Vaikea unettomuus; psykologi vai neurologi? Mistä parhain apu?

kunsaisinukkua

Olen kärsinyt unettomuudesta jo kuukausia ja käyttänyt siihen zopinoxia lähes joka yö; nyt se ei enää anna unta, kuin 1-2h. Alan olla aika loppu....
Olen käynyt työterveydessä lääkärillä ja psykologilla, mutta nuori työterveyslääkäri määräsi Opamoxia???
No, opamoxeja olen kokeillut vain kerran pari, mutta unta en saa! Rauhoittaa kyllä...
Meillä on tk:ssa surkea lääkäritilanne; omalääkäriä ei ole, joten ajattelinkin, että kävisin yksityisellä. Olisiko se psykiatri vai kenties neurologi? Yleislääkäri? Masentunut en testin mukaan ole, tt-lääkäri sanoi minulla olevan stressiä...
Tämä on ihan kamalaa...olen 40v ja tähän saakka täysin terve ihminen. Mihinkä tämä vielä johtaakaan? :(

23

3043

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokenut.............

      ylös ulos ja lenkille joka päivä iltapäivällä tai illansuussa... ja sitten luontaistuotteita... KAIKKI synteettiset lääkkeet koukuttavat !!!!

      Lempiminen ja "yömyssy" ovat parhaita kansanlääkkeitä nukkumiseen.

      Eikä kannata valittaa jos noita ei tee.

    • nukkumattiximovane

      Psykiatri on mielestäni oikea osoite. Siellä voipi miettiä ääneen niitä stressin ja unettomuuden syitä. Ja jos tarpeen on niin saat sairaslomaa ja pääset rauhassa opettelemaan nukkumista, kuten minä aikoinaan.
      Unettomuus helposti muuttuu pitkäaikaiseksi ja vie työkyvyn. Minulla lääkkeet kuuluvat jokailtaiseen käyttöön. Onneksi on lääkkeet ja onneksi saan nukuttua edes niillä.
      Ole armollinen ITSELLESI.

    • ...

      Neurologi. Minun unettomuuteni ainakin johtuu parasympaattisesta hermostosta. Yrittäähän ne aina tyrkyttää niitä psykologisia syitä vaikka sellaisia ei edes olisi.

    • Jo kolme vuotta

      Molemmat, myös psykologiset syyt aiheuttavat unettomuutta. Itellä tosin psykiatri ei löytänyt sopivaa syytä vaikeaan unettomuuteen (ja kyllähän niitä koitettiin kaivaa). Neurologi sittemmin diagnosoi yliaktiiviset aivot, kroonisen vaikean migreenin ja kroonisen vaikean unettomuuden, jotka ilmeisesti kaikki linkittyy toisiinsa. Sopivan lääkkeen löytäminen äärimmäisen hankalaa ja töihin en kykene. Alkaa kyllä usko loppua tähän lääkinnäliseen lähestymistapaan. joko eivät toimi tai tulee pahoja sivuvaikutuksia. Seuraavana vuorossa epilepsialääke.

    • kaikkea kokeiltu

      neurologi todellakin! itse kärsinyt vaikeasta unettomuudesta koko ikäni ja olen vasta 33, tuhlattu on varmasti yhteensä tuhansia ja taas tuhansia euroja psykiatreihin, terapioihin, vaihtoehtohoitoihin, niin ja tietysti erinäisiin lääkekokeiluihin missä on käyty läpi bentsojen, neuroleptien, masennuslääkkeiden, antihistamiinien ja mitä viel, koko kirjo ilman apua. nyt vasta itekin hokasin et neurologi on oikea osoite, myös jotkut fysikaaliset hoitolaitokset omaavat laitteet millä tutkia hermoston toimintaa!

    • Kokenut2

      Ei zopinx tai oapamax vaikuta kuin n.kuukauden. Sen jälkeen alkaa muodostumaan immuniteeti. Käy psykiatrilla ja pyydä Ketipinoria. Johan puree.

      • vaikea unettomuus

        Ketipinor 200 mg annoksella oli kuin lumelääkettä. Ei ole ollut koskaan mielialaongelmia.


      • ....................

        Mikä ihmeen immuniteetti? Toleranssin nousuako kenties tarkoitat? Ja neurolepti ei ole ensisijainen, ei edes toissijainen lääke unettomuuteen.


        Kesk.aloittaja; ottaako Alihanka taas vastaan?


    • guugel3

      Älä helkkarissa pyydä ketipinoria. Lääke on neurolepti mitä tulee käyttää vaan psykoositapauksissa ja vakavissa mielenterveyden ongelmissa, nykyään sitä niinkuin muitakin aivoihin vaikuttavia psyykelääkkeitä määrätään liian helposti. Tähän turvautuisin vasta sitten kun mikään muu vaihtoehto ei enää auta.

      Oletko kokeillut:
      Melatoniinia, rentoutuskasetteja, säännöllinen "unirytmi" yrität edes mennä nukkumaan ja herätä samaan aikaan vaikkei välttämättä unta saakkaan (ei kyl sängyssä kannata pyöriä pitkään jos uni ei tule, vaan sitten lukee vaikka kirjaa ja yrittää hetken päästä uudelleen), syöt joka päivä samaan aikaan aamiaisen, päivällisen, välipalan ja kevyen iltapalan, raskasta (siis mikään reipas kävely ei riitä, sykkeen pitää nousta kovasti) liikuntaa tai melko kovaa ruumiillista rasitusta iltapäivällä mut ei enää klo 19 jälkeen, makuuhuoneen viilentäminen, pimennysverhot yms... Näitä kannattaa ainakin nyt akuutissa tilanteessa kokeilla, ja tietty kun saat unet takaisin niin näitä ehdottomasti jatkaa.

      Joskushan kun noista nukahtamislääkkeistä teho loppuu niin saataa tulla ns. rebound unettomuus. Tiedän kyllä missä tilanteessa olet, ja noiden yllämainittujen keinojen ohella lääkärikäynti on myös ehdoton aika pikaisesti, kukaan ei tolla unimäärällä kestä kovin pitkään, mut älä huoli, kyllä ne sut jollain keinolla saa ainakin väliaikaisesti nukkumaan paremmin ennenkuin keksivät pitkäaikaisemman hoitokeinon. Joskus unettomuuden voi aiheuttaa myös semmoinen paradoksaalinen ilmiö että kun sä murehdit sitä nukahtamista niin paljon ja ahdistut siitä niin se vaan lisää unettomuutta. En tiedä minkä testin sä olet tehnyt, mutta vain sinä itse voit tietää miltä susta tuntuu. Oletko omasta mielestäsi ahdistunut tai masentunut tai onko sulla jotakin huolia? Mun mielestä kirjoituksestasi se käy kyllä jo ilmikin, johtuipa se sitten vain unettomuudesta tai muusta. Kyllähän unettomuuskin varmaan aiheuttaa vähän alakuloa ja stressiä, itse menisin psykiatrille kyllä, mutta jos susta tuntuu että stressin on tuonut juuri tuo unettomuus etkä ole muutoin huolestunut niin tee tämä selväksi myös psykiatrille, ettei se ala mitään muita mielialalääkkeitä määräillä. Tuo nuori työterveyslääkäri ei ole kyllä hommaansa hallinnut ollenkaan, opamox on kaikkein miedoimpia bentsodiatsepiinejä ja ahdistuneisuuteen käytettäviä lääkkeitä, ja käyttöaihe on varmaan todella harvoin unettomuus, en usko että niillä unta saat ja turhaan niitä vaan syöt niin että toleranssi kasvaa ja riippuvuusriski kehittyy.

      Loppuelämääsi sä et varmasti tule unettomana olemaan. :)

      Hyvä myös huomata kamalan pitkän tekstin kirjoittaneena että aloitus on tehty keväällä 2012.. Noh, ehkäpä joku saman ongelman kanssa painiskeleva saisi tästä jotain apua :)

    • kesk aloittaja.

      Apu tuli Alihangalta lopultakin 10 vuoden eri lääkäreillä ravaamisen ja heidän aiheuttamiensa ongelmien jälkeen. Rivatril disykloveriini sekoitus tepsii tosi hyvin. Ja fyysisestikin olen aivan eri kunnossa. Kuten olen monesti sanonut minkäänlaista ahdistusta nukkumiseen liittyen ei ole koskaan ollut. Ei vain väsytä että nukahtaisi. Eikä pysy unessa

      • kesk aloittaja.

        enpä ookaan keskustelun aloittaja. oli väärä sivu auki.


      • ek511

        Tryptomax tai melatooni on luonnollisia uneen tarvittavia aineita. Minulle on auttanut Tryptomax tätäkin saa apteekista ilman reseptiä. Ehkä kilpirauhasen vajaatoiminta ja vuorotyö aiheuttaa minulle huonoa nukkumista. Jumalan antama lepo ja rauha auttaa myös.


    • tuttujuttushow

      heips, en lukenut kaikkia vastauksia mutta pitää selvittää mistä unettomuus johtuu, jos se on elimellistä (esim. aivojen sähkötoiminta) on se neurologin asia, jos se ei ole elimellinen, luultavasti psykiatrian polilla hoidellaan.

      • tuttujuttush

        edelliseen vielä lisäys: ja tosiaan, vastaus siihen, onko aivojen toiminnassa vika, löytyy unitutkimuksesta. Siihen pääsee lääkärin lähetteellä ja sitä tehdään suomessa muutamissa sairaaloissa. Esim TAYS:ssä, unilaboratorioksi kutsutaan (neurologi lähetti). Jo heti seuraavana päivänä erikoislääkäri tulkitsee yönaikana tapahtuvat asiat, unenvaiheet ja aivojen toiminta, sekä muu liikehdintä. Tietysti johtoja on päässä, naamassa,kaulassa, käsissä ja jaloissa ja mukana kulkee se tyylikäs laite johon kaikki johdot menee ja huoneessa on kamera sekä mikrofoni. Itse tähän tutkimukseen pääsin, kun yöt oli tuota rataa jo 4 vuotta ja alkoi terveys pettämään. Elimellistä tämä ei ollut, joten neurologi ei ottanut enää asiaa hoitaakseen vaan psykiatrian puolella erikoislääkäri. Kaikki lääkkeet kokeiltu, mikään ei enää tepsi


    • Uneton22

      Hei!! Minua kiinnostaa tämä aihe myöskin. Olen 22-vuotias hyväkuntoinen nuori nainen,joka opiskelee ja harrastaa liikuntaa 4-6 kertaa viikossa.Olen kärsinyt useamman vuoden nukahtamisvaikeuksista. Nukkuminen yksin ahdistaa enkä monesti saa nukahdettua 5-6tuntinkaan nukahtamisen jälkeen,vaikka minua olisi illalla väsyttänyy valtavasti. En juo kofeiinia iltaisin. Mikä neuvoksi?

    • perttiprkl

      Mulla on ollut kroonisen vaikean unettomuuden hoitoon ultralyhytvaikutteinen bentsodiatsepiini yli 16v (siis käytössä joka päivä) ja aivan samalla annostuksella toimii edelleen mitä alussakin!
      En viitsi lääkkeen nimeä mainita mutta asioista hyvin perillä olevat sen kyllä tekstistä pystyvät päättelemään...

      • poppox

        Pahojen univaikeuksien takia kiinnostaisi, miten bentso toimii unilääkkeenä, eikö siitä tule hankalat vieroitusoireet päivisin ?
        Kysyy ei-hyvin-perillä-oleva...
        joka on harkinnut Opamoxia unen saamiseen.
        Otan sitä joskus päivällä tarvittaessa pari milligrammaa (ahdsitukseen).
        Sekin alkaa jo hieman ramaista ja huimatakin.
        Mietin antaisiko 1/4 pilleriä unta 5-6 tunniksi ?

        Ramaseeko pieni annos enemmin kuin isompi ?
        Tietääkö joku kokemuksesta ???


    • vanhapää

      Olen ottanut puolikkaan tai vähemmänkin Opamoxia joskus harvoin tilapäisesti että saisi unen päästä kiinni. Jos herään aamuyöllä kesken unien on sekava olo.

    • iytiptiy

      Pappi auttaa.
      Käy ja ota pappi.

      • Ohohoijaa

        Just Joo! Minulla oli "sessio" nuoren ja kauniin naispapin kaa! Kyllä paholainen sai kyytiä siinä leikissä! Vielä nytkin pullistuu suoni otsassa ajatuksissani! Huhhuijaa! Hurlmunhei!


    • Jappe52

      Minulla pahimmat oireet olivat ruoansulatuksessa ja muistissa, mutta myös unihäiriö on kuvioissa. Ruoansulatusta ei auttanut mikään, ennen kuin viimeisessä hädässä poistatin amalgaamit suustani. Aivan uskomatonta mitä kaikkea elohopea vaikuttaa elimistössä! Kaikille, joilla on selittämättömiä pahenevia oireita ja ehkä useita sellaisia, ehdottaisin käyntiä biohammaslääkärillä, joka poistaa myrkyt turvallisesti.

    • mnvbbbv

      Opamoxilla harvoin saa nukuttua, rauhoittaa mieltä mutta kyllä nukkumiseen (jos ei saa nukuttua) ainut varma on unilääkkeet tai nukahtamislääkkeet.

    • Oikea-osoite-on

      vastakkainen sukupuoli ja lemmenloma.. Tai sitten muuten vaan lemmenloma... Uni maistaa sitten ihan luontojaan...
      IHAN VARMASTI.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6579
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4243
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2647
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2040
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1111
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1066
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe