Onko kukaan sairastunut H1N1 rokotteen otettuaan reumaan?

Capy

Haluaisin saada vastauksia, sillä itse otin 2009 marraskuussa sikainfluenssa rokotteen ja 2010 helmikuussa alkoivat reuman oireet. Onko jollakin samankaltaisia kokemuksia?

37

3317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aryas

      Tota mulla on sama... voi luoja nyt pisti mietityttään.. Minkälaiset oireet? Oletko mies vai nainen? Minkä ikäinen? Onko suvussasi reumaa?

      • Capy

        Olen 20 vuotias nainen ja suvussa on reumaa. Mulla todettiin selkärankareuma lokakuussa 2010, veressä löyty HLA-B27 antigeeni joka viittaa perinnöllisyyteen, mutta teoriani tästä on että H1N1 rokotteen apuaine olisi aktivoinut sairauden alun elimistössäni. Samalla sairastuin kilpirauhasenvajaatoimintaan, eli kaksi autoimmuunisairautta samalla rytinällä. Oireet alkoivat niskasta, pää ei kääntynyt mihinkään suuntaan, oikea kyynärnivel jäykistyi, oikeaan polveen kertyi nestettä, rintakehään sattui jo pelkkä hengittäminen, alaselän kipuilua, lapaluihin sattui. Kilpirauhasenvajaatoiminnan vuoksi aloin lihoa ja kumpaseenkin sairauteen kuuluu kova väsymys. Mulla tosiaan kesti n.6kk päästä reumalääkärille kun terveyskeskuksissa aina ohjattiin kääntymään kouluterkanpuoleen kun olin opiskelija silloin. Sairauden tunne oli voimakas. Moni reumalääke kokeiltiin ja apua ei saatu, joten aloin pistämään injektiona ihon alle metotreksaatti ebetrexiä, nyt kolmisen viikkoa sitten lopetin lääkkeet kun on vauva haaveita ja tulehdus arvot hyvät, kun pahimmillaan oli yli 100. Mutta kolmas ongelma tällä hetkellä on että Mulla maksa alkanut kenkkuilla, eli maksa arvot 150 kun naisella pitäisi olla 35-40 luokkaa, en käytä alkoholia, en tupakoi, en käytä kipulääkkeitä, en käytä ehkäsypillereitä tai mitään muutakaan hormonaalista ja reumalääkäri sanoi että jos olisi johtunut tuosta sytostaatista pitäisi olla maksa arvot jo normaalit kun lääke lopetettu yli 3viikkoa sitten. Neuvon sinua selvittämään rokotuseräsi numeron sieltä mistä piikin otit ja laittamaan thl:lle postia, minä hoidan samaisen asian tänään.
        Oletko minkä ikäinen, mies vai nainen? Mikä reumatyyppi?


    • aryas

      Olen 23-vuotias nainen. Otin rokotteen marraskuussa 2009, olin silloin raskaana, sairaanhoitaja äitini painostuksesta. Raskausajan voin hyvin, synnytyksen jälkeen kilpirauhasongelmia( 24 raskauskiloa 10 omia päälle tipahti parissa kuukaudessa), jotka todettiin synnytyksen jälkeiseksi tyreoiitiksi. Olin valtavan väsynyt ja sairaanoloinen koko vauvavuoden. Selkeä oire tuli helmikuussa 2011, kun jalkoihini alkoi ilmestyä pahkuroita. Sitten tulehtui ranteet ja olkapäät. Tk-lääkäri passitti kiireellisenä reumapolille. Löytyi reumatekijä, sitruliini-ja tumavasta-aineet katossa,sekä jotain lupukseen viittaavaa. Tulehdusarvot kuitenkin normaalit. Nivelreuma diagnoosi pamahti SLE epäily. Lääkkeinä metotreksaatti injektiona, oxikloriini, ja kortisooni. Meillä myös suvussa paljon reumaa.. Tiedä sitten oliko raskaus, perintötekijät, elämäntavat, vaiko juuri tämä pirun rokote joka taudin puhkaisi.

    • huijausta.

      Väite: Rokotteet aiheuttavat kroonisia sairauksia (esim. diabetes, autismi, MS-tauti, allergiat), jopa kuolemia.

      THL:n vastaus: Näyttöön perustuva tutkimustieto ei tue tätä väitettä. Kuitenkin aika ajoin julkisuuteen virtaa sensaationhakuisia väitteitä siitä, että rokotteilla olisi yhteys vakaviin kroonisiin sairauksiin. Usein kyse on taudeista, joiden syntymekanismia ei tarkoin tunneta. Näin syytä lähdetään etsimään sairastuneiden muista yhdistävistä tekijöistä, jolloin rokotetta on helppo epäillä, sillä niitä on lähes jokainen saanut. Esimerkiksi MPR-rokotteen on väitetty olevan yhteydessä autismiin. Ensimmäinen MPR-rokotus annetaan lapsille useissa maissa lapsen ollessa 12-18 kuukauden ikäinen. Tämä on juuri se ikä, jolloin ensimmäiset autismin oireet muutenkin ilmaantuvat, joten ei ole yllättävää, että muutama autismitapaus yhdistetään lapsen saamaan MPR-rokotukseen. Autismia on myös ollut jo kauan ennen kuin MPR-rokotus otettiin käyttöön. Kyseessä on siis ilmeisesti kahdesta erillisestä mutta samaan ikäkauteen ajoittuvasta tapahtumasta.

      http://www.rokote.fi/Tietoa-rokotteista/235/Harhakäsityksiä-rokotteista.aspx

      Tosin tuo possunuharokote oli fiasko ja täysin turha, jotta saatiin rahat lääketehtaiden kassaan.

    • 100µg

      Nivelreuman nykyaikainen hoito

      • Tässä vielä joitakin juttuja, joista voi olla apua:
      1. Keinorasvojen vaihtaminen luonnonrasvoihin (voi, kylmäpuristettu kookosöljy, siemenet, pähkinät, mantelit, avokado, oliiviöljy, jne.). Kannattaa välttää margariineja ja kevytlevitteitä sekä yleensä tuotteita, jotka sisältävät kovetettua tai osittain kovetettua kasvirasvaa (eli transrasvoja).
      2. Valmisruokien, lisäaineiden (erityisesti aspartaami ja natriumglutamaatti) ja kevyttuotteiden välttäminen. Luomutuotteita tulisi suosia.
      3. Maito –> raakamaito, pähkinä- ja siemenmaidot.
      4. Riittävä antioksidanttien, kivennäisaineiden ja vitamiinien saanti (hedelmät, vihannekset, marjat, juurekset, jne.).
      5. Kaakaotuotteet (raakakaakaojauhe, kaakaonibsit, kaakaopavut, kaakaovoi).
      6. Lihasten aktivointi kohtuullisella liikunnalla.
      7. Suoliston kunnon parantamisen, esim. laadukkaat probiootit, kuidut ja mahdollisten ruoka-aineyliherkkyyksien tunnistaminen.
      http://www.raikasweb.com/nivelreuman-nykyaikainen-hoito

      Lääkäri Rauli Mäkelä: Reumasairauksia voi hoitaa luonnonmukaisesti
      http://terveyshymy.fi/artikkelit/laakari-rauli-makela-reumasairauksia-voi-hoitaa-luonnonmukaisesti

      Reumaa ja niveltulehduksia sairastaa lähes 100 000 suomalaista. Perinteisen lääketieteen rinnalle on kehitelty monipuolisia luonnonmukaisia hoitomuotoja, jotka ovat kaikkien ulottuvilla. Ne ovat turvallisia ja myrkyttömiä tavanomaisiin hoitomuotoihin verrattuna. Teoksessa esitellyt hoitomuodot perustuvat Rauli Mäkelän omassa lääkärintyössään hankkimaan pitkään kokemukseen. Luonnonmukaisen hoidon tärkeimmät työkalut ovat tervehdyttävä ruokavalio, probioottinen hoito, tulehdusta hillitsevät ravintolisät, liikunta ja stressinhallinta. Selkeä ja konkreettinen tietoteos antaa runsaasti tapausselostuksia ja esimerkkejä luonnonmukaisen hoidon vaikutuksista.
      http://kirja.elisa.fi/ekirja/reuma-ja-niveltulehdukset-luonnonmukainen-hoito

      Viljat pois:
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

    • Capy

      Niin ei sitä voi tietää että johtuuko selkärankareumani, kilpirauhasenvajaatoimintani, ja tämänhetkiset maksa arvoni rokotteesta, mutta jos oireet alkoivat 3kk sisään epäilen itse erittäin vahvasti piikin nämä sairaudet laukaisseen ja muistakaa että sika piikkiä ei tutkittu tarkoin, joten tämä ei pakosti ole verrattavissa normaali kausi rokotteisiin. Itse olen hoitoalan ihminen ja tiedän nämä reumaan liittyvät asiat myös ammattini puolesta myöskin omien kokemuksieni puolesta, mutta henkilökohtaisesti ruokavalioista ja muista luonnonmukaisista hoitokeinoista ei ole ollut suurta apua esim. kivunlievityksessä omalla kohdallani. Kipuja on jokapäiväollut lääkkeistä huolimatta jossain. Kiitos kuitenkin ruoka vinkeistä ja rokote tiedoista.

    • lääkkeetön.

      Reumassa jättäisin kaiki tärkkerlyspitoiset pois ja käyttäisin vain vihanneksia, joten saattaa jäädä kivut pois, kun tulehdus hiipuu.

    • Capy

      Maksa arvoni jälleen kohonneet, nyt ovat 230.

    • neurologia

      Arkkiatri Pelkosen ja THL:n on turha väittää, ettei kukaan tiennyt narkolepsian ja Pandemrix-rokotteen yhteydestä. Me tiesimme ja varoitimme jo syyskuussa 2009 omilla nettisivuillamme rokotteen vaarallisuudesta, erityisesti rokotteen sisältämän adjuvantti skvaleenin vuoksi. Kerroimme, että USA on kieltänyt skvaleenia sisältävien rokotteiden käytön kansalaisillaan, koska sen on havaittu aiheuttavan neurologisia sairauksia.

      • lillianin kukka

        itselläni tuo rokote laukaisi selittämättömän neurologisen oire yhtymän, jouduin jopa 3 vkoksi sairaalaan tämän vuoksi. selitystä ei kuitenkaan ole löytynyt ja apua en ole mistän saanut. Päivät menevät vaihtelevasti, työeälämän rattaista olen pudonnut jo ihan täysin ja kivut ovat kovat sekä taspaino olematon.Tästä aikaa nyt vaja 2 vuotta. "huvittavinta" tässä kaikessa on se, ettei kukaan lääkäreistä lotkauttanut korvaansa kun kerroin saaneeni tämän rokotteen eikä sittä mainittu koskaan missään epigriisissäkään... hullun leimaa kyllä tajosivat vaikka sille ei mtiään perustelua ollutkaan.


    • CAPY

      Hei jälleen, maksa arvoni oli entisestään noussut tuosta edellisestä arvosta 300, nyt otettiin kaikki hepatiitti kokeet ja vastauksia odottelen, Ylävatsan UÄ:ssä ei ollut mitään vialla. Tämän viikon keskiviikkona jälleen labroihin maksa arvot ottamaan.
      Myös minun lääkärit ei korviaan lotkauttaneet kun mainitsin tuosta rokotteesta.

      • Capy

        Eli 2 päivässä oli tapahtunut huima nousu 230 --> 300


    • Capy

      Noniin, uusi tauti sitten tänään todettiin eli Maksan Akuutti virushepatiitti, nyt sitten taas odottelen uusiin tutkimuksiin pääsyä PHKS ja katsotaan miten tuo etenee, hyvä asia sinällään oli että maksa arvot olivat laskeneet siitä 358--> 230 takaisin.
      Nyt en enää muuta keksi kun tosiaan, että sikapiikki olisi nämä 3 autoimmuunia laukaissut, saisi olla aika hyvä(huono tuuri), että muka kaikkeen mahdolliseen sairastuisi, muutoin täysin perusterve nuorinainen.

    • Capy

      Eli siis maksatulehdus :/

    • ei mitään

      Kun kysyit onko samankaltaisia kokemuksia, niin eipä ole. Possupiikki tuli otetuksi, mutta meni kuten ne kausi-influenssapiikitkin. Ihan pieni kipu pistospaikassa ehkä puoli päivää, ei mitään muuta.

    • Leenukki56

      Kyllä sairastuin autoimmuunitautiin 2-3 kk sikapiikin jälkeen. Monenlaisia oireita, SLE todettiin ja 5 kk olin sairauslomalla. Nyt menee Oxiklorin joka lieventänyt oireita ja työssä jälleen.

    • .
    • Capy

      Onko kenelläkään kokemuksia maksabiopsiasta?? minulla 13.8 tuo edessä

    • autoimmuunihepatiitt

      Hei Capy! Minulle on tehty maksabiopsia nyt 3 kertaa. Toimenpide ei ekalla kerralla ollut minulle helppo, mutta se kyllä johtui lähinnä pahasta neulakammostani. Jo sen pitkän näyteneulan ajatteleminen, näkemisestä puhumattakaan, sai kauhunhien otsalle. Itse toimenpide ei kuitenkaan ole kamala, tai edes erityisen kivulias. Jos jännität, lihaksesikin jännittyvät ja täten se sattuu enemmän. Lääkäri puuduttaa pistospaikan ja sen jälkeen vie neulan sisään ultraäänellä sitä seuraten ja ohjaten. Toimenpide on myös nopea, luokkaa 10 sekuntia tms. Jos näytteenotto kuitenkin pelottaa, niin kannattaa pyytää rauhoittavaa esilääkitystä. Sen jälkeen näytteenotto on ohi ennen kuin huomaatkaan. Tsemppiä sinulle!

    • Ei rokotteita kiitos

      Rokotteisiin sairastuneitten määrää ei varmasti edes tiedetä, sillä monet eivät osaa, tai vastustuksen takia uskalla epäillä yhteyttä rokotteen ja sairastumisen välillä.

      Itselläni on Dermatomyosiitti ja otin kerran flunssarokotteen, jonka jälkeen olin sairaampi, joten nyttemmin olen koettanut vältellä kaikkia rokotteita.

    • ViaDolorosa2

      Kyllä ja myös HLA-B27.

      THL tutkii myös yhteyttä.
      (tai on tutkivinaan, tuloksen varmaan tiedetään jo ennakolta. kun itse tutkii itserään).

      Paljon on myös muita mutta oireet ja vaivat pitkällä viveellä joten syy-seuraus-suhde vaikea/lähes mahdoton osoittaa. Narkolepsia tähän nähden peace-of-cake.

      http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/thl-tutkii-pandemrixin-muut-haitat/569638/

      Voiskos joku yrittää nostaa asiaa esille. Muuten hautaavat hiljaisuudessa.
      (potilaaat)

      • ViaDolorosa2

        Jaaha, kanadalaiset havainnu saman asian.
        Lisäksi pandemrixin aineella aiheutetaan rotille reuma. Pitäis olla aika selvää asiaa.
        Selvä asiahan toi on. THL vaan mielellään välttää vastuunsa.

        http://wn.com/reactive_arthritis
        The Canadaian vaccine, manufactured by GSK, is Pandemrix,which contains the dangerous adjuvant, squalene, as well as thimerosal (mercury).

        pandemrix et ingredients (document de GSK) www.emea.europa.eu Squalene lie au Gulf War Syndrome: Squalene adjuvants are used to induce arthritis in rats. CRC handbook of animal models for the rheumatic diseases, Volume 1, describes how serious arthritis and hind-quarters paralysis is induced in rats by injecting them with squalene.


    • ViaDolorosa2
    • ViaDolorosa2

      Haittavaikutusilmoitus:

      http://www.ktl.fi/attachments/suomi/osastot/roko/rotu/thl_roko102_a_h1n1_valmis.pdf

      Tehkää toi, työterveydenhoito tai terveyskeskus.
      Yksityinen ei ehkä tee (kenes piikkiin tekis?)

      Sen voi täyttää vaikka sairaanhoitajakin vielä rokotetun allekirjoitus.
      Tollasta reaktiivista on vaikee toteen näyttää toteen, tehkää niitä ilmoituksia, vain riittävä määrä näyttää tilastollisen riippuvuuden.

      Jos saadaan esille, niin osoittaa suomalaisen terveydenhuollon erinomaisuuden.
      (jos todellakin syy Pandemrix tehoste)

    • kärsivä

      Otin rokotuksen 11/09, 1/10 alkoi sormien nivelet kipeytyä, 4/10 lähete reumalääkärille, 5/10 todettiin nivelreuma.
      Nyt lääkityksenä Oxiklorin, Salazopyrin, Trexan fooli ja kortisonitabletit, työkykyarviointi menossa ja kivut joka päiväisiä :( Ennen rokotusta ei minkäänlaisia oireita, suvussa on reumaa.

      • Capy

        Hei eli meitä reumaan sairastuvia on paljon. Anteeksi kun en ole vastaillut, on ollut kiireitä. Nyt olen THL:lle lähettänyt rokotus vahinkoilmoituksen. Onko kukaan teistä saanut korvauksia? Maksan autoimmuunihepatiitistäni sen verran että maksa arvoni kohosi 500 ja nyt aikalailla normaalit, välillä ottaa hyppypyrähdyksiä korkeammaksi. Lääkkeenä mulla on azamun 100mg ja entocort 9mg. Ja siitä maksabiobsiasta, sain rauhoittavaa mutta Se ei mennyt niinkuin piti, vaan puudutus ei tehonnut, joten tunsin pienen viillon teon, no sitten puudutettiin lisää, no mulla alko heti oikean olkapään kova kipu ja pistoalueen myös, olin yön seurattavana sairaalassa, no loppu hyvin kaikki hyvin. Nää sairaudet vaan haittaa raskautumisessa, kun ei meinaa tärpätä.. Capy


      • sukulainen 2013
        Capy kirjoitti:

        Hei eli meitä reumaan sairastuvia on paljon. Anteeksi kun en ole vastaillut, on ollut kiireitä. Nyt olen THL:lle lähettänyt rokotus vahinkoilmoituksen. Onko kukaan teistä saanut korvauksia? Maksan autoimmuunihepatiitistäni sen verran että maksa arvoni kohosi 500 ja nyt aikalailla normaalit, välillä ottaa hyppypyrähdyksiä korkeammaksi. Lääkkeenä mulla on azamun 100mg ja entocort 9mg. Ja siitä maksabiobsiasta, sain rauhoittavaa mutta Se ei mennyt niinkuin piti, vaan puudutus ei tehonnut, joten tunsin pienen viillon teon, no sitten puudutettiin lisää, no mulla alko heti oikean olkapään kova kipu ja pistoalueen myös, olin yön seurattavana sairaalassa, no loppu hyvin kaikki hyvin. Nää sairaudet vaan haittaa raskautumisessa, kun ei meinaa tärpätä.. Capy

        oletko saanut korvauksia , mitä voi saada


      • Capy
        sukulainen 2013 kirjoitti:

        oletko saanut korvauksia , mitä voi saada

        En ole saanut, kun ilmoitukseeni ei ole vielä vastattukkaan :(


      • yks kanssa
        Capy kirjoitti:

        Hei eli meitä reumaan sairastuvia on paljon. Anteeksi kun en ole vastaillut, on ollut kiireitä. Nyt olen THL:lle lähettänyt rokotus vahinkoilmoituksen. Onko kukaan teistä saanut korvauksia? Maksan autoimmuunihepatiitistäni sen verran että maksa arvoni kohosi 500 ja nyt aikalailla normaalit, välillä ottaa hyppypyrähdyksiä korkeammaksi. Lääkkeenä mulla on azamun 100mg ja entocort 9mg. Ja siitä maksabiobsiasta, sain rauhoittavaa mutta Se ei mennyt niinkuin piti, vaan puudutus ei tehonnut, joten tunsin pienen viillon teon, no sitten puudutettiin lisää, no mulla alko heti oikean olkapään kova kipu ja pistoalueen myös, olin yön seurattavana sairaalassa, no loppu hyvin kaikki hyvin. Nää sairaudet vaan haittaa raskautumisessa, kun ei meinaa tärpätä.. Capy

        Mulla kanssa tullut nivelreuma sikapiikin jälkeen...


    • NWO inj.

      Pandemrix ja reuma -yhteys - ilmoitus Iitinseutu-lehdessä 9.12.2013

      "Iittiläisistä lapsista on PHKS:ssa diagnosoitu runsaasti lastenreumatapauksia vuonna 2009 Pandemrix (sikainfluenssa)-rokotteen saaneilla lapsilla.
      Epäilemme rokotteen ja taudin yhteyttä. Esim. 2012 todettuja tapauksia on 20-kertainen määrä normaaliin lastenreumaesiintyvyyteen.

      THL ei ole tällä hetkellä valmis tutkimaan asiaa.

      Me vanhemmat haluamme yhdessä viedä asiaa eteenpäin. Ole ystävällinen ja ota meihin yhteyttä, jos epäilette perheessänne sairautta. Sairauden oireita ovat mm. särky, aamujäykkyys ja turvotus nivelissä, epänormaali väsymys ja kuumeilu yms. Sairaus vaatii hoitoa ja olette mahdollisesti oikeutettuja korvaukseen.
      Meihin voi olla yhteydessä myös aikuisten haittavaikutusepäilyistä.

      Lisätietoa ja yhteydenotot:
      [email protected] "

      https://www.facebook.com/Rokotusinfo

    • Reuma minullakin

      Minullakin tuli niveloireita sikapiikin jälkeen. Nivelreuma diagnoosi tuli 12/2012.

    • rsgtr

      Myöskin epäilen sikapiikkiä. Sain rokotteen marraskuussa, reumaoireet alkoivat helmi-maaliskuussa. Alkuun reuma tosi haasteellinen, nyt välillä rauhallisempia kuukausia, lääkityksenä biologista yms.

    • Verwex

      Taisin saada polymyalgian lentsupiikistä. Eihän tälle tietty ole mitään näyttöä mutta ekat oireet alkoi muutama viikko piikin jälkeen. Piikittäneen yksityisen lääkärifirman työterveyslääkäri lopetti tutkimukset kun verkokeissa ei näy mitään. Mihinkähän suunnstaisi seuraavaksi...

    • Sattumaako2

      Flunssapiikki ja kuukauden päästä polymyalgia...kele.

    • rendeen

      Miksei tällaisesta uutisoida?!

      • jhdap

        Hyvä kysymys. Luulisi jonkun iltapäivälehden tarttuvan aiheeseen, kun tuntuvat innokkaasti uutisoivat paljon merkityksettömämmästäkin.


      • Harmissaan

        Täältä lopulta löytyi tukea omaan tilanteeseen. Otin marraskuussa infulenssapiikin ja siitä lähtien kovat lihaskivut ja oireet.Nyt epäillään polymyalgiaa.Verikokeet otttu,mutta lääkäri ei ole soittanut. Ei päivystyksessä eikä varsinaisella vastaanotolla oteta tosissaan,että ihan perusterve nainen (jolla ei edes iän tuomia kolotuksia) saa elämänsä ihan maahan yövalvomisien,kipulääkekuormien, jäytävän kivun takia - rokotuskohta ensin kipuili,siitä siirtynyt vuorotellen vähän joka paikkaan.Nyt melkein 2 kk rokotuksesta ja vasen käsi melkein käyttökelvoton. Lääkäri tuumasi, että tuo polymyalgia alkaa ihan yhtäkkiä .Kumma juttu,että nyt tiedän pvm ja klo-ajankin eli kun se piikki pistettiin. Ja silti kuulemma sattunut nyt samaan aikaan. Että ottaa koppaan ja itkustuttaa ihan. Olen ollut rokotusmyönteinen eikä viime vuoden piikistä mitään. Saas nähdä ,saanko sinne Fimeaan edes raporttia lähtemään.Voi olla ,että yhteistyö terkkarin kanssa takkuilee. Voimia kanssakärsiville


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4040
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3912
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      607
      3814
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      18
      2548
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      77
      2401
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      334
      2036
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      124
      2015
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1859
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1539
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1392
    Aihe