Vatikaani/Liput

Tietoa kaipaava

Onkohan mahdollista ostaa sellaisia lippuja Pietarinkirkkoon/Sikstuksen kappelliin että ei ole tietty päivä jolloinka menee, eikä myöskään mikään opastettu kierros. Ajattelin, että kuinka välttää ne kuuluisat jonot ja voisi mennä omin päin tutustumaan ja eikä olisi sidottu siihen tiettyyn päivään vaikka vain päiviä onkin neljä Roomassa. Englannin kieli ei paras mahdollinen.

15

7114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaana a

      Viime syksynä ostin liput nimenomaan Vatikaanin museoihin (siellä se Sikstuksen kappelikin on) etukäteen netistä ja kyllä piti päivä tietää. Näin se taitaa yleensä ollakin, koska myyvät netin kautta vain tietyn kiintiön lippuja. Jos olet vain neljä päivää Roomassa, ei kai ole kovin hankalaa päättää, koska voisit mennä Vatikaaniin. Itse Pietarinkirkkoon on vapaa pääsy, kuten kirkkoihin yleensä on. Ylös kupoliin nousimme myös ja liput sai siitä - ei ollut jonoa. Suosittelen kupolia - huikeat näköalat. Kannattaa mennä heti aamusta paikan päälle.

      • Anonyymi

        Olimme pari kuukautta sitten mieheni kanssa kaksin Roomassa. Mieheni oli siellä käynyt, joten osasi kertoa mitä kannattaa ja mitä ei. Hänenkin käynnistään oli tosin jo kulunut 20 -25 vuotta.

        Kävimme TIETENKIN Vatikaanissa, museossa ja kapusimme ylös Pietarinkirkon kupoliin. Asuimme lähellä Trevia ja Espanjalaisia portaita, joten näimme ne useaan kertaan. Pantheon oli myös ihan lähellä meitä, joten sielläkin kävimme. Hieno paikka.

        Colosseum oli upea kokemus. Jonot olivat kammottavat maaliskuussa, mutta onneksi olimme ostanee Roma cardin - https://tiqets.tp.st/oq8a0Gap
        Sillä menimme jonojen ohi niin että raksui. Jengi katseli kiukkuisesti vieressä.


    • tälleen

      Vatikaanin museo on valtavan suuri. Sikstiiniläiseen kappeliin käveleminen värillä merkattua reittiä pitkin, joka on suorin, kestää noin puol ituntia laskettuna museon pääsisäänkäynnistä.

      Se on ihan tuurissaan minkälaiset jonot siellä on. Riippuu paljon myös siitä koska menee Roomaan käymään. Perillä sikstiiniläisessä kappelissa ei saa olla kuin ehkä 15 minuuttia kun vartijat hätystelevät eteenpäin. Mitä pidemmät jonot sitä nopeemmin vartijat hätistelevät.

      Opastetuja kierroksia ei sieltä museon ovelta osteta vaan netistä etukäteen. Opastetut ryhmät tulevat siinä kello 9 paikkeilla tai heti sen jälkeen ja sitten ne painavat sisään oppaansa kanssa ohi lippujonon. Siinä sitten marssitaan peräkanaa sikstiiniläiseen kaikki samaa vauhtia.

      Ehkä paras aika on lounasaikaan, siinä 12-13 aikoihin.

      Tässä lista päivistä jolloin museo on suljettu:

      http://www.rome-museum.com/booking-vatican-tickets.php

      Museo on suljettu sunnuntaisinkin paitsi jokaisen kuukauden viimeinen sunnuntai jolloin on ilmainen sisäänpääsy. Mutta silloin on myös pisimmät jonot kun paikaliisetkin tunkevat museoon.

      Liput kannattaa ostaa Vatikaanin sivuilta:

      http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=booking&codiceTipoVisita=26&step=2

      • Tietoa kaipaava

        Kiitos, joo ei se ongelma ole noin pienissä päivissä päättää etukäteen milloin sinne menee. Jäin kuitenkin tuossa miettimään vielä, että onko kuinka tarkkoja nuo kellonajat tuossa kun ostaa noita lippuja tuolta sivulta? Suomalainen kun on tarkalleen yleesnsä ajoissa, mutta tuolle etelä-Euroopassa on vähän eri meinikin, mutta miten tällaisissa tapauksissa, paljonko on varaa sanoa että jäin ruuhkaan... jos nyt jostain syystä myöhästyy tai jos olisi etuajassa. Kannattaako mennä ensin kirkkoon ja sit museoihin vai toisinpäin?


    • fan italiana

      Jos ei kotona vielä halua päättää minä päivänä suuntaa museoihin, voi lipun ostaa yhtä hyvin perillä hotellin netissä - jos siinä ei ole printteriä niin kyllä se respa sen tulostaa -- näin me olemme tehneet. Yleensä lipussa oleva aika on aika sitova - ja museoiden siäänkäynti on aikalailla sivussa oikealla Pietarinkirkon aukiosta eli siinäkin menee tovi kääävellessä. Suosittelen ehdottomasti ensin museoita, sitten saa vapaasti käyttää aikaa sekä kirkon että kupolissa pällistelyyn - ja jos kupolissa on ruuhkaa, ei sieltä yx kax alas pääse ehtiäkseen museoon. Suosittelen muutenkin hakeutumaan kattotasojen yläpuolelle katselemaan Roomaa ylävinkkelistä, muutamilla hotelleilla on kivoja kaikelle kansalle avoimia drinkkibaareja katoillaan ja mm St Angelon katolta on komeat maisemat Tiberille. Jos on aikaa vaikka Trasteveressä huuhaillessa, siitä kipuaa aika nopsaan Gianicololle, josta katsottuna Rooma lepää jalkojen juuressa.

      Ja jos olette kiinnostuneita Colosseum ForoRomanum Palatium sekä lisäksi vaikkapa tuo St Angelo, niin suosittelen RomaPassia, sillä pääsee noihin ilmaiseksi (tai moneen muuhun, mutta noissa hinta-laatu-suhde on oiva) ja lisäksi kaikki kulkupelit ovat ilmaisia. Kun ei jaksa tallustella, voi aina näppärästi hypätä johonkin bussiin hetkeksi huilaamaan. niin ja tuolla passilla pääsee jonojen ohi ;)

      • heinäkuu 5

        Mikä on ROMA_PASSI ensimmäistä kerta menevä?mistä semmoisen saa?


    • Taas yx Nonna

      Googlettamalla olisit jo löytänyt vastauksen, mutta tässä linkkiä:

      /www.romapass.it

      Eli se on kortti jolla pääsee 2 eka museoon ilmaiseksi, muista saa alennusta ja kulkuneuvoissa voi liikkua ilmaiseksi kaupungin alueella, mutta ei lentokentille. Hinta noussut aika paljon viime kesästä, nyt 30 €, mutta tosi kätevää liikkua laajemmallakin alueella. Voimassa 3 päivää lukien eka' leimasta' - kannattaa siis hankkia aamulla, sillä päivät lasketaan klo 24 saakka. Eikä koske Vatikaanin museoita (eri valtio) - vain Rooman. Sitä myydään yleisesti kaupungin infoissa. Käteväksi kortin tekee mm se, että sillä pääsee Kolosseumiin ilman mitään jonotteluja. Muistathan, että enin osa museoista voi olla kiinni maanantaisin, eli se ei ole hvyä päivä sisällyttää passiin, mikäli aikoo niissä siis käydä. Nyt en ole verrannut uutta hintaa, mutta viimeksi ainakin Kolosseum lisukkeineen St Angelo tekivät jo enemmän kuin kortin arvo, eli matkustaminen oli täysin ilmaista. Jos aikoo kulkea vain jalkaisin, ei kortista ole vastaavaa iloa, mutta kortillisena oli helppo hypätä parin pysäkin välinkin kulkuneuvoon.

      • jäbä

        Ihan sit oikein "K"olosseum


    • eveliina

      Opastetun kierroksen vatikaanin museoihin (joihin on siis aina kamala jono) voi ostaa myös sisäänkäynnin lähistöltä, liikennevaloista. Oikeasti: paikalla/lähistöllä toimii useita , lähinnä englanniksi operoivia matkatoimistoja. Opastettu kierros tarkoittaa jonon ohittamista. Olin erittäin tyytyväinen ostamaamme kierrokseen.

      • kiinnostunut

        Eveliina, miten kauan nämä opastetut kierrokset yleensä kestävät? mihin iakaan aamusta mahtaa olla ensimmäiset?


    • eveliina

      Niitä järjestetään koko päivän arkena. Pyhinä ja aattopäivinä museoilla on poikkeava aukiolo, ja kierroksiakin siis vähemmän. Kesto meillä oli noin 2,5 tuntia. Museo läpi selostuksen kanssa (hyvä sellainen), päätepäikka Sikstiiniläiskappeli, josta sitten pääsi hyvin Pietarin kirkon puolelle. Ellei ole opastetulla kierroksella, joutuu kiertämään erikseen ulkokautta Pietarin kirkkoon.
      Vähän tietysti odottelua oli aluksi, kun halusivat ryhmän täyteen. Sen kerääminen kesti noin 40 min. Olikohan meitä joku 18 yhteensä, monesta eri maasta. Opas jakoi kuulokkeet kaikille, joten museon ruuhkassakin pysyi hyvin kärryillä.
      Näitä on useampikin matkatoimisto samala alueella, järjestävät myös muita opastettuja kävelyretkiä yms.
      Olin tyytväinen tähän www.italywithus.com. Tuosta löytää sijainninkin. Tosin hinta oli 45 euroa, saatoi johtua siitä että osti paikan päältä..

    • Toinen nonno

      Viime helmi-maaliskuun vaihteessa kävimme Vatikaanin museoissa vaimon kanssa. Ostimme liput ennakkoon Vatikaanin sivujen kautta ja maksoimme hieman ylimääräistä. Kuvittelimme, että museoihin olisi sellaiset jonot, joita olimme nähneet sesonkiaikoina. Niissä olisi saanut seisoa tuntikaupalla.

      Mennessämme museon ovelle emme nähneet jonon häivääkään ja kävelimme lippujemme kanssa suoraan sisälle. Kaikki sujui nopeasti ja ilman vaikeuksia.

      Tietenkin harmitti hieman, ettei ohitettavia jonoja nyt ollut vaikka olimme olleet niin fiksuja, että olimme ostaneet liput etukäteen. Sesonkiaikaan eli keväällä tai syksyllä etukäteen ostetuilla lipuilla olisi saanut lisäarvoa.

      Kannattaa myös muistaa, että museon sisällä kahvi on huonoa ja pizza on alle arvostelutason. Turisteille tarkoitettua, merkitsee sitä, että asiakas käy täällä kerran elämässään.

    • Ansku-Minttu

      Me menimme Vatikaanin museoihin keskiviikkona, jolloin muut olivat katsomassa Pietarin kirkon aukiolla Paavin siunausta. Ei jonoa lainkaan ja liput ostin siitä mennessämme sisään.
      Nyt tällä kolmannella reisulla kävimme vain iahilemassa Pietarin kirkkoa uudestaan, jono kulki jouheasti vaikka olikin tooosi pitkä!

    • Lippuvinkkeijä

      Vatikaaniin voi ostaa lippuja myös Rautatieaseman edessä olevasta kioskista eli siltä puolelta mistä bussit lähtevät. Sama lippu käy myös Pietarinkirkkoon. Vatikaanin lippujonossa voi keskipäivällä joutua jonottamaan jopa pari tuntia.
      Colosseumiin ei ole jonoa ollenkaan, jos menee klo 9 maissa lippua ostamaan.
      Meitä kiinnosti historia ja siksi meillä oli mukana kirjastosta lainattu kirja Roomasta ja sitä kuljetimme mukanamme.
      65-vuotiaat, muistakaa ottaa kopio mukaan passista, niin pääsette ilmaiseksi Colosseumiin ja muutamiin museoihin (mutta ei Capitoliumiin).

    • Tsau

      Onko Vatikaanin museioihin ostettavissa usean päivän lippuja? Jossain oppaassa oli sellaisesta maininta, mutta en ole löytänyt tarkempaa tietoa netistä. - Olisin tosi kiitollinen nopeasta vinkistä, matkustan ensi viikolla Roomaan. Firenzessä voi ostaa edullisen vuosikortin, joka kattaa kaikki tärkeät museot ja oikeuttaa jonojen ohittamisen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2763
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1480
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      42
      1446
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1161
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1161
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe