Monikertaviisumi - kahden vuoden viisumi - viiden vuoden viisumi

2v kulttuurivisa

Seuraava on tietenkin jo kaikkien palstalaisten tiedossa:
Venäjän viisumien kasvavan kysynnän vuoksi Venäjän Federaation Suurlähetystö on ulkoistanut viisumihakemusten käsittelyn. Ulkoistamisen avulla varmistetaan myös palvelun laatu hakemusten määrän kasvaessa. Hakemusten käsittelystä vastaa VF Services (UK) Ltd.
http://www.vfsglobal.com/russia/finland/

Viisumien anomista varten seuraavaa:

Huolellisesti täytetty ja allekirjoitettu alkuperäinen viisumianomus. Viisumianomus on täytettävä VFS Globalin sivustolla
Hyväkuntoinen passi, joka on voimassa vähintään 6 kk viisumin päättymispäivämäärästä.
Yksi passivalokuva, koko 3 x 4 cm, kuva ei saa olla 6 kk vanhempi. Kuva liimataan viisumianomukseen (ei saa niitata)
Kopio matkustajavakuutuksesta, jossa mainittu matkustajan nimi, syntymäaika, vakuutusnumero, vakuutuksen voimassaolo (ppkkvv). Vakuutustodistuksessa tulee olla vakuutusvirkailijan nimi, puhelinnumero ja päivämäärä, vakuutuksen tulee kattaa kotiinkuljetus sairaus- ja kuolemantapauksessa. Vakuutus on oltava englannin- tai venäjänkielinen. Vakuutuksen on oltava voimassa koko viisumin voimassaoloajan. Vakuutuksessa on mainittava että se on voimassa kaikkialla maailmassa (worldwide) tai erillinen lause että vakuutus on voimassa Venäjällä.
Liikematkaviisumia anottaessa tarvitaan virallinen kutsu.
Maahantulopäivä ja maasta poistumispäivä täytetään hakemuksessa kutsun mukaisesti. Koskee myös monikertaviisumia. Mikäli kutsun alkamispäivä on jo ollut niin hakemukseen maahantulopäiväksi laitetaan hakemuksen täyttöpäivää seuraava päivä.
Turistiviisumia anottaessa viisumivahvistus

JA SEURAAVA:
Vuoden monikertaviisumin saanti edellyttää, että matkustajalle on vuoden kuluessa myönnetty vähintään yksi (1) viisumi ja sitä on käytetty.
Kahden vuoden monikertaviisumi edellyttää, että matkustajalla on ollut aikaisemman kahden vuoden kuluessa kaksi (2) vuoden monikertaviisumia.

Viisumeista pitää olla kopio anomuksen liitteenä tai ne voivat olla voimassaolevassa passissa.
Eli jos on mennyt passi vanhaksi ja ne nykyään ottavat sen pois Poliisilaitoksella uutta hakiessa,
MUISTA OTTAA KOPIOT VIISUMEISTA!

Ja nämä ohjeet pätee, hakee sitten viisumia mistä tahansa.

26

2759

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • passporta

      Jos passi menee vanhaksi ja viisumi ei, ei passia tarvi luovuttaa poliisilaitokselle. Kannattaa siis hakea uutta passia jo hyvissä ajoin.

    • vanha passi pois

      Kyllä se passi pitää luovuttaa siinä vaiheessa kun hakee uuden passin näin se menee.. < Minulla on vanhoja passeja pari kpl vuosien takaa mutta nyt ei saa vanhaa passia mukaan vaikka kuinka selittelet näin on säännöt nykyään.

      • huhtikuun koettu

        Kannet ja varsinainen tietosivu valokuvineen yms. otetaan pois.Viisumisivut leimoineen saa pitää jos haluaa.


      • 2v kulttuurivisa
        huhtikuun koettu kirjoitti:

        Kannet ja varsinainen tietosivu valokuvineen yms. otetaan pois.Viisumisivut leimoineen saa pitää jos haluaa.

        Taitaa olla poliisilaitosten välillä sitten eroja. Minulla vietiin koko paska, ja vaikka kuinka ruinasin niin ei onnistunut saada kuin kopiot viisumisivuista. Siru on siellä... näin selittivät...


      • samma här
        huhtikuun koettu kirjoitti:

        Kannet ja varsinainen tietosivu valokuvineen yms. otetaan pois.Viisumisivut leimoineen saa pitää jos haluaa.

        Näin oli myös minulla Joensuussa.


      • iys
        samma här kirjoitti:

        Näin oli myös minulla Joensuussa.

        itse sain kanssa maaliskuussa vanhan passin reitettynä takaisin. Liekkö sen takia, että oli vanhan mallinen eli siruton?


      • passportz
        2v kulttuurivisa kirjoitti:

        Taitaa olla poliisilaitosten välillä sitten eroja. Minulla vietiin koko paska, ja vaikka kuinka ruinasin niin ei onnistunut saada kuin kopiot viisumisivuista. Siru on siellä... näin selittivät...

        oliko viisumi vielä voimassa?


      • huhtikuun koettu
        iys kirjoitti:

        itse sain kanssa maaliskuussa vanhan passin reitettynä takaisin. Liekkö sen takia, että oli vanhan mallinen eli siruton?

        Sirupassi oli ja viisumi oli voimassa.Hain vain uuden passin ja uuden viisumin koska viisumi ol kesällä loppumassa ja passi taas menossa umpeen joten en olisi siihen passiin saanutkaan vuosiviisumia.Ja tämäkin joensuussa.


      • Ei niin...

        Passi pitää luovuttaa siinä vaiheessa, kun hakee uuden passin valmiina. Passin toimitusvaiheessa hakijalle jää entinen passi. Se on tärkeää, koska kansalaisen ei tarvitse koskaan olla ilman passia.
        Passin hakuvaiheessa passissa saattaa olla voimassaoleva viisumi, jota voi käyttää hakuprosessin aikana.


    • kelpaa eiiii

      Ompa skumma että jossakin antavat vanhan vielä passin takas ??? " irtoviisumilla" ei kyllä mitään tee se on ainakin varmaa. Kohta on taas täällä joku VARMA tietäjä kertomassa kaiken tietonsa kuinka hänellä kelpaa jne....

    • Passit ja tiketit

      Kyllä se niin on että entinen passi jää polliissille kun uuden käyt hakee ja viisumin kait voi siirtää uuteen passiin ,mutta taitaa olla helpompi hakea uutta viisumia uuteen passsiin.? Kannatas varmaan miettiä kun hakee uutta monikerta visaa että milloinka passi menee vanhaksi ja viisumi jää voimassa olevaksi. Parempi vaan hakea uutta passia samalla kertaa

      Puoli vuottahan pitää passin olla voimassa viisumin päättymisestä, mikähän sääntö tämäkin lienee??
      Todellakaan sillä irtoviisumi sivulla ei ole muuta kuin muisto tarkoitus.

      • oera

        lappeenrannasta sai passin takaisin. Tänä vuonna. Tietosivu oli vain reitetty. Passi oli vanhan mallinen. Viisumi oli voimassa.


    • älkääpuhukopaskaa

      Passin saa takas normaali ihminen.

      • svetulka

        Helsingissä passin sai takaisin,siru leikattiin tietosivun oikeasta reunasta irti.


      • 222
        svetulka kirjoitti:

        Helsingissä passin sai takaisin,siru leikattiin tietosivun oikeasta reunasta irti.

        Tästä vanha-passi-asiasta on intetty muillakin palstoilla, koska joidenkin on vaikea uskoa, että eri puolilla Suomea on eri käytännöt.


    • päärynä25

      Venäjän kahden vuoden monikertaviisumi

      hintakilpailu jo näkyy olevan, niin hinnat tippuu alas, jeees:)
      Yhdellä sivustolla lukee, että voi pyytämällä saada alennukstakin. Soitin 040 5085013 numeroon ja tinkimällä sain:) sivustolla voi muuta hyödyllistä infoa hyödyntää www.business-expedition.com

    • Veronikan pisnekset

      Näkyy olevan Pisnes visa ja jos ei ole oikeita pisneksiä niin jätä ottamatta , voi käydä mitätöinti kun tulee tarkastus .. itse päättää riskeistä joka pisnes visala matkustaa ilman oikeita toteen näytettyjä pisneksiä...
      Mulla on 2 v kulttuuri visa meneekö tälläkin kult.. tuurilla vai ei sen näkee sitten

      • Jean Sibelius II

        Minä otin Veronicalta 2 vuoden business_viisumin. Kun oikeita bisneksiä ei Venäjälle ollut, niin hän oli tonkinut poikani vanhoja bisneksiä jostain netistä ja ehdotti tai suorastaan vaati käyttämään sitä. Eli hän rukkasi jo konsulaatin sivulle tekemääni hakemusta, enkä nyt tiedä, mitä bisneksiä hän on mulle sinne kirjoitellut.

        Lipsautti kyllä jossain vaiheessa, että kun venäl. vaimollani on asunto myös Venäjällä ja asuu osan ajasta siellä, mulla olisi ollut oikeus ilmaiseen viisumiin. Että melkoista sävellystyötä tämä viisumin haku...


    • Visastelija

      Kulttuurivisa ei ole sen "turvallisempi" kovassa tarkastuksessa kuin bisnesvisakaan ellei ole esim. järjestämässä näyttelyitä, konsertteja tms. tai pitämässä yllä yhteistyötä kulttuurijärjestöjen kanssa. Pelkkä kulttuurin katselu on turismia. Toki sitä voi kulttuuriyhteistyön ja bisnesten lomassa myös harjoittaa. Tärkeintä on että merkitsee migraatiokorttiin sen matkan tarkoituksen, joka viisumissa lukee ja sanoo sen, jos kysytään. Kumpaakin viisumia varten matkatoimisto tai muu agentti järjestää kutsun venäläiseltä organisaatiolta, mikä "näyttää toteen" matkan tarkoituksen.

    • kaakon kulmalta

      ei ole olemsaa turisti viisumia ja mitään kovaa tarkastelua ei suoriteta kulttuuri viisumin kohdalla toisin kuin näitten busines viisastelijoiden kohdalla

    • Visastelija

      On olemassa turistiviisumi, joka tosin myönnetään vain kerta- tai kaksikertaviisumina. Monikertaviisumi edellyttää "delovaja" -tarkoitusta (eli siis ns. asioilla oloa) eli bisnestä tai kulttuurivaihtoa viisumissa kutsujana ilmoitetun tahon kanssa. Nämä siis ovat matkatoimistoviisumeiden kohdalla keksaistuja ja aivan yhtä laittomia.

    • höpötihöpi hohaijaa

      Entäs sitten kulttuuri viisumi ? mitäs tää sitten on, mitä se edellyttää että saa monikrta viisumina??
      Eikös ole niin että melkein kaikki matkakohteissa käynti tai ystävien kanssa tutustuminen on kulttuuria.
      businesvisassahan kait pitää oikeesti olla tekemisesissä busnisyrittäjän kanssa ja ainakin viimeistään silloin kun pitää reksiteröityä koska silloin maksun suorittaa kutsuja taho!

      • haratsoo

        Pitääkö tosiaan olla käynyt Venäjällä vuoden sisään ennenkuin saa vuosiviisumin? Olen pari kertaa käynyt ryhmäviisumilla, pari vuotta viimeisestä aikaa.


    • Venäjällä kävijä

      Kyllä saa vuosi viisumin, itselläni oli useampi vuosi väliä ja kyllähän tuo vuosi viisumin silti sain.

    • tankittayteen

      Mistä vuosiviisumi halvimmalla?

    • hfge4

      up

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe