AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

TUPAKKALAKI?

92 Vastausta 2 009 Lukukertaa
Muutin kerrostaloon muutama kuukausi sitten, ja aloin polttamaan parvekkeella tupakkaa. Noh, naapurit olivat päättäneet ettei se käy ja laittoivat järjestyssääntöjä, joissa luki että tupakointia tulisi VÄLTTÄÄ, noh siitäkös naapurin mummot ja papat riemastui, kun tupakkaa edelleen poltettiin parvekkeelle. Nyt he ovat sitten hallituksessa päättäneet että talo on savuton ja tupakointi ei ole sallittu parvekkeilla. Minulla vuokrasopimuksessa lukee, että huoneistossa tupakointi kielletty, mutta parvekkeesta ei mainita sanallakaan. Onko taloyhtiöllä lupa päättää asioista noin?
Ei sinun vuokranantaja yksin päätä taloyhtiön asioista vaikka hänelle parvekkeella tupakointi sopisikin. Jos taloyhtiö tupakoinnin kieltään sinun on se myös lopetettava loppuelämäksesi.
Mutta taloyhtiöstä ei voi tehdä savutonta ellei kaikki asunnonomistajat ole samaa mieltä.
Tasan varmasti voidaan eikä asiasta tarvitse edes äänestää kuin teitä tupakkapölvästejä on niin vähän.
"Tasan varmasti voidaan eikä asiasta tarvitse edes äänestää kuin teitä tupakkapölvästejä on niin vähän."

Siinä tapauksessa ongelma on vähäinen, puhuit itsesi pussiin,hölmö.
Suurenä enemmistönä onkin turhasta valittajat.
Yksikin tupakkaääliö pilaa kymmenien hengitysilman, kuten esimerkiksi meidän kerrostalossamme 20 asunnon.
Uusi laki tulossa, jossa kielletään parvekkeella polttaminen. Sitten ei tarvita enää talokohtaisia vääntämisiä.
Se on hyvä laki. Sitten viimeistään haisee joka kämpässä ja rappukäytävässä rööki, niissäkin asunnoissa missä se ei tähän mennessä parvekeella tupakoimisen ansiosta ole haissut. Röökinpolttajat nimittäin alkavat polttaa sitten huoneistoissaan sisällä. Sitä kun ei mikään laki voi estää.
^ Asutko vuokralla vai ajatteletko muuten lyhytnäköisesti? Jos kämpässä on runsaasti kessuteltu sisällä, niin myydessä siitä saa paljon vähemmän kuin "puhtaasta" asunnosta.
No se nyt on sitten heidän ongelma. Aina voi mennä ulos polttamaan. Niin minäkin tein kunnes muutin asuntoon jossa on liesituuletin hormissa ja aina päällä eikä siis 2 krt/vrk. Polttelen liesituulettimen edess ja savuttomat vieraani väittää ettei kämppä haise.

Ihme itkua että sit mä joudun polttamaan omassa kotona ja mun koti haisee. Jos se on vuokrakämppä, ongelma on vuokranantajan - ja tietysti sinun jos poltat luvattomasti. Jos se on omistuskämppä on sekin oma ongelmasi kun myyntitilanteessa joudut tekemään aikamoisen työn peittääksesi tupakan hajun. Ei muutes lähde ihan yhdellä ja kahdella maalauskerralla, siläl erikoismaalillakaan.

Mutta jos poltat parvekkeella siirrät ongelman täysin ulkopuolisille ihmisille eli naapureille. Paitsi jos hekin sattuu polttamaan ja teitä ei toisianne häiritse se.

Jouduthan viemään roskatkin roskakatokseen etkä heittämään käytävään tai naapurin partsille.
Haloo! Tupakointi on myös monella tapa rentoutua ja jos ulkona vetelet röökiä niin aivan varmasti joku pölvästi tulee kyselemään kuulumisia,ja se siitä relaushetkestä.>=(.Sulla ei ehkä tätä rentoutumisjuttua ole.
Kannatan ankaraa tupakkalakia. "Relaushetkesi" pilaa muiden relan olon pitkäksi aikaa. Kerrostaloihin omat tupakkakopit ulos ja kauas talosta. Et usko, miten v....ttaa haistella tupakan käryä jos parvekkeen oven avaa saatikka rappukäytävässä alati leijailevaa dunkkista. Relaa pois sätkällä, se on sinun asiasi mutta laki pitää saada suojelemaan tupakoimattomia.
Joku naapuri tupakoi vessassa ja savut tunkee meille ilmastoinnin kautta. Taidan rentoutua kohta paskantamalla tohon ilmastoinnin poistoputkeen ellei taloyhtiön säännöt suoranaisesti kiellä. Tupakkavero vois vaikka nelinkertaistaa.
Eikös se mennyt juuri nurin se lakiehdotus?
Jos meni niin käryttäjät oli itse ajamassa asiaa,haistakkoon pakoputkesta päättäjät!
Ei siinä mitään. Sauhutellaan sisällä avoimen ikkunan edessä ja savut menevät taas herkkänenuisten nuuhkittavaksi.
Minä ainakin poltan niin kauan ennen kuin haudassa olen. Tulkoon laki ettei parvekkeella poltella, mutta tosiaan kukaan ei sitä sisätiloissa kiellä, jos asunto on oma, kiitos nam!
No hyvä. Tupakotsijathan joutuvat hautaan muita ihmisiä nopeammin, kiitos keuhkosyövän. Perikunta tuskailee sitten, miten nikotiinihajuinen luukku saadaan myydyksi.
Höpö-höpö, tupakoinnin vaaroja on suunattomasti liioiteltu. Tunnen monia 70-80 vuotiaita jotka ovat polttaneet 15-20 vuotiaasta lähtien, miten he voivat vielä olla hengissä, eikö heidän olisi pitänyt jo aika päiviä sitten kuolla?!

Ei perikunta mitään tuskaile, asunnon hintaa lasketaan muutamalla tonnilla, hyvin menee kaupaksi. Vanhaan asuntoon muutenkin pitää tehdä pintaremontti, ei asunnon hinta hirveästi laske vaikka sisällä olisi poltettu vuosikymmeniä.
Eihän tähän voi muuta sanoa,kun tupakoitsijat ovat itsekkäitä sairaita ihmisiä!
Ninhän se on. Edesmenneella appiukolle tarjosimme aikanaan 2000 mk rahaa jos hän lopettaisi tupakanpolton. Ei lopettanut. Kuoli sitten keuhkosyöpään noin 65-vuotiaana.
Isäni ei ikinä polttanut, ei paljoa ryypännyt, söi terveellisesti, urheili, sai sydänkohtauksen 53 vuotiaana ja kuoli siihen paikkaan. Tupakoitsija voi elää 80 vuotiaaksi tai vanhemmaksikin, tupakan vaaroja on suunnattomasti liioiteltu.
Toivottavasti se loppuelämä alkais pian ,inhottavaa savua ja HAJUA
Tupakoimattomat ihmiset ovat sairaita kyttääjiä ja itsekkäitä ihmisiä. Huolehtikaa omista asioista.
Tottakai huolehdimme omista asioista ja etenkin oikeudesta raittiiseen ilmaan.Ei sitä tarvitse kytätä,kun sen tupakan löyhkän haistaa.
laki kieltää vain tupakoinnin sikaria ja piipua saa polttaa.
Tupakanhaju ei ole vaarallinen. Kuten ei kerrostalossa hernesopan, sipulin ja kaalikeiton hajutkaan.
Jos olette todella huolissanne terveydestänne ja huoneilman laadusta:
- onko omassa huonetilassa tulo ja menoilmakanavat,
- onko tuloimassa tehokas suodatin, milloinka vaihdoit?
- oma uloshengitetty ilmasi on likaista, verhot ja muut tekstiilit täynnä punkkien hilseitä, maalit, liimat ym tuotteista tulee päästöjä huoneilmaan.
Älä aukaise ikkunaa sillä ulkoilman todelliset ilmasaasteet pääsee huonetilaan
- pakokaasut, etäiset pienhiukkaset, siitepöly jne
Valikoivat tupakkahajukireät: onko omassa elämässä katkeruutta aiheuttavia puutteita, jotka puretaan muotivimmassa tupakan vaarattomaan HAJUUN.
Tupakoitsijat säännönmukaisesti vähättelevät tupakansavun haittoja, tottakai.

Totuus on kuitenkin, että maailmassa on paljon astmaatikkoja ja vastaavia, joille tupakansavu _ON_ haitallista. Tietysti ulkoilman saasteetkin ovat haitallisia, mutta niitä voi vähentää juurikin suodattimilla. Liikennettä, teollisuutta, kukkien kukkimista ei voi kieltää eikä rajoittaa, mutta tupakanpolttaminen on vapaaehtoista ja tupakoitsijan pitää ottaa muut ihmiset huomioon. Koettakaa saada tämä kalloonne.

Tämä ei ole katkeruutta, vaan kylmä tosiasia. Tupakansavu voi laukaista allergiakohtauksen, joka tarkoittaa pahimmillaan sitä, että ihminen ei pysty hengittämään. Kärjistäen, haluatko ottaa jonkun ihmisen kuoleman kontollesi?
Nyt onkin tupakoitsijoiden mielenterveys koetuksella,hermot kireellä rampataan tupakalla ja haukutaan tupakoimattomat, jotka haluaa elää vain normaalia elämää,ilman tupakan hajua.
Älä nyt viitsi valehdella, ei parveketupakoinnista kukaan ole syöpää saanut. Hajuhaitta, ei mitään muuta. Kerrostalossa joutuu hajuhaittoja sietämään, näin se vain on.
Et pöljä vissiin ymmärää suomen kieltä. Tupakansavu voi laukaista yliherkillä allergisen kohtauksen
=> hengitystiet menevät tukkoon
=> hengitys vaikeutuu
=> ihminen voi jopa tukehtua.

Kyllä se voi olla paljon enemmän kuin hajuhaitta, joka tosin sekin on haitta.
Ei mikään hajuhaitta ole niin vastenmielinen ja jatkuva kuin tupakin haju!
Höpö höpö tää sun viimeinen lause,ei se näytä siihen kalloon menevän, että se on vaan niin paskan hajusta.Ratkasu keksitty,puretaa parvekkeet pois ,voitte mennä talon katolle savuttamaan laitetaa pöydät ja tuolit sinne.
suurtakaan älykkyysosamäärää tarvitse jos keskustelu pyörii vuodesta vuoteen samojen asiotten ympärillä. Koiran ja kissan jätökset ,tupakka,mattojen tamppaaminen ym,ym,ym,ym valitetaan siitä ilosta, että saadaan vain valittaa.Kyllä elämänsä saa hankalaksi jos pitää olla jokaisesta siasta ruikuttamassa.SIIVOTKAA ENSIN OMAT RAPPUSTEN ALUSET JA SITTEN VASTA PUUTUTTE TOISTEN ELÄMISEEN.Perustakaa taloyhtiöönne RUIKUTTAJIEN KERHO saate siellä vapaasti ruikuttaa ja setviä perheiten sekä ihmisten yksitysaioita..VI+++++a tuollainen jatkuva ruikuttaminen ja sitten leikkinen stä omaa minää.
Hyvää pääsiäistä noitaakka,saitko munaa vai tupakkaa.
Olisiko asenteessasi yhtään parantamisen varaa.Kerrostalossahan parvekkeen omistaa taloyhtiö.
se mitään saanut ja siksi äkeä elämänsä läpi :D
SINUN PITÄISI SIIVOTA OMA KORVIESI VÄLI.

ASTMAATIKKO _TOSIAAN_ KÄRSII TUPAKANSAVUSTA!

EIKÖ SITÄ NYT VOI YMMÄRTÄÄ. NÄKÖJÄÄN EI.

VI++++AA KUN EI OSATA OTTAA TOISIA HUOMIOON.
Jos on oma osake on siellä polttaminen aivan laillista, sitä ei taloyhtiö voi kieltää, lait Suomessa säätää eduskunta eikä taloyhtiö. Astamaatikko muuttaa ensimmäiseen kerrokseen, sellaiseen asuntoon jossa parveketta ei ole vieressä. Jos yläkerran parvekekkeella poltetaan ei savu tule alakertaa. Lämmin savu kun nousee ylös. Tosin eihän tämä kelpaa hienohelmoille joten sitten muuttaa omakotitaloon.
Tämä tupakkariita on varmaan kaikkien ihmisten tiedossa.Voisihan nämä tupakoitsijat itse ajatella kun muuuttaa, etsisivät sellaisen oman osakkeen, joka on ylimmäisessä kerroksessa.Ei ainakaan niin monet ihmiset joutuis kärsimään hajuhaitasta.
Tupakointi omalla parvekkeella on täysin laillista, sitä ei joku taloyhtiö järjestyssäännöillään voi jälkikäteen kieltää. Eriasia jos taloyhtiö jo perustamisvaiheessa on savuton. Se nyt vaan on niin että parveketupakoinnista ei ole mitään terveyshaittaa, se on fakta. Vain hajuhaittaa mutta niin on monesta muustakin asiasta kuten ruuanlaitosta, varmaan sekin kohta tahdottaisiin kieltää.
Se nyt vaan on niin että parveketupakoinnista ei ole mitään terveyshaittaa, se on fakta. - JAA..

British Medical Journal raportoi 28.1.2005 nettisivuillaan, että passiivisen tupakoinnin haitallisuudesta on tehty yli 50 tutkimusta, jotka melko yhtäpitävästi osoittavat passiivisen tupakoinnin haitallisuuden. Vuonna 2002 arvovaltainen kansainvälinen tutkijaryhmä päätyi tulokseen, että tupakansavu on ykkösluokan karsinogeeni eli syöpävaarallinen aine myös ei-tupakoiville ihmisille. Tämä on ollut yksi vahva peruste savuttomien ympäristöjen ja työpaikkojen kehittämiselle.

fakta, jep jep.
Jos kymmenestä asukkaasta vaikka kaksi terrorisoi tupakansavulla, niin eikö olisi kohtuullista että nämä savuttajat muuttaisivat pois.
Miten ne terrorisoi? Jos ei pientä savunpöllöhdystä siedä joskus niin ei ole kypsä asumaan lähellä muita ihmisiä.
Joka vaarantaa toisten ihmisen terveyden, ei ole kypsä asumaan samassa talossa tupakoimattomien kanssa. Muuttakoon itse huitsin nevadaan. Tupakkaa ei ole pakko polttaa.
Älä valehtele, ei ole minkäänlaista tieteellistä todistetta siitä että parveketupakointi aiheuttaisi syöpää tai mitään muutakaan sairauksia! Sinä valehtelet, ainoa haitta on hajuhaitta mutta niin on myös jos naapuri keittää kaalikeittoa, koko rappukäytävä haisee!
aika törkeää syyttää toista valehtelijaksi, kaalikeitosta ei saa allergista kohtausta mutta tupakansavusta voi saada. Ota selvää mitä astma tarkoittaa ja tule sitten vasta tänne mesoamaan.
Ota selvää mitä Suomen laki sanoo parveketupakoinnista. Astmaatikot ja muut sairaat muuttakoon ensimmäisen kerrokseen, sellaiseen asuntoon jossa ei ole parveketta vieressä, vain yläpuolella. Tai sitten omakotitaloon, teikäläisten ruikutusta on ihan tarpeeksi kuultu. Kun yksi tuli kitisemään hääsin rauhanhäiritsijän oveltani hyvin valittujen kirosanojen säestämänä. Eipä ole sen jälkeen tullut valittamaan.
Palataan asiaan sitten kun tuo tupakkalaki muuttuu. Loppuu omahyväisten muista piittaamattomien nikotinistien käryytys.
Mikäs siinä, kielletään vaan parveketupakointi. Silloin tupakoin parvekkeen oven edessä ja ovi on auki, savu menee parvekkeelle. Tupakointia omassa kodissaan ei tulla kieltämään.
Taisit tietää että asiasta valitti mutta raivostuit kun olet niin saamaton ettet osaa tehdä asialle mitään että pääsisit niistä syöpäkääryleistä eroon.
Kyllä mä saan naapurin kaalikeitosta aina allergisen kohtauksen. Hernsoppapäivänäkin kurkkua kuristaa mutte ei niin pahasto
http://www.tupakkaverkko.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=0

Kannattaa ottaa asioista selvää ennen ku alkaa jakelee "faktoja"...
Ottaen huomioon ei nää tupakoitsijat yhtäaikaa ole parvekkeella tupakoimassa,.
Tupakoijako määrää minne joku asmaatikko talossa muuttaa kyllä alakerran sukkaat kärsii näistä savustajista yhtäpaljon kun muutkin kerrokset.Kyllä on kamala löyhkä jos kuusikin tupakoijaa asuu vierellä on kun asuisi tupakka kopissa.
Annan hyviä neuvoja, ei niitä tarvitse noudattaa. Turha kitistä jos niitä ei noudata. Se nyt vaan on niin että savu nousee ylöspäin. Jos asuu ensimmäisessä kerroksessa eikä vieressä ole parveketta ei hätää. Tosin eihän se näille valittamisen mestareille kelpaa, muuttakoon omakotitaloon. Minä poltan parvekkeella eikä sitä kukaan keuhkotautinen voi estää!
Muuta muualle jonnekin korpeen jossa ei haise kuin oravanpaska, kohta alkaisit kitistä siitäkin ja vainota oravia.

Jos kerrotaloon on pakko muuttaa niin niin silloin samalla hyväksyt sen että kaikki ei voi olla samanlaisia astmaatikko vinkujia kuin sinä. Sinunko ehdoillako tässä pitäisi muiden terveiden elää. Sulla on joku paha komplexi.
Oma napa niin!!!!LÄMMIN savu;)Kyllä se lemu nousee ylöspäin on se mikä tahansa .Miksi muuttaa kerrostaloon jos kerta polttaa,sehän on tiedossa että monikaan ei tupakointia hyväksy.Sitä saa mitä tilaa HAUKKUJA.
Niinhän se on eduskunnassakin,kyllä asiat hoituu ,kun tarpeeksi kauan vatkotaan(siellähän on monta älykästä päätä.On ei on ei on ei ,saa poltaa ei saa polttaa.
mä jätän aina stumpin savuamaan tuhkikseen rauhassa ja ihan tahallaan savustan valittajia meidän talossa
Juuri noin, savustetaan valittajat ulos, tilalle tupakoitsijoita!
kohta ne valittaa kun pihalla ja kadulla tuprutellaan ja ilmaa saastutetaan.
Joka tapauksessa se on yhtä h...iä jos sattuu asumaan ketjupolttajan yläpuolella.
Alakerran ketjupolttajat lopettivat sauhuttelun parvekkeella, kun aina parvekkeelle mennessään, tai pitäessään kesällä ovea auki, he kuulivat Reijo Taipaleen laulavan Eevaa meidän mankassa. Siinä on saman levyn toisto. Tulivat oikein pyytämään, josko mitään mahdollisuutta vaientaa Reiskaa. Päästiin soppariin.
siitä ,kun eiole mistä valittaa.
Vuokralla kun asuin, poltin aina sisällä. Pois muuttaessa ruksasin pokkana asunnossa ei ole tupakoitu ruudun. Nämä oli kaupungin ja vvon ym.s. taloja. Vaikka tehtiin tarkastusksia ennen ja jälkeen niin valehtelu meni läpi kuin kuuma veitsi voihin! Oikein kiittelivät miten siistiksi asunto jäi! Ja niitä tarkastuksia oli varsinkin vvolla usein ja ennen muuttoa ensin esitarkastus ja sitten vielä lopputarkastus ja tarkastus kun uusi vuokralainen muutti. Huh sitä rumbaa. Ei kyllä voinut sanoa, että oma tupa oma lupa. Mutta tupakasta ei valitettu kertaakaan, ihme juttu kyllä, kun kaverinikin polttaa ja yleensä oltiin minun luona.
Aivan taatusti tupakointi näkyy jos sisätiloissa sitä on tehty, se haisee sen verran paskalle. Keltainen värikin pistää aika hyvin näkyviin.Toisekseen kerrostalossa
on ilmastointi yleensä alipaineinen joten íhan kiva kaveri olet kun kaikki tupakansavu menee rappukäytävään. Kun yleisesti kukaan tupakoitsija ei kunnioita muiden
asukkaiden tupakoimattomuutta, niin toivotan kaikki tupakoitsijat alimpaan helvettiin, ihan yleisesti, hyvin harva kun nykyään osaa käyttäytyä kunnioittavasti toista kohtaan.
Joten en sitten minäkään, teen mahdollisimman hankalaksi myös tupakoitsijan elämän ja piste.
Oli laki niin tai näin, niin jos tupakoitsija on fiksu ja huomaavainen ei hän voi olla huomaamatta ollessaan parvekkeellaan tupakoimassa että AINA samaan aikaan vedetään naapurissa parvekkeen ovi kiinni!
Olisi vaan niin mukava tuulettaa omaa asuntoaan näin kesähelteellä mutta se tupakansavu vaan ei ole niin mukava tupakoimattoman asunnossa.
Ja kun sattuu olemaan vain painovoimainen ilmanvaihto, niin tulee vielä alapuoleltakin tupakansavut.

Nyt kun on itse joutunut tälläisen tupakkahel...tin kohteeksi, niin ymmärtää ettei nämä mitään turhia valituksia ole.
http://keskustelu.suomi24.fi/node/10272111

Jos tupakoijat keskittyisivät haisuleiden taloihin ja raittiit omaansa ja hiljaisuutta tarvitsevaat omaansa, kaikki olisivat tyytyväisiä. Tupakoida ei ole pakko, mutta kun ovat onnettomat koukussa. Raitista ilmaa ei ole pakko hengittää, mutta jos haluaa olla terve, sitä etsii raitista ilmaa. Melua ei ole pakko aiheuttaa, mutta monet eivät osaa olla hiljaa, toisaalta moni kärsii melusta.

Siis nuo kolme ihmistyyppiä eri rakennuksiin, niin jonkin verran se voisi parantaa harmoniaa, eikö?
Työpaikoilla ei saa kessutella niin että toiset kärsivät savusta. Festivaaleilla ym. konserteissa on kielletty tupakoimasta muun yleisön joukossa. Mutta miksi taloyhtiöissä saa häiritä tupakoinnilla toisia ihmisiä?
Muutin viitisen vuotta sitten tähän kerrostaloon alimpaan kerrokseen. Muina miehinä aloin parvekkeella vetelemään röökiä. Yläkerran rouva valitti asiasta.

Ymmärrän todellakin, että tupakansavu on ällöä, kun se lilluu parvekkeelta sisään. Tai tuuletusikkunasta.

Teimme sopimuksen, että en polta parvekkeella kesällä. Yläkerran rouva kertoo syksyisin, milloin lopettaa ikkunoiden aukipitämisen. Ja minä saan taas tupakoida parvekkeella. Keväisin sama juttu, sovimme yhdessä, milloin tupakointi loppuu partsilla.

Ei ongelmaa!

Ihme inttäjiä monet, puolesta tai vastaan. Kompromisseja?
Hyvä idea ainakin kesällä ja kovilla helteillä .
kalliin asunnon ostajakin jotuu kärsimään vaikka vuokralaisen tupakansavusta, ei voi olla oikein et toisen omaisuutta ja terveyttä voi tuhota, eikö ministerikin vois puuttua tähän epäkohtaan, eikä siihen minkä hintasta on kaljatuoppi...
Parveke kuuluu huoneistoon ja jos talonyhtiö on asian päättänyt, niin turha siinä on ruikuttaa, jos ei kelpaa niin painu kadulle ruikuttamaan !!!!!!!!!!!
kyl se nyt vaa menee niin että ihminen saa polttaa jos haluaa.. ihan sama mitä muut siihen sanoo mutta tietysti on hyvä jos tupakoiva ihminen osaisi ottaa muutkin ihmiset huomioon.. itelläni on ystäviä jotka eivät siedä tupakansavua yhtään ja sillon ku oon heidän kanssa ni käyn vetäsee kessun jossakin itekseni rauhassa jotta heidän ei tarvitse tukehtua siihen savuun.. kyl mä ymmärrän et toi kerrostalo elämä ei oo aina nii helppoo.. kukaan ei oo koskaan mihinkään tyytyväinen.. ite poltan myös parvekkeella mut eipä ole tullut valituksiakaan..
Saahan jokainen polttaa jos haluaa. Pointti onkin se, että tupakoinnillaan ei saa häiritä toisia ihmisiä. Eli jos kessuttelee, tekee sen niin kaukana muista ihmisistä, että savu ei kulkeudu toisten keuhkoihin. Tämän kun tajuaisivat kaikki ne jotka vetävät röökiä.
Nyt vaan joku laatimaan parveketupakoinnin vastaisen lakialoitevaatimuksen, adressi nettiin ja kun 50.000 nimeä on alla, on eduskunnan otettava asia käsittelyyn. On se omituista, että ihmisiä saa Suomessa laillisesti myrkyttää tupakoimalla! Annas olla, jos laittaisin esim. jonkun sumuttimen partsille hönkimään 4 kertaa tunnissa jotain Raidia tai vastaavaa, niin kyllä se kiellettäisiin. Vaikka vaan typeriä ötököitä yrittäisin myrkyttää...
ei saa polttaa vaatii vuokran-antaja, mutta saako parvekkeela polttaa kun se kuuluu taloyhtiölle ja sitä ei voi kieltää..
eipä ole kiellettyä tupakointi parvekkeella,edelleenkään. laittakoot ikkunansa yms kiinni jos prkl häiritsee niin paljon!!!!!!
Kaikista vaarallisinta on tuoksu/haju kynttilöiden polttaminen asunnossa,parvekkella tai pihamaalla alle 5metrin etäisyydellä asunnosta. Näiden on todistettu aiheuttaneen vuosittain useita anyflaktisia shokkitiloja astmaatikoille. Edes tupakalla ei ole ollut vastaavia nopeita vaikutuksia yhtä useita. Sama koskee voimakkaita hajusteita joita käytetään hygienia tuotteissa, näiden ansiosta hisseissä ja yhteisissä tiloissa sattuu useita astmakohtauksia vuodessä Puhumattakaan siitä että koiran tai kissan haju jo riittää laukaisemaan vakavan allergisen reaktion sekä astmakohtauksen.
paltalla pärjää ilman peruskoulun käytiäkin

Aiheet ovat:Tupakansavu Gillaus,Koiran paskat+kuset,Kissan merkauskuset,Naapurin nainti,Suikussakäyti,Ruuan haju,Vessan veetäminen,ym,ym,ym,ym,ym,ym,ym,ym,ym,ym,ym,ym,ym,ym,ym,ym,ym,ym,ym,ym,ym,ym,ym,ym,ym,ym,ym,J.N.E.
On se kumma ongelma joillekkin,tuo tupakointi.
Toiset tykkää sitä tehdä,toiset taas vihaa.
Pohditaan,missä se olisikaan sopivaa.

Mulla ei tuota ongelmaa ole.

Asun vuokralla kerrostalon 8, kerroksessa.
Talossa on toimiva hissi.

Ja niin vaan matka sujuu alas ja ulos tupakalle hissillä.

Katsotaan nyt sitten,kun talomme ulkoremontti valmistuu ja minäkin saan parvekkeen odotettuani sitä vuodesta -87, että tuleeko siellä poltettua vai jatkanko
pihatupakointia jutellen naapureidemme kanssa, vai juutunko parveketupakoijaksi omaan yksinäisyyteeni?
Mitä luulette?

Olen aina ollut ns huomaavainen tupakoitsija.
Bussipysäkillä menen aina polttamaan sinne,missä tuuli vie savut pois päin.
Samoin väkijoukoissa menen aina pois porukoista polttelemaan.

Miten on niin vaikeaa huomioida muut?
Miksi ehdointahdoin tehdä hallaa asialle,joka tuo mielihyvää itselle?

Eihän nyrkkeilijäkään treenaa pussipysäkillä!

Itse olen sitä mieltä,että vaikka poltan, en häiritse tahallani muita, vaan pyrin tekemään sen niin, että minimoin haitat muille.
Ei se paljoa maksa, vain hieman vaivannäköä.
Mutta kansa kiittää.

Koska tiedän, että on astmaatikkoja ja muita, jotka eivät pidä siitä.
On vain itsekkyyttä ja laiskuutta jos ei välitä muista.

Itse saan päänsäryn, jos joku bussissa juo energiajuomia, jotka haisevat ihan
karmealle tai käyttävät liikaa hajuvettä...

En edes kännätessäni häiritse muita.
Nytkin on menossa illan 8. olut,mutten huutele hävyttömyyksiä ikkunoista,enkä roiku pihalla ohikulkijoiden hihassa, en sittenkään kun aamukolmen aikoihin käyn viimeisellä kessulla. Juotuani moniaita oluita lisää.

Miksi jotkut juovat rähinäviinaa ja jotkut katsovat oikeudekseen muuten vaan tehdä mitä lystää?

Olenko outo kun kunnioitan naapureitani ja elämää yleensä?
OH HOH. Näköjään Taloyhtiön Hallituskin pystyy tekemään omia lakejaan. Meilläkään ei saa polttaa ulkonakaan, täytyis kuulemma mennä tien toiselle puolelle. Kun on kuulemma allergisia ihmisiä. Kummastuttaa vaan että Koiria saa harjata yleisissä tiloissa. Kyseinen Rouva käski allerkisten muuttamaan muualle. MIKS EI KEKSITÄ LAKIA JOKA KIELTÄISI, RAPPUUN TULON KÄNNISSÄ HAISEMAAN . KOHTA EI SAA VARMAAN LAITTAA RUOKAAKAAN
Makuhuonetta ei voi tuulettaa eikä parvikeovea voi avata kun naapuri on jatkuvasti tupakalla ja silloin kun ei ole niin tuhkakupista leviää p... haju. Kaikki tämä olisi vielä jotenkin siedettävä, mutta kun neljavuotisella pojallamme umpi suljetussa asunnossa alkaa tulla hengitysvaikeuksia. http://www.adressit.com/parveketupakointi_kiellettava_lailla
jos korvausilmaventtiili on asuntojen sisään parvekkeilta, silloin taloyhtiön pitäs kieltää parvekkeilla, naapuriin menee kaikki savut alakerran parvekkeelta
Numeroita tupakoinnista:

Tupakoimattomien elämänsä aikana yhteiskunnalle aiheuttamat sairaanhoitokustannukset ovat 25% suuremmat kuin tupakoivilla
http://www.iltalehti.fi/terveys/200810068379693_tr.shtml

Tupakoivat mahdollistavat nykyiset eläkkeet jättämällä käyttämättä omansa kuollessaan nuorempana.
Oma arvioni on, että tupakoitsija elää keskimäärin 10 v lyhyemmän elämän. Keskimääräinen palkansaajan eläke on tällä hetkellä n. 1.500 eur/kk. Yhteensä 180.000 euroa, joka jaetaan muiden eläkkeensaajien kesken.

Tupakkaveron tuotto on vuosittain n. 780 miljoonaa euroa. Tupakanmyynnin lopettaminen tarkoittaa tuon verotuoton menetystä.
Suomessa on 5,5 miljoonaa asukasta imeväiset mukaanlukien. Tupakkaverotulon menetys tarkoittaa jokaista asukasta kohti vuosittain yhteiskunnalta 140 euron menetystä, joka taas tarkoittaa, että tuo tulo on hankittava muulla tavoin, esim. palkkaverotusta kiristämällä.
5-henkisen perheen on tuotettava valtiolle vuosittain keskimäärin 700 euroa lisää, jotta nykyiset menot voidaan säilyttää.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tupakkavero
http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomi

Tupakoiva henkilö on sekä yhteiskunnan että sitä kautta yksilön kannalta hyvin tuottava yksikkö.
Hiukan ironisesti sanoen pitäisi jokaista tupakanhajua ja tupakoivaa henkilöä kiittäen kumartaa.
Pitäisikö tulla sitten myöskin semmonen sääntö ettei parvekkeella saisi myöskään syödä?, koska ruoan tuoksu voi levitä naapurustoon.
Nyt kun on hellettä on pakko yrittää tuulettaa huoneistoa iltaisin. Mitä tehdä kun alakerran parvekkeella tupakoidaan ja savu tulee suoraan asuntooni. Vaatteetkin haisee jo tupakalle. Pyysin, että eivät nyt helteellä tupakoisi, mutta se ei kuulemma onnistu muutoin. Osaan kyllä pitää parvekkeenoveni kiinni viileämmillä säillä.

Tätä menoa minäkin alan ajamaan tupakointikieltoa.
jos asunnossa ei saa polttaa, vuokralainen polttaa liesituulettimen alla?,onko oikein
Mitäpä tuo sitten haittaa?
okauttiv tuosta samasta asiaa jokaisen täytyy tehdä uusi keskustelu aloitus
Tämä on suurelta osin aikuisten välistä koulukiusaamista kohteena tupakoiva. Suurimpina kiusaajaryhminä näyttää olevan entiset koulukiusatut ja toisena suvaitsemattomat uskovaiset ( onko niitä muita? ).

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta