AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Miten päädyit ulkomaille töihin?

Miten päädyit ulkomaille töihin?

31 Vastausta 3 861 Lukukertaa
Hei, haluaisin hieman tietää ihmisistä, jotka työskentelevät ulkomailla. Haluaisin tietää ihmisistä, jotka ovat hakeneet töitä ulkomailta, eivätkä siirtyneet komennuksen vuoksi.

Eli,

-koulutus
-maa
-kuinka pääsit töihin/löysit työpaikan
-työpaikka
-oma sana

Kiitoksia paljon! :)
1. AMK, yliopisto
2. Irlanti, nykyisin Japani
3. Irlantiin työkkärin EURES-neuvojan avustuksella.
4. IT-alan hommissa molemmissa maissa.

Koulut käytyäni ei Suomesta löytynyt töitä, joten piti laajentaa työnhakua ulkomaille. Olin ollut aiemmin vaihto-opiskelijana, mikä madalti lähtökynnystä huomattavasti. En ole päätöstäni katunut, vaikka aina ei hirveän helppoa ole ollutkaan. Jos olisin jäänyt Suomeen, olisin luultavasti päätynyt kortistoon ja/tai lyhyisiin pätkätöihin. Elämä rullaa nyt suhteellisen mukavasti ja olen tyytyväinen.

Suosittelen työpaikkojen etsimistä ulkomailta jokaiselle, jolla on riittävästi koulutusta ja kielitaitoa, mutta vaikeuksia löytää töitä Suomesta.
Ihan pakko kysyä että kuinka päädyit Japaniin ja minkälaista siellä on työskennellä?
MOL sivustolta löyty Irlannin helppari paikka, ei koulutusta. Plaaplaa IT duunia puhelimitse, helppoa.
1. yliopisto
2. nykyään Kanada (lähdin ulkomaille työkomennukselle, kiertoa eri maissa, sitten siirryin ulkomaisen työnantajan palvelukseen Kanadaan.
3. perinteisesti eli netistä työpaikkailmoituksia selaamalla ja sitten hakemus, kutsu haastatteluun ja lopulta sopimus. :)
4. iso julkishallinnollinen organisaatio
5. jos mieli tekee kokeilla ulkomaita, niin rohkeasti vain! haasteet ovat aluksi moninkertaiset, mutta ei ainakaan jää vanhana kaivelemaan, että olisi aikoinaan pitänyt...
Nyt lähdössä itellä neljäs ulkomaan duunikeikka.

1) maalarina 15veenä kesä ruotsissa, maalarin hommia saa aina jos vaan osaa homman. Varsinkin Ruotsi Norja akselilta.

2) Autohommissa Ruotsissa, rahtiliikenne on toinen samanlainen.

3) 2010 Gibraltarilla nettikasinossa, päätteen ääressä makoilua ja viinaa ja aurinkoa. Helppoa ja leppoisaa duunia

4) kanarialle lähdössä nyt talveks baariin duuniin.

Oon ite ihan peruskoulutuksella liikkeellä, oon -84 syntynyt mies. Jos haluat ulkomaille duuniin niin englanninkielinen cv nettiin ja odottele puhelua,tänä vuonna tarjottu n.20 kertaa tsekeistä, irkuista, espanjasta ja puolasta töitä pelkästään top languages jobsin kautta.

Suosittelen kyseistä sivua kyllä kaikille
Tuo top languages jobs -sivusto vaikuttaa mielenkiintoiselta, pitääpä pistää cv vetämään.

Mainiota
Kiitti vinkistä, heti tänään tuli kolme tarjousta, vaikka eilen vasta laitoin cv:n vetämään!
1. Ammattikoulu
2. Etelä-Saksa
3. Työkavereiden kautta
4. Pieni metallialan yritys
jossa tehtävänä kaikki mahdollinen mitä alaan kuuluu.
5. No, nelisenkymmentä vuotta siitä on kulunut, eikä
katua ole tarvinnut. Nyt olen eläkepappana Unkarissa.
Hyvin menee, mutta menköön.
tärkeintä noissa on että katsoo et saa palkan jolla tulee toimeen siellä. Itse tiedän tapauksia että irkkuihin 1300e kk palkalla tai vastaavia muualla euroopassa.
1300 e/kk kuukaudessa kuulostaa aika vähältä Euroopassa. Sillä ei juuri eletä ja joutuu mahdollisesti laittamaan omistaan päälle, jotta pystyy elämään. Tuollainen palkka käy nuorelle, joka haluaa viettää esimerkiksi puoli vuotta ulkomailla keräten työkokemusta. Se voi olla hyvä valttikortti myöhemmin työnhaussa Suomessa

Itse kun olin ensimmäistä kertaa töissä ulkomailla vähän päälle kaksikymppisenä, niin sain palkaksi vain ilmaisen asumisen. Siitä on nyt 14 vuotta ja reissu kesti silloin puoli vuotta. Olin melko kalliissa maassa ja vuokrani vastasi nykyrahassa tuota 1300 euroa. Työnantaja maksoi siis vuokran, mutta kaikki ruoka ja vaatteet meni omasta taskusta.

Nyt on tullut ikää ja koulutusta, sekä työkokemusta lisää. Maat ovat vaihtuneet moneen kertaan ja asun pysyvästi ulkomailla eräässä länsimaassa. Nykyään palkkani on 7750 eur/kk, mikä riittää erittäin hyvin ja jää säästöönkin. Palkka on melko tarkkaan kaksinkertainen siihen nähden, mitä saisin Suomessa. Raha ei ollut syy muuttaa pysyvästi ulkomaille, mutta ei se haitaksikaan ole.
Riippuu paljolti maasta. Nykyään osa noista helppariduuneista ja vastaavista on Itä-Euroopan maissa, Romania, Bulgaria jne... Siellä pärjää tuolla 1300€:llä ilmeisesti kohtalaisesti.Tietysti jos tarkoitus maksella opintolainoja pois Suomeen, niin eihän sillä palkalla paljoa sen lisäksi sitten tee. Minä vasta aloittelen omaa uraani ulkomailla, tuohon sinun palkkatasoosi on vielä rutkasti matkaa (mikäli onnistun saavuttamaan sitä koskaan). Mutta olen suht. tyytyväinen nykyisiin n. 2500€/kk nettoansioihini.
Olen jo 50-kymppinen pappa ja juuri vaihtamassa uuteen ulkomaanduuniin.

-koulutus
Ykköstutkinto vastaa nykyistä AMK tutkintoa ja kakkonen yliopisto

-maa
Latinalaisen amerikan maat. Espanjankieliset.

-kuinka pääsit töihin/löysit työpaikan
Aluksi ihan vaan hakemalla isoista kotimaisista yrityksistä

-työpaikka
Monikansalliset yritykset ja kohta EU

-oma sana
Päivääkään en vaihtaisi pois. Jos olet nuori, niin suosittelen ehdottomasti! Työnteko osana ulkomaalaista yhteiskuntaa todella avaa silmät. Usein saat huomattavasti paremman aseman koulutuksellasi kun menet tarpeeksi kauas sitä hyödyntämään. Suomalaisia arvostetaan maailmalla ja EU:ssa olemme huippuarvostettuja. Ulkomaanhommissa on (ainakin minulle on ollut) helppo tienata tuplat kotimaan liksoihin verrattuna. Muista kuitenkin sopimusta tehdessä pitää huoli sosiaaliturvastasi.
***** säätilastojen mukaan ensitalvena odotettavissa 2kk alle +10 yölämpöjä*****
Muuti pian 40 vuotta sitten mieheni mukana naapurimaahan Ruotsiin . Olimme molemmat ilman koulutusta. Mieheni sai suhteilla töitä tehtaasta, minä pienten lasten
kanssa kotona,
Väliaikäistöitä siivoojana kunnes aloin lukea täällä aikuiskoulutuksessa, ensin kielikursseja ja alustavaa keskikoulua, ylioppilaaksi kaupalliselle alalle.
En saanut heti koulutusta vastaavaa työtä. Siihen meni noin 10 vuotta. Töitä siivoojana, hitsaajana, tuotekontrolloijana, ym.
Sittemmin reskontra ja sisämyyntiosastoille tuotantotehtaissa.
- maa Ruotsi
- Ensimmäinen kokopäivä työ suhteilla mieheni kautta, muut työt työnvälityksen sekä internetistä omalla hakemuksella.
-Sisämyynti pohjoismaihin
-Jos osaat kieliä , ei ole edes pakko osata % kunhan tulet ymmärretyksi ja sinä ymmärrät, kielioppi ja aksentti ei edes ole erittäin tärkeää saat tästä maasta töitä milloin vain.
Olen saanut aina töitä vaikka en ole edes tämän maan kansalainen.
olen 20 ja päätin lähteä ulkomaille töihin, kohta ranskassa työskentelen muutaman vuoden sinne tarvitsee vaikk amitä papereita, mutta kaikki hoituu esimerkiksi työkkärin kautta sillä sielä on työntekijöitä jotka hoitavat vain ulkomaille muuttavia ihmisiä.
suosittelen ulkomaille muuttamista koska suomi on hyvin spesiali maa ja täällä on kaikki erillaista kun ulkomailla.
Mitä tarkoitat, että kaikki Suomessa on erilaista kuin ulkomailla?

Itse olen asunut useammassa maassa ja loppujen lopuksi arki on hyvin samanlaista kaikkialla.
Ilman muuta kannattaa mennä ulkomaille töihin. Palkka on yli kaksi kertaa parempi kuin Suomessa, kommunikointi ihmisten kanssa äärettömän helppoa ja sama työkin tuntuu paljon helpommalta kuin Suomealaisten junttien kanssa, joilla on jonkin tason kommunikointiongelmia työpaikalla.
Olin Hollanissa yli 3 vuotta töissä ja viihdyin siellä erittäin hyvin. Täytyy myös lähteä sillä asenteella että puhuu ihmisten kanssa työpaikalla, jottei saa potkuja vain siksi ettei osaa puhua työasioista!!!
Lykkyä tykö ja työn iloa....
Yrityskulttuuri ja työntekijät ovat alallani jo niin monesta maasta riippumatta siitä missä maassa itse työskentelen että eroa työpaikkojen kulttuurien välillä ei ole oikeastaan yhtään
Suurin virhe mitä voi tehdä paikassa kuin paikassaa tulee siitä että luulee tietävänsä enemmän kuin tietää.
Niille, jotka lähtevät ilman työkokemusta ulkomaille - kuten itse tein - voisin antaa neuvoksi että tekemällä helpot työt ensin pääsee hyvin liikkeelle. Ei kannata stressata vaikkei heti tietäisikään kaikkea. Paras vain ensiksi kerätä se itseluottamus itse työhön.
Tällaiseen virheeseen - kuten em. - voi kyllä sortua myöhemminkin kun on jo työkokemusta ihan paikassa kuin paikassa. Eli siis tietää asian mutta pelkää aloittaa työt selvittämättä IHAN kaikkea etukäteen. Se voi olla todella paha virhe varsinkin uudessa ja vieraassa ympäristössä missä kaikki on vähän outoa... Itse aloitin tekemällä helpot työt ensin ja olin lopulta useamman vuoden ulkomailla töissä.
Haaveeni on asua/työskennellä ulkomailla mutta itseluottamukseni on ollut jarruna. Syynä englannintaito, ymmärrän sujuvasti mutta rohkeus puhua on aika kehno,..lausuminen vaikeaa..johtuu harjoituksen puuttesta. Nyt olisi kuitenkin rohkeutta enemmän kuin nuorena.
Tietääkö kukaan voisiko tehdä mm. hoitajan töitä. Itse olen lähihoitaja ja työskentelen vanhusten parissa ja sitä tykkäisin myös tehdä ulkomaillakin..työnkuva ei varmasti olisikaan sama mutta voisi olla esim..avustaja. Luulisi pula olevan hoitohenkilökunnasta ulkomaillakin kuin suomessa??
Oletko sitten sattumoisin miettinyt opiskella jotain muuta kuin englantia? Joskus toisenkin kielen osaaminen auttaa työllistymään. Esimerkiksi espanjaa tai saksaa osaamalla aukeaa ovet aika moneen maahan. Ei sen englantia välttämättä tarvitse olla ellet nimenomaan halua englanninkieliseen maahan :)
http://www.legion-recrute.com/en/

Pääsee ympäri maailmaa matkailemaan!
-akateeminen loppututkinto
-Saksa
-ystäväperheen ja kaikenmaailman satumusten kautta
-työpaikka on eräs suuri saksalainen, mutta maailmanlaajuinen perheyritys, tunnetaan myös Suomessa hyvin.

Pitkään on tultu jo oltua täällä Saksassa, ja tänne sitä jäänkin. Olisi elämä voinut toisinkin mennä, mutta täällä on tuttua ja turvallista, ja Ikeasta saa skandinavisia vaikutteita ruokaosastolta, jos on tarvis.
Itse olin työttömänä Suomessa, kun sain työtarjouksen Englannista vaikken ollut paikkaa edes hakenut. Englanti maana ei ollut se ensisijainen vaihtoehtoni, mutta vielä tärkeämpää oli päästä lähtemään edes jonnekin. Pohjana ammakorkeakoulututkinto IT alalta ja muutama vuosi alan työkokemusta. Palkkaava yritys on suuri kaikkialla tunnettu IT alan yritys, homma ei kuitenkaan ollut mitään call center hommaa mihin usein tullaan vaan ihan muuta. Firma maksoi relokaation, mutta siihen se tuki sitten jäikin. Ihan yksin sain pähkäillä miten löytää asunto, yrittää järkeillä miten paikalliset kaasulämmitykset ja muut omituisuudet toimii, ja ylipäätään pitää puoliani maassa jonka kieltä sentään osasin todella hyvin (asunut Usa'ssa aikasemmin) mutta siitä huolimatta jouduin jokaisen puhelun kohdalla pyytämään että anteeksi voitteko toistaa. Yhtenä syynä tähän että puhelinhommiin näyttää vaatimuksena olevan mahdollisimman epäselvä aksentti, joten sillekin henkilölle ylempänä joka mietti riittääkö englannin puhuttu taito täällä niin riittää varmasti. Täällä on totuttu siihen että populaa lappaa eritoten Lontooseen vaikkei kieltä osaisi yhtään, ja eritoten hoiva-allalla tuskin ne potilaat/asiakkaat ovat kiinnostuneet siitä että meneekö lausuminen täydellisen oikein, vaan että on edes joku joka pitää huolta. Viisi vuotta täällä oltu, Suomi ei kutsu, muu Eurooppa kyllä! Mutta ulkomaille lähtö ei ole vain päätös lähteä töihin, se on kaikkia elämän osa-alueita kattava päätös. Työkokemuksen hakeminen on vain yksi osa sitä, ja pitää olla valmis tekemään hemmetisti hommia kaiken sen muunkin elämisen järjestämisessä ulkomailla. Joskus voi lykästää ja asiat järkkääntyä helposti, mutta sen varaan ei voi laskea.

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

Mukava huomata etten ole ainut, joka on tympääntynyt pohjois suomeen ja työmahdollisuuksiin täälläpäin.
It-alan koulutukseni valuu hukkaan täällä koska työllistymiset paikallisiin yrityksiin hoidetaan sukulaisuuksilla sekä hyväveli sopimuksilla, joissa osaaminen ei vaikuta.

Esimerkkinä paikallinen, valtion rahoittama yhdistys kutsui haastatteluun 27:stä hakijasta 2:si olihan paikkojakin kaksi.

Hakeuduinkin aktiivisesti Irlantiin jossa haastattelut hoidettiin ammattimaisesti ilman suhteita, ja paikalle valittiin tekijä osaamisen perusteella. Tammikuussa muutan Irlantiin ja aloitan elämäni siellä, samaa suosittelen kaikille suomalaisille osaajille.
Aloitin myöskin IT-urani Irlannissa, hyvin pitkällse samoista syistä. Työpaikan saaminen Suomesta oli vastavalmistuneelle niin kiven alla, että hain ihan suosiolla ulkomaille töihin.

Voin myös suositella Irlantia kokemuksen hankkimiseksi. Moni myös tykästyy paikalliseen menoon ja ei enää vuoden-parin jälkeen haluakaan palata Suomeen. Vaikka etenkin Irlannin help-desk duuneista kuulee sitä sun tätä, niin kyllä se aina kortistossa makaamisen voittaa ja päteville kavereille löytyy kyllä mahdollisuuksia myöhemmin muualtakin.
Hei kaikki ihmiset! Olen menossa opiskelemaan ammattikouuun lähihoitajaksi ja sieltä päästyäni haluaisin opiskella sairaanhoitajaksi afrikassa. Tietäisikö kukaan onko siellä mahdollista opiskella suomenkielellä jossakin koulussa? Jos joku sattuisi tietämään, niin olisin kiitollinen jos kertoisitte vähän. Kiitos :)
mitä afrikassa ja suomenkielellä et jaksa tehdä
Afrikka kutsuu, ei ole.
Opiskelut tapahtuvat hieman maasta riippuen kohde kielellä tai englanniksi.
Toisaalta eikös Australiassa ole se Suomenkielinen vanhainkoti? Jos lähtisit sinne työssäoppimaan ja kesäksi? Sieltä sitten jatkaisit opintoja englanniksi? :)
Miten Irlantiin noin monet menee tänä päivänä töihin? Mulla on muutama Irlantilainen kaveri ja sanovat, että Irlannissakin on iso työttömyys. Monet muuttaa siksi Australiaan Irlannista tai muualle.
Kaiketi ammatilaiselle on aina tarve, olen kouluttautunut alalle hyvillä arvosanoilla ja työttömänäkin työskennellyt kirjoittamalla julkaisuja nettiin sekä osallistunut vapaaehtoisjärjestöjen toimintaan.
Näilläpä olenkin sitten CV:eetä ehostanut.
Hauskinta tilanteessa onkin että suomen hyäveli järjestelmässä en saa töitä mutta onneksi suuressa maailmassa ammattilaisia tarvitaan.
Suomessa tuntuu joskus olevan ongelmana se, että ei riitä, että on pätevä ja tehnyt sitä ja tätä, vaan kaikki tulee olla tehty "hyväksytyn muotin" mukaan. Jos olet tehnyt jotain vähänkään eri tavalla tai ollut oma-aloitteinen yms, sinua helposti karsastetaan. Ja auta armias, jos olet omasta tahdostasi joskus asunut/työskennellyt ulkomailla... suomalaiset työnantajat katsoo sellaista pitkin nenänvartta. Suomessa pelätään erilaisuutta, sellaisen henkilön epäillään olevan soveltumaton "normaaliin" työyhteisöön.
-datanomi
-usa
-it rekry firma
-silloin olin visual basic:in koodaaja

Olin konsulttina joka myytiin firmasta toiseen 2 kertaa. Sain viisumin tyokokemuksen ja osaamisen perusteella. Usan ensimmäinen tyopaikka oli pettymys, en tehnyt mitään erikoista ja tyo ei ollut haasteellista, aika tylsää. Prosessi saada green card on todella raskas ja se oli vaikeat. Lopulta hyväksyin asemani ja suostuin tekemään mitä tahansa. Palkka oli alhaista, tunsin oloni todella turhautuneeksi.

Onneksi sain lopulta vapauteni. Muutin heti siitä rumasta keski lännen ei-mikään-kylästä itärannikolle. Kaikki meni hyvin kunnes päätimme saada toinen lapsi. Pidin sen 12 viikkoa palkatonta äitiyslomaa jonka sain ja siinä samalla tein toitä kotoa käsin. Viimeiset muutamat vuodet päädyin ihan tavalliseen duuniin missä mun ei tarvinnut tehdä paljon mitään, mutta se riitti minulle kun kerran oli 2 lasta ja se kaikki on tässä maassa niin paljon raskaampaa.

Jos saisin uudestaan valita, niin en olisi tullut tänne amerikkaan. Nyt lapseni ovat jo koulussa ja tunnen oloni vapaammaksi ja minulla on haastava tyo mistä pidän
 /   /  /  / Miten päädyit ulkomaille töihin?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta