myytäviä poroja?

askja

Olisin ottamassa "lemmikkiporoa" . Meillä on tarvittavat puitteet porolle(aitaukset, tuulensuojat, ym). Poron pitäisi olla ihmisiin tottunut ja mielellään haettavissa jostain pohjois-karjalan alueelta. Jos jollakin on myytävänä poroja, laitatko linkin tai postia osoitteeseen; [email protected]
PS. turha alkaa valittamaan että poro ei ol lemmikki

32

18565

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muonion mini'

      Hep. Poroja on LAPISSA, ei Pohjoiskarjalassa. Ala kysella esin Lapin kansasta, Luoteislappi- lehdestä yms sillä suunnalla julkaistavista lehdissä. Osto-ilmoitusta kehiin, kyllä sieltä myydään.

    • tarjouksia kehiiiin

      Paljonko maksat porosta ja haluatko naaraan vai uroksen.
      Poroja kannataa ostaa vähintään kaksi kappaletta, on laumaeläin eikä viihdy yksin.

    • LAMPAAN KASVATTAJA

      HEI PALJONKO MAKSAA ELÄVÄ PORO?????JA MISTÄ PITÄS KYSELLÄ ?

      • näin on

        Noin 500 euroo kappale, rotuporo voi maksaa enempiki.


      • kiinostais muaki
        näin on kirjoitti:

        Noin 500 euroo kappale, rotuporo voi maksaa enempiki.

        Mitähän pororotuja oikien maasta löytyy ????


      • niimpäniiin
        kiinostais muaki kirjoitti:

        Mitähän pororotuja oikien maasta löytyy ????

        Suomen poro, Siperian poro, Norjan vuonoporo, Ruotsin tunturiporo, Itä-siperian karibu jne....


      • hae pohjoisempaa

        Kannattaa kysellä Paliskuntain yhdistyksen kautta. Löytyy googlaamalla netistä. Osta kaksi ja varmista hyvä aita. Porot ovat houkuttimia kaikille petoeläimille ilveksestä koiraan, eli aidan on oltava alhaalta varma.

        Moni poronomistaja ei uskalla myydä ulkopuolisille poroja, koska poro vaatii kaverin ja toisekseen on niin herkkä ruuan suhteen. Jos lampaitten kasvatus on tuttua, niin ruoka on samankaltaista.


      • Anonyymi
        niimpäniiin kirjoitti:

        Suomen poro, Siperian poro, Norjan vuonoporo, Ruotsin tunturiporo, Itä-siperian karibu jne....

        Mikä on vahvin kaikista


    • poro31

      äkkiä äkkiä!!!!! 0lisi kiire haluaisimme ostaa poron mutta emme tiedä mistä poroja ostetaan olen googlettanut mutta mitä googleen pitää kirjottaa:O kertokaaaaaa ottakaa yhteyttä [email protected]

    • Peuran palautus

      Jos niitä poroja välttämättä haluatte tarhata poronhoitoalueen eteläpuolella, niin varmistakaa kaikin keinoin, ettei elukka pääse karkaamaan luontoon.

      Näinä aikoina Suomessa yritetään palauttaa maassamme aikoinaan sukupuuttoon metsästetty metsäpeura eläimistöömme. Palautuksen suurimpia uhkia on juuri sen risteytyminen poron kanssa, jolloin lajin rotupuhtaus on mennyttä.

      Ja jos kaikesta huolimatta päätät hankkia poron lemmikiksi, niin valitse mieluummin urospuolinen, sillä se ei pienemmän kokonsa takia pärjää kiimatappeluissa metsäpauralle, eikä siksi pääse jälkeläisineen sekoittamaan metsäpeuran rotupuhtautta.

      • sanon vaan

        Peuran ja poron risteytys tapahtuu valtaosin niimpäin, että peurat suurempina astuu poro naaraita, joten peuran geenit tulee vallitseviksi varsin nopeasti ja poro häipyy olemattomiin.

        Poro pienenä ja lyhyt jalkaisena jää helpommin petojen saaliiksi, joten geenit sitäkin kautta poistuu populaatiosta paljon nopeammin, puhtaat peurat on aika nopeasti valta-asemassa vaikka niitä alun perin olisi ollut vähempikin.

        Peura ja poro ei elä samalla alueella, mikäli alueelle tulee peuroja niin laji vaihtuu peuraksi muutamassa sukupolvessa.


    • lenkosääri

      onse tuo poro jasen hinta niin piilotettu että jotakin hämmää....siinä aina kieroja kun lappalaisen kovet on hinnat saatana veronkiertoo koko homma

      • sanon vaan

        Poroilla mitään lista hintaa ole, kuten on maidolla kaupassa.

        Se on ostajan ja myyjän välinen sopimus, riippuu siitä minkälaisen poron haluaa, hinta voi vaihdella 500 - 6000 euron välillä.


    • parasremus

      paljonko maksaa elävä poro?Mistä voi saada ?Onko joku puh.nr.tai osoitte?

      • Poronhinta

        on yhtä arvoituksellinen kuin niiden kun omistajilta kysyy..."on molemmin puolin puuta"


    • Etelänporomies

      Hei! Olisin kiinnostunut ostamaan poroja. Mistä niitä voi kysellä?

    • PaksuPaulus
      • Porofani

        Mahtavaa. Teen kouluun esitelmää poronhoidosta. Paljonko elävä poro maksaa?


      • eimikäänporopeukalo

        Mistähän oikeasti vois kysellä poroja hankittavaksi?


      • Anonyymi

        Olisin kiinnostunut 2sta porosta,urokoksesta ja naaraasta. Asun Akaassa. T. M. M.


    • paljonPorua

      Mulla on kahvin poroja

    • kallisharrastus

      Vaatimukset "porotarhalle: -

      -yli 500 m2 tila per poro. Minimi koko 1000m2. Liikkuva eläin joka tarvitsee tilaa pyrähdyksille.
      -Aidattu koiran kestäväksi. Aidan tulee olla alaosaltaan (1,2m) tiheä ja maahan asti.
      -korkeus 180cm tai 2m. Korkeutta riitettävä vähintään 1,5m talvellakin. Muutoin poro karkaa.
      -Riuku tai näkyvästi merkitty vaijeri ylimpänä aidassa. Hirvi voi muutoin hypätä aitaukseen.
      -Puusto poistettu aidan ulkopuolelta ettei ilves hyppää aitaukseen helposti. Suosittelen myös sähköaitaa tarhan ulkoaidan ulkopuolelle. Ainakin karhu tulee poroaitaan, jos sitä ei ole.
      -Räkkäsuoja. Rakennelma johon poro voi mennä pakoon lentäviä hyönteisiä kesäisin. poro opetetaan meneen suojaan esim. rehun avulla.
      -Tukevat vesikaukalot. Poro kuopsuttaa juomapaikkaansa(vettä) Astia voi kaatua jos on hutera tai pieni. Porolle 10 litraa vettä päivittäin. Kaukalo puhdistettava kuopsuttamisesta johtuen säännöllisesti. Tarhan läpi virtaava puro on paras ratkaisu veden saantiin. Talvella poro syö lunta janoonsa. Puhdasta irtolunta tulee olla jatkuvasti saatavilla talvella. Lumettomana aikana vesi ei saa jäätyä.

      Ruokinta: Reseptejä on erilaisia mutta tässä mielestäni toimiva.
      -Pororehu (eri merkkejä) 0,6-1,5kg(2kg)/päivä riippuen poron iästä ja koosta. Totutettava 3 viikkoa pienestä annoksesta lisäten täyteen annokseen. Poroja seurattava ruokailussa, että kaikki saavat syödä (heikkoja sorretaan). Erillinen ruokinta aitaus heikolle porolle, kunnes vahvistuu(testaa laumaruoikailussa).
      -Jäkälää 2litraa/kourallista päivittäin
      -Heinää jatkuvasti tarjolla poro säännöstelee itse 2-4 kg päivä(2./3. niiton timoteita säännösteltävä/liian väkevää joillekin poroille.
      -lehdeksiä kerran viikossa talvisin, kesällä päivittäin tuoreena. Muulloin annetaan kuivattuja nippuja koivun ja/tai pajun vihtoja. Kouraan mahtuva nippu risuja sidotaan ja kuivataan varjossa = annos.

      • Karhunkaataja

        Ku nuin hyvin tiiät kaikki noi ni tiiätkö myös mikä on poronkusema?


      • lisääinfoa
        Karhunkaataja kirjoitti:

        Ku nuin hyvin tiiät kaikki noi ni tiiätkö myös mikä on poronkusema?

        Oikea vastaus on että etäisyysmitta. 3,7 km arvoa voi käyttää, kun laskee välimatkoja. Muutoin se on niinku porotkin eli vaihtelua löytyy aikalailla.


    • PoroharrastajaEtelässä

      Samaa mieltä tuon Kallin harrastus-nimimerkin kanssa.
      Hyvät ohjeet häneltä, mutta silti kuntoluokittaisin porot viikon välein, sillä dominoivat eläimet lihovat, ja heikommat kuihtuvat, jolloin ruokintaa on kohdistettava niihin hiljaisempiin poroihin joita muut sortavat esim niin että ne voivat syödä omassa aitauksessansa. Hyvä kuntoluokka on n 3, ohjeet kuntoluokitukseen löytyvät http://docplayer.fi/3035580-Porojen-hataruokinta-ja-hoito.html

      Poron tarvitseman kaupallisen rehun määrä kesäisin nousee, niin että omat poroni syövät muutaman hehtaarin metsä ja peltolaitumen ohella vielä n 3 kg / kaupallista rehua (poroelo) / pv joka päivä. Lisänä on oltava myös kivennäiset ja nuolukivet.
      Talvella porot pärjäävät vähemmällä rehulla (n 1-1,5 kg) kunhan saavat poroheinää riittävästi (muualla voi ostaa odelmaa 2. sadosta niin että typpiarvot eivät ole liian korkeat, eikä heinä ole liian korsipitoista). Jäkälä on hyvä lisä, ja sitä on aina oltava, sillä se tasapainottaa poron pötsiä esim ripulin tullen. (Ripuli johtuu pötsin epätasapainosta esim huonosta heinästä tai liiasta väkirehusta joka happamoittaa pötsiä. ) Jäkälää saa ostettua poroalueen lehtien kuten Kalevan tai LapinKansan myyntipalstojen kautta säkeittäin, mutta muualla maassa se pitää itse hakea, Lappiin jäkälää saa n 5 eurolla säkki porotilalle toimitettuna.
      Suuremmankin vesiastian pitää sulana hyvin sulanapitokaapelilla (n 5 metrinen lämmitys vähintään ja vesiastia pitää olla eristetty), mutta sula vesi on vaihdettava säännöllisesti koska porot likaavat sen sekä koparoilla läiskiessänsä että suusta tulevalla rehulla juodessansa.

      Kallis harrastus, olen itse laittanut tuhansia euroja aitauksiini poronhoitoalueen ulkopuolella sillä yhden aitausmetrin hinta on aitaseipäineen n 5 euroa metri ja itselläni on useampi hehtaari aidattuna 150 - 200 cm aidalla erillisiksi aitauksiksi joiden portit ovat auki, paitsikun haluan jonkun alueen toipuvan. Haluan että poroillani on käytettävissä peltoa, metsää eli ryteikköä ja viileää kuusikkoa. Ne palkivat niissä kaikissa kupsuttaen kutakin aluetta etsien tarvitsemiansa mineraaleja ja kasveja.. Talvisin porot viettävät suurimman osan aikaa ruokintapaikan ympärillä eli heinäpaalun ja ruokintakaukaloiden vieressä märehtien, mutta kesällä ne palkivat aitauksesta toiseen monta kertaa päivässä etsiessänsä lehtiä ja muita kasveja ja siten pitävät ryteikön kurissa ja siten tekevät metsurin työn luonnostaan. Poro ei ole helppo lemmikki jos haluaa että se voi elää suht luonnollista elämää poroalueen ulkopuolella, eli mikään 500m2 aitaus ei riitä poroille.

      • Anonyymi

        Sellai en kysymys vielä heräsi kun tuota paria poroa olisin ajatellut/harkinnut kotieläinpihaa perustaessa ottaa. Tontti löytyy jo omasta takaa, mutta sitä mietin, että kuinka porot pärjää pinnanmuotojen vaihtelun kanssa? Meillä olis se tontin rajassa kiinni oleva puro mutta melko jyrkän mäen pohjalla, jostain paikoin kuitenkin ihmisten melko vaivattomasti alas ja ylös käveltävä. Pystyisivätkö porot tätä hyödyntämään juomapaikkana? Ei jäädy umpeen edes talvisin. Jos niin kävisi niin varuiksi olisin toki hankkinut lämmitettävät juoma-altaat. Mitenkäs sitten tuo suoja josta joku mainitsikin. Millainen sen tulisi olla? 3 seinää ja katto vai ihan umpinainen tila?


    • nsell

      Laskeskelin minimibudjettia, jolla pääsisi porotarhuriksi. Edellyttää että on jonkulainen tontti jo olemassa/vuokrattuna käytötarkoitukseensa.

      Minimiin tarvitaan 200 m 1,8m korkeaa aitalankaa= 300€ Tiheää verkkoa 1,2m x 150m= 180€. 80 kpl aitatolppaa= 500€. 150m riukua/lautaa= 150€. Nauloja = 50€. "hökkeli"/suoja= 500€. Vesiastia 20€. Sulanapitokaapeli 35€. Naruja porttien sitomiseen 15€. Roikka sulanipitokaapelille 50€. Puiset portit 3kpl 300€
      Yhteensä 2000€
      Porot 2kpl 1000 €

      Jatkuvat päivittäiset kulut: Rehu 2€, Jäkälä 0,50€, Heinä 0,40€ Lehdekset 0,10€
      Vuodessa tekee noin 1000€.

      Eli aloittajalla oli jo tuo eka 2000€ osuus olemassa.
      Joka tuohon ryhtyy, on muistettava että pitää hoitaa joka ikinen päivä tai maksettava lomittaja kun lähtee reissuun tai sairastuu itse.

      Joku voi kuvitella että tuleehan poroista tuottoa. Se onkin sitten tiukempi tilanne ku se päivä koittaa. Kaveri jota olet isolla rahalla hoitanut ja vaivojasi säästämättä huolinut pitäisi panna pataan? Pitää sitten olla aika sydämetön tyyppi joka saa sen itse tehtyä ja syötyä.

    • Anonyymi

      meillä olisi yksi poro myytävänä

      • Anonyymi

        Missä asut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä asut?

        Korkeasaaressa.


    • Anonyymi

      Tule pohjoseen poromieheksi. Täällä pärjää hyvin, ku tapat poron ja myyt lihat ja sitte pää ja roippeet pevon jälille, niin tupsahtaa tuplarahat. Niin ja ite syöt tietenki toisen omistaman poron. Polttopuut voi ajaa hoitotöitten yhteydessä kelekala kotio.

      • Anonyymi

        Juu, tulossa ollaan! Intoa on mutta tila, porot ja moottorikelkka/mönkijä puuttuu.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe