Leikkimökki/vaja

kevytmökkeilijä

Jos saan luvan maaomistajalta niin voinko rakentaa tuollaisen mökin minne
vaan?

Mitä perustuksia vaatii keveimmillään?

Minkäkokoinen rakennus pitää olla,ettei vaadi mitään rakennuslupia taajamien ulkopuolella?
Itse olen ajatellut tuollaista ulkovarasto/leikkimökki-mallista mökkiä jonka koko
olisi
korkeintaan 5m kertaa 5m. Yleensä ovat kai 5x2m.
Sisällä korkeintaan kamina lämmityksenä.

Kun en kaipaa mitään luxusmökkiä,niin miten vähällä vaivalla tällaisen
pystyttäisi?
Onnistuisiko kätevältä naisihmiseltä?

Olen koonnut aiemmin joitakin pikkumökkeleitä,joissa oli jopa ohjeet mukana.

39

4481

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pöllikölli

      Kaikki rakentaminen vaatii pääosin rakennusluvan, joista vaatimattomimpiin kuuluu ilmoituslupa, eli rakennuksen sijainti kartalla, kuvat mittakaavassa, joka suunnalta, samoin selvitys perustuksista, kateaineesta ... eikä niitä voi piirtää tänäpäivänä klubiaskin kanteen , vaan ne pitää olla virallisia ja oltava mittakaavassa... toinen konsti on rakentaa vaan omin luvin... ps pienet rakennelmat ei vaadi rakennuslupaa, siis rakennelmat esim puupinon suojat jne

      • rivettä rakoon

        Ei millään pahalla mutta termit menee miten sattuu.
        Kunnissa vaihtelee kovinkin paljon mitä saa rakentaa mihinkin ja millaisilla luvilla, monin paikoin edes 15m2 varasto ei tarvitse edes toimenpidelupaa=ilmoitusmenettely.

        Mutta kun rakennukseen läntätään piippu ja siihen jonkinlainen tulisija niin silloin vaaditaan rakennuslupa aina.


    • Wattipää

      Tuo tulisija saattaa olla se ratkaisevin.
      Sen kanssa tarvinnet rakennusluvan, muuten saattaisi pärjätä ilmankin.

    • Ei se niinb ole

      Kyllä suomessa on yhtenäinen rakennuslaki, se ei vaihtele todellakaan kunnittain, edelleen pienehköt rakennelmat ei välttämättä vaadi rakennuslupaa, mutta mitäsattuu rakennuksia ei voi rakentaa, vaikkakin oltais taajaman ulkopuolella, miksi antaa minä luulen vastauksia jos ei tiedä asioista,ota yhteyttä kunnan rakennustoimistoon jos haluat neuvoja, terveisin rakennusmestari /tarkastaja

      • voi teitä

        Rivettä rakoon nimimerkki ei ymmärrä , että ilmoituslupakin on rakennuslupa


      • 1+13
        voi teitä kirjoitti:

        Rivettä rakoon nimimerkki ei ymmärrä , että ilmoituslupakin on rakennuslupa

        Eipä siiinä lupaa haeta vaan ilmoitetaan että tälläinen rakennetaan ja sillä siisti.

        Siksi toisekseen kyllä vaihtelee kunnittain millainen rakennus vaatii rakennusluvan ja millainen ei, lisäksi on eroja ranta/osa yleiskaavassa ja taajaman ulkopuolisilla alueilla.

        Kyllä tämä palsta osaakin olla täynnä ihme asioita väittäviä ihmisiä.


      • Ei ilmoiteta
        1+13 kirjoitti:

        Eipä siiinä lupaa haeta vaan ilmoitetaan että tälläinen rakennetaan ja sillä siisti.

        Siksi toisekseen kyllä vaihtelee kunnittain millainen rakennus vaatii rakennusluvan ja millainen ei, lisäksi on eroja ranta/osa yleiskaavassa ja taajaman ulkopuolisilla alueilla.

        Kyllä tämä palsta osaakin olla täynnä ihme asioita väittäviä ihmisiä.

        Ei ilmoita mitään tuollaiseten varastomökkien teosta on kaikista parasta. Kukaan ei kysele mökin lupien perään.Kunnon perustus pitää muistaa tehdä.


      • Suomi on oikeusvalti

        Onkohan Herra rakennusmestari ihan tosissaan? Olet oikeassa että Suomessa on maankäyttö ja rakennulaki ja asetus. Monessa kunnassa on erilaisella luku ja ymmärryksentasolla varustettuja rakennustarkastajia, kuten sinä. Kunta kohtaisella rakennusjärjestyksellä voidaan antaa tarkempia määräyksiä.........Sipoossa ollaan ehkä tarkempia leikkimökin suhteen kuin Inarissa. Mitäs mieltä tarkastaja on rakennuksen maisemaan sopivuudesta Mrl 73§ 1.momentti tulkitaan sinun mukaan samanlailla läpi Suomen?


    • nytpä tahon olla ma.

      Voi tätä nykyajan nuorisoa, kun ei tiedetä mistään mitään... älkää nyt vaan uskoko tuota edllistä kannanottoa... uskomattoman haparoo juttuu Mää tässä vaan ilmoittelisin että rakennan pienen kesämökin , moikka

      • Tässä vastaus

        Ilmoitusluvan hakeminen


        Ilmoituslupa tarvitaan mm. kaava-alueella enintään 12 m2 tai haja-asutusalueella enintään 40 m2 varaston tai aitan rakentamiseen. Autotallille on haettava aina rakennuslupa , joten ilmoituslupa ei riitä. Hakemuslomakkeita saa Rakennusvalvonnan toimisto sta. Yhtenä kappaleena tehtävään hakemukseen liitetään seuraavat liitteet:

        Asemapiirros (1 kpl)
        Rakennuspiirustuksia (1 kpl)


      • ota selvää asioista
        Tässä vastaus kirjoitti:

        Ilmoitusluvan hakeminen


        Ilmoituslupa tarvitaan mm. kaava-alueella enintään 12 m2 tai haja-asutusalueella enintään 40 m2 varaston tai aitan rakentamiseen. Autotallille on haettava aina rakennuslupa , joten ilmoituslupa ei riitä. Hakemuslomakkeita saa Rakennusvalvonnan toimisto sta. Yhtenä kappaleena tehtävään hakemukseen liitetään seuraavat liitteet:

        Asemapiirros (1 kpl)
        Rakennuspiirustuksia (1 kpl)

        Huomaa lupaa aina haetaan, eikä sitä aina välttämättä edes saa, huomaa että se vaatii myös mittakaavassa olevat piirrustukset, jotka ei mitenkään mahdu klubiaskin kanteen, eikä se ole edelleenkään paikkakunta kohtainen


    • Luvat kuntoon

      5X5 on jo 25m2 mökki eikä missään Suomessa saa rakentaa tuollaista ilman rakennuslupaa. Tulisijallinen rakennus vaatii myös aina rakennusluvan. Kaivele esiin kunnan rakennusjärjestys. Sieltä löytyy tiedot menettelytavasta lupien/ilmoitusten suhteen. Huomattavaa on myös että vain kiinteistön omistaja voi hakea luvan tai tehdä ilmoituksen. Jos et siis omista kiinteistöä jolla asut, voit tehdä omin päin vain sellaisen rakennelman joka ei vaadi lupia tai ilmoituksia.

    • - vinkki -

      Rakensin v.2009 - 2010 3m x 3m huvimajan kesämökille. Tontti sijaitsee Rantasalmen kunnassa. Sen rakentamista varten piti hakea "Toimenpidelupa". Kaavakkeessa kysytään hakijan tietoja, rakennelmaa koskevia tietoja, osoite kylä/tila RN:o, omistusoikeus, selostus rakennushankkeesta, etäisyydet lähimmästä rakennuksesta, naapurin rajasta, rannasta jne. Koska omistan kesäpaikan puoliksi siskoni kanssa, piti häneltä saada valtakirja hanketta varten. Liitteeksi hankkeeseen tuli laittaa asemapiirros tontista, johon huvimajan paikka oli merkitty.
      Tämä menettely päti alle 10m2 rakennelmalle.

    • Avaajalle

      Hae vastaukset kysymyksiisi alueen rakennusvirastosta netin keskutelupalstan sijaan!Tsiisös näitä avauksia?
      Tai ei asiassa sinällään ole mitään pahaa mutta kuten voit todeta vastauksista, et tee niillä yhtään mitään.

      Vaikka lait ovat kaikille yhdet ja samat, samoja lakeja luetaan hyvin, sanoisinko vapaasti riippuen virkailijoista. Siksi on viisainta ottaa yhteys nettipalstan sijaan alueen mihin rakennusta suunnittelee, sen viranomaisiin piste. Sori pätejille mutta näin se menee.

    • Jepu-jep

      Sitten on vielä erilaisia alueita kuten asemakaava, rantakaava, maatalousmaa-alue - mikähän sen virallinen nimi olikaan - mutta siis, ei selviä täällä, vaan mene sen kunnan sivuille, jonne aiot pikku mökin rakentaa ja katso sieltä ohjeet. Jos ei selviä, soita ja kysy.
      Tosielämässä maalla ja maalaiset rakentavat mitä lystäväät mailleen eikä niitä tönöjä yleensä nurin kaadeta, mutta kaikki eivät osaa nauttia tuollaisesta rakentamisesta ja asumisesta. Toisekseen, et voi myydä luvatonta mökkiä koskaan, se on muistettava.
      Tulisijallinen pömpeli vaatii aina luvan! Mutta onhan kaasulämmittimiäkin...

    • rautumatti

      "Maanomistajan lupa" leikkimökin- / vajan rakentamiseen!

      Jos "kevytmökkeilijä" saa luvan maanomistajalta ja haluaa rakentaa, on kyseisen maanomistajan itse tehtävä ilmoitus rakentamisesta tai haettava toimenpide- tai rakennuslupaa. Lupa tulee silloin hänen nimiinsä.

      Rakennuslain mukaan ilmoituksen tekijän tai lupaa hakevan tulee hallita rakennuspaikkaa. Hallintaoikeus syntyy vain ostamalla tai vuokraamalla käyttötarkoitukseen soveltuvan tontin.

      Pelkällä maanomistajan luvalla "kevytmökkeilijä" ei voi tehdä edes ilmoitusta leikkimökin- / vajan rakentamisesta!

    • Riukoko vessaksi?

      Huussi hajoaa ja on tarkoitus ostaa valmis huussirakennus (1,2x1,2) entisen viereen, joka korjataan puuttuvaan varastokäyttöön. Omistan tontin itse. Ei kai tähän mitään lupia tarvita?

      • näin meillä.

        Meidän kunnassa ei tarvitse ilmoitella mitään alle 15m2 kevytrakenteisesta varastorakennuksesta jos etäisyys on yli 4 metriä naapurin rajasta ja yli 8 metriä muista rakennuksesta.
        Autotallit ja katokset vaatii luvan vaikka olisi pienempiä.

        Vastaavasti naapurikunnassa vaaditaan rakennuslupa kaava-alueen ulkopuolella yli 8m2 rakennelmisssa.

        Vaikka rakennuslaki on yhtenäinen niin silti kunnissa on omat rakennusjärjestykset joiden pohjalta toimitaan.
        Missähän kunnassa tuokin yksi "valvoja" on hommissa...


    • kevytmökkeilijä

      Siis mökki tulisi maaseudulle,naapureita ei edes toivota ja saatan tyytyä tuollaiseen 2mx3m kokoiseen lautamökkiin joita saa vissiin halvimmillaan alle tonnilla. Maanomistajalta tietty kysyn luvan kun kerran on tuttu kyseessä.
      Jos sinne lämmityksen laitan niin se on tyypiltään maksimissaan mallia armeijan mukana kannettava kamina.
      Tai vaikka pieni,kannettava kaasulämmitin.

      Mökkiin ei tule muuta kalustusta kuin korkeintaan laveri nukkumiseen ja pieni pöytä ja penkinpätkä istuskeluun.
      Olohuoneeksi kesäajalle laitan vaikka ruoteille nostettavan kodan.

      Jos virtaa tarvitsen,sen saa vaikka aurinkokennosta.

      Lähinnä kyse on luonnontarkkailupaikasta. Ja käyttö useimmiten kesäisin.

    • Supikoiranpentu

      Ei kannata hiiskua mitää kellekkään ulkopuoliselle ja sopia maanomistajan kanssa paikan vuokrasta ja vuokra-ajasta. Kannattaa ostaa halpa asuntovaunu tai työmaaparakki ja vetää se sinne kuusen suojiin piiloon. Jos tulee kysymyksiä, niin sovitte maanomistajan kanssa, että se ns. kyttäyskoppi josta otetaan valokuvia ruokintapaikalla olevista eläimistä tai sitten ammutaan supikoiria haaskalta. Näin se toimii ja mittään lupia ei tarvii :))

    • kerralla kuntoon

      maanomistajan kanssa kirjallinen vuokrasopimus ennen rakentamista, jos vaikka sukset menevät jatkossa ristiin. mieti myös vuokra-aikaa ja rakennuksen sen jälkeistä kohtaloa.

      selvitä kunnan rakennusvirastosta tarvitaanko ilmoitus vai ei tai rakennuslupa?

      jos laitat "armeijan puukaminan" tarvitset rakennusluvan.
      valopetroolilämmitin voisi olla miellyttävämpi kuin kaasulämmitin.

      perustukset riippuvat maapohjasta. monet kylmät rakennukset tehtiin kivien päälle ennen vanhaan.

    • nikkinakertaja

      Koska tulee piippu ja kamiina, tarvitset luvan, tämä on ihan yksselitteistä. Eikö ole parempi kerralla hoitaa luvat kuntoon, ei tarvitse mitään monimutkaisia piirroksia ja lupamenettelyjä tuollaisiin. Valmistajan kuvat ja itse tehty asemapiiros yleensä vähäiseen rakennukseen riittää. Jos et vuokraa ko. alaa, maanomistajan myötövaikutuksella haet luvan, noita lupien hakemisia on ihan turha pelätä. On eri asia rakentaa tälläinen erillinen rakennus, kuin mökin tai omakotitalon yhteyteen varastorakennus, niissä riittää melko suureenkin neliömäärään ilmoitus tai toimenpidelupa. Puurot ja vellit menee sen suhteen monella sekaisin.

      Sitten vain hyvillä mielin mökki kasaan. Kun on oikein ja luvalla tehty, saa myös palon sattuessa vakuutuksesta rahansa pois. Ihan ilmainen ei tuollainenkaan mökki ole. 5x5 ei ole enää mikään pieni mökki, ei sellaista rakenneta pelkällä ilmoituksella tai toimepideluvallakaan. Kokonaan ilman lupaa tai ilmoitusmenettelyä saa rakentaa max 4m2 vähäisen rakennelman.

      • suoli propagandaa

        Mistähän vedit nuo tietosi?

        Pakko työntää lusikkaa soppaan ja todeta ettei aina tunnu olevan järjen hiventäkään näissä vastauksissa joskaan ei aina kysymyksisissäkään.

        Usein käy niin että se oikopolku ei olekkaan halvin ja edullisin tie vaan kaikista kallein ja vaikein, miksi ei tee kerralla niinkuin pitää vaikka maksaa hiukan enempi ja kaupan päälle saa levolliset yöt?


    • rautumatti

      Viesti ja kysymys "kevytmökkeilijälle"?

      Alkuperäisessä kirjoituksessa 5.4.2012 ajattelit rakentaa vähintään 5 x 2 m leikkimökki / vajan maanomistajan luvalla.

      Uudessa kirjoituksessa 13.4.2012 tyydyit jo 2m x 3m kokoiseen lautamökkiin.

      Jos rakennat pelkällä maanomistajan luvalla, niin mökkisi on maanomistajan omaisuutta. Hän on velvollinen tekemään ilmoituksen tai hakemaan toimenpide- tai rakennuslupaa, jos joku näistä kunnassa vaaditaan. Hän on myös vastuussa siitä, jos jättää tekemättä jonkun vaadittavan toimenpiteen.

      Sinulle hallintaoikeus mökkiin syntyy vain, jos ostat tai vuokraat rakentamiseen sopivan tontin.

      Miksi haluat rakentaa maanomistajalle, et itsellesi?

      • kevytmökkeilijä

        Eipä ole varaa ostaa maata.
        Jonkinlaisen vuokrasuhteen voisin ehkä saada aikaiseksi jos ja kun vuokran voin maksaa esim työnä,tekemällä kesälomallani peltotöitä yms. Tai vaikka siten että
        mökki on maanomistajan käytössä muina aikoina,mutta minä oleilen siellä kesälomani ajan.
        Olen pienipalkkainen siivooja joka haluaa lomailla tietyllä,pienellä paikkakunnalla olematta sukulaisen vaivana,hänen pienessä asunnossaan.

        Pienempään mökkiin tyydyn,koska tajusin 5x5m kokoisen mäkin olevan aika suuren,sittenkin.
        En tosiaan tarvitse oleiluun tilaa,enkä mökissä tee juuri muuta kuin nukun.
        Muuten olen ulkona ja menossa.

        Tähän asti olen telttaillut,mutta pian sekään ei enää onnistu. Alkaa polvet olla siinä kunnossa,etten telttaan enää konttaile.
        Leirintäaluemaksut tekevät jo yli 400 kuukaudessa.
        Sillä saisi jo vuokrattua yksiön kuukaudeksi,mutta kuka vuokraisi mistään kämpää niin lyhyeksi ajaksi?


    • pimeämökki
      • kevytmökkeilijä

        Liian kallis,eikä minulla ole autoakaan.
        Ei edes ajokorttia.

        Idea oli kyllä loistava!
        Jos rahaa olisi niin ilman muuta,tuohan on nättikin.
        Osoitteen laitan muistiin vastaisen varalle.


      • nikkinakertaja
        kevytmökkeilijä kirjoitti:

        Liian kallis,eikä minulla ole autoakaan.
        Ei edes ajokorttia.

        Idea oli kyllä loistava!
        Jos rahaa olisi niin ilman muuta,tuohan on nättikin.
        Osoitteen laitan muistiin vastaisen varalle.

        Voisko sitten ajatella tavallista asuntovaunua, niitähän käytettynä saa halvalla ja varmasti joku sen tuo paikalle. Ei tarvitse rakennuslupaa. Toki pysyväisluonteisesti ei saa vaunuakaan parkkerata, mutta en usko, että siihen kukaan puuttu naapurustossa, toisin kuin luvattomaan rakennukseen.

        Jalasmökki eli ei kiinteitä perustuksia, olisi toinen mahdollisuus, mutta se pitäisi toteuttaa tulisijattomana, eli koleita suviöitä silmällä pitäen jotain lämmikettä pitäisi saada muulla tavoin. http://www.kuopionpuutuote.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=4
        Miten lienee lupa-asiat.

        Itseasiassa. Mites kota? Siihenhän ei rakennuslupaa taida tarvita. Sopisi varmaa tuollaiseen erähenkiseen oleiluun kesäaikaan.
        http://www.porinpuupojat.fi/tuote.php?lang=fi&cat=1
        Olisi varmaan aika veikeä ja myös helppo pystyttää. Ruokaakin voisi halutessaan valmistaa majassa.


    • kevytmökkeilijä

      Asuntovaunu tarvitsee tien. Samoin jalasmökki. Savolainen metsä ei ole ajoneuvoille tarkoitettu. Lautamökin laudat saan kannettua tieltä syrjään vaikka yksi kerrallaan. Jos kyse on luonnon tarkkailusta ja omasta rauhasta niin ihan tien reunaan en sitä halua.
      Hinta on yksi kynnyskysymys.Tonni kattona ja voitava maksaa osissa.

      Kangasseinäinen kota minulla on. Halkaisija 5 metriä.
      Tarvitsee vain ruoteet. Sitä olen käyttänyt tähän asti. Minulla oli siellä
      kuorma-auton vanne nuotiosijana. Ongelmana tuossa on se,että välillä nuotionsavu pyörii niin alhaalla että kun sitä muutaman tunnin hengittelee,
      niin saapi vähintääkin lievän savumyrkytyksen.
      Nuotiota olen käyttänyt ihan lämmön vuoksi.
      Mutta kaipa sinnekkin voisi kaminan tai kaasulämmittimen virittää.

      Nykyinen paikka on kovin kosteaa maastoa ja muuttuu saviseksi sateella. Kosteus myös houkuttelee itikoita.
      Metsä lähistöllä on myös hiljan harvennettu ja joka kesä on edessä 700 metriä
      polun avausta.

      Joten ajatus oli,että kun löydän sopivamman paikan niin jollakin pikkumökkillä
      hoitaisin yöpymisen ja kangaskota saisi edelleen toimittaa keittokodan virkaa.

      • nikkinakertaja

        No tosiaan. Ensin tässä suunniteltiin 5x5m mökkiä ja nyt sitten budjetti on 1000e ja tietä ei ole ja mitä vielä.

        Ihan ystävällisenä neuvona: Lupa-asioita ei kannata noilla tiedoilla pohtia sen kummemmin, alle 4 neliön rakennuksen saa tehdä ilman lupia. Hankit sellaisen 2x2, muuhun ei rahat edes riitä. Jos nyt ajatellaan tuollaista pakettia, se maksanee n. 650-700e, siihen laitetaan päälle rähti, pintakäsitelymateriaalit, kattohuovat ja joitan perustusharkkoja nurkkien alle ja mielellään saisi varmaan sen verran lattiarakennelmia muokata, että villaa lattiaan niin se 1000e on siinä eikä ihan riitäkään. 4 neliön tilaan saat mahtumaan normimittaisen 190x80cm sängyn, pienen pöydän seinän viereen ja tuoli, pari tai pikku penkki sen ääreen.

        Yritä satsata sen verran, että saa väh. 32mm materiaalin, ohuempi varistuu alta aikayksikön.Ihan mielnkiinnosta kysyn, että millalailla aioit alunperin suunnitelemasi 5x5 tai edes 5x2-3 kevyt hirret kuskata paikalle.

        Voin vakuuttaa sinulle, että varmasti ei 5 m pitkiä kevythirsiäkään kanneta kainalossa metsän halki, ilman että ne a) hyvin ohuina vääntyy tai katkeaa pilalle tai b) hiukan paksumpina ovat liian hankalia ja painavia kannettavaksi.
        Koska aikeesi oli ko. rakennus pystyttää itse, arvelen, että kevythirsirakennusta suunnittelit.

        http://www.luoman.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=177&Itemid=127

        Esim. hinnasta ei hajuakaan eikä siitä, mistä saisi osamaksulla, ehkä pankki se verran antaisi, olis edullisn rahoitusvaihtoehto koron suhteen muutenkin.


    • elämä on...

      Taitaa olla parempi, että tyydyt vaan edelleen kangasmökkiisi, tonnin budjetilla et saa mitään.

      Muutenkin olisi tietysti fiksumpi jo aloituksessa ilmaista nuo toiveet ja rajoitukset; hinta max tonni, ei tietä, ei rakennuslupaa, ei omaa maata...

    • olisin kiinnostunut

      ...onko kevytmökkeilijä löytänyt käypäistä ratkaisua tähän pulmaansa

    • kevytmökkeilijä

      No eipä ole vielä.

      Kaipa lautamökkiin on tyytyminen,sillä tosiaan aion vaikka itse kantaa ne matskut paikalle jos sopiva paikka löytyy.
      En nääs ole mikään hentoinen ruipelo,vaikka nainen olenkin ja vanhaa raivaajahenkeä löytyy....

      Ja nämä ,jotka vaivaavat päätään sillä,että suunnitelmani olivat alkuun isommat...
      Tekö ette ole joutuneet muuttamaan koskaan suunnitelmianne matkan varrella??
      Siksihän tässä kyselen,jotta ajatus selkiintyisi. Ja ei sen lopultakaan kummoinen tarvi olla,kunhan sateen pitää,ja kamat kuivina seuraavaan vuoteen.

      Taidan lopettaa keskustelun aiheesta tähän ja siirtyä suunnitteluun.
      Nyt on jo täällä tullut paljon asiaa. ja paljon asian vierestäkin...

      Kevät on jo niin pitkällä että muut asiat painavat päälle.

      Kiitos tähänastisista vastauksista ja hyvää kesää kaikille!
      Ja etenkin mehukasta Vappua!!

      • nikkinakertaja

        En tarkoittanut millään pahalla, kun epäilin kovin pitkien hirsien saantia paikalle kantopelillä yksin. Itsekin olen nainen , enkä siis aliarvioi missään nimessä naisten taitoja rakennushommiin.

        Itsekin urakoin oman mökkini, en kovin paljon osallistunut kuitenkaan varsinaiseen työhön, mutta pihalle kun rakennettiin 32mm materiaalista aitta, olin työssä mukana ja pitkien seinien kevythirret olivat tuon 5m, ei niitä yksin olisi vahingoittumattomana saanut kannettua, vaikka ruipelo en ole minäkään :)

        Toinen ihan fakta on se, että ilman mitään lupaa ei voi yli 4m2 rakennusta rakentaa ja se, että kovin suurta rakennusta budjetillasi ei saa. Myös materiaalivahvuuden suhteen asia on kuten sanoin. Ajattelin, että linkittämäni leikkimökkikäyttöön tarkoitettuun mökkiin kyllä saisi takaseinälle vuoteen ja hyllyjä ja etuosaan pöydän ja tuolin, ei hassumpi ratkaisu, jos ei oleskelutilaa tarvitse.

        Nuo valmispaketit ovat siitä käteviä, että ne osaa oikeastaan kuka vaan rakentaa, mutta pitkästä tavarasta pienikin mökki on jo konstikkaampi.


    • risuja kyllä on

      Risumaja on edullisin ratkaisu ja sen saa helposti piilotettua, eli tehdä salaa ;)

    • tässäkehikko
      • bykkare

        Jos budjetti on tonni, niin eipä siinä silloin ostella tonnin kehikkoa, tulee hiukan vielä kustannuksia lisää,,ennen kuin tuo on roudattu paikalle, hankittu piirustukset, kun tuota ei ilman mitään lupia voi rakentaa, sekä on käyttökunnossa


    • Epävarma

      Tarvinko rakennusluvan kun aion rakentaa puuceen reälle puisen kannen...? Entäpä asema kaava taikka piirustukset, pitääkö olla mittatarkka piirustus ja kannen paksuus vaikuttaako lupamaksuun. Käykö rakennustarkastaja paikalla hyväksymässä rakentamisen ja kauanko lupahakemuksen käsittely suomessa kestää?

    • leikkimökki

      2x2 leikkimökin saa rakentaa ilman lupaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3869
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      2027
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      303
      1236
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe