AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / MIHIN AMK:HON " HELPOIN " PÄÄSTÄ OPISKELEMAAN SAIRAANHOITAJAKSI?

MIHIN AMK:HON " HELPOIN " PÄÄSTÄ OPISKELEMAAN SAIRAANHOITAJAKSI?

14 Vastausta 4 698 Lukukertaa
Olen koulutukseltani ylioppilas ja valmistumisestani on aikaa jo kauan koska lähdin lukion jälkeen tekemään töitä ja olen niitä kauan tehnytkin. Opiskelut siirtyivät ja siirtyivät ja nyt olen päättänyt melkein kolmikymppisenä että opiskelen itselleni sairaanhoitajan ammatin. Vaikka otsikko voisi muuta väittää niin minulla on suuri opiskelumotivaatio ja kyselenkin että minne ammattikorkeakouluun olisi " helpointa " päästä opiskelemaan sairaanhoitajaksi? Minulla ei ole lapsia eikä mikään pidättele minua nykyisellä asuinpaikkakunnallani joten minulla on siitä hyvä juttu että pystyn tarvittaessa muuttamaan uudelle paikkakunnalle opintojen perässä.
Yhteishaku alkaa heti maaliskuun alussa joten ajattelin vähän kysellä minne kannattaa hakea? Ajattelisin niin että esim. Jyväskylä/ Helsinki/ Turku / Tampere olisivat ainakin sellaisia paikkoja minne ei ihan heti pääse tai sanotaanko näin että sinne on varmaan niin paljon hakijoita että se ei välttämättä ole itselleni keskinkertaisella ylioppilastodistuksella realistista päästä välttämättä niin helposti kun haluan aloittaa tosissani opiskelut jo syksyllä 2012.
Kiitos jos joku vaivautuu vastailemaan =)
Kajaanin amk voisi olla niitä helpoimpia
Veikkaan, että Vaasan amkiin on myös helppo päästä, sen verran paljon aloituspaikkoja.
Vaasaan oli insinööripuolelle jälkihakukin (en muista virallista nimeä) silloin kun minä sinne hain ja pääsin. Eli ei varsinaisessa haussa tullut ilmeisesti oppilasmäärä täyteen. Pääsin sisään ja opiskelin pari vuotta ja siirryin Tampereen ammattikorkeakouluun keskinkertaisin paperein (muista syistä kuin huonon opetuksen tms. takia).

Itseasiassa Vaasassa oli erittäin hyvät puitteet. Opetus oli ihan ok ja yhteiset laboratoriotilat yliopiston kanssa, jossa myös ABB kouluttaa henkilökuntaansa (joten laitteet suhteellisen laadukkaat). Mielestäni ehdottomasti aliarvostettu koulu, koska Vaasassa on kokoonsa nähden kohtalaisen paljon teknisen alan yrityksiä.

Ei kannata Vaasan ruotsinkielisyyttä pelätä. Kyllä siellä pärjää ihan hyvin suomenkielelläkin, mutta tuskin se haitaksi on jos ruotsiakin oppisi hieman puhumaan siellä asuessaan.
Mikkelin ammattikorkeakoulu on varmaan myös yksi helpoimmista. Koulutus on huippuluokkaa, mutta pienempiin kaupunkeihin ei hakijoita ilmeisesti tahdo riittää. http://www.mamk.fi/koulutus/amk-tutkinnot_nuoret_ja_aikuiset/hoitotyo .
Iisalmeen. Sinne pääsee ihan kaikki.
Diakiin itään, länteen ja pohjoiseen. tilastot eivät kerro koko totuutta.
Jos keskinkertainen yo-todistus on se mikä mietityttää, niin Lohjan Laureaan kutsutaan kaikki hakijat pääsykokeisiin. Se kannattaa laittaa ykkösvaihtoehdoksi.

Jos käy niin ettei pisteet riitä Lohjalle, olet kuitenkin päässyt näyttämään osaamistasi pääsykokeissa ja pisteesi saattavat riittää jonnekin pohjoiseen tai pienelle paikkakunnalle. Kakkosvaihtoehdoiksi siis Iisalmi, Kemi jne. mihin on matalimmilla pisteillä päästy. Katso koulutusnetistä pisterajoja, linkki olikin jo tuolla yhdessä vastauksessa.
Ihan mihin vain, sairaanhoitajista on pulaa.
Jos ei pääse, ei ole tarpeeksi pätevyyttä ko. alalle.
Hoitajista on pulaa, mutta hoitajien koulutuspaikkoja ei silti ole sen enempää kuin ennenkään. Siksi hoitajista on pulaa vielä viiden vuoden kuluttuakin.

Kaikki pätevät hakijat eivät pääse opiskelemaan hoitajiksi, koska koulutspaikkoja ei ole tarpeeksi.
Ei sillä ole väliä mihin pääsee helpoiten, oikeesti . Valitse paikkakunnan paras koulu Mä olen kuullut, että diakki on ihan perseestä, mukamas uskoainen ja ihan jeesustelua koko homma" Sinne mä en ainakaan hae. Jees.
Totta. Diak on mennyt alas viime vuoden opettajien irtisanomisten (parhaat) ja Fronterin jälkeen. Kaikki pitää yksin opiskella.
Hae englanninkielisille linjoille, niistä voi sitten vaihtaa suomenkieliseen koulutukseen.
Enlanninkieliseen sairaanhoitajakoulutukseen Lahteen oli hakijoita 2014 kevään yhteishaussa 390 joista 28 hyväksyttiin.Sisäänpääsyprosentti oli siis 7.Kun taas lääketieteelliseen hyväksyttin Suomessa keskimäärin 23% hakijoista vuonna 2014.Eli siis englanninkielisiin sairaanhoitajaopintoihin,joita on kahdeksassa AMK :ssa kaikkiin on tosi paljon hakijoita.Haku on kansainvälinen ja pääsykoe samaan aikaan kahdeksassa maassa joten on todella vaikeaa päästä sisään.Mutta onnea matkaan hakuun.
 /   /  /  / MIHIN AMK:HON " HELPOIN " PÄÄSTÄ OPISKELEMAAN SAIRAANHOITAJAKSI?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta