Loppumattomat pakkoajatukset

rikkipuhkipoikki

Viikon ajan pään sisällä ei ole pyörinyt mitään muuta kuin pakkoajatuksia. En saa niitä hetkeksikään pois ajatuksista. Vaikka tekisin mitä, ne pyörivät taustalla koko ajan. Kun pysähdyn hetkeksi ne valtaavat koko pään ja ahdistus kasvaa aivan valtavaksi. Olen lopettamassa lääkitystäni ja tämä tuli lopetuksen seurauksena. En voi enää olla omassa kehossani, olo on aivan kamala. Olen ihan väsynyt tähän. Pääni kaipais edes hetken hiljaisuuden ja hyvän olon.

53

19517

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EndlessLoops

      Miksi olet lopettamassa lääkitystäsi? Ihmettelen vain koska olet selvästi lääkityksen tarpeessa. Käytkö missään terapiassa? Tilanteesi kuulostaa niin ahdistavalta että kyllä sinun kannattaa mennä puhumaan tuosta asiasta jollekkin. Ymmärrän että ei ole kiva syödä lääkitystä, ainakaan en itse pidä lääkkeiden syömisestä. Minä kuitenkin syön lääkkeitä OCD:hen koska minulla ei taida olla muita vaihtoehtoja. Syön Sertralin mielialalääkettä ja Risperidonia joka on psykoosinestolääke. Tuo lääkitys vaikuttaa siten että minulla pysyy pakkoajatuksen enimmäkseen poissa ja jos jätän Risperidonin syömättä pariksi päiväksi niin silloin pakkoajatuksen valtaavat mieleni.

      Tuo mitä kerroit, kuulostaa tutulta. Kun minulla alkoi nämä pakkoajatuksen jylläämään viime syksynä, tuntui että tulen hulluksi. Olo oli irrationaalinen, käsittämättömän syvästi ahdistunut ja samanaikaisesti mietin että miten tämä on mahdollista, mitä tämä kaikki on. Kaikki alkoi kun vaimoni valitti vatsakipua jota hänellä on ollut useasti. Vaimoni sanoi että minulla on taas vatsa kipeä. Silloin minä ajattelin että mitäpä jos katsotaan mitä vatsasi sisällä on ja mielessä välähti ajatus vaimoni vatsan avaamisesta puukolla. Sitten kauhistuin tuosta ajatuksesta ja mietin että miksi minä tämmösiä ajattelen. Ahdistuin syvästi ja menin parvekkeelle tupakalle. Parvekkeella ollessa minulle tuli tunne että minä hyppään parvekkeelta alas. Samanaikaisesti tunsin ja tiesin että en halua tehdä sitä. Pikkuhiljaa tuosta tunteesta selvisin ja tilanne kutakuinkin normalisoitui.

      Seuraavana päivänä tilanne alkoi uudelleen. Koko ajan mielessäni pyöri vaimoni tappaminen, vahingoittaminen mitä erilaisilla tavoilla. Olo oli ahdistunut, hämmästynyt, surullinen, vihainen, tunsin myös syyllisyyttä. Miksi tuommoisia ajattelin ja kelasin? Miksi minä muka haluaisin vahingoittaa vaimoani jota minä rakastan yli kaiken? En kuitenkaan päässyt irti tunteesta vaimoni tappamisesta. Ajatuksen kulkivat kehää: Mitä jos tapan vaimoni, en halua tappaa vaimoani, mitä jos kuitenkin haluan, mitä jos menen sekaisin ja teen jotakin..... tuota rataa ajatukset seilasivat päivästä toiseen. Viimein eräänä päivänä soitin töistä terveyskeskukseen mielenterveyshoitajalle ja sovimme ajasta vastaanotolle. Kerroin että mitä jos en jaksa odottaa niin kauaa, aika oli sovittu ensi viikolle. Silloin minulle kerrottiin että mitä jos tulisin heti terveyskeskukseen. Nimittäin ahdistus oli jotakin aivan..... en voi sitä selittää.

      Pääsin viimein osastolle ja lääkitys aloitettiin. Kun sain kerrottua ongelmistani, ajatuksistani, oloni rupesi heti helpottumaan. Kuulin että minulla on pakko-oireinen häiriö. Oli hyvä kuulla nimi tällä kaikelle ahdistukselle ja ajatuksille. Myöhemmin tajusin että olin kärsinyt tästä OCDstä koko elämän. Minulla oli ollut tarkistamispakkoa, erilaisia pakkolaskemisia, rituaaleja, ja myöskin muita ajatuksia jotka luuppasivat päässäni yötä päivää. Kun pakko-ajatuksen alkoivat pyöriä väkivallan ja tappamisen ympärillä, silloin vasta ymmärsin hakeutua hoitoon. Kesti aikansa että lääkitys alkoi vaikuttamaan. Kärsin vielä noin kuukauden ajan pakko-oireista ja ahdistuksista sairaalasta pääsyn jälkeen. Jotku päivät oli parempia, jotku taas ei. Nyt on mennyt noin kolme kuukautta melko oireettomana ja uskon että se on tuo lääkitykseni ja myös terapia jotka ovat auttaneet. Silmiäni myös aukaisi kirja: Eroon pakko-oireista ja rituaaleista. Siinä kirjassa oli kertomuksia, varsinkin yksi joka muistutti omaa tilannettani.

      Tiedän että olosi voi olla todella kamala. Itselläni oli tosiaan oireina tajuttoman syvä ahdistus fyysisine oireineen, harhaluulot, syyllisyys, vihantunne itse kohtaan että miksi tällaisia asioita mielessäni haudon, huoli, väsymys koska tuntuu että pakkoajatuksen eivät lopu koskaan, jne..... Sinulle haluan sanoa että älä luovuta, älä lopeta lääkitystä, ei ainakaan vielä, juttele lääkärin, psykiatrin kanssa oireistasi, lue alan kirjallisuutta, harrasta asioita jotta sinulla olisi muuta ajateltavaa. En tiedä millaisia pakkoajatuksia sinulla on mutta tiedät varmaan itsekkin kuinka järjettömiä ne voi olla. Sinulla on toivoa kuten oli minullakkin. Voi olla että jo tänään, huomenna, viikon päästä, kuukauden päästä jo voit paremmin. En osaa oikein sanoa muuta kuin että voimia ja jaksamisia sinulle toivotan ja tiedät että et ole ainut íhminen maailmassa joka näistä pakkoajatuksista kärsii.

    • EndlessLoops

      Rikkipuhkipoikki, mikä on vointisi?

    • rikkipuhkipoikki

      Olen syönyt lääkkeitä paniikkihäiriöön ja pakkoajatuksiin yli kymmenen vuotta. Nyt on vaan raskauden takia lopetettava lääkitys hetkellisesti. Pakkoajatukseni koskee itseni vahingoittamista. Päässäni alkaa usein pyöriä asiat, jotka minua eniten inhottaa ja ahdistaa ja ne jäävät jankkaamaan päähäni viikoiksi. Aamulla heti herätessä ne valtaavat ajatukset ja viimeisenä nukkumaan mennessä. Päivän aikana saan ne hetkellisesti pois tekemällä jotain muuta ja sitten taas mennään. Olo on aivan kamala. Vihaan tätä sairautta. Vihaan tätä lääkitystä, koska se osittain myös aiheuttaa oireeni. Olen syönyt lääkettä niin kauan, että omat aivoni eivät enää yksinkertaisesti osaa muodostaa tarvitsemiaan aineita, jotta olo olisi hyvä.

      • Anonyymi

        mulla ei oo mitään diagnoosia mistään, mutta toi "Aamulla heti herätessä ne valtaavat ajatukset ja viimeisenä nukkumaan mennessä." kuulostaa tutulta. jos mun elämässä tapahtuu jtn ikävää niin ajattelen/häpeen sitä monta kuukautta/vuoden aamusta iltaan, töissä, yksin ja yhdessä (jos pystyn/haluan nähä ketään). en saa niitä ajatuksia pois, en vaikka tekisin mitä. tai alkoholilla tulee sellanen olo, et kyl täst selvitään, mutta ei sitä voi koko ajan juoda. mulle on ok tylsä elämä ettei vaa mitää tapahdu, mut sitku tapahtuu niin se on kamalaa, vaikka se ei ois ulkopuolisten mielestä nii paha. mikä mua vaivaa? en oikee nauti elämästä tällasenaan :'(


    • :(

      Minulla oli vuosi sitten ajatuksia että vahongoittaisin itseäni ja kävin juttelemassa psykologilla, ja se helpotti. nyt taas vuoden päästä tulevat ajatukset toisten ihmisten vahingoittamisesta. pelkään että teen jotain peruuttamatonta, ja jossittelen asioita " entä jos musta tulee hullu, mielisairas" yms. pelottaa aivan sairaasti että teen jollekkin ihmiselle jotain. oikeastaan itken melkein joka ilta kun menen nukkumaan että ahistaa nää ajatukset, yleensä olen kertonut äidilleni kaikki huolet mutta jotenkin en vain uskalla kertoa tätä kellekkään vaikka haluaisin. en vaan jaksa enää näitä ajatuksia enkä tiiä mitäpitäis tehdä? ajatuksiini tulee myös että "entä jos haluaisin tehdä jollekkin ihmiselle niin" se on myös pelottavaa koska jos ajattelen niin oikeasti. ja se pelottaa paljon. voisiko joku auttaa? olen 14v joten on aika vaikeaa kun on koulu ja kaikki.

      • pörkkis

        No itsellä on sen verran kokemusta että voin sanoa, että nyt puhelimesi ja tietokoneesi ja tietoliikenteesi on näitten mielenterveyshemmojen seurannassa, kun olet mennyt psykologille juttelemaan. Saattavat kytätä kameroita ja mikrofonejakin, jos suurena riskinä pitävät. Itsellä on hieman vastaavista ruvettu monitoroimaan vuosiksi. Välttäisin heitä - pääset lääkekierteeseen hyvin nopeasti, joka pitkään jatkuessa tuhoaa aivosi. Rupea vaikka tekemään jotakin, joka vie ajatukset muuanne: matka Espanjaan, urheiluseuraan, hanki syvällinen ihmissuhde, tee mobiilipeli yms. tai jotain.


      • Anonyymi
        pörkkis kirjoitti:

        No itsellä on sen verran kokemusta että voin sanoa, että nyt puhelimesi ja tietokoneesi ja tietoliikenteesi on näitten mielenterveyshemmojen seurannassa, kun olet mennyt psykologille juttelemaan. Saattavat kytätä kameroita ja mikrofonejakin, jos suurena riskinä pitävät. Itsellä on hieman vastaavista ruvettu monitoroimaan vuosiksi. Välttäisin heitä - pääset lääkekierteeseen hyvin nopeasti, joka pitkään jatkuessa tuhoaa aivosi. Rupea vaikka tekemään jotakin, joka vie ajatukset muuanne: matka Espanjaan, urheiluseuraan, hanki syvällinen ihmissuhde, tee mobiilipeli yms. tai jotain.

        Tais mennä skitsofrenia ja ocd sekasi


    • dhsjhjhjfkdhslahjfkl
    • Ocd

      Rikkipoikkipuhki:

      Minulla on ollut ocd pienestä pitäen, joskin varsinainen diagnoosi tehtiin kun olin noin 25v. Lääkkeitä olen syönyt pian 15 vuotta ja niiden avulla olen pärjännyt suhteellisen hyvin. Koitin raskaussunnitelmien takia lopettaa lääkityksen, mutta se ei onnistunut vaan oireet palasivat. Jos olisin silloin tiennyt, että lääkityksestä ei ole haittaa raskauden aikana, en olisi edes yrittänyt päästä eroon pillereistä. Ainakin sitalopraami nimittäin on aivan turvallinen raskauden ja imetyksen aikana.

      Neuvolalääkäri kehoitti ennen synnytystä vähentämään annostusta varmuuden vuoksi. Vauvan ollessa noin parin kuukauden ikäinen oireeni pahenivat ja mukaan tuli aiempaa enemmän ahdistusta. Väsymys ja stressihän tunnetusti lisäävät pakkoajatuksia. Näin jälkikäteen ajatellen ei olisi kannattanut pienentää tuolloin annosta tai sitten olisi pitänyt nostaa se pian entiselle tai jopa korkeammalle tasolle. Teratologisesta tietopalvelusta kannattaa kysyä lääkityksen sopivuus raskauden aikana. Vaikka lääkkeen "tuoteselosteessa" varoitellaan käytöstä, voi olla että raskaus ei kuitenkaan ole este lääkitykselle. Kannattaa myös ottaa yhteys neuvolaan! Suosittelen ehdottomasti hakemaan apua tässä vaiheessa, jotta jaksat vauvan kanssa. Voimia!!

      • vaihtaisjokelaa

        Oli googletettava tuo lyhenne, Obsessive-Compulsive disorder, pakko-oireinen häiriö. Lievänä minullakin tuota esiintyy, aikaisemmin vaikeanakin.

        Eikö paniikkihäiriöinenkin koe pakkotoimintaa, kun se iskee päälle suljetussa tilanteessa, jopa kaupan kassajonossa?

        Nykyisin oireet jo lievähköjä. Jotain ärsyttävää musiikkia mielestään ei saa pois vaan se jatkuu ja jatkuu. Tiedostamattomia oireiluja toki lienee.


    • PakkoPakkoPakko

      Moi, täällä kanssa yksi joka ihmeissään pakkoajatuksista. Söin mirtatsapiinia 30 mg masennukseen ja unettomuuteen. Mä koen, että lääke laukaisi mulla pakkoajatukset, niitä oli hyvin lievänä sitä ennen, mutta en silloin edes ajatellut kärsiväni pakkoajatuksista. Vihasin mirtatsapiinia, se laukaisi myös paniikkikohtauksia, joita mulla ei ollut koskaan ennen lääkitystä. Nyt olen ollu 3 viikkoa ilman lääkettä, purettu pois muutama kuukausi. Nyt pakkoajatus on päässä ihan koko ajan. Mulla se on yksi inhottava ihminen joka on kohdellu mua törkeesti. Joudun näkemään tämän ihmisen silloin tällöin, mutta en saa mielestä nyt ollenkaan. Olen ahdistunut ja masennusoireitakin on, mutta en tiedä uskallanko ottaa mitään lääkitystä, kun mirtatsapiini toi vaan 100x enemmän ongelmia verrattuna hyötyyn.

      • mirtaeisovipirtaan

        Moi! pelottavan samankaltaisia oireita täälläkin,mitä ihmeellisimpiä ajatuksia tulee mitä jos muodossa päähän? itse käytin puoli vuotta mirtazepiiniä lihoin n.5 kg ja olo oli koko ajan väsynyt,tosin olo parani tuon puolivuotisen aikana kohtuullisesti,lopeti käytön kuitenkin omaehtoisesti mikä oli virhe,nyt mitä jos kysymykset jylläävät päässä taas täydellä höyryllä ja olen aikeissa ottaa yhteyttä mt-toimistoon. ps.alkoholi on myrkkyä pakkoajatuksista kärsiville nimittäin saatat "avautua" omituisista ajatuksista ihmisille"tosiasioina" että näin täällä:( tsemppiä kaikille tämän kanssa painiville! (olen 40v perheellinen mies)


      • Erittäin Ahdistunut
        mirtaeisovipirtaan kirjoitti:

        Moi! pelottavan samankaltaisia oireita täälläkin,mitä ihmeellisimpiä ajatuksia tulee mitä jos muodossa päähän? itse käytin puoli vuotta mirtazepiiniä lihoin n.5 kg ja olo oli koko ajan väsynyt,tosin olo parani tuon puolivuotisen aikana kohtuullisesti,lopeti käytön kuitenkin omaehtoisesti mikä oli virhe,nyt mitä jos kysymykset jylläävät päässä taas täydellä höyryllä ja olen aikeissa ottaa yhteyttä mt-toimistoon. ps.alkoholi on myrkkyä pakkoajatuksista kärsiville nimittäin saatat "avautua" omituisista ajatuksista ihmisille"tosiasioina" että näin täällä:( tsemppiä kaikille tämän kanssa painiville! (olen 40v perheellinen mies)

        Olen todella helpottunut kun en ole ainoa tämän asian kanssa. Olen nyt 17 vuotias ja koen ihan samanlaisia asioita kuin muut teistä. Tämä alkoi joskus 3 vuotta sitten. En ajatellut että tällä on edes mitään nimeä ja että olen ainoa asian kanssa. Pakko-ajatukset ovat voimistuneet tässä vuosien varrella. Se lähtee välillq pois ja tulee sitten parin viikon päästä entistä vahvempana. Olen nyt jo miettinyt vakavasti että menisin puhumaan jollekkin joka voisi minua auttaa. Viime kesä oli parasta aikaa, sain olla useita kuukausia ilman näitä oireita, mutta nyt kesän jälkeen ne tulivat takaisin, entistä vahvempina. Olen huomannut että nämä oireet pahenevat aina talven ja pimeän tullessa. Joskus minun on vaikea saada unta tämän takia. Ja ahdistus on todella voimakasta! joskus pääsen hetkeksi eroon tästä, mutta ne tulevat nopeasti takaisin.

        Minulla oli tämän alussa just tuota bakteerikammoa ja on yhä edelleenkin, mutta ei niin vahvana, sitten ovien tarkistelua moneen kertaan, jota teen yhä, mutta sitäkin vähemmän. Mutta nyt olen saanut noiden sijaan kauheita ajatuksia mieleeni. Itseni, toisen ihmisen vahingoittamista tai kauheiden asioiden sanomista ja oikeasti mua pelottaa et mä teen jotain. En tosiaan haluaisi tehdä mitään näistä edellisistä. Olen lukiossa ja tämä vaikuttaa vahvasti opiskeluun, tuntuu etten jaksa enään mitään... Kenelle voisin mennä puhumaan asiasta?


      • hyi
        mirtaeisovipirtaan kirjoitti:

        Moi! pelottavan samankaltaisia oireita täälläkin,mitä ihmeellisimpiä ajatuksia tulee mitä jos muodossa päähän? itse käytin puoli vuotta mirtazepiiniä lihoin n.5 kg ja olo oli koko ajan väsynyt,tosin olo parani tuon puolivuotisen aikana kohtuullisesti,lopeti käytön kuitenkin omaehtoisesti mikä oli virhe,nyt mitä jos kysymykset jylläävät päässä taas täydellä höyryllä ja olen aikeissa ottaa yhteyttä mt-toimistoon. ps.alkoholi on myrkkyä pakkoajatuksista kärsiville nimittäin saatat "avautua" omituisista ajatuksista ihmisille"tosiasioina" että näin täällä:( tsemppiä kaikille tämän kanssa painiville! (olen 40v perheellinen mies)

        joo, mulla on kanssa sama juttu. jos otan alkoholia niin alan keksii asioita ja kertoo niitä ihan tosina. ja nää jutut mitä alan keksimään on just näitä pakkoajatuksia mitä tulee päähäni.


    • pelonuhri

      Täällä yksi pakko-ajatuksista kärsivä. Nyt syksyn tullessa olen huomannut että näitä pakko-ajatuksia on enemmän. Viimeksi näitä oli alkuvuodesta. Ajatukset ovat välillä aika järjettömiä, eikä niitä voisi kellekkään lähimmäiselle kertoa, heti leimattaisiin hulluksi. Ja sitä itsekin luulee joskus että sitä tulee hulluksi. Olen kyllä perheelleni kertonut että kärsin pakko-oireista ja että on ollut masennusta mutta en ole kertonut pakko-ajatuksista, en vain kertakaikkiaan pysty kertomaan niistä, en edes psykiatrille. Pelkään näitä ajatuksia ja välillä mietin että olisi helpotus jos mua ei olisi koska tuntuu että olen kirottu näihin oireisiin..

      • Help me

        Mä suosittelen oikeesti että meet juttelemaan näistä jollekki ammatilaiselle. Mulla nää oikeesti haittaa elämää ja oon nyt just kattomas aikaa jollekki psykologille joka osais auttaa näitten kanssa. Kuulemma paras apu on vaa mennä juttelemaa ja jos muu ei auta nii saa lääkitystä. Mulla just toi sama, että välillä ne vaa katoo ja sit ne taas tulee takasin. Mä joskus ajattelen et kyl mä nyt pystyn elää näitte kans mut nyt on tullu sellane hetki etten vaa pysty. Ahistaa ja pelottaa


    • heippa6

      Sama ongelma on ollut minulla. Ahdistuin suunnattomasti jos jäin yksikseni jonkun eläimen kanssa. Siis pelkäsin että vahingoitan eläintä vaikken tietenkään halua! Olen suunnattoman eläinrakas.

      Myöhemmin olen päässyt syvälle traumojeni alkulähteille ja tiedän tasantarkkaan MIKSI ahdistun eläinten tai pienten vauvojen kanssa. Olen NIIN herkkä yksilö että alitajuntani kertoo mikä on oikein ja mikä väärin. Eläimet kuuluu vapauteen eikä ihmisten vangeiksi. Koen, että koira tylsistyy kun en pysty tarjoamaan sille riittävästi virikkeitä. Kissan TARTTEE päästä omille teilleen ulos vapaaksi, koska se on sen eläimen luonto! Ne kärsii sisällä. Pienenä minut pakotettiin hoitamaan eläimiä. Jouduin leikkaamaan koiralle sian kieltä ja sydäntä ruuaksi ja VIHASIN sitä, ihan oikesti! Olin vaan liian pieni ilmaisemaan sitä ja kieltäytymään siitä.

      Vihaan väkivaltaa. Ahdistun väkivaltaisista ohjelmista. En pidä sitä viihteellisenä paitsi rikossarjoja joissa ei veri roisku.
      Vihaan myös pornoa. Ahdistun siitä että joka puolella on alastomuutta, pornoa ja vähämielisiä panosuhteita. Niistäkin olen saanut oireilua.

      Minun kattonia alla ei koskaan tulla hyväksymään pornoa eikä katsomaan kauhua! En myöskään lemmikkejä loukuta kotiini! Lapsia en tod.näk. tule hankkimaan koska mielestäni lapsia ei ole järkevää hankkia.

      Jä täytyy myöntää että oloni on helpottunut kun tiedostan asiat näin hyvin ja pystyn tekemään oikeita valintoja.

    • mielensä vanki

      Kaikki kertomanne kuulostaa tutulta. Olen vajaa 3-kymppinen, korkeasti koulutettu pienen lapsen äiti ja pakkoajatukseni liittyvät lapseni vahingoittamiseen seksuaalisesti. Olen hyvin kiltti ihminen ja tiedän, että ajatukset ovat yhtä huuhaata, mutta viimeksi eilen mietin itseni tappamista. Ajatukset kiertävät kehää loputtomasti ja vain unen tulo tuo helpotuksen. Syön mielialalääkettä (certralin 100mg ja ketipinor 50mg), mutta en koe niiden auttaneen. Olen hakeutumassa psykoterapiaan. Tämä on yhtä helvettiä, pahinta on, että vastapelurina on oma mieli, joka käyttää omia heikkoja kohtiani aseena minua vastaan. Suosittelen lukemaan kirjan: irti pakko-oireista ja rituaaleista, sen lukeminen helpottaa minua aina hetkeksi. Pahintahan tässä on, että ajatukset koskevat niin tabuja aiheita, että niihin ei uskalla edes hakea apua. Minulla tämä on pilannut koko seksielämäni. En halua mitään seksuaalista toimintaa, etteivät hirveät ajatukset tule päähäni väärällä hetkellä.

      • hjklp

        Hei kaikki! Tutkituttakaa kilpirauhasarvonne : T4-V, T3-V ja TSH. Lukekaa kilpirauhasfoorumia ja kilpirauhasblogia. Joskus vajaatoiminta aiheuttaa tällaista. Ja pellkä TSH arvo ei kerro onko kysymys vajaatoiminnasta tai ei.


      • oikea ja väärä

        Kuulostaa vähän multa... paitsi että olen mies ja mulla ei ole lapsia. Joskus kyllä pää täyttyy niin saatanan karmeista jutuista että ei kehtaa sanoa tai kirjoittaa... Siis niin pahoja juttuja kun voi kuvitella. Pelottaa että joskus jotenkin "muutun" pedoksi joka tekee kauheita asioita lapsille...

        Mutta olen hiljalleen ymmärtänyt että ajatukset johtuvat siitä että miten herkkä olen. Jos näen jonkin elokuvan tai tv-sarjan jakson missä on rankkaa väkivaltaa, niin menee kauan ennen kuin saan sen pois mielestäni.

        Jutut vaikuttaa muhun niin paljon että alan ajatella tyyliin "kuinka joku voi tehdä jotain noin kauheaa?". Ja seuraava ajatus on se, että "en kai minä voisi tehdä niin?" ja siitä ne pakkoajatukset sitten lähtee! Tietyllä tapaa pakkoajatukset on "hyviä", ne kertoo mulle että pidän jotain asioita kauheina. Kun kammoan ajatuksia, niin ymmärrän sen kuinka pahoja niissä esiintyvät asiat ovat.

        On vaikeaa olla nykyään emotionaalinen, vahvasti tunteva ja herkkä ihminen kun joka paikassa näkyy niin paljon väkivaltaa ja pahuutta. En usko että on hyväksi kenenkään mielenterveydelle seurata jatkuvasti väkivalta"viihdettä" tai rajua pornoa.


      • otto minkä teit
        oikea ja väärä kirjoitti:

        Kuulostaa vähän multa... paitsi että olen mies ja mulla ei ole lapsia. Joskus kyllä pää täyttyy niin saatanan karmeista jutuista että ei kehtaa sanoa tai kirjoittaa... Siis niin pahoja juttuja kun voi kuvitella. Pelottaa että joskus jotenkin "muutun" pedoksi joka tekee kauheita asioita lapsille...

        Mutta olen hiljalleen ymmärtänyt että ajatukset johtuvat siitä että miten herkkä olen. Jos näen jonkin elokuvan tai tv-sarjan jakson missä on rankkaa väkivaltaa, niin menee kauan ennen kuin saan sen pois mielestäni.

        Jutut vaikuttaa muhun niin paljon että alan ajatella tyyliin "kuinka joku voi tehdä jotain noin kauheaa?". Ja seuraava ajatus on se, että "en kai minä voisi tehdä niin?" ja siitä ne pakkoajatukset sitten lähtee! Tietyllä tapaa pakkoajatukset on "hyviä", ne kertoo mulle että pidän jotain asioita kauheina. Kun kammoan ajatuksia, niin ymmärrän sen kuinka pahoja niissä esiintyvät asiat ovat.

        On vaikeaa olla nykyään emotionaalinen, vahvasti tunteva ja herkkä ihminen kun joka paikassa näkyy niin paljon väkivaltaa ja pahuutta. En usko että on hyväksi kenenkään mielenterveydelle seurata jatkuvasti väkivalta"viihdettä" tai rajua pornoa.

        Oikea ja väärä

        Pakko-oiretapauksista tulee mieleen. kesä kauan sitten. Oli aurinkoinen kesäpäivä parhaimmillaan. Eräs tuttavaperhe pyysi puutarhaansa katettuun kahvipöytään.
        Siinä mukavia jutellessa alkoivat pakko-oireeni tulla esiin. Mielikuvakauhukseni näin itseni lyövän isoa penistäni kahvipöytään.

        Naiset vaistosivat tuon ja osoittivat yllttyneen huvittuneisuutta. Siihenaikaan puhuttiin vielä tuskaneuroosista. Se alkoi ottaa valtaa ja minun oli poistuttava tilanteesta.

        Tuollainen ilmiö on introvertin tyypin helppo itsekin analysoida; purkautumaton seksuaalinen pidättyneisyys.


    • Ocdm

      Täällä myös yksi pakkoajatuksista kärsivä! Tätä keskustelua lukiessani en voinut muuta kuin itkeä, tuli niin älyttömän paha mieli teidän tekstejänne lukiessa. Tiedän tasan tarkkaan miltä teistä tuntuu. On tavallaan helpottavaa tietää, että maailmassa on muitakin, jotka tästä kärsii ja samaan aikaan tuskallista ja surullista et niin moni muukin näiden ajatusten kanssa painii. Itse olen kai aina ollut aika neuroottinen. Muistan pelänneeni kaikkia mahdollisia tartuntasairauksia jo aivan nuorena. Vasta 17-vuotiaana sain varsinaisia pakkoajatuksia. Oikeastaan ne olivat pakkokuvia, joita näin sulkiessani silmät. Nämä kuvat olivat seksuaalissävytteisiä ja koskivat usein isääni, vaikka minulle ei koskaan ole tapahtunut hänen toimestaan mitään seksuaalista. En osaa sanoa miksi ne siis koskettivat häntä. Sen jälkeen on ollut jos jonkinlaista pakkoajatusta ja välillä olen ihan oikeasti pelännyt tulevani hulluksi ja toisinaan taas kuvitelleeni jo seonneen. Minulla on ollut uskonnollisia pakkoajatuksia, jotka ovat tällä hetkellä kaikista ahdistavimpia. Olen kuvitellut Saatanan ottavan minusta vallan ym, vaikka järjellä ajateltuna tiedän sen olevan epätotta. Olen pelännyt ja saanut paniikkikohtauksia, olen luullut tulevani hulluksi kerran jos toisenkin, mutta toistaiseksi lopullista sekoamista ei ole tapahtunut. En syö tällä hetkellä lääkitystä, koska ajatus lääkkeistä ahdistaa. Olisi ehkä parempi aloittaa lääkitys, mutta en kykee siihen. Joskus ajatukset ovat niin vainoharhaisia, että oon tosissani aatellut pimahtavani. Onko muilla tälläistä et ilmenee vainoharhaisia ajatuksia, joiden tietää olevan epätodellisia mutta jotka kuitenkin tuntuvat todellisilta? Tavallaan siis aattelee niin tai ei ole varma ajatteleeko niin vai. Vaikea selittää. Haleja ja voimia kaikille tämän kanssa kamppaileville!

      • Sannnnnna1010

        En tiedä luetko ketjua enää mutta mulla on just noita samoja!!! Kauheeta tämä kun päähän tulee sama sana koko ajan :( noh nyt aloitan terapian. Tsemppiä kaikille ihmisille jotka kärsii tästä!


    • Ei jaksais

      Taas oli lyhyt kausi ilman näitä ajatuksia.. Mutta nyt ne on tullu takasi. En tajuu et miksei ne vaa voi pysyä poissa. Kävin psykologilla ja nyt en ole vähään aikaan käyny ku huomasin niiden lieventyvät/kadonneen, mutta nyt kai taas menen juttelemaan asioista ja miettimään jos tuon lääkityksen alottaisi.

    • Ihmettelevä

      Oletteko ajatelleet onko teistä lapsen kasvattajiksi.Onko voimia ja valmiuksia niin vaativaan tehtävään?Lapsi on pitkäaikainen kasvatettava ,pystytko vastaamaan edes itsestäsi?

      • elo1

        "Ihmettelevän" kommenttiin voisi vastata, että pakko-oireinen häiriö ei ole oma valinta. Jos on mahdollista saada lapsia, se taas on oma valinta, haluaako lapsen ja kasvattaa sen. Pakko-oireiseen häiriöön ja kasvatustehtävään voi saada apua. Miltä sinusta tuntuisi jos sinun mahdollisuuttasi/kykyäsi vanhemmuuteen kyseenalaistettaisiin? Pakko-oireista kärsivät ovat usein vastuuntuntoisia ja älykkäitä ihmisiä.


      • kliklik
        elo1 kirjoitti:

        "Ihmettelevän" kommenttiin voisi vastata, että pakko-oireinen häiriö ei ole oma valinta. Jos on mahdollista saada lapsia, se taas on oma valinta, haluaako lapsen ja kasvattaa sen. Pakko-oireiseen häiriöön ja kasvatustehtävään voi saada apua. Miltä sinusta tuntuisi jos sinun mahdollisuuttasi/kykyäsi vanhemmuuteen kyseenalaistettaisiin? Pakko-oireista kärsivät ovat usein vastuuntuntoisia ja älykkäitä ihmisiä.

        Kyllä! Pakko-oireet voi olla niin monimutkaisiakin ettei niitä aivan yksinkertaisin perusjamppa saa edes kehitettyä :)


    • jumppahuiti

      Anna pakkoajatuksien tulla. Mene mukaan ja elä ne ajatukset läpi ja ota ne haltuun.

    • eom

      Itse olen myös sitä mieltä, että antaa pakkomielteiden tulla, vaikka ne pelottavia ovatkin. Kyllä ne lopulta mielestä lähtevät, uskokaa pois. Mutta niiden torjuminen ei tosiaan näytä auttavan, ei ainakaan itseäni. Ne vain vahvistuvat, jos yrittää torjua niitä.

      • Hansulisuli

        Minusta vertaistuki pakkoajatuksista kärsiville olisi hyvä juttu! Siispä jos joku joka kärsiinäistä samankaltaisista siis yllämainituista ongelmista niin voisi kirjoittaa minulle sähköpostiin [email protected] koska saman kaltaisten asioitten kanssa itse kamppailen parhaillaan. Ehkä yhdessä voisimme stempata toinen toistamme. T.Hanna


    • ocdpotilas

      Kärsin OCD:sta sekä myöskin Paniikkihäiriöistä... ja se on erittäin inhottavaa kun sinua alkaa ahdistamaan jokin juttu mitä ajattelen putkeen 24/7 ihankuin toinen sinä rankuttaisi itsellesi tätä ja sitten yrität sanoa itseäsi vastaan: '' unohda.. ajattele jotain kivaa ''

      • kokemusta on

        Voit saada apua Kognitiivisesta käyttäytymisterapiasta, jossa on hyvät hoitomenetelmät pakkoajatusten ja pakkotoimintojen hoitoon. Etsi terapeuttia www.kakkt.fi sivuilta. Terapiaan saat KELA-korvausta.
        Myös paniikkihäiriösi voidaan hoitaa Kognitiivisella käyttäytymisterapialla.


      • Anonyymi

        mulla ei oo mitään random väkivalta ajatuksia tai bakteerikammoja, mutta kun mulle tapahtuu jotain mikä ahdistaa niin se on mielessä 24/7 eikä lähe millään pois. se ei oo kivaa kun joku ahdistaa ja masentaa mut tietää et ei voi tehä asialle mitään. mikään ei auta. esimerkki ero 3v suhteesta pilas sen vuoden. no jotku sanois tähän et normaalia et erosta kestää toipua, mutta kaikki ei ymmärrä miltä toi 24/7 ajattelu tuntuu, ei hetken rauhaa :'(


    • neuroosi

      Itse kokisin että pakko-oireet ja ajatukset pohjautuvat itseluottamuksen ja itsetunnon puutteeseen, sekä yleiseen epävarmuuteen itsestä. Ja tällaiseenhan kiltillä ihmisellä on taipumusta? Niin hankalalta kuin ahdistuneena ja mahdollisesti masentuneena kuulostaakin, niin kannattaa opetella kohtaamaan nämä ajatukset, pienin askelein. Ensin siirtää niitä, että oppii sietämään ahdistusta. Sen jälkeen pikkuhiljaa alkaa tutustumaan niihin ja opettelee sietämään kohtaamisen aikana ilmaantuvaa ahdistusta. Ennen kaikkea jos pelkona on esimerkiksi läheisen puukottaminen, niin keskustelee tästä asiasta läheisen ihmisen kanssa (yleensä jo läheisen ymmärrys helpottaa ahdistusta!) ja harjoittelee vaikka yhdessä puukon kohtaamista, jopa ihokontaktissa, jotta itseluottamus lähtisi kasvamaan! Eli toisinsa oen oppisi uskomaan, ettei ole tekemässä tällaista tekoa :) puhun tässä omalla kokemuksella ja haluan rohkaista muitakin kokeilemaan oman uskalluksen rajoissa tätä tekniikkaa.

    • ocd:stä kärsivä

      Ocdm

      Tekstisi kuulosti ihan omaltani. Mulla on juuri tuollainen tunne että tavallaan aattelen mutta en oo varma ja tiedän että ne on epätodellisia mutta silti ne saa musta koko ajan otteen ja tavallaan uskon ja siksi pelkään. Välillä ajatukset helpottaa ja välillä tulee olo et tää on ihan naurettavaa. Ja hetken ehtii miettiä että huh huh kuinka tyhmää tää on ja kuinka sitä tällästäkin nyt on aatellut jo niin kauan. Ihan hukkaan mennyttä aikaa. Mut sit se taas vaan tapahtuu NAPS ja taas ajattelen ja tää kierre jatkuu koko ajan.

      Mä olen 28 vuotias nainen. Oon tässä parin vuoden ajan tehnyt gradua ja oireet on tuona aikana pahentunut, kuitenkin tahtoa löytyy niin paljon että en vaan anna periksi enkä anna tämän taudin viedä tätäkin minulta. Aion saada opiskelut päätökseen vaikka se veisi ikuisuuden. Minä olen kamppaillut OCD:n kanssa nyt noin 10 vuotta. Vasta muutama vuosi sitten hain apua kävin terapian ja löysin keinoja sen kanssa elämiseen. Vähän aikaa helpotti mutta nyt gradun kanssa painiskellessa on oireet taas palannut ja pahentunut. Pakko-oireita ei enää niinkään oo vaan enempi on ajatuksia jotka johtaa mielettömään ahdistukseen/paniikkiin ja pelkoon. Pelkään hiviä ja muita tartuntoja. Tiedän että ne ei tartu arkipäiväisissä teoissa mutta se ei estä pelkoani ja ahdistustani.

      Lääkkeitä en oo halunnut syödä entiedä miksi mutta nyt olisi nekin aloitettava tällä viikolla. Se on vaan pakko nyt kun muuta vaihtoehtoo ei enää oo.

      Tsemppiä kanssakärsiville. Uskon että tästä voi parantua. Toivoa aina on!

      • ocd:stä kärsivä

        Tarkoitan siis että pakko-oireita ei pakkotoimintoina niinkään enää ole vaan lähinnä pakkoajatuksina*

        Eli siis kun oireet toimintoina oli todella pahat pari vuotta sitten, niin että hädin tuskin pääsin kotoa lähtemään kun piti kaikki tarkistaa. Välillä tulee vielä ajatus että: Onko se lukossa?Käy tarkistaan, mutta osaan jo hallita nuo ajatukset niin että en lähde vaan luotan itseeni.

        En vain ole löytänyt vielä keinoa kuinka saisi myös nuo kauheat ajatukset pois.


    • myös pakkoneuro

      Millaisia pakko-ajatuksia sulla on?

      • älämieti?miten?

        Minulla pakkoajatuset pyörivät laidasta laitaan,on seksuaalisia(mitä jos olen homo ym.) Väkivaltaisia (mitä jos iskisin tuota nyrkillä) sairauksista (syöpä,hiv,kuppa,ym) tuossa ylempänä joku kyseli että miten ocd-henkilö pystyy huolehtimaan lapsista(itselläni ns.puhdas O eli pelkkiä pakkoajatuksia) hyvin pystyy! Henkilöt jotka tätä sairautta sairastavat ovat todistetusti keskimääräistä viisaampia ja huolehtivampia,kaikki nämä inhottavat mielikuvat ovat vain ajatuksia ja me tiedetään se(muuten kyse ei olisikaan ocd:stä) ihmettelen miten tuon kysymyksen esittäjä on eksynyt tähän keskusteluun?onko mahdollisesti pakkoajatuksia ja etsii ratkaisuja tätä kautta? Olen koko elämäni tehnyt töitä,on talot,autot ym maallista sälää eli täytän täysin "normaali"ihmisen kriteerit :) ajatuksistani huolimatta en ole homo,ei ole yllämainittuja sairauksia enkä ole väkivaltainen,antaisin kaiken maallisen pois jos saisin nämä oudot ajatukset pois päästä! Tämä sairaus on valitettavasti ikuinen,ainoa milloin ajatukset alkavat hellittää on kesä ja/tai ulkomaanmatkoilla käynti,ai niin tähän loppuun vielä mausteeksi se että sairastan myös 2 tyypin kaksisuuntaista mielialahäiriötä


    • itsensärakastaminen

      Minun mielestä pakkoajatukset,toisen vahingoittamiset,veitsipelot,
      järjestys,kontrolli,ovien kokeilu ja muut rituaalit voivat olla alas
      painettuja tunteita ja erityisesti negatiiviset ja aggressiiviset tunteet,
      vihan osoitukset ja eri mieltä oleminen.Ihminen on tasapainossa myös
      silloin kun on vihainen ja sanoo EI niin että jokainen ymmärtää.
      Vahingoittamis ajatukset,pureminen ja toisen ihmisen työntäminen pois
      on normaalia ja alkukantaisia tunteita ja viittaa lapsuuden kokemuksiin.
      Ongelmana on että pakko-oireinen tai pakkoajatuksinen ihminen
      kärsii näistä ongelmista koska ne ovat pään sisällä mutta ulkoisesti
      hymyillään vierustoverille ja tässä se ongelma onkin.On uskallettava
      sanoa ääneen EI eikä pitää sitä sisällä.Pakko-oireinen antaa väärän
      kuvan lähimmäiselle hymyillessään koko ajan ja olevinaan positiivinen
      kun pitäisi sanoa ulos mitä OIKEASTI TUNTUU.Näin oikeat tunteet
      saadaan pintaan.Muuten jos näytellään positiivista niin vaarana
      on se että mennään vaikka naimisiin vaikka ei oikeasti rakasteta toista
      ja kun tulee lapsi liittoon niin tulee näitä negatiivisia vahingoittamis
      ajatuksia koska sisällä on tunne että tässä ei kaikki ole rehellistä.
      Lapsen syntymä aiheuttaa joillekin ahdistuksia ja siinä tilanteessa
      itse pakko-oireinen saa kunnon primaaliterapiaa koska nyt ei pääse
      tilannetta karkuun vaan on kasvun ja eheytymisen paikka.
      Siis tunteet ulos,oli ne kuinka vaikeita ja mustia möykkyjä ja kun
      ne tulee ylös vatsasta ja nousee suuhun,silmiin ja lopulta hiuksiin
      hehe välillä otetaan huumoria.Vakavasti, tunteet ja niiden rehellinen
      käsittely tuo meistä esiin sen oikean ja rehellisen ja avoimen ihmisen.
      Lopuksi tervehtyminen vaatii raittiutta kaikista päihteistä.
      Kyse on keskushermoston tasapainottamisesta ja rentouden
      löytämisestä ja kyvystä kuunnella itseään ja toisiaan.
      Sitten negatiivisten ajatusten,negatiivisten uutisten,sotien,rikollisuuden,
      proovokatiivisten kiihkoilun välttäminen ja rauhoittuminen on yksi
      tärkeä elementti.Maailmassa on tahoja jotka pyrkivät siihen että
      ihmisillä on addiktioita ja neurooseja koska sillä tehdään rahaa ja
      saadaan ihminen pyörimään jonninjoutavien ongelmien keskellä
      kun pitäisi pitää itsestä huolta ja kasvaa tasapainoiseksi ihmiseksi

    • Pakoistaviielä

      Pakko- oireista jä päihteistä ja niiden
      vaikutus keskushermostoon.Kaikkea
      mitä käytetään liikaa on haitallista
      Päihteissä hyvänolontunnetta tunne
      saavutetaan yhä suuremmilla annoksilla
      ja lopulta se vaurioittaa hermostos
      ja sisäelimiä ja estää selvinpäin
      käsittelemästä tunteita.ongelmia ym ym
      Keskushermoston rasittaminen vuodesta
      toiseen kiihottamalla itseään päivän
      poliittisilla asioilla,sodilla.rikoksilla
      rasismilta ym ym ja kohteita löytyy
      miljoonia estää meitä elämästä tasa
      painoista elämää.Hermoston rasittaminen aiheuttaa saman ilmiön kuin rasitat lihaksia,aisteja ym tapahtuu
      vaurioita ja ne näkyvät hermoston
      osalta keskittymiskyvyn puutteena
      Tietokoneen avaaminen jkestää tol
      kutomaan kauan,avainten tai lusikan
      pudottaminen saa raivon valtaan ja
      tuntuu että ei saa heti vahvistusta
      aivoille mitä tahansa on tekemässä
      Kirjan lukeminen ei onnistu js huomaa
      lukemaa yhtä tekstin pätkää uudestaan
      ja uudestaan.On tärkeätä rauhoittua ja
      välttää asioita joista provosoituu ja
      kiihottuu liikaa myös yliaktiivinen
      seksuaalinen käytös paljastaa ongelman
      Tekniikoista,miten aloitat harjoitukset
      esim ekstrovertillä ulospäinsuuntautu
      nut oppii isossa ryhmässä jättämään pakkoajatukset ja todella kuuntelemaan
      mitä toinen puhuu ja muistaa mistä
      puhuttiin eikä koe että minua ei oteta
      huomioon.Kykyä hyväksyä luovat
      kokeilut.Musiikissa vaikka vaihdetaan
      basistin,rumpalin ja kitaristin paikkoja
      keskenään ja pidetään hauskaa.
      Kaaos ja järjestys pystytään hyväksy
      mään ilman että ahdistustaan.Näin löydetään uudestaan elämän ilo ja
      se onnistuu kun raittiina ja selvinpäin
      koetaan omat tunteet ja tapahtumat
      elämässä

    • Poika19v

      Jumalaan uskominen ja luottaminen auttaa pakko-oireissa ja elämässä yleisestikin, itse kärsinyt todella kovista ja jopa invalidisoivista pakkotoiminnoista, pahimmillaan niihin saattoi kulua jopa viikonpäivät ennenkuin ne sai ''suoritettua''. Kun uskoo Jumalaan että Hän pystyy auttamaan sinut ulos noista ahdistavista ajatuksista ja toiminnoista niin helpottaa.

      • w345y

        Tuo on totta, voi tehdä aina vaikka ristinmerkin kolme kertaa jos tulee pakottavia ajatuksia.


    • Nainen23v

      Pakko-ajatukset.. Jotain sanoin kuvaamatonta. Muistan samanlaisia ahdistuksen tunteita jo lapsuudesta, mutta ne menivät mieleisen harrastuksen myötä ohi. Nykyisessä muodossaan ne alkoivat noin 6 vuotta sitten. Pakko-ajatuksia kesti ehkä noin vuoden ajan ennen kun tajusin, että minun ei tarvitse kestää näitä. Ne alkoivat seksuaalisesti häiriintyneillä ajatuksilla. Pakkoajatuksia tuli lähes aina kun näin esim lapsen tai eläimen, jolloin aivoni syöttivät minulle mitä hirveimpiä ajatuksia... En voinut puhua asiasta kenellekkään, pidin itseäni hulluna, olin todella peloissani. Ajatukset kuitenkin pahentuivat, ja ne muuttuivat toisten vahingoittamis/tappamisajatuksiksi, niin läheisten kuin tuntemattomien. Tämä aika elämässäni oli todella synkkää. Mietin mitä minulle on oikein tapahtunut? Mistä tämä kaikki tulee? Tunsin koko ajan suurta itseinhoa, syyllisyyden tunnetta ja ahdistusta. Ainoa hetki, millon minusta tuntui että sain olla rauhassa, oli kun nukuin. Oireet katosivat joskus jopa kuukausiksi, mutta palasivat aina takaisin. Viimein uskaltauduin lääkärille, jolle en oikein siltikään osannut /uskaltanut kuvailla oireitani, totesimme että minulla on paniikkihäiriö, aloitettiin sertralin 50 mg. Oireita ei ollut vuosiin, ja elin onnellista elämää. Olin yhdessä vaiheessa ilman lääkitystäkin. Minulle tuli ahdistusta (mutta ei pakkoajatuksia), joten palasin lääkkeiden syöntiin oltuani vuoden syömättä lääkkeitä. Nyt tänä päivänä oireet yht´äkkiä palasivat. Olo oli turvaton, mitä tämä nyt on? Tajusin oikean termin oireilleni ja kerroin siitä lääkärilleni. Pohdimme, että stressitason nousu on puhkaissut oireeni, luen nimittäin parhaillaan vaativiin pääsykokeisiin. Nostimme sertariilin 100 mg. Ja tässä nyt ollaan. Pakkoajatuksia on, mutta tiedän että kyllä tästä selvitään :) Kirjoitin tämän tänne koska olen saanut suurta helpotusta tilanteeseeni lukemalla muiden kokemuksia.
      Haluan vain muistuttaa kaikkia, että hae apua heti kun siltä tuntuu, ethän jättäisin syöpääkään hoitomatta, sairaus tämä on muiden joukossa.
      Älä anna pakkoajatusten viedä sinulta yhtään enempää ainutlaatuista elämääsi!
      Ja ennen kaikkea pakkoajatukset eivät ole sinun vikasi :), ja hei ne ovat vaan ajatuksia..

    • Miesplusocd

      Hei. Olen nyt kärsinyt pakko-oireisesta häiriöstä n. 8 vuotta (olen 20v). Neuvoni ocd:sta kärsiville on että menkää lähimmälle lääkärille heti eli nyt. Vaatikaa lähetettä johonkin missä oikeasti autetaan. Itse sain lähetteen oulun yliopistollisen sairaalan nuorisopolille jossa kävin 2v juttelemassa mukavia. Sitten sieltä sairaalan osastolle jossa vietin yli vuoden. Sairaala-aikana asiat tuntuivat menevän eteenpäin, mutta sitten minut potkittiin ulos ja kaikki hoito lakkasi kuin seinään. Olen taas ajautumassa samaan pisteeseen kuin olin sen 2v sitten. Pakkoajatukset ovat kokoaikaisia ja ne käsittelevät inhoamiani henkilöitä ja asioita. Poispääsyä ei minulla enään taida olla. Pointtini on se, että hakekaa apua ja hoitakaa itseänne. Itse en enää jaksa saati viitsi

    • Abigail

      Tuntuvat nämä tekstit niin tutulta. Mulla on kanssa OCD, joskus mua auttoi terapia niissä joissakin. Triggerit on kauheita kokemuksia joskus, kokemusta minullakin. Muitakin siis löytyy, jotka tämän kanssa tappelee.

      Kaikenlaiset pakkoajatukset ja rituaalit... Mahdollisia kun joutuu sen kanssa elämään. Mutta sitä voi oppia hallitsemaan, päästä niskan päälle. Itse syön myös Cipralex-nimistä lääkettä pienellä annoksella.

    • Anonyymi

      jos haluat lopettaa pakkomielteet!!!!!!!!!!!!!!! ainakun olet tekemässä vakio pakkomielteen sun pitää tehdä päin vastoin koska jos et tee sulle tapahtuu pahoja asioita koska olet lukenut tämän toivon että uskot muhun sun elämä helpottuu tämän jälkeen paljon koska niin munkin. kaikki meni päin helvettiä mutta ei mene enään.

    • Anonyymi

      Se on vain tekniikkaa. Hiljaista ääntä tai joskus voi olla voimakkaampaakin. Jo 70 luvulla voitiin tuottaa ääntä kallon sisälle. Miettikääs, kuinka tekniikka on kehittynyt. Individual targets Canada, kun googlaat niin pääset jyvälle. Minä olen uskovainen ja minua auttaa rukoilu. Uskon siis Jeesukseen.

    • Anonyymi

      Onko muuten sairaat pakko ajatukset normaaleja kun joskus ajattelen jotain sairasta läheisteni kohtaan. Se pelottaa minua. En tiedä miksi tulin tänne kysymään mutta silti :(

      • Anonyymi

        On normia,ne ajatukset on just niitä mitä pelkää eniten.Oikeasti et kuitenkaan tee mitään luota siihen se on vaan ajatus joka rienaa.


      • Anonyymi

        No worries! Olen kärsinyt ocd ajatuksista ja rituaaleista koko elämäni ajan. On ollut hygienia kammoa, varmistelua ja "yli rehellisyyttä". Vaikka ja mitä.

        Pahin kuitenkin omalla kohdallani ovat juurikin ajatukset. Pakkoajatukset läheisiä, lapsia, eläimiä ja vaikka ja mitä kohtaan. Nuo ajatukset ovat todella kauheita ja tuntuvat joskus täydeltä totuudelta siinä hetkessä.

        Sain tarpeekseni ja aloitin kolmevuotta sitten terapian. Aloitin myös lääkityksen, olen kokeillut useampaa lääkitystä mutta tällähetkellä Paroxetin on toimivin ollut sertralinin lisäksi. JA, ehkä tärkeintä, minulla todettiin ADHD, tämä kulkeekin usein ocdn kanssa käsikädessä. Aloitin lääkityksen ja päässä hiljeni.

        Mutta kuitenkin, Sairaat ajatukset. I feel you. Antaisin omia vinkkejä, ne ei välttämättä toimi kaikille mutta voi kokeilla. Jos saat jonkun ajatuksen, opi tunnistamaan milloin OCD, puhuu. Voit tehdä ocd hahmon jos se helpottaa sinua "sisäistämään" kuka siellä taas huutelee. Tiedän että aluksi on hankala, mutta toistoja toistoja, kun saat ajatuksen sisäistä että se on ocd, älä lähde varmistelemaan tai keksimään selityksiä miksi se ei ole totta, entä jos olisikin totta... ym u know. Mitä nopeammin saat katkaistua kierteen sitä helpompi se on ns. sammuttaa. Vaikka olisi kuinka kamala ajatus, kokeile sanoittaa i tsellesi, tämä on vain ocd päätän jättää tarttumatta tähän ja päästän sen pois. Kuvittele kuinka ajatus lähtee kauas, toista ja toista. Itselläni helpottaa myös se jos kirjoitan asian ylös puhelimeeni, näin saan "ns" turvaa että voin tarvittaessa joskus palata tähän mikäli tarve ja VAIN silloin kun kehoni ei ole tässä hälytystilassa.
        Kun ocd ajatukset ottavat vallan, keskushermosto on punaisella ja sinulla välkkyy hätätila. TUolloin kaikki tuntuu ylitsepääsemättömältä ja kaikki ajatukset tuntuvat todelta.
        Ocd ssä tärkeä taito on se, että opettelee, että ok, ajatus tuli mutta palaan tähän vaikka huomenna. Tuolloin kehosi oppii että ajatus ei ole arvokas, ja et ole oikeasti hätätilassa.

        Jos tartut aina tunteita herättävään ajatukseen kehosi oppii että tuohon on tartuttava.
        Opettelen edelleen päivittäin tätä taitoa, mutta se on ollut totta että jos opit kohtaamaan ocd ajatukset näin, kehokin oppii että ei ole hätää. Tuolloin on helpompi sisäistää että aihe on oikeasti vain pahimmat pelot, häpeä tai muu joka huutaa, et sinä, eikä asia ole totuus.

        On myös hyvä tiedostaa että ajatukset ovat ajatuksia, et sinä. Tunteitakin voi herätä ajatusten pohjalta, nekään et ole sinä.
        Ocd on usein traumaperäistä ja taustalla voisi olla asioita joita tulisi käsitellä ammattilaisten kanssa, tuolloin tunnelukkosi ja mahdollisessti sisäinen lapsesi tulee kuulluksi ja hätä hiljenee. Se on kummallista mutta itselläni totta, kun vanhat asiat saa käsiteltyä yhtä useampi ocd triggeri on helpompi vain sivuuttaa.

        Yksi keino joka toimii myös on ottaa asia ns "kauemmaksi" kuvittele ocd ajatus kämmellesi tarkastele sitä mahdollisimman neutraalisti, mikä siinä herättää ocd ajatuksen? Onko se kenties suurin pelkosi? Entä voisikio asia ollakin vain niin että et ikinä haluaisi tehdä niin tai ajatella niin ja siksi ajatteletkin asiaa? Normalisoi, normalisoi ja normalisoi. Sitten päästä irti.

        Kaikilla on aivan kauheita ajatuksia, mutta me ocdt olemme usein yliherkkiä ja taivumme jäädä ajatuksiimme kiinni. Tämäkin tieto helpotti itseäni, en ole paha, olen vain herkkä jäämään niihin kiinni.

        Sairaat ajatukset ovat yleisin ocd pakko oire ajatusten aihe ja se on ihan ymmärrettävää. Ovathan ne niitä joita emme ikinä haluaisi tapahtuvan.

        Kokeile seuraavan kerran kun ajatus tulee( esim. Haluaisinko oikeasti suudella veljeäni? ,mitä jos haluan.. ym..) Pysäytä se. PUNAINEN VALO. okei tämä on ocd joka huutaa taas, KELTAINEN VALO hmm. voisiko tämä olla vain ajatus jota en iki maailmassa haluaisi tapahtuvan, ehkä veljessäni on piirre josta pidän, ei seksuaalinen ja siksi tämä ajatus heräsi, tai vaikka veljeni muistuttaa minun ihastusta ja siksi ajatus hmm. Tutki aasiaa ns. tutkijan roolissa, hyväksyvä, normalisointi ja ymmärtävyys, anteeksi anto,., VIHREÄ VALO , ok, olen antanut tälle ajatukselle tarpeeksi, päätän jättää tarttumatta tähän höpöhöpö asiaan ja palaan tarvittaessa tarkastelemaan asiaa ylihuomenna kun olen selättänyt tämän hälytystilan, "fuck it" ihan varmasti olen sukurutsari jep täyttä totta kiitos ocd. Ja heitä ajatus kauas.

        Löydä omat keinot näyttää keskisormea ocdlle. Joskus itselläni toimii juuri tällainen FUCK IT jep jep, olet täysin oikeassa ocd, olen sukurutsari, pedofiili ja pahoinpiteliä, jep, kiitos kun kerroit. Ja heitän menemään.

        Joskus taas normalisointi, kerro lempeästi itsellesi faktat, rauhoita itsesi, laita käsi rinnalle ja kuvittele puhuvasi lapsi sinälle, kerro hänelle että ei ole hätää ja kuvittele itsesi lapsena juoksemassa iloisena takaisin leikkien pariin.

        Joskus taustalla huutavat oikeat traumat mitkä olisi tärkeä purkaa. Siksi suosittelen terapiaa täyisin sydämin. VOIMIA TAISTOON KANSSAKÄVIJÄ! kyllä me selvitään prkl


    • Anonyymi

      Mulla on pakkoajatuksia ja muutama kiva rituaaliki siihen päälle. Itellä ne ajatukset on sitä laatua et ku istun luokassa nii alan vaa kelaa et mitä jos kaikki kuulee mun ajatukset. Muitakin on mutta toi on kesto suosikki
      Päätimpä sitten reippaana tyttönä kertoo asioistani ja sain ajan kouluni kuraattorille. (Oon 13v) Sille sitten kerroin asioista ja parin käynnin jälkeen hän lähetti mit psykiatrille.
      Oon miettiny et mul vois olla lievä tai keskivaikea masennus mut en uskalla puhuu ku lähtis tieto vanhemmille mitä vauhdikkaimmin. Oon myös miettiny itsemurhaa mutta kai mä viel yritän elää ja hankkii apuu.
      Onko muuten pakkoajatus jos pyöritän päivästä toiseen et mitä jos nää kaikki ongelmat on mun vika ja oon vaan niin paska huomiovuora et keksin kaiken ite??
      Tsemit teille kanssa kärsijöille! :D

      • Anonyymi

        Tsemppiä sulle nuori,olis tärkeää että saat apua ja vanhempasi myös ymmärtävät mistä on kyse.Oman nuoreni kohdalla tein kyllä virheitä kun en ymmärtänyt mikä on pakko oire.Nyt vihdoin olen kokemusasiantuntija ja tiedän näistä jo enemmän.Pakko oireet voi myös kadota välillä riippuen elämäntilanteessa,olis tärkeää ettet stressaa koulussa tai missään koska se pahentaa oloa.Se ei ole sinun vika että näitä ajatuksia pyörittää mielessään vaan ocd tän aiheuttaa.


      • Anonyymi

        Koetko sitten, että ajatuksissasi on jotain väärää vai miksi haittaa jos muut kuulisivatkin ajatuksesi? Ehkä voit päästä tuosta eroon sillä, että ajattelet vaan, että mitä sitten jos muut kuulee ajatuksesi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1635
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1275
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1190
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1112
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1106
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1049
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1001
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      942
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      917
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      10
      788
    Aihe