Metsähanhi

ampukaa varpusia

Kannanhoitosuunnitelmaa suunnitellaan kannan pelastamiseksi. Muutto ja levähdyspaikoilla metsästys on ollut liian voimakasta. Pesiviä vanhoja yksilöitä on ammuttu surutta reppuun ja nyt on laskun maksun aika tullut. Hanhihan ei ole sukukypsä ennen kuin kolmantena vuonna syntymästä (kuoriutumisesta).1980-luvun hyviin hanhipoikue määriin tuskin päästään mielestäni muuten kuin täysrauhoituksella ilman takarajaa.

8

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Liian helppoa

      Pellolta kuvilta ampuminen KIELLETTÄVÄ kokonaan.

    • täysrauhoitus

      Kyllä se täysrauhoitus olisi ainoa oikea toimenpide, nuo nahkapäätökset, joissa vähennetään metsästystä tietyillä paikoilla, ei useinkaan auta asiaan.
      Jos on syytä rauhoittaa, niin silloin tehdään se kerralla ja kunnolla.

      • Kantasileäksi

        Eräkuksa ohjelma näytti taannoin miten muuttohanhen ammunta pellolta kuvastamalla on helppoa. Kaupallistamalla vielä jahtipaketteja päälle niin voidaankin pesimisalueilla metsähanhen ruokinta lopettaa kun pesivät parit on tapettu rannikolla ja pohjanmaan peltolakeuksilla.


    • Latailija

      Ainoastaan kuvilta ampuminen sallittava, että voi valita nuoria, ei pesimisikäisiä yksilöitä. Ikäänkuin hirvissä vasajahti.

      • KIINTIÖT MÄÄRÄTTÄVÄ

        No miten opettaisit kohtuuta nykymetsästäjälle ? Hei tuolla menee vielä yksi pam pam pam... Siinä meni vanhoja ja nuoria samaan läjään ja pesimisalue Hossan periltä tyhjeni yhden metsästäjän reppuun.


    • Ryynäsen Topi

      En nyt ala saarnaamaan taas kateellisille että "meillä kasvaneet lapissa ja vain meille sallitut riistalinnut ampuu k...pää eteläläiset" Tottapuhuen aika k..pää touhua se on pohjoisessakin ja surutta räiskitään mutta siihen sen enempää puuttumatta ammutaan etelässä useinmiten taigametsähanhia eli Venäläistä kantaa ja toinen metsähanhea EI SAA RAUHOITTAA!!!
      Selitys on se että yksikin täysrauhoitukseen joutunut lintulaji ei enään koskaan palaa metsästettävien listalle vaikka kanta kohoisi satoihin tuhansiin pareihin. Esimerkkinä olkoon joutsen. Sen saanti pois koskaan rauhoituslistoilta on lähes mahdotonta samoin kun merimetsojen liittäminen riistalinnustoon tai jo suomen yleisin hanhilaji valkoposkihanhi.
      Metsähanhi PITÄÄ RAUHOITTAA vaikkapa riistakeskuksen toimesta x määräksi vuosia mutta ei pois riistalinnustosta!!! Kanta kun saadaan kohoamaan niin metsästys voidaan taas sallia jossain mittakaavassa mikä ei koskaan enään onnistuisi jos luontojärjestöt rauhoittaisi linnun. Toisaalta joutsenen takia voi olla aika hankalaa hanhi kannan kasvattaminen.

      • Tiiän minnäe jottae

        Rauhoitetaan vain mutta sen on tapahduttava KOKO Suomessa. Ettei käy niin että täällä esim.Kainuussa suojellaan pesimäsuot ja poikueet tapetaan pohjanmaalla muutto matkalla.


    • erä69

      Nyt sitten ei metsästä kukaan.. Ensi vuonna voisi kokeilla seuraavaa: Riistakeskus möisi hanhi tageja n.40€ hintaan joita halukkaat voisivat lunastaa kautta varten. vaikka max 1-3kpl per metsästäjä. Saaduilla rahoilla tuettaisiin hanhitutkimusta ja kevät ruokintaa yms.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe