Siemens pesukone on surkea !

VSOP

Jouduin viime syksynä ostamaan uuden pesukoneen yli 10 vuotta hyvin palvelleen Boschin (päältätäytettävä) tilalle. Tuli kyllä tehtyä huono ostos, vaikka ilmeisesti Siemens ja Bosch ovat saman valmistajan tuotteita (?). Tämä S. on ensinnäkin edestätäytettävä eli aina on tyhjentäessä osa pyykeistä lattialla. Toisekseen varmaan joka 3. kerralla linkous ja vedenpoisto eivät toimi vaan pyykit jäävät märkinä veteen. Ja huom ! nukkasihti on aina tyhjennetty eikä putkessa ole tukosta. En ymmärrä miksi tekee tuon, vaikka aina on suunnilleen sama määrä pyykkiä eikä suinkaan täyteen sullottuna. Siinä sitten otat märät vettävaluvat pyykit ensin pois ja sitten vedet tyhjennettävä nukkasihti avaamalla, kun ei edes vedenpoisto-ohjelma toimi ! En ymmärrä miksi se jokin tasapainotusjuttu on tässä uudessa koneessa niin päin mäntyä ja tarkka, ettei saa lingottua normaalia määrää pyykkiä ! Ja sen lisäksi esim. 60 asteen ohjelma kestää melkein 2,5 tuntia ! Haloo, ennen sentään meni reilussa tunnissa. Kyllä kaduttaa tämä ostos...älkää siis ostako Siemensiä, jos haluatte säästyä em. ongelmilta !

35

21433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siiimensssssi

      ei ole koneen vika jos pyykit tippuu lattialle purettaessa kuormaa. Vedenpoistossa on joku ongelma, takuu korjauttaa sen, jos on koneesta jouhtuva. Jos koneesta riipumaton poisto-ongelma joudut maksamaan korjauksen. Nykyiset säästävät koneet pesevät kauan joten olisi pitänyt korjauttaa vain vanha bochi.

      • VSOP

        Kiitos kommenteistasi, mutta tiedän kyllä tuon kaiken mainitsemasi. Paitsi tuota pesuajan pituutta...ihme juttu, mitä järkeä on tehdä ohjelmia noin pitkiksi. Vesi kyllä poistuu sitten ja linkous toimii, kun otan pyykit ensin ulos ja linkoan pienissä erissä kerrallaan. Mutta minusta se on kyllä aika typerää, jos kone ei normaalin kokoista pyykkierää pysty aina linkoamaan...halusinpahan vain tuoda asian esiin, jos joku harkitsee Siemensin ostamista...harkitkaa uudelleen...


      • Valinta huolella
        VSOP kirjoitti:

        Kiitos kommenteistasi, mutta tiedän kyllä tuon kaiken mainitsemasi. Paitsi tuota pesuajan pituutta...ihme juttu, mitä järkeä on tehdä ohjelmia noin pitkiksi. Vesi kyllä poistuu sitten ja linkous toimii, kun otan pyykit ensin ulos ja linkoan pienissä erissä kerrallaan. Mutta minusta se on kyllä aika typerää, jos kone ei normaalin kokoista pyykkierää pysty aina linkoamaan...halusinpahan vain tuoda asian esiin, jos joku harkitsee Siemensin ostamista...harkitkaa uudelleen...

        Itellä oli Siemens 25 vuotta, sama peli pyykkäsi parhaimmillaan 6-henkisen, urheilevan perheen kamppeet. Kerran korjattiin välissä, joku pikku vika.
        Kun se sanoi sopimuksen irti, korjaaja kehotti vaihtamaan merkkiä - sanoi, ettei niitä enää tehdä tommosiksi.
        Ostin Boschin ja olen tyytyväinen. Normaaliohjelmat on oikeesti älyttömän pitkiä, mutta vehkeessä on mahdollisuus lyhentää aika puoleen. Ja mix-ohjelma, johon voi panna sekalaisia kamppeita eikä kestä ku tunnin. Lämpötilan kun voi itte valita, niinse on siinä.


    • Ffjjbd

      Meillä siemens ja on aivan paras!

      Aiemmin ollut bosch (joka oli kyllä myös hyvä), aeg ja gorenje.

