AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Muuttovalmis talo - kokonaiskustannukset?

Muuttovalmis talo - kokonaiskustannukset?

21 Vastausta 5 135 Lukukertaa
Aika monella talotehtaalla on tarjolla muuttovalmiita omakotitaloja. Otetaanpa esimerkiksi eräs muuttovalmis malli, jonka hinta ~125 000 eur, huoneistoala ~88 m2. Asiakkaalle jää tehtäväksi tontin raivaus, maatyöt, liittymien hankinta, sokkelin sisätäyttö (talotehtaalta tulee betonipalkkiperustukset), pihatyöt, siivous, työmaan sähkö ja vesi, pääsuunnittelija ja vastaava mestari.

Kuinka paljonhan mahtaa mennä asiakkaalle kuuluviin töihin? Jos realistinen vaihtoehto on se, että asiakas raivaa tontin, mutta ulkopuolinen tekee maatyöt, asiakas tekee pihatyöt/nurmikot jne. Lisäksi rakennusluvat, vastaava mesteari jne.

Tontti maksaa 10000-15000, liittymät 8000 €. Tontilla normaalit perustamisolosuhteet, ei paalutusta.

No joo, nuo valmishinnathan on sillä perustason varustuksella, mutta lähinnä karkeaa kokonaiskustannustasoa haarukoin.
Neliöhinnalla voit haarukoida.
Nyrkkisääntö: eteläinen Suomi: tontti + 3000 €/hm2 ja muu Suomi tontteineen 2500 €/hm2. Noi hinnat taviksen perustöllille toisen tekemänä. "Halvemmalla" saa, jos itse osaa ja tekee. Yleensä kannattaa kuitenkin keskittyä oman ammatin töihin ja valvoa prokkiksen kuluja, aikataulua ja rakentamista.
Talo-80 valmiuastelaskelmien mukaan luvat, liittymät ym. 7% kokonaisbudjetista, maarakennus 11% kokonaisbudjetista ja työmaakäyttö ja hallinta noin 8% budjetista. Eli jos vielä vähän varman päälle laskee niin tuollainen 30% jää tuon muuttovalmiin ulkopuolelle. (jos siis oikeasti muuttovalmis josta ei puutu mitään)
Niin, aika selkeästi muuttovalmiissa on esitetty, että mitä ko. paketit sisältää, mitä jää asiakkaan vastuulle. Esimerkkitapauksessa puuttuu takka sekä tietty pihavalot.

Omalla kohdalla ei ole mahdollisuutta rakentaa itse. Sisäpuolen hommista onnistuisi korkeintaan sisustustyöt eli kalusteiden asentaminen, maalaus/tapetointi, laminaatin/parketin asennus, mutta laattahommat yms jäisi kyllä ulkopuoliselle. En tiedä sitten, että minkä verran siinä hyötyisi, jos ottaisi talon sisustusta vaille valmiina - hankkisi itseään miellyttävät kalusteet/tapetit/maalit/lattiamateriaalit ja laatat (muuttovalmiiden valikoima suppea ja muuttovalmis hinta on perustason varustuksella, jota kuitenkin joutuisi viilaamaan) sekä hankkisi ulkopuolisen niihin töihin, joita ei itse voi tehdä. Muuttovalmiin ja sisustusta vaille valmiin hintaero on nimittäin n. 40 000 eur...
Jos sisustustyöt jäävät kokonaan itselle, niin yleensä niiden loppuunsaattaminen vaatisi esim. töistä vuorotteluvapaalle jäämistä tai koko kesäloman uhraamista sellaiseen hommaan. Jos kovin kauan menee tähän sisustustyöhön, niin täytyy muistaa, että samaan aikaan normaalisti juoksee väliaikaisasunnosta vuokra. Mieluummin siis vaikka sitten niin, että sillä 2-3 kuukauden säästyvän vuokran suuruuden verran maksaisi jollekin reippaalle apumiehelle, jonka kanssa saisi tehtyä nopeasti ne sisustustyöt pois, jotta pääsee muuttamaan.

Jos sisustustyöt tekee itse, niin ne kannattaa valita hyvissä ajoin. Jos vaimo haluaa hoitaa sisustusta, niin heti vaan alennuksia hyödyntämään. Itselläni oli aikanaan vihko, johon oli merkitty jokaisesta huoneesta kaikki mitat (neliöt, seinien korkeudet, ikkunoiden koot jne), joten sen perusteella oli helppo ostaa verhoja, vaatekaappeja jne. Itse hyödynsin paljon esim. rautakauppojen jämälaareja, joista ostin tapetteja, laattoja yms.

Jos rahasta tekee tiukkaa, niin kannattaa miettiä, että mistä voi tinkiä. Esim. moni maalaa seinät ja jättää tapetoinnin myöhempään ajankohtaan, joten kun sisustukseen kyllästyy esim. 5 vuoden päästä, niin joitakin seiniä voi silloin tapetoida (helppo tehdä maalatun seinän päälle). Samoin lattiapintaa on helppo uusia, mutta harva uusii esim. väliovia ja sisäkattoja, joten niihin kannattaa satsata.
Hei, itse olen kaksi muuttovalmista rakentanut pk-seudulle.
Liittymät (vesi, sähkö, Internet) olleen n. 10000e.

Pk-seudulla kalleinta on maanajo Kulmakorpeen (Espoo Ämmänsuo). Jos pitää kaivaa esim. 1 krs omakotitalon alta kymmeniä kuormia maata poisajettavaksi, hintaa tulee esim 10000e (kaivuri odottelee tontilla, kuorma-autot jossain jumissa ruuhkassa tai odottavat Kulmakorvessa että Herrat HSY Asiakaspalvelijat saavat ruokatuntinsa pidettyä). HSY on monopoli maan vastaanottoon joka rajusti nostaa rakennuskustannuksia pk-seudulla.
Eli maiden poisajo 10 000e.

Jos räjäytyksiä / isoja kiviä pitää lohkoa että kaivu saa ne kuormiin, hinta 1500e/päivä.

Rakennuspaikan kaivurityöt, talon alle sorapeti ja sinne salaojat: 10 000e (nämä eivät kuulu talopakettiin!)

Usein perustukset kuuluvat talopakettiin, jos ei, hintaa n. 12000.

Yläkerran huoneiden teko itse: 5000e (materiaalit saa tosi halvalla, sähkö- ja LVI maksaa eniten).

Jos kaivetaan maalämmölle kaivo, lisähinta n. 7000e.

Lämmin varasto 15m2 TAI pieni autokatos (sähköistetty): 10 000e.
Kylma pikkuvarasto: 2000e (ilman sähköä, ilman suuria perustuksia)

Pihan tasaus, nurmikko, perusistutukset 4000e.
Laatoitus / kiviset tukimuurit + 2000-5000e.

Kattamaton terassi painekyllästetystä: 800e.
Pihavalot 1000e.
Vastaavan työnjohtajan palkkio: 3000e.
Rakennusluvat: 1000e.
Nämä siis kustannuksia talopaketin päälle!

Eli n. 50 000e - 60 000e yhteensä talopaketin päälle on syytä varata (minimissään)!
Talo valmistuu muutaman kuukauden sisällä ja meidän paketin päälle meni (ja vielä menee) tontin lisäksi n. 45000 €. Sisältää pakettiin kuulumattomat maatyöt, lupamaksut ja liittymät. PIhaan menee vielä vähän lisää, mm. mullat ja autokatos puuttuvat.

Tontti maksoi täälläpäin 25000 eikä ollut mitenkään erityisen helppo tai vaikea rakennettava.
> Lämmin varasto 15m2 TAI pieni
> autokatos (sähköistetty): 10 000e.
> Kylma pikkuvarasto: 2000e (ilman
> sähköä, ilman suuria perustuksia)

Pikkuvarasto 15 m2: 2000
+ perustukset 200
+ kuljetus paikan päälle (painoa kuitenkin pari tonnia herkästi).
+ eristeet: 300
+ sähköt 300
= 3000

Mistä se kymppitonni tulee? Vaikka tekisi eristeet maavaraisella laatalla kaikkien tieteen ja taiteen sääntöjen mukaan, niin ei siitä saa tonnia enempää lisäkuluja tulemaan... :)
Noin 200t€ menee ja voi päästä halvemmalla kun lisää oman työn osuutta ja riippu paljon siitäkin mimmoisen pihan haluat että silleen.
minä ostin vanhantalon-oli huonekalutkin valmiina,eli oli muuttovalmistalo,pihatyötkintehty,hinta 40te,halpa
Sanoit että muuttovalmis talopakettisi maksaa noin 125 000 euroa. Tämän sivuston mukaan muuttovalmis puutalopaketti kattaa noin 79% rakentamisen kokonaiskustannuksista ( http://www.suomirakentaa.fi/talopaketit/valmistalot/hintatietoja ).

Täten rahaa pitäisi muihin kustannuseriin kulua vielä noin 25 000 euroa, josta tuon esimerkin laskelman mukaan voisit säästää jonkin verran omalla työlläsi. Tietenkin jos päästät vaimon suunnittelemaan pihahommat niin tuo summa ei riitä kuin alkuunsa.
Ei tule puolison puolelta yllätyksiä, koska maku on sama molemmilla - yksinkertaisen pelkistetty, ei turhaa rönsyilyä.
Näistä "realistisista" laskelmista villapakettimyyjät elävät. Osta kotisi ammattilaiselta. Rautakaupasta saa nauloja. Vallankin Espoon kusipäiltä :(
Joo, ja varsinkin kun lukee näitä rakentamiskeskusteluja, niin varmaan on syytä jatkaa kolhoosissa elämistä, vai mitä?
Ajele sä poitsu ladal...
Pahoittelut, ajan vain 163 hv diesel-automaatilla, vuosimalli on vain 2012. En pysty parempaan.

Jos oli jotain rakentamiseen liittyvää, laitapa kommenttia. Käydään autokeskustelut muilla palstoilla.
Tuossa voi vertailla eri valmiusasteiden hintoja, kun ottaa vertailuun vaikka materiaalipaketin ja muuttovalmiin. Tontti- yms työt tuolla ei näy, mutta valmiusasteita voi katsoa ja vertailla mitä olisi itse valmis tekemään ja paljonko säästäisi itse tekemällä. http://www.talovertailu.fi/
Kannattaa tutustua Helmitalojen valikoimaan.
Ja pysyä kaukana helmi-kaupoista! Alilaatuista roskaa!
Helmitalot on hyviä.
Meillä maksoi pääkaupunkiseudun ulkopuolelle n. 205t€ kaikki kulut ilman tonttia. Designtalo 133m2 huoneistoala 150m2 kerrosala. Sisältää pihan.
Hyvä nyrkkisääntö on n. 2000 €/huoneistoalaneliö
 /   /  /  / Muuttovalmis talo - kokonaiskustannukset?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta