AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  / pyhä henki = Jumalan vaikuttava voima

pyhä henki = Jumalan vaikuttava voima

18 Vastausta 195 Lukukertaa
Raamatun pyhä henki ei ole persoona vaan Jumalan ja Jeesuksen vaikuttava rakkaudellinen ja ihmeellinen VOIMA.

Sitä ei ole raamatussa personoitu, sillä ei ole persoonanimeä ja kaista ramatussa saa sen käsityksen, että pyhä henki on nimenomaan voima, ei persoona.

opetus sen jumalallisesta persoonasta on tuotu kristinoppiin pakanauskonnoista miellyttämään silloisia Rooman kansalaisia.
Raamatun mukaan Pyhä Henki on persoona:

Joh. 14:26 Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut.

Joh. 16:13 Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa. Hän on minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.

Ap.t. 5:3 Mutta Pietari sanoi: "Ananias, miksi on saatana täyttänyt sinun sydämesi, niin että koetit pettää Pyhää Henkeä ja kätkit osan maatilan hinnasta?

Room. 8:26 Samoin myös Henki auttaa meidän heikkouttamme. Sillä me emme tiedä, mitä meidän pitää rukoileman, niinkuin rukoilla tulisi, mutta Henki itse rukoilee meidän puolestamme sanomattomilla huokauksilla. Mutta sydänten tutkija tietää, mikä Hengen mieli on, sillä Henki rukoilee Jumalan tahdon mukaan pyhien edestä.
Nämä kohdat eivät todista Pyhän Hengen olevan persoona. Vaan kuten tuolla lukee: Totuuden Henki.

Jos Pyhä Henki olisi persoona, niin mitä sitten olisivat Jumalan 7 henkeä - eri persooniako?!

Lukekaa raamattua!
Kun Pyhä Henki ajattelee, on tunteellinen, valitsee, opettaa, lohduttaa, käskee ja puhuu, Hän on ilman muuta persoona.

Esimerkiksi torontolaisuudessa ja uuden viinin ympyröissä Pyhä Henki vääristellään Jumalan voimaksi, joka muka saa aikaan outoja ilmiöitä. Raamatun mukaan Jumalan voima on evankeliumi, ristiinnaulittu Kristus.
Kun pyhä henki vuodatettiin opetuslapsiin se jakautui kuin tulenlieskoina heidän ylleen. mikä persoona tekee tällaista?

Kun se saapui sen piti opettaa opetuslapsia, mutta mitään sellaista persoonaa ei raamatun mukaan koskaan saapunut mikä olisi näin tehnyt vaan opetuslapset saivat pyhän hengen vuodatuksen ja sitä kautta tulivat totuuden tuntemukseen ja vahvistuivat uskossa.

Kun Maria sai kuulla enkeli Gaprielilta tulevansa raskaaksi pyhän hengen vaikutuksesta, sanottiin pyhä henki eli korkeimman VOIMA peittää sinut. Tuossa edellä aivan selkeästi kerrotaan mikä pyhä henki on.

Lisäksi kolmiyhteiseen jumalaan uskovat todistavat myös teoillaan olevansa täydellisen eksytettyjä, osallistuvat fyysisiin sotiin ja useaan otteeseen historian saatossa ovat kiduttaneet, tappaneet ja hyväksikäyttäneet kokonaisia kansakuntia.

Tämä kaikki siksi, että ovat paholaisen valheen eli Kolminaisuusopin pauloissa.

Unitaarikristityt eivät hyväksy sotaa ja ihmisten tappamista missään muodossa, koska heillä on "rakkaus keskuudessaan "..merkki josta tosiuskovan tuntee kuten Jeesus raamatussa opettaa.
Lähtökohtana tulisi aina olla se että om olemassa vain yksi Jumalauus. Se on Raamatun opetus jota ei käy kieltäminen. Siinä elävät niin Isä kuin Poika ja siihen kuuluu myös Pyhä Henki. Ne kaikki ovat Jumalasta ja siis samaa Jumalaluutta. Vasta kun tämä asia on selvinnyt ihmiselle voi alkaa miettimään onko Pyhä Henki persoona vai Jumalan tahdon täyttävä voima.
Järjestäytyneet unitaarikristityt yhteisöt eivät hyväksy sotaa, mutta yksittäiset voivat hyväksyä. Jumala on itse tappanut ja sotinut Israelin puolesta menneinä aikoina Vt:ssa, ja käskenyt Israelia tappamaan viholliskansoja, mutta uuden liiton aikakaudella on sotiminen eri armeijoissa omantunnon kysymys.

Aseen käyttöä poliisivoimissa ja esivallan palveluksessa ei ole Ut:ssa kielletty, mutta kristityn on kyseenalaista palvella esivaltaa aseellisesti, koska se saattaa käskeä käyttämään asetta väärämielisesti ja jopa kristittyjä vastaan. Useat kristityt (unitaarit ja trinitaarit) ovatkin valinneet aseettoman palveluksen ja kieltäytyvät käyttämästä asetta esivallan palveluksessa.
Ei pyhä henki ole Jumalan persoona. Jumala toimii henkensä kautta, kun on kirjoitettu "pyhä henki sitä sun tätä". Kun pyhä henki puhuu, niin Jumala puhuu henkensä kautta. Kun pyhä henki jakaa armolahjoja, niin Jumala jakaa niitä henkensä kautta. Jne.

Sitä paitsi Jumala jakaa pyhää henkeä tahtonsa mukaan ... ei persoonaa... Hb 2:4
oneness of god... (hups)
En ole Raamatun asiantuntija, mutta olen joskus lukenut selvitykset noista
7:stä hengestä.Siinä on ymmärtääkseni kyse ihan muusta. Jumalahan on
luonut valltavasti erilaisia enkeleitä, jotka mielletään henkiolennoiksi. Pyhä
Henki on samaa jumaluutta Jeesuksen ja Isän kanssa, joka kuitenkin on oma
persoona. Kolminaisuuteen löytyy useita hyvin perusteltuja kohtia. Näitä esim.
jt:t ovat tietoisesti vääristelleet oppikirjoissaan sekä useissa UM:n jakeissa.
Tarkoin tutkittu juttu! (hyvästä raamatuntuntemuksesta huolimatta jostain syystä...
olisiko "opettajissa" vuosikymmenien aikana ollut osansa). Jumalaa ei
ihmisjärjellä koskaan pysty ymmärtämään kuin osittain. Pyhän Hengen avulla
myös Raamatun kohdat aukeavat..ihmisjärki on vienyt monet metsään.
Hei. Tässä on hyvin seikkaperäisesti ja tyhjentävästi selitetty, mikä ja millainen on Pyhä Henki ja kuinka Pyhä Henki toimii ihmisessä. Harvinaista opetusta Pyhästä Hengestä, jota ei juurikaan kuule tänä päivänä. Tää onkin vähän vanhempi opetus, jonka monet on kyllä kuunnelleet, mutta laitan sen nyt taas tähän. Monet on varmaan uskon alkutaipaleella miettineet Pyhän Hengen olemusta ja saaneet varmuuden. (1. Korinttolaiskirje 2)

http://www.saarna.net/saarna.php?id=258
Kuuluu tänän päivään kuten kaikkumuukin,sanakin kuuluu tänän päivään.
Se Se Pyhä Henki On.
Joonatan 24
>Jumala on kolme eri persoonaa<,menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.
ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."
Silti se on ykisi Jumala.
Raamattu opettaa että pyhä henki on persoona? mun mielestä näin ei ole.

Jokaisessa ihmisessä asuu pyhä henki,se on se osa joka on täysin puhdas,sitä osaa ei voi satuttaa tai pilata millään tavalla,se on jumala! Kuuntelemalla omaa sydantä.voi päästä kuuntelemaan pyhää sieluaan.

Niin pahalta ku tämä kuullostaaki joidenki mielestä niin mun mielestä raamattua ei olis koskaan pitäny kirjottaa.
Pyhä Henki on Jumala sillä ...
Jumala on Henki
Sana on Jumala ja Henki
http://www.jaikal.se/48683134
Jumala on Herra
Herra on Henki
Jeesus on Herra
Yksi Herra ja yksi Jumala
Jeesus on Henki Jumala, ilmoitettu lihassa
Kun näin tämän ketjun otsakkeen, oletin, että täällä ridellään - kuten useimmissa ketjuissa näillä "hengellisillä" sivuilla tehdään. Ja niinhän täällä kinastellaan ja väännetään. Kun ketjun avaaja itse ottaa Pyhään Henkeen voimakkaan kannanoton, hän tuntuu tekevän sen vaikkapa alitajuisesti siksi, että pääsee kinastelamaan. Eikö hänelle tullut mieleen, ettei tullaisesta avauksesta voi kehkeytyä rakentavaa keskustelua?

Pyhään Henkeen Jumalan kolmantena persoonana viitataan muutaman kerran ja Urho Muroman jykevään saarnaankin on linkki. "Älkää murehduttako Jumalan Pyhää Henkeä", varoittaa Raamattu - vain persoonaa voidaan murehduttaa, ei voima mistään murehdi, eikä iloitse. Jatkakaa kinastelua, jos haluatte. Jumalan Pyhä Henki ei ainakaan riemuitse siitä.
Olethan sinäkin, pelkkä ihminen, 3-osainen, eli ruumis, sielu ja henki.
Ja sinulla on voimaa.
Jumaluuden 3. persoona eli Pyhä Henki on hyvin vahvasti persoona ja hyvin vahvasti voimallinen.
Tutustu Häneen!
Joh. 15:26 Kun Puolustaja tulee, jonka minä lähetän teille Isän luota, niin hän, Totuuden Henki, joka lähtee Isän luota, todistaa minusta.
Johannes 14:17 Totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, sillä se ei tunne häntä. Mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy teidän luonanne ja on teissä.
Apt. 13:2 Heidän palvellessaan Herraa ja paastotessaan Pyhä Henki sanoi: "Erottakaa minulle Barnabas ja Saulus siihen työhön, johon minä olen heidät kutsunut." (Tekstit Raamattu kansalle-käännöksestä)
 /   /  /  /  / pyhä henki = Jumalan vaikuttava voima

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta