AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Moottorin ylikuumeneminen

Moottorin ylikuumeneminen

8 Vastausta 618 Lukukertaa
Tarvitsisin vähän mielipiteitä ennenkuin otan korjaamoon yhteyttä. Ajan Mitsubishi GLXi -94 mallisella autolla. Viime viikolla ajoin töistä kotiin (n. 7 km) pienessä kiireessä, jolloin kotiparkkipaikalla huomasin että moottorin lämpö näytti punaista. Moottorista tuli vähän savua. Katsoin jäähdytinnesteet, jotka olivat loppu. Lisäsin jäähdytintankkiin vettä. Seuraavana aamuna ajoin töihin, jossa auto sammui ajoradalle ennenkuin kerkesin parkkiin. Auto ei käynnistynyt. Noin 10 minuutin päästä menin kokeilemaan uudestaan, koska paikka on melko ahdas ja sen ohi kulkee bussi. Sainkin auton käynnistymään heti ja siirsin sen parkkiin. Töitten jälkeen tarkastin öljyt ja huomasin että ne olivat melko vähissä. Ostin öljyä ja laitoin koneeseen - huomasin tosin että koneessa oli selvä vuoto jossain, sillä öljyä oli valunut koneesta. Ajoin autolla kotiin ja siitä asti se on seisonut parkissa.

Kysymys onkin, onko moottori nyt täysin rikki? Onko kannen tiiviste vääntynyt ylikuumenemisen johdosta - käsittääkseni tämä voi saada jäähdytinnesteen ja öljyn menemään sekaisin? Ymmärrän toki ettei tätä kaikkea voi tietää näkemättä autoa, mutta haluaisin ideoita. Jos tiiviste on rikki, maksaako sen korjaaminen miten paljon? Onko miten todennäköistä että moottori on päässyt jotenkin pahastikin vääntymään?
Kevytmetallimoottorit on herkkiä vääntyilemään ja tietty vaurioriski on olemassa. Hyvällä tuurilla mitään vakavaa ei ole tapahtunut ja moottori toimii niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Kun varmistaa että täytökset on kunnossa ja ajaa seuraten samalla moottorin toimintaa.

Pitkään matkaan en kuitenkaan lähtisi ennen kuin on varmistunut että mitään vauriota ei ole sattunut.

Se öljyvuoto kannattaa korjata, tai ainakin varmentaa minkä asteinen se on.
Tällaisia nesteiden ja öljyjen tarkistuksiahan ei missään nimessä kannata tehdä ennen kuin tapahtuu juuri tällä tavalla. Ja sitten kannattaa ehdottomasti kysellä jatkotoimenpiteet täältä suoli palstoilta. Saa varmaa tietoa.
Jotenkin tälläisissä viesteissä tulee mieleeni tällä palstalla monesti nähty mielipide määräaikaishuoltojen turhuudesta.
Noh se siitä.
Kannattaa nyt tosiaan tarkkailla öljyn ja jäähdytysnesteen tasoja ettei pääse uudestaan ylikuumenemaan.
Oiskohan tuossa moottorissa kenties tapahtunut jonkin asteinen kiinnileikkaantuminen kun ei lähtenyt saman tien uudestaan käyntiin..
Mitä tekemistä määräaikaishuollon tarpeellisuudella ja tarpeettomuudella tässä on? Kun vain luotetaan tehtyyn määräaikaishuoltoon, käy, kuten tässä. Letku ratkeaa, tiiviste pettää tms. ja jäähdytysneste katoaa, ei muuta kun antaa mennä vain, onhan määräaikaishuolto tehty.

Kojelaudassa on merkkivalo tai lämpömittari, jota pitää ajon aikana koko ajan seurata. Siitä näkee, kuumeneeko moottori. Valon ja mittarin toiminta ei riipu määräaikaishuollosta.
TIedoksesi että nesteet olin tarkistanut ja lisännyt n. 8 päivää ennen tätä tapahtumaa, samalla katsoin öljyt. Öljyn vuoto tuli siis vasta tämän ylikuumenemisen jälkeen. Teetkö ajoonlähtötarkastuksen aina kun lähdet ajamaan?
Koska jouduit lisäämään nesteitä järjestelmään, sinun olisi pitänyt etsiä syy, miksi nesteet häviää. Kahdeksassa päivässä on nesteet vuotaneet johonkin ja ylikuumentuminen päässyt tapahtumaan.
Kansipahvi mennyt varmasti, todennäköisesti kansi kiero.
Varsinaista sooloilua täälläkin.. Tutvot ovat tutvoja.. ^^ Mutta se siitä.

Eli tapauksessa ylikuumentuminen on ollut jo sen verran pitkällä, että jotain vahinkoa on tapahtunut joita voivat olla:

-Kannen tiivisteen palaminen.
-Kannen kieroutuminen.
-Osittainen kiinnileikkautuminen.

Nesteen häviäminen järjestelmästä kielii vaurioituneesta kannen tiivisteestä siten, että sieltä on tiivisteestä palat pois avaten väylän paltiloihin ja sieltä poistuminen pakokaasun mukana. Myös harmahko paksu puuro kertoo kasnnen tiivisteen vaurioitumisesta, joski silloin öljy ja vesi sekoittuvat keskenään.

Toivotaan nyt, että ei ole isoa remonttia edessä, muuta epäilen pahinta mahdollista, eli kiinnileikkautumista.

Siitä aiheutuu mainitsemasi äkillinen moottorin sammuminen. Osat laajenevat kuumenemisen seurauksena vähentäen osien liikkumiseen tarvittavan tilan.

ylikuumeneminen ohentaa myös öljyn niin, että sen voitelukyky häviää olemattomiin, jolloin kitka kasvaa liikkuvien osien välissä kohtalokkaaksi moottorille.

Jäähtyneenä moottori toki käynnistyy, koska lämmön aiheuttama laajentuminen on palautunut normaaliksi, jolloin osat taas liikuvat normaalisti.
 /   /  /  / Moottorin ylikuumeneminen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta