Suberb.n kova rengasmelu

ei hyvä

Kävin koeajamassa Suberb.n ja yllätyin todella auton kovaa rengasmelua. Renkaina oli Continentalin kumit ja leveys 205. Voiko todella noinkin kalliissa Skodassa vielä olla tuollainen vika, tai ominaisuus? En kyllä missään muussa sen hintaisessa pelissä ole moista tavannut.

30

4150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei melua

      Huonoja provoja.

      Itse myös ihan oikeasti koeajanut uuden Superbin ja Octavian, ja kummassakin oli Bridgestonen renkaat. Oli hiljaiset, todella. Höpö juttuja koko skodan "rengasmelu", se on niin paljon renkaista kiinni.

    • suberb

      Ilmeisesti se johtui renkaiden leveästä profiilista. Itsellä Fabia myöskin Continentalin renkailla, mutta melu ei yllä Suberin melun tasolle. Todistettu on.

      • Ei koskaan skodaa

        Fabiaa on moitittu joka testissä ja koeajossa meluisaksi nitiseväksi kiikkeräksi autoksi.jos suberi viel tuosta meluisampi niin huh huh.uudes tm.s oli vertailtu käytettyjen hintojen laskua.skodan suberin hinta putosi eniten.enkä ihmettele miksi.


    • suberb

      Joka ei usko sen Suberb.n melua, niin kannattaa käydä koeajolla ja kokea asia itse. Jos ei melu häiritse, niin täytyy olla jo melkoisen kuuro.

    • Voi h......i

      Älkää missään nimessä tehkö Suberb kauppoja, ennenkuin olette testanneet sen viat ja ominaisuudet. Minä tein kaupan ilman koeajoa ja nyt v......a.

      • -----------

        Minä en ainakaan tehnyt SUPERB kauppoja sika säkissä tyyliin. Otin koeajolle koko pääsiäiseksi pari vuotta sitten. Nyt on mittarissa 120 tkm ja 30 tonnin välein tehty huollot, ei muuta. Auto on todella hiljainen ja paljon ajavana (70 tonnia vuodessa) arvostan laatua. Olen ajanut "urallani" n. pari miljoonaa kilometriä ja siihen on mahtunut "premiumia" ja anti "premiumia", tämä superb on sitä premiumia. Täytyy toki myöntää, että isommalla rahalla saa vielä komeampaa kyytiä, tämä allani pari vuotta ollut Superb maksoi n. 45 tonnia, mutta kuten kirjoitin, noin halvaksi autoksi kyyti on hyvinkin messevää.


    • Rehellinen pari

      Kyllä sitä rengasmelua on se myönnettäköön, minä ja vaimoni olemmekin pitäneet sen rengasmelun ainoana negatiivisena ominaisuutena 2010 helmikuussa meille luovutetussa uutena ostamassamme Skodassa.
      Meillä on ne ensiasennus renkaat yhä eli Continental Conti Contac.
      Melu mikä niistä lähtee varsinkin nyt kun on talven jäljiltä karheat asvaltit pilaa muuten hyvän auton.
      Kun täällä haukutaan ettei Skodalla ajava uskalla olla rehellinen niin nyt tuli yksi rehellinen herkkäkorvainen kertomaan oman ja vaimoni kokemuksen.

    • Rehelline pari

      Nimimerkki Rehellinen pari tässä taas. Me harkitsimme myös Volvo V50 mutta se on ihan liian pieni jopa ahtaampi kuin Octavia Combi, mielestämme se ei taas tyydytä tilantarvetta ja V70 maksaa ihan älyttömäst laatuunsa nähden, niitäkin on meillä ollut joten ei ole mitään arvailua vaan faktaa.

    • ei käy

      Tässä myöskin faktaa. Olisin vaihtanut Octavian vm 2011 ajettu 5200 km, uuteen Suberb.n, mutta Octavian hinta olisi pudonnut 7000 euroa uuden hinnasta, joten jätin kaupat tekemättä, sen arvonalennuksen vuoksi.

    • Melua on liikaa

      Kyllähän Suberb on hyvä ja hiljainen auto etelän sileillä teillä, mutta esimerkiksi Tampere-Helsinki moottoritiellä on suorastaan kärsimystä ajaa koko matka yhteenkyytiin. Radion kuuntelusta ei tule muuten mitään, vaan senkin on huudettava täysillä, jos mielii kuulla edes välttävästi. Tämä on karvas totuus, eikä sitä tosiasiaa voi muuksi muuttaa.

      • komppaan täysin

        Tästä ei voi olla muuta kuin samaa mieltä. Jyrinä on hermoja raastavaa. Eikä se auton jatkuva vaeltelu urissa ja järjetön tuuliherkkyys mitenkään lisää mukavuutta. Lisäksi radion äänenlaatu (kuten muissakin VAGineissa) on jotain käsittämättömän surkeaa. Matkustus- ja ajomukavuus on tuon katiskan huonoimmat puolet.


    • SUBERI

      Miksi Suberb.n omistajat eivät tule keskusteluun mukaan? Ihmettelen vaan. Eikö mitään ole puolusteltavissa?

      • .--

        Onhan tuolla montakin Superbia "puolustavaa" puhetta. Omani on vm -10, ajettu 110 tkm ja 1.8 TSI ja DSG7 vaihteisto. En allekirjoita noita negatiivisia väitteitä oikeastaan yhtäkään, omat kokemukseni ovat täysin päinvastaiset ja olenkin melkosen varma, että noi negatiiviset kirjoitukset ovat suurimmalta osin ihmisten, jolla ei kyseistä autoa ole, tai ei sillä ainakaan pidempään koskaan ole edes ajanut. Tosin kyllä heti sisään astuessa jotain autoista tietävä aistii tuon laadukkuuden.


    • Superb.Niinhän se on

      Voin sanoa vain että ei häiritse sen enempää kuin millään muullakaan ei juuri ole millään tavalla selvästi ainakaan parempaa mallia.
      Eikä vaikuta se ääni mitä nyt tulee niiin paljon että täytys edes miettiä meluja ajaessani.

    • huono tarjous

      Olin aikeissa vaihtaa Ocuni vm 2009 (ajettu 21000 uuteen Suberb.n, mutta väliraha olisi ollut 22000 euroa, joten en ala maksamaan tuollaisia summia pelkästä isosta autosta. Tuo Suberb olisi ollut Stockan asiakkaille 4700 euroa halvempi ja automyyjä teki todella ääliömäisen tarjouksen. Älkää siis menkö edes kyseleen Stockan tarjous suberia, ei kannata.

    • Skudaaa

      Continentalit lienee aika meluisat. Oma kokemukseni tosin on vm 2005 Fabiasta joten tiedä häntä kuinka hyvin vastaavat toisiaan.

      Ne Continentalit ovat jopa niin kovaääniset, että melutaso ei juuri muuttunut kun vaihdoin nastallisista talvirenkaista kesärenkaisiin.

    • M.D.

      Rengasmelu on Superbissa kovempi kuin vastaavan ikäisessä ja kokouksessa BMW:ssä tai Mesessä, mutta ei minusta mitenkään poikkea Fordista, Opelista, VW:stä yms. Itsellä myös 2010 mallisessa vielä alkuperäiset kesärenkaat (ajettu 60tkm). Hakkapelitan nastat ovat ehkä jopa hiljaisemmat kuin kesärenkaat karkealla kevätasvaltilla. Toisaalta rengasäänet korostuvat, koska muuta melua ei ole juuri lainkaan: moottori on täysin äänetön ainakin 4000 kierrokseen asti maantienopeuksilla eikä tuulen suhinoitakaan juuri kuulu. Olen täysin eri mieltä siitä, että melu olisi niin häiritsevää, että radiota pitäisi huudattaa tai pidemmät matkat olisivat epämiellyttäviä. Rengasmelu on ainut negatiivinen asia, jonka tässä automallissa olen reilun 2 vuoden aikana havainnut. Kaikki toimii juuri kuten pitääkin. Ajo-ominaisuudet ovat erinomaiset, samoin vaihteisto, kytkin, varustelu, tilat ja viimeistely. Auton vaihtuessa vuoden kuluttua tulee seuraavakin olemaan Superb (jos uusi Mondeo ei sitten yllätä todella positiivisesti). Hinta-laatusuhde kun on minusta täysin ylivoimainen.

      • ---

        Kun sä puhut Superbista (malli) ja vertaat muihin autoihin, eli merkkeihin, ei se kerro mitään. Kirjoita aina malleista, älä niputa malleja merkkien alle. Muuten Ok, paitsi että mulla on E-sarjasta vm -10 pitkäkin ajokokemus, niin voin sanoa, että se on vielä äänekkäämpi kuin Superb, kokemusta on Superbista 120 tkm vm -10.


    • On melua

      Kyllähän Suberb on hyvä auto ja varmatoiminen, kun saadaan sitä melua pienemmäksi. Moottoriäänet eivät häiritse, mutta ne kumit. Minulla ollut tuo Suberi nyt vajaan vuoden, joten kokemusta on.

    • Jepjep

      Joo, rengasäänet on häiritsevät ainakin ensiasennusrenkailla ja vanhalla asfaltilla. Tuskin ne siitä merkittävästi alenee hiljaisemmillakaan renkailla.

    • Voittaja löytyi

      Nyt löytyi voittaja rengasmelussa, sekä ilmastoinnin suuresta äänestä. Olen joskus haukkunut Skodan rengasmelua, mutta nyt kävin koeajamassa Honda Civikin ja kyllä se vie voiton melussa. Muuten hyvä auto ajaa, kun vain hyväksyy melun ja auton matalan profiilin.

    • ei eroja

      Samoin kävi Volvo v 50.n. Samanlainen on rengasmelu myöskin tuossa merkissä. Lähes samaa sarjaa nämä autot ovat nykyään. Ei suuria eroja. Ei, kun uraa putkeen vain.

    • Tyytyväinen

      Itse allekirjoitan tuon Superbin rengasmelun, mutta en enää, koska ne saivat melun huomattavasti pienemmäksi vuoden 2011 mallissa. En tarkalleen tiedä miten mutta huollosta sain sellaista informaatiota ja pakko myöntää että nyt alkaa olemaan jo sitä luokkaa mitä toivonkin. Minulla oli 2009 malli ja nyt vaihdoin uuteen ja ero on kyllä melkoinen.

    • exaudisti

      Mulla on vm. -12 Superb Combi ja rengasmelua ei kyllä todellakaan ole paljoa. Moottoritienopeuksissa 120 km/h poppi kuuluu hyvin hiljaisella volumella ja vaimon kanssa voi jutella aivan normaalisti. Toki jos ajaa hyvin karkealla asvaltilla alkaa rengasmelua kuulua, mutta Superb ei ole tässä poikkeus. Samanlainen rengasmelu oli edellisessä kiesissäni, joka oli Audi A6.

      • skodasub

        Nykyinen autoni Skoda Superb combi diesel DSG , edellinen autoni VW Passat combi bensa DSG, Skoda vs. VW rengasmelu ajossa, niin vertailussa VW on hiljaisempi. Skodan sisätilat hienon näköiset mutta yleinen laatuvaikutelma huono verratuna VW laatuun. Olen tyytyväinen Skodaan kaikesta huolimatta.


    • samisa

      Itse olen aivan uunituore Superbin omistaja. Malli Superb Combi DSG 2,0 140hv, vm. 2012. Talvirenkaat - kun sitä kävin koeajamassa oli talvi - oli Nokian jotkut Hakka-sarjan nastat, kokoa 225/45/17. Aivan järjetön rengasmelu. Myinkin nuo renkaat ja vanteet ensi töikseni pois. Nyt olen hankkimassa pienempiä vanteita, vastaavasti suuremmalla profiililla varustetut renkaat, ja todennäköisesti melu pienenee.

      Kesärenkaat ovat niinikään 225/45/17, jokin Pirellin malli. Ja pakko on myöntää, että kyllä nekin ääntä pitävät melkoisesti. Hassua tässä on se, että meidän taloudesta löytyy saman merkin rajusti edullisempi härveli, Skoda Roomster, ja siinä on erittäin vähän rengasääniä verrattuna Superbiin.

      En kuitenkaan missään nimessä hauku autoa. Tämä on ainoa huonompi puoli autossa. Ehkä paras auto, minkä minä olen koskaan omistanut. Ja taloudessa on nimenomaan ollut saman konsernin muita tuotteita aiemmin (mm. Volkkaria ja Audiakin....). Mutta kun tähän haluttiin Superb-omistajien mieliipide, niin tämä on ainakin minun.

    • Idän ihmeet

      Ajanut myös kyseistä itäautoa ja todettavaa on että tuon hinaaisessa itäautossakaan ei pitäisi olla tuollaista rengasmelua. Totta on se että vastaavaa melua ei juurikaan muissa samanhintaisissa ole. Itäauto on toki itäauto.

    • mene ja tiedä

      Jaa, kellähän todellisuudessa sitten se Superb on ja kellä mielikuvituksessa. Minulla se on ihan aikuistenoikeesti ja en ole huomannut mitään eroa muihin autoihin rengasmelun suhteen.
      Voi olla, että se johtuu siitä, kun minulla ei kuulu ääniä päässä.

      • kts.itäauto sivut

        Jokaisessa koeajossa skodat on todettu meluisiksi mallista riippumatta.


      • kuis se oike on
        kts.itäauto sivut kirjoitti:

        Jokaisessa koeajossa skodat on todettu meluisiksi mallista riippumatta.

        Ai on vai? Oliks ne sinun omia mielikuvitustestejä? Niitä mielikuvitusleikkejähän on tällaisilla ala-astelaisilla lapsilla. Oletko sellainen vai muuten vain vajakki?


    Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4672
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe