AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Käyttöjärjestelmän uudelleen asennus

Käyttöjärjestelmän uudelleen asennus

20 Vastausta 4 462 Lukukertaa
MITEN käyttöjärjestelmän uudelleen asennus tehdään ilman windows-LEVYÄ? En saanut mtiään levyä kannettavani mukana, ihmettelen vaan miten oikein voin tehdä sen??? Kun ei ole hajuakaan mistä aloitan. Apua!
Nykyään Windows koneiden mukana ei tule enää asennuslevyä, vaan ne pitää tehdä itse heti koneen oston jälkeen koneella olevalla ohjelmalla. näitä levyjä kutsutaan palautuslevyiksi.

Windowsin voi palauttaa täältä: Ohjauspaneeli->Järjestelmä ja suojaus->Varmuuskopioi ja palauta->Palauta järjestelmäasetukset tai tietokone->Palautuksen lisämenetelmät->Palauta tietokone sen alkutilaan

Näin siis Windows 7 käyttiksessä. Järjestelmän voi myös palauttaa F2 tai F10 painikkeella ennen Windowsin käynnistymistä. Tarkat ohjeet löytyy koneen ohjeesta.
Jaa eikö tule. No miksi mulla sitten tuli asennuslevyt mukana, ja monella mun kaverilla? Et taida tietää mistään mitään, vapunen.
No ei vaan tule.
Ei tullu mulle eikä monelle mun kaverille asennuslevyt mukana.
Et taida sinäkään tietää kaikkea, ainakaan tästä asiasta, #Victor Loser
Jaa, ettei mulle tullut asennuslevyt, vai? No onpa outo väite, ehkä itse tiedän paremmin. Sadekieli taitaa olla vähän pihalla, kaikesta. Tiedän senkin ettei markettirimpuloihin tule asennuslevyjä. Kyse olikin nyt siitä, että vapunen väittää, ettei mihinkään koneisiin tule asennuslevyä. Ehkä tämän tajuat noilla herneaivoillas.
täällä, dell inspiron 1545 koneen mukana tuli nippu levyjä, win-7 asennuslevy yhtenä niistä, en kuitenkaa mennyt kauppiaalle valittamaan asiasta ..
Riippuu koneen merkistä. Asukseen tuli asennuslevy, HP:n piti ite tehdä.
Niin. Harvoin kuluttajakoneiden mukana tulee asennuslevyä. Joskus tosin Samsungin ja Asuksen mukana voi tulla.
tulee nippu levyjä, ei ehkä niiden kaikkien halpismallien mukana kuitenkaan ..
No, heh, tulee Fujitsunkin mukana. Mistä moinen väite sikiää, oletko mukana kuluttajabisneksessä?
Pakko warettaa, kun ei asennuslevyjä tule.
Mulla on koneen kiintolevyllä RECOVERY-osio jolta uudelleenasennuksen voi tehdä. Ohjekirjassa kerrotaan että tässä painetaan uudelleenkäynnistyksessä F9 jolloin päästään uudelleenasennukseen.
Melkein kaikissa on kyseinen osio, mutta silti palautuslevyt kannattaa tehdä.. Tuttavani koneelle tuli aika paha virus, joka sekoitti koko palautusosion.. Windowsia ei siis saanut palautettua eikä levyjä oltu tehty.
Uusia Windows7 DVD-levyjä saa kaupasta hintaan n.120 - 130€. Ne ovat konekohtaisia (OEM) eli yksi per kone.
Windows XP palautus lähtee käyntiin kun koneen käynnistyessä painaa F11 nappia.
KYLLÄ NE LEVYT on aina recovery osiolla mut ne pitäs polttaa dvd levyyn, kaikissa business malleissakaan ei tule mukana prässättyjä levyjä vaan ne on poltettava. ASUS, HP merkeissä on ainakin itse poltettavia, acerissa samoin........ Asuksen pöytäkoneessa oli 5 levyä imageja joista osa on office yms. tryout lisenssejä eli toimii kuukauden pari ostamatta lisenssin erikseen.
Niin ja sen koneen merkki ja käyttis oli?

Pane googleen koneen merkki ja sana recovery. Yleisesti koneella on palautusosio, johon pitäisi päästä. Siihen on joku näppäinyhdistelmä, jota pitää painaa käynnistyksen yhteydessä. Joskus se on normaalissa Widowsin käynnistysvalikossa, johon pääsee F8:lla.

Muista, että tässä prosessissa menetät datasi, joten ota se talteen. Kiinnitä erityistä huomiota sähköpostiviesteihin ym. dataan, josta et oikein tiedä, mihin se on tallennettu. Toisissa järjestelmissä on mahdollisuus säästää data, mutta tämän toteutus voi olla huono. Esimerkiksi minun Emachines kopioi säästettävän datan, mikä luonnollisesti epäonnistuu tilan puutteeseen.
Helpommalla pääsee kun rullaa _kokonaisen_ levykuvan C asemasta heti kun koneessa on päivitykset,ajurit + tietyin väliajoin tai kone ostettu juuri.
Säästää aikaa niin maan perusteellisesti.

Esim nämä on ilmaisia ja helppoja. Maksullisissa on paremmat ominaisuudet mutta jommalla kummalla pärjää.

http://www.macrium.com/reflectfree.aspx

http://www.todo-backup.com/products/home/free-backup-software.htm
olipa aloittajalle PALJON apua
Jaha. On taas viikonloppu ja kaikenkarvaiset häiriköt ryömivät esiin koloistaan nostelemaan vanhoja viestiketjuja esiin.
Helpommalla pääsee, kun Syspreppaa (google!) winkun sitten kun se on sillä hollilla (päivitetty, kaikki sen koneen tarpeelliset ajurit asennettu, yms) kun pitääkin, niin pysyy image järjellisen kokoisenakin. Kaikki vermeetkin tuohon löytyy suoraan Windowsista.
 /   /  /  / Käyttöjärjestelmän uudelleen asennus

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta