Komposiittilaudasta terassi

Komposiittilauta

Olis tarkoitus komposiitilaudasta tehdä terassia. Raksahommissa olen aika paljonkin ollut, mutta tämä on ihan uusi materiaali minulle. Perustaa parasta aikaa teen ja huomenna olisi homma siinä vaiheessa että lopullinen muoto pitäisi päättää, alkuperäinen suunnitelmä kun on muuttunut jo moneen kertaan...
Osaako joku sanoa, että pystyykö tällä tekemään kulmasta kaarevaa, noin 2,5x2,5m matkalta? Laudathan nyt tietenkin kaarevaan muotoon saa sahattua, mutta miten pääty/otsalauta? Taipuuko kuinka hyvin? Luulis, kun kerran 40 jaolla runkoa pitäisi tehdä.
Onko muuten jotain yksityiskohtia mitä rungossa pitäisi ottaa huomioon?

19

5913

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Komposiitti hyvää

      Komposiitti on kyllä kestävä materiaali ikuinen.Ei taivu kannattaa laudat suunnitella sellaiseen muotoon voi tehdä pääty ja otsalaudat suorista pätkistä.Meillä laituri tehtiin komposiittilaudasta ja voittaa kyllä painekyllästetyn mennen tullen kestävyydessä ja ei ole liukas.

    • Terassikotiin

      UPM:n komposiittilankkupala ollut itsellä testauksessa parvekkeella reilun vuoden ja hyvin on säilyttänyt muotonsa/värinsä ja kestävääkin on, ulkonäkö vaan on hitusen liian muovinen omaan makuun, jonnekin toiseen pihaan varmasti aivan passeli.

      Ameriikassahan noita komposiitteja on käytetty jo pidemmän aikaa ja jotakin ongelmiakin on ilmennyt. Itseä jäi mietityttämään tuo naarmuuntuminen, senhän tavallaan puulle sallii, mutta mitens komposiitti "vanhenee".

      Komposiitti-päällysteiden ongelmia:
      http://www.gardenstructure.com/composite_decking

      Itsellä vielä mietinnässä uuteen taloon terassimateriaali, kestopuu on myrkyllistä, komposiitti muovista ja lämpökäsitelty ei kuulemma kestä taivasalla...hmmm.

      • Komposiitti hyvää

        Meillä on sellaista komposiittia missä on matalia uria läpi laudan mikä estää liukkauden ja naarmuuntumisen myös tehokkaasti.Ei naarmuunnu kovaa ainetta.


      • kokemusta on

        Ihan näyttävää ja hyvää, ei vaan parane antaa jälkikasvun poistaa jäätä lapiolla pakkasella. Meni pari lankkua välistä uusiksi kun lohkesi, onneksi on melko helppo vaihtaa. Pikkuisen on ainakin minulla tupannut vääntymään leveyssuunnassa niistä kohdin joissa en ole laittanut kiinnikkeitä ihan ohjeen mukaisesti, mutta ei varmaan ongelmaa jos laittaa kiinnikkeet niin kuin pitää, eli joka koolaukseen.

        En käyttänyt sivuluiskia ollenkaan, halkaisusirkkelillä vetelin ulkonemat pois ja hioin laidan karheaksi ja hyvän näköinen tuli. Pyöreissä muodoissa ei tosin toimi.


    • ärii

      Ota huomioon materiaalin lämpöeläminen eli jos tulee päittäis saumoja niin niihin pitää jättää ohjeiden mukainen rako. Toisaalta kyllä se lämpövaihtelukin sen raon sinne tekee mutta puskee reuna-alueet epätasaisiksi. Minimissään k400 jako rungolle. Muuten notkuu ja perkeleesti. Tuotteen saa muuten polvea vasten vedettyä poikki käsivoimilla ei ei silleen mikään maailman kestävin tapaus :)

      • Komposiitti hyvää

        Ei muuten notku jos jänneväli on ohjeiden mukaan parempi kesto kuin painekyllästetyllä.Rakensi mistä vain kyllähän jänneväliä täytyy miettiä kyllä se on painekyllästettykkin poikki jos väärin teet..


    • p-e-x-i

      Entäpä jos lämmittäisi sitä komposiittilautaa taustapuolelta ja taivuttasi muotoon.

      • Kompositti hyvää

        Kokeile käy pätkä ostamassa kopositttia ei ainakaan lyhyelle kaarelle taivu 2 m pätkää voi jo hieman lämmittämällä saada taivutettua.


    • raw6

      Nostetaan ylös!

      Minkälaisia kokemuksia ihmisillä on puukomposiitista? Missä kunnossa ihmisten komposiittilankut on? Etenkin naarmuuntuminen kiinnostaa.

      Starkin Raw komposiittia olen katsellut, onko kokemuksia?

      • komposiiti1

        Puukomposiitti on kestävä materiaali, normaali käytössä mexytechin tuotteille USA annetaan 25 v takuu. Mutta ei kestä rautakangella terävillä lapioilla jään hakkaamista,
        enkä suositelle hiekoitus hiekan käyttöä enkä suolaa. (eihän parketillakaan soraa käytetä)
        Normaali lattia käyttö, mutta voit pestä painepesurilla jota muut materiaalit eivät kestä. Itse asun omakotialueella jossa lähes kaikilla on takat ja osaksi puulämmitteiset saunat sieltä tuleva noki pilasi meidän puuterassin 3 vuodessa.
        Mutta kun vaihdoimme sen Mexytechin puu komposiitin se on kuin uusi. 2kertaa vuodessa painepesuri huutelu kevyellä pesuaineella.


    • arskaa1

      Komposiitti on tosi liukas materiaali pakkasella. Luistinratakin jää kakkoseksi. Onko kellään kokemuksia miten saa talvella pitävyyttä muulla tavalla kuin hiekoittamalla? Yhtä äkkiä mieeleen ei tule muuta kuin räsymatto.

    • terassi1

      katso kuvat mexytech kaarevat pinnat ok aidon puun näköinen ja lämmin jalalle

    • lantikka1

      Moi
      Huomautus kaikki puukomposiitti laudat paksuudesta välittä mäti jakoväli on 350mm keskeltä keskelle. Silloin se on oikeintehty ei kannata säästää muutama kymppiä ruode välistä. Otsa lauta taipuu oikeinkin hyvin jos on laadukas puukomposiitti, noin 45 asteeseen.
      Laadullisia eroja materiaaleissa on paljon ulkonäöllisesti ei laatua näe,
      Esim, onko tehty pakkastesti
      Hiushalkeamat
      Värin pitävyys
      Värin haalistuminen
      Home suojaus
      Vältä halpoja eriä, laadukasta puu komposiittia ei saa halvalla vähän niin kuin etelän maan kulta. Muista myös kiinnikkeet ja ruuvit niiden hinnoittelu mutta neliö hinnan oleellisesti 100m2 kiinnikkeiden ero voi olla 1570-270€
      Mittatarkkuus on jopa huomattu 5mm heittoja lankun toisesta päästä mitattuna.
      Olen asentanut Mexytechin lautaa mitta- tarkkuus paras ja ulkonäkö myös kiitosta ansaitsee asennusohjeet. Yhden rauta- kauppa ketjun tavara on halpaa, mutta menee poikki jalalla eikä kestä pakkasta.

    • Turustalo

      Itse tilasin mallipaloja monelta toimittajalta näytti olevan kaikilla sama tavara. Toiset kehui pontin paksuutta ja toiset laudan paksuutta. Sitten kun mittaili niitä niin kaikki oli ihan yhtä paksuja. Ainut mikä oli hieman erin näköinen oli UPM lauta. Eiköhän loput tuo lautansa kaukoidästä. Itse päädyin www.komposiittikauppa.fi lautaan. Ollut noin 3 vuotta eikä ole valittamista. Joku kirjoitti että lauta on talvella liukas, niin ei tuo ainakaan ole. Kokeilin varsin kun pesin pesuaineella terassia että onko se pesuainevedessä liukas mutta ei ole. Tuo pinta on hiottu niin se varmaan tekee sen hyvän kitkan.

    • Anonyymi

      Meillä nousee omakotitalo parhaillaan ja mietittiin pitkään terassimateriaalia. Meni useampi kuukausi lukiessa ihmisten kokemuksia, ja lopulta päädyttiin puukomposiittiin. Eräs tuttu kiinteistönvälittäjä kertoi asuntomessuista, joiden jälkeen kaikki puuterassit piti uusia suuren kävijämäärän takia, puukomposiittiterassi oli edelleen kuin uusi. Sitten alettiin vertailla valmistajia - komposiitin hintaerot on melko suuria mutta ei ollut lopulta vaikea ymmärtää mistä erot johtuu. Halvimmat, muoviset komposiitit ovat urallisia, ja uriin tietysti kertyy siitepöly ja muu lika, ja ulkonäkökin on selvästi muovinen. Halpojen pintaa ei suositella pestävän painepesurilla joten puhdistus on hankalaa. Päädyttiin ostamaan Mexytechin puukomposiittia jossa ei ole uria, pinta on aidon puun näköinen, sävyt kauniita ja tuote on TÄYSIN huoltovapaa! Laatu maksaa aina enemmän, mutta tää tuote on varmasti sijoitus joka nostaa talon arvoa. Netistä en ole löytänyt vielä mitään negatiivista sanottavaa valmistajasta ja näköjään tässäkin ketjussa kehuttu jo vuosia aiemmin.

      • Anonyymi

        On itse maahantuoja äänessä :) Mexytech elää voimakkaasti ja muuttaa väriään. Eläminen on niin voimakasta, että rikkoo kiinnikkeet. Kiinnikkeetkin on viallisia, eivät salli laudan liikkeitä ja rikkoon laudan ja terassin rungon. Pysykää Mexytechistä todellakin erossa. Maahantuoja ei ota vastuuta mistään.


    • Anonyymi

      Miltäs se MexyTech on nyt vaikuttanut muutaman vuoden jälkeen?

      • Anonyymi

        Ei ole kyllä muutaman vuoden jälkeen enää hyvän näköinen. Puun ns. syytät hävinneet ja lauta näyttää selvästi rimoista kasatulta. Lisäksi melkein kaikissa laudoissa ihmeellisiä murtumia, joita et saa pesemällä pois. En laittais uudelleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole kyllä muutaman vuoden jälkeen enää hyvän näköinen. Puun ns. syytät hävinneet ja lauta näyttää selvästi rimoista kasatulta. Lisäksi melkein kaikissa laudoissa ihmeellisiä murtumia, joita et saa pesemällä pois. En laittais uudelleen.

        Siis mustumia, korjaus edelliseen viestiini


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1689
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1574
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1458
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1435
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      68
      1168
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe