perkeleellisiä riidankylväjiä yksityisteillä.

      Eikö voitaisi nimetä täysin yksityinen tie , tilustieksi. Poliiseille tulisi
      helpommaksi, kun mopopoika hurruuttaisi tilustiellä, heidän ei tarvitsisi
      lähteä esson paarista minnekkään.

      Samoin semmoinen tieyhteys, joka on jätetty jaossa rasitteeksi tilalle,
      ja jossa on vain yhdellä tieoikeus, olisi mielestäni yksinkertaista käyttää
      nimitystä tilustie. (käyttoikeus xx,xxx tilalla)

    • pääsy-kielletty

      Yksityistien saa sulkea ajoneuvo liikenteeltä puomilla, mutta se puomi ei saa estää jalankulkijaa. Puomi ei saa rajoittaa "joka miehen oikeutta" jos nyt enää sellaista onkaan. Ehkä tiukkapipoisimmat odottaa saavansa käyttää aseistettuja vartioita portilla.
      Näinhän siellä Ukrainassa tehdään, ne naamioidut asemiehet vartioivat laittomia kulkijoita vaikka naamiomiesten omaa laillisuutta kukaan ei tunne.

    • gbdfbdg

      Jokamiehellä ei ole asiaa rakennusten piha-alueille.

    • pehtoori32

      Me kaivettiin aikoinaan kaivinkoneella metrinen monttu eräälle metsätiellemme, jossa käytiin luvatta leikkimässä rallikuskia. Ai sitä ihanuutta kun kuului kova kolaus ja käytiin saalista kottomassa. Ei muuten sillä autolla enään ajeltu. Poliisikin oli muuten asiassa meidän puolella!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6462
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4183
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2577
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2010
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1528
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1387
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1036
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1021
    Aihe