Pilliniemen Juhannus

Juhannusjuhla

Millaisia muistoja teillä on Pilliniemen Juhannuksesta? Tälläinen perinteinen tapahtuma olisi mukava saada elvytettyä Hyvinkäällä.

28

1056

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei naattikorva

      Aamupostissahan tuota menneisyyden haamua on jo väännetty viikkotolkulla.Talkootyöhön perustuvat suuret juhlatapahtumat ei enään toimi, kun kukaan ei tee talkootyötä.Eikä tuo Pilliniemi kaksinen juhlapaikka ollut ja sen voin sanoa todella kokemuksesta.Tulihan siellä käytyä, jos muualle ei ollut mahdollisuutta päästä.

    • Pilliniemi

      Niin, muistan eräänkin kerran kun siellä korkokengissä kurasessa pellossa käveltiin kun mentiin latoon tanssiin ja yleensä aina satoi. Jos oikein muistan niin siinä ladon pihapiirissä oli huimakelkka jolla sai melkoiset kyydit. En nyt muista oliko siellä mitään muuta ohjelmaa kun ne latotanssit ja se kokon poltto, porukat oli tietysti ympäripäissään. En kyllä kaipaa moista juhlapaikkaa enään takaisin.

    • yöäk Pillis

      Juu ei tarvita enää mitään Pilliniemeä.

    • Tepon Jaakko

      Jaaha, taas ovat palstan elämäntapavalittajat olleet aktiivisena asialla. :)

      Pilliniemen juhannustapahtuma pitäisi ehdottomasti saada takaisin jo siitäkin syystä ettei tällä paikkakunnalla ole tuona aikana minkäänlaista vastaavaa ohjelmaa tarjolla. Seudun yrittäjät ja kaupunki voisivat osallistua hankkeeseen ja edistää samalla paikallista yhteisöllisyyttä sekä tuoda matkailijoita pidempienkin matkojen takaa. Musiikkia, tanssia, grilliruokaa, juhannussalkoja ja kokkoja.

      Suomalaista kesäperinnettä kehiin!

      • Pillis

        Jaahas ja mistä haalit ne artistit jotka juhannukseksi saisi sinne, on meinaan niin kovat palkkiot nykyään heillä, ei kukaan nykyään tule katsomaan jotakin kurtunsoittajaa jossakin rupisen ladon nurkassa. Juhannuksena on suomi pullollaan kesätapahtumia ja toinen toisaan vetävämpiä, siinä loppuisi hyvinkään yrittäjiltä rahat jos sitä alettaisiin elvyttämään. Se on ollutta ja mennyttä aikaa se.


      • mikä teitä vaivaa?

        "Jaaha, taas ovat palstan elämäntapavalittajat olleet aktiivisena asialla."

        Joo ja sitten ihmetellään, kun kansalaisilla on paha olla.


    • purutko märkinä?

      Ai että, matkailijoita tulisi katsomaan makkaran paistoa ja juhannus salkoja.
      Mitähän ihmeen -50 lukua sinäkin vielä elät. Ja oikeinko seudun yrittäjät sinne rahantoivossa? kyllä nykyisin yrittäjätkin viettävät mielummin juhannusta, kuin värjöttelevät tyhjän panttina jossain pusikon laidassa.

      • Ei naattikorva

        Aivan oikein.Kun nuo Pilliniemen juhlat aikoinaan tulivat vuosittaisiksi juhliksi ei Suomalaisilla ollut kesämökkejä kuin muutamilla "ökyillä". Nykyisin kaikki jotka pääsevät lähtevät mökeille juhannuksena, eikä tuollaisiin "kolhoositapahtumiin" enään lähde kuin hipit, jotka menevät notkumaan omiin konsertteihinsa.Tää on todellista nykyaikaa ja museotapahtumia voi pitää erikseen.Osa niistäkin on mielenkiintoisia, mutta ei niissä koko iltaa notkuta.


    • antsa787

      Ihan samaa mieltä aloittajan kanssa! Kaikilla hyvinkääläisillä, varsinkaan lapsiperheillä ei välttämättä ole omaa mökkiä tai muuta paikkaa viettää juhannusta. Olisi tosi kiva jos hyvä perinne saataisiin elvytettyä uudestaan.

      Valittajat ja marsijat saa mun puolesta ihan vapaasti vetäistä herneet nokkiinsa ja painella niille mökeilleen syömään kaviaaria. ;D

      • Kokko 32 metriä

        Ei mitkään juhlat sillain synny että kaikki menee valmiiseen pöytään.Nuokin pilliniemen juhlat oli talkooporukan aikaansaannos.Silloisen maatalousopiston vuosikurssi käytti siihen koko alkuvuoden vapaa-aikansa.Nykyisin siihen ei lähde kukaan ja onko Hyrialla koko kurssimuotoakaan enään.Halukkaat ryhtykööt hakemaan luvat ja sopimukset sekä talkootyön ilot kuukausien ajaksi.Sadevakuutuksille pitää muistaa järkätä rahoitus.Siitä vaan toimeen itse, eikä vetää herneitä nenäänsä jos realistit kertovat nykyajan totuuksia.


      • antsa787
        Kokko 32 metriä kirjoitti:

        Ei mitkään juhlat sillain synny että kaikki menee valmiiseen pöytään.Nuokin pilliniemen juhlat oli talkooporukan aikaansaannos.Silloisen maatalousopiston vuosikurssi käytti siihen koko alkuvuoden vapaa-aikansa.Nykyisin siihen ei lähde kukaan ja onko Hyrialla koko kurssimuotoakaan enään.Halukkaat ryhtykööt hakemaan luvat ja sopimukset sekä talkootyön ilot kuukausien ajaksi.Sadevakuutuksille pitää muistaa järkätä rahoitus.Siitä vaan toimeen itse, eikä vetää herneitä nenäänsä jos realistit kertovat nykyajan totuuksia.

        Eipä täällä mitään nykyajan totuuksia ole allekirjoittaneen mielestä kerrottu. Jollakulla ammattinarisijalla vain sattuu olemaan huono päivä.


      • kuollut ja kuopattu
        antsa787 kirjoitti:

        Eipä täällä mitään nykyajan totuuksia ole allekirjoittaneen mielestä kerrottu. Jollakulla ammattinarisijalla vain sattuu olemaan huono päivä.

        "antsa 787", siitä sitten vaan keräämään talkooporukkaa kasaan, ja järjestämään juhannusjuhlaa Pilliniemeen. Ethän sinä voi olla niin tyhmä, että sormia napsauttamalla vaan kekkerit on pystyssä. Talkoot tarkoittaa samaa kuin ilmainen työ, mistä luulet sellaisen sakin löytyvän. Kukaan ei mitään tee jos ei makseta, ja hyvin.


    • Juhannus.......

      Tuolla oli aikanaan ainakin paljon porukkaa. Hyvinkäällä ei nykyisin juuri ole tapahtumia. Pilliniemen Juhannus oli vuosittainen perinteinen iso tapahtuma, joka kokosi Hyvinkääläiset ja lähipaikkakuntalaiset yhteen. Moni tuli katsomaan Suomen korkeinta kokkoa. Kyllä tanssilavoille artisteja saadaan ja juhannustanssit ovat suosittuja muutenkin. Hyvinkäältä löytyy lisäksi nuorille monia paikallisia bändejä, joista saisi esiintyjiä mukaan tapahtumaan. Nykyisin vaihtoehtona on vain Sääksin seurakunnan juhannus ja muutama auki oleva ravintola. Pilliniemessä viihtyivät niin nuoret, kun vanhat.

      • Anonyymi

        Nyt on Hyvinkäällä tapahtumia. Viime vkl oli Steel festarit, kohta Rock festarit ,Red karpetti, ym toritapahtumia,Suurmarkkinoita unohtamatta. Jokaiselle jotakin ,turha valittaa ettei Hyvinkäällä tapahdu mitään.


    • ent. eloveena

      Latotanssit oli hienot! Saksalainen motoristikin oli poikennut Pilliniemeen ja tuli hakemaan tanssiin. Oli silmät pyöreinä kun viattoman näköinen Eloveena-tyttö kaivoi taskumatin veskastaan ja tarjosi votkahuikkaa :). Ei kelvannut ei.

      Minulle on esiintyjistä jäänyt mieleen Tuulikki Eloranta, pitääkin töissä vilkasta sitä Aamupostia, jos siinä olisi muisteluja muistakin.

      Köydenvetoa oli ainakin Vantaan yli (jos oikein muistan).
      Bussikin kuljetti ihmisiä moneen kertaan juhlapaikalle.

    • mennyt on mennyttä

      Se ei vaan kuulkaa aika käänny takaisinpäin, joten jos se jonkun muistoissa hienolta tuntui, niin se oli silloin. Nyt on nyt, ei ne vanhat jutut oikeesti päiviy., Jos tapahtumalla olisi ollut kantopohjaa, niin ei se olisi koskaan loppunutkaan.

    • kumminäenniieimuukka

      Kai niitä muistella saa? Tämä "keskustelu" täällä on todella outoa, joillakin ihmisillä (ehkä tosielämässä eivät saa suutaan auki?) on kamala tarve lytätä ihmisiä. Anna ihmisten muistella, jos sua ei kiinnosta, älä lue.
      Mene ajelemaan vaikka Willan hisseillä edestakasin ja istumaan nuorison kanssa rappusilla ja räkimään....ellet sitten olekin joku Jonne?

    • mennyt on mennyttä

      Muistelua se on tuo arvostelukin. Jos joku sanoo, että mennyt on mennyttä, niin mikä sinä olet sitä arvostelemaan.
      Mitä keskustelua se on, jos yksi sanoo jotain ja kaikki komppaa, ovat samaa mieltä.

      Tuossakin oli aivan selvä mielipide. Jos tapahtumalla olisi ollut kantopohjaa, niin se perinne jatkuisi vieläkin.

      Onko tuollainen totuus, niin vastenmielistä lukea, rikkooko se jotain muistelun sääntöjä ?

      Nyt minä sanon yhtä "rakenravalla" taválla sinulle. Mene itse ajelemaan hisseillä, kerran mieleesi tulikin. Räkimään en kehoita, koska se vaikuttaa jo muidenkin viihtyvyyteen.

    • Hyvää faktaa

      Viime perjantain Aamupostissa oli aiheesta kokosivun juttu, jossa haastateltiin mm. juhlien turvajärjestelyistä vastannutta henkilöä joka myös toimi opettajana maatalousopistossa.Maatalousopiston opiskelijat nuo juhlat järjestivät.Siitä jutusta selviää kaikille juhlien pitämisen realistinen mahdollisuus / mahdottomuus. Juhlapaikkakin on täynnä erilaisia rakennelmia minkä jokainen voi todeta ohi ajaessaan.

    • Kokkopaikka.....

      Kovin on vähissä Hyvinkään lähistön juhannustapahtumat ja kokot, jos seurakunnalla on ainoa Sääksissä.. Moni haluaisi Juhannuksena varmasti juhlapaikan, jossa voi myös nauttia alkoholia..

      • solen.

        Kuppilat on auki juhannuksena mene sinne nauttimaan alkomahoolia. Jos kaipaat luonnonhelmaan, käyskentele kukkakedolla, päivänkakkara suupielessä.


    • ilman viinaa vaan

      "nauttia alkoholia" Se on nähty mitä "nauttiminen" ulkoolosuhteissa on. Täyskännissä toikkaroidaan ja lopulta oksentelun jälkeen sammutaan, muitten riesaksi.
      Alaikäisiä sitten vapaaehtoiset ensihoitajat elvyttää ja vie selviämispaikkoihin toipumaan. Muut sitten poliisikyydillä putkaan. Se siitä "nauttimisesta"

    • olluttajamennyttä

      Muistoja on paljon, ihan mukavia.
      Pilliniemen juhannusjuhlat hiipuivat siihen, kun entinen Pienviljelysneuvojaopisto/maaseutuopisto muutettiin ammattikouluksi eli toisen asteen oppilaitokseksi. Koululaiset ovat kesällä lomalla eivätkä juhannusjuhlia järjestämässä ja toteuttamassa. Pilliniemen juhannusjuhla vaati valtavat vapaaehtoistyömäärän, pelkästään yli 30-metrisen kokon rakentaminen.
      Ohjelmaa oli varsionkin aiempina vuosina paljon. Näytelmäkatkelmat Seitsemästä veljeksestä, tanhuesitykset, köydenveto Vantaan yli, erilaiset kilpailut. Sekä latotanssit.
      Juhla veti todella paljon väkeä.
      Tanssilatoa ei enää ole, koska pahanpekijät polttivat sen jo vuosia sitten.
      Mutta jos elvytyshaluja on, niin siitä vain tiedustelemaan juhlapaikkaa Hyrialta ja suunnitelmia laatimaan. Kyllä minäkin sinne juhliin tulen, jos ilmoja pitelee!

    • Oikia Jussi

      Se vain tuo tanhuaminen on tärkiää juhannusjuhlissa, ja seittemän veljeksen mölinät myös.

    • aamu...

      Minulla on mukavia muistoja. Keskenkasvuisena pikkulikkana piti tietenkin notkua porukan jatkeena, aamuun saakka. Ja se kokko, oli hieno, voi veljet.

    • Valmis pöytä

      Samanlaiset on viestit olleet 2 vuotta sitten kuin tänäänkin. Talkootyö ei ole näinä kahtena vuotena kelvannut kenellekään, vaan odotellaan jos ne toiset tekisi.....

    • P-niemi 10 pistettä

      Näyttäis selvästi osa jengiä kaipaavan Pilliniemen juhannusta takaisin. Jotkut kirjoitteli tässä kuraisesta pellosta korkokenkien kanssa yms. porukka ympäripäissään pitkin pusikkoja jne. No mutta hei tällainenhan on se perinteinen Härmäläinen Suomalainen juhannus. Pilliniemi takaisin on mielipiteeni.

    • Anonyymi

      Eilen ainakin Pilliniemessä oli väkeä runsain määrin katsomassa, kun opiston lehmät pääsivät laitumelle. Ei haitannut kura eikä korkokengät, ketään ei maannut ojissa. Tilausta kesäjuhlalle maalaismaisemassa tuntuu olevan, mutta järjestäjistä on puutetta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2451
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1759
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1200
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe