Uusi koira hakusessa

Koira meille

Hei!

Onko tietoa tai kokemusta roduista Cane Corso, Bordeauxin doggi ja Bullmastif.
Uuden koiran etsintä on ja mainitut rodut kiinnostaa. Miten sosiaalisia on ja millainen koulutettavuus?
Kokemusta kyllä on isoista koirista, mutta erityyppisistä.

57

563

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kikkelitonttu

      Ei ole.

    • Rotikkarinsessa

      Suosittelen kurkkaamaan http://www.mastiffit.com/ - löytyy tieto kaikista mainitsemistasi roduista.

      Yksikään roduista ei ole ns. koirapuistokoira (vaikka on niitäkin, jotka puistoissa voivat käydä ilman ongelmia koko ikänsä), jonka vuoksi pennun sosiaalistaminen on ERITYISEN tärkeää. Jos toinen koira esittää näille haasteen, niin siihen mitä todennäköisimmin tartutaan ja sitten ei ole kenelläkään hauskaa.

      Koska rodut ovat isoja ja haastavia, peruskoulutus ja tapakasvatus on erittäin tärkeää. Corso esimerkiksi oppii kyllä hyvin nopeasti, mutta kyllästyy varsinkin nuorena hyvin nopeasti ja muutenkin keskittymiskyky voi olla hyttysen luokkaa. Eli koulutettavuus sinänsä on helppoa, mutta taitojen mielessä pitäminen tilanteessa kuin tilanteessa voi olla haastavaa - ja jokainen noista roduista tarvitsee extrasuperhypermegamahtavan palkkauksen, että sitä kiinnostaa.

      Corso on myös erittäin loistava harrastuskoira, kunhan löytää sille mieluista tekemistä (näitä näkee niin toko-kentillä kuin agilityesteillä), harmittavasti vain pk-oikeuksia ei vielä ole - hyvä tuuri jos käy, niin tänä vuonna ne kuitenkin corsoille saadaan.

      Sekä corso, bordeauxindoggi että bullmastiffi eivät ole ns. kaikkien koiria, vaan vaativat itselleen sen oikeanlaisen omistajan, joka on johdonmukainen, kärsivällinen, ovela, pitkäpinnainen, osaa lukea koiraa todella hyvin, mutta on myös valmis tarvittaessa ottamaan koirasta niskaperseotteen ja viemään sen tilanteesta pois - vaikkakaan fyysisesti noita rotuja ei alisteta, vaan se voima pitää olla henkistä. Eivät ole todellakaan kaikkein helpoimpia tapauksia, mutta eivät nyt välttämättä niitä kaikkein vaikeimpiakaan, toki mielipiteitä on monia.

      Näiden dominointi on yleensä hyvin hienovaraista ja jos omistaja ei pidä varaansa, niin pian koira on taloudessa ottanut sen johtajan paikan. Hyvin laumasidonnaisia, se oma perhe on tärkein ja sitä puolustetaan, vieraita kohtaan hyvinkin usein ollaan välinpitämättömiä ja varautuneita. Samaa sukupuolta olevien koirien kanssa ei välttämättä tulla toimeen, mutta ei niistä tarvitse välittääkään.

      Jos nämä rodut ihan oikeasti kiinnostavat, eivät pelkän vaikuttavan ulkonäön (tai muun statuksen) vuoksi, niin suosittelen että käyt ennen pennun harkitsemistakaan tutustumassa kasvattajan/rotua omistavan ihmisen luona että näet rodun edustajia kotiympäristössään, näyttelykehätkin ovat ulkonäön puolesta hyvä juttu, mutta ei siellä selviä, minkälainen koira on kotona.

      Kannattaa myös varautua siihen, että vastuuntuntoinen kasvattaja vaatii, että käyt ennen pennun varaamista katsomassa emää ja/tai pentuja vähintään kerran ja jos et ole siihen valmis, voit unohtaa koko jutun. Mutta jos tosiaan olet moista rotua ottamassa, niin silloin olet myös valmis ajastasi "uhraamaan" pienen hetken tutustuaksesi toivottavasti tulevan koirasi vanhempiin - tai ainakin toiseen - sekä sen pentuaikaisiin elinoloihin.

      • narttu ekaksi

        Narttu kannattaa hankkia ensimmäisenä, sillä se on urosta pehmoisempi luonteeltaan ja kaikki nämä rodut ovat suht. haastavia. Koirapuistokoiran saa, kunhan koirat totuttaa pennusta asti toisiin koiriin niin kotona kuin kylässä. Yksilöstä ja suvusta luonne toki riippuu, ja kaikista näistä roduista ollaan alettu pyrkimään jalostaa entistä sosiaalisempia.


      • Rotikkarinsessa
        narttu ekaksi kirjoitti:

        Narttu kannattaa hankkia ensimmäisenä, sillä se on urosta pehmoisempi luonteeltaan ja kaikki nämä rodut ovat suht. haastavia. Koirapuistokoiran saa, kunhan koirat totuttaa pennusta asti toisiin koiriin niin kotona kuin kylässä. Yksilöstä ja suvusta luonne toki riippuu, ja kaikista näistä roduista ollaan alettu pyrkimään jalostaa entistä sosiaalisempia.

        "Koirapuistokoiran saa, kunhan koirat totuttaa pennusta asti toisiin koiriin niin kotona kuin kylässä."
        Ja siitä sosiaalistamisesta huolimatta hyvin usein varsinkin uroksilla alkaa viimeistään 1,5 vuoden iässä tulla ongelmia vieraiden urosten kanssa, jolloin puistoilut vieraiden koirien kanssa pitäisi jäädä pois. Urokset kyllä voivat sietää toisia uroksia, eivätkä ala rähjätä niille isommassakaan porukassa, mutta toimeen niiden kanssa ei välttämättä tulla, joten miksi ottaa riski, että koira provosoituukin liiaksi jostakin ja mennä vaikka sinne puistoon jos siellä on muita uroksia? Toki, kuten jo mainitsin, tämäkin riippuu yksilöstä - tiedän näistä roduista molempia tapauksia, niitä jotka vielä koiran ollessa suht vanhus, voivat käydä puistoissa huoletta mutta myös niitä, joilla ongelmia on tullut koirineen jo puolivuotiaana.

        "Narttu kannattaa hankkia ensimmäisenä, sillä se on urosta pehmoisempi luonteeltaan"
        Tätä väitettä taas en täysin allekirjoita. Voi toki olla, että nartut ovat pehmoisempia luonteeltaan, mutta ne myös yleensä ovat ns. jääräpäisempiä ja tuplasti ovelampia kuin urokset. Uroksilla hyvin usein on putkiaivot ja kun niille kerran "räjähtää" ja antaa tulla sellaiset kirosanaärrinmurrinlitaniat että oksat pois, niin uros taatusti muistaa, mitä kannatti ja ei kannattanut tehdä, kun taas nartuille se räjähtäminen tuntuu olevan yhtä tyhjän kanssa ja kiellettyjä asioita pitää kokeilla monta kertaa, josko vaikka juuri sillä kerralla se olisikin sallittua - jolloin se on sallittua myös sitä seuraavilla kerroilla.

        Tietty tämäkin riippuu niin paljon siitä yksilöstä. On narttuja, jotka uskovat kerrasta ja on uroksia, joille saa vähän väliä muistutella, miten kuuluikaan olla. Esimerkiksi, jos koiraa ei halua sohvalle/sänkyyn, on kyseisen huonekalun oltava sitten kiellettyjen listalla alusta asti ilman minkäänlaisia poikkeuksia (tietty koiran kontrollointi yksinollessa on vaikeaa sen suhteen kun kyseessä on iso ja ulottuva koira joka pääsee helposti kiipeämään sohvalle/sänkyyn jo pentuna). Sillä jos kerran koiran päästää vaikka sohvalle, niin sen jälkeen se on siinä aina.

        Itse ratkaisin asian niin, että koska en tosiaan voi kontrolloida koiraa sen yksinollessa ja tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta "eristää" koiraa sohvasta, niin silloin se saa sohvalla olla - jätän siis sohvalle suojat päiväksi, ettei se ihan karvoihin menisi - mutta heti kun minä tai joku muu perheenjäsenistä on kotona, sohva on täysin kielletty paikka. Muutaman kerran tuo oma pentuni, nyt 7 kk, on kokeillut sohvalle kiivetä, kun olen tullut töistä/koulusta kotiin enkä olekaan ottanut suojia heti pois vaan tehnyt jotain muuta ennen sitä, mutta pienellä katseella tai tarvittaessa äännähdyksellä tuo hyppää alas saman tien. Tästä ei poikkeuksia.

        Sänky tuolta on eristetty päiviksi, mutta yöt makuuhuoneen ovi on auki ja koira saa nukkua lattialla missä haluaa - tai säkkituolissaan. Muutaman kerran sen ollessa pienempi tuo oli yöllä kiipeämässä sohvalle, mutta kun sen siitä joka kerta alas hätisti, niin sekin loppui - itse asiassa siihen riitti kolme kertaa, ensimmäiset kaksi kertaa se piti nostaa alas, kolmannella kerralla se tuli jo vihaisesta mulkaisusta makkarin ovella pois. Sängystä olen tuon yllättänyt kerran ja silloin kyllä sai semmoiset huudot, ettei toista kertaa ole yrittänyt - paitsi kerran, kun makkarin ovi oli jäänyt työpäivän ajaksi auki, niin tottahan tämä oli tilaisuuden hyväkseen käyttänyt ja kömpinyt sänkyyn. Mutta opinpahan siitä, että se ovi kannattaa pukata kunnolla kiinni ennen lähtöä, ellei halua kuolaa tyynylleen.


      • narttu ekaksi kirjoitti:

        Narttu kannattaa hankkia ensimmäisenä, sillä se on urosta pehmoisempi luonteeltaan ja kaikki nämä rodut ovat suht. haastavia. Koirapuistokoiran saa, kunhan koirat totuttaa pennusta asti toisiin koiriin niin kotona kuin kylässä. Yksilöstä ja suvusta luonne toki riippuu, ja kaikista näistä roduista ollaan alettu pyrkimään jalostaa entistä sosiaalisempia.

        Voipi kyllä sanoa,että ei ole nartut helpompia.Ihan yksilökymysys puhtaasti.Että siinä mielessä ei eka koira kumpikaan parempi.
        Ja ei saa koirapuistokoiraa.Ei vaikka miten totuttaisi.Perusluonne ei mihinkään totuttamalla häviä.Ja se on tyypillisesti,että varsinkaan omaa sukupuolta ei rakasteta.
        Poikkeuksia on aina joka suhteessa,mutta tyypillisestä puhutaan,kun rodusta puhutaan.
        Yksilö ja suku toki omansa vaikuttaa,mutta rotu itsessään on mitä on.


      • Juu,komppaan kirjoitusta.

        Tuohon oppimiseen sen verran,että niin oppii bm ja borkkukin.Mutta se,mikä tekee haastavan ylipäätään noilla kaikilla,on viettikestävyyden puute, riittävän miellyttämishalun puute,sekä erittäin voimakkaan motivoinnin tarve(joka tulee lähinnä noista edellä mainituitten puutteesta).Myöskin kyse roduista,joille perinteiset pakotteet koulutuksessa(tottelevaisuus)ei pahemmin sovi.Eli homma on rakennettava puhtaasti motivoinnilla,sekä hyvällä ohjaaja-koira suhteella.
        Tottelevaisuuskoulutuksen suhteen itse laittaisin "helpommaksi" cc,sitten bm ja sitten borkku.
        Mutta eiköhän joka virallisen tuloksen,joka on tehty,niin sen eteen on tehty melkoisesti töitä.
        Nenälajithan eli yleensäkin koirille ominaiset onkin sitten paljon helpompaa kauraa.Toiminta kun on itsessään jo motivoivaa yleensäkin.

        Juu,ja tarkka kannattaa olla,mistä koiran hankkii.Tutkia koiranetti tarkkaan,jos Suomesta ottaa.Mennä nimenomaan paikanpäälle,kysellä tarkoin koirista ja suvuista.Niin luonteet kuin terveysasiat.Pelkkiin näytelmätuloksiin ei kannata tuudittautua.

        ps.Cc:n pk-oikeuksista.Tulosten perusteella ei taida olla ihan ajankohtaista...


      • Mitä ihmettä
        molossi kirjoitti:

        Juu,komppaan kirjoitusta.

        Tuohon oppimiseen sen verran,että niin oppii bm ja borkkukin.Mutta se,mikä tekee haastavan ylipäätään noilla kaikilla,on viettikestävyyden puute, riittävän miellyttämishalun puute,sekä erittäin voimakkaan motivoinnin tarve(joka tulee lähinnä noista edellä mainituitten puutteesta).Myöskin kyse roduista,joille perinteiset pakotteet koulutuksessa(tottelevaisuus)ei pahemmin sovi.Eli homma on rakennettava puhtaasti motivoinnilla,sekä hyvällä ohjaaja-koira suhteella.
        Tottelevaisuuskoulutuksen suhteen itse laittaisin "helpommaksi" cc,sitten bm ja sitten borkku.
        Mutta eiköhän joka virallisen tuloksen,joka on tehty,niin sen eteen on tehty melkoisesti töitä.
        Nenälajithan eli yleensäkin koirille ominaiset onkin sitten paljon helpompaa kauraa.Toiminta kun on itsessään jo motivoivaa yleensäkin.

        Juu,ja tarkka kannattaa olla,mistä koiran hankkii.Tutkia koiranetti tarkkaan,jos Suomesta ottaa.Mennä nimenomaan paikanpäälle,kysellä tarkoin koirista ja suvuista.Niin luonteet kuin terveysasiat.Pelkkiin näytelmätuloksiin ei kannata tuudittautua.

        ps.Cc:n pk-oikeuksista.Tulosten perusteella ei taida olla ihan ajankohtaista...

        Siis komppaat omaa kirjotusta


      • Mitä ihmettä kirjoitti:

        Siis komppaat omaa kirjotusta

        Katsoppa tarkemmin ;)

        Nämä viestit ei ainakaan itselläni mene nykyään (kun muutos ketjuihin yleensäkin tuli) aina sen alle,mihin on vastattu.Noit omanikaan ei kumpikaan mennyt sen alle,kenen viestiin vastasin.Ärsyttävä homma,mutta en viitsi aina laittaa uutta viestiä,mikä kohde oli.Useimmat lukijat kun nyt varmaan huomaa,mikä on homman nimi muutenkin...
        Käsittääksen nuoli tarkoittaa sitä,että on osunut oikeaan kohtaan eli kenen viestiin on vastauksen laittanut.

        Tiedä sitten mihin tämäkin tällä kertaa osuu :D
        Tarkoitus siis nimim.Mitä ihmettä


      • Rotikkarinsessa
        molossi kirjoitti:

        Juu,komppaan kirjoitusta.

        Tuohon oppimiseen sen verran,että niin oppii bm ja borkkukin.Mutta se,mikä tekee haastavan ylipäätään noilla kaikilla,on viettikestävyyden puute, riittävän miellyttämishalun puute,sekä erittäin voimakkaan motivoinnin tarve(joka tulee lähinnä noista edellä mainituitten puutteesta).Myöskin kyse roduista,joille perinteiset pakotteet koulutuksessa(tottelevaisuus)ei pahemmin sovi.Eli homma on rakennettava puhtaasti motivoinnilla,sekä hyvällä ohjaaja-koira suhteella.
        Tottelevaisuuskoulutuksen suhteen itse laittaisin "helpommaksi" cc,sitten bm ja sitten borkku.
        Mutta eiköhän joka virallisen tuloksen,joka on tehty,niin sen eteen on tehty melkoisesti töitä.
        Nenälajithan eli yleensäkin koirille ominaiset onkin sitten paljon helpompaa kauraa.Toiminta kun on itsessään jo motivoivaa yleensäkin.

        Juu,ja tarkka kannattaa olla,mistä koiran hankkii.Tutkia koiranetti tarkkaan,jos Suomesta ottaa.Mennä nimenomaan paikanpäälle,kysellä tarkoin koirista ja suvuista.Niin luonteet kuin terveysasiat.Pelkkiin näytelmätuloksiin ei kannata tuudittautua.

        ps.Cc:n pk-oikeuksista.Tulosten perusteella ei taida olla ihan ajankohtaista...

        "ps.Cc:n pk-oikeuksista.Tulosten perusteella ei taida olla ihan ajankohtaista..."

        Niin no, nyt on vissiin aika hiljaista ollut, mutta tässä on vielä tämän vuoden.. öö.. heinäkuuhun (kuitenkin joku kesäkuukausista mielestäni oli viimeinen määräaika) aikaa saada ne kolme hyväksyttyä BH-koetulosta. Kaksi lähes varmaa koirakkoa tiedän olevan menossa kokeisiin ennen ajan umpeutumista, kolmas on hieman epävarmaa, mutta jos vain saavat yhtään paremmin treenattua nyt alkuvuodesta, niin ovat myös menossa.

        Toisaalta jos oikeuksia ei nyt saada, niin luultavasti parin vuoden päästä olisi seuraava ns. kunnollinen sauma yrityksille, kun tällä hetkellä 6 - 12 kk:n ikäisiä pentuja on sen verran paljon Suomessa ja noissa pentujen omistajissa niitä, joiden mielestä corsoille tulisi pk-oikeudet saada.

        Sinänsä jos ihan sivuraiteille lähdetään keskustelussa (no eikö tämä sitä jo ole?), niin itse ihmettelen aika tavalla, ettei corsolla pk-oikeuksia ole kun esimerkiksi dogo argentinolta ne löytyvät - vaikkakin olen kuullut puhuttavan, huhua ja juoruja siis lähinnä joiden todenperästä ei mitään tietoa ole, että argentinoilta noita oikeuksia oltaisiin ottamassa pois.


      • Rotikkarinsessa kirjoitti:

        "ps.Cc:n pk-oikeuksista.Tulosten perusteella ei taida olla ihan ajankohtaista..."

        Niin no, nyt on vissiin aika hiljaista ollut, mutta tässä on vielä tämän vuoden.. öö.. heinäkuuhun (kuitenkin joku kesäkuukausista mielestäni oli viimeinen määräaika) aikaa saada ne kolme hyväksyttyä BH-koetulosta. Kaksi lähes varmaa koirakkoa tiedän olevan menossa kokeisiin ennen ajan umpeutumista, kolmas on hieman epävarmaa, mutta jos vain saavat yhtään paremmin treenattua nyt alkuvuodesta, niin ovat myös menossa.

        Toisaalta jos oikeuksia ei nyt saada, niin luultavasti parin vuoden päästä olisi seuraava ns. kunnollinen sauma yrityksille, kun tällä hetkellä 6 - 12 kk:n ikäisiä pentuja on sen verran paljon Suomessa ja noissa pentujen omistajissa niitä, joiden mielestä corsoille tulisi pk-oikeudet saada.

        Sinänsä jos ihan sivuraiteille lähdetään keskustelussa (no eikö tämä sitä jo ole?), niin itse ihmettelen aika tavalla, ettei corsolla pk-oikeuksia ole kun esimerkiksi dogo argentinolta ne löytyvät - vaikkakin olen kuullut puhuttavan, huhua ja juoruja siis lähinnä joiden todenperästä ei mitään tietoa ole, että argentinoilta noita oikeuksia oltaisiin ottamassa pois.

        Kun ei oikeuksia ole,niin lähinnä sitten ei yhdistyskokous(riittävä määrä halunneita) ole oikeuksia halunnut tai sitten puuttuu riittävät tulokset.Corsoilla ei niitä riittävästi ole ollut ajan puitteissa näyttöä varten,dogoilla on ollut.Se sitten on taas oma lukunsa,saadaanko ne oikeudet pysymään,kun on saatu.
        Hienoahan se olisi,kun vähän erikoisemmillekkin oikeuksia saataisiin.Ja sitten myös pidettyä.


      • Dogo argentino.
        Rotikkarinsessa kirjoitti:

        "ps.Cc:n pk-oikeuksista.Tulosten perusteella ei taida olla ihan ajankohtaista..."

        Niin no, nyt on vissiin aika hiljaista ollut, mutta tässä on vielä tämän vuoden.. öö.. heinäkuuhun (kuitenkin joku kesäkuukausista mielestäni oli viimeinen määräaika) aikaa saada ne kolme hyväksyttyä BH-koetulosta. Kaksi lähes varmaa koirakkoa tiedän olevan menossa kokeisiin ennen ajan umpeutumista, kolmas on hieman epävarmaa, mutta jos vain saavat yhtään paremmin treenattua nyt alkuvuodesta, niin ovat myös menossa.

        Toisaalta jos oikeuksia ei nyt saada, niin luultavasti parin vuoden päästä olisi seuraava ns. kunnollinen sauma yrityksille, kun tällä hetkellä 6 - 12 kk:n ikäisiä pentuja on sen verran paljon Suomessa ja noissa pentujen omistajissa niitä, joiden mielestä corsoille tulisi pk-oikeudet saada.

        Sinänsä jos ihan sivuraiteille lähdetään keskustelussa (no eikö tämä sitä jo ole?), niin itse ihmettelen aika tavalla, ettei corsolla pk-oikeuksia ole kun esimerkiksi dogo argentinolta ne löytyvät - vaikkakin olen kuullut puhuttavan, huhua ja juoruja siis lähinnä joiden todenperästä ei mitään tietoa ole, että argentinoilta noita oikeuksia oltaisiin ottamassa pois.

        Dogo argentinolla on pk-oikeus, ollut vuodesta 2009 lähtien.


        Rotuluettelo

        Päivitetty 17.2.2014

        Seuraavilla roduilla on kilpailuoikeus palveluskoirakokeissa. Suomessa kaikilla FCI:n palveluskoiriksi nimeämillä roduilla on automaattisesti oikeus osallistua palveluskoirakokeisiin. Muille roduille voi kyseisen rodun rotujärjestö hakea palveluskoirakokeiden kilpailuoikeutta. Rodun tulee olla kooltaan ja ominaisuuksiltaan palveluskoirakoesuorituksiin sopiva sekä vähintään 5 rodun koirista tulee olla suorittanut käyttäytymiskoe hyväksytysti viimeisen kahden vuoden aikana. Kilpailuoikeuden myöntää Suomen Kennelliiton hallitus Palveluskoiraliiton esityksestä.
        Rotukoodi

        Rotulyhenne

        Rotu


        292 DA Dogo argentino

        http://www.palveluskoiraliitto.fi/kilpailuoikeus.html


        http://www.dogoclub.fi/harrastukset


      • heh.
        molossi kirjoitti:

        Kun ei oikeuksia ole,niin lähinnä sitten ei yhdistyskokous(riittävä määrä halunneita) ole oikeuksia halunnut tai sitten puuttuu riittävät tulokset.Corsoilla ei niitä riittävästi ole ollut ajan puitteissa näyttöä varten,dogoilla on ollut.Se sitten on taas oma lukunsa,saadaanko ne oikeudet pysymään,kun on saatu.
        Hienoahan se olisi,kun vähän erikoisemmillekkin oikeuksia saataisiin.Ja sitten myös pidettyä.

        Tuota,kannattaisko nyt päivittää vähän tietoja...Dogo argentinolla on pk-oikeus, ollut vuodesta 2009 lähtien. Menee vaikka ihan yhdistyksen sivuille
        Siellä ihan selvästi myös lukee(jos ei asiaa muuten tiedä...),


      • molossi ei rek
        heh. kirjoitti:

        Tuota,kannattaisko nyt päivittää vähän tietoja...Dogo argentinolla on pk-oikeus, ollut vuodesta 2009 lähtien. Menee vaikka ihan yhdistyksen sivuille
        Siellä ihan selvästi myös lukee(jos ei asiaa muuten tiedä...),

        Tuossa puhuttiin cc:n oikeuksista.Eli kysyjä pohti,miksi niillä ei ole.
        Ja tiettyjä tuloksia pitää olla tietty määrä,jotta varsinkin "vaan oikeudet" omaavilla status säilyy.
        Ja kuten sanoin,hieno homma,jos saataisiin oikeudet ja vielä ne pysymään,harvinaisemmillekkin roduille.Ihan siis yleisesti ottaen.


      • molossi kirjoitti:

        Kun ei oikeuksia ole,niin lähinnä sitten ei yhdistyskokous(riittävä määrä halunneita) ole oikeuksia halunnut tai sitten puuttuu riittävät tulokset.Corsoilla ei niitä riittävästi ole ollut ajan puitteissa näyttöä varten,dogoilla on ollut.Se sitten on taas oma lukunsa,saadaanko ne oikeudet pysymään,kun on saatu.
        Hienoahan se olisi,kun vähän erikoisemmillekkin oikeuksia saataisiin.Ja sitten myös pidettyä.

        Nimimimerkki molossi kertaalleen viellä vaikka olen asiasta kerran sinulle maininnut toisellakin palstalla ja aiheesta tännekkin linkitin koska aihe kuului dogoketjuun mutta kas kummaa joku halusi poistoon viestini ja linkin asiasta, niin dogoilla on pk-oikeudet vaikka ne olikin jokusen aikaa poissa, ja mitä tulee dogoihin muuten, niin ensin perusti rotua-ajavan yhdistykseen alajaoston koska rotua-ajava yhdistys jota joku tuolla alempana mainostelee ei erikoisemmin välitä harrastuskoirista muutakuin näyttelytouhusta, loppupeleissä dogot perusti ihan oman yhdistyksen missä rodunkoirien omistajat saavat monipuolisesti harrastaa.

        Itse olin bulmastiffin kanssa aikoinaan PÄIVÄKÄVELYLLÄ (mikä kesti aamusta iltaan)aikoinaan erehtyen menenmään rodun erkkaripaikan kulmillekkin pyörimään), niin mut ja koira suorastaa käskettiin sisään näyttelyyn:D siellä tuli puhetta bullmastiffejen pk-oikeuksista ja syistä miksi bullmastiffeillä ei ole ja tule pk-oikeuksia, syy rodun kasvattajat osa pelkäsi pentuja ei saa myydyksi jos rodulla on pk-oikeudet.


      • molossi ei rek
        power.light kirjoitti:

        Nimimimerkki molossi kertaalleen viellä vaikka olen asiasta kerran sinulle maininnut toisellakin palstalla ja aiheesta tännekkin linkitin koska aihe kuului dogoketjuun mutta kas kummaa joku halusi poistoon viestini ja linkin asiasta, niin dogoilla on pk-oikeudet vaikka ne olikin jokusen aikaa poissa, ja mitä tulee dogoihin muuten, niin ensin perusti rotua-ajavan yhdistykseen alajaoston koska rotua-ajava yhdistys jota joku tuolla alempana mainostelee ei erikoisemmin välitä harrastuskoirista muutakuin näyttelytouhusta, loppupeleissä dogot perusti ihan oman yhdistyksen missä rodunkoirien omistajat saavat monipuolisesti harrastaa.

        Itse olin bulmastiffin kanssa aikoinaan PÄIVÄKÄVELYLLÄ (mikä kesti aamusta iltaan)aikoinaan erehtyen menenmään rodun erkkaripaikan kulmillekkin pyörimään), niin mut ja koira suorastaa käskettiin sisään näyttelyyn:D siellä tuli puhetta bullmastiffejen pk-oikeuksista ja syistä miksi bullmastiffeillä ei ole ja tule pk-oikeuksia, syy rodun kasvattajat osa pelkäsi pentuja ei saa myydyksi jos rodulla on pk-oikeudet.

        En nyt viitsi enää tästä tämän enempää,aiheesta on jo puhuttu,joten se siitä.
        Pääasia on,että ne nyt on,ja toivottavasti saavat pysymään eli riittävästi aktiivisia ihmisiä on ja pysyy.
        Potentiaalia kun dogoista löytyy hyvinkin harrastuspuolelle :)

        Se sitten mistä mainittu yhdistys välittää ja mistä ei,tosin yhdistys koostuu jäsenistä,millä omat mielipiteensä kullakin,niin olkoon heidän asiansa.
        Niistä mielipiteistä ja kenenkin syistä ym.saa parhaiten tietoa tuolta jo mainitulta sivustolta ja sieltä yhdistyksen pitämältä foorumilta tai liittymällä vaikka rotujärjestöön ja kokouksista.
        Voi sitten muutkin antaa vastineensa...


      • molossi ei rek kirjoitti:

        En nyt viitsi enää tästä tämän enempää,aiheesta on jo puhuttu,joten se siitä.
        Pääasia on,että ne nyt on,ja toivottavasti saavat pysymään eli riittävästi aktiivisia ihmisiä on ja pysyy.
        Potentiaalia kun dogoista löytyy hyvinkin harrastuspuolelle :)

        Se sitten mistä mainittu yhdistys välittää ja mistä ei,tosin yhdistys koostuu jäsenistä,millä omat mielipiteensä kullakin,niin olkoon heidän asiansa.
        Niistä mielipiteistä ja kenenkin syistä ym.saa parhaiten tietoa tuolta jo mainitulta sivustolta ja sieltä yhdistyksen pitämältä foorumilta tai liittymällä vaikka rotujärjestöön ja kokouksista.
        Voi sitten muutkin antaa vastineensa...

        Mistä minä tiedän että olen sun kanssa mitään jutellut? kun teitä molossi ei rek on moniakin jopa samassakin ketjussa. Minä vastasin nimimerkki molossin viestiin ja siihen kommentoin toisella palstalla missä kirjoitti 2012 ettei dogoilla olisi pk-oikeutta. Ja tässä ketjussa on jonkun rekkaamaton ja minun jalostuksen tavoiteohjelman kaksi versiota uusi ja vanha jonka tarkoituksella jälkimmäisen laitoin vaikka olisi ketjusta voinnut uuden ketjusa kopsata viestin kelle vastasin, voi ihmiset tehdä vertailua ettei muutoksia todellakaan ole tullut 2003, mutta taas piti jonkun molossin ei rek hmm... Jäsenet yhdistyksellä on tiukilla niinkun yhdistyksen sivultakin käy ilmi pitää suomi24 tulla jäseniä metsästämään niin kun tuolla alhaalla yrittää minutkin saada ks yhdistykseen eräs kirjoittaja vastaa vähän väärälle ihmiselle heh heh...


      • power.light kirjoitti:

        Mistä minä tiedän että olen sun kanssa mitään jutellut? kun teitä molossi ei rek on moniakin jopa samassakin ketjussa. Minä vastasin nimimerkki molossin viestiin ja siihen kommentoin toisella palstalla missä kirjoitti 2012 ettei dogoilla olisi pk-oikeutta. Ja tässä ketjussa on jonkun rekkaamaton ja minun jalostuksen tavoiteohjelman kaksi versiota uusi ja vanha jonka tarkoituksella jälkimmäisen laitoin vaikka olisi ketjusta voinnut uuden ketjusa kopsata viestin kelle vastasin, voi ihmiset tehdä vertailua ettei muutoksia todellakaan ole tullut 2003, mutta taas piti jonkun molossin ei rek hmm... Jäsenet yhdistyksellä on tiukilla niinkun yhdistyksen sivultakin käy ilmi pitää suomi24 tulla jäseniä metsästämään niin kun tuolla alhaalla yrittää minutkin saada ks yhdistykseen eräs kirjoittaja vastaa vähän väärälle ihmiselle heh heh...

        Noh,jos et tiedä,etkä osaa päätellä,niin ei sitten mitään voi.Nyt toimii rekkaus,toivottavasti pysyykin.Jos sitten ainakin näkee.

        Ja kirjoituksista selviää,mitä kukin on tarkoittanut viesteissään,muutoksista myöskin...
        Mutta eiköhän sekin asia ole jo selvä :)

        Jäsenmäärän tiukkuudesta saa yhdistykseltä varmaankin parhaiten selvän.Tai liittymällä foorumiin.


      • molossi kirjoitti:

        Noh,jos et tiedä,etkä osaa päätellä,niin ei sitten mitään voi.Nyt toimii rekkaus,toivottavasti pysyykin.Jos sitten ainakin näkee.

        Ja kirjoituksista selviää,mitä kukin on tarkoittanut viesteissään,muutoksista myöskin...
        Mutta eiköhän sekin asia ole jo selvä :)

        Jäsenmäärän tiukkuudesta saa yhdistykseltä varmaankin parhaiten selvän.Tai liittymällä foorumiin.

        Tuli kiire. Ja kirjoitus virheitä ja osa kirjoituksista jäi puuttumaan.

        Mihikäs tästä poistui asiallinen vastaukseni , kun ilmoitin olen soittannut oikealla puhelimella molossikoiran kasvattajille hiljakkoin.

        Elämäni sisältö ei aamusta yömyöhään ole keskustelufoorumit kun eräillä.

        Ks rotuyhdistys esti eräältä rotuyhdistyksen ihmiseltä sanavapauden rotuyhdistyksen omilla sivuilla poistamalla ihmisen kirjoituksen, missä ihminen laittoi kauhukuvaa 130 jäsenestä.

        Kun kerran haluat ottaa asioista selvyttä niin voit varmaan meille muillekkin kertoa jos tiedät? kuka BULLMASTIFFIN kasvattaja myy mootoripyöräilijöille(Overkill MC- MC Finland- Hells Angels) BULLMASTIFFEJA, poliisit ampui kilttien mootoripyöräilijöiden koiran ja kasvattaja mistä bullmastiffi oli ostettu myi uuden bullmastiffin, aiheesta on netistäkin, itse kuulin ihan todelllisuudesta asiasta.


      • tuttujuttu.
        power.light kirjoitti:

        Tuli kiire. Ja kirjoitus virheitä ja osa kirjoituksista jäi puuttumaan.

        Mihikäs tästä poistui asiallinen vastaukseni , kun ilmoitin olen soittannut oikealla puhelimella molossikoiran kasvattajille hiljakkoin.

        Elämäni sisältö ei aamusta yömyöhään ole keskustelufoorumit kun eräillä.

        Ks rotuyhdistys esti eräältä rotuyhdistyksen ihmiseltä sanavapauden rotuyhdistyksen omilla sivuilla poistamalla ihmisen kirjoituksen, missä ihminen laittoi kauhukuvaa 130 jäsenestä.

        Kun kerran haluat ottaa asioista selvyttä niin voit varmaan meille muillekkin kertoa jos tiedät? kuka BULLMASTIFFIN kasvattaja myy mootoripyöräilijöille(Overkill MC- MC Finland- Hells Angels) BULLMASTIFFEJA, poliisit ampui kilttien mootoripyöräilijöiden koiran ja kasvattaja mistä bullmastiffi oli ostettu myi uuden bullmastiffin, aiheesta on netistäkin, itse kuulin ihan todelllisuudesta asiasta.

        toihan poistatta kaikki viestit jokka häntä ei miellytä. räkäset torimummon naurut päälle.


      • Kuopiossa.
        power.light kirjoitti:

        Tuli kiire. Ja kirjoitus virheitä ja osa kirjoituksista jäi puuttumaan.

        Mihikäs tästä poistui asiallinen vastaukseni , kun ilmoitin olen soittannut oikealla puhelimella molossikoiran kasvattajille hiljakkoin.

        Elämäni sisältö ei aamusta yömyöhään ole keskustelufoorumit kun eräillä.

        Ks rotuyhdistys esti eräältä rotuyhdistyksen ihmiseltä sanavapauden rotuyhdistyksen omilla sivuilla poistamalla ihmisen kirjoituksen, missä ihminen laittoi kauhukuvaa 130 jäsenestä.

        Kun kerran haluat ottaa asioista selvyttä niin voit varmaan meille muillekkin kertoa jos tiedät? kuka BULLMASTIFFIN kasvattaja myy mootoripyöräilijöille(Overkill MC- MC Finland- Hells Angels) BULLMASTIFFEJA, poliisit ampui kilttien mootoripyöräilijöiden koiran ja kasvattaja mistä bullmastiffi oli ostettu myi uuden bullmastiffin, aiheesta on netistäkin, itse kuulin ihan todelllisuudesta asiasta.

        Meil kanssa Kuopiossa. Banbibos( joku sellainen porukkaa )moottoripyörä harratajilla. Bullmastiffeja. Sama kasvattaja?


      • fasestalöytyi
        power.light kirjoitti:

        Tuli kiire. Ja kirjoitus virheitä ja osa kirjoituksista jäi puuttumaan.

        Mihikäs tästä poistui asiallinen vastaukseni , kun ilmoitin olen soittannut oikealla puhelimella molossikoiran kasvattajille hiljakkoin.

        Elämäni sisältö ei aamusta yömyöhään ole keskustelufoorumit kun eräillä.

        Ks rotuyhdistys esti eräältä rotuyhdistyksen ihmiseltä sanavapauden rotuyhdistyksen omilla sivuilla poistamalla ihmisen kirjoituksen, missä ihminen laittoi kauhukuvaa 130 jäsenestä.

        Kun kerran haluat ottaa asioista selvyttä niin voit varmaan meille muillekkin kertoa jos tiedät? kuka BULLMASTIFFIN kasvattaja myy mootoripyöräilijöille(Overkill MC- MC Finland- Hells Angels) BULLMASTIFFEJA, poliisit ampui kilttien mootoripyöräilijöiden koiran ja kasvattaja mistä bullmastiffi oli ostettu myi uuden bullmastiffin, aiheesta on netistäkin, itse kuulin ihan todelllisuudesta asiasta.

        Yhdistyksen tilanne jäsenmäärän suhteen ei enää ole
        pelkästään hälyttävä, vaan se on katastrofaalinen! Jäseniä
        on VAIN n.150!!! Tällä jäsenmäärällä ei edes ylläpidetä 4
        jäsenlehteä, saatikka muita tapahtumia kuten
        erikoisnäyttelyä. 2016 erikoisnäyttely tulee anoa tämän
        vuoden syyskuun loppuun mennessä, mutta näillä näkymin
        se jätetään anomatta jäsenmäärän vähyyden vuoksi.


      • fasestalöytyi kirjoitti:

        Yhdistyksen tilanne jäsenmäärän suhteen ei enää ole
        pelkästään hälyttävä, vaan se on katastrofaalinen! Jäseniä
        on VAIN n.150!!! Tällä jäsenmäärällä ei edes ylläpidetä 4
        jäsenlehteä, saatikka muita tapahtumia kuten
        erikoisnäyttelyä. 2016 erikoisnäyttely tulee anoa tämän
        vuoden syyskuun loppuun mennessä, mutta näillä näkymin
        se jätetään anomatta jäsenmäärän vähyyden vuoksi.

        Otan sanani senvertas ehkä rotuyhdistyksen sivujen päivtyksen ymm myötä on poistunnut teksti sivulta. 20 jäsentä NÄKÖJÄÄN lisää.D D= RODUN JALOSTUS .
        ihan Alla on omaa tekstiäni minkä otan takaisin.

        Tämä paikka ei ole mikään paikka metsästää uusia jäseniä mitä tuolla alempana ihminen tekee, jäsenmaksut ovat maksullisia elikäs yritetään aikuisia ihmisiä saada kalasteltua jäseneksi yhdistykseen julkisella palstalla, ja milloin mihinkin pitäisi ottaa yhteyttä, tulee ihan mieleen jääkön sanomatta, mutta kyllä ihmiset tietää ketä täälläkin käy...Saas kattoo tuleekos yölisiä hiippareita kirjoittelee....

        Ks rotuyhdistys esti eräältä rotuyhdistyksen ihmiseltä sanavapauden rotuyhdistyksen omilla sivuilla poistamalla ihmisen kirjoituksen, missä ihminen laittoi kauhukuvaa 130 jäsenestä.


      • power.light kirjoitti:

        Tuli kiire. Ja kirjoitus virheitä ja osa kirjoituksista jäi puuttumaan.

        Mihikäs tästä poistui asiallinen vastaukseni , kun ilmoitin olen soittannut oikealla puhelimella molossikoiran kasvattajille hiljakkoin.

        Elämäni sisältö ei aamusta yömyöhään ole keskustelufoorumit kun eräillä.

        Ks rotuyhdistys esti eräältä rotuyhdistyksen ihmiseltä sanavapauden rotuyhdistyksen omilla sivuilla poistamalla ihmisen kirjoituksen, missä ihminen laittoi kauhukuvaa 130 jäsenestä.

        Kun kerran haluat ottaa asioista selvyttä niin voit varmaan meille muillekkin kertoa jos tiedät? kuka BULLMASTIFFIN kasvattaja myy mootoripyöräilijöille(Overkill MC- MC Finland- Hells Angels) BULLMASTIFFEJA, poliisit ampui kilttien mootoripyöräilijöiden koiran ja kasvattaja mistä bullmastiffi oli ostettu myi uuden bullmastiffin, aiheesta on netistäkin, itse kuulin ihan todelllisuudesta asiasta.

        Siis oliko kysymys minulle?Jos oli,niin vastaus on,että en tiedä.Jos kiinnostaa,niin voi laittaa kysymyksen vaikka tuonne yhdistyksen foorumille,ehkä osaavat siellä kertoa.

        Jonkun sanavapauden estämisestä en myöskään tiedä,siitäkin voi kysyä vaikka foorumilla tai ottaa suoraan yhdistykseen yhteyttä,jos kiinnostaa.


      • molossi kirjoitti:

        Siis oliko kysymys minulle?Jos oli,niin vastaus on,että en tiedä.Jos kiinnostaa,niin voi laittaa kysymyksen vaikka tuonne yhdistyksen foorumille,ehkä osaavat siellä kertoa.

        Jonkun sanavapauden estämisestä en myöskään tiedä,siitäkin voi kysyä vaikka foorumilla tai ottaa suoraan yhdistykseen yhteyttä,jos kiinnostaa.

        Etkö ymmärrä luettua tekstiä? mulla ei foorumit ole elämän tarkoitus kun eräillä, saatikas lain rikkomiset kun eräillä netissäkin.


      • taasko.
        power.light kirjoitti:

        Etkö ymmärrä luettua tekstiä? mulla ei foorumit ole elämän tarkoitus kun eräillä, saatikas lain rikkomiset kun eräillä netissäkin.

        Taasko sanavapauttasi halutaan estää.NÄKEEKÖ JOKU HÖRKKYJÄ .


      • taasko taas vauhdiss
        taasko. kirjoitti:

        Taasko sanavapauttasi halutaan estää.NÄKEEKÖ JOKU HÖRKKYJÄ .

        Ihmeellisiä juttuja. Kirjoita välillä jotain asiaakin. Vai onko joku elämäntehtäväsi kirjoitella palstalle hörkkyjuttujasi ja yllyttää tuota yhtä.


    • kjkjhsjs

      Nuo kasvavat oikeissa käsissä oikein mukaviksi ja kilteiksi. Mutta kuten mainitsin: "oikeissa käsissä"!. Eivät sovi kenelle tahansa. Ja nartut ovat kyllä keskimäärin helpompia hallittavia kuin urokset, mutta haasteellisia nekin. Kaikista noista roduista ollaan jo pitkään pyritty jalostamaan alkuperäistä sosiaalisempia, mutta isot haasteet niiden luonteissa on yhä tallella.

      • Sitä miettiessä

        että onko omat pikku kätöset juuri ne oikeat, kannattaa muistaa että ko. rotu(cc/pc) on tiettävästi ainoa jolla tehdystä purettamisesta on ihminen saanut murhatuomion.


    • 8888888888888888888

      Jos tieto rodusta on tuotatasoa, en sitten missään nimessä hankkisi mitään noista, ja kasvattaja ei saisi missään olosuhteissa myydä!!

    • Herättää kysymyksiä

      Otsikko oli: Uusi koira hakusessa

      --- Tulee mieleen että miksi helvetissä ihmisten pitää jatkuvasti olla hankkimassa uutta koiraa? Yhdessäkin on jo tarpeeksi yhdelle koulutettavaa ja kun on kaksi tai vielä useampi, jää koulutus väkisin puolitiehen.

      --- Tämä suuntaus näkyy erityisesti kahdessa ääripäässä, ensinmainitsen nämä helkutin vaaralliset, isot nk. tappajakoirat ja toisena sitten tulee nämä nk. lamppuharjat.

      --- Onko nyt siis meneillään jokin kilpailu näiden kahden ääripään välillä siitä kummalla on enemmän näitä suunnilleen pimahtaneita rakkeja joille ei aseteta mitään rajoja?

      --- Kai lakiteknisestikin olisi mahdollista rajoittaa koirien lukumäärää yhdellä omistajalla, kun muutenkin yhteiskunnassa joudutaan heikompilahjaisten tahdissa etenemään?

      • 9wub64m8uw7q

        Itselläni on 2koiraa, toinen on varmaan mielestäsi nk.tappajakoirarotuinen.
        Anyway....
        Toisen koiran otin ihan siitä syystä että se tuo lisäsisältöä koko perheen elämään, jokainen koira on oma persoonansa. Ja koirista on seuraa toisilleen, varsinkin jos joinain päivinä liikunta ja yhteinen touhuaminen jää vähäiseksi niin voivat painia ja touhuta keskenään ja purkaa energiaa. Mielestäni lapsenikin hyötyvät kun koiria on 2, molemmat erilaisia, toinen varovainen,arka ja miellyttämishaluinen, toinen rohkea, sähläävä jästipää. Lapsetkin oppivat tavat miten erilaisia koiria käsitellään/ohjataan.

        Itselleni koirat tuovat elämään paljon sisältöä, niiden avulla pysyn jalat maassa ja lähempänä luontoa jne. Harvoin katson tv:tä, tietokoneeseen kulutan aikaa 1h/pv.
        Muuten vapaa-aikani kuluu enimmäkseen ulkoillen koko perheen kanssa koirineen tai minä koirat. SE ON ELÄMÄNTAPA.

        Ja yksinkertaisesti kun kuljen metsässä, niin nautin lintujenlaulusta, ja siitä kun näen koirieni nauttivan joko rauhassa jolkotellen tai onnen huumassa keskenään kisaillen. Samanlainen onnen/tyytyväisyyden tunne tulee kun näen esim. 2jäniksen kisailevan keskenään. Eli olin onnellinen kun minulla oli 1koira, mutta nyt olen tuplasti onnellinen kun minulla on 2koiraa!

        Mahdollisesti hommaan kolmannenkin muutaman vuoden kuluttua.
        Itselläni on muutamiakin tuttuja joilla on useampi koira, enkä ole havainnut mitään ongelmia, niinkuin ei itsellänikään ole. Miksi mielestäsi " koulutus väkisinkin jäisi
        puolitiehen"? Koirahan oppii luonnollisesti mm.kärsivällisyyttä ja keskittymistä kun koiria on useampi. Koira joutuu seuraamaan tarkemmin ketä koiraa ohjaaja kulloinkin puhuttelee, joutuu odottamaan vuoroaan yms....

        Ja niin minä kuin nämä tuttavanikin omistavat siis useamman koiran ihan itsensä/perheensä vuoksi, ei siis minkään kilpailun vuoksi tms....

        Tarkoititko tosiaan että epäilet että joku hommaa useamman koiran jotta hänellä oisi enemmän nk.tappajakoiria tai nk.lamppuharjoja kuin naapurilla?

        -Ajatteleeko joku oikeasti noin?
        -Vai haastaako tälläiset ihmiset vain meitä muita vastaväittämään?
        -Ja onko joku oikeasti nähnyt/tuntenut ihmisiä jotka haalisi koiria vain siksi että hänellä olisi niitä enemmän kuin muilla? Varmaan aika harvinaista.


      • Siksi kannattaa ollakkin pikaisen ikäeroa koirilla ei jää puolitiehen koulutus. Nuoremmat koirat kun sattaa apinoida niin hyvässä kun pahassa vanhempaa koiraa, mitä siitä tulisi jos 60 - 70 kiloinen koiran järkäle opettaisi ei toivottuja asioita pennulle, siinä sitä olisi kaksi ongelmakoiraa pahimmillaan.

        Itse muistan kun oli bulleroita, niin treenasin vanhempaa bulllmastiffiä sivulletuloa(kertaus on opintojen äiti) käskin paikoileen sen istumaan 4 kuukauden ikäinen pentu bullero matki vanhempaa koiraa ilman mitään erillistä käskyä istuen nätisi aikuisen koiran vierellä, luoksetulossa kun pyysin aikuista bullmastiffiä sivulle niin pentu tulla tupsutteli kanssa sivulle, elikä hyvä malliesimerkki todelisuudesta kuinka tärkeätä on kouluttaa yksi koira kerrallaan kunnolla, koirat on laumaeläimiä ja pahimmillaan todellakin saattaa olla kaksi ei hyvin käyttäytyvää kouluttamatonta ongelma koiraa


    • gfer

      ^^Otsikko "Uusi koira hakusessa" ei kyllä sisällä tietoa kotona olevien koirien määrästä. Voihan sitä sanoa hankkivansa uutta koiraa vaikka edellisen kuoleman jälkeen.

    • Koira meille

      Kiitos kaikille asiallisesti vastanneille!

      Vielä kysyisin, että kummat tulee paremmin toimeen muiden koirien kanssa Bordeauxin doggi tai Bullmastif? Entä terveydentilaltaan kumpi parempi vai onko eroja?

      • Tossa meidän

        naapurissa asuu pari bullmastiffia ja molemmat on päästään kilahtaneita. Joten subjektiivinen vastaus: Bordeaux


      • molossirekeionnistu

        Borkku on sosiaalisempi,yleisemmin(mutta ei siis missään koirapuistomielessä).Pitkäpinnaisempi.
        Terveydentilaltaan paremmaksi laittaisin bullmastiffin.

        ps.Nimim.Tossa meidän,mitä tarkoitat kilahtaneella noissa tapauksissa?


      • Tossa meidän vastaa
        molossirekeionnistu kirjoitti:

        Borkku on sosiaalisempi,yleisemmin(mutta ei siis missään koirapuistomielessä).Pitkäpinnaisempi.
        Terveydentilaltaan paremmaksi laittaisin bullmastiffin.

        ps.Nimim.Tossa meidän,mitä tarkoitat kilahtaneella noissa tapauksissa?

        Ihan vaan sitä tarkoitin että en todellakaan toivoisi noiden kahden pääsevän omistajiltaan irralleen missään vaiheessa. Kyseessä on ensimmäinen koirakaksikko jonka vuoksi olen koskaan harkinnut kättä pidempää(=mora) mukaan lenkille. Ovat myös ainoa tuntemani narttu(kaksikko) joka haluaa tappaa urokset maanpäältä. Taitavat olla rekkalesboille jotain sukua ;D

        Enkä ole ainoa joka ajattelee näistä samansuuntaisesti.


      • molossieirek
        Tossa meidän vastaa kirjoitti:

        Ihan vaan sitä tarkoitin että en todellakaan toivoisi noiden kahden pääsevän omistajiltaan irralleen missään vaiheessa. Kyseessä on ensimmäinen koirakaksikko jonka vuoksi olen koskaan harkinnut kättä pidempää(=mora) mukaan lenkille. Ovat myös ainoa tuntemani narttu(kaksikko) joka haluaa tappaa urokset maanpäältä. Taitavat olla rekkalesboille jotain sukua ;D

        Enkä ole ainoa joka ajattelee näistä samansuuntaisesti.

        Ok.
        No ei hyvältä kuulosta tosiaan.
        Tosin voi taasen miettiä,että kumpi pää sieltä narunpäästä onkaan kilahtanut.Varsinkin jos kummatkin nartut suhtautuu tuohon tapaan myös uroksiin.
        Toki joskus tuontyypin koirat yrmii ylipäätään lauman ulkopuolisia,mutta jos kummatkin,saati voimallisesti,niin aika mielenkiintoista.


      • Update!
        molossieirek kirjoitti:

        Ok.
        No ei hyvältä kuulosta tosiaan.
        Tosin voi taasen miettiä,että kumpi pää sieltä narunpäästä onkaan kilahtanut.Varsinkin jos kummatkin nartut suhtautuu tuohon tapaan myös uroksiin.
        Toki joskus tuontyypin koirat yrmii ylipäätään lauman ulkopuolisia,mutta jos kummatkin,saati voimallisesti,niin aika mielenkiintoista.

        Aamulla juuri kuulin uutisen tästä mainitusta kaksikosta. Olivat jonkun kimppuun käyneet ohitustilanteessa. Ja tämä kimppuunkäyty ei ollut kuulemma provosoinut mitenkään. Vain pieni sivusiirtymä ja pikkukoira hampaissa. Oli kuulemma selvinnyt. Tikeillä mutta kuitenkin. Luultavasti tämän jälkeen pelkää kaikkia isoja koiria. Harmillista tuollainen.


      • vanha ketju mutta nimimerkki Koira meille

        Borkut on luonteeltaan kovempia kun bullmastiffit, mutta kummatkin tulee muiden koirien kanssa toimeen, se on ihan yksilöistä kiinni.

        Onhan molemmissa roduissa perheitä missä on muitakin rodun koiria tai muita koirarotuja Itselläkin on muummuassa valokuva kun kahden bullmastiffin kanssa makoilee sekarotuinen koira.

        Molempia rotuja on ollut koirapuistossa itselläkin ollut bullmastiffeja omia ja muiden bulmastiffeja viennyt koirapustoon ja olen borkujen omistajien kanssa ollut puistossa

        esim bullmastiffit ja borkut on kuitenkin rotuja mitkä tykkää metsässä vaelella omistajansa kanssa nauttien luonno ihmestä pitkiäkin matkoja, esim bullmastiffi on rotu mikä on alunperin jalostettu metsävartijan seuralaiseksi salametsästäjiä kiinni ottamaan yksinään menenmään ja omilla aivoilla ajattelemaan.

        Esm. Bullmastiffi ei tokorotu koska se on rotu mikä ei tykkää mielistellä omistajaansa on omakohtaista kokemusta bullmastiffi ja toko, paras mahdollinen koulutus on koulutus missä pelataan koiran ehdoilla rauniokoulutus tai muu vastaavaa , rauniolle saa sekarotuisetkin koirat osallistua siellä ei ole roturasisteilla nokkaa koputtamista.

        Molemmat koirat ei ole parhaimmasta päästä terveytensä kanssa, mutta borkuilla on enemmän sairauksia, mutta ei bullmastiffienkään tilanne ole kehuttava mm. lonkat ja kyyneret on rodulla sairaaamat suomessa kun rodulla on missään muualla päin maailmaa.

        Molemaat rodut on sairaaksi jalostettu rotu eikä jalostusnettiä kun katsoo ole kummallakkaan roduN TERVEYS kehuttavaa, verrattaan vaikka molempia rotuja rotikoihin mitkä on lähinnä samalainen rotu, niin tilanne on rotikalla paljon kauniimpaa katsottavaa. Itse en suosittele kumpaakaan rotua VALITETTAVASTI


      • kauan odotettu
        power.light kirjoitti:

        vanha ketju mutta nimimerkki Koira meille

        Borkut on luonteeltaan kovempia kun bullmastiffit, mutta kummatkin tulee muiden koirien kanssa toimeen, se on ihan yksilöistä kiinni.

        Onhan molemmissa roduissa perheitä missä on muitakin rodun koiria tai muita koirarotuja Itselläkin on muummuassa valokuva kun kahden bullmastiffin kanssa makoilee sekarotuinen koira.

        Molempia rotuja on ollut koirapuistossa itselläkin ollut bullmastiffeja omia ja muiden bulmastiffeja viennyt koirapustoon ja olen borkujen omistajien kanssa ollut puistossa

        esim bullmastiffit ja borkut on kuitenkin rotuja mitkä tykkää metsässä vaelella omistajansa kanssa nauttien luonno ihmestä pitkiäkin matkoja, esim bullmastiffi on rotu mikä on alunperin jalostettu metsävartijan seuralaiseksi salametsästäjiä kiinni ottamaan yksinään menenmään ja omilla aivoilla ajattelemaan.

        Esm. Bullmastiffi ei tokorotu koska se on rotu mikä ei tykkää mielistellä omistajaansa on omakohtaista kokemusta bullmastiffi ja toko, paras mahdollinen koulutus on koulutus missä pelataan koiran ehdoilla rauniokoulutus tai muu vastaavaa , rauniolle saa sekarotuisetkin koirat osallistua siellä ei ole roturasisteilla nokkaa koputtamista.

        Molemmat koirat ei ole parhaimmasta päästä terveytensä kanssa, mutta borkuilla on enemmän sairauksia, mutta ei bullmastiffienkään tilanne ole kehuttava mm. lonkat ja kyyneret on rodulla sairaaamat suomessa kun rodulla on missään muualla päin maailmaa.

        Molemaat rodut on sairaaksi jalostettu rotu eikä jalostusnettiä kun katsoo ole kummallakkaan roduN TERVEYS kehuttavaa, verrattaan vaikka molempia rotuja rotikoihin mitkä on lähinnä samalainen rotu, niin tilanne on rotikalla paljon kauniimpaa katsottavaa. Itse en suosittele kumpaakaan rotua VALITETTAVASTI

        Mihin perustuu, että lonkat ja kyyneret on sairaammat kuin muualla?
        Meille on bulmastiffi tulossa ensi vuonna, eikä kasvattaja ole sanonut huonoimmaksi.


      • Oli sitten
        kauan odotettu kirjoitti:

        Mihin perustuu, että lonkat ja kyyneret on sairaammat kuin muualla?
        Meille on bulmastiffi tulossa ensi vuonna, eikä kasvattaja ole sanonut huonoimmaksi.

        kyseessä Lada tai Mersu, Bulldoggi tai Mopsi, niin koska olet myyjän kuullut moittivan tavaraansa?

        Kasvattaja on diileri!


      • ???nyi
        kauan odotettu kirjoitti:

        Mihin perustuu, että lonkat ja kyyneret on sairaammat kuin muualla?
        Meille on bulmastiffi tulossa ensi vuonna, eikä kasvattaja ole sanonut huonoimmaksi.

        Tilanne muissa maissa
        Lonkka ja kyynärnivelen dysplasia
        esiintyy muidenkin maiden bullmastiffeilla, mutta tulosten
        valossa Suomen tilanne on muita maita heikompi
        lonkkien ja kyynärien osalta.

        http://www.kennelliitto.fi/sites/default/files/attachments/jto/bullmastiffi.pdf


      • ???nyi kirjoitti:

        Tilanne muissa maissa
        Lonkka ja kyynärnivelen dysplasia
        esiintyy muidenkin maiden bullmastiffeilla, mutta tulosten
        valossa Suomen tilanne on muita maita heikompi
        lonkkien ja kyynärien osalta.

        http://www.kennelliitto.fi/sites/default/files/attachments/jto/bullmastiffi.pdf

        Pyörittelin ja hyörittelin tuossa yhdessä ketjussa sain jonkun tuomaan pevisan , näkee ihmiset että kennelliitto puolustaa RODUN lonkkavikaa, kennelllittohan hyväksyy pevisan ja jalostutoimkunta ei omia suosituksiiaan noudata

        Vitsihän jalostustoimikunnat on rodussa, samat ihmiset vuosikaudet istuu jalostustoimkunnassa , eikä välitä muutakuin voivoi onkos meillä tilanne noin kamala EIKÄ omia jalostustoimikunnan suosituksia ole kiinnostunnut toteuttamaan.

        Itse hyvinkin seurasin eräänkin jalostustomikunnan touhua se suositteli narttukoiran omistajille omia uroksia, mikä ei välttämättä rodun terveyden kannalta ole hyvä, eikä pelkästään lonkien ja kyynerien osalta vaan rodun muidenkin sairauksien osalta, pennun ostajathan siitä kärsii.
        Jostakin luin joku haukkui mafiatouhuksi ja sitähän se on, enkä kaipaa tuhatnikkä kommentoimaan tosiasioihin kun kun tosiasiat on tosiasioita ,eikä fiktiivisiä tarinoita
        Rotu on SAIRAAKSI jalostettu rotu.

        Menen vasta iltaan töihin mutta se ei tarkoita suomi24 notkuisin siihen asti


      • molossi ei rek
        ???nyi kirjoitti:

        Tilanne muissa maissa
        Lonkka ja kyynärnivelen dysplasia
        esiintyy muidenkin maiden bullmastiffeilla, mutta tulosten
        valossa Suomen tilanne on muita maita heikompi
        lonkkien ja kyynärien osalta.

        http://www.kennelliitto.fi/sites/default/files/attachments/jto/bullmastiffi.pdf

        Toisaalta jto oli tuossa osin vähän epäselvä.Eli noin lukee,mutta kun lukee pitemmälle,niin se muuttuukin.Vähän on siis epäselvä noilta osin ja vähän tyrmää toisensa.

        Minusta vertailua viimekädessä on vaikea tehdä.koska on paljon maita,jossa ei kuvata lainkaan,tai melko vähän.Ja kuten tuollakin mainittiin alenpana samassa kohtiin,että myös maita,jossa vasta paljon myöhemmin alettu kuvaamaan kuin meillä.Meillä myös kuvataan(yleisesti ottaenkin)ja tutkitaan muitakin kuin jalostuskoiria pelkästään,ja jotkut kasvattajat myös maksavat rotunsa rodunomaiset tarkit.Aika harvinaista se on muissa maissa ja herättynyt positiivista huomioita muiden maiden kasvattajissakin :)Jälkeläisnäyttö kuitenkin tekee jo paljon asiaan enemmän,kuin pelkät jalostuskoirat.

        Eli vertailuun pitäisi olla laaja pohja.Tuo myös,mikä tuollakin on mainittu,että eri tavat tutkia,hämmentää soppaa.Plus yleisesti ottaen myöskin,sitten on vielä maita,jossa oli sitten rotu kuinka voimakkaasti rodunomaisesti ongelmissa,niin niissä sattuu olemaan vain esim.kotareilla näkyvissä vain terveitä,kun on tutkittu tai noh,"tutkittu".
        Silti niistä tuonnit ei ole hyvässä mallissa,saati jälkeläiset...

        Eli siis,pohjaa ei ole mihin vertailla,niin tuskin voi varmaksi sanoa,mikä on Suomen tilanne verrattuna muihin maihin.

        Niin,ja harvoilla mailla on edes tuota tietokantaa mikä Suomessa,jota voisi vertailla.Ja vielä tietokantaa,joka on kaikille avuksi ja hyödyksi :).
        Jos tiukoiksi mennään,niin kuten eräs kerran murjaisi,lähtökohta on aina se,että tutkimaton on sairas tai potentiaalisesti sitä...

        Jalostustoimikunnista sen verran,että jos vaikka tsekkaa ko.rodun,niin eiköhän ole aikas vaihtunut vuosien varrella.Ja ainahan hyvä on,että tulee uusia ihmisiä ja aktiivisia mukaan.
        Jos on monen rodun yhdistys,niin siinä mielessä myös parempi,että roduilla omansa,koska muuten hommat kaatuu hallituksen niskaan,joilla muutenkin paljon tehtävää.Kuin myös,että rotujen ihmiset olisi itse mukana hommassa.Välttämättä ei niin tarkkaa tietoa kuitenkaan ole muista,kuin hyvin tuntemasta eli omastaan.
        Kennelliitto on kiristänyt näkemyksiään myös pevisan suhteen(hyvä niin),mm.ettei hevin hyväksy mm.löysennyksiä niihin,tulokset on oltava voimassa ennen astutusta ym.


      • molossi ei rek kirjoitti:

        Toisaalta jto oli tuossa osin vähän epäselvä.Eli noin lukee,mutta kun lukee pitemmälle,niin se muuttuukin.Vähän on siis epäselvä noilta osin ja vähän tyrmää toisensa.

        Minusta vertailua viimekädessä on vaikea tehdä.koska on paljon maita,jossa ei kuvata lainkaan,tai melko vähän.Ja kuten tuollakin mainittiin alenpana samassa kohtiin,että myös maita,jossa vasta paljon myöhemmin alettu kuvaamaan kuin meillä.Meillä myös kuvataan(yleisesti ottaenkin)ja tutkitaan muitakin kuin jalostuskoiria pelkästään,ja jotkut kasvattajat myös maksavat rotunsa rodunomaiset tarkit.Aika harvinaista se on muissa maissa ja herättynyt positiivista huomioita muiden maiden kasvattajissakin :)Jälkeläisnäyttö kuitenkin tekee jo paljon asiaan enemmän,kuin pelkät jalostuskoirat.

        Eli vertailuun pitäisi olla laaja pohja.Tuo myös,mikä tuollakin on mainittu,että eri tavat tutkia,hämmentää soppaa.Plus yleisesti ottaen myöskin,sitten on vielä maita,jossa oli sitten rotu kuinka voimakkaasti rodunomaisesti ongelmissa,niin niissä sattuu olemaan vain esim.kotareilla näkyvissä vain terveitä,kun on tutkittu tai noh,"tutkittu".
        Silti niistä tuonnit ei ole hyvässä mallissa,saati jälkeläiset...

        Eli siis,pohjaa ei ole mihin vertailla,niin tuskin voi varmaksi sanoa,mikä on Suomen tilanne verrattuna muihin maihin.

        Niin,ja harvoilla mailla on edes tuota tietokantaa mikä Suomessa,jota voisi vertailla.Ja vielä tietokantaa,joka on kaikille avuksi ja hyödyksi :).
        Jos tiukoiksi mennään,niin kuten eräs kerran murjaisi,lähtökohta on aina se,että tutkimaton on sairas tai potentiaalisesti sitä...

        Jalostustoimikunnista sen verran,että jos vaikka tsekkaa ko.rodun,niin eiköhän ole aikas vaihtunut vuosien varrella.Ja ainahan hyvä on,että tulee uusia ihmisiä ja aktiivisia mukaan.
        Jos on monen rodun yhdistys,niin siinä mielessä myös parempi,että roduilla omansa,koska muuten hommat kaatuu hallituksen niskaan,joilla muutenkin paljon tehtävää.Kuin myös,että rotujen ihmiset olisi itse mukana hommassa.Välttämättä ei niin tarkkaa tietoa kuitenkaan ole muista,kuin hyvin tuntemasta eli omastaan.
        Kennelliitto on kiristänyt näkemyksiään myös pevisan suhteen(hyvä niin),mm.ettei hevin hyväksy mm.löysennyksiä niihin,tulokset on oltava voimassa ennen astutusta ym.

        Ihan oikeasti mitä tajusin niin kennelllitto on kiristännyt mm. bulmastiffien pevisaa? Rotuyhdistys päättää pevisan, mutta kennliitto hyväksyy pevisan. KANNATTAA tutustua mikä on pevisa, ymmärän jos teillä ei itsellä ole pevisarotua ette tiedä mikä on pevisa.

        Alla on lyhennys mitä muummuassa ajan takaa pevisasta ja jalostuksen tavoiteohjelmasta miten se pitäisi mennä.

        PEVISA-ohjelman tulee olla sopusoinnussa rodun Jalostuksen tavoiteohjelman kanssa ja tukea siinä asetettuja tavoitteita.

        http://www.goldenring.fi/index.php?

        Rotujärjestön on toimitettava rotukohtaista PEVISA
        -
        ohjelmaa koskeva kirjallinen anomus
        ja rotujärjestön yleiskokouksessa hyväksytty ohjelma Kennelliiton hallitukselle,
        joka
        päättää rodulle hyväksytystä ohjelmasta, siitä milloin ohjelma tulee
        voimaan ja ohjelman voimassaoloajan.
        Kennelliitto ei hyväksy rajoittavampaa ohjelmaa kuin mitä kokouskutsussa on esitetty.
        Kennelliitto voi kuitenkin erittäin painavista syistä lieventää rotujärjestön esittämää ohjelmaa

        http://www.kennelliitto.fi/sites/default/files/media/pevisa-saanto_0.pdf


      • molossi ei rek
        power.light kirjoitti:

        Ihan oikeasti mitä tajusin niin kennelllitto on kiristännyt mm. bulmastiffien pevisaa? Rotuyhdistys päättää pevisan, mutta kennliitto hyväksyy pevisan. KANNATTAA tutustua mikä on pevisa, ymmärän jos teillä ei itsellä ole pevisarotua ette tiedä mikä on pevisa.

        Alla on lyhennys mitä muummuassa ajan takaa pevisasta ja jalostuksen tavoiteohjelmasta miten se pitäisi mennä.

        PEVISA-ohjelman tulee olla sopusoinnussa rodun Jalostuksen tavoiteohjelman kanssa ja tukea siinä asetettuja tavoitteita.

        http://www.goldenring.fi/index.php?

        Rotujärjestön on toimitettava rotukohtaista PEVISA
        -
        ohjelmaa koskeva kirjallinen anomus
        ja rotujärjestön yleiskokouksessa hyväksytty ohjelma Kennelliiton hallitukselle,
        joka
        päättää rodulle hyväksytystä ohjelmasta, siitä milloin ohjelma tulee
        voimaan ja ohjelman voimassaoloajan.
        Kennelliitto ei hyväksy rajoittavampaa ohjelmaa kuin mitä kokouskutsussa on esitetty.
        Kennelliitto voi kuitenkin erittäin painavista syistä lieventää rotujärjestön esittämää ohjelmaa

        http://www.kennelliitto.fi/sites/default/files/media/pevisa-saanto_0.pdf

        Kennellitto ei ole kiristänyt bullmastiffien pevisaa.Mutta sitä on vuosien varrella rodun ihmiset halunneet.Eli kyynäriin on tullut raja-arvo,sekä urosrajoitus.

        Kennelliitto on kiristänyt mm.että esim.pienipopulaation omaaviin on saatu tiukempi pevisa eli esim.erääseen rotuunkin rajat,joita ei ennen saatu.eli tuli ensin vaan tutkimuspakko.Kun sitten seuraavaksi rotujärjestä anoi siihen rajoja tiettyyn sairauteen,niin skl puolsi ja saatiin siihen ne rajat.
        Toinen esimerkki.Vuosikokouksessa haluttiin lieventää pevisaa,ja se meni siellä enemmistön voimin läpi.Toinen ehdotus oli siis pitää noilta osin samana eli kuten oli ollut.Mikä siis hävisi.
        Mutta kennelliitto oli sitä mieltä,että sitä ei lievennetä,vaan pidetään mikä se oli.
        Jos oikein muistan,joku valitusoikeus on,mutten tiedä tarkammin sen protokollasta,ja onko sillä mahdollisuuksia mennä läpi käytännössä.

        Sinä mielessä voi myös sanoa,että skl on kiristänyt kantaansa,että nyt on ollut jokunen vuosi mahdollista saada myös ehdot mm.lonkkiin niin,että voi myös olla muutakin,kuin vain yksi arvo.Eli nykyisin on mahdollista saada mm.että toinen osapuoli voi olla parempi kuin toinen.
        Asiaa myös sivuten,nykyisellään myös tutkimustulokset pitää olla voimassa ennen astutusta.Ennen ei tarvinnut ihan siihen mennessä.Ja tuo olikin porsaanreikä,mikä onneksi tukittiin.

        Olettaisin,että skl kanta on siis kiristymään päin.Ja hyvä niin.
        Jos joku rotujärjestö on nykyvuosina saanut lievennyksiä enää,niin mielenkiinnosta kuulisin,millä perustein on saatu.

        ps.nimim.ostaja päättää tason."Mitä hyötyä on kuvauttaa koira..." Kun se on pakko kuvauttaa,niin siitä hyötyy ainakin ostaja.Eli jos ei olisi pakko kuvauttaa,eikä kasvattaja välittäisi tiedosta,niin kukaan ei tietäisi,millainen koira niiltä osin on.Ja myöskin,mitä enemmän tutkitaan,jos on rodunomaista uhaa,vaikka ei olisi pakkoakaan(esim.jälkeläiset),niin saadaan tärkeää tietoa ja ja laajempaa näkökantaa noilta osin rodusta.
        Ja kuten sanoit,ostaja päättää.Helpompi on sitten päättää,kun on tietoa ;)


      • molossi ei rek kirjoitti:

        Kennellitto ei ole kiristänyt bullmastiffien pevisaa.Mutta sitä on vuosien varrella rodun ihmiset halunneet.Eli kyynäriin on tullut raja-arvo,sekä urosrajoitus.

        Kennelliitto on kiristänyt mm.että esim.pienipopulaation omaaviin on saatu tiukempi pevisa eli esim.erääseen rotuunkin rajat,joita ei ennen saatu.eli tuli ensin vaan tutkimuspakko.Kun sitten seuraavaksi rotujärjestä anoi siihen rajoja tiettyyn sairauteen,niin skl puolsi ja saatiin siihen ne rajat.
        Toinen esimerkki.Vuosikokouksessa haluttiin lieventää pevisaa,ja se meni siellä enemmistön voimin läpi.Toinen ehdotus oli siis pitää noilta osin samana eli kuten oli ollut.Mikä siis hävisi.
        Mutta kennelliitto oli sitä mieltä,että sitä ei lievennetä,vaan pidetään mikä se oli.
        Jos oikein muistan,joku valitusoikeus on,mutten tiedä tarkammin sen protokollasta,ja onko sillä mahdollisuuksia mennä läpi käytännössä.

        Sinä mielessä voi myös sanoa,että skl on kiristänyt kantaansa,että nyt on ollut jokunen vuosi mahdollista saada myös ehdot mm.lonkkiin niin,että voi myös olla muutakin,kuin vain yksi arvo.Eli nykyisin on mahdollista saada mm.että toinen osapuoli voi olla parempi kuin toinen.
        Asiaa myös sivuten,nykyisellään myös tutkimustulokset pitää olla voimassa ennen astutusta.Ennen ei tarvinnut ihan siihen mennessä.Ja tuo olikin porsaanreikä,mikä onneksi tukittiin.

        Olettaisin,että skl kanta on siis kiristymään päin.Ja hyvä niin.
        Jos joku rotujärjestö on nykyvuosina saanut lievennyksiä enää,niin mielenkiinnosta kuulisin,millä perustein on saatu.

        ps.nimim.ostaja päättää tason."Mitä hyötyä on kuvauttaa koira..." Kun se on pakko kuvauttaa,niin siitä hyötyy ainakin ostaja.Eli jos ei olisi pakko kuvauttaa,eikä kasvattaja välittäisi tiedosta,niin kukaan ei tietäisi,millainen koira niiltä osin on.Ja myöskin,mitä enemmän tutkitaan,jos on rodunomaista uhaa,vaikka ei olisi pakkoakaan(esim.jälkeläiset),niin saadaan tärkeää tietoa ja ja laajempaa näkökantaa noilta osin rodusta.
        Ja kuten sanoit,ostaja päättää.Helpompi on sitten päättää,kun on tietoa ;)

        täh????OMAA TEKSIÄSI LANASIN PÄTKÄN en ekaksi viitsinnyt vastata sulle koska saan pahaamieltä ja haukkuntaa sulta ja ystäviltäsi kun korjaan asioita.

        (tEKSTIÄSI)Mutta sitä on vuosien varrella rodun ihmiset halunneet.Eli kyynäriin on tullut raja-arvo,sekä urosrajoitus.

        Lonkat ja kyyneret on OLLUT PITKÄÄN BULMASTIFFIN PEVISASSA, AINOASTAAN LISÄREKSTÖRÖINTI ON POISTUNNUT 40 PENTUEEN JÄLKEEN ei muuuta muutoksia, että ei tajua ei.

        Bullmastiffi on PEVISA-rotu ja jotta pennut voidaan rekisteröidä, tulee vanhempien olla
        astutushetkellä lonkka- ja kyynärnivelkuvattuja. Rekisteröinnin raja-arvona on lonkkien osalta D
        Bullmastiffi on aikaisemmin kärsinyt jonkin verran matadorijalostuksesta, mutta 2003 vuoden
        alusta alkaen rodun
        PEVISA:ssa on ollut urosrajoitus
        PEVISA:an otettiin ensimmäisten rotujen joukossa mukaan urosten jälkeläisrajoitus, joka
        astui voimaan 01.01.2003. Pentueen rekisteröintihetkellä uroksella ei saa olla yli 40 rekisteröityä
        jälkeläistä Suomessa.

        http://www.mastiffit.com/filut/JTO_Bullmastiffit.pdf


      • molossi ei rek
        power.light kirjoitti:

        täh????OMAA TEKSIÄSI LANASIN PÄTKÄN en ekaksi viitsinnyt vastata sulle koska saan pahaamieltä ja haukkuntaa sulta ja ystäviltäsi kun korjaan asioita.

        (tEKSTIÄSI)Mutta sitä on vuosien varrella rodun ihmiset halunneet.Eli kyynäriin on tullut raja-arvo,sekä urosrajoitus.

        Lonkat ja kyyneret on OLLUT PITKÄÄN BULMASTIFFIN PEVISASSA, AINOASTAAN LISÄREKSTÖRÖINTI ON POISTUNNUT 40 PENTUEEN JÄLKEEN ei muuuta muutoksia, että ei tajua ei.

        Bullmastiffi on PEVISA-rotu ja jotta pennut voidaan rekisteröidä, tulee vanhempien olla
        astutushetkellä lonkka- ja kyynärnivelkuvattuja. Rekisteröinnin raja-arvona on lonkkien osalta D
        Bullmastiffi on aikaisemmin kärsinyt jonkin verran matadorijalostuksesta, mutta 2003 vuoden
        alusta alkaen rodun
        PEVISA:ssa on ollut urosrajoitus
        PEVISA:an otettiin ensimmäisten rotujen joukossa mukaan urosten jälkeläisrajoitus, joka
        astui voimaan 01.01.2003. Pentueen rekisteröintihetkellä uroksella ei saa olla yli 40 rekisteröityä
        jälkeläistä Suomessa.

        http://www.mastiffit.com/filut/JTO_Bullmastiffit.pdf

        Tuota,kannattaisko nyt päivittää vähän tietoja...

        Menee vaikka ihan yhdistyksen sivuille,ottaa sieltä bullmastiffien jto:n,joka siis TÄLLÄ HETKELLÄ käytössä ja AJANTASALLA.
        Siellä ihan selvästi myös lukee(jos ei asiaa muuten tiedä...),että pevisaa on tiukennettu kyynärien osalta...Siellä lukee selvästi vuosilukukin,koska voimaan tuli raja-arvo kyynäriin.Siellä lukee myös se raja-arvo,joka lukee myös skl:n sivuilla,missä on rotujen pevisat ;)...
        Otetaas siis vielä...Eli ensin kyynärissä ei siis ollut raja-arvoja,vaan kuvaustulos riitti.Myöhemmin rodunihmiset halusi myös raja-arvot kyynäriin.

        Elikä pevisaa on tiukennettu vuosien varrella luuston osalta,koska eiköhän niin voi sanoa,jos kyynäriin tuli rajat pelkän kuvaamisen sijaan...
        On siis ollut pitkään myös kyynärät pevisassa,MUTTA niitä on tiukennettu...

        Ps.Missä olen haukkunut?Luepa nyt noita viestejä vähän tarkemmin,niin huomaat,jos vaan haluat,ketä tekee mitäkin...


      • 12+45
        molossi ei rek kirjoitti:

        Tuota,kannattaisko nyt päivittää vähän tietoja...

        Menee vaikka ihan yhdistyksen sivuille,ottaa sieltä bullmastiffien jto:n,joka siis TÄLLÄ HETKELLÄ käytössä ja AJANTASALLA.
        Siellä ihan selvästi myös lukee(jos ei asiaa muuten tiedä...),että pevisaa on tiukennettu kyynärien osalta...Siellä lukee selvästi vuosilukukin,koska voimaan tuli raja-arvo kyynäriin.Siellä lukee myös se raja-arvo,joka lukee myös skl:n sivuilla,missä on rotujen pevisat ;)...
        Otetaas siis vielä...Eli ensin kyynärissä ei siis ollut raja-arvoja,vaan kuvaustulos riitti.Myöhemmin rodunihmiset halusi myös raja-arvot kyynäriin.

        Elikä pevisaa on tiukennettu vuosien varrella luuston osalta,koska eiköhän niin voi sanoa,jos kyynäriin tuli rajat pelkän kuvaamisen sijaan...
        On siis ollut pitkään myös kyynärät pevisassa,MUTTA niitä on tiukennettu...

        Ps.Missä olen haukkunut?Luepa nyt noita viestejä vähän tarkemmin,niin huomaat,jos vaan haluat,ketä tekee mitäkin...

        Etkö toisen ihmisen linkkiä osaa lukea??? Miksi pidät ihmisiä tyhmänä?

        Vuonna
        2003 ensimmäisten rotujen joukossa bullmastffille otettuun käyttöön jälkeläisrajoitus, jolla yksittäisen uroksen jälkeläismäärä rajoitettiin 40 jälkeläiseen.
        Lisäksi PEVISA:a tiukennettiin
        kyynärnivelten osalta asettamalla rekisteröinnin raja- arvoksi 1.
        Tämän jälkeen PEVISA on pidetty ennallaan
        eli bullmastiffien rekisteröinnin raja
        arvona on lonkkien osalta D, kyynärnivelten 1 ja
        urosrajoitus, joka sallii 40 Suomessa synty
        neen jälkeläisen rekisteröinnin


      • äänestää
        12+45 kirjoitti:

        Etkö toisen ihmisen linkkiä osaa lukea??? Miksi pidät ihmisiä tyhmänä?

        Vuonna
        2003 ensimmäisten rotujen joukossa bullmastffille otettuun käyttöön jälkeläisrajoitus, jolla yksittäisen uroksen jälkeläismäärä rajoitettiin 40 jälkeläiseen.
        Lisäksi PEVISA:a tiukennettiin
        kyynärnivelten osalta asettamalla rekisteröinnin raja- arvoksi 1.
        Tämän jälkeen PEVISA on pidetty ennallaan
        eli bullmastiffien rekisteröinnin raja
        arvona on lonkkien osalta D, kyynärnivelten 1 ja
        urosrajoitus, joka sallii 40 Suomessa synty
        neen jälkeläisen rekisteröinnin

        Etkö itse osaa suoraa tekstiäkään? Molossin vastaus oli power.pointille, jonka viestissä ei lukenut ykkösestä mitään. Jossa myös luki ainoastaan AINOASTAAN LISÄREKSTERÖINTI. Lue tarkemmin itse.


      • äänestää kirjoitti:

        Etkö itse osaa suoraa tekstiäkään? Molossin vastaus oli power.pointille, jonka viestissä ei lukenut ykkösestä mitään. Jossa myös luki ainoastaan AINOASTAAN LISÄREKSTERÖINTI. Lue tarkemmin itse.

        En viitsinnyt koko jalostuksen tavoiteohjelmaa kopsata tekstini löytyy ihan linkistäni Mutta ollos hyvä alla laitettu kyynereetkin vaikka olisi se näkynnyt linkissäkin, kummatkin on ollut 2003 lähtien samat rodun pevisassa. Mitä tulee lisärekistöröintiin pennuilla niin poikeuslupien perään jo ihmiset huhuili kun tulee uroksella 40 pentuetta täyteen..
        ALA TEKSTISTINI ON YLEMPÄÄKIN FIKSUT IHMISET OLISI SEN OSANNEET TARKISTAA
        Bullmastiffi on PEVISA-rotu ja jotta pennut voidaan rekisteröidä, tulee vanhempien olla
        astutushetkellä lonkka- ja kyynärnivelkuvattuja. Rekisteröinnin raja-arvona on lonkkien osalta D ja
        kyynärnivelien osalta 1.

        http://www.mastiffit.com/filut/JTO_Bullmastiffit.pdf


      • raasua.
        power.light kirjoitti:

        En viitsinnyt koko jalostuksen tavoiteohjelmaa kopsata tekstini löytyy ihan linkistäni Mutta ollos hyvä alla laitettu kyynereetkin vaikka olisi se näkynnyt linkissäkin, kummatkin on ollut 2003 lähtien samat rodun pevisassa. Mitä tulee lisärekistöröintiin pennuilla niin poikeuslupien perään jo ihmiset huhuili kun tulee uroksella 40 pentuetta täyteen..
        ALA TEKSTISTINI ON YLEMPÄÄKIN FIKSUT IHMISET OLISI SEN OSANNEET TARKISTAA
        Bullmastiffi on PEVISA-rotu ja jotta pennut voidaan rekisteröidä, tulee vanhempien olla
        astutushetkellä lonkka- ja kyynärnivelkuvattuja. Rekisteröinnin raja-arvona on lonkkien osalta D ja
        kyynärnivelien osalta 1.

        http://www.mastiffit.com/filut/JTO_Bullmastiffit.pdf

        molossi ei taaskaan tajunnut luettua tekstiä,rupesi pätemään ja riitaa hakemaan:)


    • ostaja päättää tason

      Ihmettelen vaan, että miksi D-lonkkaisia koiria käytetään jalostukseen?
      A ja B lonkkaiset luokitellaan terveiksi, c ja D lonkkaiset ovat sairaita.
      Monissa roduissa kuvataan lonkkia, että tiedetään koirien lonkkien tila ennen astutusta.
      Mutta silti käytetään D-lonkkaista, ja viellä useasti, vaikka sairaat lonkat on jo tiedossa.
      Mitä hyötyä on kuvauttaa koira, jos alunperinkin on päättänyt käyttää sitä jalostuksessa vaikka lonkat olisivat kuinka huonot tahansa.

      Kasvattajien olisi otettava vastuu tekemisistään, käytettävä vain terveitä koiria jalostukseen.
      Ostajat voivat vaikuttaa asiassa, ostamalla vain tervelonkkaisten koirien pentuja.
      Jos roudsta ei niitä löydy, ehkä toisesta rodusta sitten.

      • Ei kyse ole pentujen ostajien parhaasta kun käytetään D-lonkaisia koiria. Rotuyhdistys hakee pevisan kennelliitosta homma menee niin, ne kasvataajat ketkä eniten hyötyy niin haluavat rodun lonkkien raja-arvo on D-lonkissa, rotuyhdistyksissä on kennelliiton jäseniä ja kennelliiton toimikunnissa on ollut ainakin bullmastiffienkin kasvattajia, jokainen saa miettiä onko kennelliitollakaan halua poistaa D-lonkan raja-arvo pevisasta vaikka heillä olisi valta se tehdä ja varmasti kennelliiton toimikunnat tietää siinä kun bullmastifienkin toimikunnata rodun sairaan lonkkatilanteen.

        Ihan sama kun ei kuvaisi koiria ollenkaan, vitsihän se on bulleroiden kohdalla koko pevisa .

        Itse en koskaan ole kuullu edes kennelliitto olisi esim rotuyhdistyksen pevisahakemuksen D-lonkan raja-arvosta muutellut


      • luinketjun.
        power.light kirjoitti:

        Ei kyse ole pentujen ostajien parhaasta kun käytetään D-lonkaisia koiria. Rotuyhdistys hakee pevisan kennelliitosta homma menee niin, ne kasvataajat ketkä eniten hyötyy niin haluavat rodun lonkkien raja-arvo on D-lonkissa, rotuyhdistyksissä on kennelliiton jäseniä ja kennelliiton toimikunnissa on ollut ainakin bullmastiffienkin kasvattajia, jokainen saa miettiä onko kennelliitollakaan halua poistaa D-lonkan raja-arvo pevisasta vaikka heillä olisi valta se tehdä ja varmasti kennelliiton toimikunnat tietää siinä kun bullmastifienkin toimikunnata rodun sairaan lonkkatilanteen.

        Ihan sama kun ei kuvaisi koiria ollenkaan, vitsihän se on bulleroiden kohdalla koko pevisa .

        Itse en koskaan ole kuullu edes kennelliitto olisi esim rotuyhdistyksen pevisahakemuksen D-lonkan raja-arvosta muutellut

        Sinä et vähätellä rotujen sairautta niinkuin "kaikki tietävä"


    • dfgdgdfgd

      bullmastiffi oikeista linjoista erittäin hyvä.

      Oletko miettinyt myös isoa sveitsiläistä hyvä myös ehkä paras jos kaipaa molossia mutta hieman helpompaa..tässä menee myös näyttävä uros hiukan epävarmempiin käsiin.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1158
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1109
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1097
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1084
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1083
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1075
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1066
    9. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    10. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    Aihe