      Ehdottomasti Siemens

    • pesuboy123123

      HMMM. Jäi kummastuttamaan toi että kone jättää vedet koneeseen pesun loputtua. Tyhjentääkö kone vedet pois pesun aikana?
      Jos kyllä, vedenpoisto toimii normaalisti.
      Jos ei, niin joko pumppu rikki tai joku tukos jossakin tai sit ohjelmakortissa vikaa.
      Koneessa voi olla myös ns. veteen jättö ohjelma jolloin kone jättää pyykit veteen pesun lopussa.
      Jos pumppu toimii esim. tyhjennys ohjelmalla niin silloin vika ei ainakaan ole pumpussa.
      Testailua, kokeilua, seurailua, sillä se vika selviää.
      Kyllä koneen pitäisi jaksaa lingota normi määrä pyykkiä. Jos ei jaksa täyttä konetta lingota niin sit on vika kyll jossain.

    • xuratta

      Muutama asia on huomattava:
      1. jos pyykki on kovin raskasta ja yksittäisiä kappaleita, tasapainovahti ei anna koneen paukuttaa itseään rikki eli silloin linkous ei toimi.
      2. pyykkiä tulee olla riittävävästi muttei liikaa, jotta kone linkoaa kunnolla-tämän oppii ajan kanssa. Päältä täytettävään verrattuna pyykkiä menee enemmän-varsinkin jos on 8 kg kone. n. puoliväli ikkunasta ja vähän yli nyrkkisääntö.
      3. Pesuajat on kaikissa koneissa älyttömät. Siemensissä on speedperfect-nappi jolla voit pestä puoli koneellista puolessa ajassa-kätevä juttu varsinkin hiukan likaantuneiden kanssa. Linkoaminenkin sujuu paremmin-tosin tulos ei ole yhtä kuiva kuin normiohjelmassa.

      Boschissa on kieltämättä nykyään paremmat ohjelmat kuin Siemensissä-allergikon kannalta.

    • Bosch ist am besten

      Meillä on uusi Siemens, ikää alle 2 kk ja paras pyykkikone ikinä:
      8 kg vetoisuus, edestätäytettävä (tää on ainoa miinus), 1400x linkous, voi pestä siliäviäkin 60 asteessa (aiemmassa ainoastaan 40 tai 30 asteessa), voi valita siliäville linkouksen jopa 1200x. - tästä ominaisuudesta on apua kun pesee lakanoita, eivät ole niin rypyssä kun ohjelma loppuu.

      Tää kone on tasapainotettu todella hyvin, ei liiku paikaltaan yhtään linkouksen aikana - mies tasapainotti sen lattialla maaten vatupassia apuna käyttäen eli kiitos hänelle. Varmaan raaka kananmuna pysyis koneen päällä ehjänä, ei putoaisi lattialle.
      Ja kone ilmoittaa näytössä ohjelman keston sekä äänimerkillä sitten kun pyykit saa ottaa koneesta, luukkua aukeaa silloin, ei tarvi kytätä.

      Löytyy lyhyitä ohjelmia esim. 40 asteessa kesto 45 minuuttia ja tämä ei ole mikään silkki/villaohjelma, pisin 2,5 tuntia 60 asteessa mutta juuri tällä speedperfectillä senkin saa lyhenemään noin tunnin mittaiseksi.

      Edellinen pyykkikoneeni oli Upo (kesti 2,5 v), sitä edeltävä Electrolux (kesto lähes 8 v lapsiperheen pyykkinpesua n. 7-8 koneellista viikossa) ja ensimmäiseni oli sekin Siemens, se kesti toistakymmentä vuotta (ensimmäiset 5 vuotta kahden aikuisen pyykkiä, sen jälkeen 8 vuotta lapsiperheen pyykinpesua 7-8 koneellista viikossa).

      • JärgiGäteenNy

        Ei liity alkuperäisen kysyjän tilanteeseen, mutta uteliaisuudesta: Mihin ihmeeseen tarvitset 1200 - 1400 kierroksen linkouksia? Meillä on noita joissakin käyttöpaikoissa ollut, mutta emme ole käyttäneet (säästääksemme sekä pyykkiä että konetta). Nykyisin puolitan 800 kierroksen linkouksenkin melkein aina, eli 400 on yleisin linkousnopeus meillä.


    • DigiHeikki

      Meillä on vanha Siemens päältätäytettävä, ikäluokka n. 15 v?, ehkä jopa 20 v. Toimii edelleen moitteettomasti. Linkousvakauden toteamiseksi on hyvä testi laittaa täyden linkouksen alkaessa savuke pystyyn koneen päälle. Jos ei kaadu koko linkouksen aikana, on kone hyvin tasapainossa.
      Toivottavasti koneella "ajaa" vielä jonkun vuoden, eivätpä taida uudet koneet olla aivan samaa tasoa, ainakaan kestävyydeltään?

    • Late (ei Lapista)

      Meillä sama juttu. Vaimo on aivan hiilenä, kun surkeilla käyttöohjeilla ei saa ääniä pois. Malli on Wm 12E. Märkää pyykkiä ja pitkä pesuaika. Mökillä meillä on Whirpool
      sixth sense ja pesee tosi hyvin, Siinä vain luukun kiinnitys on huonompi kuin Siemensissä. Kyllä tässä viimeisen kolmenkymmen vuoden aikana ollaan tultu sellaiseen tulokseen, että kierrämme ainakin halvimman pään Siemens ja Bisch koneet kaukaa.

    • vanha hyvä

      Meillä sivustatäytettävä Siemens,ei mitään valittamista,kohta 10 vee tehnyt hommansa moitteetta. Se vain on niin, että mitkään nyky koneet ei kestä ,oli merkki kuinka hyvä tahansa... sillä tavalla tehdään myyntiä,2 vuotta ja POKS!

    • Kehityskehittyy

      No ei ne nykykoneet maksakaan enää juuri mittää. Aikoinaan kun ostin eka koneen, siihen meni 1,5 kuukauden palkka. Nyt nuo koneet maksaa 300 eurosta ylöspäin. Ei ne voikaan olla yhtä hyviä. Eikä tartte.

    • JärgiGäteenNy

      Et voi oikeasti olla niin yksinkertainen, että yleistät oman, yhden mallin kokemuksesti koko merkkiin, ja vieläpä osittain kyseenalaisin perustein (come on, sivustatäytettäviä on iät ajat ollut kaikilla merkeillä, se on valintakysymys eikä mikään negatiivinen yleisominaisuus). Etkö tiedä, että jokaisella merkillä on samaan aikaan myynnissä yleensä n. 10 eri mallia ja 10 vuoden sisällä näitä eri malleja kertyy joka merkille varmaan 50. Ei koko merkkiä voi sen perusteella dissailla.

      Reilussa tunnissa meneviä ohjelmia kyllä voi löytyä (löytyy myös 15, 30 ja 45 minuutin ohjelmia), mutta kunnollinen puuvillaohjelma (olipa 60°C tai 95°C) kestää kyllä useita tunteja jokaisessa koneessa.

      Vedenjäämisjuttu kuulostaa siltä, että laitat sen toiminnon tietämättäsi päälle, onko ohjekirja hyvin luettu ja ymmärretty? Tai sitten siinä on vika, jonka takuu korvaa, näitä vikoja ilmenee varsinkin nykyaikana satunnaisesti kaikilla merkeillä. Koko koneen kestoikänä on nykyisin 5 vuotta jo tyydyttävä, eivät nämä nykylaitteet kestä 25 vuotta kuten esim. vanha Hooverimme.

    • Joissain koneissa on " helppo silitys" toiminto joka saattaa jättää pyykit veteen eikä tee loppu tyhjennystä ja loppulinkousta.
      Älä siis käytä helppo siitys toimintoa niin kone suorittaa ohjelman normaalisti.

    • siementääkö

      Itsellä sivustatäytettävä, integroitu Siemensin pesukone, joka toimii erittäin hyvin - ei jätä pyykkejä viimeiseen huuhteluveteen eikä sen ohjelmatkaan kestä tuntikausia. Itseasiassa ohjelmavalikossa on kaksi powerwash-ohjelmaa - toinen vie noin 15 minuuttia (30 astetta) ja toinen tunnin (60 astetta). Normaali puuvillapesuohjelmakin (60 astetta) lisähuuhtelulla vie aikaa alle 2 tuntia (noin tunti 45 minuuttia).

      Sivustatäytettävissä on nykyään isompi luukku kuin koneissa oli aikoinaan, mutta silti koskaan ei pyykki ole tullut lattialle luukkua avattaessa. Käytän myös muovista koria luukun alla tyhjentäessäni rummun sisällön pesun päätteeksi.

      Minulla ei ainakaan ole mitään huonoa kokemusta Siemensin koneesta - toimii kuten sen olettaakin toimivan ja pyykistä tulee puhdasta ja riittävän kuivaa.

    • inssi'

      Meilläkin oli aiemmin Bosch, joka oli surkea räpistys. Kaksi kertaa korjattiin takuuseen: moottorin hiilet ja ohjauspaneeli. Kolmas kerta olisi ollut, kun takuuaika oli mennyt umpeen. Ei korjattu enää.

      Nyt meilläkin on Siemens ja mitä ihmettä, ihan samaa vikaa oli meidänkin koneessa. Pyykki jäi märäksi ajoittain. Lisäksi kone alkoi haista, kun sinne jäi aina vähän vettä. Meillä ongelma oli se, että poistoletku oli yhdistetty seinässä olevaan letkukaraan. Tämä johtaa siis lattiakaivoon. Mutta se on liian korkealla Siemensin poistopumpulle. Kun poistoletku laitettiin lavuaariin, joka on noin 40 senttiä alempana, niin kaikki ongelmat poistuivat.

      • kyllästynyt

        Meillä siemens iq700 jättää usein vedet koneeseen, nukkasihti niin tiukassa että hajosi kun avasi ja nyt hajosi luukun kahva. Nyt meni hermot!!!!


      • kyllästynyt kirjoitti:

        Meillä siemens iq700 jättää usein vedet koneeseen, nukkasihti niin tiukassa että hajosi kun avasi ja nyt hajosi luukun kahva. Nyt meni hermot!!!!

        Harmillinen juttu.

        Osta Miele. Kallishan se on, mutta kerran se vaan kirpasee.


      • r3rr2

      • Anonyymi
        tattiaivo kirjoitti:

        Harmillinen juttu.

        Osta Miele. Kallishan se on, mutta kerran se vaan kirpasee.

        Meillä oli ennen Miele. Erittäin hyvä kone ja toimi hyvin lähes kaksikymmentä vuotta. Nukkasihti oli helppo tyhjentää ja putsata. Lopulta siinä ilmeni sellainen vika että se "hyppi" paikaltaan ja huuhteluvaiheessa pesurumpu "paukahteli" ikäänkuin jokin siinä olisi ollut sijoiltaan. No, se meni vanhuuden piikkiin, olisimme ostaneet edelleen saman merkin mutta hinta hirvitti. Viisi vuotta sitten hankimme Siemensin mallin iQ500, on toiminut hyvin runsaasta käytöstä huolimatta. Ihmettelen vain sitä hanan kuvaa ja piippausta kesken huuhteluiden...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä oli ennen Miele. Erittäin hyvä kone ja toimi hyvin lähes kaksikymmentä vuotta. Nukkasihti oli helppo tyhjentää ja putsata. Lopulta siinä ilmeni sellainen vika että se "hyppi" paikaltaan ja huuhteluvaiheessa pesurumpu "paukahteli" ikäänkuin jokin siinä olisi ollut sijoiltaan. No, se meni vanhuuden piikkiin, olisimme ostaneet edelleen saman merkin mutta hinta hirvitti. Viisi vuotta sitten hankimme Siemensin mallin iQ500, on toiminut hyvin runsaasta käytöstä huolimatta. Ihmettelen vain sitä hanan kuvaa ja piippausta kesken huuhteluiden...

        Tuo hanan kuva ja piippaus kesken huuhteluiden voi olla ohjelmabugi tai sitten kone on liian hätäinen odottaessaan veden tuloa rumpuun, jos putkiston paine on alhaisempi.


    • Samaa tavaraa

      Eiköhän tuo Siemens ja Bosch ole samaa tavaraa eri paketissa.
      Kaikissa uusissa koneissa on pitkät pesuohjelmat. Valinnaisesti voi lyhentää ohjelmia ja käyttää pikaohjelmia. E

      • ei ikinä

        Samaa voi sanoa Upon 2600 Pesukarhusta,hankittiin lokakuussa 2013 ja nyt vaihtoon moinen romu täysin yli mainostettu metelin pitäjä pesuohjelmat sekaisin.Kierrän kaukaa kesken kehityksen romut


    • Siemensgunther

      Siemens on taas lahjonta skandaalissa, tällä kertaa Monacossa. Moneskohan kerta tämä nyt 2000 luvulla ko yritykselle jo on?

    • Siemenskoneita

      17 vuotta vanha Siemens kone meni nyt vaihtoon ja uutta Siemensia hankitaan. Pessyt hyvin kaikki nämä vuodet paitsi ihan viimeisin vuosi jolloin linkous välillä jumittui. Siemensin muutkin kodinkoneet meillä eikä mikään ole ollut huono valinta. Maanantaikappaleita voi varmaankin olla joka merkistä joten ellei toimi kunnolla niin palauta/korjauta takuu ajan sisällä.

    • vaatteet_sucks

      Ostin altatäytettävän mulinex yleispesu koneen, ja täytyy sanoa että olen katunut, koska pyykin laittaminen koneeseen ja myös poissaaminen on tosi hankalaa.

      En kyllä ymmärrä miksi edes käytän vaatteita, koska ihmistä ei ole luotu vaatteita kantamaan! Mutta ei myöskään asumaan näin pimeässä maassa. Olenkin harkinnut molinex perästä ajettavan kylpyammeen hankkimista ja seilaamista afrikan lämpimämmille maille, siell äkun vaikuttaa vapautuvan tilaa tänne pimeämpiin elin tason maihin tungun seurauksena, mutta käyhän se hyvin näinkin, päikseen vaihtoon ja vaatteet sulle lämmöt mulle!

    • Järvensivulta

      Hei,
      oletko ottanut kuljetustuet pois? Kone jopa linkosi ne päällä, mutta
      toimi huonosti ( puoli vuotta), huoltomies oli tikahtua :)

    • kierrättäjäfgh

      Käyttöohjeet on amatöörejä varten jollet ole ammattitaitoinen kotitalouskone asentaja lue käyttöohje enne käyttöön ottoa. Niin mekin teemme ammaatitaitoinen kotitalouskone asentaja

    • Siemensit_minullakin

      Pitkät pesuohjelmat johtuvat siitä, että kone vettä lämmittäessä käyttää pienitehoista veden sähkölämmitintä (vastusta) tai vain yhtä useammista, jolloin sähkönkulutus on vähäistä ja kone saavuttaa näin mainostetun alhaisen energiatehokkuusluokan esim. A .

      Pesuajan puolitusohjelmat pesevät pyykkiä yhtä tehokkaasti (pyörittävät pesurumpua yhtämonta kierrosta) kuin pidemmät ohjelmat, mutta käyttävät siis vettä lämmittäessä suurempitehoista tai useampaa veden sähkölämmitintä, jolloin vesi lämpenee nopeasti ja pyöritys voi alkaa kylmänveden oton jälkeen nopeammin ja pesuaika lyhenee.

      Siemensin ja Boschin pyykinpesukoneiden (tai muidenkin kodinkoneiden esim. astianpesukone tai kylmäkalusteet) toistensa vastaavilla ominaisuuksilla varustetut mallit ovat täysin sama kone, vain etulevyn merkinnät erona.

      Jotkut Siemensin/Boschin kodinkoneista tehdään Saksassa, jotkut muualla.

      Minulla on kaikki kodinkoneet Siemens-merkkisiä vain, kun on turhamaisen tyylikästä olla kaikki koneet samaa merkkiä, mutta tosi tyytyväinen näihin olen ollut.

      • Anonyymi

        Ai että energiaa kuluu sitä vähemmän, mitä hitaammin veden lämmittää?

        Sinä ainakin käyt hitaalla ;-D

        Todellisuudessa ne säästöohjelmat pesevät matalalla lämpötilalla. Esim. 60 °C pesu onkin oikeasti 40 °C tjsp "mutta yhtä puhdasta tulee". Matalaa lämpötilaa kompensoidaan pidentämällä pesuaikaa. Samalla kikalla kompensoidaan myös nykykoneiden pientä vesimäärää, joten pesuajat jopa 3x verrattuna 30 vuotta sitten käytettyyn.


    • Anonyymi

      IQ700 tunnistaa pyykin määrän ja epätasapainon voidakseen suorittaa linkouksen. Jos linkous ei ensimmäisellä kerralla onnistu pyörittää hetken ja yrittää sitten uudelleen. Jos tämänkin jälkeen kone on liian epätasapainoinen jättää linkoamisen tekemättä. Koneen epätasapaino voi johtuu yleisimmin pyykin liiallisesta määrästä. Mekaanisia vikoja voi olla laakereiden kuluma, iskunvaimentimien vika tai kuluneet hiilet. Nämä osat kestävät suurellakin perheellä yli 5v. Moottorin takuu 10v.

    • Anonyymi

      Jooh. Voin komppaa. Siemens on ihan hanurista. Harmittaa ostos. Takkuili heti alussa ja hiolto ei puuttunut. Juuri ruo sama vedenpoisto oglema. Ohjeet luin tarkasti ja tein kaiken ohjeen mukaan. Myös aina tarkistin että kone joka ottaa ison kg määrän pyykkiä valkopesulle niin ottaa vain 3kg erikoisohjelmille ja hienoohjelmillle vain1 kg. Kaikki noudatettu. No nyt kone ollut noin 5-6 vuotta ja lopullisedti sanomassa ittensä irti vaikka kone sai välissä jopa vuoden reilut pari vuotta lepoa lämpösessä...
      Ei nämä 2000 luvun koneet ole toimineet oikein. Edellinen oli just 10v merkkiä en muista.

      Ja ps. Joku kommentoi electroluxin toimivaksi... ainakin keittiön koneissa ei ole kestoa! Sekä leivänpaahdin vedenkeitin että se sellainen survin/blenderi mikä lie... ei kestä. Hirveetä tuhlausta maailmalle kun ei nämä koneet toimi ja hajoaa aivan liian nopeasti.

      JA! Kuka kehtaakin väittäö että takuuseen menee! Niin kyllä ne aina porsaanreijän löytää miksi joku ei mene takuuseen tms. Luistavat kuin koira veräjästä....

    • Anonyymi

      Meillä Siemens pyykinpesukone 5v vanha. Kylpyhuoneessa alkoi haista viemärin haju aina kun konetta käytettiin. Haju tuli koneen poistaessa vettä eli lavuaarista Moni kävi vikaa tarkastamassa, vasta putkimies (joka kävi toistamiseen) tarkasti pyynnöstäni veden poistoletkun jossa oli paljon pajanhajuista mönjää. Letku putsattiin, mutta edelleen haisee. Koneessa sisällä on myös paha haju, vaikka puhdistustabletteja on käytetty 90asteessa ja nukkasihti poistettu. Koneessa on haitarimaiset kapeat letkut johon mönjä tarttuu. Pitäisi osata katsoa letkujen paksuudet ja sileydet ennen ostoa. Kaikkea kanssa!

      • Anonyymi

        Vaihda pesuaine ja pese välillä 90 asteessa. Koneesi pohja on todennäköisesti täynnä savea ja poistoputki liian korkealla.


    • Anonyymi

      Ostin Siemensin IQ700 pyykkikoneen ja kuivausrummun 04/2019. Heittämällä surkein omistamani pyykkikone. Harmittaa koko ostos.

      Puuvillan pesuohjelma pitkälti yli 2 tuntia ja joissakin ohjelmissa vaikka aluksi näyttää, että ohjelman kesto esim. 1h15 min niin ohjelman edetessä aika pitenee ja pitenee.

      Pesutulos on huono. Jättää ihan peruslikaakin tekstiileihin, jotka aiemmassa edukkaammassa koneessa lähti yhdellä pesukerralla.

      Ominaisuus, jota vihaan eniten on se, että kuluttaa ja rikkoo vaatteita. Kun aloin pesemään vaatteita tällä koneella, tuli vaatteisiin huomattava määrä pesunukkaa ja värit haalenee. Olemassa olevat vaatteet kulahti hetkessä ja näyttää nukkavieruilta. Sellaisetkin vaatteet, jotka olivat olleet minulla vuosia ja vanha kone pesi ilman nukkaantumista. Olen käyttänyt vaatteille linkousta vain 800-1000 kierrosta minuutissa, vanhassa max oli 800. Ärsyttää myös vaatteisiin, etenkin paitoihin ilmaantuneet pikkiriikkiset reiät. Eräskin Marimekon paita reikääntyi toisessa pesussa. Kone kuluttaa vaatteita uskomattomalla tahdilla ja esim. pojan t-paidat joita pesen paljon, alkavat olemaan pian läpikuultavan ohuita. En ole koskaan aiemmin kokenut tällaista. Aiemmin pyykki tuoksui raikkaalle, nyt ei.

      En siis suosittele Siemensin konetta (ainakaan IQ 700 mallia) kenellekään, enkä ikinä tule ostamaan ko merkin konetta uudelleen. Manaan huonoa ostopäätöstä viikottain ja odotan hetkeä jolloin hankin uuden koneen. Ensimmäistä kertaa toivon, että kone hajoaa äkkiä.

      Saman merkin kuivausrumpu ihan suht kelvollinen, vaikka sekin on olevinaan fiksumpi kuin onkaan. Se "haistelee" pyykin kosteutta ja päättelee milloin kuivausohjelma tulisi loppua. Usein lopettaa aivan liian aikaisin, jolloin pyykki vielä todella kosteaa/märkää. Kuivaan lähinnä pyyhkeet ja alusvaatteet kuiviksi asti, kaiken muun pyöräytän vain 20 minuutin ohjelmalla, jotta saan koirankarvat irti vaatteista.

      Luulin ostavani laatua, kuinka väärässä olin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      258
      800
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe