Keneltä leikattu kiveskiertymä?

10384

Itselle tehtiin kyseinen operaario toissapäivänä, ja samalla molemmat kivekset kiinnitettiin. Haluaisin kysyä, että kuinka kauan kestää ennen kuin kävely sujuu normaalisti? Syön Buranaa ja Panacodia, mutta eivät ne nyt kipua kokonaan poista.

41

21991

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      En osaa vastata tähän paljoa, mutta poikaystävältäni muutama vuosi sitten poistettiin toinen kives, kun ei päässyt leikkaukseen tarpeeksi nopeasti kiertymän vuoksi (lääkärin moka).

      Hän sanoi että kipuilua oli ihan toista viikkoakin. Kyllä se oman aikansa vie! Leikkaus on kuitenkin leikkaus.

      Ota oma aikasi vaan. Ei se toipuminen hetkessä tapahdu.

    • 10+7=?

      Mulla oli joskus 9v, ja kesti viikon tai kaks...

    • pelottaakamalasti

      morjens. Kyselen täältä koska näyttää olevan asiallista keskustelua, joten.
      Itsellä "pelko" että olisi kives kiertymä tulossa, ( ? ) koska kivekset on jotenkin " löysällä " ja pelottaa että kivekset "pyörähtävät" . eli onko syytä huoleen että voisivat vaikka yöllä , saunassa taikka koneella normaalisti istuessa jne. jossain normaali elämän tilanteessa , ja voiko kivesten rapsuttelu vaikuttaa mitään niin sanottu syytä, ja jos kives on/olisi pyörähtänyt, onko se mahdollista kääntää käsin takaisin paikoilleen, koska ei oikein kiinnostaisi nuo leikkaukset :/
      kiitos jo etukäteen !

      • softari2

        Ei olisi mahdollista ku itellekki tehtii sellane leikkaus ja ne lekurit sano et se ei oo mahollist mut jo sulla on löysät kivekset ni se o varmaa lisäkives tulehdus eikä se oo vakava siihe tarvitaa vaa lekuri antama lääke kuuri.


    • Boombastick

      Nouvokaahan muakin samalla. Kolmatta päivää jo kipua oikeassa kiveksessa. Ennen sitä harrastin seksiä, seuraavana päivänä alko tää "kipu".. kun siihen koskee ei edes satu, vaan vetää sillee jännästi, mikä ei tunnu mukavalta. Opiskelija ku oon vielä, niin ei noi lääkärit tässä vaiheessa vielä kiinnostais, vaikka varmaan kannattais käydä. Mut enivei, kertokaa jotain, mikä vois olla? Kun heiluttaa niin sattuu, kun koskee-sattuu myös. Kävellessä ei niinkään.

      • poika 14v

        Ite oon 14v poika ja tänään iltapäivällä leikattiin vasenta kivestä. Siemenjohdin tai joku sellainen se oli niin suoristettiin. Nyt kemlo 22.35 illalla olen saanut kipulääkkeitä jne. Sattuu kyllä jonkun verran. Käveleminen tuskin onnistuu. Niin tosiaan tsempatkaapa nyt!


    • Perkeleenpersikka

      Itsellä oli eilen illalla kiinnitys, ja sanoivat että max. 3 viikkoa menee että parantuu kunnolla. Suosittelen kaikille pitämään tasaisen kipulääkityksen jos haluaa ekat pari- kolme päivää kävellä edes jotenkin. Kipeää tekee mutta eipähän tarvitse huolehtia kiveskiertymästä loppuelämäkseen niin sinänsä sen arvoista!

    • Kys_potilas

      Eilen menin sairaalaan vartin mietiskelyn jälkeen, olin koneella kun alkoi tuntua epämiellyttävää tunnetta oikeassa kiveksessä, huomasin että kives oli noussut ylös ja turvonnut hieman. Sairaalassa kyselivät tiedot ja käytiin ultrassa. Ultran mukaan kaikki oli ok, kirurgi kuitenkin halusi että tehdään vielä tarkistus leikkaamalla koska kuulun riskiryhmään (yleisin 13-17 vuotiailla, olen 15 v) leikkauksen alussa huomattiin että kiveksen verisuonet ja siemenjohdin olivat kiertyneet, ne suoristettiin ja kives ankkuroitiin. Sairaalassa sanottiin kiveksen ja sen lähialueen olevan kipeä/herkkä seuraavan viikon tai kaksi. Lääkityksenä buranaa 600mg 4kpl/pv

    • Ronkeli41

      Kysyisin seuraavaa asiaa:

      Minulla oli oikea kives kiertynyt, mutta se saatiin kierrettyä takaisin oikeaan asentoonsa ja samalla molemmat kiinnitettiin. Onko normaalia, että kiertynyt ja korjattu kives voi aristaa neljä viikkoa leikkauksen jälkeen?

      • Anonyymi

        Luultavasti kiinnitys mulla edessä, onko ollut mitään haitta vaikutuksia näin monen vuoden jälkeen, tunteeko kiinnityksiä?


    • homokuppa

      Sätii vitusti

    • nuoripoika13

      mulla on oikea kives ylempänä kuin vasen ja se on vinossa

      • sdftgdfghfdg

        Yleensä ne on eri korkuisella, ihan normaalia siis


    • kiveskiertymä

      Itellekkin tossa tammikuussa leikattiin kiveskiertymä onneks kerittiin ajoissa muuten olis pitänyt poistaa kives. Särkee leikkauksen jälkeen viikon tai kaksi kipulääkitystä saa pitää

    • agaidii

      Eli siis muutama päivä sitten istuin kylmällä ilmalla kylmällä penkillä ohkasilla housuilla, ja samana iltana muutaman tunnin kuluttua tunsin vasemmassa kiveksessäni tai no oikeastaan kivespussissa pientä kipua ainostaan silloin jos nousin ylös tms että kivekset liikkui mutta ei mitenkään sellaista elämää häiritsevää kipua.

      Tämä ns "kosketusarkuus" katosi kun olin suihkussa ja nukkumaanmentyä luulin tämän kadonneen kokonaan. Seuraava aamuna oli samanlaista ei mitenkään häiritseväää kipua ja sitten taas hävisi ja kolmantena päivänä taas sama juttu.

      Alavatsa tuli kolmannella päivällä eli siis tänään hieman oudon tuntuseksi, ns painetta sielä ja olen ulostanut useamman kerran päivässä.

      Nyt kun katsoin vasenta kivestä se on noussut aikalailla samalle tasolle ellei jopa ylemmäs kuin oikea kives mutta en tiedä sitten onko tämä vain kuvitelmaa vaiko totta. Ikää löytyy se 18. Oisko tää kiveksenkiertymä vai eturauhasen tulehdus tai jokin muu

    • Jonne68

      Mulla on tehty kiinnitys 4pv si sätii ihan vitusti enemmän ku eka odenssi haluisin tietää millon kivut lähtee pois tää on iha helvettiä

    • Kiveskiertymä

      Mullakin kiinnitettiin toissapäivänä sattuu kävellessä mut lääkkeet auttaa. Tiistaina kipu oli niin tuskallista että pakko oli mennä sairaalaan ja onneks menin kun muuten olis kives mennyt kuolioon kun oli tullut kiertymä

    • Matelija13

      Täällä yksi kiveskiertymän uhri kanssa! Itse heräsin yöllä molemminpuoliseen kassien ja nivusten kipuun. Tunsin, että molemmat kivekset turvonneet ja ihan vinksallaan(lisäkives etupuolella toisessa). Leikkaukseen pääsin 4h sisään, vaikka odotellessa kiertymät olivatkin avautuneet itsekseen. Toissapäivänä operastio, kivet ankkuroitiin. Pientä särkyä on, turvotusta sitäkin enemmän, ja kävely onnistuu leveällä askeleella.

    • Huolestunut

      Itse kysyisin että mitenkä leikkauksessa puudutus sattuuko kuinka paljon vai nukuttaavatko

      • Kiertymän_uhri

        Nukutetaan. Leikkaus itsessään ei siis satu mutta seuraavat pari viikkoa kipulääke kuurilla.


    • oliskivatietää

      Mitenkäs seksin ym harrastaminen leikkauksen jälkeen

    • Joojajoo

      Vaikuttaako kiveksen menetys lapsen saantiin

      • Kiveskiertymä

        Jos yksi kives poistetaan niin ei vaikuta lapsen saantiin, eikä testosteronin tuotantoon.


    • Anonyymi

      ite tänää liikuntatunnilla menin permannolle makaamaan ja tunsin kivun kivespussissa ja nousin ylös sitte oikeastaan oli noin 2-3tuntii kivespussi kipeä ajattelin että oisko tää jotain vakavaa mut jos joku tietää nii voitko kertoa.

    • Anonyymi

      Itse menetin vasemman kivekseni kun en läkäriin ajoissa mennyt!!
      Tapana oli pyöritellä kiveksiä niin tuli vahingossa aiheutettua itelle kiveskiertymä wery nice

      • Anonyymi

        Täällä sama ja molemmat lähti. Ajattelin ettei voi milempiin tulla ja pyörittelin vielä eriin suuntaan kuin terveys kirjaston kuvassa annetaan ymmärtää kuinka kiveskiertymä tulee. Nyt loppu elämä testosteroni korvaus hoidossa joutuu olemaan ja lapset vain haave.....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä sama ja molemmat lähti. Ajattelin ettei voi milempiin tulla ja pyörittelin vielä eriin suuntaan kuin terveys kirjaston kuvassa annetaan ymmärtää kuinka kiveskiertymä tulee. Nyt loppu elämä testosteroni korvaus hoidossa joutuu olemaan ja lapset vain haave.....

        öö etkö sa tajua että solmuun se menee vääntäis mihin suuntaan tahansa


    • Anonyymi

      Hei ihmiset olen 13 vuotias poika onko normaalia että kun hengittää niin toinen kives vain nousee ihan ylös ja toinen pysyy alhaalla vastatkaa nopeesti

    • Anonyymi

      No, itellä tehtiin eilen ja pystyin saman tien kävelee, koska oli kipu ja puudutus lääkkeet.

    • Anonyymi

      Kokeile pronaxenia ja pamol f:ää, koska mulla ne toimii 😁

    • Anonyymi

      Moi mullekin on käynyt sama olin syömässä ja sit Alko sattuu vasempaan kiveksen menin sairaalan olin ultrassa ja sit mut leikattiin ja jouduin osastolle minulla on tulossa ylihuomenna toinen leikkaus

    • Anonyymi

      Mulla oli sama operaatio tossa 6 päivää sitten (perjantai). Homma ei mennyt kuitenkaan niin näppärästi.

      Kirurgit ompelivat säkin kiinni niin että sinne jäi vasemman kiveksen laskimo suoni vuotamaan. Olin lähdössä jo kotiin ku vaatteita vaihtaessani huomasin että alushousut ovat ihan umpi veressä. Tepsuttelin takaisin hoitajan luo ja kerroin asiasta ja hän haki toisenkin hoitajan paikalle katsomaan. Sen jälkeen minut vietiin takaisin heräämöön sängylle makoilemaan kunnes saatiin puhelimitse lääkäreitä kiinni. Kertoivat että haava pitää avata uudestaan että verihyytymä saadaan poistettua.

      Edessä oli yksi elämäni kivuliaimpia iltoja kun odottelin viisi tuntia että pääsen uuteen leikkaukseen. Verihyytymän määrä kasvoi kivespussissa paljon sen illan aikana ja se tuotti suoraan sanottuna helvetillistä kipua.

      Klo 22:10 pääsin taas leikkaukseen. Pussista poistettiin 3-4 dl hyytymää jonka jälkeen se puhdistettiin ja ommeltiin takaisin kiinni. Heräsin jälleen heräämöstä jonka jälkeen minut vietiin osastolle huoneeseen.

      Seuraava yö mentiin todella suurilla kivuilla ja vähillä unilla. Hoitajat ramppasivat kokoajan huoneeseen ja pois. Noin klo 3 yöllä toisessa leikkauksessa ollut kirurgi tuli katsomaan haavaa ja totesi että se pitää avata vieläkin uudestaan. Hetken päästä niin tehtiin. Se tehtiin hereillä ilman puudutuksia joten kipu oli pahinta mitä olen koskaan kokenut.

      Haavaa pidettiin auki sunnuntaihin asti. Verta siitä tuli todella paljon ja haavatyynyjä vaihdeltii jatkuvasti. Kävelin ensimmäistä kertaa vasta sunnuntai-iltana sen jälkeen kun haava ommeltiin jälleen kiinni. Se tehtiin sentään puudutuksessa...

      Maanantaina pääsin vihdoin apteekin kautta kotiin. Apteekista antibiotteja ja särkylääkkeitä. Nyt olen pari päivää vaan makoillut ja ottanut särkylääkkeitä. Ilman niitä kävelemisestä tuskin olisi toivoakaan.

      Tollasen viikonlopun jälkeen kokoajan mietityttänyt että onhan nyt kaikki varmasti kunnossa että tämä lähtisi paranemaan. Seisomaan tai istumaan noustessa alkaa tuntua kiristävää kipua alapäässä. Se on tosi aaltoilevaa. Välillä sattuu vain vähän jos ollenkaan ja välillä taas sattuu paljon. Ärsyttävä tilanne. Kivespussin pinnalla tuntuu myös epämääräisiä melko kiinteän tuntuisia kohtia. Olen miettinyt että voisiko se olla turvotusta vai onko sinne tullut vielä kiinniompelun jälkeen lisää hyytymää. Inhottavaa elää epätietoisuudessa, mutta uskon että tästäkin selvitään.

      Otan mieleilläni vastaan kaikkia vinkkejä, neuvoja ja kysymyksiä jos semmoisia tulee.

      En löytänyt mistään tarinaa, josta olisin itse niinkään hyötynyt. Siispä ajattelin kirjoittaa oman tarinani tänne sitä varten että jos jollai sattuu joskus tulemaan sama tilanne, niin ainakin on joku kohtalon toveri täällä. :D

    • Anonyymi

      Kohtalon tovereita näemmä löytyy muitakin, itseltä jouduttiin kuolion takia poistamaan toinen kives juurikin tämän takia kun ei keretty riittävän ajoissa leikkaukseen,luultavasti niin minulla kun monella muullakin tämän vaivan saaneella on ollut aivan samanmoinen tarina,että kives on luultavasti ollut joskus jo aiemminkin kierteellä mutta oireitten jossain vaiheessa pois mennessä tilanteen on luultu olevan ohi menevä normaali kiputila näin ei kuitenkaan monesti ole ja niinmpä kannattaa ennemmin tutkituttaa itsensä kun menettää kives laiskuuden typeryyden takia.

    • Anonyymi

      Itsellä on tulossa leikkaus niin voisinko saada vinkkejä

      • Anonyymi

        Reippaana vaan, hyvin se menee.
        Varaudu vaan siihen, että käveleminen voi olla hetken vähän hankalaa ja kipua voi olla paljonkin. Kannattaa antaa haavan parantua ihan rauhassa eli lepoa sitten vaan kuhan muistaa edes välillä liikkua vähäsen, että veri kiertää. Se on nääs aika tärkeää paranemisen kannalta.

        Muita vinkkejä ei oikein ole.
        Tsemppiä!


    • Anonyymi

      Vittu pelkään ihan vitusyi kiveskiertymää biggest fear toivon että ei tapahu ikinä minulle

      • Anonyymi

        Eikä siis kellekkää


    • Anonyymi

      tuntuko teillä muilla kivekset "oudoilta" kiveskiertymäleikkauksen jälkeen

      • Anonyymi

        2 kuukautta leikkauksesta joo ja välillä silti vasen kives arka. Jos harrastaa seksiä ja laukee niin välillä orgasmi on todella outo ja välillä normaali. Tavaraa tulee mutta tän viimesen kuukauden aika ollu kyllä tosi pitkiä ”Olleja” välillä tuntunu epämukavalta saada se, toki ihan normaaleja tullut myös. Kiveksissä on niin paljon hermoja että ottaa useamman kuukauden ennen kun seksiä tai kättä.


    • Anonyymi

      Mulle heräs tämmönen kysymys eli mul oli kiveskiertymä vuonna 2017. Oon menos nyt jälleen leikkaukseen eri asian puolesta. En saa tän leikkauksen aiheuttamaa kiputilaa vieläkään pois mielestäni, voikohan tämä painajainen vielä joku päivä uusiutua

    • Anonyymi

      Tässä tuore oma kokemukseni tarina muodossa.

      Oon 21v perusterve jätkä. Ikinä mitään ongelmia kiveksissä ollut. Viime pe-la yönä heräsin yöllä jäätävään kipuun ja kovaan, koko kehonkouristukseen. Olin luultavasti reidellä nukkunut mahalteen pallien päällä. Herätessäni ja tilanteen tajutessani katoin nahkahaulikon patruuna pesiin. Vasen palli pomppi ylös ja alas kun Kimblen keskinoppa. Jäätävä kipu johon ei riitä vain parilla adjektiivilla kuvailu. Lanssilla Taysii ja leikkauksee 2h sisään. Leikkaus ok ja ei pysyviä vammoja. 4pv sairalassa olin kun kävely ei onnistumillään ja leikkauskivut oli pahat. Sairaalan mämmeil kipua ei edes tuntenu, kun vain silloin kun opiaatien puoliintumisaika rupes läheneen. Kotona ollu ny pari pv että kävely on hankala. Kivekset tuntee kyllä koskematta et sen verran arat ja turvonneet ovat. Buranaa ja Panadolia vedelly. Katotaan jos saadaan päivitystä tästä sairasloma ajasta ja sen jälkeisistä fiiliksitä, tietoja halukkaille!

      Vinkki jos mikäli käy näin joskus just sulle ja saatte koviakipuläääkkeitä niin joka ruuan yhteydessä kanattaa pyytää ummetuslääke hoitsuilt. Vaikka nesteitä join paljon. Ei ollu kotiutumis päivänä kiva paskantaa viimevkon tavaroita, kun kipulääkkeet ja erilaiset tipat ja sairaala safka on täyttäny suolistos. Pöntöllä meni tunti kouristella kusipussin kanssa, että saatiin se toisenmaailmansodan aikainen brittiläinen ydinsukellusvene puskettua telakalta vesille.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe