AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Pakuritee ?!

Pakuritee ?!

24 Vastausta 9 362 Lukukertaa
Olen juonut kuukauden pakuriteetä, en ole huomannut itsessäni mitään eroa entiseen vointiin. Keitän litran lähdevettä ja sekoitan kaksi kukkurallista teelusikallista pakurijauhetta veteen ja uutan tunnin verran. Juon puoli litraa päivässä, ja mitään eroa en ole huomannut ?!!
Ihmetystä kerrakseen,miksi suomesta loppuu kananmunat kaupoista.Syy siihen näyttää olevan suomen hallituksen päätöksistä viedä saksaan laivalla munia,ensin rekka käy kokoamassa kanaloista munat esim Juvalaisista kanaloista ja rekka vie ne satamaan ja siitä edespäin laivalla Saksaan.Onko vientituki niin hyvä ,että kannattaa sinne myydä vaikkakin suomalaisten verovaroista maksetaan tukea,ensin kanala tuki sitten vienti tuki.Kannattaa selvittää missä mennään täällä diktaattorimaassa.Samahan koski voin vientiä venäjälle,mikähän lie ollut maksu per kilo minkä venäjä maksoi voista.
Tilatkaa suomesta!

Esim. http://www.paraspakuri.com/valikoima
Kyse on paljolti psykologisista tekijöistä eli jos ihminen tuntee olonsa tulevan paremmaksi kyseisestä juomista niin se voi onnistua.

Sillä on enemmän ns. psykosomaatinen vaikutus eli kun ihminen uskoo jostakin olevan tosi paljon hyötyä niin yhtäkkiä siitä onkin hyötyä ja se "auttaa". Vaikka enemmän kyse on henkilön itsensä kokemisista.

Ei nyt pahalla mutta jos joku maistuu sahanpuruilta, niin pitää olla kova usko siihen että se "auttaisi".
Mitäs sitten tehdään niille ihan virallisille tutkimuksille, jotka sanovat, että pakurikääpä sisältää niin ja niin paljon, niitä ja niitä antioksidantteja ym aineita ? Pitääkö tutkijoitakin pitää huuhaana ?

Kaikki syömämme ruoka sisältää jotain, kai sillä joku merkitys on, että mitä sisältää, vai onko ihan uskon asia ?

Kyllä sillä nyt joku ero on, syönkö kaupan viljeltyä herkkusientä, vai metsän villin kantarellin.
Tutkittu ero tosiaan on, syökö esim. metsässä kasvaneen herkkusienen tai
kadun varrelta poimitun komean herkkusienen.
Metsässä kasvaneessa oli seitsemän kertaa enemmän raskasmetalleja kuten kadmiumia.
Luultavasti viljellyt sienet steriilissä mullassa kasvaneina ovat terveellisempiä kuin luonnosta poimitut, niin uskomattomalta kuin kuulostaakin.

Aromien puolesta metsäsienet hakkaavat kumipalloherkkusienet kyllä. Ovatko ne aromit ehkä juuri tuosta myrkkymäärästä johtuvia, ei liene tutkittu.
Kyllä auttoi!
Aina näitä riittää psykosomaattisia kirjoitteluja, etenkin jos ei ole perillä asioista. Minulla oli vuoden pari kestävä ihottuma jaloissa, olivat vereslihalla ja aivan punaiset. Voitelin kortisonivoiteilla, eikä siitä ollut minkäänlaista apua. Sitten kuulin pakurista ja ehdin juoda muutaman viikon, niin aivan yllättäen ilman minkäänlaisia tarkkailuja huomasin eräänä päivänä jalkojeni olevan täysin terveet! Eikä ole sen jälkeen iho-ongelmia ollut.
Maistuuko terveellinen aina hyvältä. En älyä miten sahanpuru-maku voisi vaikuttaa siihen että ei auttaisi terveyttä yhtään.
http://www.jaakkohalmetoja.com/fi/pakurikaapa/
http://en.wikipedia.org/wiki/Inonotus_obliquus

Ei toi nyt mikään - NAPS! juttu ole, mutta luonnosta saatua.
Pakurikääpäteetä on käytetty mm. sodanaikana nimikkeellä "Tikka-tee". Kun kaikesta oli pula.

http://www.verkkoapteekki.fi/product_info.php/products_id/43060
Oiskohan pakuriteellä tai uutteella apua migreeniin ja mikähän on sopiva annos uutetta, ilmeisesti vain muutama tippa päivässä?
Ette tiedä sitä pitää keittää kolme tuntia.Ei ne ole lääkkeitä jotka tehoo heti.Ei elimistöön tule yh'äkkiä mitään.Kuka sairastuu tunnissa ,ei kukaan.Lääkkeet vaikuttavat myrkyillään elimistöön heti,mutta ei elimistö korjaannut kuin pikku-hiljaa.Teillä väärä käsitys luontaistuotteista ,niitä pitää käyttää jotta puhdistautuminen lähtee käyntiin.Ei niissä ole mitään myrkkyä joka lamauttaa heti.
minulla oli ihottuma johon ei auttanut lääkkeet eikä voiteet,mutta juotuani pakura teetä noin kuukauden niin ihottuma parani ,ja olen muidenkin saaneen avun pakurista.
Mä juon pakuriteetä päivittäin ehkäistäkseni syöpää. Sitä en tiedä, että vaikuttaako se juuri muihin vaivoihin, Halmetojan sivustolle niitä on koottu. Flunssaa ei ole ollut vuosiin, mutta teetä olen juonut vain kuukauden vasta.
Pääasia on kuitenkin se, että jos ihminen tuntee saavansa siitä apua niin OK.! Eihän sitäkään tiedetä miksi syöminen poistaa näläntunteen, tai miksi raapinen auttaa kutinaan. Jos tietäisimme -miksi/millä mekanismilla- jokin syöty/juotu, nähty, koettu, mikä vaan, vaikuttaa niin sehän olisi oikein hieno juttu. Mutta kun juuri tuota pikkuasiaa ei tiedetä, niin täytyisi riittää sen, että se jokin, näyttää vaikuttavan.
Kun lapsi itkee ja valittaa kipua sormessa, niin usein pelkkä puhallus auttaa. Läketeollisuus tietysti sanoisi ,että ei voi auttaa kun sitä vaikutusmekanismia ei tunneta!
Minulle riittää että saan jostakin apua jos ei siitä ole haittavaikutuksia.
Tämä on valitettavaa tämän päivän yhteiskunnassa: tieto ei mene kaikille saakka.
Kyllä esimerkiksi tiedetään, miksi syöminen poistaa näläntunteen. Vatsalaukun täyttyessä se venyy, jolloin sen seinämissä olevat reseptorit huomaavat muutokset => nälän tunne katoaa. (Tämä on karkeasti selitettynä, simppelinä pidetty esimerkki). Myös kielessä olevat makunystyrät voivat olla tekemisissä ruokahalun kanssa (makuaisti) ja näläntunteen vahvistamisessa.
En tullut tänne sanomaan sen takia, ettäkö olisin kovasti esim. pakuriteetä vastaan, pitäisi itsekin kokeilla, mutta se huolestuttaa, että perustellaan asioita sellaisilla asioilla, joissa ei ole mitään perää. Se ei tarkoita,etteikö asiaa tunneta, jos esim. MINÄ en asiaa tunne. En itse esimerkiksi tiedä miksi raapiminen auttaa kutinaan, mutta oletan sen johtuvan siitä, etten ole ehtinyt asiaa oppimaan. Elämässä on niin paljon oppimista ja siitä syystä ihmisen täytyy valita, mihin asioihin perehtyy tarkemmin. Täytyy koittaa olla avoin uusille asioille, niin lääketieteen saroille, kuin kotikonstein toimiville rohdoille.
minulla oli ensin astma, jatkui ahtaumaksi. nykyisessä asunnossani on hakelämmitys. joudun kärräämään haketta varastosta päivittäin 5-7 isoa saavia n. 50m matkan päästä. kun ylämäkeen pakkasessa vetää kelkalla, tai kottikärryllä niitä, jouduin huilaamaan puolivälissä matkaa: henki oli loppua. nyt olen juonut pakuria n. viikon 1/5 - 1 ltr. päivä ja ilman ennakkoluuloja. nyt vedän kelkalla ne 3 saavia kerrallaan , huilaamatta, eikä jaloissa tunnu maitohapot. henki kulkee suht. hyvin. syke tasaantuu nopeammin.ei se että olisin vahvistunut, tätä olen tehnyt 3 vuotta päivittäin, vaan uskon , että pakuriteellä on osuutensa tähän. muutenkin on virtaa tullut lisää. lääkäriltä sain ennusteen 7v. sitten: elinaikaa on 5v. ja tässä sitä puuhastellaan yhä :D
onko valmis pakuriteepussit ym.sama teho.
Jauhe/pussit yms aika kallista. Jauhe myös vaikea kerätä talteen uudestaan.

Käykää vaan metsästä etsimästä, kyllä niitä löytyy. Tietty helpompi mitä enemmän koivuja. Mieluiten yli 3m korkeudelta jostain metsän keskeltä. EI tien varrelta, varsinkaan isojen teiden. Joku mökkitie nyt oman harkinnan mukaan. (Pakuri kerää saasteita kivasti pakokaasuista yms)

Kuivattaa voi ihan huoneen lämmössä. Paloittele käsin tai veitsellä tms. ehkä about peukalon kokoisiksi paloiksi.

Muutama pala veteen ja niitä hauduttaa päälle 30min. Samoja paloja voi käyttää ainakin niin kauan kun niistä jotain väriä irtoaa veteen, mikä kestää aika kauan.

Puusta pakurin saa irti aika helposti, kirveellä tai vesurilla pari kertaa kopauttaa niin pitäisi irrota. Sateisella kelillä märkänä saa käsinkin revittyä irti. Pudonneita paloja voi myös löytyä maasta puun juurelta.

Pakurin kerättävä osa on oikeastaan puuainesta, eräänlainen kasvannainen, joten periaatteessa keräämiseen tarvitsee maanomistajan luvan. Itse sieneksi laskettava osa on siis kuoren alla, joten keräämistä ei lasketa sienestämiseksi. Hankaluuksia ei kuitenkaan pitäisi tulla, ja jos joku oikeasti alkaa keräämisestä valittaa voit yrittää vedota sienestämiseen (pitäisi mennä läpi) ja tarvittaessa siihen, että pakuria kasvava koivu kuolee muutamassa vuodessa, eikä ole pelastettavissa. (Joten et voi aiheuttaa puulle vahinkoa)

Ns. tikka-tee mitä tästä haudutetaan maistuu mielestäni aika hyvältä. Ekalla kerralla ehkä vähän puulta, mutta nykyään menee hyvin ilman mitään lisukkeita. Ei ole kitkerää. Halutessa voi toki makeuttaa sokerilla, hunajalla tms. Maitoa ei kannata laittaa, tulee outo maku.
--Jauhe/pussit yms aika kallista.--

Ei kannata tuhlata rahojaan superfood kauppiaiden hurjiin hintoihin, metsään mars metsästämään pakuria jos sitä haluaa litkiä, ilmankin kyllä pärjää.
Muistakaapas se, että pakurien poimimiseen tarvitaan maanomistajan lupa!
Pakuria voi kopautella metsästä ihan rauhassa sitä ei edes kukaan huomaa.
Kyllä puu sen huomaa, sen takia pakuri ei kuulu jokamiehen oikeuden piiriin.
Itsekkyys syrjään ja kysymään lupaa maanomistajalta.
Pakurikäävän tartunta tapahtuu kaikenlaisiin vioittumiin lehtipuiden rungoilla. Pakuria on tavattu usein esim. pakkashalkeamista, vaikka itiöiden levintää tapahtuu nähtävästi vain syksyllä. Yksivuotinen, litteä itiöemä ilmestyy kuolleen puun kuoren alle ja repäisee sen halki. Itiöstä kehittyneet sienirihmastot tunkeutuvat elävään puuhun kuoren vioittumien kautta ja tappaa puun yleensä 5–7 vuodessa.
EI näköjään tarvitse maanomistajan lupaa, vaan kuuluu jokamiehen oikeuksiin kuin marjastuskin ja muu sienestys.Niin ainakin tuoss jutussa todetaan ja kun ajattelee, niin sama käytäntö kuin muussakin marjastuksessa ja sienestyksessä.

http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2011/11/25/pakurikaapa-nousee-superruuaksi-ja-paahan.html
Minulla auttoi ihottumaan (mikään lääke ei aiemmin ole auttanut) keväällä, joka uusi kuukauden pakuriteenjuomisen lopettamisen jälkeen. Huomasin myös ettei selkääni tuolloin särkenyt, mielikin oli iloinen. Mutta jos perusterve näitä käyttää ei varmaan huomaa mitään eroa..
 /   /  / Pakuritee ?!

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta