Meriretki Alanyassa

Lomaillut

Ollaan perheen kanssa menossa kesällä ekaa kertaa Alanyaan. Aurinkomatkojen reissu. Matkatoimisto tarjoaa meriretkeä hintaan 22 euroa sisältäen kevyen lounaan ja ruokajuoman. Kannattaako varata matkatoimiston kautta ja etukäteen vai saako paikanpäältä parempia/edullisempia meriretkiä?

20

1233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NIKU321

      Viime vuonna suoraan satamasta ostettuna hinta oli 2 aik ja 2 lasta noin 55€ paikkeilla. Taksilla satamaan eli omakustanteinen ja lounas sekä limonaatia matkan ajan niin paljon kun maha sietää kuului hintaan. Loppumatkasta oli kanssa vesimelonia tarjolla. Saman lenkin ne kaikki varmaan merellä ajaa about 9 lähtö ja takaisin 15 tietämillä. Itse kun satamassa käy edellisenä iltana varaamassa niin näkee mihin laivaan on menossa ja tietää varsin hyvin seuraavan päivän sään (eli ei tarvitse puolimyrskyssä lähteä). Matkatoimisto kun tunkee linja-autollisen paattiin niin alkaa jo olemaan kohtuu täynnä useimmat niistä paateista eli itse menen runsaan kuukauden päästä itse satamasta ostamaan reissun, osoittautui ainakin itselle hyväksi ratkaisuksi ja varmaan myös hieman halvemmaksi.

    • BoBabababa

      Kannattaa ottaa satamasta. Useat veneretkien myyjät tulevat tarjoamaan matkaa ja voit kilpailuttaa hinnoissa paikan päällä :) Ja tosiaan tuo edellämainittu juttu on hyvä kun näkee millaiseen veneeseen menee.

      • havabulutlu

        Tänä vuonna voi vielä saadakin ostettua suoraan satamasta. Siihenkin on suunnitteilla muutoksia, kuten kauppojen/ravintoloiden "sisäänheittoaluetta" on pienennetty eivätkä saa poistua liian kauaksi. On ollut puhetta, että sama ulotetaan koskemaan myös veneretkien myyntiä suoraan paateilta. Asia oli toissaviikolla vielä auki mutta epäilivät paikan päällä, että tämä vuosi mennään kuten ennenkin.

        Paatit eivät yleensä lähde satamasta vielä klo 9 vaan liukuvasta 9.30 - 10.30 välisenä aikana ja paluut samoin liukuvasti 15 - 17 riippuen aivan paatista.


    • nudjettii

      Ite saatiin paikallisesta matkatoimistosta veneretki hintaan 10€ sisältäen lounaan ja olutta niin paljon ku jaksoi juoda. Toki oikea hinta tinkimisen jälkeen olisi ollut noin 25€ /henkilö mutta kusetettiin sitä puolet rahassa!

      • silti menossa

        Laitatko matkatoimiston ja paatin nimen, kiitos!


      • tiukkav budjetti

        No tuskin ihan tuohon hintaan ja jos niin mistä?


    • kuivakurkkuinen

      Jos ostat satamasta PYYDÄ laittamaan paperille mitä sisältyy matkan hintaan,ei tule sitten merellä yllätyksiä.Meille luvattiin juomatkin matkanhintaan ja jopa vesipullot kerättiin laiturilla pois.Ja laivalla pitikin ostaa omilla rahoilla .Kusetusta riittää kyllä turistipaikoissa vaikka kuinka olisi varuillaan ja matkustanut aikaisemminkin.

    • Turkey4ever

      20 euroon saatiin per naama meriretki sisältyen ruuat,juomat ja taksikyyti hotellilta.Läheltä May Flower hotellia löydettiin paikallinen retkijärjestäjä.nimeä en enää muista mutta tyytyväisiä oltiin..



      http://tarjousmatka.blogspot.com/

    • veneretket

      Lähes kaikki ravintolat ovat yhteistyössä jonkun veneistä kanssa, kysäistä voi niinkin. Normaalisti hinta liiroissa 40, sisältäen kyydin hotellilta ja takaisin, lounaan ja ruokajuomat. 50 tl hintaan sisältyy myös vapaa alkoholi, eli niin paljon kun vetää jaksaa! 50 liiraa siis euroissa tämän hetken kurssilla on 23e.

    • Muistaakseni

      Viime kesänä taidettiin maksaa 40 liiraa/hlö paikalliselta ostetusta meriretkestä. Hintaan kuului kuljetukset hotellilta laivalle ja takasin, lounas sekä limpparia niin paljon kuin napa jaksoi vetää. Suosittelen ostamaan kaikki retket paikan päältä, ovat huomattavasti edullisempia ja ainakin itse olen ollut aina todella tyytyväinen :)

    • Alanyan merenneito

      Onko veneiden ohjelmassa eroja? Toiveissa olisi jokin hieman rauhallisempi paatti, varsinainen musiikkia huudattava bilelaiva ei niinkään iske.

      Ovatko paatit koko päivän merellä, vai rantaudutaanko johonkin?

      • havabulutlu

        Ohjelmissa on eroja. Osalla paateista on "kunnon" animaatiot laivalla ja osalla voi vain rentoutua ilman sen suurempia ohjelmanumeroita. Osa on täynnä venäläisiä, osa ei. On skandinaavien suosimia paatteja, saksalaisten suosimia paatteja, sekapaatteja... Jollakin on ohjelmassa myös vaahtobileet vaikka ne on kuulema kiellettyjä. Osa huudattaa musaa nupit kaakossa ja osa rauhallisemmalla volyymilla.

        Pääasiassa päivä ollaan merellä. Mikäli merenkäynti ei ole liian kovaa, on iltapäivällä rantautuminen lähes kaikilla laivoilla. Mutta jokaisella paatilla on uimataukoja usein. Iso Vikingen, ruotsinlaivan näköinen StarCraft ja myös isolla Baban paatilla on paljon venäläisiä. Ei mitään venäläisiä vastaan, mutta heidän tyylinsä maailmalla on varsin röyhkeä. Olikohan Kilikarslan, jolla joku huutaa ja hirnuu mikkiin lähes koko ajan.

        Itse tykkään Kara Korsanista ja Brother's Fivesta. Kummallakin mukavaa ja asiallista väkeä, eivät huudata musaa täysillä ja ruoka on hyvää. Kummankin kyydissä olen onnistunut näkemään myös delfiinejä =) Niitä ei todellakaan näe joka päivä, vaikka jotkut myyjät niin väittävät! Hyvää olen kuullut myös Sea Wolfista. My Nadir ja Meliss on kokeiltu myös mutta en pitänyt niistä laivoista. Osalla on paremmat mahdollisuudet ja enemmän paikkoja auringon ottoon.


    • huomena Alanyaan

      Hei havabulutlu!

      Kiitos hyvistä vinkeistä. Kysyn vielä onko nuo Kara Korsan ja Brothers five jonkin matkanjärjestäjän reissuja vai ostitko risteilyn jostain paikan päältä?

      • annebaba

        Heissan huomenna lähtijä. Meillä on myös hyvä kokemus Brother's Five-alukselta. Jo varttuneina ihmisinä emme kaipaa joidenkin laivojen älyttömän kovaa musiikkia ja kun Brother's Fivellä luvattiin pitää musiikki kohtuullisella tasolla, niin valitsimme sen viime kerralla. Kaikki laivat käyvät lounastauolla samassa satamassa ja jopa siellä joissakin laivoissa soi musiikki niin kovaa, että se "otti päähän" viereisessä aluksessa. Me olemme tehneet meriretket siten, että kävelemme satamassa vähän ennen kello kymmentä ja valitsemme ns. parhaan tarjouksen tehneen aluksen. Satamassa kannattaa seurata sitä, mihin alukseen tuodaan venäläisiä suuria määriä, koska heillä on tyylinä "meille kaikki heti" ja muut lomalaiset saavat tyytyä siihen, mitä jäljelle jää niin tiloista, juomista kuin ruuistakin. Vaikka tässä tuli kehuttua tuota Frother's Five-alusta, niin sama porukka hoitaa myös Brother's Five-ravintolaa, jossa omien kokemusten mukaan on hyvä palvelu ja hyvä ruoka. Se sijaitsee myös sillä kadulla, missä discot ovat, muistaakseni kadun vastakkaisella puolella kuin Robin Hood (me emme harrasta discoja metelinkin vuoksi).


      • havabulutlu

        Eivät ole Brother's Five ja Kara Korsan minkään matkanjärjestäjän reissuja. Kara Korsan myy lippuja vain suoraan laivasta satamassa. Brother's Fivea saa suoraan paatista ja paikallisista toimistoista 5 taitaa myydä kyseistä laivaa. Kannattaa ottaa suoraan paatilta; on enemmän myös neuvotteluvaraa ja eivät lupaa enemmän, mitä todellisuus sitten on. Joskus firmat lupaa enemmän, mitä hintaan kuuluu...

        Juu, Brother's Five perhe pyöritti myös samaa nimeä kantavaa ravintolaa kuten Annebaba alempana kirjoittaa mutta se on nyt myyty =( en tiedä, säilyykö edes nimi mutta väki siinä vaihtuu. Harmi, sillä ruoka oli enemmän kuin taivaallista!

        Iyi yolculuklar eli hyvää matkaa teille! Itse pitää vielä hieman odottaa ennen kuin pääsen reissuun...


    • Gumus

      Viime elokuussa Aurinkomatkojen meriretki järjestettiin mukavalla puisella paatilla. Laivalla oli jonkin verran ohjelmaa mutta se ei häirinnyt minua. :) Musiikki pysyi asiallisella volyymillä.

      Lounas oli tuollaista grillikioskitasoa ihan siis syötävää kuitenkin.

      Viinistä en pitänyt. Olut kaadettiin pieniin pehmeämuovisiin laseihin 1-2 litran lasipulloista. Viini, vesi ja virvoitusjuoma tarjottiin noista samoista pehmeistä muovilaseista.

      Aurinkomatkojen tervetulotilaisuus järjestettiin tuolla samalla paatilla. Tervetulotilaisuudessa myytiin olutta tölkeissä.

    • veneistä

      Ohjelma vaihtelee, mutta kaikilla lähtö 10 aikoihin, lounastauko new marinassa 1 aikoihin ja palaa takaisin satamaan n. 3 aikaan.sähdysmahdollisuus myös paradice beachilla, jossa keskikesällä varsinkin mahdollisuus banana boatteihin ja vesiskoottereihin. Samat hinnat kuin esimerkiksi kleopatrarannalta ostettuna. Reissun aikana keskimäärin 3-5 uimataukoa. Jos varaatte satamasta/ravintolasta/kadulta, kyllä kertovat vähän ohjelmasta ja minkämaalaisia eritoten, onko kyseessä enemmän party boatti/perheelle suunnattu rauhallisempi vene. Ohjelmassa miehistön esittämiä tanssiesityksiä, joskus myös asiakkaat voivat osalistua, myyvät jäätelöä lisähintaan, tarjoavat hedelmiä.. Partyboateilla kesäaikaan myös jo mainittuja vaahtobileitä. Kaikkea tätä ei kuitenkaan tarjolla ole esimerksiksi huhtikuun reissuilla, ja sillon voi olla vielä turhan kylmäkin uimaan/auringonottoon kannella.

      • lisään vielä

        juomat tosiaan pääosassa veneistä lötköistä muovimukeista. vedelle normaalisti automaatit, mistä saa itse ottaa aina kun siltä tuntuu. limuja isoista pulloista, joku tarjoilee tai itsepalvelulla sekin. Jos alkoholijuomat kuuluvat, tarjolla paikalliset, siis olut efes ja jotkut paikalliset viinit, eivät normaalisti kovinkaan maittavia, tietenkin riippuu omasta mausta! ruoka normaalisti suoraan lautaselle, sisältäen ESIM riisin, salaatin, pienen naudan ja kanan pihvin


    • Syksyllä Alanyaan

      Hei!

      Ollaan oltu Alanyassa neljä kertaa ja ollaan oltu Aurinkomatkojen järjestämällä meriretkellä. Oli hyvä. Paikan päältä saa edellisempia paikkalisten järjestämiä meriretkiä, mutta matkatoimiston järjestämällä retkellä on ainakin vakuutukset kunnossa. Paikallisten järjestämille retkillä on ihmisiä eri maista. Itse tykkäsin Aurinkomatkojena järjestämästä retkestä sen takia, että palvelua sai omalla äidinkielllä ja varmasti ymmärsi kaiken.

      olemme menossa itse syksyllä Alanyaan.. taas! :)

      • myös menossa

        Minulla taas on aina vakuutukset kunnossa. En lähtisi minnekään päin maailmaa ottamatta vakuutuksia. (Jatkuva matkavakuutus). Paikallisilta saa meriretket huomattavasti edullisemmin ja saa valita rannasta sellaisen paatin joka miellyttää. No, jokainen menköön millä parhaaksi katsoo..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe