Elinkustannukset Englannissa

Pimalainen

Miehellä on mielessä vuosi Englannissa ja hän haluaisi meidät elikkä perheen mukaan. Minua mietityttää, että mitä eläminen Englannissa maksaa... Vähintään kahdelle pojalle pitäisi kustantaa kouluvuosi, kolmannelle ehkä joku esikoulutyyppinen ratkaisu. Lisäksi en haluaisi viisihenkisenä perheenä asua ihan kaksiossa enkä kolmiossakaan. Millainen on hintahaitari koulujen ja asuntojen vuokrien suhteen? Voiko sellaisia kattaa yhden miehen palkalla (minun työllistymiseni ei olisi lainkaan varmaa)? Luultavasti kyseessä olisi jokin pikkukaupunki.

Linkkivinkitkin ovat avuksi, kiitos :)

6

562

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Londoni

      Aika vaikea kysymys vastata ennen kun tietaa paikkakuntaa minne olet muuttamassa. Muiden perheellisten juttuja kuunnellessa voin kylla sanoa etta perheen tuominen tanne on kallista (perhepaivakoti maksutkin ovat £1000 kuussa per lapsi) ja jos hyvaan kouluun haluat lapsesi lahettaa niin siita saa maksaa ja myos jonottaa listalle paasya. Jos miehesi on vain vuodeksi tanne tulossa niin melkeinpa jaisin Suomeen itse lasten kanssa. Ehka psykologisesti myos helpompaa heille. Linkkia hieman noista koulujen hinnoista http://www.fundingeducation.co.uk/cost-of-private-school.html Tietysti state school on 'ilmainen', mutta tietoa minulla ei ole sen tasosta. Huhu puheitten mukaan moni ei lahettaisi lapsiaan sinne.

      Asuntojen hinnat vaihtelevat paikkakuntien mukaan esim. http://www.findaproperty.com/ saat hieman suuntaa antavaa. Voin sanoa etta Lontoo ja sen ymparisto on kallista plus muiden isompien kaupunkien keskustat varsinkin jos etsit isompaa hyvassa kunnossa olevaa kamppaa.

      Lykkya paatoksen tekoon!

    • vaikeaa on

      Asumiskustannukset ovat kiinni paikkakunnasta. PIkkukaupungeissa voi olla kohtuullisen edukastakin. Itse asuin puolisoni kanssa Lontoossa kaksiossa, jossa oli noin 70 m2. Vuokra oli £1850 kuukaudessa ja lisäksi päälle tulivat sähkö-, kaasu- ja vesi sekä puhelin- ja internetlaskut ja council tax, jotka olivat ehkä £350 kuussa eli yhteensä pelkkä asuminen maksoi £2200 kuukaudessa. Työnantajani maksoi kaiken, koska olin lähetetty työntekijä. Pelkällä omalla palkalla se ei olisi ollut mitenkään mahdollista, koska myös eläminen (ruoka, vaatteet, joukkoliikenne) on pääsääntöisesti kallista. Kouluista en tiedä, koska meillä ei ole lapsia, mutta yksityiset koulut ovat luultavasti hyvin kalliita. Julkiset taas paikasta riippuen hyväksyttäviä tai huonoja. Mitä enemmän saatte neuvoteltua kuluja miehen työnantajalle (jos on suomalainen lähettävä yritys ja kyseessä ulkomaan työkomennus) niin sitä helpommin onnistuu. Pelkällä yhden miehen palkalla on muuten vaikea toteuttaa kuvailemaasi tilannetta, ainakaan Lontoossa. Palkan pitäisi olla suoraan sanottuna melkomoinen.

    • Briteissä asunut

      No kouluhan on ilmaista, ellet sitten halua yksityiskouluun, mutta niiden vuosimaksut ovat todella suuret ja niitä käyttävät lähinnä ylempiin luokkiin kuuluvat. Kouluun Englannissa mennään jo nelivuotiaana, että riippuu tietysti lasten iästä tarvitaanko mitään "esikoulutyyppistä ratkaisua". Nuo valtion koulut ovat ihan hyviä ja niissä suurin osa lapsista käy. Kustannuksina koulusta tulee koulupuvut, eväät, retket jne. Mutta koulupuvut ovat aika edullisia.

      Asuminen on kallista pääsääntöisesti, mutta vaihtelee alueittain. Tuon kokoisella perheellä menee arvioita kuitenkin vähintään £1300 vuokraan ja siihen päälle tulevat vielä kaasu, sähkö, vesi, council tax, internet jne. Että puhutaan arvioilta noin £1600 per kuukausi.

      Ruoka on edullisempaa kuin Suomessa, samoin vaatteet.

      • Briteissä asunut

        Vielä lisänä tuohon "Luultavasti kyseessä olisi jokin pikkukaupunki." -asiaan vielä, että on ihan eri asia ja eri hintaista asua pikkukaupungissa Lontoon ympäristössä tai vaikkapa Cornwallissa tai Midlandissä. Hinnat on ihan eri tasolla. Ja on täysin mahdotonta antaa mitään linkkivinkkejä ellei ole mitään käsitystä mihin on menossa.


    • miettiimyösnäitä

      Entäs verotus, eläke? Yms?

    • ihmetteleevain

      Miksi muuttaa juuri Lontooseen jos on noin kallista? Lontoon ulkopuolelta löytää asuntoja halvemmalla

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe