Mikä kaikki nykyisissä lastenkirjakerhoissa on ihan pyllystä?

Lastenkirja-Lasse

Tervehdys,

Olen vaimoni kanssa kehittämässä ihan uudenlaista lastenkirjakerhoa täysin puhtaalta pöydältä. Haluamme luoda maksimaalisen lisäarvon asiakkaillemme ilman kusetuksia ja koukutuksia.

Arvostaisimmekin nyt suuresti ihmisten brutaalin suoria näkemyksiä siitä, mikä nykyisissä lastenkirjakerhoissa on ihan syvältä ja mikä hyvää?

Kaikenlaiset kommentit maan ja taivaan väliltä ovat tervetulleita. Rehellisyys on pääasia.

7

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meemuska

      Kuukaudenkirjat automaattisine lähetyksineen ja perumisten muistamiset on huonoin asia. Hyvä ja monipuolinen valikoima kirjoja on positiivista. Nykyiset kirjakerhot ovat keskittyneet liikaa yhden kustantajan kirjallisuuteen.

    • Jh

      Itse tykkäisin jos kirjat olisivat monipuolisempia. Siis tarkoitan ettei kaikki kirjat olisi esim pelkästään disney kirjoja vaan myös suomalaisten kirjailijoiden kirjoja. Minit kirjakerhon kirjat ovat esimerkiksi yleensä aina jotain disney aiheisia. Tuo tosiaan ainakin minit kirjakerhossa ärsyttää kun pitää aina muistaa perua se kerhopaketti jos sitä ei halua. Eli olisi hyvä, että kirjoja voisi vaikka aina halutessaan tilata, ettei niitä tyrkytettäisi.

      • Lastenkirja-Lasse

        Hyviä ajatuksia...

        Tuo perumisen vaiva/rasite taitaa olla selvästi yksi isoimmista kipu pisteistä perinteisissä lastenkirjakerhoissa. Vastaavaa palautetta olen saanut myös sukulaisiani haastatellessa. Selvästi esiin nouseva teema.

        Toinen selvä pointti tosiaan on tuo monipuolisuuden toive ja totta tosiaan suomalaisten kirjojen arvostus ja kannattaminen.

        Miltä nämä kuulostaa?

        1. Kätevä tilausjärjestelmä?
        2. Hyvät kirjavinkit?
        3. Monipuolinen tarjonta?
        4. Vapaaehtoinen ostaminen?

        Lisää vaan mielipiteitä. Suoraa tykitystä vaan...


      • lukeva isoisä
        Lastenkirja-Lasse kirjoitti:

        Hyviä ajatuksia...

        Tuo perumisen vaiva/rasite taitaa olla selvästi yksi isoimmista kipu pisteistä perinteisissä lastenkirjakerhoissa. Vastaavaa palautetta olen saanut myös sukulaisiani haastatellessa. Selvästi esiin nouseva teema.

        Toinen selvä pointti tosiaan on tuo monipuolisuuden toive ja totta tosiaan suomalaisten kirjojen arvostus ja kannattaminen.

        Miltä nämä kuulostaa?

        1. Kätevä tilausjärjestelmä?
        2. Hyvät kirjavinkit?
        3. Monipuolinen tarjonta?
        4. Vapaaehtoinen ostaminen?

        Lisää vaan mielipiteitä. Suoraa tykitystä vaan...

        Miten tämä eroaa kirjojen normaalista verkkokaupasta ja mikä etu on asiakkalle ajattelemastasi kerhosta.


    • ex-kerhoilija

      Kuukaudenkirja-systeemi ei minusta välttämättä ole huono asia, siitähän kirjakerhoissa juuri on kyse. Mutta monissa kirjakerhoissa on sitten vielä lisävaatimuksia kuten että jos peruutat liian monta kirjaa vuodessa niin sinut heitetään ulos koko kerhosta ja jollet osta niin ja niin montaa kirjaa täydellä hinnalla niin et voi erota kerhosta. Noissa ukaaseissa on jo sen verran ikävä maku että olen moneen kerhoon jättänyt sen takia liittymättä. Kerhosta tekee mukavan se jos siitä puuttuu tuollainen minimiostovelvollisuus.

      Olin aiemmin jonkin aikaa vau-kirjakerhossa ja siinä toteutui monet toiveistani eli ei minimiostopakkoa, kerhojäsenyyden voi laittaa joksikin aikaa katkolle jos tuntuu rasittavalta se pakettien peruminen, kuukauden kirjasta sai vähän tietoa jo etukäteen ja sitten kirjat olivat vielä ihan kivojakin, tykkäsin ainakin kuvituksista. Syy miksi lopetin kerhoilun oli se että kirjat oli jotenkin kökösti suomennettuja eli laatu ei ihan vastannut odotuksiani. Siksi mieluummin ostaisinkin ihan jotain laadukasta kotimaista lastenkirjallisuutta enkä huonosti käännettyä ulkomaista. Toki käännettykin VOI olla ihan laadukasta! Mutta kun lastenkirjoja juuri luetaan lapselle ääneen niin silloin jokaisen runonpätkän pitää rimmata ja kaikkien sanojen pitää tulla jotenkin luontevasti suusta ulos.

      Ja yksi juttu on tietysti hintakin. Esim tammen kultaiset -kerho kiinnostaisi muuten mutta kun samoja kirjoja saa halvemmalla jokaisen prisman hyllystä niin miksi tilaisin niitä kerhon kautta...

    • jeeppipool

      Olen kolmessa eri kirjakerjossa:

      Prinsessa kerho: Kerran kk tulee paketti, jossa disney prinsessa aiheisia kirjoja. 2,5v tyttöni tykkää kirjoista tosi paljon. Kirjakerhon hyviä puolia on se, että ovat suht edullisia ja kauniita kuvineen. Huonoja puolia en keksi.

      Vau esikoulukerho: Joka kuukausi tulee aakkoskirja, joka kirja eri kirjaimesta. En oikein tykkää, mutta varmaan kerään kaikki kirjaimet ja sitten lopetan kerhon.
      Kirjat on tehty tarinamaisesti, pienellä tekstillä. Ei niinkuin olisin halunnut, eli : iso teksti, helppo ymmärtää lapsen, ja hauskoja värejä ja kuvia. En pidä paljoakaan kyseisestä kerhosta.

      Lasten Parhaat kirjakerho: Huono puoli heti ekana on se, että puoli vuotta täytyy olla kerhossa. Vaikkei mitään ostaisikaan. Hyviä puolia en vielä osaa sanoa, kun eka paketti vasta tullut. Siinä tuli jotain julisteita, reppu ja joku pieni kirja.

      Tosi hyvä kirjakerho johon minä haluaisin liittyä on, sellainen jossa laatuun panostetaan. Jos maksan yli 20e kuukaudessa, haluan, että kirja on laadukas. Esimerkiksi juuri suomalaisia kirjoja, ei aina niitä samoja disneyn kirjoja..
      Kauniit kuvat ja esimerkiksi vanhat kunnon paksut satukirjat olisi ihania. Joissa monia kuvia ja monta satua yhdessä kirjassa.
      Lisäksi kurkistuskirjat ovat kivoja pienille lapsille.

      Kirjakerho olisi hyvä jos kk maksu ois aina alle 20e, silloin ei tuntuis niin pahalta maksaa sitä jos saa hyvää laatua.

    • kirjakerhoa harkinnu

      Kirjakerhossa olis mielestäni tärkeää asiakkaan tietää jo liittymisvaiheessa minkälaisia osto-odotuksia heiltä toivotaan, minkälaisia kerhopaketteja on luvassa ( Ei siis välttämättä tarvi tietää tarkalleen tulevien kirjojen nimiä, mutta vois tietää, että parissa seuraavassa paketissa on molemmissa vaikka kaksi kirjaa ja lelu. Toinen paketeista on tyttömäisempi ja toinen poikamaisempi) ja mitä ne maksaa. Siis, että kauppias on myös täysin rehellinen.

      Osto-odotuksista vielä sen verran, että Lasten oma kirjakerho Minit mainostaa, että ei ole ostovelvoiteita, mutta ensimmäisen 9,9e maksavan näytepaketin saavuttua asiakas saa vasta ensimmäisen kerran nähdä kerhon säännöt. Ja niissä sanotaan "Myös kerho voi erottaa jäsenen maksamattomien laskujen, jatkuvien perättäisten palautusten tai muiden väärinkäytösten takia".

      Eli siis Kirjakerho Minit pitää väärinkäytöksenä sitä, että jatkuvasti perättäisesti palauttaa kerhopaketteja, mutta kuitenkin mainostaa, ettei ole ostovelvotteita. Silloinhan se on vale, ettei ole ostovelvoitteita. Tällaisia valeita en haluaisi kirjakerholta. Minit kirjakerhoon on kuuluttava kuusi täyttä kuukautta ennen kuin voi erota.

      Jo ennen kuin ensimmäistäkään pakettia on saapunut kotiin, haluaisin tietää, että on olemassa sellainen sääntö, etten voi jatkuvasti perättäisesti palauttaa kerhopaketteja. Haluaisin ostajana siis tietää kerhon säännöt ennen kuin liityn siihen tai saan mitään paketteja kotiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5088
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3337
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1010
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe