AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  /  /  / Suuri metsäpalo Tenriffan länsiosassa!

Suuri metsäpalo Tenriffan länsiosassa!

16 Vastausta 536 Lukukertaa
Aluella Taucho-Ifonche-Barraco-del Infierno. Savu näkyy Americaksen turistialueelle asti. Nyt yöllä paloa ei voida sammuttaa. Aamulla nähdään miten tuhoisa tulipalo on ollut... :(. Onneksi sinne ei ole nyt lentoja Suomesta. Patikoivia turisteja on pelastettu metsästä liekeiltä. Katastrofi!

Viimeksi Teneriffalla oli iso metsäpalo 2007. Kova kuumuus, päivällä oli yli 30 astetta, ja tuuli. edesauttavat palon leviämistä.
Tässä tietoa espanjaksi ja kuva:

http://www.lavanguardia.com/sucesos/20120715/54324723660/incendio-isla-de-tenerife.html

Voit kääntää Googlelle, jos haluat.
Es mejor que no vengan turistas de Finlandia porque se vengan de los países que piden ayuda económica.
Mitä tämä Suomea koskeva kommentti siinä artikkelin alapuolella tarkoittaa? Osaako joku kertoa?
Espanjani on puutteellista, joten ota se huomioon, mutta jotain siihen suuntaan, että suomituristin ei kannata nyt tulla maahan joka on vailla talousapua. Oli lukijakommentti, joten lieneekö ollut jotain kettuilua.
Tuli ei ole vieläkään täysin hallinnassa. Sitä väitetään tahallaan sytytetyksi, koska palopesäkkeitä oli samaan aikaan 3 eri kohdassa. Se tuli, joka ei ole kontrollissa, lähenee Vilafloria. Palomiehet taistelevat epätoivoisesti tulta vastaan, koska on ennustettu pian tulevaksi kovia tuulia ja jopa +40 asteen lämpötiloja.

- Jännää, että ei tunnu ylittävän uutiskynnystä Suomessa.
Lähetin uutisen asiasta sanomalehti Kalevan Juttutupaan ja pian sen jälkeen sinne lopulta ilmestyi kuvia tätä tulipalosta/tulipaloista.
miten vakavia tuhoja palot ovat aiheuttaneet? Kuinkahan Teiden luonnonympäristökin suojeltavine eläin- jakasvilajeineen selviytyy palosta?
Pahalta näyttää, palo on jo levinnyt Teiden luonnonpuistoon ja La Orotavan alueelle. Käsittääkseni jo n.2000 km2 on palanut. Sieltä evakuoitiin tänä iltana yhdestä kylästä 1.800 asukasta, pelätään tuulen suunnan muuttuvan yön aikana.
Palo on ilmeisesti tahallaan sytytetty.

Samoin La Palman palo El Pasossa on tahallaan sytytetty. Siellä palo myös uhkaa luonnonsuojelualuetta. Saarella on vain yksi tähän tarkoitukseen varattu helikopteri ja loput kolme tulivat muilta saarilta. Ihmisiä myös jouduttu evakuoimaan.
Yksi loukkaantunut toimitettu palovammojen takia sairaalaan (sattui vielä olemaan tuttu palomies!) ja 27 ihmistä ambulatorioon heidän hengitettyään savuja.

La Gomeran pieni palon alku Vallehrmoson alueella on saatu hallintaan.

Kyllä Kanariaa nyt kuritetaan. Suurin osa esimerkiksi La Palmalle tulevista turisteista ovat retkelijöitä tai vaeltajia, sinne ei yleensä tulla rantalomille.
Saari on kovasti pieni ja jos metsät palavat siihen loppuu se turismi..

Tosin kanarian mänty on siitä erikoinen puu, ettei se ´kuole´ näissä paloissa. Vaikka sen runko ja oksat ovat täysin hiiltyneet ja mustat sieltä rungosta rupeaa kasvamaan vihreitä tupsukoita. Uskomatonta, tarkkailkaapa noita palaneitten mäntyjen runkoja jos liikutte saarilla.

El Hierro on sentään ollut kiltisti hiljaa, vain 11 pienehköä järistystä sunnuntain jälkeen. Tänä aamuna oli 3.0 Richt.

Sammututöitä on tietenkin haitannut suuresti kuumuus - tänään El Pasossa La Palmalla lämpö oli +44c ja hurja navakka tuuli.
Teneriffalla korkea aallokko esti kokonaan hydrokoneen vedenoton merestä.
Loppujen lopuksi osa vedestä otettiin maanviljelijöiden vesialtaista..
Seuraavat sateet ovat odotettavissa vasta loka-marraskuun vaihteessa ja sinne on pitkä, pitkä aika vielä.
Lo siento, pieni korjaus edelliseen. Tuo tuhoutunut alue on tietysti n. 2000 ha. ja
evakuoitu kylä on Vilaflor.
La Palmalla metsää on palanut n. 900 ha.
Kaiken kaikkiaan eilen oli Teneriffalla sammutustöissä 8 helikopteria ja 3 hydrokonetta, jotka tulivat apuun mantereelta. Yksi hydrokone voi otta kyytiinsä vettä n. 5.500 litraa.
Olen valitettavasti usein nähnyt noitten koptereiden työskentelyä, niiden koukatessa vettä merestä ja jatkavan lentoaan ´vesipussinsa´kanssa palopaikalle. Osaako kukaan viisaampi kertoa paljonko tuollainen pussi ottaa vettä??

Eilisen lehden mukaan pyromaanien rangaistuksiin tullaan tekemään muutoksia ja niitä tullaan koventamaan.
Toivottavasti palomies saadaan tervehtymään mahdollisimman pian ja täydellisesti! Suuret kiitokset hänelle ja kaikille muille palontorjuntaan osallistuneille!
Hei Barraquito!
Orotavan alue on saaren pohjoispuolella. Kymmenien kilometrien päässä Vilafloresista. Onko siis sama metsäpalo levinnyt jo sinne, tai onko kysymyksessä uusi pesäke?
Hupsista!
Tietenkin Las Canadasin kansallispuisto kuuluu Orotavan alueeseen. Siellähän voi syttyä pusikkopaloja, jotka leviävät nopeastikin.
Tuossa yksi suomenkielinen uutinen:
http://www.rantapallo.fi/matkailu/teneriffan-raivoisa-maastopalo-uhkaa-lomasaarta-lahes-2-000-evakuoitu/

Kertookin jotain joten kiitokset Rantappallolle!!
Hei
Mitä ihmettä te sepustatte... uutisia ja muuttelette totuutta tai sitten ette ymmärrä espanjaa ollenkaan... Olen asunut Tenskulla 20 vuoden ajan, joten vastaan mielelläni jos joku tiedustelee jotakin asiaa... Vastaus on takuuvarmasti oikea ilman muunnoksia.... Solo diria que un poquito de por favor con las cosas que se dicen que pueden causar mucho daño...
 /   /  /  /  /  / Suuri metsäpalo Tenriffan länsiosassa!

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta