Suositelkaa mihin matkustaisin ulkomaille!

Eli ollaan suunniteltu poikaystävän kanssa, että lähettäis johkin ulkomaille kesälomalla (heinä-elokuussa). Mutta ei vielä tiedetä minne. Haluisin nähdä hienoja nähtävyyksiä, päästä vähän shoppailemaan, ottamaan aurinkoo. Mitä paikkaa te suosittelisitte? Missä olette ite käyneet? Millainen kokemus oli? Niin ja aika edullinen paikka olis kiva, koska ollaan kumpikin opiskelijoita ja rahaa ei nyt ihan miljoonia ole.

24

2355

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • L-M

      Jos Eurooppaan aiotte, niin Kreetaa ja Turkkia voisin suositella. Niissä kummassakin ollaan käyty useita kertoja, nyt ensi kuussa lähdetään neljättä kertaa Turkkiin. Kreetalta Hania ja Agia Marina on koettu viehättäviksi ja mukaviksi lomakohteiksi juuri auringon ottoon ja shoppailuun. Nätävyyksiäkin löytyy jonkun verran, tosin aikaa on siitä kun ollaan Kreetalla oltu, joten en valitettavasti muista enää kunnolla nähtävyyksistä.

      Turkissa on heinä- ja elokuussa erittäin kuuma, joten sikäli ei ehkä paras aika matkustaa sinne. Tietysti, jos pitää erittäin kuumasta, niin mikä ettei - saa ainakin kunnon rusketuksen, jos ei muuta. :) Joka tapauksessa Turkista meillä on vain hyviä kokemuksia. 2000-luvun alkupuolella oltiin Deturin matkalla Belekissä Gloria Golf -hotellissa. 2009 oltiin myös Belekissä, mutta Nazarin matkalla ja hotellina oli Susesi. Belekistä kyllä löytyy hienoja hotelleja, rantoja ja mahdollisuuksia perusshoppailuun, mutta nähtävyyksiä ei liiemmin ole. Antalyaan pääsee Belekistä shoppailemaan ihan kätevästi, jos haluaa ostaa muutakin kuin basaarien tarjoamia vaatteita, kenkiä, laukkuja, koriste-esineitä... Toki niilläkin pärjää, mutta jos haluaa jotain vielä enemmän.
      Belekiä enemmän suosittelisin Sideä, johon ollaan menossa nyt toista kertaa, hotellina jälleen Asteria Side ja Nazarin kautta. Nazarilta löytyy kyllä edullisempiakin vaihtoehtoja (silti All Inclusive, mikä helpottaa lomaa kummasti) niin Sidestä kuin muualtakin Turkista ja varmasti myös muilta matkanjärjestäjiltä. Sidestä löytyy nähtävyyksiä erilaisten temppeleiden ja amfiteatterien raunioiden muodossa. Eihän sekään mikään Pariisi ole nähtävyyksiltään, mutta tarjontaa on ainakin Belekiä enemmän. Sidestä pääsee myös todella helposti Manavgatiin (n. 6km Sidestä), jossa on lisää shoppailumahdollisuuksia ja jokiretkelle kannattaa ehdottomasti osallistua myös.
      Sidessä on upeat hiekkarannat, laaja hotellitarjonta edullisista hotelleista kalliisiin "linnoihin", jonkin verran nähtävyyksiä, yöelämää ja mahdollisuuksia shoppailuun.
      Turkissa on toki myös muita mielenkiintoisia kohteita, kuten Kusadasi, Kemer, Bodrum ja Fethiye. Lisäksi tietysti Alanya, josta löytyy jos jonkinmoista varmasti, mutta jos ei aivan turistirysään halua, niin suosittelen ehdottomasti Sideä tai jotain muuta kaupunkia.

      Tietysti jos ette varsinaista rantalomaa tarvitse, niin Lontoosta sekä Pariisista löytyy nähtävyyksiä ja mahdollisuuksia shoppailuun rajattomasti. Molemmissa ollaan käyty ja varmasti tuohon teidän matkustusaikaan olisi varmasti ainakin hyvät kelit.

      Ranskassa Nizzastahan voisi löytyä myös sekä rantaloman että shoppailun elementtejä nähtävyyksien lisäksi. Ei olla käyty itse, mutta tuli vaan mieleen, että voisi olla yksi mahdollisuus, jossa voisi yhdistää kätevästi shoppailun, auringon oton ja nähtävyydet.

      Jos tulee jotain mieleen, niin toki saa kysellä, vastailen mielelläni. :) Toivottavasti löydätte kivan lomakohteen!

    • L-M

      Ainiin, ja Italiahan voisi olla myös yksi vaihtoehto. Oltiin viime kesäkuussa Sisilian Naxoksessa ja siellä kyllä riitti kaikkea toivomaasi. Taorminasta (noin kymmenen minuutin ajomatka Naxoksesta matka köysiradalla ylös) löytyy nähtävyyksiä, ihania ruokapaikkoja ja kauppoja basaareista merkkiliikkeisiin. Naxoksessa on ihan hyvät rannat ja aurinkoa varmasti tuohon aikaan vuodesta riittää. Käytiin myös Etnan retkellä ja yleisesri retkitarjonta on laaja. Toki muualtakin Italiasta löytyy varmasti ihania kohteita, mutta itse osaan suositella nyt vain Sisiliaa. :)

    • opiskelijan mami

      Meillä nuoriso on tykästynyt Turkkiin. Viimeksi olivat Sidessä heinä.- elokuussa viikon. Siellä on kauniit maisemat ja shoppailemista, (ainakin Alanyassa). Nyt on sitten varattuna Alanyaan 2 vkoa 405e/nuppi aamiaisella. Eli edullisia matkoja löytyy juuri opiskeiljan kukkarollekin. Ja elää myös edullisesti, kunhan vähän katsoo millasessa paikassa ruokailee. Bussikyyti edullista, voi kierrellä nähtävyyksiä.

    • visca el cojones

      Turkkiin ei mene muut kun tuulipukujuntit. Sinne vaan mokkamunien maahan
      apu-kerhon lippis päässä.

      • 2453

        Kylläpä sinullekin tekisi hyvää matkustaa muuallakin kuin täällä virtuaalisesti.


    • reissupelle

      Minä suosittelen aina ns. kaupunkimatkailua. Kaupungit ovat paljon mielenkiintoisempia kohteita kuin joku rannallalöhöilypaikka. Uimarantoja löytyy myös monista suuremmistakin kaupungeista. Ei tarvitse kuin kartalta katsoa että kaupunki sijaitsee vesistön läheisyydessä. Useimmat taitavat sijaita. Heinä-elokuu on tietysti kuuminta aikaa euroopassa ja kaupungilla kiertely voi olla tukalaa. Siksi en valitsisi kohdetta aivan eteläisimmästä Euroopasta. Tietysti jos helle ei haittaa niin mikäs siinä.

    • Riika?

      Eli: vähän shoppailua, hienoja nähtävyyksiä. auringon ottoa, edullinen paikka, opiskelijoille sopiva.

      Minusta nuo kriteerit voisi täyttyä Riiassa. Air Balticilla pääsee edullisesti, nähtävyyksiä ja edullisia shoppailupaikkoja löytyy. Riika on sen verran iso kaupunki, että iltaelämää löytyy kivasti. Hienoa hiekkarantaa löytyy 30 kilometrin päästä Jurmalasta. Eli ensin muutama päivä kaupungilla ja sitten viikko rannalla tai päin vastoin.

      Ollaan käyty ja tykätty. Kaupunkeina minusta Budapest tai Pariisi on vielä hienompia, Riika on saman tyyppinen romanttinen kaupunki mutta edullisempi, taitaa olla Euroopan edullisin shoppailukaupunki tällä hetkellä ja ranta siellä on noista kolmesta paras.

    • Det er dejligt!

      Minusta ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan. Tanska on kiva, halpa, ystävällinen ja turvallinen maa. Esimerkiksi jos laskeutuu köpikseen voi edullisesti matkustaa junalla koko maan läpi Jyllannin kärkeen, josta taas laivalla Göteborgiin ja taas lentäen kotiin. Matkalla voi pysähtyä tutustumaan Given eläintarhaan tai Billundin Legolandiin. Legoland on juuri Billundin lentokentän vieressä. Nähtävää ja koettavaa on Tanskassa vaikka kuinka paljon, kun tsekkaa vähän netistä. Tässä hiukan matkatunnelmia viime kesältä:

      Osa 1. Köpikseen.
      http://www.youtube.com/user/21per3?feature=mhee#p/u/2/ge470hSsAfA

      osa 2. Köpiksestä Jyllantiin.
      http://youtu.be/JvK_dy6W3-Y

      • babyface boy

        vain lapsille ?


      • kjHÖL

        Milloinka Tanska on halvaksi maaksi muuttunut? Lennot Köpikseen voi saada halvalla mutta siihen se sitten loppuukin. Hotelliyö maksaa kaksi kertaa lentolipun hinnan. Tuoppi olutta 6€, (lentoasemalla 9egee). Mitäs muuta "halpaa" vielä tähän hätään löytäisin?

        Ai niin. Olen itsekin menossa Köpikseen loppukesästä. Yhden hengen huone kolmen tähden hotellissa maksaa 140€/vrk. Keväällä vietin viikon Portossa (Portugalissa). Hotellihuojene maksoi 140€/viikko. Oluen tavanomainen hinta oli 1,5-2€.

        Siis todella halpa maa tuo Tanska.


    • hintatietoinen

      Jos kaupunkilomasta tykkää niin tämän viikon hullareilta lennot helsinki-varsova-helsinki 149€/hlö, 6 yötä varsovassa 2 hengen huoneessa 3 tähden hotellissa yhteensä n.200-250€. (www.booking.com)

      Eli koko loman kustannukset per/hlö n. 250-300€. Luulisi sopivan opiskelijankin budjettiin.

    • maailmanmatkaaja

      Istanbul hyvä paikka, nähtävyyksiä löytyy, shoppailla voi paljon niin Euroopan kuin Aasian puolellakin, ja aurinkoa voi lähteä ottamaan Prinssisaarille.Suosittelen!!

    • coffeepause2
    • käy-katsomassa

      Matkakohteen valinnassa voi nykyään hyödyntää erilaisia matkakohdesivustoja, joissa kerrotaan eri matkakohteista laajasti. Yksi parhaimmista on mielestäni http://www.matkakohde.org

    • dubai3
    • Edullisehkoja

      Heinä- elokuussa lämmintä löytyy Suomestakin, mutta menkää vaikka Viron rannikolle tai saaristoon, ostokset voi hoitaa Tallinnassa. Jos haluatte jonnekin kauemmas, niin Bulgaria ja Turkki ovat hintatasoltaan kohtuullisia, nähtävyyksiä löytyy ja aurinkoa varmaan riittää.

    • Mopolla matkannut

      Ottakaapa ihan fillarit alle ja lähtekää polkemaan niillä pitkin Baltiaa. Näette paljon sellaista, mitä ette muuten näe! Menkää fillareilla vaikka ensin Saarenmaalle, lähdette vaikka Tallinnasta länteen polkemaan pitkin rannikkoa, aivan ihania paikkoja.
      Rahaa ei kulu mahdottomia!

      ps. homman voi toteuttaa myös moposkoottereilla

      • autolla matkaan.

        Työnnä suohon se fillaris !


    • Patriot

      Ukraina, Donetsk

    • beaches

      Valinnan vaikeus!
      Eli mihin ulkomaille lähtisi elokuussa? Kaverin kanssa olisi tarkoitus lähteä johonkin mahdollisimman lämpimään rantalomakohteeseen, jossa kuitenkin on paikallinen keskusta lähellä ja yöelämää. Mahdollisesti joitain aktiviteettejakin saisi olla. Budjetti ei ole mikään kovin suuri ja kahdeksi viikoksi lähtisimme.
      Haluaisimme kokeilla jotain uutta paikkaa ja koska kyproksen ayia napa, rodos, hania, platanias ja mallorca on jo koettu niin näihin paikkoihin emme haluaisi. Eikä Turkki kauheasti kiinnosta.
      Saa ehdotella, Kiitos!

    • barra

      Barcelona tietenkin! :D
      Suorat kyydit ja elokuun menopaluuhinta 142 Norwegianilla€ eikä hotellitkaan paljoa maksa, löytyy hyvä ranta ja paljon yöelämää,keskustan koko riittävä,lämpöä piisaa,halpa kohde ja paljon nähtävää muutenkin. Jos pari viikkoa olette niin helppo ja halpa siirtyä vaikka junalla johonkin rantakohteeseen osaksi aikaa.

    • hetskulomailia

      Thaimaa on mukava paikka mutta rokotukset pitää olla kunnossa jne siellä on halpaa rantoja kivoja nähtävyyksiä yms.

      • PilleriPäiväsAuttaa

        Kiitos, mutta olet 5 vuotta myöhässä.
        Onko omat rokotuksesi kunnossa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6293
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4036
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2446
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1433
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe