AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Daavidin tähti

Daavidin tähti

19 Vastausta 200 Lukukertaa
Haluaisin hankkia jostain koruliikkeestä miehelleni lahjaksi Daavidin tähden kaulakorun Turun alueelta tai netin kautta. Tietääkö kukaan mistä sellaisen voisi ostaa, tai jonkun koruliikkeen?
Mene kysymään lähimmästä kultasepänliikkeestä.
Tietysti voit myös soittaa puhelimella eri liikkeisiin ja kysyä.
Jos heillä ei ole, on ehkä mahdollista tilata.
Esim.

judaica webstore/ jewish jewelry
http://www.judaicawebstore.com/jewish-jewelry-C2.aspx

judaica jewelry
http://www.judaicawebstore.com/judaica-jewelry-C312.aspx

Halvempiakin löytyy, mutta judaica, jewelry, jewish, israeli on hyviä google-sanoja

Tietyysti myös materiaalisanat, millaista korua ajattelit: silver, gold, eilat stone jne.

Myös Israel-yhdistykset saattaa myydä niitä, mutta tarjonta on vaihtelevaa, joten vakikuvastoja ei ilmeisesti ole.

Mutta kannattaa soitella ja kysellä esim. Israelin ystäviin tai Karmeliin. Ehkä he digikuvaisivat tarjontansa ja lähettäisivät kuvan tarjolla olevista malleista meilissä.

Myös Amazon, ebay yms. myy, mutta pieni valikoima. Tilaus netin kautta Israelista tai toisesta juutalaismaasta USA:sta antaisi ehkä eniten vaihtoehtoja.

Itse olen ostanut Maasta tai Euroopassa käydessäni sikäläisistä synagogien kaupoista. En tiedä, mahtaako Turun synagogassa olla vastaavaa mahdollisuutta.

Tiennet, että (useimmat) juutalaiset itse ajattelevat, että Daavidin tähteä saa kantaa vain juutalainen.
voiko juutalainen uskoa Jeesukseen:

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=10691
Lainaus linkistä..

" Tosiasia on kuitenkin se, että monilla ihmisillä on kokemuksia yliluonnollisesta. Sid Roth kutsuu vieraakseen ihmisiä, joita Jumala on koskettanut yliluonnollisella tavalla."

Voin kertoa, että on koskettanut useammankin kerran yli-ihmeellisellä tavalla, mutta ei siihen jeesus mitenkään liittynyt.
Ole hyvä
http://www.judaicawebstore.com/mens-necklaces-C951.aspx

Sivu on jerusalempostin oma liike eli luotetteva.

http://www.jpost.com/
Helsingin rabbi Edelman esitti tuosta merkistä hieman arvelluttavan päätelmän koska se on ollut kansainvälinen taikamerkki eikä alkuperäinen juutalainen symboli.
Vanhempia juutalaisymboleja on ollut menorah ja esim. oinaan sarvi.
Tiedoksi vain.
Onks Helsingis nykyään rabbi?
Muistan aikoinaan rabbi Lanxnerin.
Kyl on ja ihan suomalainenkiii
Simon Livson on vielä jenkeissä päättelemässä opintojaan. Kävi kyllä pesachin aikaan opettamassa, mutta aloittaa varsinaisesti rabbiksi valmistuttuaan kesäkuussa.

Sitten on tosiaan Suomen ensimmäinen suomalainen rabbi, joka puhuu vieläpä sujuvaa savoa.
kuka ihmeen savolainen rabbi?
Onkohan ko. Edelman tarkoittanut jotain tällaista taustaa:

(teksti lainattu toisesta keskustelusäikeestä)

Daavidin tähti tunnetaan myös nimellä "Salomon sinetti", mikä kertoo sen juutalaisuuteen tulon ajankohdan. Aivan alkuaanhan heksagrammi on lukemattomien pakanallisten uskontojen, okkultismin yms. voimasymboli.

Raamattu kertoo, että kun Salomo hankki 700 vaimoa ja 300 jalkavaimoa (tai päinvastoin, en muista), hän antoi periksi näille pakanallisten kansojen vaimoilleen, ja alkoi palvoa heidän jumaliaan.

Juutalainen encyklopedia kertoo asiasta tarkemmin: Kun Salomo palvoi pakanauskontoja, sieltä hän otti käyttöönsä pakanauskontojen voiman heksagrammisymbolin. En nyt tarkemmin tiedä, oliko kyseessä joku tietty uskonto.

Juutalaisen encyklopedian mukaan Salomolla oli kuninkaan sinettisormuksessaan alkujaan Israelin Jumalan tunnus (tarkoittaakohan se JHVH-tunnusta, en tiedä), mutta hän VAIHTOI sen heksagrammiin.

Koska tunnus oli Salomon sinettisormuksessa, siitä tuli nimitys "Salomon sinetti".

Rotschildien sukuvaakunaan se jonkun teorian mukaan päätyi, koska heksagrammi myöhemmin otettiin vapaamuurareiden tunnuksiin (iso tunnus: heksagrammin muoto, pikkutunnuksissa käytetään pelkkää heksagrammia, jonka sisällä on iso G), ja vapaamuurarina Rotschild otti sen myös sukuvaakunaansa. Siinä se tosin on sangen huomaamaton.

Mutta nämä ovat pelkkiä teorioita monien muiden teorioiden joukossa. Ehkä arkeologit jonain päivänä kaivavat esiin Salomon sinettisormuksen ja teoria vahvistuu - tai kaatuu ;)
Salomon sinetti on viisisakarainen tähti ei kuusisakarainen.
Voimasymbolina sekin on vain siihen uskottuna ts.se vaatii uskoa siihen.
Nämä tähtisymbolit ovat matemaatisesti ja avaruudellisesti erittäin mielenkiintoisia ja niihin liittyy esim kultainen leikkaus. On muitakin mielenkiintoisia geometrisia kuvioita esim. simpukkakuvio jossa on itsessään jo luonnontieteellistäkin voimaa.
Mystikot eri puolilla mailmaa ja eri uskonnoissa ovat pitkälti etsineet voimasymboleja eri tarkoituksiin ja päätyneet erilaisiin risteihin ,ympyröihin ja näihin tähtikuvioihin.
Ei näissä mitään ihmeellistä ole muuta kuin nämä geometriset ja fysikaalliset ilmiöt joita ne kuvaavat.Mystiikkakin on pyhää geometriaa, tähtitiedettä ja fysiikkaa.
Jumalan henki ja voima toimii tässä maailmassa ja siihen voi ottaa yhteyttä erilaisilla symboleilla ja meditaatiolla.
Mitä me sillä voimalla teemme?
Ihmeitä, ennustuksia ja hyvää sekä joskus pahaa mieltä..riippuu tarkoituksesta ja mestarin suuntautuneisuudesta: onko hän suuntautunut hyvään pahaan tai molempiin.
Riippuu tietolähteestä.

Hyvin monissa lähteissä kerrotaan, että nimenomaan kuusisakarainen heksagrammi on salomonin sinetti.

Näissä mystiikkajutuissa ei ole yhtä ainutta oikeaa versiota. Termit vaihtelevat, selitykset ja alkuperäkertomukset vaihtelevat jne.

Tämä ei todellakaan ole eksaktia eikä tiedettä.

Mutta kaikenkaikkiaan, Daavidiin tähti-ideaan palatakseni. Israelin ja juutalaisuuden tunnuksena Menora-kynttelikkö ja Shofar-torvi lienevät alkuperäisempiä. varsinkin menoraa on vaike ayhdistää mihinkään muuhun kuin Israeliin ja juutalaisiin.

Heksagrammi taas on todella monenlaisten pakanallisten ja new age- ja hindu- jne uskomusten ja uskontojen tunnus. On ollut jo paljon ennen kuin se on otettu Israelin tunnukseksi.
Viitsitkö mainita tietolähteen jossa Salomonin sinetti on viisiusakarainen?
On myös tietolähteitä että molemmat tähdet kuuluivat Salomonin salaisuuksiin.

"Heksagrammi taas on todella monenlaisten pakanallisten ja new age- ja hindu- jne uskomusten ja uskontojen tunnus. On ollut jo paljon ennen kuin se on otettu Israelin tunnukseksi.

Näitä tähti-symboleja on todellakin nähty new age piireissä mutta nekään eivät ole kovin vanhoja ja ne yhdistelevät eri symboleja mielivaltaisesti ja perinteiden vastaisesti.

Tuo Mooseksen ja Salomonin taikuus on jo tutkimisen arvoinen asia, koska näyttää siltä että nykyrabbit eivät oikein hyväksy uskontonsa juuria, vaikka ne olisivat mainittuja Raamatussa.
Nimimerkki "yygggygy" väitti, että Salomonin sinetti on viisisakarainen.

Kannattaa kysyä häneltä. Hän tuntui muutenkin olevan enemmän perillä näistä okkultisista ja mystisistä yhteyksistä ja voimista.
En väitä vaan seuraan tietolähdettäni tässä asiassa:
http://Pentagrammi – Wikipediafi.wikipedia.org/wiki/Pentagrammi

Tässä myös väitetään muinaisten tiedemiesten väittäneen sen olevan täydellisin kuvio:::mene ja tiedä
Miksi täältä poistetaan toisia viestejä, kuten suomalaista, ynnä eurooppalaista muinaisuskoa sivuavat pari viestiä, jotka sentään liittyvät suomalaisuuteen ja eurooppalaisuuteen, muttei jatkuvia toisten uskontojen tuputuksia?

Miksi täällä saa tyrkyttää messiaanisuutta, vaikka messiaanisilla on omiakin foorumeita? Kristinuskoakin sivutaan useasti, mutta poistetaan pari viestiä suomalaispakanuudesta, joka kuitenkin liittyy Suomen historiaan. Mikä parissa viestissä oli niin väärää? Myöskin saa julistaa buddhalaisuutta, joka on kaukoidän filosofiaa. Kyllä keskusteluissa ja poistoissa tulisi olla tasapuolisuutta. Samoinhan aiemmin keväällä Kalevalanpäivänä poistettiin kaunis ja runollinen ketju suomalaisuudesta. Okkulttisista kuvioista saa kuitenkin kesksustella.
osta ny hyvänen aika jotain muuta kuin daavidin tähti

tässä siionistista agendaahttp://www.youtube.com/watch?v=RsRbO7cw__c&feature=related juutalaiset neukkulassa
Salomonin sinetti:

kaksi kolmiota - kolmoiden sivuja: 6
kolmoiden kärkiä: 6
montako kertaa kuvio leikkaa itsensä: 6
 /   /  /  / Daavidin tähti

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta