Töihin Kanadaan pikaruokalaketju TIM HORTONS

auraaaaaAaaa

Selasin Mol.fissä ulkomaanpaikkoja ja yllätin kun löysin työilmoituksen Kanadalaiselta Tim Hortons-kahvilaketjulta. Olen 19-v ylioppilas eikä minulla ole erityisemmin säästöjä, mutta maailman näkeminen kiinnostaa minua, kannattaako hakea minipalkalla (8-10 kanadan dollariia tunti) tehtävään melko raskaaseen duuniin?.

7

719

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laynestaley

      Mä oon miettinyt kanssa samaa duunia. Se paikka on ollut avoinna jo viime vuodesta lähtien, mietin vain, että joku koira siinä on pakko olla haudattuna... Mut pyydettiin jo haastatteluunkin, mutta sitten sain toisen työpaikan täältä. Se mies oli kyllä tosi ystävällinen ja sanoi, että ne ottaa työntekijöitä sinne ympäri vuoden, että voin ottaa vielä yhteyttä heihin jos kiinnostaa. Ei mullakaan silloin mitään säästöjä olisi ollut, mutta ne olisivat maksaneet viisumin ja lennot sekä asunnon vähäksi aikaa. Haluaisin kovasti kuulla, onko joku lähtenyt sinne töihin ja millasta työtä se on ollut? Paikkahan on Albertassa, joka ei ole mikään lomaparatiisi, tulee ehkä mieleen joku Alaskan pikkukaupunki...

    • hoki hoki

      Alberta on provinssi, eikä kaupunki.

    • pricklypear

      Itseänikin kiinnostaa että onko tämä Tim Hortons-työ ihan vakavasti otettava juttu. Hain työhön ja minulla oli työhaastattelu Skypessä. Haastattelija oli tosi ystävällinen ja luotettavan oloinen. Nyt olen kuitenkin odottanut työlupaa melkein puoli vuotta (yhteyshenkilö sanoi että prosessissa kestäisi parisen kuukautta.) Alkaa pikku hiljaa usko hiipumaan koko hommaan. Haluaisin myös tietää onko kukaan muu tosissaan hakenut ja päättänyt lähteä Kanadaan tuota työtä tekemään?

      • 19

        Ajatelkaa nyt ihan suomalaisella maalaisjarjella. Mainostaisiko Hesburger Kanadassa tyontekijoita, maksaisi heille viisumit, lentoliput ja asunnon?
        Pikaruokalan ansioilla ei itseaan elata ja Kanadassa riittaa koulujakaymattomia nuoria omasta takaa.


    • Narkissos

      Jos olet seikkailunhaluinen, niin Tim Hortons voi toimia hyvinkin. Asun itse Kanadassa ja tunnen henkilön joka on ollut työnjohtajana ko. kahvilaverkostossa. Tässä muutamia huomioon otettavia seikkoja, joita kannattaa harkita. Älä anna niiden kuitenkaan pelottaa turhaan - seikkailulla ja seikkailumielelläkin on oma arvonsa, kuten tiedät.
      Tim Hortonsin kahvilat ovat kuin halpahalli versio jostain Starbucks kahviloista. Tim Hortons on kuitenki kanadalaisten suosikki. Työajat voi olla toista kuin Suomessa, riippuen tehtävästä ja kahvilan sijainnista työaika voi olla aamuneljästä puolille öin, osa- tai kokoaikatyötä, todella kiireinen ympäristö ja työtehtävät on ajoitettu. Pomo ei tykkää, jos tiimin homma ei luista. Palkka on tyypillisesti minimipalkka, joka vaihtelee Kanadassa provinsseittain (keskimäärin 10-12 Kanadan dollaria per tunti. Lisäksi tulee jonkin verran tippiä asiakkailta, joka usein käsitetään verottomaksi tuloksi palkan lisäksi. Juomarahan määrä toki vaihtelee, joten siihen tuloon ei ole luottaminen. Palkkaa saa vain tehdystä työstä, eli jos sairastat tai olet rokulissa kotona, se näkyy heti tilipussissa. Palkaa maksetaan tyypillisesti 2 viikon välein. Hyvässä lykyssä saat ensimmäisenä vuonna 2-3 vikkoa lomaa, lisäksi lomaksi katsotaan juhlapyhät, joita on 8-11/vuosi siroteltuna ympäri vuotta ja nekin vaihtelevat provinsseittain. Tim Hortons, eli "Horny Tim`s" kansankielellä täällä, on jo pitkään hakenut ja siirtänyt työvoimaa Kanadaan. Jos olet kiinnostunut, selvitä tarkemmin kaikki työehdot ja työsopimuksen kesto. Huomio myös, että ne eivät maksa lentoa takaisin kotiin sopimuksen päätyttyä.

    • Tuskinpa vaan

      Teoriassa mahdollista, käytännlssä ei.

      Kanadassa on tietääkseni vastaava systeemi kuin Yhdysvalloissakin eli ulkomaalaisia ei hanttihommiin saa palkata, koska kotimaastakin löytyy niille tekijöitä.

      Toki se on työnantajan tehtävä perustella byrokratian rattaissa viranomaisille, miksi he palkkaavat suomalaisen, jolla ei ole mitään yhteyksiä Kanadaan, eivätkä jotain työtöntä vaikkapa Torontosta.

      Työnantaja ei kyllä tule maksamaan lentojasi eikä asumistasi, koska siinä ei olisi mitään järkeä. Ainoa mitä he voivat maksaa ja hoitaa on juuri tuo byrokratia, mutta loppu jää sinun hoidettavaksesi.

      Näissä asioissa saa olla todella tarkkana. Tämä on yksi niitä tapauksia, jotka näyttävät paremmalta kuin oikeasti ovat. Mainostamisen jalo taito on opittu Pohjois-Amerikassa jo aikoja sitten, joten kannattaa myös katsoa ne ehdot, jotka on usein pienellä liitetty johonkin vähemmän huomionarvoiseen paikkaan.

      • Ripeee

        Miksi ihmeessä lähtisit minimipalkalla töihin ulkomaille? Timeissä töissä vain alipalkattuja opiskelijoita. Jos et haaveile Suomessa työstä Mäkkärissä, älä mene Timiin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      92
      4350
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4275
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4006
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2877
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2551
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2118
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2104
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2023
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1675
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe